04 novembris, 2011

Nedēļas Izlase (31.10.11.-06.11.11.)

Sveiciens!

Esam veiksmīgi nodzīvojuši pirmo novembra nedēļu! Diemžēl tā sākās ar kārtējām ķibelēm AMGmusic – šoreiz atteica darboties tik daudzus gadus nokalpojušais, mans mīļais Samsung monitors. Tas diemžēl nozīmēja to, ka nedēļa pagāja bez jaunumiem AMGmusic lapā, bet tagad, kad problēmas ir atrisinātas, proti, esam tikuši pie jauna, smuka ekrāniņa, ir laiks uztaisīt tādu kā kopsavilkumu un palūkoties, kas tad muzikāli nozīmīgs ir ienācis mūzikas lauciņā šo pēdējo dienu laikā. Tātad – atkal AMGmusic Nedēļas Izlase. Šoreiz tajā bez Nedēļas Singla arī viens A-LIST skaņdarbs un pieci labākie B-LIST treki. Ķeramies klāt!


SINGLE OF THE WEEK:


Keep Shelly In Athens - "DIY" [Forest Family]
(from f/c EP "Our Own Dream", out November 5th)
(available as a free download)Saistīt

Diezin vai Keep Shelly In Athens izdosies glābt Grieķiju no finanšu kraha, bet šis unikālais duets vismaz dod kaut kādu prieciņu grieķu dzīvē – beidzot šīs dienvidu valsts iedzīvotāji var pilnīgi pamatoti lepoties ar ļoti spēcīgu spēlētāju mūzikas lauciņā. Par šo grieķu duetu AMGmusic ir rakstījis pietiekami daudz, lai es tagad atkārtotos. Vien pateikšu, ka „DIY” ir, šķiet, labākais no Keep Shelly In Athens kopš debijas singla „Running Out Of You”. Arī „DIY” ir šķietami kāpjošs skaņdarbs, taču atšķirībā no „Running Out Of You”, dziesma tā arī neuzsprāgst, ļaujot vienmērīgi izbaudīt savu šarmu, kura īpašā oga ir ala Chemical BrothersContainer Park” stilā ieturētās klavieres. Un dāmas vokāls joprojām uzdzen patīkamas skudriņas. Ja man kāds pirms pusotra gada teiktu, ka šādus vārdus veltīšu Grieķu grupai...


A-LIST TRACK:

Kisses - "Johnny and Mary" (Robert Palmer Cover) [self-released]
(available as a free download)

Jo vairāk sanāk klausīties Roberta Palmera (lai viņam vieglas smiltis!) leģendāro 1980.gada hītu „Johnny and Mary”, jo lielāka kļūst pārliecība, ka tas ir viens no visskaistākajiem 80’to gadu pop hītiem. Pirms vairākiem gadiem par eksellentu kaverversiju šai dziesmai parūpējās Placebo, bet nu ļoti sirsnīgu un interesantu variantu par tēmu piedāvā saulainais Losandželosas duets Kisses, kas patlaban strādājot pie turpinājuma 2010.gada debijas albumam „The Heart of the Nightlife”. Šis gan jaunajā platē, visticamāk, nebūs iekļauts, bet jūtieties brīvi to lejupielādēt bez maksas! „Johnny’s always running around, trying to find certainty / He needs all the world to confirm that he ain’t lonely” joprojām skan sāpīgi skaisti.


B-LIST TRACKS:

Nicolas Jaar - "Don't Break My Love" [Clown & Sunset]
(from "Don't Break My Love" EP, out now)

Neticami talantīgais un joprojām tikai 21 gadu vecais čīliešu/amerikāņu mūziķis Nikolass Džārs šogad jau izdeva vienu meistardarbu – albumu „Space Is Only Noise”, kas ir ļoti stabils pretendents uz AMGmusic 2011.gada labāko albumu divdesmitnieku. Tagad albumam mūziķis pievieno arī trīs treku EP, kura centrālā ass ir „Don’t Break My Love” – viens no embientākajiem un klusākajiem Džāra trekiem, kas rada ļoti lielas asociācijas ar Baths. Taču tas jau nebūtu Džārs, ja dziesmas noslēgumā (pēdējā minūte!) mūs negaidītu kāds sasodīti spēcīgs pārsteigums! Ģeniāls talants mūzikas būvēšanā.


