29 jūlijs, 2012

A-LIST: Bat For Lashes - Laura


Bat For Lashes - "Laura" [EMI]
(from f/c LP "The Haunted Man", out October 15th)

Esat kādreiz vēlējies redzēt Natašu Hānu pliku? Tagad ir tāda iespēja, aplūkojot dziedātājas jaunākā, pēc skaita trešā, albuma vāciņu. Tiesa, pilnīgu prieku aizēno kāds puisis, kas viņai uzvēlies uz pleciem.

Pakistāniešu izcelsmes britu dziedātājai Natašai Hānai jeb Bat For Lashes AMGmusic ir bijis tas prieks sekot līdzi no viņas pirmajiem, 2006.gadā izlaistajiem singliem „Trophy” un „Prescilla”. Jau tolaik šo dziedātāju pielīdzināju tādai britu leģendai kā Keita Buša, un, kā rāda trešā albuma „The Haunted Man” pirmais singls, nebūšu kļūdījies – šī dāma ir liels britu popmūzikas sasniegums, kurai patlaban ekvivalentu nav.

Jaunākais singls „Laura” ir pārsteidzoši smeldzīgs un stindzinošs stāsts par nodošanos bohēmai, atkarību no ballītēm un tam loģiski sekojošo vientulību un depresiju. „Oh, Laura, you’re more than a superstar,” gandrīz vai lūdzas piedziedājumā Bat For Lashes dziesmas galvenajai varonei. Tiesa, dažreiz nodošanās bohēmai arī ir bēgšana no vientulības. Šīs pārdomas dziesmu padara vēl jo dziļāku un skaistāku.

A-LIST: Storm Queen - Let's Make Mistakes (Club)


Storm Queen - "Let's Make Mistakes (Club)" [Environ]
(released as a digital single on July 16th)

Ņujorkas house mūzikas duets Storm Queen, ko veido producents Morgans Geists un vokālists Deimons Skots, pirmoreiz sevi pieteica pagājušajā gadā ar lipīgo klubu himnu „It Goes On”, kas gan AMGmusic ausīm paskrēja garām. Jaunākais dueta pienesums „Let’s Make Mistakes” ir būtībā minimāls un vienkāršs, tipisks amerikāņu (Čikāgas un Maiami krustojums) hauss, kurš tomēr pamanās būt ārkārtīgi gaišs un – pats galvenais – lipīgs. Treka centrālā sastāvdaļa noteikti ir piedziedājuma teksts. Tajā ex-meitenei tiek pieteikts, ka „I don’t wanna be your friend”, bet tūdaļ izteikts mājiens – „But let’s make mistakes!”. Tāds savdabīga house versija par „Post Break-up Sex”, kurai ir visas iespējas kļūst par 2012.gada vasaras otrās puses diskotēku himnu.

Arthur Beatrice - Charity


Arthur Beatrice - "Charity" [Open Assembly]
(released as a 12" vinyl on July 23rd)

Ja pirms kāda laika likās, ka Londonas rokmūzikas scēna ir pavisam mirusi, tad pēdējos mēnešos šis tas patīkams un interesants parādās arī no Anglijas galvaspilsētas. Jaunākais pienesums ir kvartets Arthur Beatrice. Lieki sevi neafišējot, grupa aprīlī izdeva debijas singlu „Midland”, kam šonedēļ sekoja vēl viena singla plate – „Charity”. Nesenajā sarunā ar HaidenuTorpu pieminēju, ka pēdējos gados arvien vairāk jauno britu grupu tuvojas Wild Beasts skanējumam, un Arthur Beatrice varētu pievienot šim sarakstam. Debijas albums gan gaidāms vien nākamgad.

Jacques Greene - Ready


Jacques Greene - "Ready" [3024]
(from EP "Ready", out now)

Monreālas producents Žaks Grīns jau ilgāku laiku atrodas AMGmusic uzmanības lokā, jo īpaši pateicoties fantastiskajam pērnā gada Radiohead dziesmas „Lotus Flower”remiksam. Grīnam iznākuši vairāki EP, bet pagājušonedēļ mūziķis nācis klajā ar savu pagaidām spožāko darbu – trīs treku EP „Ready”. Atzīstami ir visi trīs skaņdarbi, taču EP centrālā ass noteikti ir titulskaņdarbs „Ready”, kurā kanādietis daudz vairāk atgādina Burial, tiesa, saglabājot arī savu rokrakstu – tumšas, uz techno pusi tendētas skaņas un aukstus piesitienus.

Flying Lotus feat. Earl Sweatshirt & Captain Murphy - Between Friends


Flying Lotus feat. Earl Sweatshirt & Captain Murphy - "Between Friends" [Williams Street]
(from f/c LP "Until The Quiet Comes", out October 1st)

Lai arī Kalifornijas eksperimentālās elektroniskās mūzikas guru producents Stīvens Elisons aka Flying Lotus ir mūzikā jau kopš 2006.gada, pa īstam pasauli šis jaunais talants satrieca 2010.gadā ar teju ģeniālo plati „Cosmogramma”. 1.oktobrī nāks klajā tās turpinājums – „Until The Quiet Comes”, kuru šobrīd ieskandina singls „Between Friends”. Piedaloties Earl Sweatshirt un kādam mistiskam Captain Murphy (portāls Pitchfork.com norāda uz stipru līdzību ar Tyler, The Creator), šo varētu dēvēt par vienu no popsīgākajiem FlyLo trekiem. Perfekts svētdienas čilauts.

Nedēļas Mūzikas Apskats (20.07.2012.)



TRACKLIST 20.07.2012.:

FIVE TRACKS YOU HAVE TO HEAR:
Mode Moderne - "Foul Weather Fare" [Light Organ]
Airbird - "Free Mind" [Legitmix]
TNGHT - "Higher Ground" [Warp]
Future Unlimited - "Lightweight Eyes" [self-released]
The xx - "Angels" [Young Turks]

SINGLE OF THE WEEK:
How To Dress Well - "Cold Nites" [Weird World]

LAST WEEK'S SINGLE OF THE WEEK:
Twin Shadow - "Patient" [4AD]

REMIX OF THE WEEK:
Bobby Womack - "Love Is Gonna Lift You Up" (Julio Bashmore Remix) [self-released]

NEWS OF THE WEEK:
Deep Purple - "Child In Time" [Harvest]

POSITIVUS 2012 HOTMIX:
Wild Beasts - "Two Dancers" (Jon Hopkins Remix) [Domino]
Friendly Fires - "Hurting" (Tensnake Remix) [XL]
These New Puritans - "We Want More (SBTRKT Remix) [Domino]