30 oktobris, 2009

NEDĒĻAS SINGLS (26.10.-01.11.)

Ladyhawke – „Magic”

Release date: 26/10/2009
Label: Island
AMG rating: 8/10


Nudien nezinu, kas ir kalpojis par iemeslu, lai Ladyhawke izdotu piekto(!) singlu no sava nu jau pusotra gada vecā albuma precīzi pusgadu pēc tam, kad no tā iznāca līdz šim pēdējais singls – „Back of the Van” (Maijā diemžēl netika Top 20). Taču šis ir gadījums, kad iemesli nav svarīgi. Uzdrošinos apgalvot, ka „Magic” ir VISlabākais skaņdarbs Ladyhawke debijas albumā, kuru, starp citu, noklausījos pilnībā vien tagad.

Jaunā sieviete no Jaunzēlandes Pipa Brauna ar segvārdu Ladyhawke AMG topā debitēja 2008.gada vasaras pašā vidū – jūlijā – ar dziesmiņu „Paris Is Burning”, ko laikam jau arī jāuzskata par Ladyhawke populārāko hītu. AMG topā gan šis singls aizsniedzās vien līdz 15.vietai. Toties jau septembrī sekoja līdz šim pie mums visveiksmīgākais Ladyhawke singls „Dusk Till Dawn”, kas ne tikai izcīnīja 6.vietu AMG mēneša topā, bet, ja mani atmiņa neviļ, kļuva par vienu no lielākajiem hītiem AMG augusta ballītē L-57.

Decembrī vēl sekoja singls, starp citu, ne mazāk lieliskais „My Delerium”, kas arī ierindojās 6.vietā, un tad mēs, ja godīgi, par Ladyhawke pavisam piemirsām. Šonedēļ, kad AMG ienācās reti maz singlu, „Magic” kļūst par nešaubīgi lielāko hītu un arī spēlētāko dziesmu, nopietni pretendējot uz augstām vietām oktobra Top 20.

Lielisks ritms, kas sasaucas ar Ladytron daiļrades lipīgāko daļu, pārliecinošs un valdzinošs vokāls, PERFEKTS tā dēvētais bridžs („I`ve left my heart to you, but it`s not fair / Coz you`re taking me for granted baby”) un tam sekojošs pavelkošs piedziedājums – viss ietērpts samtainā 80’to gadu electro-pop aranžējumā, kas vietām arī sasaucas ar vēl vienu 2008.gada AMG favorītu – Cut Copy piedāvāto skanējumu. Nudien, nākamajā ballītē bez šī – NE-KĀ-DI! Priekā!

SINGLU APSKATS (26.10.-01.11.)

Pirms ķeramies klāt šīs nedēļas singlu apskatam, vēlējos atgādināt, ka šī ir PĒDĒJĀ oktobra nedēļa. Tas, protams, nozīmē tikai un vienīgi to, ka nākamā nedēļa AMG atkal paies apkopojot mēneša garumā ievākto dziesmu ražu un gatavojot 2009.gada Oktobra Top 20. Starp citu, šomēnes vien 52 jauni singli ienāca AMG fonotēkā, tāpēc darbiņš, cerams, būs nedaudz vieglāks. No otras puses – vienu nedēļu šomēnes paņēmām brīvu – tātad vieglāk nemaz nebūs! :) Jebkurā gadījumā, 44 esošajām dziesmām pievienojam vēl astoņas, kas ienākušas šonedēļ, un par tām tad arī plašāk!


The Dead Weather – „I Cut Like a Buffalo” [Third Man Records]
AMG rating: 7/10


Ja būtu jānosauc kāds gada cilvēks mūzikā 2009.gadā, visticamāk, šo balvu nāktos atdot Džekam Vaitam. Tā vien šķiet, ka ne nedēļa nav pagājusi šogad, kad tādā vai citādā veidā šis Detroitas iedzīvotājs nebūtu parādījies mūzikas ziņās (starp citu, pavisam nesen viens populārs mūzikas žurnāls PATIEŠĀM atzina Džeku Vaitu par ietekmīgāko šīs desmitgades mūziķi!) – vai tas būtu saistībā ar viņa slavenāko grupu The White Stripes, vai ar The Raconteurs, vai – beidzamajā laikā visbiežāk – saistībā ar t.s. „supergrupu”, kur bez Vaita vēl darbojas arī The Kills soliste Alisona Moshārta, The Raconteurs basģitārists Džeks Lorenss un Queens of the Stone Age ģitārists Dīns Fertita.

Neesmu visai liels klasiskā 70’to gadu roka, garage roka un blues roka cienītājs, tāpēc mani TIK ļoti neuzrunāja vasaras sākumā izdotais The Dead Weather debijas albums „Horehound”, kā dažu labu kritiķi Latvijā (ārzemēs gan arī atzīmes nebija no pašām augstākajām...), taču singli turpina priecēt ik pa laikam. Šonedēļ plates formātā beidzot tika izdots „I Cut Like a Buffalo”, kas, interesantā kārtā, ir vienīgais gabals albumā, kura autors vienpersoniski ir Džeks Vaits. Ar iepriekšējiem singliem („Hang You From The Heaven” martā un „Treat Me Like Your Mother” jūnijā) kvartetam neizdevās iekļūt AMG topā (starp citu, vienīgā Džeka Vaita grupa, kurai tas vēl nav izdevies!), skatīsimies, kā klāsies šim.



Armand Van Helden & A Track present Duck Sauce – „aNYway” [Data]
AMG rating: 7/10


Brīdī, kad tev liekas, ka par kādu mūziķi zini visai daudz, nāk lielas atklāsmes. Piemēram, wikipedia.org stāsta, ka, tā kā viņa tēvs ir armijas lidotājs, holandiešu izcelsmes amerikāņu producents Armands Van Heldens bērnību pavadījis vairākās valstīs – Nīderlandē, Turcijā, Itālijā un... LATVIJĀ! :o Diemžēl neko sīkāk man neizdevās atrast, bet tas tikai palielina interesi šo dīdžeju kādreiz redzēt Rīgā un ar viņu personīgi papļāpāt. Nu, par mūziku, meitenēm un... Latviju!

Lai nu kā tur arī nebūtu, par Armandu Van Heldenu jau nu esmu rakstījis pietiekami daudz. Tāpat kā par viņa n-tajiem dažādajiem projektiem, kuros šis, nu jau gandrīz 40 gadus vecais producents ir ņēmis dalību. Tomēr gadi iet, bet fakts nemainās – tādu klasisku vērtību kā 1999.gada „Flowerz” Van Heldenam vairs nav izdevies radīt. Burtiski kūstu joprojām pie tās dziesmas. Nepaslinkojiet, paklausieties, jaunā paaudze, KĀDA bija house mūzika pirms desmit gadiem!

Jaunākais Armand Van Helden projekts saucas Duck Sauce (man kā lielam pīļu mīlētājam (nepārprast!!!) patīkams nosaukums). Tas tapis kopā ar par sevi par 12 gadiem jaunāko kolēģi, kanādieti A-Trak (īstajā vārdā Alans Maklovičs), un, ja pareizi sapratu, šim singlam sekos arī vesels albums. Neesmu spiedzošā sajūsmā par „aNYway” (dziesma balstās uz Final Edition treka „I Can Do It” sempliem), taču katrā ziņā šis, stipri 90’to gadu beigas atgādinošais funk/disco house stilā ieturētais skaņdarbs, ir kā patīkama vēsma pēc pēdējo gadu blāvajiem Van Heldena solo singliem. ĻOTI piemērots vīkendu burziņiem! ĻO-TI!



Grum – „Heartbeats” [Prestel Music]
AMG rating: 7/10

Šis, ja kas, ir ne mazāk eksplozīvs, pozitīvs un dejās mesties aicinošs skaņdarbs! Tikai šajā gadījumā par māksliniekiem neko konkrētāk nemācēšu pastāstīt. Zināms vien tas, ka Grum nāk no Līdsas (tā vismaz rakstīts Grum MySpace lapā) un, kā dzirdams arī šajā konkrētajā dziesmā, spēlē pozitīvu electro-pop/disco-house mūziku. Pieļauju, ka nekas vairāk arī nav jāzina. Ak, jā, skanējums ir ļoti francūzisks – Cassius, Daft Punk... Atliek nospiest vēlreiz „play” un mesties atkal dejā. Reizē?



Housse De Racket – „Synthetiseur” [M20 Solutions]
AMG rating: 7/10

Par francūžiem un ballītēm runājot... Lūk, divi parīzieši Viktors un Pjērs, kas nosaukušies par Housse De Racket, piedāvā savu debijas singlu „Synthetiseur”, kurš bez visiem n-tajiem electro-pop slavenajiem izpildītājiem (gan 80’to gadu, gan šīs desmitgades) man ĻOTI spilgti atgādina vienu dziesmu no AMG savulaik tik ļoti daudz drillētā filmas „Rokijs III” soundtreka. Nevaru tikai atcerēties, konkrēti kuru. Jebkurā gadījumā, franču elektroniskās mūzikas smuko izpildītāju blociņā varam ierakstīt vēl vienu nosaukumu. Izdevies skaņdarbs!



Little Comets – „Adultery” [Columbia]
AMG rating: 6/10


Lai šis apskats nekļūtu pavisam pārsātināts ar elektroniskās mūzikas dziesmām, iekļāvām arī Little Comets jauno singlu „Adultery”. Little Comets ir pavisam jauna grupa no Ņūkāslas, kas dibināta tikai pirms gada. Četri jaunieši, kas pie savām ietekmēm min Ellu Ficdžeraldu un Polu Saimonu, spēlē visnotaļ saulainu, britisku indie rock, ko varētu salīdzināt varbūt ar The Twang daiļradi (starp citu, Little Comets savulaik bija The Twang iesildītāji!). „Adultery” ir pirmais singls uz lielā mūzikas koncerna Columbia. Drīzumā jāseko arī puišu debijas platei.



Chicane – „Hiding All The Stars” [Modena]
AMG rating: 5/10

Jaunais Chicane singls (balstīts uz Gerija Nūmena klasiskā „Cars” motīva) nekrīt uz nerviem. Tas JAU ir sasniegums pēdējos gadus britu producentam Nikolasam Breisgērdlam (lūk, ja Tev ir ŠĀDS uzvārds, tad patiešām bez segvārda – nekādi!). Diemžēl tikai ar nostalģiskām atmiņām un nopūtām varam atcerēties tādus 90’to gadu hītus kā „Offshore” un „Saltwater” , ar kuriem šis, tolaik vēl jaunietis, priecēja mūsu sirdis un kājas. Laiks, kā saka, iet uz priekšu, Chicane... guļ.



Kano – „Rock’n’Roller” [BPM]
AMG rating: 3/10


Ir divi naktī. Esmu spiests klausīties Kano. Ko vēl gribat zināt? Sajūtas? Atcerējos vidusskolas diskotēku. Iedomājos – ja tad atbrauktu kāds cilvēks no nākotnes un iedotu man nospēlēt šo singlu, neviens pat nepamanītu, ka kaut kas nav tā. Un tas nav domāts kā kompliments Kano. Vai, cik ĻOTI NAV domāts!

Riskējiet paši:

29 oktobris, 2009

Ramona Falls piedāvā jaunu singlu



Pirms es smieklos locīdamies (LTV beidzot parūpējas par kaut ko garšīgu, uzaicinot uz diskusiju kaut kādu vīriņu formā (ugunsdzēsējs laikam), kuru Tele2 esot, kā viņš pats izteicās, „PIESMĒJUŠI!” :D), galīgi un neatgriezeniski ķeros klāt nedēļas singlu apskatam, viena ļoti laba ziņa Ramona Falls cienītājiem.

Amerikāņu mūziķa Brenta Nopfa projekts piedāvā jaunu singlu no vasarā izdotā, ļoti veiksmīgā albuma „Intuit”, turklāt piedāvā to PAR BALTU VELTI. Viss, kas Jums jāizdara, jāuzklikšķina ar peles labo pogu uz šīs jaukās adreses - http://www.souterraine.com/RamonaFalls/02%20I%20Say%20Fever.mp3 un jānospiež „save target as”.

Bez tam „I Say Fever” tapis arī videoklips, kuru varat noskatīties zemāk. Nepiekrītu dažam labam mūzikas žurnālistam, ka šis ir labākais treks platē („Russia” ir TIK perfekts! Joprojām stabils pretendents uz Gada DMS treka titulu!), bet viens no labākajiem – tas gan. Singlu iekļausim nākamās nedēļas apskatā. Tā teikt, vismaz VIENS hīts novembrim mums jau ir! :)

FIVE TRACKS FOR DMS (29.10.)



Claude VanStroke – „Moster Island” [Dirtybird]

Turpinot šīs nedēļas elektroniskās mūzikas noskaņas, kā nākošo spožo pēdējo dienu atklājumu Jums piedāvāju amerikāņu producenta Claude VonStroke (īstajā vārdā Bārnlijs Krenšovs) instrumentālo darbu „Monster Island”, kas atrodams viņa nesen iznākušajā albumā „Bird Brain”.

Pieļauju, ka ne visiem AMG lasītājiem būs viegli sagremojams šis ļoti minimālais tehcno-house treks, bet iesaku vienkārši pagriezt skaļāk un izbaudīt līdz pēdējam sīkumam katru šī treka detaļu. Jaudīgi – tas vēl ir maigs apzīmējums. Spokainu noskaņu radošs un perfekti noproducēts gabals, kas personīgi man atsauc atmiņā 2001.gada Chamber remiksu Depeche Mode dziesmai „I Feel Loved”. Tāpat atsevišķas vietas asociējas ar šīs desmitgades sākumā radītajiem Pablo Ceballos tribal/progressive skaņdarbiem. Iedvesmojošs gabals!


Lejupielādēt var šeit:
http://pitchfork.com/reviews/tracks/11586-monster-island/


Zomby – „Tarantula” [Hyperdub]

Šonedēļ beidzot tikām pie lieliskās divu disku izlases „Five Years of Hyperdub” (veikalos pieejama jau no 5.oktobra), kas tapusi par godu Londonas dubstep leibla Hyperdub piecu gadu jubilejai. Ja otrajā diskā sakompilēti Hyperdub spožāki piecu gadu mirkļi, tad pirmajā diskā atrodamas 16 pavisam jaunas dziesmas no māksliniekiem, kas bāzējas uz minētās ierakstu izdevniecības.

Lielākā ažiotāža ap šo izlasi tika sacelta dēļ tā, ka minētajā pirmajā diskā atrodams jauns Burial skaņdarbs „Fostercare” (starp citu, atkal jau kārtējās uzslavas šim londonietim!), kurš pieejams tikai „Five Years of Hyperdub” kompilācijā, tomēr AMG uzmanību vēl vairāk piesaistīja sevi arvien skaļāk dubstep scēnā piesakošā Zomby jaunais, līdz šim nekur neizdotais skaņdarbs „Tarantula” ar saviem elegantajiem sintezatora pieskārieniem.



The Cribs – „Modern Way” (Kaiser Chiefs cover) [iTunes]

Sen neesam piedāvājuši Jums kādu jaudīgu kaverversiju. Pēdējais laiks.

2008.gadā speciāli NME (ir tāds populārs britu mūzikas žurnāls) balvu pasniegšanas ceremonijai un tam sekojošajam bonus diskam, pie kura tika NME lasītāji, The Cribs ierakstīja 2005.gada Kaiser Chiefs hīta „Modern Way” (3.vieta AMG rokmūzikas topā 2005.gada novembrī!) kaverversiju. Savukārt šonedēļ ar mērķi savākt līdzekļus trūcīgajiem bērniem Līdsā un Rietumjorkšīrā (no turienes nāk The Cribs) šis singls jau par zināmām naudiņām ir iegādājams iTunes interneta veikalos.

Starp citu, ir zināms, ka nākamais The Cribs singls no viņu šī gada albuma „Ignore The Ignorant” būs „We Share The Same Skies”, un tas iznāks jau 9.novembrī. Pirmais singls „Cheat On Me” septembra Top 20 AMG neiekļuva...



Ellie Goulding – „Under The Sheets” [Neon Gold]

Ar šo, iespējams, esam mazliet pasteigušies, jo nupat man tapa zināms, ka „Under The Sheets” novembrī pavisam oficiāli iznāks kā debijas singls jaunajai dziedātājai Elijai Goldingai, taču... tas jau neliedz mums par šo dziesmu papriecāties jau tagad. Kad pienāks laiks, varbūt iekļausim arī singlu apskatā.

Elija Goldinga ir nu jau kārtējā jaunā britu dziedātāja, kas debitē mūzikas tirgū 2009.gadā. Nezinu, vai tās ir Goldingas velsiešu saknes, bet kaut kur viņa man atgādina Kerisu Metjūsu no Catatonia. No jaunākām dziedātājām Eliju liktu blakus Florencei Velčai no Florence and the Machine.

Vasarā Elija Goldinga noslēdza ierakstu līgumu ar populāro ierakstu kompāniju Polydor, un šobrīd strādā pie sava debijas albuma ar producentu Marku Ronsonu. Paralēli tam arī uzstājas kā iesildītāja Little Boots Lielbritānijas tūrē.

Lou Rhodes – „There For The Taking” [Neon Gold]

Visbeidzot arī viens t.s. „naksnīgais gabals”. Mančestras folk dziedātāja Lū Roudsa nākamā gada pavasarī laidīs klajā savu trešo studijas albumu „One Good Thing”, no kura šobrīd par velti piedāvā dziesmu „There For The Taking”. To Jūs varat iegūt šeit apmaiņā pret savu e-pasta adresi. Starp citu, decembrī „There For The Taking” tiks izdota arī CD versijā kā singls. Pieļauju, ka ap Ziemassvētku laiku šis skaņdarbs tik tiešām iedarbosies vēl spēcīgāk.

28 oktobris, 2009

Trīs jauni skaņdarbi DMS izlasei



Tā kā 26.oktobra folderītis AMG fonotēkā jau sāk pildīties, ir laiks piedāvāt trīs jaunums arī Jums. Jaunumi visi kā viens ietilpst deju mūzikas kategorijā. Nu, labi – elektroniskās mūzikas kategorijā. Starp citu, šī vispār ir IZTEIKTI elektroniska nedēļa AMG, bet par to vēlāk – kad pienāks singlu apskata laiks.

LCD Soundsystem – „Bye Bye Bayou” [DFA Records]

Pirms pāris nedēļām viena no centrālajām ziņām bija, ka Džeimss Mērfijs aka LCD Soundsystem nākamā gada martā grasās izdot jaunu albumu, kura pirmais singls „Bye Bye Bayou” (70’to gadu post-punk ikonas Alana Vegas dziesmas kaverversija) nākšot klajā novembra vidū. Lieki teikt, ka bija nepieciešamas dažas dienas pacietības, lai šo dziesmu jau visai brīvi varētu nokačāt interneta milzīgajos plašumos. Mērfija kungs no šī pasākuma izdarīja pareizos secinājumus un vairākas dienas „Bye Bye Bayou” bija iespējams labākā kvalitātē novilkt pavisam oficiāli no LCD Soundsystem mājaslapas. Par velti. Tiesa gan, cilvēkiem, kuriem tīkamāks šķiet mūzikas taustāmais formāts, varēs 9.novembrī iegādāties šo dziesmu plates izskatā.

Visiem pārējiem piedāvāju dziesmu paklausīties šeit. Starp citu, viens no maniem mīļākajiem LCD Soundsystem gabaliem. Nopietni! LABS!


P.S. LCD Soundsystem mājaslapā šo dziesmu gan vairs nevar novilkt, bet to varat joprojām izdarīt šeit:
http://prettymuchamazing.com/mp3/lcd-soundsystem-bye-bye-bayou-free-download


Marina & The Diamonds – „Mowgli’s Road” (Mille remix) [679]

Jauno velsiešu dziedātāju Marina & The Diamonds (īstajā vārdā Marina Diamanidis) pirmoreiz pamanīju šī gada Glastonberijas festivālā. Ap to laiku iznāca arī meitenes debijas singls „I Am Not A Robot”, kuram gan diemžēl jūlija Top 20 iekļūt neizdevās, lai arī bija tuvu tam.

Šovasar Marina noslēgusi līgumu ar lielo Warner Brothers, kas nākamā gada sākumā laidīs klajā Marina & The Diamonds debijas albumu „Family Jewels”. Savukārt 16.novembrī albumu jau ieskandinās pirmais oficiālais tā singls „Mowgli’s Road”. AMG rīcībā (un tūlīt jau arī Jūsu) ir nonācis kāds vienkārši lielisks remikss šim gabalam, ko veidojis jauns producents no Zviedrijas Mille. Tas ir viss, ko par viņu pagaidām varu pateikt. MILLE. ZVIEDRS.

Toties viņa rokās „Mowgli’s Jewel” no patīkamas pop dziesmiņas ala Florence and the Machine stilā ir pārvērtusies par sintezētu electro-pop paraugu, ar ko lepoties varētu pat Fever Ray.

Lejupielādēt iespējams šeit:
http://vinylandvodka.com/2009/10/marina-the-diamonds-mowglis-road-mille-remix/

„Mowgli’s Road” oriģināls un videoklips:



Charlotte Gainsbourg – „IRM” (diskJokke remix) [Elektra]

Nupat uz Latvijas kinoteātru ekrāniem nonākusi skandalozā Larsa fon Trīra jaunākā filma „Antikrists” (noguruma dēļ neaizgāju pērnajā vīkendā, noteikti labošu šo kļūdu jau tuvāko dienu laikā), kur galvenās lomas atveidotāja ir Šarlote Geinsbūra. Šī simpātiskā sieviete jau sen vairs nav slavena tikai ar saviem vecākiem (tēvs – franču aktieris/mūziķis Seržs Geinsbūrs, māte – britu aktrise/dziedātāja Džeina Birkina), bet sevi jau vairākkārtīgi pierādījusi kā teicamu aktrisi (Šona Penna „sieva” filmā „21 Grams”; Stefānija Mišela Gondrī filmā „The Science of Sleep” ir tikai daži piemēri).

2006.gadā Šarlote mūs pārsteidza arī ar lielisku albumu „5:55”, kura singls „The Songs That We Sing” 2006.gada decembrī pat pamanījās izcīnīt 2.vietu AMG popmūzikas topā. Atgādināšu, ka tajā albumā Šarlotei muzikāli piepalīdzēja pazīstamais franču mūzikas duets Air (drīzumā Rīgā) un Džārviss Kokers no Pulp, savukārt albumu producēja par Radiohead sesto dalībnieku dēvētais Naidžels Godričs.

Decembrī iznāks otrs Šarlotes albums (principā trešais, ja pieskaitām 1986.gada „Charlotte For Ever”, bet jāņem vērā, ka šī albuma autors būtībā ir Šarlotes slavenais tētis Seržs, turklāt pašai meitenei bija vien 14 gadi), kuru atkal producējis un daļēji sarakstījis kāds mūzikas aprindās labi zināms personāžs. Šoreiz tas ir amerikāņu dziesminieks Beks. Pirms nedēļas Šarlote par velti piedāvāja lejupielādēt plates pirmo singlu „IRM” no savas mājaslapas (apmaiņā pret Jūsu e-pasta adresi), bet šonedēļ esam tikuši pie kāda eksellenta remiksa.

Remiksa autors ir elektroniskās mūzikas lauciņā sevi arvien skaļāk piesakošais norvēģu producents DiskJokke jeb īstajā vārdā Joakims Dirdāls. Starp citu, savulaik strādājis kopā gan ar Lindstrom, gan arī Prins Thomas. Pagājušā gada pavasarī iznāca viņa debijas albums „Staying In”, kas no prestižā pitchfork izpelnījās augsto atzīmi 8.0. Kosmiskās un futūristiskās noskaņās ieturēts arī šis mikss.

Lejupielādēt remiksu iespējams šeit:
http://pitchfork.com/forkcast/13516-irm-diskjokke-remix/

Lindstrom veidos 40 minūšu garu „Little Drummer Boy” versiju



Ziemassvētki šogad daudzviet sākās agrāk, pateicoties Boba Dilana pirms pāris nedēļām izdotajam diskam „Christmas In The Heart”, kuru gan AMG tā arī joprojām nav noklausījies (kaut kā bez sniega (nepārprast! Domāts TIEŠĀ nozīmē!!) un labas devas karstvīna neceļas auss ķerties tam klāt...). Tagad mūs sasniegusi ziņa, ka norvēģu producents Lindstrom izlēmis veidot 40(!) minūšu garu versiju klasiskajam „Little Drummer Boy”. Ņemot vērā līdzšinējo Hansa Petera Lindstrēma daiļradi, šķiet, šogad būs Ziemassvētki space disco mūzikas noskaņās!

Jāatgādina, ka Lindstrēms jau iepriekš izcēlies ar daudzminūšu dziesmām. Piemēram, tituldziesma viņa pērnā gada albumā „Where You Go I Go Too” ilgst 29 minūtes... Starp citu, pats albums nopelnīja augsto 8/10 atzīmi no AMG pagājušajā vasarā!

„Little Drummer Boy” Lindstrom versija veidota britu Rough Trade veikala vajadzībām. Tā būs pieejama bonus diskā, pērkot Lindstrēma jaunāko albumu „Real Life Is No Cool”, turklāt pērkot tieši Rough Trade veikalos vai interneta veikalā http://www.thealbumclub.com/! Albumu paredzēts izdot decembrī, pirms Ziemassvētkiem.

Šogad Lindstrēms pamanījies iekļūt arī AMG DMS izlasē ar treku „The Magnificent”. Lūk, ko tolaik par šo treku rakstīju:

Ambientās un sapņainās elektroniskās mūzikas meistars no Norvēģijas – Hans Peters Lindstrēms jeb vienkārši Lindstrom – atgriežas ar jaunu plati „Leftovers EP”, kurā iekļauti divi skaņdarbi, kas palika pāri no viņa pēdējā albuma – sadarbības ar Prins Thomas – „II” ierakstu sesijas. Mēs izvēlējāmies šo – mazliet skumjo, viegli balēriskā house stilā ieturēto „The Magnificent”, kas kaut kur attālu atgādina 2002.gada Cosmos hītu „Take Me With You”. Labs čilautiņš.”


Bet tiem, kuri nevar sagaidīt Ziemassvētkus, lūk, arī „Little Drummer Boy”, kas interesantā kārtā ir viena no tām retajām Ziemassvētku dziesmām, kas decembrī pielīp pat man. Varētu būt, ka šajā video atpazīsit kādu no tās izpildītājiem:

27 oktobris, 2009

These New Puritans izziņo otro albumu



Turpinām ieskatīties AMG savulaik veiksmīgi debitējušo mākslinieku gaidāmajās relīzēs. Britu art-rock/post-punk kolektīvs These New Puritans paziņojuši, ka turpinājums pērnā gada janvārī izdotajam debijas diskam „Beat Pyramid” iznāks 2010.gada 18.janvārī. Jaunais albums sauksies „Hidden”, un to producējuši grupas līderis Džeks Bārnets un Greiems Satons.

Jaunā albuma pirmais singls „We Want War” iznāks nedēļu iepriekš – 11.janvārī, bet plates dziesmu saraksts ir sekojošs:

'Time Xone'
'We Want War'
'Three Thousand'
'Hologram'
'Attack Music'
'Fire–Power'
'Orion''Canticle'
'Drum Courts–Where Corals Lie'
'White Chords'
'5'

Atgādināšu, ka These New Puritans AMG debitēja 2008.gada februārī ar dziesmu „Elvis”, kas sasniedza ne vairāk, ne mazāk kā 1.vietu! Turpinājumā (2008.gada maijā) sekoja singls „Swords of Truth”, kas ieņēma 14.vietu. Starp citu, pulsējošais un līdz kaulam enerģiskais „Elvis” kļuva arī par vienu no GADA hītiem, rokmūzikas gada topā ieņemot augsto 9.vietu!

Kamēr gaidām jauno „We Want War”, atcerēsimies „Elvis”! Dziesmai, kas kļuva par īpaši spēlētu dziesmu AMG dusmīgajos 2008.gada Z-Svētkos (ideāli pie šī ir izārdīties, kad ZB visi Ziemjsvētku noskaņu pārsālītie cilvēki!), arī ĻOTI labs videoklips! BAISS, vienkāršs, bet labs:

Novembrī gaidāms jauns Vampire Weekend singls



AMGMusic jau rakstīja, ka 2010.gada janvārī iznāks ilgi gaidītais otrais Vampire Weekend albums „Contra”, piedāvājām par velti lejupielādēt arī gaidāmā albuma dziesmu „Horchata”. Pagājušajā nedēļā tapa zināms, ka pirmais oficiālais singls no albuma gan būs „Cousins”.

Digitāli singls būs pieejams jau no 16.novembra, bet vinila plates izskatā šo dziesmu varēsit nopirkt decembra vidū. Kā b-puses dziesma singlam būs „California English pt. 2”. Jāpiebilst, ka albumā „Contra” būs atrodama dziesma „California English”.

Spriežot pēc šīs dzīvās uzstāšanās, jaunais Vampire Weekend albums varētu nākt ar zināmu vilšanos, bet... Nesteigsimies!




Savukārt tiem, kam jaunie singli pie sirds neiet, bet gribas kavēties pie lieliskā 2008.gada debijas albuma, TURKLĀT(!) ir liela vēlme izmēģināt pirkstus pašām/pašiem, piedāvāju to mācīties darīt kopā ar pašu Vampire Weekend solistu un ģitāristu Ezru Kēnigu.

Q TV youtube.com piedāvā dažādus video materiālus, kuros zināmas un mazāk zināmas indie zvaigznes piedāvā mācīties viņu izpildīto dziesmu ģitāras partijas. Tā teikt, kamēr jaunatne nav pavisam un galīgi saslimusi ar slimo „Guitar Hero”, kaut kas ir jādara lietas labā. Un kā teica Ezra, neuztraucieties, ja pirmajā reizē vēl nekas neizdodas, viņš šo dziesmu spēlējot jau trīs gadus un kļūdoties šad tad joprojām...

Un tā – oriģināls:


Un pamācība:

Los Campesinos! atklāj gaidāmā albuma detaļas

Beidzot tapis zināms gaidāmā trešā velsiešu kolektīva Los Campesinos! albuma nosaukums, saturs un izdošanas datums. Plate sauksies „Romance Is Boring”, un grupas līderis Garets par gaidāmo albumu izsakās šādi:

Tas ir ieraksts par nāvi un cilvēka ķermeņa satrūdēšanu, par seksu, zaudētu mīlestību, psiholoģisku sabrukšanu, futbolu (perfekti iederas šeit! – A.Ž.) un visbeidzot to, ka, iespējams, gaisma tuneļa galā nemaz nav.”

Jautrs ieraksts gaidāms! „Romance Is Boring” iznāks 2010.gada 1.februārī uz pazīstamā leibla Wichita, bet albuma pirmais oficiālais singls „There Are Listed Buildings” veikalos nonāks jau nākamnedēļ. Zemāk piedāvājam šīs dziesmas videoklipu. Vien piebildīšu, ka septembrī AMG Top 10 sasniedza neoficiālais pirmais albuma skaņdarbs „The Sea Is A Good Place To Think Of The Future”.

Albuma dziesmu saraksts ir sekojošs:

1.In Medias Res
2.There Are Listed Buildings
3.Romance Is Boring
4.We've Got Your Back (Documented Minor Emotional Breakdown #2)
5.Plan A
6.200 - 102
7.Straight In At 101
8.Who Fell Asleep In
9.I Warned You: Do Not Make An Enemy Of Me
10.Heart Swells/100-1
11.I Just Sighed. I Just Sighed, Just So You Know
12.A Heat Rash In The Shape Of The Show Me State; or, Letters From Me To Charlotte
13.The Sea Is A Good Place To Think Of The Future
14.This Is A Flag. There Is No Wind
15.Coda: A Burn Scar In The Shape Of The Sooner State

IESKATS NEDĒĻAS JAUNUMOS (26.10.)

Sveiciens!

Pēc mazas, nedēļu garas atpūtas AMG ar jauniem spēkiem ķēries klāt jaunajiem singliem un albumiem un mūzikas lietām vispār. Patiešām, dažreiz daudz nevajag – vien nedēļu paņemt brīvu, lai atpūtinātu galvu, apdomātu dzīvi, aizietu uz kādu glamūrīgu Rīgas klubu (turklāt vēl uzzināt tur, ka esmu atpazīstama persona... :D par šo joku sīkāk citreiz!), pavadīt mierīgas brīvdienas jauku cilvēku sabiedrībā, lai nedēļa iesāktos pozitīvi un apņēmīgi.

Vēl priecīgāku visu šo padarīšanu, ko sauc par AMG negaidīto nedēļas atvaļinājumu padara tas, ka pa šīm septiņām dienām nekas BŪTISKS mūzikā patiesībā nav noticis, un neko ļoti svarīgu garām neesam palaiduši. Jā, ir pāris perspektīvi albumi no pagājušās nedēļas, ko noteikti vērts noklausīties (ļoti atzinīgus vārdus esmu saņēmis par norvēģu dziedātājas Annijas un grupas The Antlers jaunajām platēm), toties šonedēļ ir faktiski tikai VIENS vērā ņemams albums un tas pats MP3 formātā ir pieejams jau no pavasara(!) – Miike Snow beidzot laiduši klajā savu debijas disku CD formātā, ko noteikti šonedēļ apskatīsim. Starp citu, pirmoreiz pārskrienot pāri šķiet, ka šis varētu pat saņemt ļoti augstu atzīmi no AMG... Nu skatīsimies, skatīsimies...

Ak, jā, vēl arī šonedēļ tiek izdots Maikla Džeksona „This Is It”, kas ir gaidāmās filmas (jau trešdien pirmizrāde! Arī Latvijā!!) ar tādu pašu nosaukumu skaņu celiņš. Gan vecie hīti, gan arī „jaunais” singls „This Is It”. Noteikti bildīsim kādu vārdu arī par šo izlasi. Noteikti apmeklēsim arī filmu.

Savukārt singlu tirgus gan ir stipri kluss pēdējās nedēļas. Piemēram, šonedēļ vispār piedāvāsim tikai astoņus jaunus singlus, un arī tad tos izdevās nokomplektēt pieliekot visai paprāvas pūles. Tas gan vairāk saistīts ar faktu, ka AMG ilglaicīgais jauno singlu piegādātājs ir, šķiet, aizgājis nebūtībā pavisam. Nu, neko darīt. Patiesībā nav ļaunuma bez labuma – beidzamajos mēnešos to singlu jau bija tik daudz, ka vairs neatlika spēki un laiks albumiem. Tagad, cerams, varēsim pilnvērtīgāk nodoties abiem.

Starp citu, no šiem astoņiem nedēļas singliem ir arī viens izteikts līderis! Turklāt šis skaņdarbs pavisam oficiāli un pavisam legāli CD formātā ir pieejams kopš... pagājušā gada septembra! Jā, reti kad tiek izdoti singli no gadu veciem albumiem, bet šis ir tas gadījums, kad man par to ir milzīgs prieks. Tomēr pagaidām to paturēsim vēl mazā noslēpumā. Piektdien tad par visu sīkāk un smalkāk.

Nu, ko? Nedēļa SĀKUSIES! Cerams, ka veiksmīgi arī Jums! Pie oktobra tumsas esam pieraduši, gulēt jau var iet arī bez mazā mīļā plīša lācīša, bet mūzikas klausīšanai tumsā, kā zināms, arī ir daudz un dažādu priekšrocību. Atliek vien ķerties visam klāt!

Par visu pārējo jau nākamajos rakstos!


Atkārtoti amgmusic.blogspot.com "This Is It" oficiālais treileris. Starp citu, par filmu jau savu sajūsmu izteikuši Maikla ģimenes pārstāvji: