16 oktobris, 2012

Nedēļas Mūzikas Apskats (12.10.2012.)


NEDĒĻAS MŪZIKAS APSKATS 12.10.2012.

TRACKLIST:

INTRO:
Death Grips - "Deep Web" [Epic]

FOUR TRACKS YOU HAVE TO HEAR:
How to destroy angels_ - "Keep it together" [Columbia]
Purity Ring feat. Danny Brown - "Belispeak II" [4AD]
Palmbomen - "Black Safari" [NON Records]
Oh Minnows - "Hurry" [Young & Lost Club]

SINGLE OF THE WEEK:
Tame Impala - "Feels Like We Only Go Backwards" [Modular]   

REMIX OF THE WEEK:
Little Dragon - "Little Man" (Clancy's Deep Haze Remix) [self-released]

ALBUM OF THE WEEK:
Tame Impala - " Apocalypse Dreams" [Modular]              

THIS WEEK'S EXCLUSIVE:
Chad Valley feat. Twin Shadow - "I Owe You This" [Loose Lips]

HOT MIX „SKAŅU MEŽS 2012”:
Laurel Halo - "Light + Space" [Hyperdub]
Kode9 & The Spaceape - "Nine Samurai" [Hyperdub]
Ital - "The Crying Game" [Planet Mu]

Nedēļas Albumu Apskats (08.10.2012.-14.10.2012.)

Tame Impala – „Lonerism”













Release date: 08/10/2012
Label: Modular
AMG rating: 8/10

AMGmusic komentārs: „Atzīšos: kad 2010.gada vasarā iznāca Austrālijas apvienības Tame Impala debijas albums, par kuru sajūsminājās daudzi mūzikas kritiķi un žurnālisti, mani kaut kas atturēja no līksmošanas. Jā, debijas singls „Solitute Is Bliss” bija gana spožs un labi kotējās arī AMGmusic tolaik, bet viss albums, kas bija ieturēts sapņainas psihodēlijas manierē atstāja gan miegainuma sajūtu, gan pārdomas par to, kurp tālāk grupai doties. Par lielu pārsteigumu man Tame Impala ar otro albumu apgāž visas iepriekš minētās bažas.

Lai arī formāli Tame Impala ir kvintets, būtībā šis lielā mērā ir „viena cilvēka orķestris”. Grupas līderis, izveidotājs un vokālists Kevins Pārkers ne tikai pats sacer dziesmas, bet, piemēram, debijas albumā pat vienpersoniski tās arī ieskaņoja. Pirms „Lonerism” iznākšanas mūziķis vairākkārt presē izteicās, ka ir aizrāvies ar popmūziku, kas noteikti atspoguļošoties arī gaidāmajā platē. Neceļas roka rakstīt, ka „Lonerism” ir popsīgs albums, taču tas noteikti ir daudz gaišāks un melodiskāks par pirmo ierakstu.”



Ty Segall – „Twins”












Release date: 08/10/2012
Label: Drag City
AMG rating: 7/10

AMGmusic komentārs: „2012.gada darba rūķis #1 Tajs Sīgals laidis klajā savu trešo albumu šogad. „Fire” seko pavasarī kopā ar White Fence izdotajam „Hair” un vasaras lieliskajai platei „Slaughterhouse”. Iespējams, „Fire” var dēvēt par neizteiksmīgāko no šī gada trim mūziķa ierakstiem, taču tas vienlaikus ir arī rotaļīgākais un draudzīgākais darbs, kurā Tajs pat nebaidās iepīt pa kādai balādei un melanholijas drumslai, paplašinot ierasto garāžroka un 60’to psihodēlijas vidi.”



Daphni – „Jiaolong”












Release date: 08/10/2012
Label: Jiaolong
AMG rating: 7/10

AMGmusic komentārs: „Kanādiešu producents Dens Sneits, ko mūzikas draugi labāk pazīst kā Caribou, pēdējos gados vairāk nodevies savam otram alter-ego – Daphni, kas atšķirībā no Caribou piedāvā smagnējāku un dobjāku elektronisko mūziku. Pagājušajā gadā laidis klajā vairākas singlu plates, beidzot Daphi tās ir apvienojis vienā kopīgā albumā, kas, kā jau tas bija Caribou gadījumā, ir visnotaļ pārdomāts un baudāms muzikāls ceļojums elektroniskās mūzikas pasaulē. Plates lielākais mīnuss, ka labākie treki („Yes I Know” un „Ye Ye”) jau izklausīti pirms gada.”



Trash Talk – „119”












Release date: 08/10/2012
Label: Odd Future Records
AMG rating: 6/10

AMGmusic komentārs: „Sakramento hardcore apvienība Trash Talk pavasarī visiem par lielu pārsteigumu parakstīja līgumu ar hip-hop apvienības Odd Future mūzikas leiblu. Līdz ar to kvarteta jaunākais albums „119” ir pirmais NE-hip-hop albums, kas izdots uz Odd Future leibla. Starp citu, divi no Odd Future dalībniekiem – Hodgy Beats un Tyler, the Creator – piedalījušies vienā no dziesmām. Visādi citādi šis ir tipisks un ne ar ko savā žanrā neizlecošs ieraksts, kas piedāvā īsu (albuma garums – 21minūte), bet eksplozīvu izbļaustīšanos un enerģijas izlādi.”



Boyz Noize – „Out Of The Black”












Release date: 08/10/2012
Label: Boysnoize Records
AMG rating: 4/10

AMGmusic komentārs: „Šo noteikti var pieskaitīt gada lielāko vilšanos pulciņam. Nav jau tā, ka mēs gaidījām no Hamburgas dīdžeja/producenta Aleksandra Ridas jeb Boys Noize nez kādu šedevru vai elektroniskās mūzikas paraugstundu. Tomēr 2010.gada spožākā remiksa autors, šķiet, dzīvo uz kādas planētas, kur joprojām ir 2006.gads, un Digitalism ir mūzikas karaļi, kam līdzināties. Bet pat tas Boys Noize „Out of the Black” albumā izdodas reti. No pilnīgas izgāšanās albumu paglābj pēdējā trešdaļa ar kosmisko „Reality” un interesanto sadarbību ar Snoop Dogg trekā „Got It”.