02 maijs, 2013

A-LIST: Marina and the Diamonds & Charli XCX - Just Desserts


Marina and the Diamonds & Charli XCX - "Just Desserts" [self-released]
(available as a free download)

Pavisam negaidīti par vienu no Top5 must-see māksliniekiem šogad Positivus festivālā piesakās jaunā britu dziedātāja Charli XCX. Par viņas diviem fantastiskajiem singliem jau esmu stāstījis, šogad tiem pievienots ļoti solīds debijas albums, bet tagad klāt vēl viens spožs darbs kopā ar Marina and the Diamonds.

Kad 2011.gadā jaunā londoniete Charli XCX tika pamanīta mūzikas aprindās, viņu nereti salīdzināja tieši ar grieķu izcelsmes dziedātāju Marinu Diamandisu, galvenokārt uzkrītošās vokāla līdzības dēļ. Tā gan būtībā bija vienīgā līdzība starp rāmo Marinu un eksplozīvo, provocējošo Čārliju. Kopīgais singls tapis par godu kopīgai koncertturnejai ASV. Diemžēl nezinu, kādās proporcijās meitenes pie šīs dziesmas strādājušas, taču lielais un masīvais piedziedājums stipri atgādina Charli XCX lielākos hītus – viņas spēcīgo pusi, kuras pietrūkst Marina and the Diamonds daiļradei.

Butterclock - Holograms


Butterclock - "Holograms" [Fantasy]
(from EP "First Prom", out now)

Kamēr Grimes kāds ir konkrēti sačakarējis prātu, un viņa ir aizņemta ar filozofiskām un stipri pārspīlētām publiskām vēstulēm par seksismu (ja es kādai meitenei pateikšu, ka viņa ir jauka („cute”), es tad tā kā esmu seksists? Dies’ pas’, ja pateikšu vēl, ka seksīga...), viņas mīlīgās popmūzikas ietekmes turpina izplatīties. Ne tikai Grimes, bet vispār pēdējo gadu Kanādas popmūzikas tendences visspilgtāk jūtamas Berlīnes mūziķes Lauras Klokas jeb Butterclock aktuālajā singlā „Holograms”. Viņas debijas EP „First Prom” tika izdots 15.aprīlī. Vinila plates jau izķertas, bet mp3 formātā šo ierakstu varat iegādāties.

Chance the Rapper - Chain Smoker


Chance the Rapper - "Chain Smoker" [self-released]
(from mixtape "Acid Rap", out now)

Pie hip-hop durvīm pieklauvējusi jauna zvaigzne! Laiks rādīs, bet, viss liecina, ka SUPER-zvaigzne. Līdzīgi kā Frenks Oušens un Kendriks Lamārs pirms diviem gadiem, arī Chance The Rapper pats pirmais ieraksts – pirms divām dienām izlaistais miksteips „Acid Rap” – jau izpelnījies milzīgas ovācijas no dažnedažādākajiem mūzikas speciālistiem. Miksteips ir arī AMGmusic rīcībā, un noteikti pēc tā noklausīšanās uzrakstīšu ko vairāk par šo jauno Čikāgas talantu. Pagaidām noklausieties miksteipa aktuālāko skaņdarbu „Chain Smoker”, ko eksperti pielīdzina jau minētā Kendrika Lamāra, Kanjē Vesta un pat Outkast daiļradei.

Last Days of 1984 - Lost Hearts


Last Days of 1984 - "Lost Hearts" [Osaka]
(available as a free download)

Last Days of 1984 ir jauns duets no Dublinas, ko veido Braiens Raiss un Darens Molonijs. Viņi paši sevi raksturo kā grupu, kas „veido mūziku, lai cilvēki dejotu”. To var attiecināt uz dueta pērnā gada debijas albumu „Wake Up To The Waves”, taču jaunākais singls „Lost Hearts” sniedz krietni tumšākas un naksnīgi dūmakainākas noskaņas.

Shit Robot feat. JENR - Feels Real


Shit Robot feat. JENR - "Feels Real" [DFA]
(released as a single on April 30th)

Labs laiciņš pagājis, kopš mēs pēdējoreiz dzirdējām par īru elektroniskās mūzikas producentu Markusu Lembkinu jeb Shit Robot. 2010.gadā iznāca viņa debijas albums „From The Cradle To The Rave”, kas bija pildīts arī ar vairākiem slaveniem viesmāksliniekiem, tai skaitā Aleksisu Teiloru no Hot Chip, Džeimsu Mērfiju un Nensiju Vangu no LCD Soundsystem, Planningtorock un citiem. Arī viņa jaunākajā singlā, kas izdots uz tā paša Ņujorkas leibla DFA Records, pieaicināts vokālists, un tas šoreiz ir The Rapture līderis Dženers, kurš šeit saīsināts uz JENR. Tipiski enerģisks DFA disko skaistai un aktīvai pavasara pēcpusdienai.


Shit Robot - Feels Real (Feat. JENR) / White Out Sessions from DFA Records on Vimeo.

01 maijs, 2013

Braids - Amends


Braids - "Amends" [Full Time Hobby]
(to be released as a 12" vinyl on June 11th)

Lai arī tobrīd Monreālas kvarteta Braids kontā jau bija debijas albums „Local Natives”, AMGmusic iepazīšanās ar šo grupu sanāca dažus mēnešus vēlāk, pateicoties... Purity Ring – duetam, kas 2012.gadā vairāk nekā attaisnoja uz sevi liktās cerības, izdodot vienu no pērnā gada spožākajiem albumiem. Proti, 2011.gada rudenī Purity Ring, kam AMGmusic bija jau tad uzlikuši savu vērīgo aci, izdeva kopīgu plati ar Braids. Kopš tā laika par monreāliešiem nekas nebija dzirdams, bet jūnijā Braids būs atpakaļ ar jaunu dubultsinglu vinila formātā. Mums šobrīd iespēja paklausīties b-puses dziesmu, smeldzīgo un skaisto „Amends”.

Lemonade - Perfect Blue


Lemonade - "Perfect Blue" [self-released]
(released as a single on April 30th)

2009.gadā ar savu debijas singlu „Big Weekend” Ņujorkas trio Lemonade pamatīgi sajauca galvu, liekot domāt, ka tā ir kāda jauna deju zāļu grāvēju producēšanas komanda. Patiesībā grupas asinīs pamatā ir popmūzika (ko vien vērta ir viņu fantastiskā kaverversija „The Place Where You Belong”!), un to Lemonade spoži apliecināja arī pērn ar diviem fantastiskiem singliem „Softkiss” un „Neptune”, kam vēlāk sekoja arī tīri solīds otrais albums uz leibla True Panther. Nezinu, kamdēļ šķīrušies True Panther un Lemonade ceļi, bet jaunāko singlu „Perfect Blue” grupa izdevusi pašu spēkiem, turklāt piedāvā arī lejupielādei bez maksas.

Pet Shop Boys - Axis


Pet Shop Boys - "Axis" [x2]
(from f/c LP "Electric", out July 15th)

Viens no slavenākajiem britu popmūzikas duetiem Pet Shop Boys jūlijā izdos savu divpadsmito studijas ierakstu „Electric”, paliekot uzticīgi vienkāršiem un īsiem albuma nosaukumiem. Pēdējais darbs „Elysium” bija gaužām neveiksmīgs, lai neteiktu viens no vājākajiem grupas karjerā. Rādās, ka visai labi nav veicies arī ar pārdošanas apjomiem, jo nu Pet Shop Boys palikuši bez ierakstu līguma, un jaunā plate tiks izdota uz pašu dibināta x2. Duets jauno albumu raksturo kā daudz vairāk deju zālēm orientētu un agrīno 80’to gadu diskotēkas atgādinošu. Pirmais singls „Axis”, kas turklāt ir instrumentāls, nudien vairāk atgādina Džordžio Moroderu vai OMD, nekā pašus Pet Shop Boys.

30 aprīlis, 2013

CVR: Daughter - Get Lucky (Daft Punk cover)


Daughter - "Get Lucky" (Daft Punk cover) [none]
(recorded live at BBC Radio 1)

Uzzinot, ka Londonas trio Daughter, kas gada sākumā izdeva visai viduvēju debijas albumu „If You Leave”, piestājuši BBC Radio 1 „Live Lounge” ar kaverversiju šī gada pagaidām lielākajam hītam „Get Lucky”, protams, nedomāju, ka grupa no skumjām folkmūzikas noskaņām pāries uz jestru elektropopu. Taču šis ir viens sasodīti varens pārsteigums! Var tikai apbrīnot, kā no saules un pozitīvisma piepildītas disko himnas Daughter pamanījušies radīt vienu sirdi plosošu balādi. Pat teksts „We’ve come too far / To give up who we are” šeit skan ar pilnīgi citu zemtekstu un fonu, savukārt piedziedājuma „We’re up all night to get lucky” šeit drīzāk izklausās pēc melnas ironijas. Burvīgi!

SOHN - Bloodflows


SOHN - "Bloodflows" [self-released]
(no official release info)

Lielbritānijā dzimušais, bet Vīnē dzīvojošais producents SOHN pērnā gada nogalē izdeva debijas EP „The Wheel”. Viņa jaunākais skaņdarbs „Bloodflows” (nav informācijas par oficiālu relīzi) ir trauslākais un skaistākais mūziķa darbs pagaidām.

Stay Positive feat. Cooly G - You Hate Me


Stay Positive feat. Cooly G - "You Hate Me" [Stay Positive Industries]
(from f/c EP "Blood Brother", out in 2013)

Piektdienas Radio NABA raidījuma NMA „Friday’s Hottest Record”. Britu producents Mets Fārtings aka Stay Positive (pirms tam Stay+, vēl pirms tam Christian AIDS) ceturtdienas vakarā izmeta jaunu singlu. Vasarā gaidāms jauns EP „Blood Brothers”.