18 jūlijs, 2012

A-LIST: How To Dress Well - Cold Nites



How To Dress Well - "Cold Nites" [Weird World]
(from f/c LP "Total Loss", out September 17th)

Bruklinietis Toms Krells jeb How To Dress Well ir vēl viens no projektiem, par kuriem AMGmusic ir nepiedodami maz rakstījis pēdējo pāris gadu laikā dažādo problēmu un darbības pārrāvumu dēļ. Nepiedodami ne tikai tamdēļ, ka viņa 2010.gada debijas albums „Love Remains” bija tā gada viens no spožākajiem debijas darbiem, arī tāpēc, ka HTDW ir atstājis krietnas pēdas jau tā pēdējos gados pārmaiņas piezīvojušajam r’n’b stilam.

17.septembrī iznāks How To Dress Well otrais studijas albums „Total Loss”, ko vēl nesen ieskandināja pirmais singls „Ocean Floor For Everything”. Šonedēļ Krells laidis klajā otro singlu, un tas patīkami pārsteidz. Saglabājot naksnīgo, ļoti skumjo, pat depresīvo noskaņu, ko papildina smalkais Krella falsets, „Cold Nites” piedāvā ala The Weeknd vai Drake stilā ieturētus bītus un apakšas, kas šo padara jau daudz tuvāku r’n’b nekā citus How To Dress Well darbus. Satriecoša noskaņa. SA-TRIE-CO-ŠA.

A-LIST: The xx - Angels



The xx - "Angels" [Young Turks]
(from f/c LP "Coexist", out September 10th)

21.gadsmits mūzikā prasa arī attiecīgu pieeju. Bailēs par jaunā albuma „Coexist”, kas sekos fantastiskajam 2009.gada debijas darbam „xx”, pāragru noplūdi internetā grupa to apsargā ārkārtīgi rūpīgi. Nesen presē lasījām, ka jaunā albuma promo kopijas pavada apsargu svītas un tūlīt pēc to atskaņošanas vajadzīgajiem cilvēkiem, kopijas tiek iznīcinātas.

Kas gan šādu ažiotāžu ap The xx paredzēja vēl pirms trim gadiem, kad ne no kurienes uzradies Londonas kvartets (nu jau trio) izdeva debijas albumu un satrieca pasauli teju vai vienā dienā. Atgādināšu, ka AMGmusic bija viens no pirmajiem Latvijā, kas vērsa uzmanību šai grupai, vēlāk piešķirot arī divas 2009.gada balvas – par labāko albumu un labāko debiju.

Lai arī intervijā pirms pusgada grupas neformālais līderis Džeimijs Smits stāstīja, ka jaunais albums būšot vairāk „uz klubu mūziku tendēts”, diezin vai kāds no mums gaidīja tehno The xx izpildījumā. Vismaz albuma pirmais singls „Angels” ir gandrīz tipisks „xx” albuma skaņdarbs. Minimālas, raudošas ģitāras, papildinātas ar Olivera Slima basģitāras pieskārieniem un ārkārtīgi juteklisku Romijas Kroftas vokālu.

Tieši pēdējais ir patīkamākā un pamanāmākā The xx atšķirība jaunajā singlā – ja pirmajā platē Kroftas dziedātās dziesmas vairāk atgādināja apātisku, sevi dzīvē neatradušu tīņu meiteni, tad „Angels” viņas dziedājums ir daudz izteiktāks, konkrētāks un sievišķīgi trauslāks: „If someone believed me / They would be / In love with you as I am”. 

The Afghan Whigs - Lovecrimes



The Afghan Whigs - "Lovecrimes" [self-released]
(available as a free download)

Sinsinati 90’to gadu rokmūzikas kolektīvs The Afghan Whigs plaši pazīstams kā aizrautīgs kaverversiju izpildītājs, iekļaujot savos koncertos tik dažādu mākslinieku dziesmas kā PJ Harvey, The Rolling Stones, The Fugees, Pink Floyd u.c. 2011.gadā The Afghan Whigs atkal apvienojušies un pēdējā laikā savā repertuārā iekļāvuši skaisto Frenka Oušena skaņdarbu „Lovecrimes”, ko oriģinālā var atrast jaunās superzvaigznes pērnā gada miksteipā „Nostalgia, ULTRA”. Kopā ar ģitārām, klavierēm un pat liegu vijoles iespēli The Afghan Whigs rokās „Lovecrimes” pārtapusi par smeldzīgu rokbalādi.

Future Unlimited - Lightweight Eyes


Future Unlimited - "Lightweight Eyes" [self-released]
(available as a free download)

Martā AMGmusic rakstīja par jauno Nešvilas duetu Future Unlimited, ko veido Semjuels D’Amelio un Deivs Millers. Tolaik grupai iznāca debijas EP un viņu skaņdarbu „When It Falls” salīdzinājām ar Cut Copy daiļradi. Man par lielu pārsteigumu Future Unlimited nav ieguvusi daudz plašāku mūzikas mēdiju uzmanību, bet tas AMGmusic netraucē saviem lasītājiem piedāvāt jaunāko dueta singlu „Lightweight Eyes”, kas ir pat vēl sapņaināks un romantiskāks, vienlaikus esot arī ritmiskāks. Paralēles ar Ņujorkas Lemonade pašas krīt acīs.

Airbird - Free Mind



Airbird - "Free Mind" [Legitmix]
(from f/c EP "Romance Layers", out soon)

Džoels Fords no dueta Ford & Lopatin šogad jau izdeva vienu EP zem jaunā segvārda Airbird. Drīzumā tam sekos vēl viens, kas jau daudz vairāk atgādina to Fordu, ko iepazinām vēl kā Games dalībnieku. Gaidāmā EP „Romance Layers” pirmais treks ir 80’to nogales house mērcē ieturēts skaņdarbs, kas būvēts uz Meraijas Kerijas dziesmas „Prisoner” sempliem.

Nedēļas Mūzikas Apskats (13.07.2012.)



TRACKLIST 13.07.2012.

Blur - "Under the Westway" [EMI]
Elliphant - "Cian't Hear It" [self-released]
The Invisible - "Wings" [Ninja Tune]
Future Islands - "Cotton Flower" [Famous Class]
Starred - "No Good" [Pendu Sound]
Ariel Pink's Haunted Graffiti - "Only In My Dreams" [4AD]

SINGLE OF THE WEEK:
Twin Shadow - "Patient" [4AD]

ALBUM OF THE WEEK:
Twin Shadow - "Golden Light" [4AD]

NEWS OF THE WEEK:
Frank Ocean - "Pyramids (part 2)" [Def Jam]

FRIDAY HOT MIX:
Jessie Ware - "Wildest Moments" (Zed Bias Remix) [self-released]
Walk The Dog - "I Can't" (Innergaze Remix) [Cocomachete]
Jon Convex - "New Model" [Convex Industries]


Raidījumu var klausīties katru piektdienu 16.00-17.00 Radio NABA 93,1 vai radionaba.lv