17 janvāris, 2012

Nedēļas Izlase (09.01.12.-15.01.12.)

Sveiciens!

Mana nepatika pret ziemas sniegu laikam ir abpusēja. Atnācis un saspītējies pret mani, pirmais 2012.gada sniegs atnesa man arī slimību, ar kuru vairāk vai mazāk nomocījos visu pagājušo nedēļu, kas nozīmē to, ka AMGmusic Nedēļas Izlase arī šonedēļ ir aizkavējusies par vairākām dienām. Bet nu labākās aizvadītās nedēļas jaunās dziesmas ir apkopotas, un zemāk arī ērti noklausāmas. Otrajā 2012.gada Nedēļas Izlasē desmit labākie jaunie singli, trīs nedēļas remiksi, kā arī noslēgumā neiztrūkstoši labākais Nedēļas Video. Aiziet!


SINGLE OF THE WEEK:


John Talabot feat. Pional - "So Will Be Now..." [Permanent Vacation]
(from f/c LP "fIN", out February 6th)

Pēdējos pāris gados priecējis mūs ar vairākiem teicamiem remiksiem (viņa rīmeiks Aufgang trekam „Channel 7” pat tika nominēts 2009.gada balvai „Best Club Anthem”), pagājušā gada rudenī jaunais spāņu producents Džons Talabots izdeva EP „Families”, kura titulskaņdarbs „Families” (tapis kopā ar Glasser) tika iekļauts AMGmusic A-LISTĒ.

Pēc dažām nedēļām uzlecošā elektroniskās mūzikas zvaigzne laidīs klajā savu debijas albumu „fIN”, kura noslēdzošais treks „So Will Be Now...” pagājušajā nedēļā tika nodots klausītāju vērtēšanai. Lai arī Talabotu esam pieraduši dzirdēt nedaudz balēriskās un saulainākās noskaņās, jaunākais treks, kas tapis kopā ar vēl vienu uzlecošo zvaigzni Pional (atcerieties ģeniālo „In Another Room”!), ir daudz naksnīgāks, taču vienlaikus ļoti atmosfērisks un dziļš skaņdarbs ar nelielu dabstepa pieskaņu.



BEST OF THE REST:

Nicolas Jaar feat. Scout Larue - "With Just One Glance" [self-released]
(available as a free download)

Kārtējo pērli izmetis čīliešu izcelsmes amerikāņu mūziķis Nikolass Džārs. Atgādināšu, ka mūziķis debitēja pērn ar teicamo albumu „Space Is Only Noise”, kas – pačukstēšu priekšā – iekļuva starp AMGmusic 2011.gada Top 20 albumiem. Nav informācijas, vai oficiālu relīzi ieraudzīs mākslinieka jaunākais veikums „With Just One Glance”, taču Jūs to droši varat lejupielādēt bez maksas. Bez paša treka filigrānuma tas ir zīmīgs arī ar faktu, ka vokālistes lomā iejutusies kāda Skauta Larū. Ar ko viņa slavena? Ar vecākiem! Tēti sauc Brūss Viliss, bet mammu – Demija Mūra. Redz, kā!


Chairlift - "Met Before" [Young Turks]
(from f/c LP "Something", out January 23rd)

Pērnā gada oktobrī AMGmusic Jūs iepazīstināja ar Ņujorkas avant-pop duetu Chairlift. Tolaik minēju, ka 2012.gada sākumā gaidāms Chairlift otrais studijas albums „Something”. Tagad ir zināms arī izdošanas datums – albums nāks klajā jau pēc nedēļas. Savukārt mūsu rīcībā ir vēls viens spožs apvienības singls – lipīgais un kačājošais pop hīts „Met Before”.


Xiu Xiu - "Hi" [Polyvinyl]
(from f/c LP "Always", out March 6th)
(available as a free download)

Viens no maniem neaizmirstamākajiem mirkļiem no 2011.gada neapšaubāmi bija tikšanās aci pret aci, dažu vārdu pārmīšana un pat vīrišķīgi sirsnīga apskaušanās ar Xiu Xiu līderi, apbrīnojami miermīlīgo un vienkāršo Džeimiju Stjuartu pēc lieliskā koncerta Rīgā pagājušajā vasarā. Kā izrādās Xiu Xiu jau pavasarī laidīs klajā astoto studijas albumu „Always”, kas sekos 2010.gada „Dear God, I Hate Myself”. Tā pirmais singls ir jau atkal jāuzslavē. Liriski trokšņains skaņdarbs ar labu padomu: „If you don’t know what to say / Say Hi!”.


The Maccabees - "Pelican" [Fiction]
(from LP "Given To The Wild", out now)

Viena no pēdējos gados reti baudāmajām Londonas grupām nupat atgriezusies ar trešo studijas plati „Given To The Wild”. Ņemot vērā, ka pirmie divi albumi vērtējami kā ļoti izdevušies, atklāti sakot, biju nedaudz sabijies, kad presē parādījās izteikumi, ka ar „Given To The Wild” The Maccabees varētu beidzot piepildīt stadionus. Taču izrādījās, ka bažām nav pamata – jaunais albums nudien šķiet kā abu pirmo plašu apkopojums, noslīpētāks, melodiskāks un nobriedušāks, vietām atgādinot labāko no Elbow. Pirmais singls „Pelican” ir viens no enerģiskākajiem singliem The Maccabees karjerā.


Zambri - "ICBYS" [Kanine]
(from f/c LP "House Of Baasa", out April 10th)
(available as a free download)

Vēl viena jauna apvienība, kam AMGmusic iesaka pievērst uzmanību 2012.gadā. Zambri ir divu dvīņu māsu Kristijas Džo un Džesikas Zambri duets, kas pērn izdeva debijas EP „Glossolalia” (to varat noklausīties šeit). Aprīlī gaidāms meiteņu debijas albums „House of Baasa”, un tā pirmais singls „ICBYS” jeb „I Can’t Believe You Said” ir lipīgs un stampājošs sintpops, kas labi iederētos arī slavenā un man tik sirdij tuvā disko-bāra „Technoir” repertuārā.


Porcelain Raft - "Unless You Speak From Your Heart" [Secretly Canadian]
(from f/c LP "Strange Weekend", out January 23rd)

Jau vairākus gadus priecējis mūs ar jaukiem un samtainiem singliem, debijas albumu beidzot klajā laidīs Anglijā dzīvojošais itāļu guļamistabas producents Mauro Remidi jeb Porcelain Raft. Pirms dažiem mēnešiem AMGmusic jau Jums piedāvāja skaņdarbu „Put Me To Sleep”, ko varēs atrast minētajā platē, bet nupat noklausāms arī otrais albuma singls „Unless You Speak From Your Heart”. Februāra otrajā pusē šo dziesmu būs iespēja iegādāties arī septiņu collu vinila singla formātā.


Bear in Heaven - "The Reflection of You" [Dead Oceans]
(from f/c LP "I Love You, It's Cool", out April 3rd)
(available as a free download)

Lai arī Bruklinas eksperimentālā roka kolektīvs Bear In Heaven dibināts jau tālajā 2003.gadā, par viņiem skaļāk sāka runāt vien 2009.gadā, kad klajā nāca kritiķu ļoti augstu novērtētais albums „Beast Rest Forth Mouth”. Aprīļa sākumā Ņujorkas trijotne piedāvās trešo studijas ierakstu „I Love You, It’s Cool”. Kā pirmo singlu grupa par velti piedāvā lejupielādēt dziesmu „The Reflection Of You”.


Tanlines - "Brothers" [True Panther]
(from f/c LP "Mixed Emotions", out March 20th)
(available as a free download)

Vēl viena apvienība, kuras debijas albumam AMGmusic iesaka pievērst uzmanību. Tas ir eksperimentālā popa duets no Bruklinas Tanlines, kas jau aizvadījuši kopīgas tūres ar tādiem AMGmusic lapās daudz atspoguļotiem māksliniekiem kā Yeasayer, HEALTH un Delorean. Pagājušajā gadā Džesijs Koens un Eriks Emms izdeva debijas EP „Settings”, bet 20.martā uz zināmā leibla True Panther iznāks abu pirmā ilgspēlējošā plate „Mixed Emotions”. Nobaudiet tā pirmo oficiālo singlu – mazliet čilveivīgo un balērisko „Brothers”.


The Shins - "Simple Song" [Aural Apothecary]
(from f/c LP "Port of Morrow", out March 20th)

Joprojām ar ārkārtīgi patīkamām nostalģiskām atmiņām atceros 2007.gadu, kura neiztrūkstoša sastāvdaļa ir arī The Shins trešais studijas albums „Wincing The Night Away”, kas togad tika nominēts arī AMGmusic „Best Album of the Year” kategorijā. Kopš tā laika paņēmuši nelielu radošo pauzi, kuras laikā grupas solists Džeimss Mersers pamanījās iesaistīties projektā Broken Bells kopā ar slaveno producentu Danger Mouse, nu The Shins ir atpakaļ ar jaunu singlu un 20.martā arī ar jaunu, ceturto studijas albumu „Port of Morrow”. „Simple Song” liecina, ka The Shins arī pēc četriem gadiem ir gana labā formā.


THREE REMIXES OF THE WEEK:

The Rapture - "Sail Away" (Cut Copy Remix) [DFA]
(from EP "Sail Away", out now)

Lai arī The Rapture atgriešanās albums „In The Grace Of Your Love” bija – ko tur liegties – diezgan liela izgāšanās, tas tomēr dāvāja mums vienu neaizmirstamu 2011.gada klubu himnu: grūvīgo un neticami pozitīvo „How Deep Is Your Love?”. Nupat uz leibla DFA grupa laidusi klajā jaunu EP, kurā atrodami trīs albuma dziesmas „Sail Away” miksi. Neslikti pastrādājuši gan Aeroplane, gan Cosmic Kids, taču AMGmusic ballītes noskaņojumam iesaka lieliskās austrāliešu apvienības Cut Copy veikumu. Nesalīdzināsim ar „How Deep Is Your Love?”, taču diskotēkās saulainas auras vajadzībām noderēs tā vien!


Roxy Music - "Love Is The Drug" (Todd Terje Disco Dub) [The Vinyl Factory]
(from f/c 12" vinyl "Roxy Music Remixes", out January 30th)

Norvēģu disko meistari pieķērušies klasikai! Janvāra izskaņā The Vinyl Factory piedāvās jaunu EP, kurā klasiskas Roxy Music dziesmas jaunās skaņās samiksējuši zināmie ziemeļvalsts producenti Tods Terje un Lindstrom & Prins Thomas. Jau šobrīd noklausāms Toda Terjes disko dub versija 1975.gada klasiskajam „Love Is The Drug”, kuras oriģināls meklējams Roxy Music albumā „Sirens”.


Zola Jesus - "In Your Nature" (David Lynch Remix) [Sacred Bones]
(from f/c "In Your Nature" 7" vinyl, out February 21st)

Deivids Linčs turpina pārsteigt. Nepietiek ar to, ka pasaulslavenais kino režisors pērnā gada rudenī izdeva savu solo albumu, tagad sirmais vīrs sevi pierāda arī remiksētāja lomā. Zola Jesus, kura nekad nav īsti draudzējusies ar remiksiem, leģendārā kino meistara veikumu ir atzinusi par gana veiksmīgu, lai iekļautu gaidāmā singla „In Your Nature” vinila platē. Jāsaka, ka Danilovas balss kopā ar linčiski lirisko noskaņu iedarbojas veiksmīgi.


VIDEO OF THE WEEK:

Youth Lagoon – „July” [Fat Possum]
(dir. Tyler T Williams)

Pagājušās Nedēļas Video patiesībā saucams par AIZpagājušās Nedēļas Video, bet... kāda starpība! Tikai ar aizņemtību un personiskām problēmām var norakstīt to, ka pērn AMGmusic nepievērsa nekādu uzmanību veiksmīgajam Youth Lagoon debijas albumam „The Year of Hibernation”. Toties tagad vienam no šī albuma hailaitiem – dziesmai July” – tapis ļoti baudāms videoklips, kura autors ir jaunais Kalifornijas režisors Tailers Viljamss. Es joprojām neesmu redzējis izslavēto Larsa fon Trīra filmu „Melanholija”, bet zinātāji teic, ka šī klipa noskaņa esot tuva tai, ko sniedz slavenā kinolente. Baisi un sirsnīgi vienlaikus.

Youth Lagoon - July from Tyler T Williams on Vimeo.