09 marts, 2012

Nedēļas Izlase (05.03.12.-11.03.12.)

Sveiciens!

Marta pirmā pilnā nedēļa ir aizvadīta, un, kā jau iepriekš solīts, AMGmusic atgriezies pie jau pērn iemēģinātās shēmas publicēt aktuālos skaņdarbus katru savā mazajā rubriciņā. Pērn notika visādas stulbas un vēl stulbākas lietas, kamdēļ šo sistēmu nācās mana veselības stāvokļa dēļ mainīt, bet ļoti ceru, ka turpmāk iztiksim bez kāzusiem. Es katrā ziņā centīšos. #StillOnMedicine. #StillHurts. #StillItsUnbelievable. Bet es centīšos. ;)

Līdz ar to, protams, zūd jēga (un arī laiks!) Nedēļas Izlasēm. Vismaz tādā formātā, kādā tās bija līdz šim. Tamdēļ kopš šī brīža Nedēļas Izlase sastāvēs no: 1) Single of the Week jeb Nedēļas Singla, 2) 5 tracks You have to hear jeb piecas dziesmas, ko nedrīkst nekādi laist garām, 3) Nedēļas Remikss, 4) Nedēļas Video. Taču tas viss bez komentāriem, jo par šīm dziesmām, remiksiem un videoklipiem būs jau pastāstīts nedēļas laikā. Linki būs klāt, tā kā, ja būsit ko palaidis garām, ērti uzklikšķinot, visu varēs tāpat atrast.

Mēģināšu Nedēļas Izlasi ikreiz papildināt arī ar kādu vairāk vai mazāk saturīgu ievadu, pārlūkojot aizvadītās nedēļas galvenos notikumus mūzikā. Vien šonedēļ to nekādi nesanāks izdarīt, jo man jau pēc dažām stundām jāpošas uz Radio Naba 93.1FM pusi, kur šovakar atkal vadīšu Top 25. Tāpēc 17:00 neaizmirsti izslēgt AMGmusic un ieslēgt Radio Naba. Lai Tev priecīga nedēļas nogale un tiekamies jau pirmdien!


SINGLE OF THE WEEK:

Beach House - "Myth" [Bella Union]
(from f/c LP "Bloom", out May 14th)

Par dziesmu plašāk lasi šeit.


5 TRACKS YOU HAVE TO HEAR:

Perfume Genius - "Hood" [Organs]
(from LP "Put Your Back N 2 It", out now)

Par dziesmu plašāk lasi šeit.


Blaqstarr - "Roses" [N.E.E.T.]
(from f/c LP "Here We Are", out this summer)

Par dziesmu plašāk lasi šeit.


Pachanga Boys - "Time" [Hippie Dance]
(from EP "Girlcatcher", out now)

Par dziesmu plašāk lasi šeit.


Bear In Heaven - "Sinful Nature" [Dead Oceans]
(from f/c LP "I Love You, It's Cool", out April 2nd)

Par dziesmu plašāk lasi šeit.


Burial + Four Tet - "Nova" [self-released]
(no official release info)

Par dziesmu plašāk lasi šeit.


REMIX OF THE WEEK:

Bastille - "Overjoyed" (Yeasayer Remix) [Virgin]
(from f/c single "Overjoyed", out April 23rd)
(available as a free download)

Par remiksu plašāk lasi šeit.


VIDEO OF THE WEEK:

Grimes – „Oblivion” [4AD]
(dir. Emily Kai Bock)

Par video plašāk lasi šeit.

A-LIST: Beach House - Myth


Beach House - "Myth" [Bella Union]
(from f/c LP "Bloom", out May 14th)

Droši vien nekad neaizmirsīšu to jauko sestdienas vakaru 2011.gada vasarā, kad Positivus festivālā uzstājās Beach House – viena no grupām, kuru tovakar gaidīju visvairāk. Precīzāk, neaizmirsīšu to mirkli, kad sāka skanēt „Zebra”, un tikai spēcīgais vējš un lietus (Pozitivusā!!) spēja noslēpt asaras, kas aiz aizkustinājuma un arī visiem tās vasaras pārdzīvojumiem izlauzās pār maniem vaigiem. Un pēkšņi vairs nebija auksts, pēkšņi kļuva kaut kā silti un mīļi, pat neskatoties uz to, ka biju vienā krekliņā, jo savu jaku biju paspējis atdot tā vakara kompanjonei, kura salijusi izskatījās tik romantiski. Starp citu, arī Viktorija Legrānda vēlāk intervijā Tomam Grēviņam sacīs, ka lietus šoreiz nācis kā papildus bonuss koncertam, padarot to vēl saliedētāku un skaistāku.

Kam viss šis garais, varbūt nevajadzīgais un melanholiskais ievads? Tam, lai pateiktu, ka jaunākais Beach House singls „Myth” nav par matu mazāk romantisks, kā augstākminētais skaņdarbs „Zebra”. Var tikai apbrīnot Baltimoras dueta māku radīt tik romantisku noskaņu veidojošas melodijas, vienlaikus neatkārtojoties un nekopējot sevi. Aleksa Skallija nesteidzīgā ģitāra, piesmakuši nobružātais Viktorijas Legrāndas vokāls, protams, ir galvenās atslēgas arī „Myth” veiksmei, taču tieši blakus esošās detaļas kopā rada šo harmoniju un mieru, kas izstaro no dziesmas, ko nebaidīšos nosaukt par otru labāko Beach House singlu vēsturē aiz „Zebra”. Atliek vien gaidīt 14.maiju, kad iznāks ceturtais dueta albums „Bloom”, jo pagaidām grupas albumi bijuši viens labāks par iepriekšējo.

Future Unlimited - When It Calls


Future Unlimited - "When It Calls" [self-released]
(available as a free download)

Kādreiz skaļa mūzikas klausīšanās mājās var novest pie labas karjeras. Tieši šādā veidā sācies dueta Future Unlimited muzikālais ceļš – Semjuela D’Amelio jūsmošanu par savām jaunajām platēm pārtrauca zvans pie durvīm, kur viņu sagaidījis augšējais kaimiņš. Millera kungs gan nav nācis sūdzēties par skaļumu, bet gan padalīties iespaidos par dzirdēto mūziku. Vārds pa vārdam, ideja pa idejai un abi jaunieši sākuši mūziku radīt paši.

Interesanti, ka Future Unlimited nāk no ASV pilsētas Nešvilas, kas līdz šim vairāk bijusi pazīstama kā Elvisa Preslija mājas un kantri mūzikas citadele. Dueta mūziku žurnālisti ar neapskaužamu regularitāti salīdzina ar austrāliešu Cut Copy. Jā, noteikti zināmas līdzības ir, taču gribētos vērst uzmanību uz agrīno 80’to new-wave un pat post-punk ietekmēm vismaz šajā konkrētajā singlā „When It Calls”, ko tāpat kā citus gabalus Future Unlimited pagaidām piedāvā par velti. Nav šaubu, ka drīz pār viņu daiļradi valdīs kāda zināma ierakstu kompānija.

RMX: A Place to Bury Strangers - So Far Away (School of Seven Bells Remix)


A Place to Bury Strangers - "So Far Away" (School of Seven Bells Remix) [Dead Oceans]
(available as a free download)

Jaunās mūzikas portāls RCRDLBL šo remiksu nodēvējis par „90’to gadu vampīru popu”. Diezgan trāpīgi, lai gan man gribētos piebilst, ka šo noteikti varētu paķert līdzi uz diskotēku, kurā plānots spēlēt post-panku, dark-wave un synth-pop. Skaļais Ņujorkas noise-rock kolektīvs A Place To Bury Strangers, kas šobrīd strādājot pie trešā studijas albuma, nesen izdeva EP „Onwards To The Wall”. Tajā atradīsit lielisko dziesmu „So Far Away”, ko savā manierē pārveidojuši School of Seven Bells, kuriem pašiem nupat kā iznācis pavisam neslikts albums „Ghostory”.

VIDEO: Bowerbirds – Tuck The Darkness In


Bowerbirds – „Tuck The Darkness In” [Dead Oceans]
(dir. Carlos Lopez Estrada)

Šopirmdien veikalos nonāca jaunākais Ziemeļkarolīnas indie-folk grupas Bowerbirds albums „The Clearing”. Grupas, no kuras ietekmējies esot pats Bon Iver, svaigāko darbu diezgan augstu novērtējuši mūzikas apskatnieki, taču AMGmusic vairāk satriecis grupas singla „Tuck The Darkness In” sentimentālais videoklips, kurā kādam mazam zēnam rodas jūtas pret zivīm. Tā kā es jūras iemītniekus neēdu, man par ko nokaunēties nav. Bet Jums pēc šāda video gan kādu laiku no zivīm vajadzētu atturēties! Zivīm arī ir jūtas!