22 septembris, 2011

A-LIST: Pallers - Years Go, Days Pass


Pallers - "Years Go, Days Pass" [Labrador]
(from f/c LP "The Sea Of Memories", out on September 26th)

Zviedrijas muzikālo rezervju dzīles turpina izskalot nenobružātas, spožas pērles. Jaunākais, ko mums piedāvā pazīstamais zviedru leibls Labrador Records (Acid House Kings, Club 8, The Radio Dept. u.c.), ir Stokholmas duets Pallers, kas pēc nepilnas nedēļas laidīs klajā savu debijas albumu „The Sea of Memories”. Starp citu, viens no dueta dalībniekiem – Johans Angergārds paralēli darbojas gan Acid House Kings, gan Club 8 apvienībā.

Duetā Pallers Johans sadarbojas ar savu senu draugu Henriku Martensonu – abi pazīstami jau kopš skolas laikiem, kad 16 gados satikās grupas Poprace sastāvā. Tāpat Henriks ir savulaik spēlējis basģitāru Club 8 un koncertējis kopā ar Acid House Kings. Kā atzīst Angergārds, projekts Pallers aizsācies pirms diviem gadiem, kad viņam kā galvenajam Acid House Kings un Club 8 dziesmu autoram bijis interesanti strādāt duetā, kur dziesmas raksta cits, bet viņš vien iedzied vokālu. Tiesa, vēlāk mūziku Pallers sācis piespēlēt arī pieredzes bagātākais vīrs no jaunā dueta.

Labrador Records Pallers spēlēto mūziku raksturo kā „deju mūziku slinkajiem un ar depresiju sirgstošiem cilvēkiem.” Nezinu par pirmajiem, bet otrajiem šis noteikti noderēs. Ārkārtīgi samtaina, plūstoša un grūvīga kompozīcija ar tikai zviedru elektroniķiem (ala jj vai ceo) raksturīgo vokālu, kas komplektā ar Depeche Mode „Violator” posmu atgādinošiem sintezatoru piesitieniem burtiski ievelk sevī. Rudens ir klāt, un tas ir atnācis ar vienu pasakaini skaistu melanholiju no Zviedrijas.

PALLERS "Years Go, Days Pass" by Labrador Records

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru