21 septembris, 2011

ALBUMS: Kasabian - Velociraptor!

Kasabian – „Velociraptor!”

Release date: 19/09/2011
Label: Columbia
AMG rating: 8/10

AMGmusic komentārs: „Kamēr Muse un zināmā mērā arī Arctic Monkeys ir zaudējuši iedvesmu, Lesteršīras apvienība Kasabian ar savu ceturto albumu „Velociraptor!” (nosaukums ņemts no kādas dinozauru sugas, kas staigāja pa šo grēcīgo zemīti aptuveni 75 miljonus gadus, pirms piedzimi Tu) apliecina – viņi ir gatavi uzņemties šobrīd lielākās Lielbritānijas grupas laurus un piepildīt stadionus.

Uzreiz jāsāk ar to, ka 2009.gadā vairs neatminamu iemeslu dēļ man tā arī nesanāca noklausīties Kasabian trešo albumu „West Ryder Pauper Lunatic Asylum”, ko atsevišķi britu mūzikas žurnāli pasludināja par tā gada labāko ierakstu. Šo saku tamdēļ, ka līdz šim lielākās pretenzijas, kas dzirdētas pret „Velociraptor” ir šādas: albums neesot tik labs, kā iepriekšējais. Te nu mazs pluss visiem tiem, kam nav ar, ko salīdzināt.

Jaunajā platē bez stadioniskām himnām un masīvām skaņu sienām dzirdams arī tas Kasabian, kas 2004.gadā priecēja ar tādiem singliem kā „Club Foot” un „Cutt Off”. Tas īpaši patīkami noteikti būs tiem, kas ar Kasabian sadraudzējās tālajā 2004.gadā, kad iznāca viņu debijas albums. Skanējums ir tikpat psihodēlisks, kas visai dīvaini, ņemot vērā neseno grupas galvenā dziesmu autora Serdžio Picorno atzīšanos, ka pirms „Velociraptor!” ieraksta viņš esot pārtraucis „mežonīgo ballēšanos un narkotiku lietošanu”.


Kāds preses izdevums nodēvēja šo par „Oasis un Primal Scream” krustojumu. Zināmā mērā šādam aprakstam var piekrist, vien jāpiezīmē, ka tādā gadījumā vislabāk Kasabian izklausās, velkot deķi uz Primal Scream pusi, proti, elektrizējot savu skaņu, Tomam Meiganam rečitējot tekstus un radot grūvu, kas raksturīgs tikai un vienīgi Kasabian. Turklāt izklausās, ka grupa ir augusi tieši muzikāli, jo būtībā gandrīz visas no ierakstā iekļautajām 11 dziesmām ir saturīgas un spēcīgi būvētas kā no skaņas, tā arī melodijas viedokļa.

Neņemos prognozēt „Velociraptor!” komerciālos panākumus, tāpat arī apsolos beidzot noklausīties slavēto „West Ryder Pauper Lunatic Asylum”, bet neviļus nāk prātā doma, ka Kasabian ar šo plati nudien varētu kļūt par Stadionu Grupu. Turklāt ne to sliktāko. Tādiem skaņdarbiem kā „I Hear Voices” un „Re-wired” līdzi aurojošs pūlis ir garantēts.”

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru