29 janvāris, 2010

NEDĒĻAS SINGLS (25.01.-31.01.)

SINGLE OF THE WEEK

Caribou - "Odessa"

Release date: 25/01/2010
Label: City Slang (free download)
AMG rating: 9/10


Tikai viens mēnesis pagājis 2010.gadā, bet šonedēļ man ir tas gods stādīt Jums priekšā jau otro singlu, kas saņem no AMGmusic atzīmi 9 no 10. Kanādiešu elektroniskās mūzikas pārstāvis Daniels Sneits no pirmdienas interesentiem piedāvā pirmo singlu no aprīlī gaidāmā Caribou trešā studijas ieraksta „Swim”. Jāpiebilst, ka agrāk Sneits ierakstījās ar skatuves vārdu Manitoba, taču pēc diviem izdotiem albumiem nosaukumu nācās mainīt juridisku apsvērumu dēļ. Savukārt jaunais skatuves vārds Caribou, kā stāsta Sneits, radies kādas LSD lietošanas reizē...

Dziesmu „Odessa” vistrāpīgāk aprakstījis pats tās autors Sneits: „Es sajūsminos par ideju radīt šķidru deju mūziku. Šķidru tādā ziņā, ka tā plūst uz priekšu un atpakaļ. Deju mūziku, kas šķietami taisīta no ūdens, nevis no metāliskām lietām, kā vairumā gadījumu.” Tieši tā arī skan „Odessa”. No savas puses vien piebildīšu, ka samtainais vokāls mijiedarbībā ar rūpīgi veidotu skaņu piramīdu ļoti atsauc atmiņā 2001.gada Royksopp sadarbību ar Erlendu Oiji.

Ar Danielu Sneitu un viņa projektu Caribou iepazināmies jau 2007.gadā, pateicoties Caribou otrajam studijas albumam „Andorra”, kas gan tolaik man lielu sajūsmu neradīja. Atšķirībā, piemēram, no Pitchfork Media, kas albumu novērtēja ar 8.3 atzīmi. Pēc gada šī plate ieguva arī Kanādas Polaris Music balvu (ekvivalents britu Mercury Music Prize, ko pasniedz izvēlēta mūzikas kritiķu un pašu mūziķu žūrija).

Otrdien, kad beidzot arī es noklausījos „Odessa”, jau priekā berzēju rokas, ka pēc ilgāka pārtraukuma AMGmusic Nedēļas Singls būs kāda ekskluzīva dziesma, ko Latvijā neviens nespēlē. Nepagāja ne divas stundas, kā Toms Grēviņš tviterī ieraksta „Tas, kas skan šobrīd SWH ēterā, ir Caribou – „Odessa””. :) Tā nu mans ekskluzīvais gabals vairs nav tik ekskluzīvs, bet tas nemaina lietas būtību. Šis ir stabils pretendents uz visaugstākajām vietām 2010.gada Janvāra topā.

Dziesmu lejupielādēt apmaiņā pret e-mail adresi iespējams šeit:
http://www.caribou.fm/swim_download/

Ja nu tomēr man neticat, tad pārliecinieties paši:

Nedēļas Singlu Apskats (25.01.-31.01.), 2.DAĻA

The xx - "VCR" [Young Turks; 25/01/2010]
AMG rating: 8/10

Cik lieliski, kad tavs albums sastāv no 11 pērlēm, kas ne tikai veido kopīgu skaņas ceļojumu neaizmirstamu sajūtu pasaulē, bet arī ļauj īsti neiespringt, domājot par singlu izvēli. Ņem, kuru dziesmu no The xx debijas albuma gribi, tā vienalga būs lieliska un neatkārtojama.

2009.gada AMGmusic Awards absolūtie uzvarētāji („Gada Albums”, „Gada Debija”, „Gada Grupa”) šonedēļ piedāvā ceturto singlu no sava fantastiskā debijas ieraksta „xx”. Šoreiz tā ir dziesmiņa „VCR” par nu jau šķietami arhaiskajiem VHS videomagnetafoniem. Starp citu, kāds vēl atceras, kā tie izskatījās? „Watch things on VCR,” un to dzied jaunieši, kuriem nupat kā palika 20 gadi... Romantiski. Nebūtu ģeniālais Caribou singls, šis atkal kļūtu par AMGmusic Nedēļas Singlu.



Maps - "Die Happy, Die Smiling" [Mute Records; 25/01/2010]
AMG rating: 7/10

Elektroniskā šūgeiza pārstāvis Džeimss Čepmens aka Maps, kā izrādās, arī pieder pie māksliniekiem, kas māk no neciliem, pat draņķīgiem albumiem izšaut spēcīgus singlus. Ja pērn septembrī izdotais otrais studijas albums „Turning the Mind” bija viena liela vilšanās, tad tā pirmais singls „I Dream of Crystal” no manas puses saņēma 8/10 un iekļuva arī gada singlu Top 100.

Jaunākais singls – liriski minimālais „Die Happy, Die Smiling” ar izcili lipīgo piedziedājuma „You’re not happy and you’re not smiling / It hurts my soul to know you’re crying / But you’re not happy and you’re not smiling”, kas būtībā arī ir viss dziesmas teksts – lai arī nopelna par vienu atzīmi mazāk, pavisam noteikti arī ir pelnījis plusiņus. Mīļi kaut kā.



Lightspeed Champion - "Marlene" [Domino Records; 25/01/2010]
AMG rating: 7/10


Teksasā dzimušais britu indie-pop dziesminieks Devontī Hains jeb Lightspeed Champion pēc divām nedēļām laidīs klajā turpinājumu 2008.gada debijas albumam „Falling off the Lavender Bridge”. Šobrīd veikalos pieejams tā priekšvēstnesis – EP „Marlene”, kurā bez tituldziesmas, kas būs iekļauta arī gaidāmajā albumā, atrodami 3 b-puses skaņdarbi.

Lai arī debijas ierakstu savulaik novērtēju ar visai augsto atzīmi 7/10, bet tā singls „Galaxy of the Lost” pat pamanījās 2008.gada Maijā aizkļūt līdz AMG topa 6.vietai, īpašu sajūsmu pret šo melnādaino indie/folk dziedoni nekad neesmu izjutis. Domājams, ka situācija īpaši nemainīsies arī šogad, tomēr pirmais singls „Marlene” no 15.februārī gaidāmā albuma „Life Is Sweet! Nice to Meet You”, šķiet, varētu būt pati enerģiskākā un arī skanīgākā dziesma, ko no Hainsa esmu dzirdējis. Un tas priecē.



Mr Fogg - "Keep Your Teeth Sharp" [Kicking Ink Recordings; 25/01/2010]
AMG rating: 7/10

Jaunais censonis no Redingas – Mr Fogg jeb īstajā vārdā Fils Berijs – šonedēļ piedāvā EP „Keep Your Teeth Sharp”, kas ir priekšvēstnesis gaidāmajam indie/synth-pop mūziķa debijas albumam. Pie tā Mr Fogg strādā kopā ar Valgeiru Sigurdsonu, kas plašāk pazīstams kā Bjorkas skaņu inženieris, pirms diviem gadiem producēja arī veiksmīgo Maps debijas albumu „We Can Create”. Starp citu, muzikāli šis arī atgādina kaut ko no Bjorkas 90’to/00’to gadu mijas ierakstiem ala „Homogenic” / ”Vespertine” stilā.



Sade - "Soldier of Love" [RCA; 11/01/2010]
AMG rating: 6/10

Brīdī, kad es biju pilnā pārliecībā, ka britu mūzikas projekts Sade ar šarmantās balss īpašnieci Šadē Abū priekšgalā ir miris (pēdējais albums datēts ar 2000.gadu!), grupa atgriežas ar jaunu singlu un jau februārī cels galdā jaunu albumu – sesto plati „Soldier Of Love”. Vēl interesantāk, ka tā pirmais singls pat ir gandrīz vai ļoti baudāms!

Protams, nekas nespēs atkārtot Sade 80’to un 90’to gadu ierakstus – lieliskos albumus „Diamond Life” (1984) un „Love Deluxe” (1992) un to fenomenālos, nu jau pilnīgi droši par klasiku saucamos singlus „Smooth Operator” un „No Ordinary Love” (pēdējais vispār ir viens no maniem vis-vis-vis-mīļākajiem skaņdarbiem EVER!!!), taču jebkurā gadījumā – pārsteidzoši labi skan Sade arī 2010.gadā. Ar interesi gaidu albumu.



Musee Mecanique - "Like Home" [Souterrain Transmissions; 18/01/2010]
AMG rating: 6/10


Ar Neutral Milk Hotel un Beirut daiļradi salīdzinātais indie folk kolektīvs Musee Mecanique no Portlendas, ASV debijas ierakstu, no kura nāk arī šis singls „Like Home”, laida klajā jau 2008.gada nogalē, saņemot arī diezgan atzinīgas atsauksmes. Šķiet, Eiropā tikai tagad cilvēki sāk pievērst uzmanību Musee Mecanique izsmalcinātajam un trauslajam skanējumam. „Like Home” ir, ja ne gluži ļoti baudāms un ausis sildošs skaņdarbs, tad katrā ziņā iemesls šī kvinteta gaitām pasekot līdzi nākotnē.



The Smashing Pumpkins - "Widow Wake My Mind" [free d/l; 25/01/2010]
AMG rating: 5/10


Kāpēc Billijs Korgans neļauj The Smashing Pumpkins vārdam dusēt mierā neaptraipītam un nediskreditēt to cilvēku acīs, kuriem smešingi ir 90’to gadu svētākā piemiņa blakus Nirvana albumiem, man nav īsti saprotams. Katrā ziņā jaunākais singls labāk piestāvētu viņa jaunajai mīlestībai Džesikai Simpsonei nekā tam, ar ko man asociējas The Smashing Pumpkins.

No otras puses – pērnā gada nogalē internetā par velti piedāvātais pirmais singls „A Song For Son” no jaunā digitālā albuma „Teargarden by Kaleidoscope” bija visai baudāms, neskatoties uz Pitchfork šķavām. Ar vienu dziesmu gan būs par maz, lai noturētu interesi par „Teargarden” projektu, kurš sola vēl... 42 (!!!) dziesmas. Tiešām pietiks spēka?

Dziesmu var lejupielādēt par velti šeit: http://www.smashingpumpkins.com/.


Owl City - "Fireflies" [Island; 08/01/2010]
AMG rating: 4/10


Internetā jau parādījies apzīmējums „emo-pop”, ko es turpmāk lietošu, aprakstot Owl City mūziku. No vienas puses ir ļoti jauki, ka jaunieši pēdējos gados līdz ar filmām („Twilight Saga: New Moon”, kura skaņu celiņā bija atrodami tādi vārdi kā Toms Jorks, Death Cab For Cutie, Bon Iver u.c.) un seriāliem („O.C.”, kur savulaik pirmatskaņojumus piedzīvoja Imogen Heap un The Shins jaunākie singli) tiek arī pie savas devas indie mūzikas, tādējādi uzzinot, ka mūzika nesākas un nebeidzas ar MTV pastāvīgo rotāciju, taču visam šim pasākumam ir arī kāds mīnuss. Šo mīnusu sauc sīrups, bez kura acīmredzot nevar jauniešiem neko iebarot. Tad nu šis sīrups līst caur un pārpārēm arī Owl City mega-ūber-afigenna-populārajā hītā „Fireflies”.

Neesmu tik agresīvi noskaņots, lai salīdzinātu šo dziesmu ar cilvēka izkārnījumu Cēzara salātos, kā to izdarīja mūzikas žurnāls Clash. Taču domāju, ka tam par iemeslu kalpo fakts, ka man ir tā privilēģija ikdienā neklausīties radiostacijas un neskatīties mūzikas televīzijas. Pieļauju, ka, ja man būtu kaut reizi dienā šis jādzird, es arī laikam juktu prātā. Bet noklausīties 3-4 reizes, lai uzrakstītu 2 rindkopas – to var. Kas ir Owl City un ar ko viņi ir jau ievērojami – to zina katrs tīnis. Pārējiem arī tas diezin vai interesēs. Un kamdēļ, lai es rakstītu par to, kas man un citiem ir pie pakaļas?
Videoklips ir šeit, bet... Es gan neieteiktu. Labāk četras minūtes izmantot lietderīgāk. Piemēram, pārskaitiet klaviatūras taustiņus. Vai kaut kā tā.

Nedēļas Singlu Apskats (25.01.-31.01.), 1.DAĻA


Gorillaz feat Bobby Womack & Mos Def - "Stylo" [EMI; 25/01/2010]
AMG rating: 8/10

Sagaidīt kādu muzikālu dāvanu no Deimona Olbērna vienmēr ir Notikums. Vai tas būtu Blur apvienošanās koncerts, vai The Good, The Bad & The Queen albums, vai arī Gorillaz jauns singls. No pirmdienas pavisam oficiāli var iegādāties MP3 izskata pirmo singlu no martā gaidāmā jaunā, pēc skaita trešā Gorillaz albuma „Plastic Beach”, pie kura Deimons kopā ar kolēģi Džeimiju Hjūletu strādājot jau kopš 2007.gada nogales.

Plašāk par albumu, par kuru ir ne mazums interesanti stāsti, parunāsim, kad tas būs nonācis AMGmusic ķetnās. Šobrīd vien varu atzīmēt, ka pirmais singls pārliecina. Neesmu gan tik lielā sajūsmā, kā pagājušās nedēļas nogalē, kad „Stylo” gāja uz „repeat”, bet dziesma ir padevusies gana liriska, plūstoša un interesanta. Turklāt ļoti labi iederas arī Bobija Vomaka ķērcienīgais dziedājums dziesmas vidū un Mos Def reps caur telefonu gabala beigās. Savukārt bīts ir teju vai PERFEKTS.



Bullion - "Say Goodbye To What" [One-Handed Music; 25/01/2010]
AMG rating: 7/10

Psihodēlisks pop/funk skaņdarbs no Londonas mākslinieka Bullion, par kuru pagaidām detalizētākas informācijas trūkst. Zināms vien tas, ka jaunietis dzīvo un strādā Londonā, kur pērn arī iznāca viņa pirmie ieraksti limitētos daudzumos un man neatrodamos formātos. Šobrīd uz leibla One-Handed Music pieejams pirmais oficiālais singls „Say Goodbye To What”. Ļoti interesants un narkotiski dulls skaņdarbs, kas labi uzmundrina darbdienu rītos.



Islands - "No You Don't" [ANTI-; video single]
AMG rating: 7/10

Jau solīju, ka šogad singlu topā iekļausim arī dziesmas, kas formāli nemaz singla formātā nav iznākušas. Lūk, pirmais no šādiem skaņdarbiem, kas cerēs uz augstu vietu mēneša singlu topā.

Islands vārds, pateicoties tieši šai dziesmai, pirmoreiz AMGmusic uzpeldēja pērnā gada vasarā, taču man nezināmu iemeslu dēļ tā arī „No You Don’t” nevienā no mēneša Different Music Selection topiem neiekļāvu. Acīmredzot gaidīju, kad tad šī dziesma beidzot iznāks singla formātā.

„No You Don’t” joprojām nav iznācis (un visticamāk arī neiznāks) kā singls, taču gada nogalē beidzot tapa videoklips šai jautrajai psych-pop/funk dziesmiņai, turklāt ļoti atbilstošs dziesmas tēmai: „nepinieties ar šaubīgiem narkotiku pārdevējiem” („Don’t buy dope / From the man you don’t know”). Interesanti, ka man šīs dziesmas instrumentālais pavadījums visvairāk atgādina Raimonda Paula 80’to gadu ierakstus, šķiet, ar Laimu. Ir līdzība, ko?



Editors - "You Don't Know Love" [Kitchenware; 25/01/2010]
AMG rating: 7/10


Otrais singls no Editors 2009.gada albuma „In This Light and On This Evening”, kas pamanījās iekļūt arī AMGmusic gada albumu Top 20. Jau pēc pirmās noklausīšanās reizes nebija gandrīz nekādu šaubu, ka „You Don’t Know Love” varētu būt tā otrais singls – viens no retajiem, t.s. „radio draudzīgajiem” skaņdarbiem visādi citādi padrūmā un izstieptu kompozīciju savērptā albumā.

Jā, saslavēju es Editors par viņu aizraušanos ar elektroniskām lietām un ģitāru nomainīšanu pret sintezatoriem, bet... Kaut kas tomēr nav līdz galam labi. Katrā ziņā pārspīlēt ar šo dziesmu neiesaku. Ja neklausās vairāk par divām/trim reizēm nedēļā, tad ir gana smuka dziesma. Vēl viens plusiņš par skaisto videoklipu. Un iesaku no sirds arī CagedBaby remiksu! Tas gan dikti labs. Pamodināja otrdien no rīta tā, ka maz neliekas.



Get Well Soon - "Angry Young Man" [City Slang; 25/01/2010]
AMG rating: 7/10


Nav jau tā, ka Vācijā neviens nemāk ģitāru spēlēt un vispār indie/folk-rock mūzikas lauciņā būtu melns un apaļš caurums, bet tomēr katru dienu iepazīties ar grupu no Vācijas, kuras skanējums ir izteikti britisks, nenākas. Tad nu iepazīstieties – Get Well Soon un tās līderis, divdesmit astoņus gadus vecais Konstantins Gropers.

Tiesa gan, jau 2008.gadā Vācijā, Austrijā un Šveicē tika izdots Get Well Soon debijas albums „Rest Now, Weary Head! You Will Get Well Soon”, kurš gan lielāko uzmanību no mūzikas apskatniekiem guva... Jā, protams, Lielbritānijā. Get Well Soon debijas ierakstu pat pamanījās rekomendēt mega slavenais žurnāls NME.

1.februārī uz leibla City Slang tiks izdots šī albuma turpinājums – „Vexations”, kas jau izpelnījies kritiķu uzmanību vēl pirms dienas gaismas ieraudzīšanas. Ja atliks laiks, noteikti nākamnedēļ šai platei pievērsīšu uzmanību arī es, bet tikmēr uzmanības centrā tā pirmais singls „Angry Young Man”, ko varētu salīdzināt ar pērnā gada britu debitantiem Bastila un Animal Kingdom.



Kid Cudi feat MGMT & Ratatat - "Pursuit of Happiness" [Universal; 25/01/2010]
AMG rating: 6/10


Arī jaunākais amerikāņu repera Kid Cudi singls AMGmusic un internetā vispār grozās jau kopš pērnā gada rudens, kad klajā vēl pat nebija nācis mākslinieka debijas albums „Man on the Moon: The End of Day”. Tolaik lielu interesi no mūzikas apskatniekiem izraisīja viņa sadarbība ar respektablajiem ņujorkiešu elektroniskās mūzikas grupējumiem MGMT un Ratatat. Jāatzīstas, sākotnēji par šo sadarbības augli biju krietni augstākās domās nekā šobrīd. Un tomēr – ballītēs iet labi!



David Byrne & Fatboy Slim feat Santigold - "Please Don't" [free download; 18/01/2010]
AMG rating: 6/10


Visnotaļ ieintriģēja mani informācija, ka 22.februārī iznāks albums „Here Lies Love”, ko kopīgi veidojuši 80’to gadu Talking Heads līderis un vēlāko gadu solo mākslinieks Deivids Bērns un 90’to gadu deju mūzikas spožākā zvaigzne Normans Kuks jeb Fatboy Slim, kurš pirms pusotra gada atrādījās arī Latvijas publikai festivālā Positivus. Joprojām svaigā atmiņā Bērna teicamais kopprojekts ar citiem deju mūzikas korifejiem – X-Press 2 – dziesmā „Lazy” pirms deviņiem gadiem.

„Here Lies Love” būs konceptuāls albums par Filipīnu pirmās Lēdijas Imeldas Markosas dzīvi un attiecībām. Jo interesantāk, ka albumā būs vesela plejāde ar slavenām un ļoti slavenām dziedātājām. Nosaukšu vien dažas – Florence Velča no Florence and the Machine, Torija Eimosa, Roušīna Mērfija, Sia un Santigold. Tieši ar pēdējo amerikāņu dziedātāju tapusī dziesma „Please Don’t” izvēlēta kā pirmais singls.

Dziesmu par velti iespējams lejupielādēt Deivida Bērna oficiālajā mājaslapā:
http://www.davidbyrne.com/here_lies_love/

DMS NEDĒĻAS APSKATS (25.01.-31.01.)

DIFFERENT MUSIC SELECTION OF THE WEEK

1.Grizzly Bear - "Boy From School" (Hot Chip Cover) [Bootleg]
(available as a free download)
AMG rating: 8/10


Nedēļā, kad ir ļoti daudz labas mūzikas, bet nav neviena izcila skaņdarba, ir visgrūtāk izvēlēties labāko no DMS dziesmām, tomēr pēc ilgāka pārdomu brīža šīs nedēļas DMS titulu piešķiram Grizzly Bear, kas parūpējušies par šogad pagaidām labāko kaverversiju klasiskajam 2006.gada Hot Chip singlam „Boy From School” (pirmais Hot Chip singls, ar ko grupa debitēja AMG topā, 2006.gada maijā izcīnot 4.vietu).

Pirmkārt, šis ir pierādījums, ka Hot Chip ir kaut kas vairāk nekā tikai interesanta un dejojama elektroniskā mūzika. Otrkārt, šis ir pierādījums, ka jebkāda laba dziesma Grizzly Bear rokās kļūst par spēcīgu ieroci, ar ko atkausēt cietākās sirdis. Vienā vārdā – skaisti!

Lejupielādēt:
http://prettymuchamazing.com/mp3/grizzly-bear-boy-from-school-hot-chip-cover


2.Hurts - "Wonderful Life" (Arthur Baker remix) [unknown]
(unknown)
AMG rating: 8/10

Pat nezinu, kas īsti, bet kaut kas mani attur no pārlieku lielas jūsmošanas par jaunajiem mančestriešiem Hurts, kas pagājušā gada nogalē parādījās pie mūzikas apvāršņa ar nu jau mega-populāro debijas singlu „Wonderful Life”, savukārt šī gada sākumā izcīnīja augsto 4.vietu BBC „Sound of 2010” aptaujā, apsteidzot pat The Drums!

Toties teju ideāls ir šis remikss, ko veidojis 80’to gadu populārais producents Arturs Beikers, kas plašāk pazīstams kā ilggadējs New Order producents un remiksētājs. Beikera versijā „Wonderful Life” ne tikai kļuvusi uz pusi garāka, bet ieguvusi arī interesantas skaņas fīčas un odziņas, kas šai dziesmai jau liek pacelties augstāk par „kārtējais 80’to gadu synth-pop revival gabals” līmeni.

Interesanti, ka „Wonderful Life” joprojām oficiāli pieejams tikai 12 collu plates izskatā, un tajā NAV atrodams šis remikss. Tāpēc es pat nevaru Jums ieteikt, kur to meklēt. Atliek vien paklausīties šeit:



3.The Antlers - "Two" (Buffetlibre Remix) [self-released]
(available as a free download)
AMG rating: 8/10

Pērnā gada viens no kritiķu augstāk novērtētajiem albumiem, kuru tomēr nesanāca noklausīties, bija ņujorkieša Pītera Silbermana grupas The Antlers albums „Hospice” – konceptuāls stāsts par vīrieti, kurš iepazīstas ar vēzi slimu sievieti, iemīlas viņā un beigās ir spiests noraudzīties, kā sieviete mirst. Piekritīsit, nav diez ko pozitīvs stāsts jautrai ballītei. Toties ārkārtīgi gaišs, ritmisks un jautrs ir šis remikss, ko veidojuši divi dīdžeji no Barselonas, kas pazīstami kā Buffetlibre. Pavisam noteikti no manas puses tiks spēlēts tuvākajos ballīšu miksos.

Lejupielādēt:
http://pitchfork.com/forkcast/13775-two-buffetlibre-remix/


4.The xx – "VCR" (Matthew Dear Remix) [self-released]
(available as a free download)
AMG rating: 8/10


Viena no šobrīd labākajām grupām un viens no šobrīd labākajiem singliem (sīkāk lasiet singlu apskatā!). Kas vēl vajadzīgs? Pareizi. Labs remikss. Par to šoreiz parūpējies amerikāņu dīdžejs un producents Metjū Diers, kas liriski mīlīgo „VCR” pārvērtis par avangardisku electro-pop ala YACHT stilā, pilnībā mainot šīs dziesmas būtību. Vēl viens jaunums manos DJ setos.

Lejupielādēt:
http://pitchfork.com/reviews/tracks/11733-vcr-matthew-dear-remix/


5.Tanlines – "Real Life" (Memory Tapes Remix) [self-released]
(available as a free download)
AMG rating: 8/10


Visbeidzot piecinieku noslēdz kārtējais mīļuma un pozitīvisma pārpilnais Memory Tapes remikss, šoreiz jaunā, uzlecošā Bruklinas dueta Tanlines singlam „Real Life”. Starp citu, Tanlines drīzumā beidzot izdos ilgi gaidīto debijas EP ar nosaukumu „Settings”, kurā būs iekļauts arī „Real Life” oriģināls. Memory Tapes, kā jau ierasts, šo remiksu piedāvā par baltu velti.

Lejupielādēt:
http://weirdtapes.blogspot.com/2010/01/real-life.html


VĒL ŠONEDĒĻ NOTEIKTI JĀDZIRD (alfabēta secībā):


Future Trends – "Darkness" [unknown]
(from f/c album „Palace of Dust”, out in summer 2010)
AMG rating: 7/10


Endrjū Klarks no Ohaio jeb Future Trends ar tipisku 80’to new romantics viļņa skaņdarbu. Ļoti romantiska un skaista dziesma no gaidāmā puiša debijas albuma, kas iznāks vasarā.

Lejupielādēt:
http://pitchfork.com/forkcast/13766-darkness/


High Places - "On Giving Up" [Thrill Jockey]
(from f/c album „High Places vs. Mankind”, out in April)
AMG rating: 8/10


Pirmā internetā nokļuvusī dziesma no Bruklinas dueta High Places aprīlī gaidāmā otrā albuma „High Places vs. Mankind”. Ļoooti interesants muzikāls kokteilis, kurā apvienotas popmūzikas un deju mūzikas elementi.

Lejupielādēt:
http://pitchfork.com/forkcast/13779-on-giving-up/


Lali Puna - "Remember" [Morr Music]
(from f/c album „Our Inventions”, out in April)
AMG rating: 7/10

Lali Puna – četru cilvēku indie-tronica apvienība no Minhenes – pēc sešu gadu pārtraukuma aprīlī atgriezīsies ar jaunu albumu „Our Inventions”. Šobrīd atklātībā nonākusi dziesmiņa „Remember” – liegs un patīkams dream-pop.

Lejupielādēt:
http://pitchfork.com/forkcast/13785-remember/


Memoryhouse - "To The Light House" (Millionyoung Remix) [self-released]
(available as a free download)
AMG rating: 7/10

Jaunais Floridas projekts Millionyoung izveidojis ļoti baudāmu chill-wave remiksu kanādiešu dueta Memoryhouse dziesmai „To The Light House”, kuras oriģinālu var atrast EP „The Years”. Vēl viens ballīšu gabals, tiesa gan, ar nepatīkami nogrieztām beigām. Dodiet garāku versiju, LŪDZU!

Lejupielādēt:
http://pitchfork.com/forkcast/13752-to-the-light-house-millionyoung-remix/


The Delta Mirror - "He Was Worse Than The Needle He Gave You" [Lefse]
(from f/c album „Machines That Listen”, out in March)
AMG rating: 8/10


Vēl viens šīs nedēļas AMGmusic atklājums. Duets no Losandželosas, kas sākuši kā hip-hop žanra pārstāvji, bet vismaz šajā konkrētajā dziesmā nonākuši pie teicama šūgeiziska elektro-popa, kas izklausās tik tālu no hip-hopa, cik vien tas vispār ir iespējams. Jau dabūju puišu debijas albuma kopiju, martā noteikti pievērsīsim uzmanību.

Lejupielādēt:
http://pitchfork.com/forkcast/13762-he-was-worse-than-the-needle-he-gave-you


RISKĒJIET PAŠI (alfabēta secībā):

Fool's Gold - "Nadine" (Ruckus Roboticus Remix)
Lejupielādēt:
http://pitchfork.com/forkcast/13773-nadine-ruckus-roboticus-remix/


Phoenix - "Sad Eyed Lady of The Lowlands" (Bob Dylan cover)
Lejupielādēt:
http://pitchfork.com/news/37686-phoenix-cover-bob-dylan/


Phoenix - "1901" (Memory Tapes Mix)
Lejupielādēt:
http://weirdtapes.blogspot.com/2010/01/1901.html


Toro Y Moi - "Timed Pleasure" (Body Language Remix)
Lejupielādēt:
http://pitchfork.com/forkcast/13776-timed-pleasure-body-language-remix/

NEDĒĻAS ALBUMU APSKATS (25.01.-31.01.)

AMGmusic nedēļas albumu apskata vietā šonedēļ piedāvāšu Jums kaut ko, iespējams, pat interesantāku. Diemžēl šonedēļ atkal laiks paskrēja tik ātri, ka nesanāca izklausīties tik daudz albumu, lai varētu droši kādu nosaukt par labāko, tamdēļ rīkošos tā, kā arī turpmāk darīšu gadījumos, kad kādā nedēļā izpaliks AMGmusic Nedēļas Albums.

Apkopoju visu slavenāko pasaules mūzikas mēdiju recenzijas par albumiem, kuri iznāca šajā nedēļā un rezultāti sanāca visai interesanti. Katrā ziņā, ja nebūtu skaitļu (lasi – faktu), es noteikti būtu domājis, ka kritiķu vislabāk novērtētais albums šonedēļ ir Four Tet vai Beach House jaunākais veikums (starp citu, tieši šie abi personīgi man pagaidām šķiet labākie). Kā izrādās, tomēr nē.

Ieskaitē ņēmu sev tuvākos piecus mūzikas mēdijus – Clash Music, Drowned In Sound, MusicOMH, NME un, protams, Pitchfork Media. Sistēma vienkārša – saskaitīts kopējais piešķirto zvaigžņu daudzums un izvilkts vidējais. Lai albums kvalificētos šim topam, tam bija jābūt izrecenzētam vismaz trijos no minētajiem mēdijiem.

Un tā šīs nedēļas 5 labākie albumi mūzikas kritiķu skatījumā ir:

5.Tindersticks – „Falling Down A Mountain” [4AD]
3 recenzijas, kopējais punktu skaits – 23.
Vidējā atzīme = 7.6.



4.Laura Veirs – „July Flame” [Bella Union]
4 recenzijas, kopējais punktu skaits – 31.
Vidējā atzīme = 7.7.



2./3.Four Tet – „There Is Love In You” [Domino]
5 recenzijas, kopējais punktu skaits – 41.
Vidējā atzīme = 8.2.



2./3.Beach House – „Teen Dream” [Sub Pop]
5 recenzijas, kopējais punktu skaits – 41.
Vidējā atzīme = 8.2.



1.Jaga Jazzist – „One-Armed Bandit” [Ninja Tune]
4 recenzijas, kopējais punktu skaits – 34.
Vidējā atzīme = 8.5.

27 dziesmas no I'm From Barcelona



Atceraties 2008.gada Positivus festivālu? Jā, man arī prātā vispirms nāk Travis un Manic Street Preachers, bet tā bija arī pirmā reize, kad nācās vaigā skatīt lieliskos un saulainos ziemeļu kaimiņus I'm From Barcelona, kas iedeva TĀDU tonusu visam vakaram, ka pat viskiju ar kolu vairs negribējās.

Grupa slavena ne tikai ar savām lipīgajām melodijām, bet galvenokārt ar to, ka tās sastāvā darbojas... 27 cilvēki. Agrāk bija 29, bet divi laikam pazuduši kaut kur. Cerams, ka viņi paši vismaz zina, kā visus sauc, taču prasīt to no klausītājiem, protams, būtu neprāts. Tad nu sākot no šīs nedēļas Jums ir tā lieliskā iespēja iepazīties ar katru no I'm From Barcelona dalībniekiem projektā "27 Songs From Barcelona".

Šī projekta ietvaros savā mājaslapā http://www.imfrombarcelona.com/ grupa katru dienu publicēs pa vienai dziesmai no katra dalībnieka. Dziesmas var lejupielādēt par velti, turklāt uzzināt arī katras dziesmas autora vārdu, uzvārdu, uzzināt šī dalībnieka pienākumus grupā utt. Uz doto brīdi jau var novilkt Daniela Lindlefa, Annas Frēderbergas un Tīnas Gardestrandas dziesmiņas, no kurām pēdējā šorīt īpaši iepatikās.

Tad nu ---> UZ PRIEKŠU! :) 27 saulainas dienas aukstā ziemā Jums garantētas.

Bet ja nu kāds grib pavisam sasildīties un atcerēties 2008.gada Positivus festivālu (vai kādu no AMGmusic ballītēm, kur pēdējos gados šī dziesma ir teju vai neatņemama sastāvdaļa), droši var noskatīties vēlreiz "We're From Barcelona":

28 janvāris, 2010

Noklausies pilno The Knife electro-operu!


Ja atceraties, pirms kāda laika Jums stāstīju par gaidāmo The Knife elektronisko operu, kas tapusi sadarbībā ar Berlīnes kolektīviem Mt. Sims un Planningtorock. Tāpat arī teicu, ka viss šis unikālais darbs tiks ne tikai uzvests uz skatuves, bet iznāks arī CD formātā 1.martā.

Tad nu no šodienas to visu jau var iegādāties digitālā formātā grupas oficiālajā mājaslapā http://theknife.net/, kā arī iTunes veikalos. Bet ir iespēja arī gaidīt CD versiju un tikmēr paklausīties visu caur internetu. Šādu opciju varat izmantot arī šeit:



P.S. Ja kāds vēl nav noskatījies labāko pateicības runu mūzikas vēsturē Fever Ray izpildījumā, tad neaizmirstiet to izdarīt šeit.

FREE MP3 - Phoenix - "1901" (Memory Tapes Remix)



Pērnā gada AMGmusic favorīts Deivs Houks aka Memory Tapes (albums "Seek Magic" iekļuva pat gada albumu TOP 20!) remiksējis citu mūzikas apskatnieku favorītu Phoenix pagājušā gada singlu "1901".

Esmu ĻOTI liels Memory Tapes remiksu cienītājs (Yeasayer - "Ambling Alps", Tanlines - "Real Life", Peter Bjorn & John - "It Don't Move Me" ir tikai daži piemēri), bet jaunākais veikums gan mani nepārliecina. Varbūt tam kāda saistība ar manu NEmīlestību pret Phoenix?

Anyway, pārbaudiet paši. Remikss iegūstams šeit: http://weirdtapes.blogspot.com/2010/01/1901.html

27 janvāris, 2010

Nedēļas (25.01.-31.01.) svarīgākie ieraksti

Ja cilvēks no liela mūzikas daudzuma varētu sajukt prātā, ticiet man, es jau sen būtu piereģistrēts kādā garīgās veselības atjaunošanas iestādē. Joprojām neesmu apkopojis 11.janvāra un 18.janvāra singlu un albumu apskatus, kuri izpalika dēļ tehniskajām ķibelēm, bet vai tad tas ir iespējams, ja šonedēļ atkal 16 jauni singli, neskaitāmi remiksi un vairāk nekā desmit albumi jāizklausās?

Šī ir pēdējā janvāra nedēļa, tāpēc nekas cits jau neatliks, kā ziedot šo nedēļas nogali visā pilnībā, lai tiktu skaidrībā ar pieminētajām divām nedēļām mūzikā, vēl jo vairāk tāpēc, ka šajā nedēļā tika izdots viens no skaistākajiem pēdējo gadu singliem – Beach House „Norway” (video zemāk). Bet līdz piektdienai tiksim skaidrībā ar 25.janvāra dziesmām un albumiem.

Šonedēļ AMGmusic uzmanības lokā nonākušie singli:

Bullion - "Say Goodbye To What" [One-Handed Music; 25/01/2010]
Caribou - "Odessa" [free download; 25/01/2010]
David Byrne & Fatboy Slim feat Santigold - "Please Don't" [free d/l; 18/01/2010]
Editors - "You Don't Know Love" [Kitchenware; 25/01/2010]
Get Well Soon - "Angry Young Man" [City Slang; 25/01/2010]
Gorillaz - "Stylo" [EMI; 25/01/2010]
Islands - "No You Don't" [ANTI-; video single]
Kid Cudi - "Pursuit of Happiness" [Universal; 25/01/2010]
Lightspeed Champion - "Marlene" [Domino Records; 25/01/2010]
Maps - "Die Happy, Die Smiling" [Mute Records; 25/01/2010]
Mr Fogg - "Keep Your Teeth Sharp" [Kicking Ink Recordings; 25/01/2010]
Musee Mecanique - "Like Home" [Souterrain Transmissions; 18/01/2010]
Owl City - "Fireflies" [Island; 08/01/2010]
Sade - "Soldier of Love" [RCA; 11/01/2010]
The Smashing Pumpkins - "Widow Wake My Mind" [free d/l; 25/01/2010]
The xx - "VCR" [Young Turks; 25/01/2010]

Šonedēļ AMGmusic uzmanības lokā nonākušie albumi:

Beach House - Teen Dream
Charlotte Gainsbourg - IRM
Dualist - We Are You
First Aid Kit - The Big Black and the Blue
FM Belfast - How To Make Friends
Fool's Gold - Fool's Gold
Four Tet - There Is Love In You
Fucked Up - Couple Tracks
Good Shoes - No Hope, No Future
Hadouken! - For the Masses
Laura Veirs - July Flame
The Magnetic Fields - Realism
Yeti Lane - Yeti Lane


AMGmusic pagājušās Nedēļas Singls:

26 janvāris, 2010

Fever Ray ģeniālā pateicības runa

Šo video uz dažām stundām svētdien biju jau iepublicējies sociālajā tīmeklī draugiem.lv, bet ātri izņēmu ārā. Tā kā tagad šī ziņa, ko svētdien veikli nospēru no Toma Grēviņa publikācijas tviterī, parādījusies arī populārajā ASV mūzikas portālā pitchfork.com. Tas pats par sevi nebūtu nekas īpašs, bet man tik ļoti, ļoti trāpīgs likās virsraksts, zem kura atrodams raksts: „Fever Ray sniedz visu laiku labāko pateicības runu”. Tur nu nevar nepiekrist.

Un tātad vēlreiz. Fever Ray saņem balvu vietējās zviedru radiostacijas P3 Guld mūzikas balvu pasniegšanas ceremonijā (diemžēl nezinu zviedru valodu, tāpēc nemāku pateikt, par ko tieši balva, bet tas arī nav tik būtiski). Tālākais ir vienkārši JĀREDZ.