David Lynch feat. Karen O - "Pinky's Dream" [Sunday Best]
(from f/c LP "Crazy Clown Time", out November 7th)
(available as a free download)

Mēs tiešām nesapņojam, un tas notiek pa īstam – jau nākamnedēļ mūzikas veikalos nonāks pirmais leģendārā kino režisora Deivida Linča solo albums! Cilvēks, kura filmu neatņemama sastāvdaļa ir bijusi spocīga, monumentāla un zosādu izraisoša mūzika, smēlies iedvesmu no saviem draugiem mūziķiem (Andželo Badalamenti, Mobijs...), sarūpējis albumu, kurā cita starpā atradīsim arī dažus viesus. Viena no viešņām ir Yeah Yeah Yeahs soliste Kārena O, kas aktuālo singlu „Pinky’s Dream” padara neatvairāmu.


Orbital - "Never" [self-released]
(from f/c new LP, out in April 2012)
(available as a free download)

Pēc astoņu gadu pauzes nākamgad jaunam albumam sarosījies leģendārais britu acid house / electro duets Orbital, bez kura hītiem „Chime” un „Halcyon” 90’tie gadi vairs nav pat iedomājami. Tajā laikā, protams, AMGmusic vēl nepastāvēja, bet toties pie mums Orbital spoži atzīmējās 2000.gadā, kad iznāca viņu tēma kinolentei „Beach”. Skaņdarbs „Beached” ar visu slaveno Leonardo Di Kaprio tekstu par to, ka nekur nav tik labi, kā mājās, joprojām izraisa nostalģiskas atmiņas. „Never” ir gaidāmā albuma pirmais singls! Brāļi Hartnolli izklausās esam formā arī 2011.gadā.


CITIZENS! - "Girlfriend" [Kitsune]
(no official release info)
(available as a free download)

Ar debijas singlu atzīmējas jauns trio no Londonas – CITIZENS!. Dziesma „Girlfriend”, par kuras izdošanu man informācijas nav, taču to var lejupielādēt bez maksas, ir ļoti jautrs elektro panks ar ironisku tekstu („I’m in love with your girlfriend/ She likes me too / So tell me what do you plan to do?”). Zināmā mērā rada asociācijas ar pagājušās desmitgades vidu, kad dance-punk sāka pārņemt pasauli.


Chains of Love - "Breaking My Heart" [Manimal Vinyl]
(from f/c 7" vinyl, out December 13th)
(available as a free download)

Vēl vieni debitanti no Kanādas – šoreiz no Vankūveras. 60’to/70’to popmūzikas ietekmētais kvintets Chains of Love gatavo debijas EP, kuru klausītājiem piedāvās 2012.gada sākumā. Tikām nepalaidiet garām iespēju noklausīties melodisko un emocionālo skaņdarbu „Breaking My Heart”!


OTHER B-LIST TRACKS:

ANGO - "Better for You" [LuckyMe]
(from EP "Another City Now", out now)
(available as a free download)

Carter Tanton feat. Marissa Nadler - "Fake Pretend" [Western Vinyl]
(from LP "Freeclouds", out now)
(available as a free download)

Electric Guest - "American Daydream" [Downtown Records]
(from f/c debut LP, out in 2012)
(available as a free download)

Estasy - "Wild Wants" [Acephale]
(from f/c LP "LOCUS SOLUS", out on 2012)
(available as a free download)

King Krule - "Portrait in Black and Blue" [True Panther]
(from f/c EP "King Krule", out November 7th)

Mary J. Blige feat. Drake - "Mr. Wrong" [Geffen]
(from f/c LP "My Life II... The Journey Continues (Act 1)", out November 21st)

Mazzy Star - "Common Burn" [Rhymes Of An Hour]
(released as a digital single on October 31st)

Rostam - "Don't Let It Get to You" [self-released]
(no official release info)

Thee Oh Sees - "The Dream" [In the Red]
(from f/c LP "Carrion Crawler/The Dream", out November 15th)
(available as a free download)

03 novembris, 2011

OKTOBRIS 2011: 5 Remiksi

Oktobra mēnesī AMGmusic mūzikas vācelīte papildinājās ar 19 interesantiem premiksiem, no kuriem lielāko daļu mēneša laikā esam arī piedāvājuši Jūsu ausu labsajūtai. Atskatoties uz padarīto, izvelkam, mūsuprāt, piecus spilgtākos.

5 REMIKSI

5. Death Cab For Cutie - "Doors Unlocked And Open" (Cut Copy Remix) [Atlantic]

Austrālijas kolektīvs Cut Copy vienu no retajām labajām Death Cab For Cutie jaunā albuma dziesmām „Doors Unlocked and Open” pārvērtis par savā stilā ieturētu disko grāvēju.


4. Holy Ghost! - "Hold My Breath" (Tiger & Woods Remix) [DFA]

Disko un funk mīlošā dueta Tiger & Woods remiksa citu ņujorkiešu – Holy Ghost! – šī gada albuma „Holy Ghost!” trekam „Hold My Breath”.



3. Cos Ber Zam - "Ne Noya" (Daphni mix) [White Label]

Cos-Ber-Zam ir kāda 70’to gadu Tongo apvienība, kuras treku „Ne Noya” Dens Sneits jeb Daphni no fancīga un saulaina afro-popa pārvērtis par hipnotisku un inficējošu afro-progressive house treku ar izteiktām tribal ietekmēm.



2. How To Dress Well - "Suicide Dream 2" (Elite Gymnastics Baptism) [self-released]

Gabals peld no teicamas How To Dress Well r’n’b noskaņas uz Elite Gymnastics raksturīgo 90’to gadu house mūziku. Vienlīdz labi derēs kā nakts izbraucienam, tā arī eiforijai deju zālē rīta agrumā.



1. Moby - "After" (iamamiwhoami Remix) [Little Idiot]

iamamiwhoami, saglabājot Mobija drūmo melanholiju, izkrāšņojuši treku ar burvīgiem basiem un pulsējošiem sintezatoriem.

OKTOBRIS 2011: Albumu Top 5

Šomēnes AMGmusic izklausījās un izvērtēja 17 jaunus albumus, no kuriem tad arī esam atlasījuši piecus labākos. Grūti teikt, vai tās var saukt par lielākajām mēneša vilšanām, bet noteikti starp vājākajām platēm jāmin jaunākais Coldplay veikums, kā arī Noela Gallahera debijas albums, savukārt tikai mazu solīti aiz piecinieka palika Bjorkas „Biophilia” un Modeselektor trešais studijas darbs „Monkeytown”. Daži albumi, starp kuriem varētu būt kāds Top 5 pretendents, piemēram, Feist – „Metals”, New Look – „New Look” un Martyn – „Ghost People”, laika trūkuma dēļ palika nenoklausīti.

ALBUMU TOP 5

5.Active Child – „You Are All I See” [Vagrant Records]
AMG rating: 7/10

Losandželosas mūziķia Peta Grossi debijas albums, kurā, kā norāda pats autors, apvienota popmūzika ar koru mūziku. Saldais ēdiens How To Dress Well un Bon Iver cienītājiem.


4.Tom Waits – „Bad As Me” [Anti-]
AMG rating: 8/10


Blūzīgas, piesmēķētas balādes mijās ar trakojošiem un ķērcošiem huligān-gabaliem tik veiksmīgi, ka 44 minūtes paskrien nemanot. Veitsa kungs ir formā!


3.Class Actress – „Rapprocher” [Carpark Records]

AMG rating: 8/10

Viens no 2011.gada baudāmākajiem synth-pop/new wave albumiem, kas pildīts ar vintāžiem 80’to gadu sintezatoriem un tā laika noskaņu. Plašāk par albumu lasi šeit.


2.Still Corners – „Creatures of an Hour” [Sub Pop]

AMG rating: 8/10

Savā debijas albumā „Creatures of an Hour” Londonas duets Still Corners piedāvā 60’to popmūzikas un 80’to gadu šūgeiza sajaukumu, kurā nepazūd lieliskas melodijas.




1.M83 – „Hurry Up, We’re Dreaming” [Naive]
AMG rating: 9/10

Lai arī albuma nosaukumā minēti sapņi, „Hurry Up, We’re Dreaming” drīzāk gribētos salīdzināt ar pasaku. Tā ir krāšņa, dažādiem pavērsieniem pilna, ilustratīva mūzikas pasaka, kas ievelk savā valstībā ar pirmajām taktīm, kuru pavadījumā 73 minūtes pazūd kā nebijušas. Pavisam noteikti viens no šīs desmitgades izcilākajiem albumiem, nemaz nerunājot par tādu sīku vienību kā 2011.gads. Plašāk par albumu lasi šeit.

OKTOBRIS 2011: Singlu Top 20

Sveiciens!

Tā nu sanāca, ka šonedēļ kārtējo reizi AMGmusic radās tehniskas problēmas, līdz ar to ne tikai šī nedēļa pagājusi klusāk nekā ierasts, mazliet aizkavējies ir arī Oktobra Top 20. Mērkaķa ātrumā gan visas likstas ir novērstas, un jau rīt AMGmusic atgriezīsies ar jaunām dziesmām, bet tikmēr piedāvāju palūkoties un, uzklikšķinot uz norādītā linka, arī noklausīties aizvadītā mēneša 20 labākos skaņdarbus. Starp citu, šis ir priekšpēdējais mēnesis, kas iet 2011.gada ieskaitē, tātad līdz likmju pieņemšanas beigām laiks atlicis gaužām maz, pat vēl vairāk – novembrī jau sāksim vairāk lūkoties pār plecu un atskatīties uz aizvadītā gada labākajiem un labākajām.

OKTOBRA TOP 20

20.Daphni - "Yes I Know" [White Label]

19.Danny Brown and Black Milk - "Zap" [Fat Beats]

18.The Black Keys - "Lonely Boy" [Nonesuch]

17.Frank Alpine - "Dark Places" [Wierd Records]

16.Dirt Monkey - "Level Up" [Play Me Too Records]

15.Gianni Amoroso - "You Have Stolen My Soul" [Morning Mood Records]

14.Kindness - "Cyan" [Female Energy]

13.Phantogram - "Don't Move" [Barsuk]

12.Sons & Daughters - "Rose Red" [Domino]

11.Gonjasufi feat. Blu - "EATFISH" [Hydroshare.tv]

10.Chairlift - "Sidewalk Safari" [Young Turks]

9.Greatest Hits - "Girls On The Beach" [self-released]

8.Girls - "Honey Bunny" [Fanatasy Trashcan]

7.Rocketnumbernine - "Matthew and Toby" [Text Records]

6.The Weeknd - "Initiation" [self-released]

5.Charli XCX - "Nuclear Seasons" [This Is Music]

4.Catcall - "Satellites" [Ivy League]

3.How To Dress Well - "Here In Heaven" (Elite Gymnastics cover) [Acephale]

2.Dirty Beaches - "Lone Runner" [Suicide Squeeze]


1.Grimes - "Oblivion" [Arbutus]

Grimes - Oblivion by Arbutus Records