08 janvāris, 2011

Nedēļas Izlase (03.01.11.-09.01.11.)

AMGmusic Nedēļas Izlase #1 (03.01.2011. – 09.01.2011.)

2011.gada eksperiments ir sācies! Piedāvāju Jums kaut ko līdzīgu ieplānotajam jaunajam formātam, kādā šogad darbosies AMGmusic. Proti, Nedēļas Izlasi, kurā apkopotas svarīgākās nedēļas laikā mūsu fonotēkā ielijušās (šobrīd laikam aktuālāk būtu teikt: „iesnigušās”) dziesmas. Tā kā šis ir tikai pirmais eksperiments, pārlieku neaizraušos ar komentāriem, vien piedāvāšu noklausīties/noskatīties svarīgāko.

Īsumā par noteikumiem. 1.kārt, Nedēļas Izlase sākas ar Nedēļas Singlu. 2.kārt, turpinās ar dziesmām (šajā gadījumā – vienu dziesmu), kas iekļuvušas AMGmusic A-listē, proti, atzītas par ļoti veiksmīgām (pēc vecās sistēmas tas nozīmētu atzīmi 8/10 vai 9/10). Tāpat publicēsim sarakstu ar B-listes dziesmām, kas pēc vecās sistēmas nozīmētu vērtējumu 7/10. 3.kārt, atzīmējam labākos nedēļas albumus, EP vai pārizdevumus. 4.kārt, paklausāmies labākos nedēļas remiksus. 5.kārt, noskaidrojam aizvadītās nedēļas galvenos notikumus mūzikā jeb pārskrienam pāri ziņu virsrakstiem. 6.kārt nobeigumā nedēļas labākais klips vai dzīvā uzstāšanās.

Sākam?


TRACK OF THE WEEK:

Zoo Kid - "Out Getting Ribs" [House Anxiety]
(from "Out Getting Ribs" 7", released in July 2010)


Ja var ticēt Pitchfork, šis jaunietis no Londonas ir tikai... 16 gadu vecs! Ja tā, tad tas patiešām ir fenomenāli. Pēc vienas dziesmas dēvēt Ārčiju Māršalu jeb Zoo Kid par jauno Pītu Dohertiju būtu muļķīgi, bet tik talantīgu un jaunu mūziķi sen neatceros dzirdējis. Pavisam noteikti būs jāparok kas vairāk par šo puiku! Un, jā, kā izrādās - gingers DO HAVE souls! :)



A-LISTED TRACK:

M.I.A. - "GET AROUND" [self-released]
(from "VICKI LEEKX" mixtape, released in December 2010)
(available as a
free download)

Pēc salīdzinoši neveiksmīgā pērnā gada albuma „MAYA”, šrilankiešu izcelsmes skandalozā mūziķe M.I.A. reabilitējas kritiķu acīs ar par velti piedāvāto miksteipu „VICKI LEEKX”, kas tika piedāvāts kā Jaungada dāvana 31.decembrī. Tur atrodami patiesi vairāki labi treki, bet AMGmusic visvairāk iepatikās tieši noslēdzošais „Get Around”.
M.I.A. - "Get Around" by halfchannel


B-LISTED TRACKS:

Akron/Family - "So It Goes" [Dead Oceans]
(from f/c LP "S/T II: The Cosmic Birth and Journey of Shinju TNT", out in March)
(available as a free download)

Hard Mix - "Callers" [Double Denim]
(from f/c split 7" with Star Slinger, out in February)
(available as a free download)

Pete And The Pirates - "Winter 1" [Stolen Recordings]
(from f/c untitled new album, out in May)
(available as a free download)

Porcelain Raft - "Come Closer" [self-released]
(available for streaming here)

Snoop Dogg - "Wet" [Capitol Records]
(from f/c album "Doggumentary Music", out in March)
(released as a digital single on Decemebr 17th, watch video here)

White Lies - "Bigger Than Us" [Polydor]
(from f/c album "Ritual", out in January)
(released as a digital single on January 2nd, watch video here)


ALBUM OF THE WEEK:

jj – „kills” mixtape [Sincerely Yours]
(released as a free download on December 24th, 2010)
AMG rating: 8/10


Kamēr albumu ražošanas mašinērija ievelk elpu pirms darba atsākšanas nākamnedēļ, AMGmusic karstākais ieraksts bija jj Ziemassvētku priekšvakarā izdotais miskteips „kills”, par kuru plašāk varat palasīt šeit. Piebildīšu, ka vēl šonedēļ noklausījāmies arī Gorillaz Ziemassvētku dāvanu „The Fall”, kas gan sagādāja vilšanos – 5/10.



REMIX OF THE WEEK:

Adele - "Rolling In The Deep" (Jamie xx Remix) [XL]
(from digital single, released on January 17th)


Džeimijs Smits no The xx ir jaunais muzikālais ģēnijs – par to man vairs nav nekādu šaubu! Šis remikss pablāvajam Adeles jaunajam singlam, kas iznāks 17.janvārī, ir tikai spilgts apliecinājums. Tiem, kas man nepiekrīt, iesaku pagaidīt nākamās nedēļas apskatu – par 95% esmu pārliecināts, ka tur jau atkal Nedēļas Remiksa godā gozēsies šis pats jaunietis.



Vēl šonedēļ jādzird:

Chromeo - "Hot Mess" (Duck Sauce Remix) [Green Label Sound]
(available as a free download)

MNDR - "Jump In" (Discmann's Off The Wagon Remix) [Trouble]
(available as a free download)

Win Win feat Lizzie Bougatsos - "Releaserpm" (Nadastrom Moombaton Remix) [Vice]
(available as a free download)


NEWS OF THE WEEK:

R.I.P. Gerry Rafferty (16 April 1947 – 4 January 2011)

Šonedēļ bez maniem ciniskajiem un asajiem komentāriem. Vien piecas svarīgākās mūzikas ziņas, no kurām svarīgākā diemžēl ir ļoti, ļoti skumja...

1. 63 gadu vecumā miris leģendārās dziesmas „Baker Street” autors Gerijs Rafertijs.

2. BBC „Sound of 2011” aptaujā par gada potenciāli spožāko debitantu atzīst... Jessie J.

3. Paziņoti 12 pretendenti pirmajai Nordic Music Prize (ekvivalents britu prestižajai Mercury Music Prize). Starp nominētajiem albumiem arī Robinas „Body Talk”.

4. The Strokes paziņo jaunā albuma izdošanas datumu.

5. Pink Floyd un EMI aprok kara cirvi un noslēdz jaunu līgumu.




LIVE PERFORMANCE OF THE WEEK:

Kamēr AMGmusic video guru Ieva pārdzīvo ziemas miegu un nedienas ar tehniku, no savas puses piedāvāšu nedēļas labāko dzīvo uzstāšanos. Twin Shadow 5.janvāra performance Daytrotter ietvaros bija vienas no nedēļas skaistākajām 15 minūtēm. Piereģistrējoties http://www.daytrotter.com/, šo 5 treku EP arī Jūs varat iegūt par baltu velti. Ieskatam šeit piedāvāšu dziesmiņu „Shooting Holes” no Yours Truly sesijas pērnā gada izskaņā:

TWIN SHADOW "SHOOTING HOLES" from Yours Truly on Vimeo.

07 janvāris, 2011

MIXTAPE: jj - "kills"

jj – „kills”

Release date: 24/12/2010
Label: free download
AMG rating: 8/10


Pat tajos drūmajos gados, kad likās, ka hip-hops patiešām neizbēgami iet uz grunti, manī dīvainu iemeslu dēļ (nekad neesmu bijis šī stila cienītājs) saglabājās ticība, ka „tur kaut kam ir jābūt”. Ticība, ka kādam ir tikai jāatrod pareizais veids, kā šo visu mūzikas virzienu ietīt jaunos papīrīšos un pievienot ausu garšas kārpiņas atmodinošus ingredientus. 2009.gadā mana pacietība sāka attaisnoties, kad ne tikai viena aiz otras parādījās jaunas, šķietami elektronisko mūziku pārstāvošas grupas, bet pat jauni stili, kas arī sākotnēji it kā nesaistījās ar hip-hopu.

Nenoliedzamā hip-hop invāzija neatkarīgajā jeb indie mūzikā apstiprina uzreiz divas manas prognozes. Pirmkārt, tā kā jaunie mūziķi ir dzimuši 80’to gadu beigās un 90’to gadu sākumā, to darbos neizbēgami atspoguļojas viņu bērnības, proti, 90’to gadu beigu un 00’to gadu sākumposma hitparāžu spilgtākie varoņi, kas, kā atceramies, lielākoties pārstāvēja tieši t.s. melno mūziku. Otrkārt, ir apstiprinājusies mana ticība, ka mūzikai nav robežu un tai nav sliktu paveidu – ir tikai slikti un nemākulīgi izpildītāji, kas ir vai nu par slinku vai nu par dumju, lai, tā teikt, raktu dziļāk.

jj (Joakim Benon, Elin Kastlander)

Ja jauno mūzikas stilu, ko tagad pieņemts dēvēt par witch-house, vēl mūzikas pravieši ir pamanījušies ievietot citā plauktiņā (jā, drone un electro ietekmes, protams, ir dzirdamas, taču viennozīmīgi lielākā ietekme šim stilam ir no hip-hopa), tad – paldies Dievam – jj gadījumā nevienam šaubas vairs nerodas – šie īpatnie dīvaiņi no Zviedrijas ir viscaur hip-hopā, lai kā no viņu mūzikas nesprauktos ārā chillwave nianses, dream-pop melodijas un balēriski bīti. Jo uzskatāmāk to viņi apliecina savā ceturtajā ierakstā, kas seko 2008.gadā izdotajam singlam „jj no 1”, 2009.gadā izdotajam albumam „jj no 2” (Top 10 albums 2009.gadā AMGmusic vērtējumā!) un pērnā gada ierakstam „jj no 3”.

Tā kā šis miksteips ir praktiski viscaur sastāvošs no sempliem, „kills” jj piedāvāja kā Ziemassvētku dāvanu, ļaujot no 24.decembra šo lielisko, gandrīz 40 minūtes garo darbu lejupielādēt par baltu velti grupas leibla Yours Sincerely mājaslapā. Patiesībā grūti pat novilkt strīpu – vai šo albumu saukt par oriģināldarbu, kas, kā daudzi hip-hop ieraksti, sastāv no sempliem, vai arī dēvēt par kaverversiju albumu, jo katra dziesma būtībā par 80-90 procentiem balstās uz kādu konkrētu skaņdarbu.


Dr. Dre samplētais "STILL"

Tā, piemēram, albums iesākas ar līdz mielēm pazīstamā Dr. Dre 1999.gada hīta „Still D.R.E.” bītiem un skaņām, papildinātām ar Elinas Kastlanderes narkotiski maigo balsi (šeit skaņdarbs pārtapis par vienkārši „Still”), turpinās ar daudz nesenākajiem Taijo Kruza (2010.gada singls „Dynamite”, kurš jj versijā pārtapis par „Die Tonight”) un Eikona (2008.gada singls „Right Now (Na Na Na)”, kas šeit nosaukts par „Kill Them”) hītiem, bet noslēdzas ar diviem skaņdarbiem, kuru pamatā ir izrāvumi no trim nesenā Kanjē Vesta triumfālā albuma „My Beautiful Dark Twisted Fantasy” trekiem.

Diezin vai šo dāvināsit savai meitai/dēlam/brālim/māsai, ja viņš ir akūtākajā tīņu posmā, taču kā piemērs, ka hip-hopa elementus var ietērpt samtainos, veldzējošos un hipnotiski skaistos skaņdarbos, šis miksteips strādā teicami. Absolūti neizbrīna aizvien lielākā dažādu mūzikas mēdiju (turklāt, pat snobisku mēdiju!) pievēršanās hip-hopam – kā redzam, tieši no šejienes aug kājas veselai mūzikas stilu buķetei, kuru pēc desmit/piecdesmit/simts gadiem atcerēsies kā ~ 2009./ 2010./ 2011. gadu aktuālo skanējumu.


Miksteipa aktuālais singls "Let Them", kas ierakstā gan pārtapis par "Kill Them"

DECEMBRA TOP 20

Sveiciens divtūkstoš vienpadsmitajā!

Vienlaikus intriģējoši un mulsinoši man vienmēr šķituši gada sākumi. No vienas puses viss tikko vēl svaigais un interesantais tagad skaitās „pagājušā gada” – tātad vēsture. No otras puses – daudz dažādu plānu, apņemšanos, cerību, kas saistās ar nākotni un, protams, arī muzikālajām tendencēm. Vismaz pagaidām gads iesācies gana interesanti un veiksmīgi, ceru, ka arī Jums!

2011.gadā AMGmusic svinēs uzreiz divas pus-apaļas jubilejas. Pirmkārt, tuvākajās dienās apritēs precīzi pieci gadi, kopš AMGmusic un konkrēti mana rakāšanās un muzikālo novitāšu meklēšana tiek atspoguļota internetā (pirmais nopietnais ieraksts bija 2006.gada janvāra tops). Diemžēl freewebs.com tolaik nācās dzēst ārā vecos ierakstus, veidojot jaunus, tāpēc tie man saglabājušies vien uz cietā diska. Toties būs gana interesanti, kad apskatīsim piecus vecos hītus sadaļā „Classic Hit” – vilkšu ārā tā laika rakstīto. Otrkārt, marta izskaņā AMGmusic svinēs 15. dzimšanas dienu. Tieši tik daudz gadus no savas dzīves esmu ziedojis mūzikai. Pagaidām.

Bet, kamēr vēl nākotnes plāni miglā tīti, un 2011.gada Nedēļas Izlases jaunais formāts pieprasa zināmu koncentrēšanos un prāta lauzīšanu, piedāvāju šodien atskatīties uz svarīgākajām dziesmām un melodijām, kas dabūja ciest tikai tāpēc, ka iznāca decembrī – mēnesī, kad tradicionāli visa uzmanība un domas pievērstas tikai un vienīgi gada topu veidošanai. Tātad šonedēļ, pirms ķerties pa nopietno klāt 2011.gada labumiem, piedāvāšu, manuprāt, svarīgākās 20 dziesmas vēl no aizgājušā gada decembra. Ievērojot vienu no manām daudzajām apņemšanām šajā gadā, pie topiem ar komentāriem neaizraušos. Tikai pats svarīgākais un interesantākais! :) Tātad Decembra Top 20, dāmas un kungi!


AMG TOP 20 IN DECEMBER 2010


20.Bright Eyes - "Shell Games" [Saddle Creek]
(free download
)
AMG rating: 8/10

Radījis, manuprāt, divus neizteiksmīgus solo albumus 2008. un 2009.gadā, amerikāņu dziesminieks Konors Obersts atgriezies pie paša veidotās grupas Bright Eyes, kura jau februārī laidīs klajā turpinājumu skaistajam 2007.gada ierakstam „Cassadaga”. Skaņdarbs „Shell Games”, kuru Bright Eyes piedāvā lejupielādei bez maksas, ir teicams pierādījums, kur Oberstam ir īstā vieta.
Bright Eyes - Shell Games by Pretty Much Amazing


19.Beach Fossils - "Calyer" [Captured Tracks]
(free download
)
AMG rating: 8/10

Pērnais gads iesākās ar jaunu debitantu parādīšanos pie AMGmusic apvāršņa. Bruklinas lo-fi pop apvienība Beach Fossils pagājušajā gadā izdeva trīs singlus, kas visi(!) sasniedza AMGmusic mēneša Top 20, kā arī albumu, kas gan diemžēl tika izdots tikai dzimtajā ASV, tādējādi mums paskrēja garām. Februārī uz leibla Captured Tracks iznāks jauns grupas EP ar nosaukumu „What a Pleasure”, bet jau decembrī Beach Fossils par velti piedāvāja tā galveno singlu „Calyer”, kas atkal nepieviļ.
Beach Fossils - Calyer by nikileighbuds


18.Toro Y Moi - "Still Sound" [Carpark]
(
free download)
AMG rating: 8/10


Ar jaunu singlu gadu noslēdz vēl viens spilgts 2010.gada debitants – Toro Y Moi jeb Čezviks Bandiks no Dienvidkarolīnas. Lai gan jau 2009.gadā šis aziātu izcelsmes amerikānis pievērsa sev uzmanību un tika dēvēts par teju vai chillwave viļņa aizsācēju, debijas plate „Causers of This” iznāca vien 2010.gada ziemā. Uz karstām pēdām – nieka gadu vēlāk – Bandiks laidīs klajā turpinājumu „Underneath The Pine”. Spriežot pēc pirmā singla „Still Sound”, albums solās būt pat vēl baudāmāks.
Toro Y Moi - "Still Sound" by carparkrecords


17.Puro Instinct feat Ariel Pink - "Stilyagi" [Mexican Summer]
(
free download)
AMG rating: 8/10

Un, lūk, arī vieni no potenciāli spožajiem 2011.gada debitantiem. Precīzāk izsakoties, debitantĒM. Puro Instinct ir divu Losandželosas māsu duets, kas vēl 2010.gada vasarā bija zināms ar nosaukumu Pearl Harbour. Nomainījušas nosaukumu grupai, māsas, no kurām jaunākajai ir tikai 15(!) gadi, pavasarī izdos savu debijas albumu „Headbangers In Ecstasy”. Pirmais singls „Stilyagi”, kas atvasināts no krievu vārda „стиляга”, ar kādu padomju gados apzīmēja pēc kapitālisma modes ģērbušos jauniešus, tapis sadarbībā ar Ariel Pink, kas jau ir ievērības cienīgs fakts. Vēl ievērības cienīgāks fakts ir tas, ka dziesma nudien ir ļoti baudāma un nebūt neatgādina tīņu pirmos soļus mūzikā. Kārtējais pierādījums, ka mūzikai nav ne tikai stilu, bet arī vecuma robežu.
Puro Instinct featuring Ariel Pink - Stilyagi by Hypetrak


16.Basement Jaxx - "Dracula" [Atlantic Jaxx]
AMG rating: 8/10


Viņi ir atpakaļ un viņi ir atpakaļ ar VĒRIENU! Sabojājuši man gandrīz visu labo par Basement Jaxx radušos viedokli ar dažādu lieku viesvokālistu piesaisti pēdējos albumos un braukšanu grime/hip-hop virzienā, Londonas duets atgriežas ar jaunu singlu, ko dažs labs portāls jau jokojoties nodēvējis par „vampīru hausu” (kā atbildi „raganu hausam”). Diemžēl nav informācijas, vai „Dracula” sekos arī jauns albums, bet tas nudien būtu iepriecinoši, jo tieši šāds Basement Jaxx mums patīk. Ai, kā patīk!
Dracula - Basement Jaxx by Atlantic Jaxx Recordings


15.The Knife, Mt. Sims & Planningtorock - "Seeds" [Brille]
AMG rating: 8/10


Pērnā gada viens no lielākajiem notikumiem mūzikā bija arī pasaulē pirmās elektroniskās mūzikas operas radīšana, ko paveica izcilais zviedru duets The Knife sadarbībā ar amerikāņu mākslinieku Mt. Sims un vācu dziedātāju Džanīnu Rostronu jeb Planningtorock. Ja arī Jums tāpat kā man kaut kādu dīvainu iemeslu dēļ pērn tā arī neatradās laiks, lai noklausītos šo muzikālo brīnumu, kas tika nokristīts par „Tomorrow, In A Year”, šeit būs plates singls „Seeds”, kas no oriģināla deviņām minūtēm singlā saīsināts līdz piecarpus. Maigi izsakoties, ļoti, ļoti interesants darbs, kur mūzikai robežas tiek nojauktas pavisam un galīgi.
The Knife, Mt. Sims - Seeds by Rabid Records


14.Patrick Wolf - "Time Of My Life" [Mercury]
AMG rating: 8/10

Angļu dziedātājs, romantiķis un t.s. techno-folk jeb folktronica pārstāvis Patriks Volfs AMGmusic ir vienmēr gaidīts viesis, kopš 2007.gada, kad pirmoreiz šo jaunieti iepazinu, noklausījies neticami lielisko albumu „The Magic Position”. Atzinības vārdus veltījām arī viņa 2009.gada albumam „The Bachelor”, bet pavasarī varēsim novērtēt jaunāko mūziķa veikumu „Lupercalia”. Pirmais tā singls „Time of My Life” tikai apliecina, ka vokāls un spēja sacerēt uzrunājošas un liriski skaistas, bet tajā pat laikā enerģiskas un lipīgas melodijas, Volfam nav zudušas. Starp citu, kopš minētā 2007.gada vēl neviens(!) Volfa singls nav palicis aiz AMGmusic mēneša Top 20 durvīm.



13.The Vaccines - "Wreckin' Bar (Ra Ra Ra)" [Marshall Teller]
AMG rating: 8/10


Vēl vieni no potenciāli spožajiem 2011.gada debitantiem. The Vaccines ir jauns kvartets no Londonas, kas dibināts tikai 2010.gada vasarā! Jau pēc pāris mēnešiem jauniešu pirmo dziesmu kā „karstāko šā brīža hītu” novērtēja slavenais BBC Radio 1 dīdžejs Zeins Louvs, bet rudenī The Vaccines koncertos varēja sastapt tādus prominentus ļautiņus kā Aleksu Kapranosu no Franz Ferdinand un Markusu Mamfordu no Mumford & The Sons. Debijas albumu sagaidīsim marta beigās, bet pirmais singls „Wreckin’ Bar (Ra Ra Ra)” izsauc lielas ekspektācijas. Katrā ziņā šāds pancīgs, nepieradināts, bet arī lipīgs roks britiem pēdējos gados pietrūkst. Turklāt teju vai vēl labāks ir singla b-saids „Blow It Up”, ko arī noteikti iesaku paklausīties.



12.Acid House Kings - "Are We Lovers or Are We Friends?" [Labrador]
(
free download)
AMG rating: 8/10


Zviedru saules mašīna turpina darboties. Jau kuro gadu pēc kārtas varu bez nekādiem sirdsapziņas pārmetumiem apgalvot, ka vissaulainākā un pozitīvākā mūzika nāk tieši no šīs Skandināvijas valsts. Acid House Kings gan nav pirmo dienu ar pīpi uz jumta – gaidāmais albums „Music Sounds Better With You” būs jau piektais grupas karjerā, – tomēr, tā kā iepriekšējais albums datēts ar 2005.gadu, AMGmusic šī ir iepazīšanās ar savdabīgo un lustīgo tvīpopa kvartetu, kas dibināts jau tālajā 1991.gadā. Leibls Labrador Records atkal var sist sev pie krūts – kārtējais ballīšu hīts viņu rēķinā.
Acid House Kings-Are We lovers Or Are We Friends by John Grimley


11.The Pains Of Being Pure At Heart - "Heart In Your Heartbreak" [Fortuna Pop]
AMG rating: 8/10


Ja man būtu bijis gada nogalē jāizveido 2011.gada gaidītāko albumu saraksts, tad tajā pavisam noteikti atrastos The Pains of Being Pure at Heart gaidāmais otrais studijas ieraksts „Belong”. Ņujorkas indie kvarteta debijas albumu joprojām uzskatu par vienu no labākajiem 2009.gada debijas ierakstiem, turklāt apvienība nebeidza pārsteigt arī ar lieliskiem EP un singlu b-puses skaņdarbiem. Arī jaunākais singls „Heart In Your Heartbreak” apliecina, ka šie jaunieši necentīsies izgudrot divriteni no jauna, bet gan paliks pie tā, kas viņiem padodas vislabāk – pie saulaina, ritmiska indī, kura saknēs var atrast gan The Smiths melodiju, gan My Bloody Valentine šūgeiza ietekmes.
The Pains of Being Pure At Heart "Heart In Your Heartbreak" by Slumberland Records


10.Middle Class Rut - "Thought I Was" [Bright Antenna]
AMG rating: 8/10

Decembra sākumā pavisam nejauši uzgāju šo – Sakramento alternatīvā roka apvienību Middle Class Rut, kas novembra beigās pavisam klusi laiduši klajā debijas albumu „No Name No Colour”. Iespējams, ka mana dziļā un negaidītā mīlestība pret šo dziesmu saistīta ar šādas, griezīgas un grandžu atgādinošas, kvalitatīvas alternative rock mūzikas iztrūkumu. Tāds labs atgādinājums, kāpēc pirms daudziem gadiem ļaudis stipri pavilkās pie Limp Bizkit un Linkin Park spēlētā nu-metāla.
Thought I Was by MiddleClassRut


9.David Lynch - "Good Day Today" [Sunday Best]
AMG rating: 8/10

Nē, šis nav kāds jauns projekts, kas sev par nosaukumu izvēlējies slavenā kinorežisora (piebildīšu – mana visu laiku iecienītākā kino režisora!) vārdu un uzvārdu. Šis IR tas slavenais kinorežisors, kurš nu nolēmis iemēģināt roku arī mūzikas lauciņā. Rezultātā tapis singls „Good Day Today”, kurš, lai cik tas dīvaini nebūtu, vairāk saistās ar elektroniskās mūzikas pārstāvja Mobija 90’to gadu beigu daiļradi, nekā ar Linča filmās bieži dzirdēto Andželo Badalamenti spocīgo un neizskaidrojami drūmo noskaņu. Varbūt cienījamais režisors sasparosies arī veselam albumam?
01 Good Day Today by David Lynch by oscarr osquiss


8.Hercules and Love Affair - "My House" [Co-operative Music]
AMG rating: 8/10

21.gadsimtā laiks skrien tik strauji, ka biju jau paspējis piemirst par apvienību, par kuru tā jūsmoju vēl salīdzinoši nesenajā 2008.gadā. Ņujorkas dīdžeja Endija Batlera muzikālā grupa jau tuvākajās nedēļās piedāvās turpinājumu teicamajam 2008.gada debijas albumam „Hercules and Love Affair”. Jaunā plate sauksies „Blue Songs”, un slavenāko viesvokālistu lomā tajā Entoniju Hegartiju nomainīs Bloc Party solists Kele Okereke. Tikmēr pirmais singls „My House” kopā ar tā nostalģisko klipu rada pamatotas aizdomas, ka šiem vīriem (un dāmai) pulveris ne tuvu nav mitrs. 90’to gadu chicago house turpina valdīt deju mūzikā!



7.Destroyer - "Chinatown" [Merge]
(
free download)
AMG rating: 8/10

2011.gadā mani gaida kāda patīkama iepazīšanās ar citviet pasaulē atzītu mākslinieku. Lai cik tas dīvaini nebūtu, līdz šim esmu dzirdējis tikai atsevišķus skaņdarbus no Vankūveras mūziķa Dena Bežāra vadītās grupas Destroyer. Toties pirmais singls no jau tuvākajās nedēļās gaidāmā grupas devītā studijas albuma „Kaputt” liek domāt tik lielas domas, ka šis pat varētu būt viens no vismaz pirmās 2011.gada puses labākajiem ierakstiem. Kaut kāda neaprakstāma skaistuma maģija strāvo no šīs dziesmas!
Destroyer - Chinatown by Hypetrak


6.Cut Copy - "Take Me Over" [Modular Recordings]
AMG rating: 8/10


Runājot par gaidītākajiem šī gada ierakstiem un 2008.gadu, lūk, arī jaunākais no Cut Copy. Īsās atmiņas īpašniekiem atgādināšu, ka Austrālijas synth-pop trijotne Cut Copy pirms nedaudz vairāk kā diviem gadiem parūpējās par ģeniālu albumu „In Ghost Colours”, kura singls „Lights & Music” kļuva par AMGmusic 2008.gada labāko pop dziesmu, gada singlu topā piekāpjoties tikai ģeniālajam RadioheadNude”. „Take Me Over” nav tāda kalibra šedevrs, toties liek ar vēl lielāku nepacietību gaidīt 7.februāri, kad dienas gaismu ieraudzīs trešais apvienības albums „Zonoscope”. Izskatās, ka Cut Copy palikuši gaišāki.
Cut Copy - Take Me Over by cutcopymusic


5.ceo - "illuminata" [Republic of Music]
AMG rating: 8/10

Atkārtoties septiņdesmit devīto reizi par Zviedriju un Saulainumu? Labāk piebildīšu vien to, ka šis ir otrais singls no The Tough Alliance dalībnieka Ērika Berglunda solo projekta ceo albuma „white magic”, kas, starp citu, iekļuva arī AMGmusic Gada Albumu Top 50. Ļoti iesaku iegādāties šo singlu arī tāpēc, ka b-pusē atradīsit ne mazāk skaistu kaverversiju Bejonsī slavenajam hītam „Halo”. Berglunds ir nu jau kārtējais zviedru talants, ko atliek vien apbrīnot. Kaut kāds gaiss tur Zviedrijā savādāks, vai kas par lietu?!



4.Ladytron - "Ace Of Hz" [Nettwerk]
AMG rating: 8/10

Absolūti nepiekrītu kādam savam draugam, kurš izteica viedokli, ka Ladytron dziesmā „Ace of Hz” pietrūkst šai grupai raksturīgā melodijas lipīguma. Precīzāk izsakoties, nepiekritīšu, ka tā ir problēma. Manuprāt, labākie singli Ladytron karjerā ir bijuši tieši tie, kas nesit uzreiz, bet ieplūst sirds dzīslās palēnām, toties neatlaidīgi. Kā lai te neatceras ģeniālo 2006.gada „International Dateline”, ko joprojām uzskatu par Liverpūles kvarteta karjeras kulminācijas punktu. Šogad gaidāms grupas labāko dziesmu apkopojums, kur tad arī varēs atrast dziesmiņu „Ace of Hz”. Ja vien jūs neesat video spēļu cienītājs, tādā gadījumā šo kompozīciju jau noteikti būsit dzirdējis jaunākajā EA Sports spēlē „FIFA 2011”.



3.Young Galaxy - "Cover Your Tracks" [Paper Bag Records]
(
free download)
AMG rating: 8/10

Knapi mēnesis pagāja, kopš izteicu savu sajūsmu par pirmo singlu no gaidāmā Young Galaxy trešā studijas ieraksta „Shapeshifting”, kurš, starp citu, arī iznāks jau tuvākajās nedēļās, kā Kanādas trio piedāvā jau otro treku no ieraksta, dziesmu „Cover Your Tracks”. Tā kā šis ir pat VĒL satriecošāks un melanholiski skaistāks par iepriekšējo, atliek vien zīlēt, kāds būs viss albums. Lieku reizi piebildīšu, ka jauno albumu producējis Dens Lisviks no... Zviedrijas.
Young Galaxy -“Cover Your Tracks” | (from Shapesshifting) by YINMAGAZINE


2.CREEP feat Romy Madley Croft - "Days" [Young Turks]
AMG rating: 9/10

Ļoti gribētos ticēt, ka arī par šo projektu 2011.gadā vēl dzirdēsim daudz un lasīsim rakstus arī AMGmusic. „Days” ir jaunā Ņujorkas witch-house dueta CREEP pirmais singls, kas ne tikai izdots uz pie mums ļoti iecienītā leibla Young Turks, bet arī tapis sadarbībā ar šī leibla – nebīšos šī apzīmējuma – slavenāko balsi. Romija Medlija Krofta tikai viņai vien piemītošajā tonī piešķir šim naksnīgajam darbam vēl naksnīgāku skaistas nolemtības auru, kas – ak, tavu pārsteigumu – visvairāk atsauc atmiņā The xx. „Days” digitālajā EP atradīsit arī ļoti baudāmu miksu no mums jau labi pazīstamajiem Azari & III.
CREEP / Days by Young Turks


1.James Blake - "The Limit To Your Love" [Polydor]
AMG rating: 9/10


Šis ieraksts top brīdī, kad BBC ir darījuši zināmu, ka Džeimss Bleiks nebūs uzvarējis viņu veidotajā „Sound of 2011” sarakstā. Paši vainīgi. Bleiks ar trim EP jau pērn pierādīja, ka, neskatoties uz savu vecumu (viņam ir tikai 21 gads!), ir viens no talantīgākajiem producentiem, kopš Džeimija Smita no The xx parādīšanās uz skatuves pirms diviem gadiem. Ne velti Smitu par savu lielāko paraugu mūzikā pēdējā intervijā žurnālam Clash nosaucis arī pats Džeimss Bleiks. „The Limit To Your Love” – kaverversija Feist 2007.gada albuma „The Reminder” dziesmai – ir nu jau kārtējais solis uz priekšu pārsteigumu pilnajā šī mūziķa diskogrāfijā. Dabsteps un classical piano? Iet kopā tik skaisti, ka skudriņas pār muguru tā vien maršē. Viens no ģeniālākajiem 2010.gada post-dubstep trekiem.