08 jūlijs, 2011

SINGLE OF THE WEEK (04.07.-10.07.)

SINGLE OF THE WEEK:

Shado[]B[]x - "Ceilings Off" [self-released]
(available as a free download)

Suicidāls, gotisks dabsteps no jaunās Bruklinas mākslinieces Bonnijas Baksteres jeb Shad[]B[]x. Jau kopš gada sākuma SoundCloud par velti pieejamais EP „Lady Doome” visvairāk atsauc atmiņā Kosheen ziedu laikus 2001.gada albumā „Resist”, galvenokārt pateicoties nesošajiem basiem un teicamajam vokālam. Sīkāk par dziesmu var izlasīt šeit.

Ceilings OFF by Shad[]B[]x


ALSO A-LISTED THIS WEEK:

Moonface - "The Way You Wish You Could Live In The Storm" [Jagjaguwar]
(available as a free download)


Zola Jesus - "Vessel" [Sacred Bones]
(from f/c LP "Conatus", out on October 4th)
(available as a free download)

B-LISTED TRACKS THIS WEEK:

Avi Buffalo - "How Come" [Sub Pop]
(released as a digital single on July 4th)

Azari & III - "Manic" [Loose Lips]
(from f/c LP "Azari & III", out on August 1st)

Bobby Birdman - "Don't Walk Away" [K Records]
(released as a digital single on June 27th)

CHLLNGR - "Haven" [Green Owl]
(from LP "CHLLNGR", out on July 5th)
(available as a free download)

Class Actress - "Keep You" [Carpark Records]
(from f/c LP "Rapprocher", out on October 18th)
(available as a free download)

Eskimo - "Saldējums" [self-released]
(from f/c debut LP, out sometime later this year)

FaltyDL - "Make It Difficult" [All City]
(released as a 12'' vinyl single on June 20th)

Joakim - "Forever Young" [Tigersushi]
(released as a digital single on June 27th)

Kreayshawn - "Bumpin' Bumpin'" [House Anxiety]
(released as a digital single on June 27th)

Lloyd feat Andre 3000 & Lil Wayne - "Dedication To My Ex" [Interscope]
(from f/c LP "King of Hearts", out on July 5th)

Mirror Mirror - "Interiors" [RVNG]
(from f/c LP "Interiors", out on August 16th)
(available as a free download)

Satellites LV - "Vai Tu Domā?" [self-released]
(available as a free download)

Soft Metals - "Psychic Driving" [Captured Tracks]
(from f/c LP "Soft Metals", out on July 19th)
(available as a free download)

The Hundred Days - "Sex U" [self-released]
(available as a free download)

White Lies - "Holy Ghost" [Polydor]
(released as a 7'' vinyl single on June 27th)

07 jūlijs, 2011

A-LIST: Zola Jesus - Vessel


Zola Jesus - "Vessel" [Sacred Bones]
(from f/c LP "Conatus", out on October 4th)
(available as a free download)

Oktobra sākumā ar jaunu albumu atgriezīsies krievu izcelsmes amerikāņu mūziķe Nika Roza Danilova jeb Zola Jesus, kuru iepazinām pagājušajā gadā. Iepazinām – par maigu teikts. Zola Jesus, pateicoties debijas albumam „Stridulum” un tā singliem, kā arī dalībai blakus projektā Nika + Rory (kopā ar Roriju Keinu), tika nominēta AMGmusic 2010.gada balvai „Labākā sieviešu izpildītāja”, kas gan beigās tika pelnīti atdots zviedrietei Robinai.

Albuma pirmais priekšvēstnesis ir par velti pieejamais singls „Vessel”, kas stipri jo stipri iepriecina. Saglabājot savu unikālo, gotisko stilu un vokāla jaudu, Zola Jesus ir pielikusi muzikāli, radot prātā ilgstoši paliekošu un melodisku skaņdarbu, kas nudien atgādina labākos brīžus no Florence and the Machine debijas albuma pirms diviem gadiem. Ja šāds būs turpinājums gaidāmajā albumā „Conatus”, tad var droši sacīt, ka Zola Jesus karjera pagaidām virzās tikai augšup!

Vessel by ZolaJesus

A-LIST: Shad[]B[]x - Ceilings Off


Shado[]B[]x - "Ceilings Off" [self-released]
(available as a free download)

Es zinu, ka ar vārdiem „par šo grupu atrast informāciju internetā ir nereāli” esmu sācis vairāku dziesmu aprakstus, bet neviens vēl nekad nav tiem atbildis tik ļoti, kā gadījumā ar Shad[]wB[]x. Izmēģinājos gan „Shad[]wB[]x”, gan „Shadowbox”, bet atdūros pret vienu – augšā, pie „free download” norādītā SoundCloud linka. Labi, ka talkā nāk viedie Pitchfork Media, kas norāda, ka zem šī pseidonīma slēpjas kāda Bruklinas iedzīvotāja Bonnija Bakstere, kas jau šī gada sākumā par velti piedāvā savu EP „Lady Doome”.

Skaņdarbs „Ceilings Off” ir, pirmkārt, tekstuāli pievilcīgs („I wanna rip these ceilings off / I wanna take my mind off too”; tas gan vairāk aizies cilvēkiem, kam ir bijusi saistība ar pašnāvnieciskām domām...), gan jo īpaši muzikāli. Pamēģiniet izjust basus pēc iespējas skaļāk! Komplektā ar vokālu = ideāla kombinācija. Turklāt perfekti lipīgs un melodisks piedziedājums. Ja iepatīkas šis, augstākminētajā linkā iespējams tikt pie abiem pārējiem EP trekiem, kas arī ir ļoti augstā līmenī. Vārds „Shad[]B[]x” pavisam noteikti ir jāpatur atmiņā! Ir tāds termins "gothic dubstep"? Šis tur iederētos.

Ceilings OFF by Shad[]B[]x

A-LIST: Moonface - The Way You Wish You Could Live In The Storm


Moonface - "The Way You Wish You Could Live In The Storm" [Jagjaguwar] (available as a free download)

Jau pagājušajā gadā, kad Kanādas apvienība Wolf Parade paziņoja par savas darbības apturēšanu uz nezināmu laiku, kaut kā šī ziņa neapbēdināja. Šī nedēļa tam ir labs izskaidrojums. Proti, nupat kā sava blakusprojekta Handsome Furs albumu izdevis viens no grupas līderiem Dens Bekners (šis albums gaida savu noklausīšanas kārtu, bet atsauksmes par šo plati pagaidām ir pat ļoti labas), bet jau pirms kāda laika jaunu albumu izziņoja arī otrs vokālists un dziesmu autors Spensers Krūgs.

Viņa jaunais alter ego ir Moonface, zem kura vārda augustā nāks klajā albums ar visai interesantu nosaukumu „Organ Music Not Vibraphone Like I'd Hoped”. Izskaidrojums šādam nosaukumam ir visai triviāls, proti, sākotnēji albumu plānots ierakstīt, balstoties tikai uz vibrafonu un dažām ģitārām, taču šis plāns ir izgāzies, un tā vietā albuma centrālā ass ir ērģeles. Tās labi dzirdamas par velti piedāvātajā trekā „The Way You Wish You Could Live In The Storm”, kas, starp citu, nebūs iekļauts minētajā Moonface albumā. Tāpēc ķeriet to ciet jau tagad! Kopā ar nolemtības sajūtu atstājošo Krūga vokālu tas izklausās gana spocīgi un iedvesmojoši. Masīvs sprādziens pie 4:34!

Kreayshawn - Bumpin' Bumpin'


Kreayshawn - "Bumpin' Bumpin'" [House Anxiety]
(released as a digital single on June 27th)

Nav jau tā, ka MTV (un ar „MTV” es nedomāju tikai pazīstamo televīzijas kanālu, bet gan popkultūru kā tādu) nekad nevar atrast neko labu. Pie popmūzikas durvīm paskaļi pieklauvējusi 21 gadu vecā amerikāņu dziedātāja Kreayshawn (īstajā vārdā Natasija Zolota), kas vietām presē jau nodēvēta par „sieviešu Lil B”. Interesanti, ka meitenes izglītība vairāk saistīta ar kino lietām nekā mūziku, un pavisam nesen mūzikas presē varējām lasīt, ka tieši Kreayshawn kā sava jaunā klipa režisori izvēlējušies slavenie Red Hot Chili Peppers (viņiem augustā jauns albums!).

Kas attiecas uz mūzikas jomu, pagaidām jaunās dāmas kontā vien divi miksteipi un pāris singli, toties pēdējais no tiem – „Bumpin’ Bumpin’” – patīkami pārsteidz. Negribētos jau nu uzreiz Kreayshawn dēvēt par jauno Rianu vai, dies’ pas’, M.I.A., taču pāri visam kačājošajam skanējumam spraucas ļoti melodisks piedziedājums, lieliska noskaņa un patīkami pārsteidzošs izpildījums. Turklāt, ja ļoti simpātiska meitene par sevi saka „occasionally lesbian”, tas, protams, akcijas ceļ! ;) Starp citu, interesants arī dziesmas sākums ar telefonsarunu, kas apliecina, cik ļoti labi cilvēki uztver lamu vārdus. Tā kā, ja kādreiz kāds jūs nedzird vai negrib dzirdēt...

RMX: Radiohead - Lotus Flower (Jacques Greene Remix)



Radiohead - "Lotus Flower" (Jacques Greene Remix) [Beggars Banquet]
(from "Little By Little / Lotus Flower" 12" vinyl, released on July 4th)

Liels gads Radiohead faniem! Martā kā pērkons no zilām debesīm nāca grupas septītais studijas albums „The King Of Limbs” (AMGmusic domas par šo plati varat izlasīt šeit), tikpat negaidīta bija arī grupas „slepenā” uzstāšanās Glastonberijas festivālā, bet pirms neilga laika grupa nāca klajā ar ziņu, ka visas vasaras garumā varam cerēt uz jaunām platēm ar albuma „The King of Limbs” dziesmu remiksiem.

Turklāt jābilst, ka atšķirībā no, piemēram, Depeche Mode, Radiohead gadījumā varam būt droši, ka remiksētāju izvēle neliks vilties. To pierāda arī šonedēļ izdotā pirmā no gaidāmajām platēm, kuras pirmajā pusē „Little By Little” miksējis mums jau labi pazīstamais kanādiešu mūziķis Caribou (viņa otra alter ego Daphni miksu Art Department skaņdarbam piedāvājām Jums vakar), bet otrajā – vēl viena kanādieša Žaka Grīna veidots naksnīgs, dabstepīgs rīmeiks albuma pirmajam, neoficiālajam singlam „Lotus Flower” (joprojām viens no gada singliem!). Tā arī ir mūsu izvēle.

06 jūlijs, 2011

FaltyDL - Make It Difficult


FaltyDL - "Make It Difficult" [All City]
(released as a 12'' vinyl single on June 20th)

Nupat kā izdevis savu otro studijas albumu „You Stand Uncertain” (tas iznāca martā un nopelnīja 6/10 no AMGmusic), ar pilnīgu jaunu singlu ir klāt amerikāņu house un garage mūzikas viena no pēdējo gadu uzlecošajām zvaigznēm FaltyDL jeb Drū Lastmens, kā viņu pazīst radi. Atšķirībā no dubstep un garage pildītā albuma, „Make It Difficult” ir viegli saulains house skaņdarbs, kas kaut kā aizdomīgi atgādina Sound De Zign 2001.gada singlu „Happiness”. Tiesa, neesmu drošs, vai šo semplu savulaik no kaut kurienes nav „aizņēmušies” arī minētie vācieši... Jebkurā gadījumā FaltyDL sanācis teicams pludmales ballīšu vasaras treks.

RMX: AWOLNATION - Sail (Innerpartysystem Remix)


AWOLNATION – „Sail” (Innerpartysystem Remix) [Red Bull Records]
(from digital single „Sail”, out now)

Klāt viens no pēdējo mēnešu masīvākajiem remiksiem. Amerikāņu elektroniskās mūzikas trijotne Innerpartysystem pieķērušies savu tautiešu, indie rokmūzikas pārstāvju AWOLNATION trekam „Sail” no viņu šogad izdotā debijas albuma „Megalithic Symphony”. Pievienojot neticami nesošus un masīvus basus, ir radīts jaudīgs dabstepa treks, kas nudien varētu pie attiecīga skaļuma satricināt deju klubu sienas. Miksu meklējiet jūnija vidū izdotajā digitālajā singlā „Sail”, vai izmantojiet iespēju to noklausīties zemāk!

RMX: Art Department - We Call Love (Daphni Remix)


Art Department - "We Call Love" (Dapni Remix) [Crosstown Rebels]
(to be released as a digital single on July 18th)

Prieciņš Caribou cienītājiem! Viens no pērnā gada labāko albumu autoriem šogad jau reiz paspēja atzīmēties ar savu otru pseidonīmu Daphni, laižot klajā kopīgu plati ar Four Tet. Gan Four Tet skaņdarbs, gan Dapni treks „Ye Ye” iekļuva AMGmusic Marta Top 20. Tagad klāt jauns mikss, ko kanādiešu producents Dens Snaits (viņa īstais vārds) veidojis jaunā britu kolektīva Art Department house trekam „We Call Love”. Pie viena izmantojiet izdevību un noklausieties šeit arī 18.jūlijā gaidāmajā singlā atrodamo DJ Harvey miksu!

CVR: Bon Iver - I Can't Make You Love Me (Bonnie Raitt Cover)


Bon Iver - "I Can't Make You Love Me" (Bonnie Raitt Cover) [Jagjaguwar]
(from "Calgary" 12'' vinyl single, released on July 5th)

Neskatoties uz manu skepsi (es saku, ka „For Emma, Forever Ago” bija pakāpienu augstāks), nu jau vairs nav nekādu šaubu, ka amerikāņu dziesminieka Džastina Vernona projekta Bon Iver otrais studijas albums „Bon Iver” būs teju vai visu pasaules mūzikas mēdiju šī gada albumu pieciniekos. Lai arī albumu reklamējošais singls „Calgary” jau labu laiku kā ceļo apkārt internetā (tas izcīnīja 17.vietu AMGmusic Maija Mēneša Top 20), tikai tagad pie šī singla tikuši vinila cienītāji.

Plates otrajā pusē atradīsit, manuprāt, lielāko šīs 12 collu plates pērli – kaverversiju klasiskajam 90’to gadu skaņdarbam „I Can’t Make You Love Me”, ko sākotnēji populāru padarīja amerikāņu dziedātāja Bonija Raita 1991.gadā. Manā subjektīvi personīgajā vērtējumā gan nekas nepārspēs 1997.gadā Džordža Maikla iedziedāto versiju (to varat atrast viņa tā gada singla „Older” b-pusē), bet arī tik lielisks dziesminieks, kāds ir Džastins Vernons, rindiņas „I can’t make you love me if you don’t / You can’t make your heart feel something it won’t” izdzied ne mazāk romantiski un skaisti. Lai arī skumji tas viss, protams.

05 jūlijs, 2011

ALBUMS: Iceage - New Brigade

Iceage – „New Brigade”

Release date: 20/06/2011
Label: What’s Your Rapture?
AMG rating: 7/10

Gada sākumā salīdzinoši paklusi izdevuši savu debijas albumu „New Brigade” dzimtajā Dānijā, pavasarī ieguvuši negaidītu popularitāti pasaules lielākajos mūzikas mēdijos (slaveno Pitchfork, kas nesen platei piešķīra augsto 8.4/10 atzīmi), jaunie (grupas dalībnieku vecums – 18-19 gadi!) puikas no Kopanhāgenas Iceage savu debijas ierakstu nupat izdevuši atkārtoti, tiesa, pagaidām vien Amerikas Savienotajās Valstīs, kur pirms kāda laika arī aktīvi koncertēja.

Pirmais, kas krīt acīs (lasi – ausīs) ir neviltotā un piesviedrotā enerģija, kas caur un cauri spraucas ārā no „New Brigade”. Esmu gan mazliet skeptisks pret jauniešu debijas albuma saturu, proti, tas neskatoties uz savu īsumu (24 minūtes!) par daudz šķiet repetitīvs un līdz ar to vietām uzmanību zaudējošs, toties to kompensē atsevišķi punk / post-punk šedevri, kā piemēram, albumu ievadošais „White Rune”, ko kā A-LIST Track atzīmējām jau aprīlī. Anarhiska, jauneklīga un pofigistiska pankroka cienītājiem šis varētu būt interesants atklājums, ar ko ievadīt kāda festivālu.

"White Rune":



"You're Blessed":


"New Brigade":

Azari & III - Manic


Azari & III - "Manic" [Loose Lips]
(from f/c LP "Azari & III", out on August 1st)

1.augustā uz leibla Losse Lips debijas albumu piedāvās kanādiešu dīdžeju duets Azari & III. Lai arī tas nebija oriģināls, bet gan fantastisks Tensnake remikss, kas darīja mūs trakus pagājušajā vasarā, tomēr, pateicoties „Reckless With Your Heart” un arī singlam „Hungry For The Power”, Azari & III pērn oktobrī izpelnījās arī padziļinātu AMGmusic uzmanību. Gaidot albumu varam iesildīties ar jaunāko dueta singlu „Manic”, kas gan, atklāti runājot, atpaliek no minētajiem diviem deju zāļu grāvējiem.

RMX: Lady Gaga - Judas (Goldfrapp Remix)


Lady Gaga - "Judas" (Goldfrapp Remix) [Interscope]
(from "Judas - Remixes" EP, out now)

Kāds pavisam aizkavējies remikss. Maija vidū EP ar septiņiem dažādiem remiksiem savam pēdējam hītsinglam „Judas” laidusi klajā Lady Gaga. Starp garlaicīgiem un nervu pārbaudei domātiem čīzmiksiem var atrast arī šo to interesantu. Pieminot ar labu vārdu arī Mirror un drīz Salacgrīvā gaidīto Hurts miksus, tomēr pāri visam ir Goldfrapp, kuru mikss vairāk atgādina popsīgāku The Knife versiju nekā šā brīžā popmūzikas nekronēto karalieni. Miksu fragmentiņus varat noklausīties un EP pirmo daļu iegādāties šeit.

White Lies - "Holy Ghost"


White Lies - "Holy Ghost" [Polydor]
(released as a 7'' vinyl single on June 27th)

Kamēr AMGmusic turpina mocīt problēmas (esmu nenorrrrmāli dusmīgs uz (vārdā vēl pagaidām nesaukšu) vienu interneta provaideri), tikmēr varu piedāvāt šādus tādus no jūnija aizkavējušos ierakstus AMGmusic. Paklusītēm trešo singlu no šī gada sākumā izdotā albuma „Ritual” piedāvājusi 2009.gadā spoži sākusī, bet ātri nobalējusī britu apvienība White Lies. Dziesmai tapis arī videoklips, kurš man atgādināja, cik tomēr biedējoši ļoti līdzīgs grupas solists ir pašmāju radio Star FM dīdžejam Jānim Romanovskim. Pats singls = gaumes jautājums. Spriediet Jūs.

MAIJA TOP 20

Kā jau solīts, AMGmusic atgriežas ar parādu no pagātnes. Tāpēc piedāvāšu Jums AMGmusic Marta Top 20, Aprīļa Top 20 un Maija Top 20. Taupot laiku jaunajiem ierakstiem (un galu galā teju gatavs jau jaunais - Jūnija Top 20), šoreiz bez jelkādiem komentāriem. Galu galā - Esmu gandrīz drošs, ka par visām topā atrodamajām dziesmām informācija ir viegli sameklējama AMGmusic daudzajās lapās. Aiziet! Patīkamu klausīšanos un atmiņas atsvaidzināšanu!


AMG TOP 20 IN MAY 2011


20.Africa Hitech - "Light The Way" [Warp]
(from f/c LP "93 Million Miles", out on May 9th)



19.Auntie Flo - "Highlife" [Huntleys & Palmers]
(released as a digital single on April 11th)


18.Fucked Up - "A Little Death" [Matador]
(from f/c LP "David Comes To Life", out on June 7th)
(available as a
free download)


17.Bon Iver - "Calgary" [4AD]
(from f/c LP "Bon Iver", out on June 20th)
(available as a
free download)


16.Moonface - "Fast Peter" [Jagjaguwar]
(from f/c LP "Organ Music Not Vibraphone Like I'd Hoped", out on August 2nd)
(available as a
free download)


15.Memory Tapes - "Wait In The Dark" [Something In Construction]
(from f/c LP "Player Piano", out on July 4th)
(available as a
free download)


14.WhoMadeWho - "Every Minute Alone" [Kompakt]
(from EP "Knee Deep", released on April 25th)


13.Youth Lagoon - "July" [Juno Beach]
(from LP "The Year Of Hibernation", out now)
(available as a
free download)


12.Zomby - "Natalia's Song" [4AD]
(released as a 10" vinyl single on May 16th)


11.Planningtorock - "The Breaks" [DFA]
(from f/c LP "W", out on May 23rd)
(released as a digital single on May 9th)


10.Pictureplane - "Real Is A Feeling" [Lovepump United]
(from f/c LP "Thee Physical", out on July 19th)
(available as a
free download)


9.The Horrors - "Still Life" [XL]
(from f/c LP "Skying", out on July 11th)


8.Handsome Furs - "Repatriated" [Sub Pop]
(from f/c LP "Sound Kapital", out on June 27th)
(available as a
free download)


7.Charli XCX - "Stay Away" [This Is Music]
(released as a digital single on May 16th)


6.Arrange - "When'd You Find Me?" [self-released]
(from self-released LP "Planetation",
available for free)


5.Hot Natured feat Ali Love - "Forward Motion" [Hot Creations]
(released as a digital single on May 9th)


4.Ladytron - "White Elephants" [Nettwerk]
(from f/c LP "Gravity the Seducer", out on September 12th)
(released as a digital single on May 16th)


3.Christian AIDS - "Stay Positive" [Double Denim]
(released as a 7'' limited vinyl single on May 9th)


2.John Maus - "Believer" [Upset The Rhythm]
(from f/c LP "We Must Become the Pitiless Censors of Ourselves", out on June 27th)
(available as a
free download)


1.The Antlers - "I Don't Want Love" [Transgressive]
(from f/c LP "Burst Apart", out on May 30th)


APRĪĻA TOP 20

Kā jau solīts, AMGmusic atgriežas ar parādu no pagātnes. Tāpēc piedāvāšu Jums AMGmusic Marta Top 20, Aprīļa Top 20 un Maija Top 20. Taupot laiku jaunajiem ierakstiem (un galu galā teju gatavs jau jaunais - Jūnija Top 20), šoreiz bez jelkādiem komentāriem. Galu galā - Esmu gandrīz drošs, ka par visām topā atrodamajām dziesmām informācija ir viegli sameklējama AMGmusic daudzajās lapās. Aiziet! Patīkamu klausīšanos un atmiņas atsvaidzināšanu!


AMG TOP 20 IN APRIL 2011:


20.Tom Vek - "A Chore" [Island]
(from f/c LP "Leisure Seizure", out on June 6th)
(released as a digital single on April 18th)



19.Danger Mouse & Daniele Luppi feat Jack White - "Two Against One" [Capitol]
(from f/c LP "Rome", out on May 16th)


18.The Antlers - "Parentheses" [Transgressive]
(from f/c LP "Burst Apart", out on June 13th)
(available as a pre-order download)



17.Iceage - "White Rune" [Tambourhinoceros]
(from LP "New Brigade", out now)
(available as a free download)


16.SWTHRT - "I Am In Misery" [self-released]
(from self-released free MP3 album "Compact Disc", available now)
(available as a free download)


15.Moby - "The Day" [Little Idiot]
(from f/c LP "Destroyed", out on May 16th)
(released as an iTunes single, tbr with remixes on May 9th)


14.John Talabot feat. Glasser - "Families" [Young Turks]
(from f/c EP "Families", out on May 9th)


13.Fleet Foxes - "Grown Ocean" [Bella Union]
(from f/c LP "Helplessness Blues", out on May 2nd)


12.California Wives - "Tokyo" [self-released]
(released as a digital single on March 4th)
(available as a free download)


11.Jesse Ruins - "Dream Analysis" [CUZ ME PAIN]
(from f/c untitled cassette/vinyl release, out soon)
(available as a free download)


10.PJ Harvey - "The Glorious Land" [Island]
(released as a digital single on April 18th)


9.My Morning Jacket - "Circuital" [ATO]
(from f/c LP "Circuital", out on May 30th)
(available as a free download)


8.Arctic Monkeys - "Don't Sit Down 'Cause I've Moved Your Chair" [Domino]
(from f/c LP "Suck It & See", out on June 6th)
(released as a digital single on April 11th)


7.Beastie Boys - "Make Some Noise" [Capitol]
(from f/c LP "Hot Sauce Committee Part Two", out on May 2nd)
(released as a digital single on April 12th)


6.Danger Mouse & Daniele Luppi feat. Jack White - "The Rose With A Broken Neck" [EMI]
(from f/c LP "Rome", out on May 16th)



5.Handsome Furs - "What About Us" [Sub Pop
]
(from f/c LP "Sound Kapital", out on July 28th)
(available as a free download)



4.Johan Agebjorn feat. Lake Heartbeat - "Watch The World Go By" [LOEB]
(from f/c LP "Casablanca Nights", out on May 10th)
(released as a digital single on April 11th)


3.Cut Copy - "Need You Now" [Modular]
(released as a digital single on April 4th)


2.Cults - "Abducted" [Columbia]
(from f/c LP "Cults", out on May 30th)



1.Cold Cave - "Villains of the Moon" [Matador]
(from LP "Cherish The Light Years", out now)
(available as a free download)


MARTA TOP 20

Kā jau solīts, AMGmusic atgriežas ar parādu no pagātnes. Tāpēc piedāvāšu Jums AMGmusic Marta Top 20, Aprīļa Top 20 un Maija Top 20. Taupot laiku jaunajiem ierakstiem (un galu galā teju gatavs jau jaunais - Jūnija Top 20), šoreiz bez jelkādiem komentāriem. Galu galā - Esmu gandrīz drošs, ka par visām topā atrodamajām dziesmām informācija ir viegli sameklējama AMGmusic daudzajās lapās. Aiziet! Patīkamu klausīšanos un atmiņas atsvaidzināšanu!


AMG TOP 20 IN MARCH 2011


20.Wiz Khalifa - "The Race" [Atlantic]
(from f/c LP "Rolling Papers", out on March 29th)




19.Four Tet - "Pinnacles" [Text Records]
(from split 12'' vinyl with Daphni, out now)




18.Daphni - "Ye Ye" [Text Records]
(from split 12'' vinyl with Four Tet, out now)




17.Love Inks - "Skeleton Key" [City Slang]
(from f/c LP "E.S.P.", out on May 10th)
(available as a
free download)



16.Oupa - "Forget" [self-released]
(from f/c EP, set to be released in summer)
(available as a
free download)



15.Wild Beasts - "Albatross" [Domino]
(from f/c LP "Smother", out on May 9th)
(available as a
free download)



14.Cults - "You Know What I Mean" [Columbia]
(from f/c LP "The Cults", out in May)




13.Arcade Fire - "City With No Children" [Mercury]
(from LP "The Suburbs", out now)
(released as a digital single on March 14th)



12.Greatest Hits - "Fun Girls" [Sixteen Tambourines]
(from 7" vinyl single "Freak Funk Boy", out now)




11.Adam Kesher - "Hour Of The Wolf" [EMI France]
(released as a digital single on March 7th)




10.Wolfram & Constantin - "Session-Recession" [Mr. Intl]
(released as a digital single on March 7th)




9.EMA - "California" [Souterrain Transmissions]
(from f/c LP "Past Life Martyred Saints", out on May 9th)




8.Nicolas Jaar - "Keep Me There" [Circus Company]
(from LP "Space Is Only Noise", out now)
(available as a
free download)



7.Gold Panda - "Marriage" [Ghostly International]
(from EP "Marriage", digitally out now)




6.R.E.M. - "UBerlin" [Warner]
(from LP "Collapse Into Now", out now)
(released as a digital single on January 25th)




5.YACHT - "Dystopia (The Earth Is on Fire)" [DFA]
(from f/c LP "Shangri-La", out on June 20th)
(available as a
free download)



4.Just a Number 05272011 - "He Didn't Want a Love Song" [Tri Angle]
(no release information yet)




3.The Weeknd - "What You Need" [self-released]
(no release information yet)




2.Burial - "Street Halo" [Hyperdub]
(from 12'' EP "Street Halo", released on March 28th)




1.Four Tet, Burial & Thom Yorke - "Mirror" [Text Records]
(from 12'' "Ego/Mirror", out now)





ALSO A-LISTED THIS MONTH:

Beat Connection - "Silver Screen" [Moshi Moshi Records]
(from f/c EP "Silver Screen", out now)

Bosco Delrey - "20 Flight Dub" [Mad Decent]
(from f/c LP "Everybody Wah", out on March 28th)
(available as a free download)

Breakage feat Jess Mills - "Fighting Fire" [Digital Soundboy]
(released as a digital single on February 27th)

Marissa Nadler - "Baby, I Will Leave You In The Morning" [self-released]
(from f/c LP, out in June)
(available as a free download)

Mueran Humanos - "Horas Tristes" [Blind Prophet]
(from LP "Muearan Humanos", out now)
(available as a free download)

Night Plane - "Parallel Lines" [self-released]
(from compilation "Soul Clap's Social Experiment 002", out now)

Olof Arnalds feat Bjork - "Surrender" [One Little Indian]
(released as a 7'' vinyl single on March 3rd)

The Chemical Brothers - "Container Park" [Sony]
(from OST "Hanna", out on March 14th)

The Flaming Lips & Neon Indian - "Is David Bowie Dying?" [self-released]
(from very limited 12'' vinyl "The Flaming Lips with Neon Indian", out now)

Young Knives - "Love My Name" [Gadzook]
(from f/c LP "Ornaments From the Silver Arcade", out on April 4th)
(released as a 7'' vinyl single on March 28th)