11 oktobris, 2012

Halls - Reverie



Halls - "Reverie" [No Pain In Pop]
(from f/c LP "Ark", out October 15th)

Jau pirmdien veikalos nonāks Halls jeb Semjuela Hovarda debijas albums „Ark”, par kuru AMGmusic ik pa laikam ierunājas jau vismaz pusgady. „Reverie” ir jaunākais, pēc skaita trešais singls no albuma, kas atšķiras no pirmajiem diviem ar dzīvāku skanējumu – izteikti dzirdamas gan ģitāras, gan bungas. Arī dziesmas uzbūve ir daudz tuvāka tradicionālajai, bet skaņas mikss starp elektroniku un dzīvajiem instrumentiem + nolemtības noskaņa nedaudz atgādina UNKLE beidzamo gadu daiļradi.

Purity Ring feat. Danny Brown - Belispeak II



Purity Ring feat. Danny Brown - "Belispeak II" [4AD]
(available as a free download)

Kanādas duets Purity Ring šonedēļ paziņoja jaunus koncertturnejas datumus, kuros gan diemžēl joprojām nav atrodams Latvijas vārds... Uz gaišās nots, apvienība piedāvāja jaunu versiju singlam „Belispeak” no fantastiskā šī gada debijas albuma „Shrines”, kas – nu jau tas izskatās diezgan droši – tiks nominēts 2012.gada AMGmusic balvai „Best Album”. Jaunajā versijā ar repa pantiņiem piedalās Denijs Brauns, bet Korins Rodiks tviterī jau paspēja iečivināt, ka jaunā versija esot tik laba, ka „mēs veco izmetām ārā”. Protams, viņš joko.

The Rolling Stones - Doom and Gloom



The Rolling Stones - "Doom and Gloom" [Polydor]
(from f/c compilation "GRRR!", out November 12th)

Kā jau tika ziņots iepriekš presē, šorīt ar jaunu singlu (pirmo kopš 2005.gada) klajā nākuši The Rolling Stones, par kuru atgriešanos uz skatuves nākamgad mūzikas žurnālisti baumo jau labu laiku. 12.novembrī, svinot apaļo 50 gadu jubileju Stouni izdos kārtējo labāko dziesmu izlasi, kuru skaits, manuprāt (neesmu skaitījis), jau varētu būt vismaz desmit. Kompilācijā „GRRR!” būs atrodamas arī divas jaunas dziesmas, kas ierakstīts šogad Parīzē, un viena no tām ir „Doom and Gloom” – tipisks The Rolling Stones, kur neko pielikt, neko atņemt.

10 oktobris, 2012

A-LIST: Tame Impala - Feels Like We Only Go Backwards



Tame Impala - "Feels Like We Only Go Backwards" [Modular]
(to be released as a single on November 19th)

Kad 2010.gadā iznāca Austrālijas psihodēliskās rokmūzikas apvienības Tame Impala debijas albums „Innerspeaker”, un mūzikas apskatnieki to nebeidza slavēt, bija zināmas aizdomas, ka šī grupa varētu palikt „viena-albuma-hīta” statusā. Lai arī baudāms un interesants, pārlieku viendabīgs un no rāmjiem neizejošs šķita ieraksts. Laikam jau jāatzīst, ka esmu rupji kļūdījies.

Par albumu „Lonerism”, kurš pirmdien nonāca veikalu plauktos, parunāsim mazliet vēlāk, taču jau pēc pirmās plates noklausīšanās reizes bija pilnīgi skaidrs viens – „Feels Like We Only Go Backwards” ir neapšaubāms albuma hailaits, ko pat gribētos dēvēt par Tame Impala karjerā pagaidām spēcīgāko. Viss – zināmā 60’to psihodēlija, plūstošais ritms, melodija un perfektais piedziedājums – šeit ir visaugstākajā līmenī.

Singls oficiāli tiks izdots novembrī, papildināts ar remiksiem no Memory Tapes, Madlib un Young Dreams.

RMX: Philip Glass - 73-78 (Beck Remix)



Philip Glass - "73-78" (Beck Remix) [Kora]
(from f/c LP "Rework: Philip Glass Remixed", out October 23rd)

Savdabīgā amerikāņu mūziķa Beka Hansena remikss Filipa Glāsa mūzikai tika pirmatskaņots pasaulei jau akurāt pirms nedēļas, taču toreiz šim darbam pagāju garām, jo... c’moooon, tas ir 20 minūšu garš! Toties šonedēļ, kad tviterī par Beka darbu sajūsminās ne tikai pašmāju dīdžeji un mūzikas apskatnieki, bet arī dažs labs respektabls ārzemju portāls, minētajam darbam laiku tomēr atvēlēju, un labi, ka tā.

Atzīšos, ka neesmu liels Filipa Glāsa daiļrades pārzinātājs. Jā, jā, zinu, ka viņš uzskatāms par vienu no 20.gadsimta ietekmīgākajiem komponistiem, kurš sarakstījis neskaitāmus darbus operām, teātriem, kino lentēm, simfonijas, klavierkoncertus un ko tik vēl ne, taču mūsu ceļi, šķiet, pirmoreiz pa īstam krustosies pēc pāris nedēļām, kad par godu mūziķa 75 gadu jubilejai tiks izdota viņa skaņdarbu remiksu kompilācija.

„Rework: Philip Glass Remixed” leģendārā komponista darbus remiksējuši Dan Deacon, Nosaj Thing, My Great Ghost, Memory Tapes, Prince Du Pantha un citi AMGmusic lapās pabijuši un atzīti mūsdienu mūziķi, taču, šķiet, lielākais šedevrs varētu būt tieši Beka darbs. To pat īsti nevar nosaukt par remiksu. Tas ir kā tāds atsevišķs oriģināls darbs, kas lipināts no Glāsa skaņu kolāžām, vietām pievienojot arī paša Beka vokālu. Pirms nedēļas Flying Lotus sakarā runājām par 21.gadsimta jeb digitālo džezu, šis būtu liekams vienā plauktiņā.