17 jūnijs, 2011

Nedēļas Izlase (13.06.11.-19.06.11.)

AMGmusic Nedēļas Izlase
(13.06.2011. – 19.06.2011.)

Hei!

Ar visu to, ka AMGmusic un konkrēti es joprojām atrodos rekoverācijas režīmā (piedodiet, ļoti patīk šis termins), šī nedēļa ir nesusi jaunu rekordu – AMGmusic fonotēka šonedēļ papildinājusies ar... 30 jaunām dziesmām! Līdz ar to šonedēļ arī rekordliels A-LIST skaņdarbu daudzums – 8 dziesmas. Tamdēļ šonedēļ mazāk runu (nav arī diez ko viegli rakstīt, ja līp ciet acis, kas izslāpušas pēc miega un nogurdinātas ar dažādām zālēm), vairāk mūzikas. Starp nedēļas labākajiem trekiem gan house mūzika, gan rokmūzika, gan hip-hops, gan – un ar to arī sāksim – viens latviešu gabals, par ko vienmēr prieks!


SINGLE OF THE WEEK:

Aparāts - "Singls" [self-released]
(from f/c as-yet-untitled LP, due to be released this year)
(released as a digital single on June 10th)


Īstu viesuli pagājušajā piektdienā tviterī un citos sociālajos tīklos, kurus plaši izmanto Latvijā, sarīkoja sen pazudusī dāņu/latviešu apvienība Aparāts, ko ļoti labi atceramies vēl no 2002.gada, kad grupa priecēja ar teicamo singlu „Galdnieks” un tam sekojošo debijas albumu „zzz”. Ar izsaucienu „REJUNIONS” grupa ir atgriezusies kā Fēnikss no pelniem un piedāvā ne tikai jaunu hītu, bet sola arī jaunu albumu, turklāt oficiāli apstiprināta arī Aparāts uzstāšanās šī gada Positivus festivālā, kas – atļaušos apgalvot – ir ne mazāk obligāti redzama, kā, piemēram, Editors performance.

Gribēju nocitēt kādu konkrētu dziesmas rindiņu, bet nonācu pie secinājuma, ka principā tad jau varētu citēt arī visu dziesmu. Aparāts, kā ierasts, tekstos ir tuvu perfektumam, turklāt, ja vēl talkā nāk tik lipīga melodija, kā singlam „Singls”, tad zelta recepte ir rokā. Pēteris Helmss un Misters Sensors to ir izdarījuši atkal! Gaidīsim albumu! Un tikmēr lai „Pārtijs ir sācies / Un Daugavā balzāms plūst”. Ak, jā, tas, kā Helmss izdzied vārdus „Rainis” un „Guntis”, ir tik fifelīgi, ka to pat nevar aprakstīt! Dziesmiņa diemžēl nav ne YouTube, ne SoundCloud, tamdēļ, ja dzīvojat uz mēness un vēl neesat dzirdējis „Singlu”, to var izdarīt šeit: http://aparats.lv/


Appetite - "Fiery Ring" [Crossbill]
(from f/c LP "Scattered Smothered Covered", out on August 16th)
(available as a
free download)

Otrs šīs nedēļas labākais skaņdarbs būtībā ir kaverversija klasiskajam Džonija Keša gabalam „Ring of Fire”. Tiesa gan, to, ka šī ir kaverversija, sapratu vien piedziedājumā, - tik ļoti interesanti un atšķirīgi ir būvēta „Fiery Ring”, kas varētu perfekti izklausīties tusiņā uz jahtas kādā siltā vasaras vakarā. Appetite ir Kalifornijas mūziķa Terija Brigsa solo projekts, kam augustā gaidāms arī debijas albums. Ievads tam izdevies vairāk nekā daudzsološs.



The-Dream - "Body Work & Fuck My Brains Out" [Radio Killa]
(from f/c LP "The Love, IV (Diary of a Mad Man)", out on September 20th)
(available as a
free download)

Jā, vairākkārt to esmu jau teicis un pavisam noteikti, ka teikšu vēl un vēl. Proti, ka hip-hops un r’n’b šobrīd kopā ar dabstepu ir aktuālākie mūzikas stili AMGmusic. Lai cik tas dīvaini neizklausītos. Bet, ja līdz mums nonāk šādi gabali, kā jaunākais dubult-singls no The-Dream, tad neko nevar darīt. „Body Work” un „Fuck My Brains Out” ir no Ziemeļkarolīnas mūziķa gaidāmā ceturtā studijas albuma „The Love, IV (Diary of a Mad Man)", kas nāks klajā septembrī. Gan r’n’b’īgais un The Weeknd pat atgādinošais „Body Work”, gan mazliet agresīvākais „Fuck My Brains Out” abi ir perfekti skaņu celiņi vasaras sākumam. Lejupielādējiet par velti!



The Rapture - "How Deep Is Your Love" [DFA]
(from f/c LP "In The Grace Of Your Love", out on September 5th)

Tik ilgs laiks (pieci gadi!) pagājis kopš pēdējā The Rapture albuma, ka ir pavisam piedodami, ja kādam jaunāka gada gājuma cilvēkam pat nav zināms, kas ir ņujorkieši The Rapture. Tad nu lieciet aiz auss, ka šī grupa ir vistiešākajā veidā atbildīga par pirms daudziem gadiem aizsākto punk mūzikas krustojumu ar deju mūziku. Septembrī The Rapture atgriezīsies ar ceturto studijas ierakstu, un tā pirmais singls ir apliecinājums, ka trijotne ir ļoti labā formā. Sešarpus minūtes garā treka noslēgums, lai arī mazliet sentimentāls, tomēr ir kā radīts aurošanai līdzi vasarīgā diskotēkā.



GusGus - "Over" [Kompakt]
(released as a digital single on June 13th)

Atmiņas, atmiņas, atmiņas. Nekad neaizmirsīšu lielisko GusGus dīdžeju setu klubā Essential ~2003.gadā, kad šī raksta autors netipiski sev noturējās deju zālē visa seta garumā, pat neskatoties uz faktu, ka izdzerto šampanieša glāžu skaits jau sāka jukt. Nu jau par AMGmusic klasiku ir kļuvis arī tā laika GusGus singls „David” un tam sekojošā apņemšanās, ja kādreiz būs dēls, nosaukt viņu par Deividu. Dēla man vēl nav (nav arī sievas, ja kas...), bet toties GusGus ir jauns albums un jauns singls „Over”, kas uz transīga un ļoti GusGus’īga bīta stāsta par problēmu (ne)risināšanu attiecībās. Skaisti, manuprāt. Un, protams, paldies Uldim Lencim par šī treka ieteikšanu!



Snowman - "Hyena" [Dot Dash]
(from LP "Absence", out now)

Jau kopš aprīļa AMGmusic „Wanted” listē stāvēja Austrālijas apvienības Snowman singls „Hyena”. Beidzot tas ir sadabūts, un varu piedāvāt arī Jums šo izcili drūmo un vasarai nepiestāvošo, taču apburošo, mazliet gotisko skaņdarbu. Starp citu, Snowman maijā iznāca arī albums „Absence”, kur arī atradīsit šo dziesmu.



Computer Magic - "The End of Time" [Roundtable Records]
(from EP "Spectronic", available as a
free download)
(to be released as a 7'' vinyl single on July 4th)

No drūmākām lietām uz pozitīvākām! Pērnā gada oktobrī pirmoreiz AMGmusic uzmanības lokā nonāca Ņujorkas dziedātāja Danielle un viņas projekts Computer Magic. Tolaik izcēlām viņas dziesmiņu „Victory Gin”. Šobrīd Computer Magic ir sagatavojusi vēl vienu, jau atkal par velti pieejamu EP „Spectronic”, bet jūlija sākumā uz leibla „Roundtable Records” iznāks viņas pirmā septiņu collu plate ar šo dziesmiņu „The End of Time”. Gana rotaļīgi, gana mīlīgi un gana lipīgi!



Sons & Daughters - "Breaking Fun" [Domino]
(from LP "Mirror Mirror", released on June 13th)
(released as a digital single on June 6th)


Šī nedēļa ir bijusi vienkārši SASODĪTI bagāta ar labiem albumiem! Sākot ar ģeniālo The Antlers otro albumu „Burst Apart”, turpinot ar fascinējošo WU LYF debijas plati, un beidzot ar Sons & Daughters atgriešanos pēc trīs gadu klusēšanas. Jaunajā albumā „Mirror Mirror” skotu kvartets ļoti atgādina The Kills, kad The Kills bija labākā formā. Aktuālais singls „Breaking Fun” lai kalpo kā apliecinājums maniem vārdiem. Un par albumiem šomēnes parunāsim kādā citā rakstā, ok?



REMIX OF THE WEEK:

Beastie Boys feat. Santigold - "Don't Play No Game That I Can't Win" (Major Lazer Remix Edition) [self-released]
(no releases info yet,
stream here)

Beastie Boys jaunākā albuma treks „Don’t Play No Games That I Can’t Win” Diplo un Switch jed dueta Major Lazer rokās? Tur pat vairāk komentāru nevajag. Hip-Hop un regeja ballīte var sākties!



VIDEO OF THE WEEK:

Broken Social Scene – „Sweetest Kill”
(dir. Claire Edmondson)


Joprojām neesmu sajūsmā par pērnā gada Broken Social Scene albumu „Forgiveness Rock Record”, bet viens fakts ir neapstrīdams – dziesma „Sweetest Kill” ir saucama par vienu no skaistākajiem pērnā gada skaņdarbiem. Tagad šim trekam ir tapis mazliet (nu labi, varbūt arī ne tik MAZliet) vardarbīgs videoklips, kas tomēr dīvainā kārtā sanācis smeldzīgi skaists un izjusts. Ar to arī šonedēļ noslēdzam AMGmusic izlasi!