09 oktobris, 2010

SEPTEMBRA DEJU IZLASE

DANCE MIX OF THE MONTH

Šomēnes esmu sagatavojis uzreiz divas izlases, kas attiecīgi ļoti glīti salien divos kompaktdiskos. Labu un kvalitatīvu deju kompozīciju šogad tiešām bija ļoti daudz! Pirmā izlase mazliet trakāka un smagāka. Tajā uzreiz veseli trīs jumtu rāvēji nedēļas nogaļu ballītēs – Discosamurai ar „Yes & No”, Andy Cato ar „That Bassline Track” un arī teicams Bloody Beetroots par velti pieejams rīmeiks The Chemical Brothers gabalam „Dissolve”. Tāpat nevar nepieminēt arī Mark E miksu Metjū Diera trekam „Little People”.

Savukārt otrā izlase mazliet mierīgākās nokrāsās, ko noteikti varētu uzspēlēt diskotēkā uz rīta pusi. Šīs izlases divi hailaiti, manuprāt, ir jau pieminētā Endija Kato otrs EP „That Bassline Track” skaņdarbs „Emmanuel”, kā arī mājīgo un saulaino noskaņu piedāvājošais Lo-Fi-Fnk remikss The Radio Dept. hītsinglam „Heaven’s On Fire”.

TOP 5 deju mūzikas treki, kas šomēnes izpelnījušies vislielāko AMGmusic atzinību, ir noklausāmi zemāk. Pārējās dziesmas būs jāpameklē pašiem, vai arī jāapmeklē kāda AMGmusic rīkota ballīte. ;)

FIVE DANCE-FLOOR FILLER OF THE MONTH:

5.Matthew Dear - "Little People (black city)" (Mark E Remix) [Ghostly International]
(from "Little People (Black City)" 12" vinyl, out now)


4.Andy Cato (Groove Armada) - "Emmanuel" [Get Digital Music]
(from "That Bassline Track" digital EP, out now)


3.The Chemical Brothers - "Dissolve" (Bloody Beetroots Remix) [Virgin]
(free download)


2.Andy Cato (Groove Armada) - "That Bassline Track" [Get Digital Music]
(from "That Bassline Track" digital EP, out now)


1.Discosamurai - "Yes & No" (original mix) [Turbo Recordings]
(from "Yes & No" EP, out in october)



SEPTEMBRA DEJU IZLASE #1

Underworld - "Always Loved a Film" (Extended Club Mix) [Om Records]
(from "Always Loved a Film" digital single, out now)

Passion Pit - "Sleepyhead" (Grum Remix) [Capitol Records]
(from "Sleepyhead - Remixes" EP, out now)

The Wombats - "Tokyo (Vampires & Wolves)" (Grum Remix) [14th Floor]
(from "Tokyo (Vampires & Wolves)" digital single, out now)

The Ting Tings - "Hands" (Retro/Grade Remix) [Columbia]
(from f/c "Hands" 12" vinyl, out in october)
(free download)

Scissor Sisters - "Any Which Way" (Tensake Remix) [self-released]
(free download)

2raumwohnung - "Body Is Boss" (Westbam's Female Trouble Mix) [EMI Germany]
(from "Lasso - Remixe" EP, out now)

Discosamurai - "Yes & No" (original mix) [Turbo Recordings]
(from "Yes & No" EP, out in october)

The Chemical Brothers - "Dissolve" (Bloody Beetroots Remix) [Virgin]
(free download)

Boys Noize - "1010" [Boysnoize Records]
(from "Yeah/1010" 12" vinyl, out on September 20th)
(free download)

Andy Cato (Groove Armada) - "That Bassline Track" [Get Digital Music]
(from "That Bassline Track" digital EP, out now)

Matthew Dear - "Little People (black city)" (Mark E Remix) [Ghostly International]
(from "Little People (Black City)" 12" vinyl, out now)

Blue Daisy & Anneka - "Raindrops" (John Talabot's Cosmic Rework) [Black Acre]
(from "Raindrops" EP, out now)


SEPTEMBRA DEJU IZLASE #2

2raumwohnung - "Wir Werden Sehen" (Solomun Vox Remix) [EMI Germany]
(from "Lasso - Remixe" EP, out now)

Detachments - "Holiday Romance" (Cosmodelica Holiday Drama Mix) [Thisisnotanexit Records]
(from "Holiday Romance" digital single, out now)

Azari & III - "Indigo" [Turbo Recordings]
(from "Indigo" EP, out now)

Tensnake - "Coma Cat" (Treasure Fingers Remix) [Defected]
(from "Coma Cat" 12" vinyl, out now)

Aeroplane - "Superstar" (The Krays Remix) [Wall Of Sound]
(from "Superstar" digital single, out now)

Booka Shade - "Teenage Spaceman" (Tim Deluxe Future Disco Remix) [Co-operative Music]
(from "Teenage Spaceman" digital single, out now)

Groove Armada - "History" (Grum Remix) [Ministry of Pies]
(from "History" EP, out now)

Goldfrapp - "Believer" (Joris Voorn Dub) [Mute Records]
(from "Believer" digital single, out now)

Andy Cato (Groove Armada) - "Emmanuel" [Get Digital Music]
(from "That Bassline Track" digital EP, out now)

