14 februāris, 2011

NEWS: Arcade Fire iegūst Grammy par Gada Albumu



Līdz šim biju uzskatījis, ka tad, kad Grammy balvu par Gada Labāko Albumu iegūs albums, kas saņēmis identisku vērtējumu no AMGmusic, man būs jāiet pensijā vai jāmeklē patvērums psihoneiroloģiskajā slimnīcā. Kā izrādās var notikt arī otrādi – prātā var sajukt (labā nozīmē!) ar Grammy mūzikas balvu piešķiršanas daudzgalvainā komisija.

Brīdī, kad kļuva zināms, ka Kanādas visu laiku iespaidīgākā grupa Arcade Fire ir zaudējusi cīņu par balvu „Gada Labākais Alternatīvais Albums” amerikāņu blūzroka kolektīvam The Black Keys, izslēdzu datoru un mierīgi gāju gulēt. Lai no rīta pamostos un uzzinātu, ka Labākā Albuma balvu nav saņēmusi Lady Gaga. Pat ne Eminems un arī ne Keitija Perija. Arcade Fire izcilo mākslas darbu „The Suburbs” ir novērtējuši arī līdz šim viscaur garlaicīgie un paredzamie ASV mūzikas biznesa darboņi.

Uzreiz gan jāpiebilst, ka vakara lielākie ieguvēji bija kāds man līdz šim, paldies Dievam, nezināms amerikāņu kantrī mūzikas kolektīvs Lady Antebellum, kas mājās devās ar piecām statuetēm, tai skaitā ar divām galvenajām– par „Gada Ierakstu” un „Gada Dziesmu” (es joprojām, goda vārds, nesaprotu, kāda atšķirība ir starp šī abām balvām, bet tas laikam nav tik svarīgi). Savukārt otrs lielākais vinnētājs – trīs balvas – bija pazīstamais reperis Jay-Z. Pa divām balvām savāca Eminems, Džons Ledžends, Lady Gaga un jau pieminētie The Black Keys.

Ar visu balvu ieguvēju sarakstu varat iepazīties šeit.

Vien piebildīšu, ka agrā pirmdienas rītā AMGmusic nebija vienīgā vieta, kur valdīja prieks un apmierinājums. Kanjē Vests, lūk, ko ierakstīja tviterī: „#Arcade fire!!!!!!!!!! There is hope!!! I feel like we all won when something like this happens! FUCKING AWESOME!”. Atliek vien žēli nopūsties, ka Vesta kungs nebija uzaicināts uz Grammy Awards pasniegšanas ceremoniju. Gara acīm iztēlojos viņu izlecam uz skatuves, izraujam Vinam Batleram mikrofonu no rokām un minēto tekstu nodeklamējot sanākušajai publikai.

Tikmēr šeit video: Arcade Fire iegūst balvu par „Gada Labāko Albumu” un uzstājas ar dziesmu „Ready To Start”:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru