22 oktobris, 2009

Izjukusi grupa The Rakes!



Londonas kvartets The Rakes ir paziņojis par savu izjukšanu. Līdz ar to ir atcelta gan ieplānotā koncerttūre Lielbritānijā, kurai bija jāsākas jau nākamnedēļ un kuras Londonas koncerts jau bija izpārdots, gan arī ieplānoto ASV koncertturneju. Oficiālajā paziņojumā par iemeslu darbības pārtraukšanai tiek minēts intereses un entuziasma zudums:

The Rakes vienmēr ir lepojušies ar faktu, ka mēs sevi atdodam par visiem 100 procentiem katrā koncertā, ko spēlējam. Ja mēs nevaram ziedot sevi visu, tad mēs to vairs nedarām vispār. Tāds ir bijis pamatprincips jau no pirmās dienas. Pēc ilgām diskusijām esam nonākuši pie vienota lēmuma, ka par 100 procentiem atdot sevi grupai vairs nevaram, tāpēc grupas darbībai liekam punktu.

Rakstīt pašiem savu nekrologu ir diezgan sirreāli. Taču mēs gribam pateikt lielu paldies saviem mīlošajiem faniem, lieliskajiem cilvēkiem, ar ko kopā esam strādājuši, mūsu menedžmentam un lojālajam ierakstu leiblam. Jūtamies gandarīti, ka mums ir bijusi tā iespēja rakstīt un spēlēt mūziku un uzstāties dažādās pasaules malās. Liels paldies par fantastisko laiku! Tā bija viena sasodīti laba ballīte! Bet tagad mums vajag nedaudz atpūsties...

Grupa dibināta 2004.gadā Londonā, tās kontā ir trīs studijas albumi – 2005.gada „Capture/Release”, 2007.gada „Ten New Messages” un šogad iznākušais „Klang”. Jāpiebilst, ka grupa The Rakes AMG topos var lepoties arī ar vienu #1 dziesmu! 2007.gada lieliskais singls „We Danced Together” 1.vietu izcīnīja tā gada martā.


we didnt give a shit about what they would say...
and stayed up until the light turned our world grey.

R.I.P. THE RAKES...

OKTOBRIS...

Nekad sevi neesmu uzskatījis par Prāta Vētras fanu (maigi izsakoties!), taču frāze „Tā nogurt var tikai pēc svētkiem” ir, šķiet, viena no citētākajām frāzēm AMG pēdējos piecos gados. Ar „svētkiem” gan šoreiz lielāks sakars nevis kādam grandiozam pasākumam vai rautam trīs dienu garumā, bet gan lieliskajiem laika apstākļiem un tam atbilstošo garastāvokli un fizisko sajūtu pēdējo 3-4 mēnešu laikā. Attiecīgi tagad iestājies kas ļoti pretējs...

Negribu Jūs tagad apgrūtināt ar gariem un plašiem stāstiem, kas tieši ir noticis AMG pēdējo dienu laikā (un nav arī nekādas vajadzības – kuram gan tas interesē?!), pietiks, ka pateikšu vien to, ka šī nedēļa ir bijusi diezgan sāpīga dažādos veidos. Toties ir bijis gana daudz laika (beidzot!) pārdomāt dažādas lietas un nedaudz atpūsties no iknedēļas mūzikas apskatiem, koncertu recenzijām utt.

Ar visu šo es gribēju vien pateikt, ka nekas ļauns ar mani (un AMG) nav noticis, vienkārši ir paņemts tāds kā neliels atvaļinājums, lai sakārtotu sevi un sakārtotu domas. Notikumiem mūzikā gan tiek sekots līdzi, un jaunās dziesmas arī nekur nepazudīs. Acīmredzot šonedēļ nāksies pastrādāt mazliet arī nedēļas nogalē, ko parasti cenšos nedarīt.

Gribēju vēl pie iespējas pateikt LIELU PALDIES YACHT koncerta rīkotājiem! Tas bija neaizmirstams vakars, kas kārtējo reizi apliecināja faktu, ka grupas savas slavas sākumposmā ir visinteresantākās uz skatuves. Tāpēc īpašs prieks, ka YACHT Rīgā redzējām tieši tagad. Lieliska arī vieta, cilvēki un PERFEKTS bārmenis! Ja viņš lasa, viņam īpašs sveiciens no „viņa labākajiem vakara klientiem”! :)

Mazliet vēlāk par The Rakes izjukšanu(!) un vēl dažām sīkām lietām, bet plašāku mūzikas analīzi, visticamāk, piedāvāsim vien nākamnedēļ. Ceru uz Jūsu sapratni!


Starp citu, kādreiz ir ļoti interesanti izmantot portālu draugiem.lv, lai palasītu vecas vēstules. Es tā pieķēros 2005.-2006. gada vēstulēm vienos naktī, ka nemaz nepamanīju, ka pulkstenis rāda... 5:45... :) Ko tik interesantu nevar sevī atrast un redzēt, kā citi un pats pa gadiem esi mainījies. Tiešām iesaku, īpaši tiem, kam tieksme uz nostalģiskām lietām.

Pie reizes sapratu, ka tieši oktobrī laikam esmu visskumjākais. Kas vainas tam mēnesim? Varbūt U2, ka radījuši šādu dziesmu:


Tas tad arī mans muzikālais sveiciens Jums! Ak, jā, ir vēl viens. Par to arī pie reizes gribēju pateikt Lielu Paldies Pēterim (gan par atgādinājumu, gan par MP3!)! Nudien biju jau piemirsis par šo, šķiet, 90’to gadu sākumā radīto Remix/Rīga dziesmu, kuras mūzikas autors, starp citu, ir Ainars Virga. Nedēļas klausītākā dziesma AMG! Par visiem 100 procentiem! Kā reizi naglai uz galvas, atceroties jau pieminēto 2005.gada nogali, kad Remix bija vislielākajā topā AMG! ;)


Tātad tiekamies mazliet vēlāk!

P.S. Paldies arī jaukajiem cilvēkiem par atbalstu un mīļajiem vārdiem, kad to visvairāk vajag!