29 oktobris, 2010

3 FOR THE WEEKEND (29.10.2010)

Ņemot vērā, ka šis ir Halovīnu vīkends, vajadzētu it kā piedāvāt kādu īpaši šaušalīgu trīs treku izlasi ala witch house vai slasher disco noskaņās. Tomēr šis ir arī garākās gada nakts vīkends (pie viena atgādinājums pārregulēt pulksteņus naktī uz svētdienu!), tāpēc esmu dikti aizņemts pie sestdienas vakara pleilistes gatavošanas. Tad nu no manis trīs vairāk vai mazāk gaiši un pozitīvu atmosfēru veidojoši skaņdarbi, kas noderēs tiem, kam netīk spoki, ķirbji un pārējās baisās lietas.


3 FOR THE WEEKEND

James Yuill – „First In Line” (Dreamtrak Diamond Sound Rmx) [Moshi Moshi]
(from „First In Line” digital single, out now)

Nedēļas Singlu Apskatā, piedāvājot Džeimsa Jilla jaunākā singla oriģinālversiju, atzīmēju, ka šajā digitālajā singlā atrodami pat vairāki baudāmi miksi. Manuprāt, pozitīvai un gaišai ballītei vislabāk noderēs šis, sešas minūtes garais, electro/disco/piano house motīvos ieturētais Dreamtrak Diamond Sound remikss.




Blood Diamonds – „Heart” [self-released]
(available as a
free download)

Saulainās un balēriskās noskaņās ieturēta arī otra šīs nedēļas mana izvēle. Vankūveras producents ar segvārdu Blood Diamonds piedāvā tropisku pludmaļu ballīšu noskaņu rudens drēgnumā. Vienīgais treka „Heart” mīnuss ir tā garums jeb, pareizāk sakot, īsums – nieka trīsarpus minūtes.




Basement Jaxx – „Deep Inside Your Love” [Atlantic Jaxx]
(from EP „1”, out now)

Basement Jaxx nenokrita no mēness 90’to gadu pašā nogalē, kā to varētu domāt cilvēki, kas viņus iepazina ar megahītiem „Red Alert” un „Rendez-Vu” 1999.gadā. Vēl pirms debijas albuma „Remedy” iznākšanas uz pašu dibinātā leibla Atlantic Jaxx duets laida klajā vairākus EP, kas internetā līdz šim nebija nopērkami. Tagad kļūda ir labota, un arī jaunākā paaudze savā rīcībā varat iegūt 90’to gadu vidū izdotos EP ar klasiskiem house skaņdarbiem, kuru vidū arī šis – nedaudz uz deep un funk house pusi peldošais „Deep Inside Your Love”.




SUNSET ANTHEM OF THE WEEK:

Keep Shelly in Athens – „Running Out Of You” [Forest Family]
(from f/c EP „In Love With Dusk”, out in november)
(available as a
free download)

Šogad mēnesi sanāca padzīvot Grieķijā, un, lai arī nestaigāju tur pa underground klubiem un visai pavirši ievācu informāciju par notiekoši mūzikā tajā Eiropas galā, mani neatstāja sajūta, ka drīzāk Latvijā cilvēki klausās un arī rada gaumīgāku mūziku nekā Grieķijā. Lūk, dāmas un kungi, duets no Atēnām, kas manu priekšstatu apgāž. Viens no maģiskākajiem pēdējo mēnešu elektroniskās down-tempo mūzikas darbiem, kas pavisam noteikti ar interesi liks gaidīt Keep Shelly In Athens novembrī uz pazīstamā leibla Forest Family izdoto EP „In Love With Dusk” ar sešām kompozīcijām, starp kurām būs arī šī – „Running Out Of You”. Mūzikai nav valstu un nacionalitāšu robežu. Vai nu Tev tā interesē, vai nu nē. Šiem jauniešiem noteikti interesē. Jebkurā gadījumā šis ir pirmais projekts no Grieķijas, kas debitē AMGmusic, ar ko arī apsveicu! Dodiet vēl!

NEDĒĻAS SINGLS (25.10.-31.10)

SINGLE OF THE WEEK

Klaxons - "Twin Flames"
Release date: 25/10/2010
Label: Polydor
AMG rating: 8/10

Tas nu ir noticis. Radījuši teju vai apvērsumu (tiesa, ļoti īslaicīgu) rokmūzikā, pievienojot tai reiva elementus, izārdījušies koncertos un festivālos, likuši ķert pēc sirdsdrapēm vājākas nervu sistēmas cilvēkus, kad tie izdzirdēja mežonīgi kaucošās sirēnas „Atlantis To Interzone” ievadā, izdevuši divus visai veiksmīgus albumus, Klaxons beidzot piedāvā dziesmu, ko, ja ļoti pacenstos, varētu spēlēt pat kaut kāds radio stār ef em (vai kā nu tur to sauc). Vai AMGmusic uzmetīs lūpu un pateiks, ka Klaxons dienas ir skaitītas? Nē. Ja šāda ir popmūzika (un šo singlu tieši tā arī gribas uztvert), tad es esmu tikai ar abām rokām par.

Ja ļoti gribas īgņoties un meklēt visā slikto, tad, protams, var uzsvērt to, ka jaunajā albumā „Surfing The Void” Klaxons ir kļuvuši mīkstāki, un tur vairs neatrast tādas pērles kā manis jau pieminēto „Atlantis To Interzone”, „Magick” vai ģeniālo kaverversiju 90’to gadu deju mūzikas skaņdarbam „Not Over Yet”, taču var arī atrast visā šajā stāstā pozitīvas iezīmes. Manuprāt, tik lipīgi, kā šā albuma pirmie divi singli (šis un „Echoes” – 1.vieta AMGmusic augustā!), Klaxons skaņdarbi nav bijuši nekad. Un varbūt tomēr labāk šāds rezultāts nekā tas, ko Klaxons bija sagatavojuši, bet tomēr neizdeva, jo atzina, ka tas bijis pārāk eksperimentāls samurgojums.

Jau tagad ir skaidrs, ka „Twin Flames” būs grūti atkārtot „Echoes” panākumus AMGmusic, jo šomēnes uz 1.vietu pretendē veselas divas dziesmas, kas nopelnījušas izcilo atzīmi 9/10, taču bukmeikeru kantorī es būtu gatavs likt vismaz piecīti, ka šis grupai būs jau sestais pēc kārtas Top 10 hīts pie mums. Īpašs bonuss "Twin Flames" par backing vokālu dziesmas beigās (ap 2:57 albuma versijā)! Klaxons pophītu testu ir izturējuši veiksmīgi.

P.S. Pagaidām dziesmai savs videoklips vēl nav, bet Klaxons sola, ka novembrī būšot. Gaidīsim!


P.P.S. Kā bonus treku piedāvāju Jums noklausīties dziesmu „Hello 23”. Tā gan nav b-saids šim singlam, taču ir pieejama kā bonus, tikai pērkot albumu „Surfing The Void” iTunes interneta veikalos. Skaņdarbs tiem, kam tīk Klaxons griezīgākā puse.

Nedēļas Singlu Apskats (25.10.-31.10)

ŠĪS NEDĒĻAS LABĀKIE SINGLI:

Chad Valley - "Ensoniq Funk" [Cascine]
(
free download)
AMG rating: 8/10



Chad Valley vārds pirmoreiz AMGmusic izskanēja vasarā, kad Saulrieta Izlasē piedāvāju zviedru popmūzikas ala The Tough Alliance stilā ieturēto dziesmiņu „Up and Down”. Savukārt singlu topā šis britu mūziķis, kuram pasē rakstīts Hugo Manuels (spāņu izcelsmes britam laikam), pirmoreiz mēģināja iekļūt septembrī ar daudz balēriskāko un sapņaināko chillwave skaņdarbu „Anything”. Diemžēl toreiz vēl Top 20 bija pārāk augsts slieksnis.

Toties esmu pavisam pārliecināts, ka Manuela kungam starp labākajām dziesmām izdosies iekļūt oktobrī ar jaunāko skaņdarbu „Ensoniq Funk”, ko pavisam drīz jau varēs iegādāties arī taustāmākā formā – Chad Valley tuvāko nedēļu laikā uz leibla Cascine gatavojas izdot savu debijas EP. Ar ko šī dziesma ir labāka par iepriekšējām divām? Ar to, ka tā sevī ir pratusi apvienot pirmo divu labākās īpašības. No „Up and Down” mantota ļoti skaista un romantiska melodija, savukārt no „Anything” nācis relaksējošais un patīkami uzbudinošais balēriskais chillwave noskaņojums.



Wax Fang - "The Astronaut (Part 1)" [Removador]
(
free download)
AMG rating: 8/10


Ir nācies pavadīt vairākas mokošas naktis, bezmiegā kalkulējot, kā varētu izklausīties pašmāju leģendārās grupas Pērkons 80’to gadu daiļrades krustojums ar „Ok Computer” posma Radiohead? Aptuveni tā, kā jaunākajā singlā „The Astronaut” izklausās amerikāņu grupa Wax Fang. Vismaz tādas asociācijas, pirmoreiz klausoties šo sešarpus minūtes garo skaņdarbu, raisījās man.

Wax Fang jeb trijotne no Kentuki šogad pavasarī beidzot arī Eiropā izdeva jau pirms diviem gadiem dzimtenē klajā laisto albumu „La La Land”, taču izskatās, ka šim ierakstam tūlīt taps turpinājums, jo episkais „The Astronaut”, kura pilnais garums pārsniedz... 17(!!!) minūtes (šī ir saīsinātā singla versija), minētajā albumā nav atrodams. Ja reiz vārdu „episks” jau izmantoju, faktiski vairāk, ko piebilst par šo dziesmu, man nav.




James Yuill - "First In Line" [Moshi Moshi]
AMG rating: 7/10

Pavisam šovasar klusi ar trešo albumu atgriezies britu folktronica pārstāvis Džeimss Jills. Visticamāk par albumu „Movement In A Storm” pat neko nebūtu dzirdējis, ja vien šonedēļ veikalos nenonāktu teicamais singls „First In Line”, kuram tapuši arī vairāki visnotaļ baudāmi remiksi. Koncertos pazīstams kā „viena-cilvēka-orķestris”, Džeimss parasti uzstājas viens pats, apkrāvies ar akustisko ģitāru, miksēšanas pulti, nereti pat vairākiem sintezatoriem un vēl laptoptu. Spriežot pēc „First In Line”, nekas vairāk arī nav vajadzīgs.



VĒL ŠONEDĒĻ JĀDZIRD:

Diamond Rings - "Something Else" [Secret City]
(
free download)
AMG rating: 7/10

Toronto mūziķis Džons O’Regans, kurš ierakstās ar segvārdu Diamond Rings, tieši šonedēļ izdevis daudzu mūzikas mēdiju ilgi gaidīto debijas albumu „Special Affections”. AMGmusic gan viņa pirmie singli īpašu sajūsmu nav spējuši izraisīt, ko nevar teikt par jaunāko singlu „Something Else”, ko neilgi pirms albuma izdošanas kanādietis piedāvāja lejupielādei par velti. Šajā dziesmā glamurīgā paskata jaunietis piedāvā ļoti lipīgu un melodiski saturīgu, interesantu indie-rock apvienojumu ar sintpopu.



Crystal Stilts - "Shake The Shackles" [Slumberland]
AMG rating: 7/10


Kā izrādās, nav tā, ka Ņujorkā visi spēlē tikai romantisku indī roku vai post-panku, bet visi noise-pop kolektīvi ir koncentrēti otrā Amerikas galā – Losandželosā. Crystal Stilts ir noise-pop kvintets no Ņujorkas, kas jau pērn paspēja atzīmēties AMGmusic ar singlu „Love Is a Wave”, tiesa nekādus panākumus negūstot. Pērnā gada nogalē tika izdots arī grupas debijas albums „Alight of Night”. Jaunākais singls „Shake The Shackles” ir pilnīgi jauns skaņdarbs, kas jau esot pirmais auglis no 2011.gada sākumā gaidāmā Crystal Stilts otrā studijas ieraksta. Manuprāt, spēcīgs solis uz augšu.



Pacific! - "Narcissus" [Vulture]
AMG rating: 7/10


Ja nemaldos, tas bija augustā, kad AMGmusic fonotēka papildinājās ar varen enerģisku future disco skaņās vītu Jagz Kooner remiksu Pacific! singlam „Narcissus”. Beidzot Gēteborgas elektroniskās mūzikas duets Pacific! piedāvā arī dziesmas oriģinālversiju, kas, jāatzīst, ir mazāk saistoša par augstāk minēto Jagz Kooner versiju, bet vienalga ir gana saistošs un lipīgs darbs, kas šķiet izrauts no kādas multiplikācijas filmas „Fantadroms” sērijas.



Kurt Vile - "In My Time" [Matador]
AMG rating: 7/10

Latvijas vienīgās ar mūziku draudzīgās radiostacijas dīdžejs Artis Volfs šo pirms pāris dienām tviterī nodēvēja par psihodēlisku pasaku un, jāatzīst, tas ir visnotaļ trāpīgs apzīmējums. Tomu Petiju ļoti atgādinošais Filadelfijas mūziķis Kurts Vails nākamgad nāks klajā jau ar savu ceturto studijas albumu, bet „In My Time” ir topošās plates pirmais singls, kurš pagaidām pieejams vien digitālā versijā. Vinila cienītāji šo „psihodēlisko pasaku” varēs iegādāties novembra otrajā nedēļā.



Benjamin Francis Leftwich - "Atlas Hands" [Dirty Hit]
AMG rating: 7/10


Bendžamins Frānsiss Leftvičs ir jauns britu folkmūziķis, kas varētu būt visveiksmīgākā atbilde amerikāņu Bon Iver. Esmu jau teicis, ka nepiemīt man tendence daudz klausīties folkmūziku, bet šajā jauneklī ir kaut kas saistošs. Atliek gaidīt viņa debijas albumu. „Atlas Hands” atradīsit nupat izdotajā debijas EP „A Million Miles Out”.



Keepaway - "Sideways Smile" [self-released]
(
free download)
AMG rating: 7/10

Animal Collective pērnā gada šedevrs „Merriweather Post Pavillion” turpina būt paraugs daudziem jaunajiem mūziķiem. Šoreiz tas ir kolektīvs Keepaway no Bruklinas, kas pavasarī izdeva debijas EP „Baby Style”, ko tagad turpina ar jaunu dziesmu „Sideways Smile”. Animal Collective, protams, ir vairāk nekā teicams iedvesmas avots, bet prasītos arī no pašiem Keepaway kādu oriģinalitātes odziņu.



Drums Of Death - "Won’t Be Long" [Greco-Roman]
AMG rating: 7/10


The Prodigy tradīciju turpinātāji” – aptuveni tā pirms kāda laika man Drums of Death ieteica kāds labs draugs. Skotu producenta Kolina Beilija debijas albumu „Generation Hexed”, kurš iznāca jau pirms mēneša, gan vēl neesmu paspējis noklausīties, bet pirmais singls ir gana enerģisks un gaumīgs, un piektdienas vakaram kā radīts!



PĀRĒJIE ŠĪS NEDĒĻAS SINGLI:

The Shoes feat Esser - "Stay The Same" [Southern Fried]
AMG rating: 6/10

I Blame Coco - "In Spirit Golden" [Island]
AMG rating: 6/10

Prinzhorn Dance School - "Seed, Crop, Harvest" [DFA]
AMG rating: 6/10

Clock Opera - "Once And For All" [Kitsune]
AMG rating: 6/10

Eliza Doolittle - "Rollerblades" [EMI]
AMG rating: 6/10

28 oktobris, 2010

EP: TV Girl - TV Girl

TV Girl – TV Girl EP

Release date: 21/10/2010
Label: self-released
Free download
AMG rating: 8/10

Kā tur bija tas slavenais teiciens? „Vairāk informācijas var atrast uz konfekšu papīriņa, nekā par šo grupu internetā” – šis pagājušā gada pitchfork žurnālista izteikums, kurš man tik ļoti iepatikās, precīzi atbilst arī jaunās Sandjego grupas TV Girl sakarā. Arī pēc trīs dienu izmisīgas gūglēšanas neko jaunu par šo grupu uzzināt neizdevās, bet tas jau nedrīkst kalpot par iemeslu, lai es nepadalītos ar vienu no pēdējo mēnešu saulainākajiem un pozitīvākajiem EP.

„TV Girl” – grupas BandCamp vietnē par velti pieejamais EP – piedāvā četras ļoti īsas, bet tajā pat laikā izcili saulainas dziesmiņas, kurām ir tieksme pielipt un nelaist vaļā. EP iesākas ar divas minūtes garo surf-pop kompozīciju „It’s Not Something”, kas kalpo kā tāds laisks ievads šim īsajam audio darbam. Tālāk seko mani divi favorīti – EP saulainākais garastāvokļa uzlabotājs „Oh Land”, kas atsauc atmiņā The Raveonettes, The Tough Alliance un arī The Drums pērnā gada „Summertime” EP.

Savukārt vislielākās uzslavas gribētos veltīt šā EP trešajam trekam „I Don’t Care”. Gara acīm iztēlojos, kā pie šīs dziesmas varētu četros no rīta mesties trakulīgā dejā, kurai būtu jāizdomā īpašs vārds (deja būtu kaut kas pa vidu pankam un galopam), un tad, kad kāds pienāktu aizrādīt, ka „rīt taču jāiet uz darbu”, ar pilnīgu laimes sajūtu sejā, šūpojot galvu no labās uz kreiso pusi, ritmiski dziedāt „I don’t care / Ooh, ooh, / I don’t care”.



Visbeidzot nedaudz vairāk kā tikai desmit minūtes garo ierakstu noslēdz Toda RundgrēnaHello It’s Me” samplētais skaņdarbs „If You Want It”, ko pavisam nesen kā vienu no labākajam jaunajām dziesmām jau paspēja saslavēt prestižais portāls pitchfork.com. Kā jestras un saulainas, lai arī īsas ballītes noslēgums šis liriski sentimentālais, taču arī gana saulainais skaņdarbs iederas vairāk nekā perfekti. Atliek vien pavērst skatus Sandjego virzienā un no TV Girl gaidīt turpinājumu.

CLASSIC HIT: Depeche Mode – Precious [2005]

CLASSIC HIT FROM 2005:

Depeche Mode - "Precious" [Mute Records; 2005]


Ir mēneši, kurus tu savā mūžā atcerēsies uz visiem laikiem, pat ja varbūt to nemaz negribētu. Viens no šādiem mēnešiem manā dzīvē bija 2005.gada oktobris. Taisni vai apbrīnojami, cik daudz patiesībā cilvēka dzīve var mainīties viena mēneša laikā. Un tās atmiņas – no sāpīgiem zaudējumiem līdz pat vieniem no mūža lieliskākajiem un neaizmirstamākajiem tusiņiem šeit, L-57. Paralēli visam, protams, neiztrūka arī daudz mūzikas. Tāpēc jo interesantāk bija ielūkoties, kas tad bijis #1 AMGmusic slavenajā 2005.gada oktobrī.

Par grupas Depeche Mode fanu kļuvu 2000.gada vasarā, tolaik pirmoreiz noklausījies drauga ieteikto koncertalbumu „101”. Piecus gadus vēlāk jau manā kolekcijā bija teju visi grupas albumi, VHS videokasetes un pat vesels lērums singlu. Atliek vien pabrīnīties, kur es tam visam, vidusskolnieks būdams, atradu naudu... Bet ne par to stāsts. Stāsts ir par to, ka 2005.gada rudenī ar nepacietību, kā jau visi Depeche Mode fani, gaidīju grupas jaunāko albumu „Playing The Angel”, kas, starp citu, vēlāk arī nelika vilties, un es to joprojām uzskatu par pagājušās desmitgades Depeche Mode spēcīgāko ierakstu.

Jaunā albuma pirmais singls „Precious”, kas singla formātā tika izdots oktobra sākumā, internetā sāka cirkulēt jau vismaz mēnesi iepriekš, un, ja mani atmiņa neviļ, arī AMGmusic par šo dziesmu jūsmoja vismaz kopš septembra beigām. Tajā laikā „Precious” pat pamanījos salīdzināt ar „Enjoy The Silence”, kam tagad gan vairs īsti negribas piekrist. Pat vēl vairāk – uzskatu, ka „Precious” pat nav starp labākajām dziesmām albumā „Playing The Angel”, taču lipīgs un, kā mēdz teikt, „radio-draudzīgs” skaņdarbs ir nenoliedzami. Lieki piebilst, ka dziesma kļuva par 2005.gada oktobra AMGmusic dziesmu #1, gada popmūzikas topā ierindojoties 2.vietā – uzreiz aiz tā laika megahīta Coldplay „Talk”.



Piedāvāju noklausīties arī pārējos pirms pieciem gadiem AMGmusic lielākos hītus:

1) Editors – „Bullets” [Kitchenware]

Kā jau esmu daudzkārt stāstījis, 2005.gadā (un vēl nākamajos trīs) AMGmusic izdalīja atsevišķi popmūzikas un rokmūzikas topus. Tādējādi, kamēr popmūzikas topā 1.vietā gozējās Depeche Mode jaunākais singls, rokmūzikas topa galvgalī bija tolaik mums mazzināmas post-punk apvienības Editors singls „Bullets”. Lieliska iespēja sev atgādināt, cik romantiski, neatkarīgi un dumpinieciski Editors izklausījās pirms pieciem gadiem. Grupa pirmoreiz AMGmusic topos parādījās jau 2005.gada aprīlī, kad „Munich” izcīnīja 3.vietu, bet šis bija grupas pirmais #1, kam vēlāk Editors pievienoja vēl divus, turklāt abus no debijas albuma „The Back Room”, ko pirmoreiz noklausījos un neglābjami tajā iemīlējos tikai 2006.gada pavasarī.



2) Bloc Party – „Two More Years” [Wichita]

2005.gads vispār mums bija bagāts ar daudziem atklājumiem mūzikā. Kopā ar Editors, Hard-Fi un Babyshambles par tā laika vienu no iecienītākajām jaunajām grupām kļuva arī Bloc Party. Debitējuši AMGmusic topā jau maijā ar singlu „Banquet” (3.vieta), lielo sprādzienu kvartets radīja tieši oktobrī ar „Two More Years”, kas – un to es atceros pilnīgi noteikti – kļuva par vienu no visbiežāk spēlētajiem skaņdarbiem L-57 tusiņos tai laikā. Pat nezinu, kāds tam izskaidrojums, bet ar „Two More Years” mani saistīja kādas īpašas psiholoģiskas saites. Dziesma iekļuva arī vairākos britu mēdiju gada singlu topos.



3) Robbie Williams – „Tripping” [Chrysalis]

No vienas puses jau var pabrīnīties, kā Robijs Viljamss iekļuvis starp labākajām dziesmām pirms nieka pieciem gadiem, bet fakts ir tāds, ka „Tripping” ir ne tikai visu laiku veiksmīgākā Robija dziesma AMGmusic, sasniedzot 2.vietu mēneša topā (lai arī atdalītajā popmūzikas), bet arī, manuprāt, objektīvi labākais singls ar gandrīz izcilu piedziedājumu, kādu vēlāk savā karjerā bijušais Take That dalībnieks vairs nav spējis atkārtot. Arī pēc pieciem gadiem šī dziesma šķiet ļoti tīkama un gaumīga – tāda, kādai būtu jābūt labai popmūzikai.

27 oktobris, 2010

NEW TRACK: Crystal Castles & Robert Smith – Not In Love



Internets ir viena burvīga lieta! Pateicoties tam, šogad Ziemassvētki ir atnākuši krietni agrāk. 6.decembrī uz leibla Fiction paredzētais trešais Crystal Castles singls „Not In Love”, kas speciāli šim notikumam ierakstīts jaunā versijā ar PAŠU Robertu Smitu vokālista lomā, internetā noklausāms jau kopš 26.oktobra vakara. Ar šo dziesmu vakar gāju gulēt, ar šo dziesmu šorīt cēlos. Ar šo dziesmu saistīsies vēl daudz kas tuvāko mēnešu laikā – par to esmu drošs.

Jau oriģinālversijā „Not In Love” ir viena no burvīgākajām un mīlīgākajām Crystal Castles dziesmām viņu otrajā studijas albumā, kas iznāca maijā un nopelnīja ovācijas (8/10) no AMGmusic puses. Taču, kurš gan cits, ja ne The Cure solists varētu nodziedāt šī skaņdarba rindiņas „And we were lovers / Now we can’t be friends / Fascination ends...” tā, ka tās izklausās tik sāpīgi patiesi un emocionāli, ka uzmetas patīkama zosāda. Var jau būt, ka tas tikai šā brīža eiforijā, bet šķiet, ka arī muzikāli „Not In Love” būs perfekta uz Ziemassvētku laiku, kad apkārt būs sniegs, tiks degtas sveces un visur smaržos pēc karstvīna.

26 oktobris, 2010

FREE MP3: Girls – Heartbreaker


Ilgi nekas nebija dzirdēts par melodisko Sanfrancisko apvienību Girls, kas tikai dīvainā kārtā pērn no AMGmusic puses netika nominēti balvai „Gada Labākā Debija”. Albums ar „oriģinālo” nosaukumu „Album” iekļuva gada labāko albumu pieciniekā, bet singlu topā augstus panākumus (2.vieta novembrī) sasniedza dziesma „Laura”.

Uzstājoties neskaitāmos koncertos šogad, Girls paralēli arī strādā pie sava otrā studijas albuma. Kā viņiem veicies, to varēsim uzzināt jau pavisam drīz, jo 22.novembrī grupa izdos mini-albumu "Broken Dreams Club", ko parasti apzīmē ar burtiem EP. Tajā būšot sešas jaunas dziesmas, starp kurām arī aktuālais singls „Heartbreaker”, ko Girls šobrīd piedāvā lejupielādēt par velti apmaiņā pret Jūsu e-pasta adresi.








Savukārt šādi jaunais skaņdarbs skan dzīvajā:


P.S.Ja Jums ir slikts garastāvoklis, bet pietrūkst vēl nieka kripatiņas, lai Jūs pavisam uzsprāgtu, pamēģiniet gūglē atrast grupas Girls fotogrāfijas, uzsitot meklētājā „Girls pics” vai kaut vai „Girls band pics”!

VIDEO: !!! – Jamie, My Intentions Are Bass



Kalifornijā izveidotā, bet šobrīd Ņujorkā dzīvojošā dance-punk apvienība !!! novembrī piedāvās jaunu remiksu EP, kurā būs atrodami seši miksi viņu pēdējā albuma „Strange Weather, Isn’t It?” skaņdarbiem, kā arī EP tituldziesma „Jamie, My Intentions Are Bass”, kas kļuva par vienu no maniem iecienītākajiem albuma skaņdarbiem jau pēc dažām tā noklausīšanās reizēm.

Nopelnot 2.vietu augusta albumu topā (uzreiz aiz fantastiskā Arcade Fire albuma „The Suburbs”) un ar abiem pirmajiem albuma singliem („AM/FM” un „The Most Certain Sure”) pārliecinoši iekļūstot mēneša singlu Top 20, !!! vismaz AMGmusic kontekstā šo gadu noteikti var pierakstīt pie veiksmīgākajiem karjerā. Tam par godu derētu kādu ballīti, vai ne? Tad nu varen draiska, lai neteiktu diezgan savāda ballīte arī notiek !!! jaunākajā videoklipā jau pieminētajam novembrī gaidāmajam singlam „Jamie, My Intentions Are Bass”:

VIDEO: Kanye West – Runaway


Kanye West #Offline festivālā sestdienas naktī

Sestdien piedzīvojis savu pirmizrādi MTV, VH1 un noteikti vēl veselā lērumā mūzikas televīziju kanālu, no vakardienas Kanjē Vesta „Runaway”, ko drīzāk jādēvē par īsfilmu nevis videoklipu, ir pieejams arī interneta video portālu dzīlēs. Kāpēc „Runaway” es saucu par īsfilmu? Savdabīgā videoklipa garums ir... 35 minūtes! Tas ir precīzi tik garš, lai es tā arī nebūtu ne reizi līdz galam to noskatījies. Jums ir brīvas 35 minūtes? Tad skatāmies tagad kopā!

Pink Floyd „The Wall” un Maikla Džeksona „Thriller” atgādinošais klips ir filmēts Prāgā šī gada vasarā. Darbā pie video režijas un scenārija rakstīšanas ir piedalījies arī pats Vests, kurš to dēvē par „savu sapņu atspoguļojumu”, velkot arī paralēles ar savu mūziķa karjeru. Grūti teikt, ko par šo darbu sacīs kritiķi, bet skaidrs ir viens – ja 2011.gada MTV Video Awards ceremonijā Vests neiegūs kādu balvu, tad varat gaidīt vienu varenu jautrību no skandalozā repera puses! Ambīciju šim māksliniekam tik tiešām netrūkst.

Ja nu kādam 35 minūtes šķiet par daudz pusdienu pārtraukumam, dziesma „Runaway” skan no 14. līdz 20. minūtei.



Tikmēr Kanjē Vests nebeidz pozitīvi pārsteigt. Naktī no sestdienas uz svētdienu slavenais miljonārs un MTV paaudzes elks parādījās... mazā, 600 cilvēku ietilpības klubiņā, anti-komerciālistu un mūzikas gardēžu žurnāla Pitchfork atbalstītā festivāla #Offline ietvaros rīkotajā ballītē. Reperis ieradās uz sava drauga, dīdžeja A-Trak (viņš arī viena puse no šobrīd aktuālā house dueta Duck Sauce) setu ap 2 naktī, pārsteigtajai publikai par prieku izpildot veselas piecas dziesmas. Jāpiebilst, ka šādam notikumu pavērsienam līdz pēdējam mirklim neesot ticējuši pat paši Pitchfork darbinieki! Lai Jūs saprastu, par kādu festivālu es runāju, nosaukšu dažus no tā galvenajiem māksliniekiem: Wild Nothing, Gold Panda, Zola Jesus, How To Dress Well, Kingdom, Matthew Dear... Sapratāt?

Visa Kanjē performance, protams, ir nofilmēta, un šā brīža aktuālāko repera hītu „Runaway” (tiesa, bez Pusha T dalības – viņa pantiņu izpildīja pats Vests) piedāvāju noskatīties arī Jums. Šis video kārtējo reizi tikai apliecina, cik pavisam cits smeķis ir koncertiem šādās piesviedrētās, mazas ietilpības telpās, kuru atmosfēru nekad un nekādos apstākļos nevarēs izkonkurēt milzu stadioni un lielās koncertzāles. Šķiet, par to pārliecinājās arī pats MTV super-stārs. AMGmusic PAR maziem klubiņiem!



Atgādinu, ka Kanjē Vesta „Runaway” ir saņēmis ĻOTI augsto 9/10 novērtējumu no AMGmusic, kas līdz ar to dod dziesmai iespēju kandidēt arī uz 2010.gada Labākā Singla balvu. Albums „My Beautiful Dark Twisted Fantasy”, kur varēs atrast šo skaņdarbu, tiks izdots jau pavisam drīz – 22.novembrī.

25 oktobris, 2010

OLDIE: Sinead O’Connor – Troy (live)

Saulains sveiciens lietainā pirmdienā!

Šodien tāda visnotaļ pozitīva, sportiska un atraktīva diena padevusies AMGmusic. Kā jau allaž pirmdienās, arī šī nedēļa sākusies ar veselu blāķi labas mūzikas un ar vēl lielāku blāķi interesantiem videoklipiem. Diemžēl pulkstenis saka, ka jaunās mūzikas atspoguļojums būs vien jāatliek uz rītdienu. Tad nu rīt piedāvāšu Jums ielūkoties jaunākajā Kanjē Vesta īsfilmā (jeb videoklipā – sauciet, kā gribat) un !!! jautrajā ballītē klipā „Jamie, My Intentions Are Bass”, paklausīsimies jaunākos Likes Lī un Girls singlus, kā arī uzmetīsim aci nedēļas „obligātajiem albumiem”.

Tikmēr šodienas muzikālais video sveiciens no manis Šineidas O’Konores izpildījumā. Pavisam nejauši nedēļas nogalē uzgāju šo vēsturisko video fragmentiņu no 1988.gada Pinkpop festivāla Nīderlandē. Starp citu, šāds festivāls notiek vēl šobaltdien, piemēram, šogad festivāla hedlaineri bija Rammstein, Green Day un The Prodigy. Mēs ielūkosimies laikā, kad īru dziedātāja Šineida bija viena no izskatīgākajām meitenēm rokmūzikā, viņas balss bija nesatricināmi spēcīga, bet emocijas gāja pāri malām. Viens no maniem visu-visu-visu-laiku mīļākajiem O’Konores skaņdarbiem „Troy (pheonix from the flames)” ar visu leģendāro ķērcienu „You’re still A FUCKING LIAR!” beigās.

Apbrīnojami, ko var panākt ar balsi un akustisko ģitāru, un patiesām emocijām:


SEE YA 2MORROW.