20 septembris, 2011

Polaris Music Prize 2011


Kā jau to varēja gandrīz droši prognozēt, par 2011.gada Kanādas Polaris Music Prize ieguvējiem kronēti Arcade Fire un viņu pērnā gada šedevrs „The Suburbs”, kam nudien vēl tikai pietrūka pašmāju apbalvojums. Grammy un Brit Awards statuetes tika izcīnītas šī gada sākumā, bet AMGmusic apbalvojumi par Gada Labāko Albumu un Gada Labāko Grupu saņemti vēl pērnā gada nogalē.

Atgādināšu, ka Polaris Music Prize ir kanādiešu ekvivalents britu Mercury Music Prize. Proti, šai prestižajai balvai tiek nominēti pašmāju (attiecīgi šajā gadījumā – Kanādas) albumi, kas izdoti pēdējā gada laikā. Balvu, kas sevī ietver arī 30 000 Kanādas dolāru, iegūst albums, ko izraugās īpaša žūrija, kuru veido mūziķi, mūzikas izdevēji, producenti, žurnālisti un citas ar mūziku cieši saistītas personas.

2011.gada Polaris Music Prize vēl bija nominēti: Austra – „Feel It Break”, Braids – „Native Speaker”, Destroyer – „Kaputt”, Galaxie – „Tiger et diesel”, Hey Rossetta! – „Seeds”, Ron Sexsmith – „Long Player Late Bloomer”, Colin Stetson – „Hew History Warfare Vol. 2: Judges”, Timber Timbre – „Creep On Creepin On” un AMGmusic šī gada favorīts – The Weeknd ar „House of Balloons”. Protams, ka pelnīti balvu saņēma Arcade Fire, bet bija vēlēšanās sagaidīt mazu pārsteigumu The Weeknd izskatā. Nekas, gan jau Tesfejs izcīnīs kādu AMGmusic balvu 2011.gada izskaņā...

AMGmusic piedāvā noskatīties Arcade Fire 2011.gada Polaris Music Prize pateicības runu:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru