15 maijs, 2009

NEDĒĻAS "DMS"

Līdz ar to šī nedēļa kļūst par pirmo AMG vēsturē, kurā atzīmējam arī labāko dziesmu šajā nedēļā no t.s. "Different Music Selection" jeb "Citādās Mūzikas Izlases". Šonedēļ varen veiksmīga nedēļa padevusies grupai Fenech Soler (sk. arī singlu topu!).

1)Fenech-Soler – Airbrushed [Vulture]


Vairāk par dziesmu un to noklausīties var šeit.
***
SEE YOU IN SEVEN DAYS! :-)

NEDĒĻAS ALBUMS

MAXIMO PARK – „Quicken The Heart”

Release date: 11/05/2009
Label: Warp Records
AMG rating: 7/10


Sīkāk par albumu lasiet šeit.




VĒL ŠONEDĒĻ:

TIGA – „Ciao!”
Release date: 11/05/2009
Label: Turbo Records
AMG rating: 7/10

BLOC PARTY – „Intimacy Remixed”
Release date: 11/05/2009
Label: Wichita
AMG rating: 6/10


MARMADUKE DUKE – „Duke Pandemonium”
Release date: 11/05/2009
Label: 14th Floor
AMG rating: 6/10


JUNIOR BOYS – „Begone Dull Care”
Release date: 11/05/2009
Label: Domino Records
AMG rating: 5/10


GRAHAM COXON – „The Spinning Top”
Release date: 11/05/2009
Label: Transgressive

AMG rating: 5/10


Arī nākamnedēļ sešas jaunas plates. Turklāt kas par vārdiem! Manic Street Preachers, Tori Amos, Green Day u.c. :-o

NEDĒĻAS SINGLS

Šonedēļ esam apskatījuši veselus 16 jaunos singlus, turklāt tikai četri no tiem izpelnījās zemu vai viduvēju vērtējumu. Tātad izvēle šonedēļ bija patiešām plaša... Un tomēr! AMG Nedēļas Singls ir:

THE PRODIGY – "Warrior’s Dance"

Release date: 11/05/2009
Label: Take Me To The Hospital
AMG rating: 8/10


Par dziesmu sīkāk lasīt šeit.



Pārējo šīs nedēļas singlu saraksts ir sekojošs:

Fenech Soler - "The Cult Of Romance" [Vulture; 11/05/2009]
8/10

Passion Pit - "The Reeling" [Columbia; 11/05/2009]
7/10

Tiga - "Shoes" [Different; 11/05/2009]
7/10

The Big Pink - "Velvet" [4AD; 20/04/2009]
7/10

Acrylics - "Molly's Vertigo" [free download; 27/04/2009]
7/10

Maximo Park - "The Kids Are Sick Again" [Warp; 04/05/2009]
7/10

Tommy Sparks - "She's Got Me Dancing" [Island; 27/04/2009]
6/10

God Help The Girl - "Come Monday Night" [Rough Trade; 11/05/2009]
6/10

Sky Larkin - "Antibodies" [Universal; 11/05/2009]
6/10

Lily Allen - "Not Fair" [Parlophone; 11/05/2009]
6/10

Asher Roth - "I Love College" [Island; 11/05/2009]
6/10

Magic Arm - "Widths And Heights" [Switchflicker; 11/05/2009]
5/10

Eminem - "We Made You" [Interscope; 11/05/2009]
5/10

Madness - "Dust Devil" [Lucky 7 Records; 11/05/2009]
4/10

Britney Spears – „If U Seek Amy” [Jive; 04/05/2009]
3/10



Nu ko? Tiekamies atkal jaunnedēļ. Nākamajās septiņās dienās atkal būs daudz interesantu jaunumu. Piedāvāsim singlus no Datarock, Dizzee Rascal, The Horrors, The Killers un daudziem citiem.

14 maijs, 2009

DMS - Ceturtdiena, 14.maijs

1)Detachments – “Fear No Fear” [Thisisnotanexit Records]

Šī vakara DMS dziesma numur viens pieder jaunajai britu grupai Detachments!

Jau aizvakar, piedāvājot Parallels miksu Detachments fantastiskajam singlam “The Flowers That Fell”, stāstīju par savu jaunatklāto mīlestību – kvartetu no Londonas Detachments, kuru debijas albums (un arī plašāka informācija internetā!!) vēl tikai gaidāms.

Intereses pēc parakājos amazon.co.uk interneta veikalā un atklāju, ka pagājušā gada jūlijā uz tā paša leibla Thisisnotanexit Records iznākusi plate “Fear No Fear” ar trim šīs dziesmas versijām. Miksus neizdevās iegūt, bet oriģinālu gan. Un LIELS bija mans pārsteigums, gaidot kaut ko no Joy Division, Interpol, White Lies vai Editors, es sagaidīju teju vai uz acid-house pusi ieturētu elektroniskās mūzikas šedevru… :o Jā, melns šis skaņdarbs ir bezgala, nedaudz atsauc kaut ko no Placebo 2003.gada albuma “Sleeping With Ghosts” (konkrētāk – dziesmu “Something Rotten”), bet vairāk tieši vokāla izmantošanas ziņā. Ellišķīgs, bet tapēc arī vilinošs darbs!

Dziesmu iespējams noklausīties grupas oficiālajā MySpace lapā, tikai parullējiet uz leju nedaudz – šķiet, septītais gabals no augšas ir “Fear No Fear”
http://www.myspace.com/detachments


2)Little Boots – “New In Town” (The Golden Filter remix) [679]


Jau pirmdien “Different Music Selection” izlasē iekļāvu ņujorkiešu apvienības The Golden Filter remiksu Empire of the Sun dziesmai “We Are The People”, tagad kārta arī Little Boots dziesmai “New In Town”. Karstākie producenti uz doto brīdi? Iespējams.

Little Boots ir mana vecuma britu jaunā mūziķe, kas AMG prātu satricināja pašā gada sākumā, pateicoties savam debijas singlam “Stuck on Repeat”, ko es joprojām uzskatu par vienu no labākajiem gabaliem 2009.gadā. Pavisam drīz (jūnijā) gaidāms Little Boots (īstajā vārdā – Viktorija Hesketa) debijas albums, ko pavada arī pirmais CD singls – “New In Town”.

Jāsaka, ka es neesmu sajūsmā par izteikti popsīgo “New In Town” oriģinālu, kas tālu atpaliek no elektrizējošā “Stuck on Repeat”, taču šis remikss ir lielisks! Atkal jau jāsaka – The Golden Filter ir izdevies šo kompozīciju pavērst pilnīgi citā gaismā – daudz naksnīgākā un intīmākā. Singls (kurā iekļauts arī minētais mikss) oficiāli iznāk aiznākamnedēļ – 25.maijā.




3)The Field – “The More That I Do” (Foals remix) [Kompakt]


Pieminētajā 25.maijā iznāks arī zviedru mūziķa Aleksa Vilnera jeb The Field jaunākais albums “Yesterday and Tomorrow”, kas būs turpinājums kritiķu ārkārtīgi slavētajam 2007.gada ierakstam “From Here We Go Sublime”.

Jau pagājušajā nedēļā kā jaunumu jums piedāvāju šī albuma pirmo singlu – “The More That I Do” oriģinālajā versijā, bet tagad pie apvāršņa parādījies ļoti baudāms šī skaņdarba rīmeiks. Turklāt to veidojuši britu indie-rock apvienība Foals, kurus mēs atceramies pēc viņu lieliskā pagājušā gada albuma “Antidotes” un tā vēl lieliskākajiem singliem “Red Socks Pugie” un “Olympic Airways”.

Starp citu, šis remikss lejuplādējams par baltu velti iekš nme.com lapas:
http://www.nme.com/blog/index.php?blog=122&title=fields_foals_remix&more=1&c=1&tb=1&pb=1


4)The Gossip – “Heavy Cross” (Fred Falke remix) [Columbia]


Jūnijā klajā nāks arī ilgi gaidītais eksplozīvās amerikāņu rokgrupas The Gossip ceturtais studijas albums “Music For Men” (interesants nosaukums, ņemot vērā grupas solistes Betas Dito seksualitāti…) un kopā ar to arī jaunākais singls “Heavy Cross”.

Šis remikss ir kā radīts deju zālēm un pozitīvisma radīšanai. Manuprāt, perfekts ieraksts arī mājas ballītēm, ko noteikti tuvākajā nākotnē pārbaudīšu kādā AMG pasākumā. Miksa autors ir neviens cits kā franču dīdžejs Freds Falke, ar kuru AMG arī vienmēr bijušas siltas attiecības. Noteikti arī šis viņa darbs tiks atskaņots visai bieži AMG tuvākā mēneša laikā.




5)Department of Eagles – “No One Does It Like You” [4AD]

Visbeidzot – šī ir pirmā reize, kad AMG “Citādās Mūzikas Izlasē” iekļūst kāda dziesma, galvenokārt pateicoties savam videoklipam…

Department of Eagles ir duets no Ņujorkas, par kuru līdz šim nebija sanācis dzirdēt, taču grupa drīzumā gatavojas izlaist jau savu trešo studijas albumu. Interesanti, ka viens no šī dueta dalībniekiem ir Daniels Rosens – grupas Grizly Bear līderis. Interesanti, jo arī Grizzly Bear pavisam drīz laidīs klajā savu jaunāko albumu, kura pirmais singls bija atrodams arī AMG aprīļa Top 20.

Videoklipu veidojis kaliforniešu producents Patriks Dotrijs. Jā, jā, tas pats Patriks Dotrijs, kas veidoja arī slaveno Depeche Mode videoklipu viņu pēdējam singlam “Wrong”. Intervijā mūzikas mēdijam pitchforkmedia.com viņš pastāstīja, ka šī ideja, kura tagad redzama Department of Eagles videoklipā sākotnēji bijusi iecerēta Arcade Fire videoklipam (gan neminēja, kuram tieši). Taču kanādieši tomēr pārdomāja un atteicās no Dotrija pakalpojumiem, uzskatot šo projektu par pārāk dārgu… Nezinu, kas tieši tur tik dārgs (varbūt pats Patriks Dotrijs?), bet ideja patiešām ļoti aizkustinoša. Lai gan Dotrijs intervijā kategoriski noliedza, ka klips būtu iecerēts kā pretkara kampaņa, man kā pacifistam tas ļoti iet pie sirds. Ceru, ka Jums arī.

P.S.Pats singls promo versijā iznāca jau pagājušā gada rudenī. Ja pareizi sapratu, tad pirms albuma relīzes, iznāks arī šī singla CD versija. Cerēsim, jo dziesma patiešām laba!



Tas viss šai dienai! Tiekamies jau rīt, kad savilksim galus un sastādīsim nedēļas baudāmākās mūzikas izlasi!

SINGLI - Ceturtdiena, 14.maijs

Šodien vēl seši singli pievienojas 11.maija nedēļas singlu sarakstam. Turklāt četri(!) no tiem droši var pretendēt uz mēneša topu!

1)The Prodigy - "Warrior's Dance" [Take Me To The Hospital; 11/05/2009]
AMG rating: 8/10


The Prodigy
IR ATPAKAĻ! Pēc daudziem gadiem šis singls atkal ir tas The Prodigy, kas spēj ne tikai priecēt kājas (lasi - var kārtīgi izārdīties deju zālē), bet arī sniedz ļoti patīkamu vielu ausīm. Jau pēc pirmās jaunā albuma "Invaders Must Die" noklausīšanās reizes tieši šo atzinu par plates lielāko pērli. Starp citu, albums joprojām stabili turas gada albumu labāko desmitniekā...

"Warrior's Dance", kā lasīju intervijā ar grupas dalībniekiem, arī ir viena no jaunā albuma atslēgām. Tieši pēc šī skaņdarba pabeigšanas esot viegli padevies visa albuma ieraksta process, kas sākumā šķita grūts un sarežģīts. Laiems Houlets esot baidījies atgriezties pie 90'to gadu sākuma skaņas, tapēc laikam jāsaka milzīgs paldies Kītam Flintam, kurš grupas dziesmu autoru iedrošinājis nebaidīties izmantot skaņas, "kas pieder Houletam".

Tipisks agrīno 90'to gadu acid house un rave kausējums, pozitīvs, enerģisks un dejojams, ar perfektu vokālo semplu no Final Cut apvienības gabala "Take Me Away". Vēl šajā skaņdarbā izmantots Addis Posse "Let The Warriors Dance" sempls, no kura tad laikam cēlies arī dziesmas nosaukums. EKSPLOZĪVI un POZITĪVI vienlaikus!

Fantastiska The Prodigy performance Oxygene festivālā:



2)Passion Pit - "The Reeling" [Columbia; 11/05/2009]
AMG rating: 7/10

Tikpat mierīgi kādā 90'to gadu rave mūzikas izlasē varētu ievietoties arī šis singls - amerikāņu kvintets Passion Pit ar līderi Maiklu Angelakosu priekšgalā. Tiesa gan, šī apvienība izveidojās vien 2007.gadā.

Grupa pie apvāršņa parādījās pagājušā gada rudenī, kad iznāca kritiķu ļoti slavētais EP "Chunk of Changes". Interesanti, ka šīs piecas dziesmas, kas atrodamas mazajā platē Maikls Angelakos sākotnēji bija sacerējis kā dāvanu savai meitenei Valentīna dienā. Patiešām interesanti, un es šīs meitenes vietā būtu īpaši laimīgs, jo "Chunk of Changes" nav ne smakas no sentimentālām balādēm vai siekalainiem tekstiem. Tā vietā tur var atrast savdabīgu un mūsdienīgu elektronisko mūziku, kas pat sākotnēji man šķita par grūti sagremojamu. Laikam jau mums ar šo meiteni ir atšķirīgas gaumes, jo nu jau no Angelakosa viņa ir izšķīrusies...

Jau nākamnedēļ veikalu plauktos nonāks Passion Pit ilgi gaidītais debijas albums "Manners". Piebildīšu, ka jau šobrīd esmu saņēmis ļoti cildinošas atsauksmes par šo ierakstu, tapēc ar lielu nepacietību gaidu nākamo nedēļu. Kā pierādījums tam, ka šajā albumā vismaz KAUT KAS būs, kalpo šis singls - viena no patīkamākajām vēsmām šajā mēnesī indie/electronica novirzienā, kas šajās dienās ir tik pārblīvēts ar talantīgiem un ne tik talantīgiem māksliniekiem.




3)Tiga - "Shoes" [Different; 11/05/2009]
AMG rating: 7/10

Turpinot šīs dienas elektroniskās mūzikas un deju mūzikas apskatu (joks, protams, šis ir SINGLU apskats!), nonākam pie vēl viena lieliska AMG jaunuma. Ar jaunu singlu un arī albumu ("Ciao!" - iznāca šonedēļ un noteikti noklausīšos šo albumu vakarā!) atgriežas kanādiešu dīdžejs un producents Tiga.

Tigu mēs visvairāk atceramies no leģendārā 2002.gada, kad duetā ar Zyntherius (Jori Hulkonenu) tapa neatkārtojamā, spokainā versija par 80'to gadu klasiku - "Sunglasses At Night". Tolaik šī dziesma izcīnīja 1.vietu AMG topā, turklāt ierindojās arī ļoti augstajā 14.vietā gada topā.

Pēc tam sekoja neliela klusuma pauze, kuru pārtrauca vairāki lieliski singli 2004. un 2005.gadā (piemēram, "Pleasure From The Bass" un "Louder Than Bomb"). Galu galā, 2006.gadā Tiga beidzot izdeva arī savu pirmo albumu - "Sexor", kas no deju mūzikas ekspertiem izpelnījās labus vārdus.

Tagad klajā nācis otrais Tigas albums, un jau atkal mūzikas kritiķi kanādieša veikumu vērtē atzinīgi, redzēs, ko par to teiks AMG... :-) Pirmais singls, katrā ziņā ir klasisks Tiga visās viņa labākajās izpausmēs. Starp citu, gabals tapis sadarbībā ar mums labi zināmo beļģu dance-punk duetu Soulwax.




4)The Big Pink - "Velvet" [4AD; 20/04/2009]
AMG rating: 7/10

Visbeidzot, lai neliktos, ka šis tiešām ir deju mūzikas apskats vai ka Žagars ir sadzēries enerģijas dzērienus un vēlas tikai dejot, viens nomierinošs un relaksējošs skaņdarbs, par kuru gan nedaudz jau Jums pastāstīju aizvakar.

The Big Pink ir vēl vieni šī gada debitanti no Londonas. Ja pareizi saprotu, tad debijas singls šim duetam ("Too Young To Love") iznāca pērn, savukārt "Velvet" varētu dēvēt par The Big Pink lielo izraušanos. Jeb pareizāk - CERAMS, to varēs tā dēvēt. Pitchforkmedia ļoti slavēja Gang Gang Dance remiksu šim singlam, bet AMG vēlas uzsvērt tieši oriģinālu. Kaut kas gaisīgs un dvēselisks staro no šīs dziesmas, turklāt tā ārkārtīgi atgādina Animal Collective labākos darbus.




Vēl šodien:

5)Tommy Sparks - "She's Got Me Dancing" [Island; 27/04/2009]
AMG rating: 6/10
***
6)Sky Larkin - "Antibodies" [Universal; 11/05/2009]
AMG rating: 6/10
***

ALBUMS - Maximo Park - "Quicken The Heart"

MAXIMO PARK – „Quicken The Heart”

Release date: 11/05/2009
Label: Warp Records
AMG rating: 7/10


Tuvojas vasara, kas nozīmē, ka tuvojas arī neskaitāmie rokfestivāli. Domāju, ka Maximo Park šogad varētu būt viena no pieprasītākajām grupām. Kā divi pierādījumi maniem vārdiem varētu kalpot fakti, ka 1)tieši Maximo Park uzaicināti atklāt šī gada Glāstonberijas festivālu, 2)grupa izdevusi vienu varen dejojamu un pozitīvu albumu.

Tas bija vēl tālajā 2005.gadā, kad, pateicoties dziesmai „Going Missing” (5.vieta AMG topā 2005.gada Jūlijā), es pirmoreiz uzzināju par šāda kvinteta no Ņūkāslas esamību. Tolaik, kopā ar Hard-Fi, Bloc Party, Kaiser Chiefs un Editors, arī šī grupa tika uzskatīta par vienu no lielākajām britu cerībām. Kas vēl kopīgs šīm visām grupām? Tas, ka kritiķi, lielākoties, norēja (dažām vairāk, dažām mazāk ; dažām pamatoti, dažām nepamatoti) šo grupu otros albumus, kas, starp citu, visi iznāca 2007.gadā.

Maximo Park gadījumā es kritiķus pilnībā spēju saprast. Es gan nepievienojos viņu viedoklim, jo 2007.gada grupas albums „Our Earthly Pleasures” man joprojām šķiet melodiskāks un izstrādātāks nekā debijas ieraksts „A Certain Trigger” (2005). Taču otrajā platē bija jaušami centieni iekarot lielāku auditoriju (gan ne TIK izteikti kā, piemēram, Editors), kas 99% gadījumu mūzikas apskatniekiem nepatīk.

Ja par otro albumu es, kā jau minēju, lielos mūzikas specus spēju saprast, tad pavisam noteikti mūsu viedoklis krasi atšķiras par Maximo Park trešo studijas ierakstu „Quicken The Heart”. Atkal jau jāpiemin Bloc Party (lai gan muzikāli starp šīm abām grupām ir visai maz kopēja), jo pērn, kad klajā nāca šīs grupas trešais albums, es to bez šaubām nosaucu par labāko Bloc Party karjerā, kurā ļoti veiksmīgi tika apvienots pirmā albuma raupjums un enerģiskums ar otrās plates melodiskumu un bagātīgo skaņu sienu.

Vēl uzskatamāk tas ir vērojams Maximo Park albumā „Quicken The Heart”. Būtībā tā pat ir atgriešanās pie saknēm, proti, pie debijas plates. Šeit nav ne miņas no liricisma, kas brīžiem pārāk uzkrītoši spiedās cauri „Our Earthly Pleasures”. Šis ir gandrīz vai tipisks 2000’to gadu post-punk ieraksts, par kuriem briti sajūsminājās vēl pirms dažiem gadiem. Tomēr iemesls, kāpēc šī plate no AMG saņem akurāt par vienu balli vairāk nekā „A Certain Trigger”, ir tas, ka šeit ir krietni vairāk līdz-dziedamu un dejojamu vasaras festivālu himnu. Kaut vai aktuālais singls „The Kids Are Sick Again” un kur nu vēl negaidīti lieliskie „A Cloud of Mystery” (ļoooti ceru, ka iznāks kā singls!) un „Let’s Get Clinical”.

Patiešām patīkams ieraksts, kas droši pretendē uz šīs nedēļas labākā albuma titulu. Katrā ziņā, ja es dzīvotu Lielbritānijā, Maximo Park būtu manā šīs vasaras obligāti apskatāmo grupu sarakstā. Starp citu, pagalam bēdīgi ar tiem kritiķiem nav – arī NME un Clash žurnāli šo albumu slavē (interesanti, ka tieši ar šiem abiem žurnāliem parasti mums stipri atšķiras viedokļi...). Turklāt par tiem pašiem iemesliem, kāpēc arī es „Quicken The Heart” vismaz šajā nedēļas nogalē noklausīšos ne vienu reizi vien... Rekomendēju arī Jums!
***
Video: Maximo Park - "A Cloud of Mystery" live at Zion Club (attēls labs, skaņa švaka, bet man ļoti patika šī uzstāšanās):

13 maijs, 2009

ZIŅA - Depeche Mode atceļ 2 koncertus

Sveicināti!

Šī diena pagāja viesojoties pie dažādiem patīkamiem un mazāk patīkamiem ārstiem, tapēc atlikušie šīs nedēļas singli, albumi un "citādā mūzika" tiks izvērtēta rīt (lai piektdien jau savilktu galus). Taču Deivs Gāns no Depeche Mode parūpējies, lai arī šodien AMGmusic vietne nepaliktu bez ieraksta. Diemžēl gan iemesls nav patīkams...

Vakar vēlu vakarā mūzikas presi satricināja ziņas no tālās Grieķijas, kur Atēnu "Terra Vibe" parkā sanākušie 20 000 DM fanu grupas vietā uz skatuves ieraudzīja iznākam 2 no koncerta organizētājiem, kas 2 valodās īsumā pastāstīja, par ko ir stāsts. Lūk, video:



Sākotnējā informācija vispār bija visai skopa, bet tagad jau puslīdz oficiāli apstiprināts, ka Depeche Mode līderim konstatēts gastroenterīts (fūū, beidzot iemācījos to vārdu). Būdams uz lielu JŪS ar medicīnu, ņēmu palīgā 1984.gadā izdoto "Populāro Medicīnas Enciklopēdiju", kur, protams, ļoti saprotami viss izskaidrots... Tomēr, cik nu izdevās saprast, tad lielākoties šo gastro-ko-tur (kuņģa un tievās zarnas iekaisums) iegūst vienkārši saindējoties ar ēdienu, un šī slimība parasti neilgst ilgāk par nedēļu, tapēc laikam jau uztraukumam nav pamata. Atliek vien Deivam vēlēt labu veselību un ticēt, ka koncerts Rīgā BŪS.

Pagaidām ir ziņas, ka atcelts arī rītdienas koncerts Stambulā. Uz jautājuma zīmes esot sekojošās uzstāšanās Sofijā un Bukarestē. Bet tālāk jau visam vajadzētu ritēt pēc plāna. Veseļojieties, Gāna kungs! :-)

Šis ir video no warm-up jeb iesildīšanās koncerta Luksemburgā pirms nedēļas. Ņemt vērā, ka tas ir iesildīšanās koncerts, tapēc arī skaņa un skatuve nav tāda, kāda tā būs īstajā tūrē - tajā, kuras vienu posmu baudīsim Rīgā, 25.maijā. BET! Ievērtējiet dziesmas video projekcijas! :-) Bērniem laikam būs tomēr jāpaliek mājās šoreiz... ;-)



P.S.Tiekamies atkal rīt. Tad jau ar jauniem singliem un jauniem albumiem!

12 maijs, 2009

DMS - Otrdiena, 12.maijs

Ievērojot veselu diennakti veco tradīciju, arī šo dienu noslēgsim ar dažām ļoti interesantām kompozīcijām "Citādās Mūzikas Izlasei". Arī šodien tie būs daži ārkārtīgi baudāmi remiksi mums jau zināmām dziesmām + vēl kas ĪPAŠI garšīgs...


1)Fenech-Soler - Airbrushed

Šis ĪPAŠI garšīgs šoreiz tālu jāmeklē nebija. Kad vērtēju šīs dienas jaunos singlus (zemāk redzams, ko atzinu par labāko...), tak nemaz nepaklausījos Fenech-Soler singla "The Cult of Romance" b-pusi, proti dziesmu "Airbrushed". Brīdī, kad noklausījos, iedomājos - ja jau es "The Cult of Romance" piešķīru 8 balles, cik tad pelnījis ir "Airbrushed"?! Šis ir viens no debešķīgākajiem elektroniskās mūzikas skaņdarbiem, ko es šogad esmu klausījies! Un, ticiet man, esmu klausījies daudz! :-)

Ja "Cult of Romance" ir izteikti radio draudzīgs, enerģisks un pozitīvs 80'to gadu mūzikas paraugs, tad šis jau ir absolūti nopietns, mazliet depresīvs, patīkami smagnējs 21.gadsimta electro-house šedevrs. Patiešām šedevrs. Līdz ar to skaidrs ir viens - Fenech-Soler vārdam AMG sekos pastiprināti!

Noklausīties iespējams šeit:
http://hypem.com/track/803642/Fenech+Soler+-+Airbrushed


2)The Detachments - The Flowers That Fell (Parallels Mix)

Par šo nu ir atsevišķs stāsts! Bet laika pamazāk... Pateikšu vien to, ka šīs dziesmas oriģināls ir ļoti spēcīgs pretendents uz AMG maija mēneša labākās dziesmas titulu. Katrā ziņā tik skumjš un lipīgs gabals vienlaicīgi sen nav dzirdēts. Viennozīmīgi spēlētākais gabals AMG šonedēļ. Savukārt pati grupa ir ļoti jauna, tai vēl tikai gaidāms debijas albums. Grupas sastāvā darbojas četri cilvēki un par grupas dzimto pilsētu, cik sapratu, jāuzskata Londona.

Šis savukārt ir gaumīgs un interesants remikss. To gan neatradīsit dziesmas oficiālajā singlā, bet diezgan viegli šis mikss ir atrodams interneta dzīlēs. Parasti jau es tā nedaru, bet šoreiz, izņēmuma kārtā - šeit ir iespējams to lejuplādēt: http://www.mediafire.com/?tyzdiytngwo

Savukārt dlja osoba tu... Atvainojos! Īpaši godīgajiem - šeit iespējams to tikai paklausīties:
http://rcrdlbl.com/artists/Detachments/track/The_Flowers_That_Fell_Parallels_Mix


3)The Big Pink - Velvet (Gang Gang Dance Remix)

Vēl viens, šoreiz čilautīgs mikss dziesmai, kas pretendēs uz maija topu. Tāpat kā gadījumā ar Detachments, arī šis ir krietni baudāmāks oriģinālā versijā (singls izlaists 20.aprīlī uz leibla 4AD), ko mēs apskatīsim nākamnedēļ. Apvienība The Big Pink nāk no Londonas un arī viņu debijas albums vēl tikai gaidāms (gada nogalē), savukārt remiksētāji Gang Gang Dance ir ņujorkieši, kuru kontā jau vairākas plates un miksi zināmiem un mazāk zināmiem izpildītājiem. Turklāt Gang Gang Dance nav gluži tipiski remiksētāji, jo nedarbojas electro vai house lauciņā, bet gan spēlē kaut ko līdzīgu Animal Collective - art rock un experimental rock. Līdzīgās noskaņās ieturēts arī šis mikss.

Vairāk palasīt par konkrēto miksu un to noklausīties var šeit:
http://pitchfork.com/reviews/tracks/11220-velvet-gang-gang-dance-remix/


4)Franz Ferdinand - No You Girls (Noze remix) + (Vince Clark remix)

Visbeidzot kāds savdabīgs remikss dziesmai, par kuru fanojām aprīlī. Par Franz Ferdinand otro singlu "No You Girls" no albuma "Tonight" jau gana daudz runāts, tapēc vien piebildīšu, ka šis Noze remikss atrodams 12" platē, kā arī iegādājams digitāli. Singlā toties varat tikt pie Vinsa Klārka remiksa, kuru, starp citu, arī iekļaujam šīs dienas "Different Music Selection" izlasē.

Bijušā Depeche Mode dalībnieka, šobrīd Erasure smadzeņu vīra remikss ir dejisks un popsīgs (vārda labajā nozīmē!), kas labi iederēsies kādā AMG ballītē, savukārt Noze remikss ir izteikti naksnīgs un nomierinošs. Turklāt tiešām ļoti savdabīgs, mainot "No You Girls" līdz nepazīšanai. Tieši tapēc vairāk izceļu šo miksu.

Visus digitālā formātā pieejamos miksus lejuplādēt var šeit (atkal jau - izņēmuma kārtā! :-)):
http://www.filefactory.com/file/agg70ac/n/Franz_Ferdinand--No_You_Girls_Remixes_-WEB-2009-OMA_rar

ALBUMS - Marmaduke Duke - "Duke Pandemonium"

MARMADUKE DUKE – „Duke Pandemonium”

Release date: 11/05/2009
Label: 14th Floor
AMG rating: 6/10

Ar trīs(!) gadu novēlošanos otro daļu savai triloģijai piedāvā skotu duets Marmaduke Duke. Šoreiz vēl eksperimentālāku un elektroniskāku.

Marmaduke Duke ir duets no Skotijas, kuras sastāvā darbojas nu jau ļoti slavenās grupas Biffy Clyro solists Saimons Nīls un apvienības Suicoperro līderis JP Rīds. Duets tika nodibināts nu jau tālajā 2003.gadā, kad Biffy Clyro vēl pat sapņos nerādījās, kādu rezonansi Lielbritānijā 2007.gadā radīs viņu ceturtais studijas albums „Puzzle”.

Debijas albums „The Magnificent Duke” gan iznāca tikai 2005.gadā, turklāt tika izlaists limitētā daudzumā – veikalo plauktos nonāca vien 4000 šī albuma kopiju. Uzreiz pēc šīs plates jau tapa materiāls konceptuālās rokgrupas turpinājumam, taču tā kā abu domubiedru grupas bija aizņemtas ar jaunu albumu ierakstu un koncerttūrēm, Marmaduke Duke turpinājums tika atlikts uz 2007./2008.gadu. Tobrīd, protams, joprojām vēl neviens nevarēja iedomāties, ka Biffy Clyro kļūs tik komerciāli veiksmīgi.

Šonedēļ beidzot ir iznācis „Duke Pandemonium”, kuru mūzikas apskatnieki jau paspējuši novērtēt kā diezgan veiksmīgu. Atzīšos, ka neesmu dzirdējis triloģijas pirmo daļu, taču šajā man par lielu pārsteigumu par Biffy Clyro muzikālajām vēsmām atgādina vien Saimona Nīla ēmō-iskais vokāls. Viss pārējais ir gaumīgs elektroniskās mūzikas sajaukums ar roku, kas, protams, mūsdienās nav nekāds pārsteigums. Turklāt interesanti, ka šo plati producējis Ričs Kostijs, kas strādājis ar tādām alternatīvās mūzikas grupām kā Muse, Foo Fighters un Mars Volta, bet māsterējis Houvijs Veinbergs, kura kontā ir sadarbība ar Nirvana, Soundgarden un Smashing Pumpkins. Bet nē, rokmūzikas fani, - šis ieraksts nav domāts Jums! :-)

Albums iesākas pat ļoti patīkami, ar enerģisku bītu, kuram pievienojas pasmagu electro-house atgādinošs sintezators un Nīla vokāls. Jāsaka, ka vokāls un melodija ļoti atsauc atmiņā disco klasikas, Donnas Sammeres „I Feel Loved”. Pēc „Oooh”, tā vien gribas dziedāt „I feel loved / I feel loved / I feel loved”... ;)

Diemžēl tālāk noskaņu nedaudz pabojā, manuprāt, divi neveiksmīgākie plates skaņdarbi „Silhouettes” un „Music Show”. Pirmais kaut kā pārāk atgādina Biffy Clyro skanējumu, savukārt „Music Show” ir gluži vienkārši neskanīgs... Tomēr tālāk seko liriskais albuma pirmais singls „Kid Gloves” un pat ļoti izteikti elektroniskais, kaut ko no Four Tet atgādinošais „Demon”, kuri pieskaitāmi pie plates spožākajiem mirkļiem.

2011.gadā gaidāms šīs triloģijas pēdējais cēliens, kas saukšoties „Death of The Duke”. Interesanti, ka paši Marmaduke Duke dalībnieki jau paziņojuši, ka tas sastāvēs no vienas dziesmas. Līdzīgi kā savulaik Maika Oldfīlda „Tubular Bells” vai Žana Mišela Žāra „Oxygene”. Pēc otrās daļas atzīšos – labprāt noklausīšos arī trešo.
***
Video: Marmaduke Duke - "Kid Gloves":

SINGLI - Otrdiena, 12.maijs

Šodien AMGmusic apskatīja 6 singlus, no kuriem īpaši vēlamies vērst Jūsu uzmanību diviem.

1)Fenech Soler - "The Cult of Romance" [Vulture; 11/05/2009]
AMG rating: 8/10

Par šīs dienas AMGmusic labāko singlu (un līdz ar to - pretendentu uz nedēļas singla statusu) kļuvis Fenech-Soler nupat kā izdotais "The Cult of Romance". Šī ir kārtējā grupa, par kuru vēl pirms 2 stundām man nebija nekādas nojausmas. Tie ir trīs jaunieši no Anglijas, kuri knapi sasnieguši 20 gadu vecumu un darbojas šobrīd laikam jau aktuālākajā no mūzikas stiliem - ļoti 80'to gadus atgādinošā electro-pop novirzienā. Interesanti, ka vēl pagājušā gada nogalē puišiem pat nebija noslēgts līgums ne ar vienu ierakstu leiblu. Šobrīd situācija ir mainījusies un uz slavenā producenta Alana Brakses leibla "Vulture" ir iznācis pirmais Fenech-Soler singls.

"The Cult of Romance" ir enerģisks, atmosfērisks un dejisks electro-pop paraugs, taču tajā jūtams arī jau augstāk minētais 80'to gadu romantisms. Man pat šķiet, ka muzikāli šis skaņdarbs mierīgi varētu ievietoties kādā 80'to gadu filmā ar Žana Kloda Van Dammes līdzdalību...

Noklausīties dziesmu var puišu oficiālajā MySpace lapā:
http://www.myspace.com/fenechsoler


2)Maximo Park - "The Kids Are Sick Again" [Warp; 04/05/2009]
AMG rating: 7/10

Šis gan iznāca jau pirms nedēļas, turklāt vakar veikalu plauktos nonāca jaunais, pēc skaita trešais Maximo Park albums "Quicken The Heart" (to apskatīsim rīt!), taču labāk vēlāk nekā nekad, vai ne?

Ar Maximo Park AMG vieno senas saites, jo jau 2005.gadā, kad klajā nāca ņukāsliešu debijas albums "A Certain Trigger", mēs viņiem pievērsām pastiprinātu uzmanību, un toreiz AMG topā augstas vietas izcīnīja albuma singli "Going Missing" (5.vieta 2005.gada Jūlijā) un "I Want You To Stay" (2.vieta 2006.gada Februārī). Diemžēl ne tik veiksmīgs bija turpinājums 2007.gadā - albums "Our Earthly Pleasures", toties tieši no šī albuma nāk fantastiskais singls "Karaoke Plays", kas 2007.gada Decembrī izcīnīja 1.vietu AMG roktopā, kā arī "Books From Boxes", kas iekļuva tā gada labāko dziesmu divdesmitniekā.

Pavisam droši ir tas, ka jaunākais puišu veikums - singls "The Kids Are Sick Again" nesasniegs tādus augstumus, taču dziesma ir izdevusies un tapēc ar interesi rīt izvērtēsim visu albumu.

Video - "The Kids Are Sick Again":


3)God Help The Girl - "Come Monday Night" [Rough Trade; 11/05/2009]
AMG rating: 6/10
***
4)Lily Allen - "Not Fair" [Parlophone; 11/05/2009]
AMG rating: 6/10
***
5)Magic Arm - "Widths And Heights" [Switchflicker; 11/05/2009]
AMG rating: 5/10
***
6)Madness - "Dust Devil" [Lucky 7 Records; 11/05/2009]
AMG rating: 4/10
***

11 maijs, 2009

DMS - pirmdiena, 11.maijs

Visbeidzot vasarīgas vakara noskaņas radīšanai trīs gabali izlasei "Different Music Selection"!

1)Burial & For Tet - "Moth"

Ja labi atceraties 2007.gadu mūzikā, tad noteikti atausīs atmiņā arī Burial vārds un vispār stils dabsteps kā tāds. Protams, ne jau pirms diviem gadiem radās šis interesantais un savdabīgais mūzikas novirziens, taču tieši 2007.gada nogalē tika izdots Burial (tolaik vēl pilnīgi anonīma cilvēka!) otrais albums "Untrue", kas burtiski vai plēsa pušu sirdis mūzikas kritiķiem visās pasaules malās. Atzinīgi albums tika novērtēts arī AMG nometnē. Pērn Burial tomēr beidzot atzinās, ka viņam ir arī identitāte. Vārds puisim ir Viljamss, uzvārds Bevans. Nāk viņš no Dienvidlondonas.

Konkrētais skaņdarbs ir fantastisku noskaņu radošs, minimālistisks dubstep sajaukums ar house mūziku, kas to, protams, padara jo interesantāku. Tapis sadarbībā ar vēl vienu britu - Kīranu Hebdenu a.k.a. Four Tet, kuru vairāk pazīstam kā electro un techno producentu. Šeit tad arī, acīmredzot, izskaidrojums faktam, kapēc "Moth" ir tik attālu no dubstep skaņas. Vienā vārdā - baudiet!



P.S."Moth/Wolf Club" izdots kā dubultais A-puses singls uz 12" vinila. Tiesa, ļoti limitētā skaitā un man jau vairs šo plati nekur interneta veikalos sameklēt neizdevās... Turklāt plates vāciņš ir pilnībā melns un uz tā nav NEVIENA uzraksta. Tapēc daudzviet cilvēki jauc, kura ir dziesma "Moth", bet kura - "Wolf Club". ŠIS IR "MOTH"!

Vēl šovakar "Citādās Mūzikas Izlasei" ieteikšu:

2)Friendly Fires – „Jump In The Pool (Thin White Duke remix)”

Jauns remikss pagājušā gada lieliskajam Friendly Fires singlam "Jump In The Pool" (AMG gada topā iekļuva labāko 20niekā!), tā autors arī mums ļoti labi pazīstamais angļu dīdžejs un producents Stjuarts Praiss jeb Thin White Duke. Pieejams tikai MP3 formātā. Paklausīties iespējams šeit:
http://hypem.com/track/809139/Friendly+Fires+-+Jump+In+The+Pool+Thin+White+Duke+Remix

3)Empire of the Sun – „We Are The People (The Golden Filter remix)”

Jaunākais singls šī gada vieniem no labākajiem debitantiem - Austrālijas duetam Empire of the Sun - nāca klajā jau pagājušonedēļ, bet uzmanību tam pievēršam šodien. Par pašu oriģinālu parunāsim rīt, bet šis ir par baltu velti pieejamais ņujorkiešu apvienības The Golden Filter remikss. Lejuplādēt iespējams šeit:
http://stereogum.com/archives/mp3/the-golden-filter-remix-empire-of-the-sun_067141.html


Tas viss šim vakaram. Vēl novērtēsim jaunāko Bloc Party remiksu albumu - "Intimacy Remixed", bet ar pārējiem mūzikas jaunumiem tiekamies jau rīt!

SINGLI - Pirmdiena, 11.maijs

Šodien AMGMusic uzmanības lokā nonāca četri singli. Tiesa, trīs no tiem gan jau krietnu laiciņu sabijuši jau kā mūsu mūzikas glabātuvē.

Acrylics - "Molly's Vertigo" [free d/l; 27/04/2009]
AMG rating: 7/10


Diemžēl par šo neko daudz vairāk pastāstīt nevarēšu. Zināms vien tas, ka šis duets nāk no Bruklinas, Ņujorkas un "Molly's Vertigo" ir tā pirmais singls, kurš turklāt taustāmā formātā nav pieejams, tapēc, ja vēlēsieties to iegūt savā īpašumā, nāksies lejuplādēt no interneta.
Noklausīties šo melanholisko, mazliet skumjo, taču savā ziņā arī vasarīgo indie rock skaņdarbu iespējams grupas oficiālajā MySpace vietnē:


Pārējie šīs dienas AMG jaunumi:

Asher Roth - "I Love College" [Island; 11/05/2009]
AMG rating: 6/10

Britney Spears - "If U Seek Amy" [Jive; 04/05/2009]
AMG rating: 3/10

Eminem - "We Made You" [Interscope; 11/05/2009]
AMG rating: 5/10

ALBUMS - Graham Coxon - "The Spinning Top"

GRAHAM COXON – „The Spinning Top”

Release date: 11/05/2009
Label: Transgressive
AMG rating: 5/10

Neapšaubāmi, viena no šī gada nozīmīgākajām ziņām mūzikā ir tā, ka pēc sešu gadu pārtraukuma grupā Blur atgriezīsies tās leģendārais ģitārists Greiems Koksons. Tomēr vēl pirms ieplānotajiem grandiozajiem atgriešanās koncertiem, Koksons šogad laiž klajā savu jau septīto (!) studijas albumu „The Spinning Top”.

Albums tapis pērnā gada nogalē un šī gada sākumā, to producējis leģendārais Stefans Strīts (The Smiths, The Cranberries, Kaiser Chiefs, Babyshambles u.c.), kurš darbojies arī pie iepriekšējiem Koksona albumiem. Šis ieraksts no iepriekšējiem Koksona darbiem, pirmkārt atšķiras ar to, ka ir lielākoties akustisks. Turklāt albums ir konceptuāls stāsts par kāda vīra dzīvi no piedzimšanas brīža līdz pat nomiršanai.

Atsevišķi kritiķi jau paspējuši nodēvēt šo par labāko slavenā Blur ģitārista albumu viņa karjerā, tomēr šim faktam lielu vērību nevajadzētu piešķirt, jo kritiķi (jo īpaši britu!) vienmēr ir bijuši stāvā sajūsmā par Koksona ierakstiem, kamēr AMG tie nekad nav bijuši lielā cieņā. (Starp citu, tāpat kā Blur albums „Think Tank”, kurš tapa bez Koksona... Domu droši vien sapratāt. :-)).

Izņēmums nav arī "The Spinning Top". Nezinu, vai tiešām skaistākie mirkļi cilvēka dzīvē ir piedzimšana un vecumdienas, bet albuma labākās dziesmas ir ievadgabals "Look Into The Light" - stāsts par nākšanu pasaulē - un skumji melanholiskais "Far From Everything" albuma beigu daļā. Tiesa, ļoti interesants un aizraujošs ir arī vidusdaļā atrodamais ritmiskais, nedaudz pat agresīvais "Sorrow's Army", kas arī ir plates pirmais singls (taustāmā formā gan iznāks nākamnedēļ, 18.maijā). Visā visumā viduvējs ieraksts, kuru diezvai uznāks vēlme klausīties vēl kādu reizi šonedēļ.

"Sorrow's Army" akustiskā performance no Koksona kunga speciāli NME.com no Teksasas: