29 marts, 2014

A-LIST: Lust for Youth - Epoetin Alfa


Lust for Youth - "Epoetin Alfa" [Sacred Bones]
(from f/c LP "International", out June 10th)

Ar zviedru producenta un mūziķa Hannesa Norvida projektu Lust For Youth iepazināmies pirms nepilniem diviem gadiem, kad pēc vairākiem lieliskiem singliem sekoja albums „Growing Seeds”, kas gan vēlāk izrādījās jau trešais Lust For Youth karjerā. 10.jūnijā uz leibla „Sacred Bones” tiks izdots jau ceturtais albums „International”, ko šobrīd iesilda trijotnes līdz šim emocionāli piesātinātākais un skaistākais singls „Epoetin Alfa”. Turklāt skaņdarbā ģitāru iespēlējis mums ļoti labi zināmais dānis Elias Benders Rūnenfelts no grupas Iceage. Iespējams tāpēc šis singls no līdz šim Lust For Youth sakarā ierastā coldwave/lo-fi-synth (kaut vai pēdējais šajās lapās atrādījies singls "Breaking Silence") jau strauji pietuvojies post-punk noskaņām.

P.S. Tā arī nenoskaidroju, kas ir "alfa epoetīna injekcijas". Tviterī man laikam neviens mediķis neseko, bet tie pāris simti, kas seko un kuriem ir krietni vairāk sekotāji, ir pārāk lepni lai piespiestu "retweet" pogu. So... varbūt kāds no AMGmusic lasītājiem mani apgaismos?

A-LIST: Fina Fisken - Save The Day


Fina Fisken - "Save The Day" [self-released]
(no official release info)

Tas bija tikai pirms trim mēnešiem, kad par savu izjukšanu paziņoja lieliskais grieķu duets Keep Shelly In Athens, atvadoties ar burvīgi pacilājošo singlu „Old Time Glory”. Abi dueta dalībnieki gan solīja, ka turpinās muzikālās gaitas, bet negaidīju, ka jau tik drīz saņemsim pirmo augli, turklāt nevis no producenta RPR, bet gan vokālistes Sāras P. Viņas jaunais projekts saucas Fina Fisken, un tajā Sāra darbojas kopā ar vācu producentu Hior Chronik. Pats pārsteidzošākais ir pirmais singls „Save The Day”, kura līdzības ar Keep Shelly In Athens ir vien attālināti dzirdamais Sāras vokāls. Pārējais ir perfekta kombinācija starp EDM, techno un house mūziku.

A-LIST: Rone - Bachi-Bouzouk


Rone - "Bachi-Bouzouk" [Infine]
(from f/c EP "Apache", out April 7th)

Parīzes producents Ervāns Kastēks jeb Rone, kurš karjeru sāka kā kino režisors, pērn izdeva debijas albumu ar ļoti jau nu interesantu nosaukumu „Tohu Bohu”. Jāatzīstas, ka visu plati, kas izpelnījās tādu „smagsvaru” kā Massive Attack un Pantha Du Prince uzmanību, neesmu dzirdējis, bet aktuālie singli spēlējās ar trance un chillwave elementiem. Tamdēļ milzīgs pārsteigums ir viņa jaunākais darbs no 7.aprīlī gaidāmā EP „Apache”. „Bachi-Bouzouk” ir gandrīz vai episks, lai arī minimāls tech-house krustojums ar electro, kas noteikti varētu radīt patīkamu zosādu diskotēku zālēs 2 naktī.

28 marts, 2014

INTERVIEW: Hipstokrātija


Es sākušu ar mazu ievadiņu, jo vēlos atvainoties duetam Hipstokrātija.

Pirmkārt, par to, ka šis ieraksts, ko es apsolīju publicēt pirms divām nedēļām, parādās šeit tikai tagad. Otrkārt, par to, ka šajā ievadā es vēlos atvainoties arī visiem pārējiem, kam esmu solījis izpildīt vienu vai otru lietu, bet neesmu to izdarījis. Tāds haoss manā profesionālajā dzīvē sen nav bijis, turklāt mani nekas tā nenogurdina kā sapulces, fotosesijas un visādas citādas publiskas lietas, kas nav saistītas ar diskotēkām vai mūzikas festivāliem. Es tiešām ceru, ka jau pavisam drīz es atkal varēšu ar visu sirdi pievērsties tikai un vienīgi mūzikai, kas mani ne tikai padara mierīgāku, bet (es tā ceru) arī padodas labāk. Vēlreiz – sorry, ja ar savu „pazušanu” esmu kādu sabēdinājis.

Atgriežoties pie tēmas, šī intervija ar Mārtiņu Strautiņu un Kristapu Zirni tika ierakstīta 7.martā Radio „NABA” studijā kāda projekta ietvaros (nezinu, vai drīkstu par to jau tagad runāt). Turklāt tieši tonedēļ duets Hipstokrātija ar dziesmu "Pasaules Nav" jau otro nedēļu pēc kārtas atradās Radio Naba LV TOP 10 1.vietā (vēlāk viņi tur noturējās arī trešo nedēļu, tad gan atdodot vietu Electric And The Things dziesmai „Migla”).

Intervijā runājām par to, kā ir būt slaveniem, kā Mārtiņš ar Kristapu satikās, kas ir „Vafele Konkrēta”, kāpēc labākais naktsklubs Rīgā ir NABAKLAB, kas ir „agresīva preses relīze”, kā radās nosaukums Hipstokrātija u.c.