21 novembris, 2009

DMS IZLASE (16.11.-22.11.)

Hot Toddy feat Ron Basejam – „I Need Love” [Eskimo]
(from 12” „I Need Love”; out now)
AMG rating: 9/10



Prieks, ka gadam tuvojoties savam noslēgumam, DMS izlase papildinās ar vēl vienu MEGA spēcīgu treku, kas droši var cerēt uz vietu gada DMS topā. Šis ir nešaubīgi viens no 2009.gada spēcīgākajiem house skaņdarbiem, kuru pat tā grūti ielikt kādā konkrētā stila mapītē. Var saklausīt gan minimal, gan progressive, gan arī deep house noskaņas. Tāpat ļoti jāuzteic dziesmu ievadošais vīrs ar zemo balsi, kas stipri atgādina nelaiķi Beriju Vaitu, atkārtojot tikai vienu frāzi „I Need Love”.

Seko pacietīgs, bet arvien kāpjošs un pavelkošs instrumentāls turpinājums, kas kulmināciju sasniedz, pievienojoties treka vokālistam Ronam Beisdžemam un piedziedājumam „You could be mine / Always...”. Ārkārtīgi naksnīga un teicama kompozīcija, ko bieži nespēlēsi disenē, bet savu reizi ap 4-5 rītā varētu iet PERFEKTI!



Yeasayer – „Ambling Alp” (Memory Tapes remix) [Secretly Canadian]
(from digital single „Ambling Alp”; free download)
AMG rating: 8/10


Daivs Houks a.k.a. Memory Tapes palēnām kļūst par vienu no maniem iecienītākajiem amerikāņu producentiem. Nepietiek ar to, ka pirms pāris mēnešiem viņš parūpējās par vienu no labākajiem mēneša singliem („Bicycle”), šomēnes izdeva teicamu albumu („Seek Magic”), viņš arī ik pa laikam pārsteidz ar fantastiskiem remiksiem.

No eksperimentāla un vismaz mani ne visai uzrunājoša vienmuļa darba uztaisīt saulainu, pumpējošu, pat nedaudz popsīgu dziesmiņu, ar ko uzsākt veiksmīgu rītu, ir JĀMĀK. Turklāt, kā jau tas ierasts ar Memory Tapes, šo miksu par baltu velti iespējams lejupielādēt no paša Houka blogvietnes http://weirdtapes.blogspot.com/.

Kas attiecas uz Yeasayer (izrunā „jeiseijer”), šo grupu palaidām garām 2007.gadā, kad iznāca viņu debijas plate „All Hour Cymbals” (diezgan augstu novērtēta no kritiķu puses), tāpēc acīmredzot mūsu īstā iepazīšanās būs 2010.gada sākumā, kad gaidāms otrais grupas albums „Odd Blood”. Ak, jā, grupas solistu Krisu Kītingu atceramies arī no sadarbības ar Simian Mobile Disco dziesmā „Audacity of Huge – 4.vieta AMG augusta topā.

Dziesmu lejupielādēt var šeit:


Florence and the Machine – „You’ve Got The Love” (Jamie XX re-work feat. The xx) [Island]
(from single „You’ve Got The Love”; out now)
AMG rating: 8/10


The xx muzikālais līderis, tikai divdesmit gadus jaunais Džeimijs Smits turpina pārsteigt. Viņa kā producenta kontā tagad ir ne tikai viens no 2009.gada labākajiem albumiem (paša grupas The xx plate „xx”), bet arī remikss Florence and the Machine kaverversijai „You’ve Got The Love”, par kuras izcelsmi Jums izstāstīju jau singlu apskatā.

Šis remikss ne tikai skan ļoti eleganti un pārdomāti, bet ir interesants arī ar to, ka tajā Florences Velčas vokāls ir teju pilnībā nomainīts ar The xx dalībnieku Olivera Sima un Romijas Kroftas balsīm. Florences „oriģinālu” var saklausīt vien piedziedājumā, gluži kā tādu bek-vokālu. Ne velti šo miksu sauc par kaverversijas kaverversiju. Vēl viens plusiņš The xx plusiņu burtnīcā.



Class Actress – „Careful What You Say” [Terrible Records]
(from f/c EP „Journal of Ardency”; out in 2010)
AMG rating: 8/10

Vēl viena pavisam jauna blice no Ņujorkas Class Actress, kuras līdere ir Elizabete Hārpere. Nākamā gada februārī iznāks grupas pirmais EP ar nosaukumu „Journal of Ardency”, kurā būs iekļauts arī šis – šobrīd par velti pieejamais skaņdarbs „Careful What You Say” – kosmisks un pietiekami gards electro-pop darbs, kurā Hārpere diezgan izteikti atgādina Kārenu O no Yeah Yeah Yeahs.

Dziesmu lejupielādēt iespējams šeit:
http://pitchfork.com/forkcast/13582-careful-what-you-say/


Florence and the Machine – „Addicted To Love” (Robert Palmer cover) [Island]
(from single „You’ve Got The Love”; out now)
AMG rating: 7/10

Un VĒL VIENS gabals no Florence and the Machine singla „You’ve Got The Love”. Kaverversija klasiskajam nu jau nelaiķa Roberta Palmera 80’to gadu hītam „Addicted To Love” pavisam jaunās un neierastās skaņās. Šis gan atrodams tikai CD singla versijā.


PLUS DIVAS JAUNAS DZIESMAS NO GAIDĀMIEM ALBUMIEM:


Hot Chip – „Take It In” [EMI]
(from f/c album „One Life Stand”; out in 2010)
AMG rating: 8/10


Pirmais singls no jaunā Hot Chip albuma „One Life Stand”, kuru mēs ar lielu jo lielu nepacietību gaidām, būs šīs plates tituldziesma (veikalos jau decembrī!). Bet vēl pirms tās internetā parādījies ārkārtīgi skaistais un veiksmīgais treks „Take It In”, kas būs jaunā albuma noslēdzošā dziesma. Starp citu, jau pavasarī šis gabals tika iekļauts Hot Chip miksā „A Bugged Out Mix by Hot Chip”, kuru var joprojām iegādāties 2 disku izlasē, kas iznākusi uz leibla EMI. Daudzsološs ievads jaunajam albumam!



Hot Hot Heat – „Future Breeds” [Warner]
(from f/c album „Future Breeds”; out in 2010)
AMG rating: 7/10

Kanādiešu kolektīvs Hot Hot Heat, ko AMG atceras vēl kopš 2003.gada hīta „Bandages”, kas tolaik mūsu house mūzikas pārpildītajā topā spēja aizkāpt līdz 7.vietai, nākamgad izdos jau piekto studijas albumu „Future Breeds”. Šobrīd internetā pieejams pirmais tā priekšvēstnesis – diezgan daudzsološā tituldziesma, kas ieturēta tradicionālās indie rock/post-punk noskaņās.


+

HOT MIX FOR THE WEEKEND

The Playin Stars feat Romanthony – „You Needed Me” (Morjac remix) [Rise]
Ladyhawke – „Back of the Van” (Wawa Club mix) [Island]
Danny Howells – „Right Off” (Casio Social Club mix) [Dig Deeper]
Little Boots – „Earthquake” (Sasha remix) [679 Records]
Passion Pit – „Little Secrets” (Jack Beats remix) [Columbia]
Ananda Project – „Shouldn’t Have Left Me” (Morel’s Pink Noise Vocal mix) [Nite Grooves] – CLASSIC HIT FROM 2005
Hot Toddy feat Ron Basejam – „I Need Love” [Eskimo]

20 novembris, 2009

NEDĒĻAS SINGLS (16.11.-22.11.)

SINGLE OF THE WEEK

The xx – „Islands”

Release date: 26/10/2009
Label: Young Turks
AMG rating: 8/10


Nu jau nedēļu kā Londonas kvartets The xx ir Londons TRIO The xx. Informāciju par oficiālu Barijas Kvareši aiziešanu no grupas (varu palepoties, ka AMGmusic lapā šī ziņa parādījās veselas 2 stundas ātrāk nekā LIELĀKAJĀ britu mūzikas interneta mēdijā NME.com!!!) ir apstiprinājuši arī paši The xx dalībnieki, tiesa, neko jaunu gan nepaskot. „Mums atšķīrās viedokļi, nebija pa ceļam” un bla bla bla. Skaidrs, ka Kvareši ne tuvu nebija svarīgākā The xx sastāvdaļa, taču zināmu uztraukumu rada tas, ka grupa, kuru pirms pusgada nezināju pat es(!), jau šobrīd ir nokļuvusi zem diezgan nopietna preses spiediena un tagad ir ļoti svarīgi, lai The xx šo spiedienu izturētu un spētu saglabāt savu neatkarību un apbrīnojamo iekšējo mieru, kāds izstarojas no ikkatras viņu dziesmas. Tādi talanti, TICIET MAN, ir jāsargā un jālolo.

Visādi citādi nekas nav mainījies – ieskanoties kādai The xx dziesmai joprojām rodas tāda kā maģiskuma, sirrealitātes sajūta, kas nepamet vēl kādu brīdi pēc dziesmas noklausīšanās. Tāpat joprojām apskaužu tos cilvēkus, kas jau ir pabijuši kādā The xx koncertā – par tiem turpina jūsmot mūzikas apskatnieki, uzsverot, ka tas ir gluži vai neticami, kā pilnīgi jauna grupa veselu pusotru stundu NOTUR cilvēkus gluži kā hipnotizētus zālē, teju vai nepakustoties. Kāds komentētājs internetā pazobojās, ka viņam koncertā blakus gadījusies kādas manāmi iereibušas meitenes, kas uz pārējiem skatījušās ar sejas izteiksmi: „kas tie par idiotiem, kas vispār koncertā nekustās un nelēkā?!”. Jā, tā nu tas ir – koncerti un programmas ir dažādas. Nu nevar taču salīdzināt The xx ar, piemēram, Placebo un teikt, ka viens vai otrs kādu pārspēj.

Kamēr uz Latviju The xx vēl nebrauc (un, visticamāk, tuvākajā laikā arī nebrauks), tikmēr mūsu rīcībā ir albums „xx” un tagad arī jaunākais singls „Islands”, kas gan iznāca jau gandrīz pirms mēneša (vainīgs, palaidu garām šo faktu!). Joprojām pieturos pie viedokļa, ka „Islands” NE TUVU nav spožākais skaņdarbs platē, bet... Ja arī ar šo var izcīnīt AMG Nedēļas Singla titulu, tad tas jau laikam par kaut ko liecina.

Tomēr piedziedājums ir PA-SA-KA!!! „I am yours now / So now I don’t ever have to leave / I’ve been found out / So now I’ll never explore”.

Tā kā augstāk publicētais NAV oficiālais dziesmas video, piedāvāju Jums arī The xx uzstāšanos Jools Holland šovā 29.septembrī:



Un šādi šajā pašā šovā izklausījās debešķīgi naksnīgais un fascinējošais albuma noslēguma gabals "Night Time":

SINGLU APSKATS (16.11.-22.11.) 2.daļa

Muse – „Undisclosed Desires” [Warner]
AMG rating: 8/10



Ja Metjū Belamijs regulāri lasītu AMGmusic apskatus (ir neoficiāla, bet diezgan ticama informācija, ka viņš to NEDARA), satiekoties es laikam būtu nelielu atvainošanos parādā. Lieta tāda, ka albuma „The Resistance” recenzijā es solīju augstas vietas un nedēļas singla statusu Muse gadījumā, ja kā otrais singls tiks izdots „Undisclosed Desires”. Muse singlu izdeva, AMGmusic Nedēļas Singla titulu nepiešķir.

Ir gan viens būtisks attaisnojums – šonedēļ, kā jau minēju, ir ļoti liels spēcīgu dziesmu pieplūdums AMG, kā rezultātā Muse ar otro singlu no „The Resistance” paliek pat ārpus labāko nedēļas dziesmu trijnieka, kas loģiski nozīmē arī palikšanu ārpus labāko trijnieka mēneša topā, kas savukārt nozīmē, ka „Uprising” panākumus (3.vieta septembrī) pārspēt neizdosies.

Taču ir arī otrs aspekts – kaut kā mazinājusies ir vismaz mana sajūsma par šo elektronisko un Muse daiļradei absolūti neraksturīgo skaņdarbu, ko albuma recenzijā salīdzināju ar Depeche Mode. Nezinu, vai pie vainas ir tas, ka savulaik (pirms pāris mēnešiem) dziesma tika atklausīta, vai arī tas, ka tagad es no visas sirds tomēr pievienojos mūzikas kritiķiem (un ne tikai!), kas norādīja uz manāmu „Undisclosed Desires” līdzību Timbaland izstrādājumiem skaņas ziņā (to, starp citu, nenoliedz arī pats Belamijs!). Ticamāk, ka pirmais variants, jo pret Timbaland personisku antipātiju neizjūtu.

Dziesma, starp citu, esot ļoti personiska Metjū Belamijam, ko viņš sarakstījis par sevi un savu meiteni. Turklāt piedziedājums: „I want to reconcile the violence in your heart / I want to recognise your beauty's not just a mask / I want to exorcise the demons from your past / I want to satisfy the undisclosed desires in your heart” joprojām skan lieliski. Ticu, ka arī koncertos.



Passion Pit – „Little Secrets” [Warner]
AMG rating: 7/10


Klāt arī trešais singls no vēl vienas spožas 2009.gada debijas plates. Nudien nezinu, vai izdosies izvairīties no straujas nosirmošanas, nākamajā mēnesī atlasot piecus spožākos jaunos māksliniekus. Pēc visiem loģiskuma principiem Passion Pit it kā būtu jābūt starp TOP debitantiem, jo nepilna gada laikā šis indie/electro-pop kolektīvs jau ir braši un turklāt stabili nostājies blakus tādiem saviem kolēģiem kā Friendly Fires un, jā, pat Hot Chip.

Sīkāk par albumu „Manners”, apvienību Passion Pit un tās līderi Maiklu Angelakosu lasiet albuma recenzijā, šeit vien piebildīšu, ka saulainais un pozitīvais „Little Secrets”, lai arī ļoti patīkama dziesma (kā jau jebkura platē „Manners”!), tomēr, šķiet, ir objektīvi vājākais no plates trim singliem. Toties FANTASTISKS ir Jack Beats remikss, kas atrodams šajā singlā. Uhhh, kā tas aizies kādā disenē! Godīgi sakot, viens no gada spožākajiem tech/electro-house trekiem, tikai... nu KĀPĒC TIK ĪSS (4:40)?!?!

Un otra lieta – nupat atcerējos, ka Jack Beats taču šogad bija POSITIVUS festivālā, uzstājoties sestdienas naktī Red Bull Academy teltī! Ja vien es spētu atcerēties, kur es biju tajā laikā... Bet ja tas lieliskais dīdžejs, pie kā mēs dejojām, bija Jack Beats, tad cepums viņam!

Un vēl. Angelakosa kungs? Ja būs ceturtais singls, varētu „Swimming In Flood”? LŪŪŪDZU!!!



Wolf Gang – „The King And All His Men” [Atlantic]
AMG rating: 7/10


No vienas puses ir kaitinoši, ka pat 2009.gadā caur google nevar iegūt teju nekādu informāciju par sev interesējošu muzikālu projektu, no otras puses – mazāk darba man. :)

Wolf Gang ir pilnīgi jauns projekts no Londonas, kas pie apvāršņa parādījās šī gada sākumā ar pāris demo singliem. Sekoja ierakstu līgums ar lielo leiblu Atlantic, un beidzot ir iznācis pirmais oficiālais singls, kas skan pat Latvijas radiostacijās. Taisnība vien būs, ka „The King and All His Men” varētu pavērt durvis Wolf Gang uz veiksmīgu karjeru. 2010.gadā no šiem jauniešiem gaidām albumu.

Jau pagājušajā nedēļā saņēmu visai veiksmīgu Gaggle miksu „The King and All His Men”, bet tagad grupas oficiālajā MySpace lapā, norādot savu e-mail adresi, ir iespējams par velti tikt pie visai gaumīga un smuka Hot Chip remiksa šai dziesmai. Iesaku. Oriģināls ir ļoti lipīgs, ģitāriski elektronisks popmūzikas gabals, kas atgādina Keane krustojumu ar, piemēram, Alphabeat. Ballītēm noderīgs skaņdarbs!



Marina and the Diamonds – „Mowgli’s Road” [679]
AMG rating: 7/10

Oktobrī jau priecājāmies par „Mowgli’s Road” remiksu no zviedru producenta Mille, šonedēļ beidzot oficiāli iznācis arī dziesmas oriģināls. Jau pirms mēneša Jums stāstīju, ka jauno velsiešu dziedātāju Marina & The Diamonds (īstajā vārdā Marina Diamanidis) pirmoreiz pamanīju šī gada Glastonberijas festivālā, kad iznāca meitenes debijas singls „I Am Not A Robot”, kuram gan diemžēl jūlija Top 20 iekļūt neizdevās, lai arī bija tuvu tam.

2010.gada februāra beigās beidzot iznāks Marinas debijas albums „Family Jewels”, kura pirmais singls ir tāds savdabīgs Florence and the Machine krustojums ar Fever Ray. Ja ne gluži satriecoši, tad baudāmi un interesanti katrā ziņā.



Them Crooked Vulturs – „New Fang” [Sony BMG]
AMG rating: 5/10


Gari un plaši pilnīgi VISOS mūzikas mēdijos šovasar tika sekots līdzi jaunas supergrupas dzimšanai. Nē, AMG nebija izgājis uzpīpēt uz 3 mēnešiem, bet kaut kā jau labi sen man ir iestrādājusies alerģija pret šādām „supergrupām”, tamdēļ apzināti par Them Crooked Vultures neko neesmu stāstījis.

Īsumā – grupa radās šī gada pavasarī, un tās sastāvs, protams, ir (vismaz uz papīra) iespaidīgs – a)solists un ģitārists – Džošs Homme (Queens of the Stone Age līderis, producents (pēdējais slavenais darbs – Arctic Monkeys albums „Humbug”), darbojas arī grupā Eagles of Death Metal), b)basģitārists un taustiņnieks – Džons Pols Džouns (leģendārās Led Zeppelin basists) un c)bundzinieks – Deivs Grols (savulaik Nirvana buņģieris, tagad Foo Fighters solists).

Lai arī lielākais prieks šīs grupas sakarā man JOPROJĀM ir tas, ka Grols beidzot ir piesēdies pie bungām un NEDZIED, tomēr vakar, pirmoreiz noklausoties debijas plati, sapratu, ka nemaz tik slikti nav. Patiesību sakot, atsevišķi gabali ļoti spēcīgi iedarbojās un pat albuma garums (66 minūtes) nelikās izstiepts un samocīts. Cita lieta, ka jāpiekrīt ir pitchfork žurnālistam, kurš norādīja, ka šādu supergrupu lielākā nelaime ir tā, ka visi ir zvaigznes. Nu, piemēram, kā Homme varēs aizrādīt Džounsam par pārlieku garu basģitāras partiju vai pārāk agresīvu Grola ārdīšanos pie bungām. Un tik tiešām daudzās vietās šo neapšaubāmi profesionālo un talantīgo mūziķu sava varējuma rādījums ir par daudz.

Bet hard-rock cienītājiem un cilvēkiem, kam 2009.gada albums #1 ir The Dead Weather debijas plate, noteikti ies pie sirds arī šis.

SINGLU APSKATS (16.11.-22.11.) 1.daļa

Vispirms jau jāsāk ar to, ka šī nedēļa jauno singlu ziņā ir ne tikai viennozīmīgi spēcīgākā nedēļa novembrī, bet arī, atļaušos apgalvot, viena no spēcīgākajām nedēļām gadā! Neatceros, kad vēl būtu bijis tā, ka astoņas dziesmas no vienas nedēļas STABILI pretendētu uz mēneša Top 20.

Otrkārt, kā jau tas nereti notiek, šādas nedēļas iekrīt tieši tad, kad to vismazāk prasītos – nedēļā, kad ir Latvijas Valsts Dzimšanas diena, kā arī Placebo koncerts (par to, kāpēc Atis tomēr nebija Placebo koncertā atšķirībā no pirmajām divām reizēm, pāris teikumos pastāstīšu nākamnedēļ) turklāt vēl iepriekšējais vīkends liek par sevi manīt pirmdienas rītā... Nu ārkārtīgi žēl, protams, bet centīšos piektdienas garumā tomēr izskriet cauri visiem svarīgākajiem nedēļas singliem un kaut ko īsumā arī Jums pastāstīt.


Florence and the Machine – „You’ve Got The Love” [Island]
AMG rating: 8/10


Florence Velča un viņas pavadošā Mašīna piedāvā jau piekto singlu no sava vasarā izlaistā debijas ieraksta „Lungs” – klasiskās dziesmas „You’ve Got The Love” jaunu versiju. Taisnību sakot, šī kaverversija gan bija viena no pašām pirmajām Florence and the Machine dziesmām, ko varēja iegādāties jau pērnā gada nogalē. Tā bija iekļauta kā b-puses dziesma grupas otrajā singlā „Dog Days Are Over”, ar kuru Florence veiksmīgi debitēja AMG, 2008.gada novembra topā izcīnot 5.vietu.

„You’ve Got The Love” oriģināla pirmsākumi meklējami krietni tālāk – 1986.gadā, kad kāds muzikāls projekts ar nosaukumu The Source radīja soul/gospel dziesmu „You Got The Love” (ievērtējiet šeit!!!), kā vokālisti tai pieaicinot amerikāņu dziedātāju Kendi Steitoni. I’ pīle pakaļ nedziedātu šai dziesmai, JA VIEN...

Pēc aptuveni trim gadiem kādam britu dīdžejam Erenam iešāvās prātā ģeniāla doma (diez vai viņš tad pats to apjauta!), „You’ve Got The Love” samiksēt kopā ar kādu leģendārā Čikāgas house mūzikas producenta Frenkija Naklsa (Frankie Knuckles) instrumentālu skaņdarbu „Your Love”. Rezultāts bija iespaidīgs – 4.vieta Lielbritānijas singlu topā būtu tīrais sīkums... Būtībā šajā visā dziesmas radīšanā, pārveidošanā un pārizdošanā (es izstāstīju īso versiju, patiesībā dziesmas ceļš no 1986.gada līdz 1991.gadam bija VĒL garāks) tika radīta viena no spēcīgākajām 90’to gadu deju mūzikas klasikām.

Starp citu, dziesma ir tikusi vairākkārtīgi pārizdota un tai ir bijušas arī vairākas kaverversijas. Tādējādi 2006.gada februārī toreiz aktuālais „new vojager edit” spēja ierindoties AMG topa 2.vietā.

Atgriežoties pie Florence and the Machine versijas, jāuzslavē viss šīs dziesmas singls. „Jāuzslavē” – tas pat nav tas vārds! Singls ir LIELISKS! Nepietiek ar to, ka tajā atradīsit burtiski vai MAĢISKO The xx remiksu (vai kā smējās žurnālisti – The xx kaverversiju Florence and the Machine kaverversijai!), audio CD ir arī lielisks b-saids – VĒL VIENA kaverversija! Šoreiz Florence and the Machine ķērušies klāt 80’to gadu Roberta Palmera klasikai – „Addicted To Love”. Versija ir tik lieliska un pārvērsta, ka man pat vajadzēja sagaidīt otro pantiņu, lai beidzot atcerētos, kam tad pieder oriģināls!

Īsāk sakot – IE-SA-KU!!!

MP3 versiju var iegādāties šeit, bet CD versiju šeit (bez „You’ve Got The Love” un „Addicted To Love” atradīsit arī Toma Midltona remiksu a-pusei!).

Bet tas viss ir sūc salīdzinājumā ar ziniet, ko, draugi? Ar to, ka Island Records ir ATĻĀVUŠI EMBEDĒT sava mākslinieka videoklipu no YouTube!!! Esmu atklātā šokā... Man vajag uzpīpēt...


Groove Armada – „I Won’t Kneel” [Cooking Vinyl]
AMG rating: 8/10

Nevaru joprojām izšķirties, kas man patīk labāk – šis vai tomēr Florence and The Machine jaunais singls. Atzīšos godīgi, NEBIJU gaidījis kaut ko pasakaini skaistu un lielisku no Groove Armada pēc viņu pēdējo gadu ne visai atmiņā paliekošajiem trekiem. Ja mani atmiņa neviļ, pēdējoreiz AMG Top 10 Groove Armada sabija vien 2003.gadā ar nu jau teju vai par klasiku jāsaucošo „Easy”.

Slavenais house/electro/big beat duets Groove Armada, kuru veido Endijs Kato un Toms Findlijs, savu karjeru AMG sāka salīdzinoši vēlu – vien 2001.gada nogalē ar singlu „My Friend” no tolaik aktuālā projekta trešā studijas albuma „Goodbye Country/Hello Nightclub”. Līdz ar to mūsu topā nekad nav bijuši tādi klasiski Groove Armada hīti kā „Superstylin” vai „I See You Baby”.

Toties albumi „Lovebox” 2003.gadā un tam sekojošais „Soundboy Rock” 2007.gadā izpelnījās pastiprinātu mūsu uzmanību, taču singliem tik labi nevedās. Ja pieminētais „Easy” no „Lovebox” patiešām izcīnīja pieminēto 3.vietu, tad augstākais no „Soundboy Rock singliem bija sadarbība ar tad jau ex-Sugababes dalībnieci Mutju Beunu dziesmā „Song 4 Mutya”, kas aizkļuva līdz 11.vietai.

Jaunais singls „I Won’t Kneel” tikai nedēļu ir AMG rīcībā, bet sāk iepatikties arvien vairāk un arvien vairāk. Starp citu, sākumā pat bija grūti noticēt, ka tie ir Groove Armada. Ja man būtu jāmin uz dullo, es teiktu, ka izpildītājs ir Empire of the Sun vai MGMT kopā ar Keitu Bušu. Jā, vokāliste šoreiz atkal patrāpījusies vienkārši lieliska. Savukārt dziesma ir viens no pozitīvākajiem, saulainākajiem un sirsnīgākajiem pēdējo mēnešu electro-pop skaņdarbiem.

Nu ko? Nākamā gada sākumā gaidāms jau sestais Groove Armada albums „Black Light”. Šķiet, ka vīri ir uz pareizā ceļa. Goda vārds, sāk likties, ka šis ir labākais, ko es no Groove Armada esmu dzirdējis. EVER!



Arctic Monkeys – „Cornerstone” [Domino]
AMG rating: 7/10


Saskumu dikti, kad uzzināju, ka otrais singls no pēdējā Arctic Monkeys albuma „Humbug” tomēr nebūs viens no maniem plates favorītiem – ērģeliskais un eksplozīvais „Pretty Visitors”, bet tā vietā iznāks „Cornerstone” – viens no, manā skatījumā, neizteiksmīgākajiem plates skaņdarbiem. Kaut kā nekad nav līdz galam aizrāvuši Arctic Monkeys lēnie gabali...

Tomēr no otras puses – „Cornerstone” ir pat ļoti atbilstošs gaidāmajam gada klusākajam laikam – Ziemassvētkiem. „Pretty Visitors” varbūt tiešām der pataupīt, lai enerģiski un masīvi iesāktu 2010.gadu. Turklāt 4 dziesmu EP, kas iegādājams interneta veikalos MP3 formātā (var dabūt arī 10 collu plati), atrodamas trīs jaunas Mankiju dziesmas, no kurām vēlētos izcelt „Catapult” un „Sketchhead”. Nav slikti – Arctic Monkeys atkal var cerēt uz Top 20 hītu (Top 10 gan šoreiz visticamāk ies secen).



Little Boots – „Earthquake” [679]
AMG rating: 6/10


Kad jūnija sākumā beidzot iznāca Little Boots debijas albums „Hands”, man, protams, bija diezgan liela vilšanās, jo biju gaidījis albumu pirmā singla „Stuck on Repeat” stilā, nevis sekojošās pop dziesmiņas „New In Town” turpinājumu. Diemžēl piepildījās pretējais.

Tolaik, noklausījies plati divas reizes, par vienu no labākajām no šīm vieglajām un radio draudzīgajām pop himniņām atzinu tieši šo – „Earthquake”. Tagad gan savus mēnešus četrus neesmu aizticis albumu „Hands”, bet pieļauju, ka manas domas varētu būt mainījušās. Un TOMĒR! Šī ir no tām dziesmām, kas varētu labi iet kādā glamūrīgā Rīgas diskobārā un man NEkrist uz nerviem. Pēc pāris viskija glāzēm pat varētu labi izdejoties. Ir labi.



Biffy Clyro – „The Captain” [14th Floor]
AMG rating: 4/10


Neesmu gan diemžēl paspējis vēl noklausīties jauno Biffy Clyro albumu „Only Revolutions”, bet, ja albums ir kaut par 60 procentiem līdzīgs šim singlam „The Captain”, es NUDIEN NESAPROTU atsevišķus britu mēdijus, kas šo plati teju vai ceļ debesīs. Tieši ar ko Biffy Clyro izceļas uz pārējo power-pop/ēmō grupu fona, man laikam nebūs lemts saprast.

Interesanti, ka „The Captain” sākotnēji esot bijis iecerēts kā progressive rock skaņdarbs, bet beigu rezultāts grupai licies pārāk nopietns, tāpēc pieaicināti pūšamo instrumentu meistari, lai dziesmu padarītu topiem atbilstošāku. Sākotnējo versiju, starp citu, var atrast šī singla, kura man nav, b-pusē. Varbūt, ka derēja palikt pie pirmās idejas..?



Britney Spears – „3” [Sony BMG]
AMG rating: 4/10

Jūs taču neesat nokritis/-usi no mēness? Domājams, ka ar šo nav jāiepazīstina. Vien atgādināšu visām 13-16 gadus vecu meiteņu māmiņām, ka 23.novembrī iznāk Britnijas singlu kolekcija, kurā būs iekļauts arī šis singls – 13-16 gadus vecām meitenēm ĻOTI nepieciešams skaņdarbs-deklamējums par to, cik pasakaini foršs ir sekss trijatā. Nu tas tā – ja nu nezināt, ko dāvināt Ziemassvētkos...

Un 2007.gadā pēc albuma „Blackout” es jau paspēju sapriecāties, ka Britnija beidzot sāk izdot kaut ko daudzmaz interesantu un klausāmu...

19 novembris, 2009

Janvārī gaidāma filma par 3 leģendāriem ģitāristiem



Dokumentālajā filmā, kas sauksies „It Might Get Loud”, būs redzami Džeks Vaits, Edžs no U2 un Džimijs Peidžs. Vairāk nekā pusotru stundu garajā filmā trīs dažādu paaudžu leģendas stāstīs par saviem instrumentiem un to, kā attīstījuši savas spējas ģitārspēlē. Tāpat visi trīs tās varoņi rādīs savu māku, kopīgi džemojot, stāstīs dažādus stāstus par savu mūziķa karjeru un dalīsies savā kaislē pret ģitārspēli.

Filmā būs arī daži ekskluzīvi kadri no pagātnes, piemēram, ieskats pašā pirmajā U2 koncertā, Džimija Peidža pirmā uzstāšanās televīzijā, vēl esot tīnim, savukārt Džeks Vaits izrādīs, kā pagatavot ģitāru no koka dēla un sarūsējušām naglām. Protams, filmas laikā dzirdēsit arī daudzas Led Zeppelin, U2, The White Stripes un The Raconteurs dziesmas.

„It Might Get Loud” uz kino ekrāniem Eiropā nokļūs 8.janvārī, tiesa, AMG rīcībā nav informācija, vai „It Might Get Loud” plānots izrādīt arī Latvijā.

Dokumentālā darba režisors ir savulaik Oskaru ieguvušais Deiviss Gugenheims.

"It Might Get Loud" reklāmas rullītis:

3 JAUNI VIDEO (Dylan, Ok GO! & Vampire Weekend)

Vampire Weekend – „Cousins” [XL]

Pēc pāris nedēļām jau veikalu plauktos nonāks pirmais OFICIĀLAIS singls no Vampire Weekend gaidāmā otrā studijas albuma „Contra”, kurš tiks izdots 2010.gada otrajā nedēļā. Atgādināšu, ka pirms mēneša Ņujorkas afro-pop kvartets piedāvāja par velti lejupielādēt dziesmu „Horchata”, kas gala rezultātā izcīnīja 15.vietu AMG oktobra Top 20.

Jaunais singls pēc pirmajām divām klausīšanās reizēm gan šķiet neizteiksmīgākais, ko grupa savas neilgās, bet jau spožās karjeras laikā ir radījusi. Tomēr ne par to šoreiz. Dziesmai, kuru, starp citu, sauc „Cousins”, tapis videoklips, kurš no vakardienas pieejams arī plašajos interneta laukos. AMGmusic piedāvā to noskatīties arī Jums (neesiet pret mani bargi, ja brīdī, kad spiedīsiet „play”, klips būs jau izņemts – šis nav no oficiālā VW YouTube kanāla, tāpēc pieļauju, ka tas ilgi šeit neuzkavēsies):

EDIT
: Klips nu ir pieejams OFICIĀLI. Starp citu, pats gabals arī sāk iepatikties arvien vairāk! :))



OK Go! – „WTF” [Capitol]


Vienā nedēļā ar Vampire Weekend (11.janvārī) jaunu albumu (trešo pēc skaita) ar nosaukumu „Of The Blue Colour Of The Blue Sky” izdos arī čikāgiešu apvienība OK Go!. Šī četrotne nekad nav izcēlusies ar īpašiem sasniegumiem mūzikā, toties nereti iepriecinājusi ar lieliskiem videoklipiem, piemēram, savam līdz šim pēdējam singlam „Here It Goes Again”. Starp citu, šis klips 2007.gadā ieguva arī Grammy balvu kā „labākais īsais mūzikas video”, savukārt pirms pāris mēnešiem žurnāls pitchfork to iekļāva starp desmitgades spožākajiem videoklipiem.

Pirmais singls no gaidāmā jaunā albuma, dziesma „WTF” šoreiz iepriecina GAN vizuāli, gan arī muzikāli. Diemžēl youtube.com pagaidām vēl nav pieejams, tāpēc piedāvājam Jums to noskatīties šeit:


Bob Dy
lan – „Must Be Santa” [Capitol]

Vēl kāda nedēļa, un radiostacijās jau sāks skanēt Ziemassvētku dziesmas. Skanēt tik bieži, ka dienā, kad it kā viņām VAJADZĒTU skanēt, Jums jau būs tās tā piegriezušās, ka vēlēsities labāk paklausīties sešdesmit septīto reizi dzirdēto dzejoli no mazliet iereibušā onkuļa vai Valda Dombrovska uzrunu, kurā, PROTAMS, tiks iekļauts kaut kas no „mums no krīzes jātiek ārā kopīgiem spēkiem” sērijas.

Tomēr šogad iznācis (jā, jā, JAU ir pieejams!) arī kāds visai interesants Ziemassvētku albums, kas, šķiet, varētu piesaistīt ne tikai kvēlākos leģendārā Boba Dilana cienītājus, bet arī vienkāršus mūzikas interesentus kā mani vai Jūs (cerams). Albuma nosaukums ir „Christmas in the Heart”, un tajā apkopotas 15 vairāk vai mazāk tradicionālas Ziemassvētku dziesmiņas Dilana apdarē. Šo plati gan neesmu noklausījies, šoreiz – apzināti – lai būtu lielāks prieks to klausīties Decembrī.

Savukārt pirms dažām dienām atklātībā nonācis dziesmas „Must Be Santa” videoklips, kas interesantā kārtā ir pirmais videoklips šajā desmitgadē, kurā ar savu klātbūtni mūs pagodinājis PATS Dilana kungs (vīriņš ar garajiem sirmajiem matiem un Ziemassvētku cepuri). Jāsaka, ka gan dziesma, gan video vairāk atgādina tādu plus/mīnus iereibušu īru ballīti nekā Ziemassvētkus, bet... man patīk! Starp citu, neslikta ideja (es par tiem dzērušajiem īriem...) 2009.gada Ziemassvētku tematiskajai ballītei!