29 maijs, 2009

NEDĒĻAS APSKATS (25.05.-31.05.)

SINGLE OF THE WEEK:

EMPIRE OF THE SUN – „We Are The People”

Release date: 25/05/2009
Label: EMI
AMG rating: 8/10

Šī gada sākumā diezgan gaidīts bija austrāliešu jaunā dueta Empire of the Sun debijas albums „Walking on a Dream”. Kā nu ne, ja šo grupu starp potenciāli lielākajām 2009.gada zvaigznēm minēja aptaujā BBC Sound of 2009, bet puišu debijas singls – albuma tituldziesma bija viena no pasakainākajām tā brīža dziesmām.

Rezultātā no gaidītā sanāca neliela vilšanās. Albums varbūt nebija slikts, taču katrā ziņā arī ne tik labs kā cerēts, saņemot no AMG vien vērtējumu 6/10. Toties, kā jau minēju, veiksmīgs bija tā pirmais singls, kas izpelnījās arī Nedēļas Labākā Singla nosaukumu.

Kopš tā brīža pagājuši precīzi trīs mēneši, un... Empire of the Sun izcīna VĒL VIENU Nedēļas Labākā Singla nosaukumu, šoreiz ar otro plates singlu – „We Are The People”. Redziet, arī tas ir jāmāk – nesacerēt perfektu un ideālu albumu, bet mācēt trāpīt ar singliem – īstajā vietā un īstajā brīdī.

„We Are The People” ar perfekto akustisko ģitāru dziesmas sākumā, to pašu jau iepazīto panaivo, taču brīnišķīgo 80’to gadu electro-pop skanējumu un ļooti lipīgo un mīļo piedziedājumu: „I can’t do well when I think you’re gonna leave me / But I know I try /Are you gonna leave me now?”, pavisam noteikti ir viens no albuma spožākajiem mirkļiem.



VĒL ŠONEDĒĻ:

Zig Zag - "Rīts" [Platformamusic.lv; 00/05/2009]
AMG rating: 8/10

Alex Metric - "Head Straight" [Marine Parade; 25/05/2009]
AMG rating: 7/10

Tori Amos - "Welcome To England" [Universal; 25/05/2009]
AMG rating: 7/10

Metric - "Sick Muse" [MMI; 18/05/2009]
AMG rating: 7/10

Dzelzs Vilks - "Māšel Nebaidies" [Platofrmamusic.lv; 00/05/2009]
AMG rating: 7/10

The Dead Weather - "Treat Me Like Your Mother" [Third Man Records; 25/05/2009]
AMG rating: 7/10

Little Boots - "New In Town" [679; 25/05/2009]
AMG rating: 6/10

TV On The Radio - "Crying" [4AD; 25/05/2009]
AMG rating: 6/10

The Emperor Machine - "Kananana" [DC Recordings; 18/05/2009]
AMG rating: 6/10

Snow Patrol - "The Planets Bend Between Us" [Polydor; 25/05/2009]
AMG rating: 6/10

Banjo or Freakout - "Upside Down" [Universal; 11/05/2009]
AMG rating: 6/10

The Invisible - "OK" [Accidental; 11/05/2009]
AMG rating: 5/10

Howling Bells - "Digital Hearts" [Independiente; 25/05/2009]
AMG rating: 5/10

James Yuill - "Over The Hills" [Moshi Moshil; 25/05/2009]
AMG rating: 5/10

The Veronicas - "Untouched" [Sire; 25/05/2009]
AMG rating: 5/10

* * * * * * *

ALBUM OF THE WEEK

GRIZZLY BEAR – „Veckatimest”

Release date: 25/05/2009
Label: Warp Records
AMG rating: 6/10

Sīkāks INFO šeit.


