01 jūnijs, 2012

Nedēļas Izlase (28.05.12.-03.06.12.)

Sveiciens!

Kā jau stāstīju, maijs mums šogad dažādu iemeslu dēļ sanācis tāds mazliet haotisks. Tā kā straujiem soļiem tuvojas jūnijs, kurā, pirmkārt, gaidāmi lieli jaunumi, otrkārt, atsāksies ierastā jauno singlu atspoguļošana, ar steigu piedāvājam piecas iekavējušās maija nedēļas izlases, kurās bez paplašinātiem komentāriem – Nedēļas Singls, Piecas Dziesmas, ko nedrīkst laist garām un Nedēļas Remikss. Šoreiz pēdējā - 28.maija nedēļa.

SINGLE OF THE WEEK


Blood Diamonds feat. Grimes - "Phone Sex" [4AD]
(from f/c EP "The Phone Sex", out July 24th)

Esmu vienmēr bijis pārliecināts, ka labākie skaņdarbi rodas divos gadījumos. Pirmais – jābūt dziļi emocionāli traumētam. Otrais – ir jābūt pilnīgi atbrīvotam, rotaļīgam un mazliet pohujistiskam. Abos gadījumos bieži vien palīdz arī alkohols vai citas apreibinošas vielas. Šis ir stāsts par otro gadījumu.

Kā skaidro pati Klēra Bušēra jeb Grimes, „Phone Sex” tapis pēc kāda abu kopīga koncerta, sēžot Blood Diamonds jeb Maika Takera apartamentos, dzerot džinu un cenšoties radīt „lielu popmūzikas hītu”. Protams, klausoties „Phone Sex”, par to var pasmaidīt, bet tas ir tikai un vienīgi pluss. Gala rezultāts ir sanācis tik bērnišķīgi naivs (tur, protams, stipri palīdz arī Bušēras meitenīgais vokāls) un kristāldzidri tīrs, ka pie „Hey daddy, hey daddy / I’m Ok” piedziedājuma garastāvoklis uzlabojas pats no sevis.

Plates formātā šis tiks izdots vien jūlija beigās (ar visu augstāk redzamo Elite Gymnastics veidoto vāciņa dizainu), bet jau šobrīd mums ir iespēja gala rezultātu noklausīties, ietīties saules un labestības segā un priecāties kopā ar šiem jauniešiem.



FIVE TRACKS YOU HAVE TO HEAR:


Matthew Dear - "Her Fantasy" [Ghostly]
(from f/c LP "Beams", out August 27th)

Detroitas producents un mūziķis Metjū Dīrs, kas AMGmusic lapās vairāk atzīmējies kā remiksu autors, nevis oriģinālmūzikas izpildītājs, visbiežāk koncentrējies uz nopietnu, izteikti minimālu tech-house vai micro-house mūziku. Tamdēļ kā ļoti patīkamu pārsteigumu šonedēļ saņēmām pirmo singlu no vasaras beigās gaidāmā jaunā mūziķa albuma „Beams”, kas ir, šķiet, jautrākais, ko Metjū karjeras laikā tapinājis. Saglabājot minimal house iezīmes, Dīrs ar savu androīdo vokālu, interesantajām piezīmēm par mīlestību un kāpjošo sintezatoru pulsu ir radījis teju vai deju zālēm piemērotu himnu.



Ty Segall Band - "I Bought My Eyes" [In The Red]
(from f/c LP "Slaughterhouse", out June 26th)
(available as a free download)

Amerikāņu rokeris Tajs Segalls ir aizņemts vīrs 2012.gadā. Vēl pavisam nesen izdevis kopīgu plati ar White Fences, Segalls ir klāt pats ar savu pavadošo grupu un ap jāņiem izdos jaunāko albumu „Slaughterhouse”. Tā pirmais singls „I Brought My Eyes” ir absolūti jumtu raujošs un enerģijas pārpildīts garāžroks, ar ārkārtīgi tīkamām un hipiju ziedu laikus atgādinošām psihodēliskām ievirzēm. Rokmūzika nudien dzīvo Amerikā.



Moons - "Bloody Mouth" [No Recordings]
(release as a single on May 29th)

Zem segvārda Moons paslēpies kāds jauns Atlantas mākslinieks Patriks Kanadijs, kas nupat laidis klajā debijas singlu „Bloody Mouth”. Jāatzīst, ka singla versijā šī dziesma skan nedaudz savādāk, nekā vēl pērn internetā nopludinātajā demo skanējumā. Taču tieši pēdējais ar savu post-pancīgo un 80’to gadu sākumu atgādinošo noskaņu šonedēļ iepatikās AMGmusic ausīm. Šeit gan piedāvājam oficiālo singla versiju.



Merchandise - "Time" [Katorga Works]
(from LP "Children of Desire", out now)

Var jau zīlēt un sūkstīties, cik ilgi vēl būs aktuāls Joy Division 70’to gadu un The Cure 80’to gadu ģitāras skanējums, bet ja tas ir tik skaists, kā šajā Floridas trijotnes Merchandise singlā „Time”, tad kādēļ meklēt problēmas, kur to nav? Kas atšķir Merchandise no citām, ļoti daudzajām līdzīgajām grupām, ir... saulainums! Dīvainā kārtā šis melanholiskais un mazliet skumjais treks nebūt neprasās pēc viskija glāzes vai asaras notraukšanas, bet gan smaida un ļoti tīkamas nostalģijas. Albums „Children of Desire”, no kura nāk šis singls, gan šobrīd esot izpārdots, bet leibls sola drīzumā izmest papildus partiju.



Childish Gambino feat. Beck - "Silk Pillow" [self-released]
(available as a free download)

Beks repo? BEKS REPO?! BEKS?!? Vai vajag vēl kādu citu iemeslu šī skaņdarba iekļaušanai AMGmusic izlasē? Domāju, ka ne. Jo vairāk tamdēļ, ka leģendārais mūziķis to dara tik filigrāni, ka šķiet viņam vajadzētu pat padomāt par šāda albuma ierakstīšanu. Netraucē pat Childish Gambino jeb amerikāņu reperis, komiķis un aktieris Donalds Glovers.



REMIX OF THE WEEK:


Saint Etienne - "Heading For The Fair" (The Time and Space Machine Waltzer Remix) [Heavenly]
(from LP "Music and Words by Saint Etienne" (deluxe edition), out now)

Pēc ilgāka pārtraukuma šonedēļ AMGmusic fonotēkā iepeldēja pat vairāki interesanti premiksi, bet par labāko tomēr jāatzīst pieredzējušā Londonas producenta Ričarda Norisa projekta The Time and Space Machine rīmeiks Saint Etienne dziesmai „Heading For The Fair”, ko varat meklēt nupat kā iznākušā Londonas trio jaunā albuma „Words and Music by Saint Etienne” 2CD deluxe izdevumā. Vienmērīgs, plūstošs veidojums, ar ļoti tīkamu klavieru (ala piano-house) un zvaniņu skanējumu.

31 maijs, 2012

Nedēļas Izlase (21.05.12.-27.05.12.)

Sveiciens!

Kā jau stāstīju, maijs mums šogad dažādu iemeslu dēļ sanācis tāds mazliet haotisks. Tā kā straujiem soļiem tuvojas jūnijs, kurā, pirmkārt, gaidāmi lieli jaunumi, otrkārt, atsāksies ierastā jauno singlu atspoguļošana, ar steigu piedāvājam piecas iekavējušās maija nedēļas izlases, kurās bez paplašinātiem komentāriem – Nedēļas Singls, Piecas Dziesmas, ko nedrīkst laist garām un Nedēļas Remikss. Šoreiz 21.maija nedēļa.

SINGLE OF THE WEEK


Savages - "Husbands" [Pop Noire]
(released as a single on May 28th)

Brīdī, kad likās, ka Lielbritānijas rokmūziku varam apglabāt mūžīgā mierā, ar debijas singlu nāk klajā kolektīvs Savages. Šis tas interesants angļu rokmūzikā joprojām parādījās no Mančestras un citām ziemeļu pilsētām, taču Londonas roka scēna pēdējos gados bijusi garlaicīgāka nekā politiķu solījumi pirms vēlēšanām. Uz šo apgalvojumu pavisam citādi liek paskatīties Savages.

Grupas pirmais singls, kas nupat digitālā formātā nācis klajā uz leibla Pop Noire izklausās tik enerģiski, sevi pierādīt griboši un jaudīgi, ka ierauj mežonīgā dejas vilnī jau pēc pirmajām dziesmas taktīm. Kaut kādas līdzības varam vilkt ar t.s. „girl-power” rokmūzikas vilni (ala Vivian Girls, Frankie Rose u.c.), taču lielākās asociācijas „Husbands” rada ar Sleigh Bells. Tieši skaļuma, mežonības un enerģijas ziņā. Tā kā ļoti gaumīgs ir arī singla b-puses treks „Flying To Berlin”, ar milzu nepacietību gaidu šī kvarteta turpinājumu.


FIVE TRACKS YOU HAVE TO HEAR:


Icky Blossoms - "Perfect Vision" [Saddle Creek]
(from f/c LP "Icky Blossoms", out July 17th)

Dažādos projektos iesaistīties mīlošais Konors Obersts, ko mēs vislabāk zinām kā Bright Eyes līderi, 2004.gadā izdeva albumu ar Nebraskas kolektīvu Tilly and the Wall. Tad nu, lūk, šīs grupas ģitārists Dereks Presnals nodibinājis pats savu ansambli Icky Blossoms, un jūlija vidū grupa izdos savu debijas albumu, ko, starp citu, producējis TV On The Radio dalībnieks Deivs Siteks. Pirmais atklātībā nodotais singls ir ārkārtīgu labsajūtu un mieru iedvesošs, viegli narkotisks un laisks skaņdarbs, kas visvairāk silda sirdi ar savu himnisko noslēgumu („I closed my eyes / I lost my mind”), nemaz nerunājot par ar sauli pielieto un AMGmusic uzrunājošo rindiņu „There’s nothing to do / But get high in the afternoon”.



Lockah - "The Sour Drink From The Ocean" [Jeffree's]
(from f/c EP "When U Stop Feeling Like a Weirdo & Become a Threat", out June 14th)

Kā jau esmu ne vienu reizi vien uzsvēris, 2012.gadā r’n’b noskaņas lien iekšā pilnīgi visos mūzikas stilos, jo īpaši, ja iet runa par elektroniskās mūzikas virzieniem. Ārkārtīgi patīkams pārsteigums ir skotu producenta Toma Benksa jeb Lockah jaunākais skaņdarbs „The Sour Drink From The Ocean”, kas ieskandina jūnijā gaidāmo mūziķa debijas EP, ko laidīs klajā jaunais Mad Decent apakšleibls Jeffree’s. Ļoti silts skaņdarbs, kas vienlaikus liek gan aizdomāties, gan relaksēties.



Faye - "Water Against the Rocks" [Best Fit]
(to be released as a single in July)

Jo ilgāk AMGmusic pastāv, jo vairāk mani pārņem sajūta, ka popmūzikas jomā Zviedrija ir neizsmeļama. Kārtējais jaunais talants ir dziedātāja un modele Fanija Hamlina jeb Faye. Kā izrādās, jaunā sieviete uz skatuves ir jau kopš agra tīņu vecuma, kad dziedājusi grupā Play, kas savulaik uzstājusies kopā ar Destiny’s Child, N-Sync un citām tīņu tā laika kulta grupām. Sarokojusies ar producentu Montauk, Faye nāk klajā ar debijas singlu, kas nu nekādi nelīdzinās tīņu popmūzikai. „Water Against The Rocks” ir tipiski melodisks un mazliet nostaļģisks zviedru pops, kas noteikti nepazustu ne Robinas, nedz Niki and the Dove albumā.



Avicii feat. Salem Al Fakir - "Silhouettes" [Universal]
(released as a single on April 27th)

Par ko mēs tikko runājām? Par Zviedriju? Par popmūziku? Zviedru producenta un dīdžeja Tima Berglinga jeb Avicii spēlēto mūziku gan drīzāk jādēvē par euro-dance. Nu jau kādus gadus desmit AMGmusic ietur distanci pret šo savulaik arī Latvijā pārdrillēto, nereti līdz riebumam čīzīgo (sieraino) mūzikas virzienu, taču jaunākais Avicii singls „Silhouettes” nu tik ļoti piestāv ārā spīdošajai saulei, turklāt pārsteidz arī ar savu sirsnību, ka viss bez grūtībām paredzamais muzikālais fons un sintezatoru vilnis liek patīkami pasmaidīt un ar vēl lielāku nepacietību gaidīt kādu festivālu sezonai raksturīgu lietu – garus pārbraucienus mašīnā ar atvērtiem logiem un saules glāstiem.



How To Dress Well - "Ocean Floor For Everything" [Acephale]
(from f/c LP "Total Loss", out in autumn)

Kaut ko tādu laikam spēju tikai es – stipri fanot par kādu izpildītāju un tā arī nenoklausīties(!) viņa pirms nu jau diviem(!) gadiem izlaisto debijas albumu. No otras puses – ar vēl lielāku nepacietību gaidīšu rudeni, kad plānots Toma Krella jeb How To Dress Well otrais albums „Total Loss”, un baudīšu to kopā ar 2010.gada „Love Remains”. Viens no spēcīgākajiem sava žanra (ethereal-r’n’b) māksliniekiem – par to nav šaubu, klausoties arī HTDW otrā albuma pirmo singlu „Ocean Floor For Everything”.


REMIX OF THE WEEK:


Sleigh Bells - "Demons" (Diplo Remix) [Mom & Pop]

Viena no skaļākajām un griezīgākajām jaunajām rokgrupām nonākusi tāda paša raksturojuma dīdžeja un producenta rokās. Rezultāts? Uzmaniet savu skaņu sistēmu!

30 maijs, 2012

Nedēļas Izlase (14.05.2012.-20.05.2012.)

Sveiciens!

Kā jau stāstīju, maijs mums šogad dažādu iemeslu dēļ sanācis tāds mazliet haotisks. Tā kā straujiem soļiem tuvojas jūnijs, kurā, pirmkārt, gaidāmi lieli jaunumi, otrkārt, atsāksies ierastā jauno singlu atspoguļošana, ar steigu piedāvājam piecas iekavējušās maija nedēļas izlases, kurās bez paplašinātiem komentāriem – Nedēļas Singls, Piecas Dziesmas, ko nedrīkst laist garām, Nedēļas Remikss un Nedēļas video. Šoreiz 14.maija nedēļa.

SINGLE OF THE WEEK


Family Band - "Night Song" [No Quarter]
(from f/c LP "Grace & Lies", out July 24th)
(available as a free download)

And I told you there was nothing I have to hide / This house is dark, nothing moves inside” – ja es atļautu vaļu savai tendencei pārspīlēt, tad varētu teikt, ka ar šo piedziedājuma pantiņu pietiktu, lai Family Band pirmais singls no gaidāmās otrās studijas plates „Grace & Lies” kļūtu par AMGmusic Nedēļas Singlu. Protams, ka stāsts nav par tumšu māju, bet gan par pielaišanu sev klāt. Protams, ka ļoti iespējams, es kļūdos. Bet uztverot šīs rindas tā, kā uztveru es, tās pēkšņi kļūst par vizītkarti. Tur arī slēpjas mūzikas (dzejas) burvība – mēs to varam interpretēt tā, kā tajā brīdī sirds liek.

Muzikāli Bruklinas tumšo indie-folk apvienību, kuras centrā ir soliste un vārdu autore Kima Kransa, var salīdzināt gan ar Fever Ray, gan Zola Jesus vai Austra. Vien ar piezīmi, ka šī ir izteikti atkailināta, minimāla mūzika, bez pārspīlētas elektronikas, bez pārspīlētiem vokāla diapazoniem, tikpat kā bez nekā. Īstenībā pat pieķēru sevi pie domas, ka tieši šādi es gribēju, lai savu muzikālo karjeru turpina Florence Velča no Florence and the Machine. Family Band debijas albums „Miller Path” datēts ar 2010.gada aprīli (tas pieejams grupas bandcamp vietnē). Šovasar – jūlijā – gaidām tā turpinājumu.


FIVE TRACKS YOU HAVE TO HEAR:


Lemonade - "Softkiss" [True Panther]
(from f/c LP "Diver", out June 4th)

Ar otro singlu no ļoti drīz gaidāmā otrā studijas albuma „Diver” atgriezušies Ņujorkas dance/soft-pop apvienība Lemonade. Atcerēsimies, ka pirmais treks – „Neptune” – iekļuvaAMGmusic A-LISTē un joprojām ir starp gada labākajiem singliem. Lai arī jaunākais „Softkiss” nav tik emocionāli piesātināts kā tā priekšgājējs, kaut kas melanholiski vieglajā, 80’to/90’to gadu miju atgādinošajā mūzikā ir tik pievelkošs un skaists, ka arī šis singls droši ievietojas starp A-LIST trekiem.



MS MR - "Hurricane" [IAMSOUND]
(to be released as a single on July 2nd)

Lai arī pēc nosaukumiem ne vienmēr var noteikt, kas spēlē grupā (kā smejies, neba nu vaboles dziedāja 60’to gadu populārākajā grupā pasaulē), šoreiz viss ir nekļūdīgi – MS MR ir vīrieša/sieviets duets no... Bruklinas. Jā, it kā tā jau nebūtu gana, Bruklinai ir par vēl vienu potenciāli spožu projektu vairāk. MS MR debijas singls, kas sekos pērn par velti piedāvātajam demo EP „Ghost City USA”, „Hurricane” savu oficiālo relīzi piedzīvos jūlija sākumā, bet mums nevajag tik daudz laika, lai nekļūdīgi apgalvotu – šis ir starp gada patīkamākajiem debijas singliem.



Killer Mike - "Reagan" [Williams Street]
(from LP "R.A.P. Music", out now)

Atlantas reperis Maikls Renders jeb Killer Mike, maigi izsakoties, nav pirmo dienu ar pīpi uz jumta, taču tā nu sanācis, ka AMGmusic savu ķetnu hip-hop mūzikai uzlicis vien pēdējos gados. Tamdēļ mākslinieka šonedēļ izlaistais sestais(!) studijas ieraksts „R.A.P. Music” mums kalpos kā iepazīšanās ar Killer Mike daiļradi, un par to vēl lielāku sajūsmu izsauc albuma aktuālais singls „Reagan” ar visiem slavenajiem leģendārā 80’to gadu ASV prezidenta citātiem par sadarbību ar teroristiem. Iespaidīgi bīti, iespaidīga lirika („We exploit the youth, we tell them to join a gang / We tell them dope stories, introduce them to the game /Just like Oliver North introduced us to cocaine / In the 80s when them bricks came on military planes”).



Yeasayer - "Henrietta" [Secretly Canadian]
(from f/c LP "Fragrant World", out August 21st)

Viena no patīkamākajām nedēļas ziņām noteikti bija tā, ka 21.augustā sagaidīsim jaunāko Bruklinas psych-pop kolektīva Yeasayer albumu, kas sekos 2010.gadā izdotajam „Odd Blood”, ko AMGmusic atzina par piekto labāko tajā gadā. Pirmais singls „Henrietta” nav tik lipīgs un viegli ausīs kūstošs kā „Ambling Alp” vai „O.N.E.”, taču, saglabājot Yeasayer tipisko psihodēlisko skaņu, šī joprojām ir ļoti tīkama un skanīga klausāmviela.



Rasels Busulis - "Kosmoss nenāk viens" [self-released]
(from EP "Vilnas Svilpe", out now)

AMGmusic parasti nemēdz Nedēļas Izlasēs ievietot dziesmas, kuru pirmizrāde notikusi pirms pusgada, taču reizēm ir jāizdara izņēmumi. Citiem vārdiem sakot, AMGmusic un Radio NABA sadarbība turpinās. AMGmusic piespēlē ārzemju mūzikas pērles Radio NABA, Radio NABA mums – latviešu mūzikas pērles. Un šo pilnīgi dullo drunk-pop-space-disco treku nekā savādāk kā par pērli dēvēt nevar. Turklāt vairākas nedēļas, pavadītas 1.vietā Radio NABA topā, jau par kaut ko liecina. Viens no skaņdarbiem, kas neizies no manas DJ somas visu 2012.gada vasaru.


REMIX OF THE WEEK:


Liars - "No.1 Against The Rush" (Vince Clarke Remix) [Mute]
(from f/c single "No.1 Against The Rush", out May 28th)

Ja cītīgi sažmiedz ausis, Liars solista Angusa Endrjūza balss pat nedaudz atgādina Deivu Gānu jaunībā šajā miksā, ko veidojis bijušais Depeche Mode dalībnieks (tagad VCMG) Vinss Klārks.


VIDEO OF THE WEEK:


Kindness – „House” [Polydor]
(directed by Daniel Breretron)

Lai arī šo tā pagrūti klasificēt kā dziesmas videoklipu (tas vairāk atgādina kādu 70’to gadu mūzikas raidījumu parodiju), Kindess solista Adama Breinbridža saspēle ar mazo nēģerpuiku ir tik sasodīti mīļa un sirsnīga, ka AMGmusic šo ievieto gada labāko video sarakstā. Mācāmies, ko var izdarīt ar bungu mašīnu un diviem sintezatoriem!

29 maijs, 2012

Nedēļas Izlase (07.05.2012.-13.05.2012.)

Sveiciens!

Kā jau stāstīju, maijs mums šogad dažādu iemeslu dēļ sanācis tāds mazliet haotisks. Tā kā straujiem soļiem tuvojas jūnijs, kurā, pirmkārt, gaidāmi lieli jaunumi, otrkārt, atsāksies ierastā jauno singlu atspoguļošana, ar steigu piedāvājam piecas iekavējušās maija nedēļas izlases, kurās bez paplašinātiem komentāriem – Nedēļas Singls, Piecas Dziesmas, ko nedrīkst laist garām, un Nedēļas Remikss. Šoreiz 7.maija nedēļa.

SINGLE OF THE WEEK


DIIV - "Doused" [Captured Tracks]
(from f/c LP "Oshin", out June 26th)

Mazliet pārspīlēju, ikreiz Radio Naba ēterā runājot par DIIV, uzsvērdams Zakarija Koula Smita saistību ar Ņujorkas kolektīvu Beach Fossils, kas izdeva tik lielisko debijas albumu 2010.gadā. Jā, Smits ir darbojies šajā grupā, taču bijis vairāk kā sesiju ģitārists koncertos un būtībā albuma ierakstā vispār nav piedalījies, nemaz nerunājot par dziesmu rakstīšanu šim kolektīvam.

Taču attaisnojums un iemesls šādai manai pārliecībai, ka Zakarijs Smits ir teju vai Beach Fossils līderis, ir Dive (agrākais DIIV nosaukums) pirmo singlu uzkrītošā līdzība Beach Fossils spēlētajam melodiskajam, nenoslīpētajam lo-fi postpankam ala agrīno The Cure stilā. Tiesa, intervijā portālam Pitchfork Smits stāsta, ka Beach Fossils un laiks, pavadīts šajā grupā, atstājis lielu ietekmi uz viņu arī kā dziesmu autoru.

Nomainījis nosaukumu pret DIIV, lai neradītu juridiskas domstarpības ar kādu beļģu apvienību Dive, Zakarijs Kouls Smits un viņa kolektīvs nācis klajā ar jaunu singlu, kas ir pilnīgi jebkas, tikai ne Beach Fossils atgādinošs skaņdarbs. Post-punk ietekmes gan saglabājušās, taču šis ir izteikti enerģisks, tumšs treks, kas vairāk sasaucas ar latviešu leģendām Aurora un viņu singlu „Barjera”. Jūnijā iznāks DIIV debijas albums „Oshin”, kad varēsim pa īstam novērtēt šīs jaunās grupas spējas, taču pagaidām „Doused” ir labākais, ko jaunieši ir radījuši.


FIVE SONGS YOU HAVE TO HEAR:


Animal Collective - "Honeycomb" [Domino]
(to be released as a 7" vinyl on June 26th)

Kad vieni no zināmākajiem un interesantākajiem elektroniskās mūzikas eksperimentālistiem paziņo, ka gaidāmajā platē strādāšot „pēc parastas rokmūzikas grupas standartiem”, tas, protams, liek satraukties. Jo īpaši, ja patur prātā, cik sensacionāls un veiksmīgs bija grupas pēdējais, 2009.gada albums „Merriweather Post Pavillion”, ko grupa radīja, pirmkārt, balstoties uz sempliem, nevis melodijām.

Taču nekādam uztraukumam vismaz pagaidām nav pamata. „Honeycomb” – pirmais singls no gaidāmā jaunā albuma – ir tipisks Animal Collective visās tā izpausmēs. Neatkārtojamā oriģinalitāte, haotiskais skaņu mudžeklis, kas fenomenālā kārtā savienots ar melodisku piedziedājumu. Pieplusojam mazliet lirisko Avey Tare vokālu un saņemam kārtējo lielisko Animal Collective singlu. Neiztrūkstoša vēl viena Animal Collective dziesmām raksturīga īpašība – tas nepadodas rokās ar pirmo reizi, bet, līdz tu to iemīli, tu to iemīli no visas sirds.



Oneohtrix Point Never - "I Only Have Eyes for You" [self-released]
(from multimedia art project "SONG 1")

Pirms kāda laika, piedāvājot Beka versiju par klasisko dziesmu „I Only Have Eyes For You”, stāstīju Jums par „multimediju mākslinieka Doga Eitkena Vašingtonas „Hirshhorn” muzejā izvērsto projektu, kurā dažādas 360 grādu vizuālās projekcijas pavada viena vienīga dziesma „I Only Have Eyes For You” dažādu mākslinieku, tai skaitā Beka, LCD Soundsystem, Devendras Benhārta, No Age, Lucky Dragons u.c., izpildījumā.

Nupat esam saņēmuši Oneohtrix Point Never versiju, kas ir tieši tik interesanta, cik to Daniela Lopatina versijā mēs varējām iztēloties. Atšķirībā no Beka, kurš šajā dziesmā bija ielicis vien sirdi un dvēseli, daudz neatšķiroties no citām dzirdētajām „I Only Have Eyes for You” kaverversijām, Oneohtrix Point Never skaņu kolāžists šo versiju ir teju vai lipinājis kopā kā tādu nesaliekamu puzli, fonā paturot šīs dziesmas galveno trumpi – lirisko skaistumu.



d'Eon - "Al-Qiyamah" [Hippos In Tanks]
(from f/c LP "LP", out June 5th)

Monreālas producenta, dziedātāja un komponista d’Eon, kurš savulaik studējis Himalajos Tibetas mūziku un labu laiku nodzīvojis klosterī, segvārdu esam ar acu skatienu pavadījuši vairākkārt. Taču tikai šonedēļ saņēmām vienu viņa singlu, kas liek matiņiem uz ķermeņa saslieties stāvus. Acīmredzot Kanādas elektroniskās mūzikas uzvaras gājiens ir ietekmējis arī d’Eon daiļradi. Jūnija sākumā Hippos In Tanks izlaidīs d’Eon otro studijas albumu „LP”.



Stay+ feat NO CEREMONY/// - "Eyes" [self-released]
(available as a free download)

Britu mūziķus un arī mūzikas žurnālistus es jau kādu laiku nesaprotu un laikam pat necenšos saprast. Nav noslēpums, ka, atskaitot dabstepu, britiem ir smags laiks mūzikā, bet tādā gadījumā nav skaidrs, kāpēc cittautiešiem ir jāizceļ viņu talantīgākie un interesantākie jaunie mūziķi. Proti, nesaprotu britu „ignōru” uz jauno Mančestras kolektīvu Stay+, par ko AMGmusic līksmo jau vismaz gadu. Šis ir dueta jaunākais darbs, kas tapis sadarbībā ar novadniekiem NO CEREMONY///. Reivisks, auksts, bet līdz mielēm garšīgs un arī nedaudz skumjš 21.gadsimta transs. Vairāk šādas sadarbības!



Passion Pit - "Take a Walk" [Columbia]
(from f/c LP "Gossamer", out July 24th)

Jāsaka, ka šonedēļ iznāca vesela kaudze ar interesantiem un baudāmiem singliem (Icona Pop, CocoRosie, Four Tet, Goldroom – ir tikai daži piemēri), tamdēļ Passion Pit jaunākā treka „Take a Walk” iekļaušana šajā nedēļas izlasē ir mazs bonuss Maiklam Angelakosam un viņa kolektīvam. Vēl joprojām siltā atmiņā teicamais debijas albums „Manners” 2009.gadā. „Take a Walk” noteikti nav Passion Pit spēcīgākais darbs, bet nepieminēt to nevaram. Un saulains jau ar’ bez gala!


REMIX OF THE WEEK:


Bjork - "Virus" (Hudson Mohawke Peaches and Guacamol Rework) [One Little Indian]
(from "Biophilia Remix Series 3", out May 14th)

Klāt trešais laidums Bjorkas „Biophilia” remiksu sērijā. Šoreiz ausis silda skotu producenta Hudson Mohawke (īstajā vārdā Ross Bērčards) versija trekam „Virus”.