VĒL ŠONEDĒĻ:

MARILYN MANSON – „The High End Of Low”
Release date: 25/05/2009
Label: Interscope
AMG rating: 5/10

PHOENIX – „Wolfgang Amadeus Phoenix”
Release date: 25/05/2009
Label: V2 Records
AMG rating: 5/10

IGGY POP – „Preliminaries”
Release date: 25/05/2009
Label: Virgin
AMG rating: 4/10
* * * * * * *

DIFFERENT MUSIC SELECTION

Phoenix – „Lisztomania” (Classixx Version) [Kitsune Music]
Florence and the Machine – „You’ve Got The Love” (Candi Staton cover) [Island]
Vampire Weekend – „Everywhere” (Fleetwood Mac cover) [white label]


* * * * * * *

HOT MIX FOR THE WEEKEND

Alex Metric – „What Now” (original mix) [Marine Parade]
Yeah Yeah Yeahs – „Heads Will Roll” (Digiraatii Dance Til’ You’re Dead remix) [white label]
Lee Cabrera vs Thomas Gold – „Shake It” (Terrace mix) [Cr2]
Ian Pooley & Zoo Brazil – „Reader” (Tonka remix) [Pooled Music]
ATFC feat Yasmeen – „Tell U Y” (Chris Lake remix) [D:Vision]
TV Rock & Luke Chable – „Happiness” (Eddie Thoneick remix) [Duffnote]
Richard Earnshaw & Angie Brown – „Unbelievable” (Jay Vegas remix) [Net’s Work]

ALBUMS - Grizzly Bear - "Veckatimest"

GRIZZLY BEAR – „Veckatimest”

Release date: 25/05/2009
Label: Warp Records
AMG rating: 6/10


Kādreiz, lai gūtu spēcīgas atziņas, nevajag nemaz lasīt pārgudru mūzikas kritiķu atsauksmes un gara darbus – pietiek arī ar ielūkošanos interneta komentāros. Tieši tur (tvnet.lv) kāds komentētājs Grizzly Bear mūziku bija raksturojis kā Fleet Foxes un Animal Collective „bērnu”. Īsi, bet trāpīgi.

Jā, jau otro reizi divu nedēļu laikā jāatsaucas uz ņujorkiešu eksperimentālistu ansambli Animal Collective. Varbūt šoreiz pat ne tik daudz muzikāli (jo, ja mēs atkal atgriežamies pie viedā komentētāja atziņas, tad Grizzly Bear noteikti vairāk atsities tēvā – Fleet Foxes), cik tieši no saceltās ažiotāžas viedokļa. Ja Animal Collective saņemtie vērtējumi joprojām man šķiet trakoti pārspīlēti (AMG piešķīra 7 no 10, kas laikam ir zemākais vērtējums šim albumam no man zināmajiem mūzikas mēdijiem...), tad tagad to pašu var teikt par Grizzly Bear trešo studijas albumu.

Jāpiebilst, ka arī Grizzly Bear ir no Ņujorkas un arī šīs grupas sastāvā darbojas četri cilvēki. Turklāt grupā nav viena izteikta vokālista, jo albumā dzirdamas visu četru dalībnieku balsis. Varbūt arī tamdēļ visbiežāk un laikam jau trāpīgāk grupas spēlētā mūzika tiek pielīdzināta sapņainajai 60’to gadu Beach Boys daiļradei, jo īpaši tiek minēts leģendārais albums „Pet Sounds”. Pie Grizzly Bear faniem sevi pieskaita, piemēram, Pols Saimons un mums labi pazīstamie Radiohead. Starp citu, pēdējos Grizzly Bear pagājušovasar iesildīja viņu Ziemeļamerikas tūrē. Tieši tad arī pirmoreiz grupai uzmanību pievērsa AMG.

Albums „Veckatimest”, kas nosaukts kādas mazas Masačūsetsas salas vārdā, varbūt arī ir ļoti īpašs uz šobrīd valdošās indie rock un electro-pop mūzikas fona, taču viss 50 minūšu garais albums, vismaz pēc pirmajām trim tā klausīšanās reizēm, šķiet mazliet kaut kur par garlaicīgu. Iespējams, kā gadījumā ar Animal Collective, tam vienkārši nepieciešams ilgāks laiks, lai tas kārtīgi nosēstos. Starp citu, šādu albuma iezīmi min arī vairāki šī albuma slavinātāji – mūzikas kritiķi. Vienu gan varu pilnīgi droši apgalvot jau tagad – šis albums ir domāts naktij. Stipri neiesaku to pirmoreiz klausīties dienas kņadā. Klusā, romantiskā, mierīgā vakarā jau šī plate izraisa daudz patīkamākas emocijas.

Skaidrs ir tas, ka „Veckatimest” jau šobrīd var saukt par 2009.gada TOP albumu, kas pavisam noteikti parādīsies n-to mūzikas žurnālu gada topu pirmajās ailītēs. Vismaz pagaidām uzdrošinos apgalvot, ka viens no retajiem izņēmumiem būs AMG.


Viens no albuma labākajiem skaņdarbiem, šobrīd aktuālais singls "Two Weeks":

28 maijs, 2009

ALBUMS - Marilyn Manson - "The High End Of Low"

MARILYN MANSON – „The High End Of Low”

Release date: 25/05/2009
Label: Interscope
AMG rating: 5/10


90’to gadu nogales jauniešu vecāku biedi – Eminems un Marilyn Manson 2009.gadā atgriežas ar jauniem albumiem. Tas gan nav vienīgais, kas šogad vieno abus māksliniekus – ir izdoti visai baudāmi un klausāmi ieraksti, ja vien... NU KĀDA MĀRRUTKA DĒĻ TIK GARI UN IZSTIEPTI?! Ja vēl Eminema sakarā to varētu nedaudz atspēkot, tad šajā albumā vismaz trīs dziesmas (10.,11. un 12.) ir absolūti liekas. Tās ir liekas 15 minūtes, kurās tomēr nogursti no piedāvātā sātan-gruzona. Piebildīšu, ka albums ir vairāk nekā 70 minūtes garš. Turklāt pieejams arī bonus disks, kurā vēl pusstunda ar Merilinu Mensonu.

Citādi – pirmā albuma puse ir pat negaidīti laba! Godīgi sakot, pēc 2007.gada pārsteidzoši mierīgā un pat brīžiem sentimentālā "Eat Me, Drink Me" (pie vainas bija Merilina šķiršanās no sievas) un tam sekojošā paziņojuma pērn, ka "God of Fuck" atgriezīsies pie saknēm, nebiju gaidījis, ka plate būs nopietni ņemama. Taču, kā jau minēju - līdz albuma pusei tas tiešām ir klausāms un dažkārt pat ļoti baudāms. Ko vien vērta ir Deivida Bovija stilā ieturētā balāde „Running to the Edge...”, kas ir viens no labākajiem MM sacerējumiem EVER! Iesaku lietainā vasaras dienā.

Marilyn Manson - "Running to the Edge of the Water":

Ir brīži, kad emocijas ņem virsroku

Sveiciens AMG draugiem un mūzikas mīļotājiem!

Ar šo mazo postu gribēju vien bilst, ka nekas slikts ar AMGmusic pa šo nedēļu nav noticis! Lieta tāda, ka nedēļas pirmās divas dienas atkal tika pavadītas noslimojot, savukārt vakar (trešdien) pēc "fantastiskā" sporta vakara nespēju neko uzrakstīt. Nepietika ar Ernesta Gulbja pāragro izstāšanos no French Open, vakarā cirku basketbola laukumā mēģināja sarīkot sīks vīrelis uzvārdā Latiševs. Pateicoties fantastiskam Abernetija metienam, viņam tas līdz galam neizdevās gan. Taču sarūgtinājums par AMG atbalstītā basketbola kluba zaudējumu interesantākajā no LBL finālspēlēm 18 gadu vēsturē tomēr bija pārāk liels. Pat Čempionu Līgas fināla pirmais puslaiks pagāja pustransā. Ak jā, arī tur neuzvarēja tie, uz kuriem liku... :-D
Ja nu kāds nesaprot, par ko es runāju - šeit pāris kadri ar emocijām:



Bet viss kārtībā. Esam izklausījušies 16 jaunus singlus, četrus albumus. Rīt jau sekos gan singlu, gan albumu apskats. Turklāt pēc nedēļas pārtraukuma ir šis tas iekrājies arī DMS izlasei!