The Radio Dept. - "Heaven's on Fire" (Lo-Fi-Fnk Remix) [self-released]
(free download)

Marina and the Diamonds - "Shampain" (Pictureplane's Deep Dolphin Remix) [679]
(from f/c single "Shampain", out in october)
(free download)

Kanye West feat. Jay Z & Swizz Beatz - "Power" (Remix) [self-released]
(free download)

SEPTEMBRA EP TOP 5

SEPTEMBRA EP TOP 5

Ievads

Tā kā pēdējo mēnešu laikā AMGmusic arvien vairāk saņem promotējošos EP, ko gluži nevar likt vienā maisā ar albumiem, taču kas tāpat ir svarīgi un mūziķu karjerā ietekmīgi ieraksti (par piemēru var minēt kaut vai 2008.gada Fleet Foxes EP „Sun Giant” un pērnā gada The Drums EP „Summertime” – abi kļuvuši par teju vai vēl slavenākiem nekā grupu debijas albumi!), nolēmu šomēnes izveidot pirmo AMGmusic EP Top 5. Tiesa gan, vispirms jau laikam jāsāk ar to, kas tad īsti ir EP un, ko šie divi burti apzīmē. Tā lai beidzot visiem viss būtu skaidrs.

EP apzīmē „Extended Play” jeb „pagarinātais ieraksts” latviešu valodā. Cilvēcīgi izsakoties, tas ir ieraksts, kas ir plašāks par standarta singlu, kurā parasti ir divas dziesmas un varbūt vēl kāds remikss, taču izmēra ziņā nesasniedz albuma parametrus. Albumus angliski apzīmē ar „LP” jeb „long play” (latviski – „ilgspēlējošs ieraksts”). Par EP var palasīt diezgan plašu vēsturi vikipēdijā, kuru es tagad neatreferēšu. Vien piebildīšu, ka EP viena standarta būtībā pat nav. Tāpēc nereti albumi, kuri izskatās pēc EP tiek piedāvāti kā albumi, un otrādi.

Līdz šim man vienīgā zināmā definīcija par EP pieder britu „Oficiālajai Čārtu Kompānijai”, kas ir definējusi, ka EP ir ieraksts, kas sastāv no vismaz četrām dziesmām, neskaitot šo dziesmu alternatīvās versijas jeb remiksus, bet nepārsniedzot 25 minūtes. Attiecīgi pēc Lielbritānijas standartiem, piemēram, James jaunākais EP „The Morning After” jau ir albums, neskatoties, ka pati grupa to dēvē par EP. Lai nu kā tur būtu vai nebūtu, AMGmusic tomēr nav Lielbritānija, un mūsu EP topā ies visi ieraksti, kurus paši mākslinieki sauc par EP. Nemērīsim ne garumu, ne dziesmu skaitu. Uzreiz gan jābrīdina, ka šis ir savā ziņā eksperiments, un tas nenozīmē, ka EP topi AMGmusic tagad būs katru mēnesi.

Šomēnes AMGmusic izvērtēja 11 EP, no kuriem tad piecus ieteikšu paklausīties un iegādāties arī Jums. Šo EP recenzijas atstāšu gan Jūsu pašu ziņā. Šeit vien pāris teikumos par to, kas ierakstos atrodams un dzirdams. Tad nu ķeramies klāt EP Top 5!


5. Hot Chip – „We Have Remixes” EP
Release date: 06/09/2010
Label: EMI
AMG rating: 7/10


Februārī izdotais ceturtais Hot Chip albums – atzīstu jau šobrīd – ar savu AMGmusic vērtējumu 7/10 iespējams ir mazliet nenovērtēts. Nākot tuvāk gada beigām, noteikti pārskatīšu, vai atzīme nav par vienu balli jāpaaugstina, jo šobrīd šķiet, ka tieši šis ir viens no draudzīgākajiem un simpātiskākajiem elektroniskās popmūzikas ierakstiem. Šomēnes Hot Chip izdeva četru treku EP „We Have Remixes”, kur albuma dziesmas savās versijās piedāvā Tods Edvards, Hot City, Osborne un arī mūsu šī gada elektroniskās mūzikas varonis Caribou, kura pārveidotais „Brothers” jau pagājušajā mēnesī kļuva par vienu no vīkenda himnām.



4.Owen Pallett – „A Swedish Love Story” EP
Release date: 27/09/2010
Label: Domino
AMG rating: 7/10

Kā jau minēju singlu topā, kur šī EP galvenais skaņdarbs „A Man With No Ankles” aizsniedzās līdz 16.vietai, šomēnes beidzot noklausījos gada sākumā izdoto un kritiķu ļoti slavēto Ouvena Paleta albumu „Heartland”, kas mani tomēr līdz galam nespēja pārliecināt. Ja arī Jums lielās devās Ouvens Palets ir tā kā mazliet par daudz, noteikti iesaku Jums šo EP „A Swedish Love Story” ar četrām dziesmām, kuru kopējais garums nepārsniedz 17 minūtes. Turklāt šajā EP Palets kļuvis mazliet elektroniskāks un, manuprāt, arī dinamiskāks un interesantāks. Tā kā „A Man With No Ankles” – nešaubīgi EP spožāko dziesmu – jau piedāvāju šī mēneša singlu topā, šeit lai skan otrs mans favorīts „Honour The Dead, Or Else”.



3.James – „The Morning After” EP
Release date: 06/09/2010
Label: Mercury
AMG rating: 7/10

Kad James pavasarī izdeva pirmo no šogad ieplānotajiem diviem EP „The Night Before”, piebilstot, ka otrajā EP būšot tikai lēnās dziesmas, jau dikti nopriecājos. Visu mūžu tieši lēnie James gabali ir patikuši vairāk, un vilšanās nebija arī šis EP „The Morning After” ar visām tajā atrodamajām astoņām dziesmām. No vienas puses šeit nav tāds izteikts nākotnes hīts, kāds „The Night Before” bija „Porcupine”, tomēr šeit atradīsit divas no James pēdējo desmit gadu skaistākajām dziemām – „Dust Motes” un „Tell Her I Said So”. Pirmā sakarā gan jāpagaida līdz dziesmas vidum, kad sākas maģiskais un neticami liriskais „If you die-ah-ay-ah-ay”. Tāpēc šeit ieskatam piedāvāšu popmūzikas cienītājiem daudz draudzīgāko un lipīgāko „Tell Her I Said So”.



2.Pariah – „Safehouses” EP
Release date: 06/09/2010
Label: R&S Records
AMG rating: 8/10

Ar naksnīgu – šajā gadījumā IZTEIKTI naksnīgu – ierakstu arī turpinām. Tviterī jau paspēju izčivināt un no saviem vārdiem neatkāpjos arī tagad – manuprāt, šis ir viens no spēcīgākajiem gada ierakstiem dubstep lauciņā. Ārkārtīgi atmosfērisks, pacietīgi būvēts, neuzbrūkošs, bet aicinošs un sevī iesūcošs dubstep ieraksts no jauniņā Londonas producenta Artūra Keizera jeb Pariah, kurš nemaz neslēpj, ka viens no lielākajiem viņa ietekmes avotiem ir Burial, pēc kura slavenā albuma „Untrue” noklausīšanās puisis arī pievērsies dubstep mūzikai. Principā EP uzteicami ir gandrīz visi seši skaņdarbi, bet īpašas emocijas piedāvā trešais treks „Railroad”, kas stabili iekļūst manā gada labāko dubstep kompozīciju topā. Pasakaini skaisti!



1.Summer Camp – „Young” EP
Release date: 06/09/2010
Label: Moshi Moshi
AMG rating: 8/10


Vēl viena perfekta dāvana guļamistabas romantiķu mūzikas piekritējiem, ko pat savā ziņā gribas salīdzināt ar ievadā pieminēto pērnā gada The Drums EP „Summertime”. Britu twee-pop duets Summer Camp, kura sastāvā darbojas britu mūzikā jau zināms vīrs vārdā Džeremijs Vārmslijs un viņa draudzene, vokāliste Elizabete Sankija, piedāvā lielisku atvadu mājienu strauji aizejošajai vasarai ar sešām, šķietami tiešām guļamistabā ierakstītām, izcili skanošām liriskām melodijām, kuras ienes tādu saules un siltuma devu istabā, ka pat nav nepieciešamības atvērt aizkarus. Turklāt vēlreiz uzsvēršu šī EP skanējumu, kas pelnījis uzslavas vēl un vēl. Ja klausoties The xx pērnā gada albumu „xx” šķita, ka jaunieši ir sanākuši kopā trijos naktī, lai uzspēlētu sev, tādējādi noņemot skumjas un izčukstot savu nogurumu, tad Summer Camp EP „Young” izklausās, kā viens otram atzīstoties mīlestībā un pasakoties par teicami aizvadīto vasaru. Tik vien tā nelaime, ka kāds to visu ierakstījis, un tagad par jauniešu priekiem var līdzi priecāties arī citi.

EP lielisko singlu „Round The Moon” jau dzirdējāt Mēneša Singlu Topā, kur tas ieņem 4.vietu šomēnes. Šeit piedāvāšu savu personīgo EP favorītu „Was It Worth It?”, kas varbūt nav tik saulains, kā pārējās EP dziesmas, taču ir visinteresantāk būvēts – ģitāras skanējums ir ĢENIĀLS!



VĒL ŠOMĒNES IZVĒRTĒJĀM:

Azari & III – Reckless With Your Remixes 01 EP [Permanent Vacation]
AMG rating: 7/10

Meat Beat Manifesto – Totally Together EP [Hydrogen Dukebox]
AMG rating: 7/10

The Twilight Sad – „The Wrong Car” EP [FatCat]
AMG rating: 7/10


Antony & The Johnsons – „Thank You For Your Love” EP [Rough Trade]
AMG rating: 6/10

Flying Lotus – „Pattern + Grid World” EP [Warp Records]
AMG rating: 6/10

UNKLE – „The Answer” EP [Surrender All]
AMG rating: 5/10

08 oktobris, 2010

SEPTEMBRA ALBUMU TOP 5

SEPTEMBRA ALBUMU TOP 5

Ievads

Ak, šis AMGmusic „sāpju bērns” – albumu tops. Albumu tik daudz, laika tik maz, un šomēnes vēl savas korekcijas ieviesa mana slimība, kuras dēļ 20.septembrī izdotie albumi tā arī palika nenoklausīti. Turklāt šajā nedēļā tika izdoti uzreiz pieci visai augstu pasaulē vērtēti albumi – Drums of Death, Edwyn Collins, Shit Robot, Swans un The Hundred In The Hands jaunākie veikumi. Tiem klāt vēl var pieplusot Abe Vigoda, Manic Street Preachers un OMD albumus, kas arī palika neizvērtēti.

Noklausījos šomēnes 16 jaunos albumus, no kuriem gan kopējā ieskaitē ies 15, jo Deivida Bovija „Station To Station” ir pārizdevums, tāpēc uz vietu Mēneša Albumu topā, protams, cerēt nevar. Par mēneša labākajām piecām platēm lasiet zemāk, šeit vien dažos teikumos piebildīšu, ka uzslavas pelnījis arī Robinas jaunākais „Body Part Pt. 2”. Jau tviterī šonedēļ rakstīju, ka, manuprāt, Robinai tomēr vajadzēja izdot vienu albumu, apkopojot labākās dziesmas no šogad ieplānotajiem trim ierakstiem. Tad mūsu rīcībā būtu viens no gada labākajiem popmūzikas šedevriem.

Tāpat topā šoreiz neiekļuva Grinderman otrais albums (sākums ir satriecoši labs, tāpat arī nobeigums, bet albuma vidusdaļa gan atstāja dalītas emocijas) un visu slavētais No Age albums „Everything In Between”. Pēdējā sakarā es pat No Age paspēju nodēvēt par vienu no pārvērtētākajām grupām pēdējos gados. Tagad atzīstu – tomēr pārspīlēju. Savukārt mēneša vilšanās titulu dala Blonde Readhead un Underworld. Pēdējo eksperiments gan jau sākotnēji izklausījās dīvains (I mean – Pols Van Daiks?! WTF?!?).


5.Interpol – „Interpol”
Release date: 13/09/2010
Label: Matador
AMG rating: 7/10

AMGmusic lasītājiem tieši šis varētu būt pārsteigums – Interpol ceturtā albuma atrašanās starp mēneša labākajiem. Daudzviet nodēvēts par vājāko albumu grupas karjerā, albums „Interpol”, manuprāt, ir cietis no tā, ko es dēvēju par „pārhaipošanu”. Proti, laikā, kad Interpol skaitījās visu hipsteru dievi, un grupas pirmos albumus slavēja visi, kam nebija slinkums, Interpol, iespējams paši to negribot, uzstādīja sev tik augstu latiņu, ka tagad mūzikas prese pieprasa tikai šedevrus. Viss pārējais ir nolemts noriešanai.

Atzīstot, ka šis ne tuvu nav tik spēcīgs kā 2004.gada „Antics” un arī mazliet vājāks par 2007.gada „Our Love To Admire”, tomēr „Interpol”, kura ierakstā vēl ir dzirdams nu jau no grupas aizgājušais basģitārists Karloss Denglers, notur savu nišu, piedāvājot tikpat apokaliptiskas un drūmas, taču skaistas melodijas, kuras tikai pastiprina nolemtais Pola Benkas vokāls. Abi albuma singli – „Lights” (5.vieta AMGmusic topā maijā) un „Barricade” (15.vieta AMGmusic topā jūlijā) – vispār ir satriecoši labi! Lietainākā nedēļā šo pat klausītos atkārtoti!



4.Crocodiles – „Sleep Forever”
Release date: 13/09/2010
Label: Fat Possum
AMG rating: 7/10

AMGmusic rakstīja: „Jau viena ziņa – albuma producents ir sava aroda zvaigzne Džeimss Fords (veidojis skaņu Arctic Monkeys, Klaxons, Florence and the Machine u.c.) – skaidri norāda, ka atšķirībā no debijas albuma „Summer of Hate”, kurš bija diezgan izteikts lo-fi ar amatieriski nenopulētu skanējumu un noise-pop ietekmi, pie „Sleep Forever” ir jau daudz jūtamāki strādāts tieši skaņas ziņā. Underground grupai tas ir visai riskants solis, bet, atļaušos apgalvot, Crocodiles gadījumā tas ir nostrādājis.

Jaunajā albumā nav tādu izteiktu hītu, kāds bija pozitīvais un trakulīgais „I Wanna Kill”, toties viss albums kopumā ir viengabalaināks, šķietami pārdomātāks un vismaz mani pārliecina mazliet vairāk. Un, jā, arī post-punk ietekmes, kas bija saklausāmas jau debijas albumā, šeit jūtamas vēl skaidrāk. Jo īpaši vienā no maniem plates favorītiem – ievadošajā dziesmā „Mirrors”.




3.ceo – "white magic"
Release date: 27/09/2010
Label: Modular
AMG rating: 8/10

Ieraksts, kas Amerikas Savienotajās Valstīs tika izdots jau jūnijā un kam, manuprāt, šajā laika periodā bija jāiznāk arī Eiropā. Nezināmu iemeslu dēļ zviedru mūziķa ceo, kas plašāk pazīstams kā Ēriks Berglunds no indie pop dueta The Tough Alliance, debijas solo albums – ar sauli, dzīvesprieku un tikai zviedriem raksturīgu rotaļīgu elektropopu caurstrāvots – Eiropā nāca klajā pašās septembra beigās.

Šķiet, trāpīgākais albuma apzīmējums būtu: „2010.gada jj”. Gan albuma izmēra (nepilna pusstunda), gan izpildījuma (uz indie pusi tendēts electro-pop), gan daļēji arī satura ziņā tik līdzīgs ir ceo albums savu tautiešu jj debijas platei pērn. Tiesa, atšķirībā no jj, ceo noskaņas noteikti ir daudz saulainākas un iespējams tamdēļ arī klausītājam draudzīgākas, kas, protams, ir strīdīgs jautājums. Un, jā, vēl kāda līdzība – palasot ceo interviju, ko viņš sniedza portālam pitchfork.com, jāsecina, ka arī šis jaunietis KAUT KO lieto. Nezinu, ko, bet kaut ko – noteikti. :)

Albuma lielākās pērles – AMGmusic Jūnija #1 singls „Come With Me”, kā arī fantastiskais Vampire Weekend vs Passion Pit atgādinošais „Illuminati”.



2.Maximum Balloon – „Maximum Balloon”
Release date: 13/09/2010
Label: Polydor
AMG rating: 8/10


Šo savukārt es dēvētu par savu lielāko mēneša pārsteigumu. Tā kā es, maigi izsakoties, nekad neesmu bijis liels TV On The Radio cienītājs, ilgu laiku pat nevarēju saņemties noklausīties šo – grupas neformālā līdera, ģitārista un dziesmu autora Deivida Siteka jaunākā projekta Maximum Balloon debijas albumu. Turklāt dīvainā kārtā man sākotnēji īsti neiepatikās plates pirmais singls „Tiger”, kas šobrīd gan kļuvis par vienu no albuma favorītiem.

„Maximum Balloon” gan nekādi nevar dēvēt par Siteka solo albumu. Katrā no albuma desmit dziesmām ir piedalījies kāds viesmākslinieks. No skaļākiem vārdiem var minēt 80’to gadu zvaigzni Deividu Bērnsu, Yeah Yeah Yeahs solisti Kārenu O, kā arī Siteka kolēģi grupā TV On The Radio – Tundi Adebimpi (vai, cik piedauzīgi viņa vārds skan latviski, akuzatīva formā...). Starp citu, pēdējā dziedātais „Absence Of Light” ir pirmais no albuma skaņdarbiem, kas patiesi iespridzina (trešā dziesma platē). Turklāt tūlīt pēc „Absence Of Light” seko mans albuma mīļākais skaņdarbs – izteikti elektroniskais un skumji melodiskais „If You Return” ar zviedru grupas Little Dragon solistes Jukimi Nagano, kura sevi jau šogad spoži apliecināja Gorillaz albumā „Plastic Beach”, piedalīšanos.

Šķiet, visvairāk TV On The Radio atgādinošais skaņdarbs platē ir kopā ar Kipu Melounu (vēl viens TVOTR dalībnieks!) veidotais „Shakedown”, kas gan ir ļoti laba pāreja tālāk sekojošajam „Communion” ar Kārenu O galvenajā lomā, ko jau atkal var pieskaitīt pie „Maximum Balloon” albuma odziņām. Fancīgs ritms, grūvīga ģitāra un Sitekam raksturīgie sintezatora un elektronikas piesitieni kopā ar Kārenas balsi, kas šeit ļoti atsauc atmiņā „Maps” dziesmiņu, nudien ir pasakaina savienība.

Rezumējot – šis ir negaidīti kļuvis par 2010.gada septembra spēcīgāko popmūzikas albumu.



1.Deerhunter – „Halcyon Digest”
Release date: 27/09/2010
Label: 4AD
AMG rating: 8/10

Ja apraksts par šo albumu būtu angliski, tad pirmajā teikumā noteikti būtu jāparādās frāzei „contender for the year’s best”. Laika trūkuma dēļ un jau pieminētās slimības dēļ tā arī nesanāca noklausīties Deerhunter iepriekšējos albumus, kurus, kā jau reiz atzinos, neesmu dzirdējis, taču tuvākajā brīvākā brīdī noteikti šo kļūdu labošu. Taču nav ļaunuma bez labuma – „Halcyon Digest” ir kļuvis par AMGmusic Deerhunter atklājēju. Bezgala skaists ir šis albums!

Pirmās asociācijas, kas raisās prātā, klausoties aijājošo, taču tajā pat laikā arī spocīgo ievadskaņdarbu „Earthquake”, ir kāds no eksperimentālākajiem Radiohead albumiem. Ar nosacījumu, ja šo albumu būtu producējuši Animal Collective. Interesantā kārtā (stilistiski Deerhunter ir patālu gan no Radiohead, gan no Animal Collective) abu grupu daiļrade neiziet no prāta visa „Halcyon Digest” 46 minūšu garumā. Tas var nozīmēt tikai vienu – Deerhunter skanējumā ir kaut kas tāds, kas izraisa bijību un cieņu. Labā nozīmē.

Albumu savā ziņā var iedalīt divās daļās. Ritmiskajā pirmajā pusē, kas pēc „Earthquake” turpinās ar suģestējošo un svinīgo „Don’t Cry” un rotaļīgo, Tarantino filmu mūzikas celiņus atgādinošo „Revival” (plates pirmais singls – 19.vieta AMGmusic jūlija topā), kā arī tipisko 60’to popmūzikas, īpaši Bītlu saulainās puses caurvīto „Memory Boy”, un otro – skumji nopietno pusi, kas savā ziņā iesākas ar „Desire Lines” – dziesmu, kas ievadā ļoti sasaucas ar Arcade Fire pēdējās plates hītu „Ready To Start”.

Ja albuma pirmā puse ir vienkārši laba un baudāma, tad otrajā jau paslēpts kas patiesi maģisks un pēc pirmā svilpiena nemaz rokās (vai ausīs, vai prātā, vai sirdī) tik viegli nenākošs vēstījums. Šķiet, „Helicopter” var bez jebkādiem sirdsapziņas pārmetumiem vai pārspīlējumiem dēvēt par vienu no gada skaistākajām dziesmām. Savukārt albuma noslēdzošais skaņdarbs „He Would Have Laughed”, kas veltīts šogad no kokaīna pārdozēšanas mirušajam amerikāņu rokmūziķim Džejam Rītārdam, ir viens no oriģinālākajiem un tāpēc arī saistošākajiem un šķietami patiesākajiem pēcnāves veltījumiem. „I get bored as I get older...”. Nudien.



VĒL SEPTEMBRĪ IZVĒRTĒJĀM (atzīmju secībā):

Robyn - Body Talk (Part 2) [Island]
AMG rating: 7/10

Grinderman - Grinderman 2 [Mute]
AMG rating: 7/10

Das Racist - Sit Down, Man Mixtape [Mad Decent]
AMG rating: 7/10


No Age - Everything in Between [Sub Pop]
AMG rating: 6/10

Teengirl Fantasy - 7AM [Merok]
AMG rating: 6/10

Everything Everything - Man Alive [Geffen]
AMG rating: 6/10

Black Mountain - Wilderness Heart [Jagjaguwar]
AMG rating: 6/10

Underworld - Barking [Underworldlive]
AMG rating: 5/10

Blonde Redhead - Penny Sparkle [4AD]
AMG rating: 5/10

Brandon Flowers - Flamingo [Mercury]
AMG rating: 4/10


MĒNEŠA LABĀKAIS PĀRIZDEVUMS:

David Bowie - Station to Station (special edition) [EMI]
AMG rating: 8/10

SEPTEMBRA TOP 20 (20.-11.vieta)

AMG TOP 20 IN SEPTEMBER 2010 (part 1):

20.Antony & The Johnsons - "Thank You For Your Love" [Rough Trade; 30/08/2010]
AMG rating: 7/10


AMGmusic rakstīja: „Šonedēļ oficiāli iznāca Antony & The Johnsons EP „Thank You For Your Love”, kuram vēlāk sekos arī pilns studijas albums „Swanlights”. Starp citu, EP tituldziesmai tapis arī pasakaini skaists videoklips ar fragmentiem no Hegartija jaunības dienām Ņujorkā.Vairāk šeit.



19.The Fresh & Onlys - "Waterfall" [In The Red; 20/09/2010]
(
free download)
AMG rating: 7/10

AMGmusic rakstīja: „Tikai pirms diviem gadiem izveidotā Sanfrancisko garage-pop apvienība The Fresh & Onlys oktobrī piedāvās jau savu otro albumu „Play It Strange”, kas sekos pērnā gada debijas ierakstam „Grey-Eyed Girls”. AMGmusic pirms gada kaut kā paskrēja garām šai apvienībai, līdz ar to „Waterfall” ir debijas singls grupai pie mums. Izdevies debijas singls!Vairāk šeit.



18.Kanye West feat Bon Iver, Jay-Z, Rick Ross & Nicki Minaj - "Monster" [Def Jam; 26/08/2010]
(
free download)
AMG rating: 7/10

AMGmusic rakstīja: „Uzreiz jāsaka, ka šim skaņdarbam – „Monster” – gan nav liela sakara ar gaidāmo Kanje Vesta piekto studijas albumu „My Beautiful Dark Twisted Fantasy”, kurš gaidāms novembra beigās, taču arī šajā dziesmā ir dzirdams Bon Iver, tiesa, viņa balss ir stipri apstrādāta ar auto-tune elementiem. „Monster” ir izrāvums no gaidāmā EP „Watch The Throne”, kas tapis sadarbībā ar jau pieminēto Jay-Z. Bez abām superzvaigznēm un Bon Iver vēl šeit dzirdēsit arī reperi Riku Rosu un viņa kolēģi, daiļā dzimuma pārstāvi Nikiju Minadžu.Vairāk šeit.



17.How to Dress Well - "Ecstasy With Jojo " [Transparent; 30/08/2010]
AMG rating: 7/10

AMGmusic rakstīja: „How To Dress Well jeb amerikāņu mūziķis Toms Krells pieķēries klasikai. Jaunākajā singlā „Ecstasy With Jojo” samplēts Maikla DžeksonaBaby Be Mine” no slavenā albuma „Thriller”. Rezultātā sanācis viens no pēdējo nedēļu gaumīgākajiem chillwave skaņdarbiem.Vairāk šeit.



16.Robyn - "Hang With Me" [Konichiwa; 13/09/2010]
AMG rating: 7/10


AMGmusic rakstīja: „„Hang With Me” noteikti nav pieskaitāms pie spēcīgākajiem Robinas singliem – „With Every Heartbeat”, „Be Mine” un pat iepriekšējam „Dancing On My Own” – taču tas ir labs apliecinājums, ka Robina māk uzrunāt ne tikai izsmalcinātus popmūzikas cienītājus, bet arī MTV dīkdieņus un „man-patīk-jo-es-to-dzirdu-pa-radio-piecpadsmit-reizes-dienā” eksemplārus.Vairāk šeit.



15.Owen Pallett - "A Man With No Ankles" [Domino; 27/09/2010]
(
free download)
AMG rating: 8/10

AMGmusic rakstīja: „(...) kauns jau īsti atzīties, bet... tā arī vēl neesmu noklausījies Ouvena Paleta šī gada albumu „Heartland”, par kuru visi tā jūsmoja gada sākumā. Noteikti to izdarīšu, un visticamāk šis „noteikti” pienāks 27.septembrī, kad Palets izdos jaunu EP ar nosaukumu „A Swedish Love Story”. Tajā būs atrodamas četras pilnīgi jaunas dziesmas, ko Palets sacerējis šī gada laikā, un viens no šiem četriem skaņdarbiem ir jau tagad MP3 versijā, turklāt par baltu velti pieejamais gabals „A Man With No Ankles”.Vairāk šeit.

EDIT: Noklausījos beidzot albumu. :) Neuzrunāja. EP man pat tīk labāk par pašu albumu.



14.MGMT - "Congratulations" [Columbia; 27/09/2010]
AMG rating: 8/10


AMGmusic rakstīja: „(...) tikmēr šeku reku jaunākais singls no atraktīvajiem amerikāņiem MGMT. Tas ir jau trešais no grupas otrā studijas albuma „Congratulations”, un arī tam ir tapis ļoti interesants videoklips, kas gan ir aizdomīgi līdzīgs mūsu vienam no šī gada lielākajiem favorītiem – Yeasayer „Madder Red”.Vairāk šeit.



13.My Gold Mask - "I Don't Need The Reason" [self-released; 13/09/2010]
(
free download)
AMG rating: 8/10


AMGmusic rakstīja: „Ļoti plosošs, lai arī diezgan kails un minimāls skanējums (ala White Stripes stilā), ko īpašu padara šī dueta solistes Gretas Ročelles spožais vokāls, kas gan vairāk līdzinās manis pieminētajai Pīdžejai Hārvijai. Šis skaņdarbs ir pieejams lejupielādei par velti, un tas ir pirmais priekšvēstnesis novembrī gaidāmajam apvienības otrajam EP „A Million Miles (From Where We Were Last)”. Patīkama debija.Vairāk šeit.



12.UNKLE - "The Answer" [Surrender All; 13/09/2010]
AMG rating: 8/10


AMGmusic rakstīja: „„The Answer” novērtējums ar 8/10 nenozīmē, ka turpmāk, pateicoties vienam koncertam, visi UNKLE singli saņems augstas atzīmes. Gluži vienkārši šis tiešām ir viens no interesantākajiem un baudāmākajiem gabaliem no dueta pēdējā studijas albuma „Where Did The Night Fall?”, tiesa, papildus plus punkts gan pienākas par šīs dziesmas izpildīšanu Salacgrīvā – tieši ar „The Answer” grupa sāka savu spožo performanci, apklusinot kritiķus, ka UNKLE kopš pievēršanās dzīvajiem instrumentiem un būtībā no elektroniskās mūzikas grupas pārtopot par rokgrupu būtu zaudējuši spozmi. Nē-e!Vairāk šeit.



11.Groove Armada feat Will Young - "History" [Ministry Of Pies; 30/08/2010]
AMG rating: 8/10


AMGmusic rakstīja: „Tā arī neesmu ticis skaidrībā (oficiālā preses relīze klusē, singla vāciņš man nav), vai šis singls ir veltījums Bronski Beat vai aizlienējums no šīs slavenās 80’to gadu synth-pop trijotnes ar Džimiju Somervilu priekšgalā, bet „History” skan gluži kā izņemts no „Smalltown Boy” singla b-puses. Šoreiz tas ir nostrādājis. (...) apsveikumi arī Vilam Jangam. 2002.gada Pop Idol uzvarētājs iegūst AMGmusic titulu par Nedēļas Singlu? Pirms astoņiem gadiem es par šādu varbūtību būtu smējies skaļā balsī. Redz, kā dzīvē notiek...Vairāk šeit.

SEPTEMBRA TOP 20 (10.-1.vieta)

AMG TOP 20 IN SEPTEMBER 2010 (part 2):

10.Das Racist - "hahahaha jk?" [Mad Decent; 14/09/2010]
(
free download)
AMG rating: 8/10



AMGmusic rakstīja: „(...) visraksturojošākais Das Racist jaunākā miksteipa skaņdarbs noteikti ir „hahahaha jk?” ar savu piedziedājuma „we’re not joking / just joking, we ARE joking / just joking, we’re NOT joking / just joking, we ARE joking”. Un gluži kā gadījumā ar šobrīd par kulta apvienību kļuvušo Dienvidāfrikas kolektvīvu Die Antwoord, nav pat īsti svarīgi, vai Das Racist tiešām joko, vai ņem to lietu nopietni. Svarīgi ir tas, ka pēc ilgiem laikiem arī baltie pierāda, ka var būt ļoti talantīgi un, kas pats galvenais, inteliģenti un cieņu raisoši reperi. Labs turpinājums pērnā gada hītam „Combination Pizza Hut & Taco Bell”.Vairāk šeit.




9.Oneohtrix Point Never feat Antony Hegarty - "Returnal" [Editions Mego; 30/08/2010]
AMG rating: 8/10

AMGmusic rakstīja: „Oneohtrix Point Never jau pieskāros pagājušajā nedēļā, kad AMGmusic piedāvāja Games jaunāko singlu „Everything Is Working”. Jau tad teicu, ka vienam no šī dueta dalībniekiem – ebreju un krievu izcelsmes amerikānim Danielam Lopatinam – ir savs solo projekts ar nosaukumu Oneohtrix Point Never, kas pēdējā gada laikā kļuvis par vienu no pieprasītākajiem drone/ambient mūziķiem savās aprindās. Oneohtrix Point Never debijas albums „Returnal” jau labu laiku kā izdots (diemžēl gan tā arī nav sanācis to noklausīties), bet pieļauju, ka īsto popularitātes bumu tas piedzīvos tikai tagad, kad iznācis singls „Returnal” – sadarbība ar PAŠU Entoniju Hegartiju no Antony and the Johnsons.Vairāk šeit.




8.The Twilight Sad - "The Wrong Car" [Fat Cat; 27/09/2010]
AMG rating: 8/10


AMGmusic rakstīja: „Lai arī jaunākais The Twilight Sad singls „The Wrong Car” nevar lepoties ar lielu devu saulainuma, tas melanholisms, kas strāvo no šīs dziesmas, nevis nomāc, bet patīkami atbrīvo. Un netraucē pat fakts, ka dziesmas garums sasniedz 7 minūtes un 30 sekundes. Bez tam kompozīcijai ir ārkārtīgi mīļš un skaists videoklips, kuru noteikti iesaku Jums noskatīties. Ak, jā, un, protams, es joprojām kūstu no skotu dialekta. Nu neviens anglis vai īrs nerunā tik seksīgi, kā skots! Vajadzētu šo dialektu ieviest skolās!Vairāk šeit.




7.The Strange Death of Liberal England - "Rising Sea" [Republic of Music; 23/08/2010]
AMG rating: 8/10


AMGmusic rakstīja: „Grupas ar savādo nosaukumu The Strange Death Of Liberal England, kas aizgūts no Džordža Deindžerfīlda tāda paša nosaukuma 1935.gada romāna, saknes meklējamas Anglijas pilsētā Portsmutā 2005.gadā, kad šis kvintets ir dibināts. Skanējuma ziņā pielīdzināti kanādiešu rok-orķestrim Arcade Fire un agrīnajiem The Pixies, TSDOLE lielo debiju gan piedzīvoja divus gadus vēlāk, kad tika izdots un britu kritiķu vidū visai atzinīgi novērtēts grupas debijas albums „Forward March!”. Tajā vasarā TSDOLE par saviem iesildītājiem izvēlējās arī populārā velsiešu apvienība Manic Street Preachers. (...) Debijas albuma pirmais singls (...) personīgi man ļoti atgādina pirms diviem gadiem izdoto, himnisko British Sea Power skaņdarbu „Waving Flags”.Vairāk šeit.




6.The Wombats - "Tokyo (Vampires & Wolves)" [14th Floor; 27/09/2010]
AMG rating: 8/10

AMGmusic rakstīja: „Neprātīgais Liverpūles trio The Wombats pavisam klusiņām šonedēļ izlaidis jaunu singlu „Tokyo (Vampires & Wolves)”. Britu prese šim singlam ir pievērsusi nulles uzmanību, un es pat nebūtu uzzinājis par tāda esamību, ja vien ne mani uzticamie krievu draugi – mūzikas pirāti. Ha, un mūziķi vēl nolād viņus. Redz, kā – pateicoties viņiem, uzzināju un nepalaidu garām jaunāko The Wombats singlu, kurš... ļoti reāli pretendēs uz iekļūšanu 2010.gada oktobra topā. Pat nevaru īsti izskaidrot, kas tieši man tik ļoti piedur šajā draiskajā grupas skanējumā – tak laikam jau enerģiskais pozitīvisms, kas strāvo cauri šai disko apvītajai rokmūzikai.Vairāk šeit.




5.Underworld - "Always Loved A Film" [Underworldlive; 20/09/2010]
AMG rating: 8/10

AMGmusic rakstīja: „Otrais singls pēc kārtas no Underworld jaunākā albuma „Barking” ir teicams, un gandrīz deva 90’to gadu elektroniskās mūzikas dieviem otro pēc kārtas Nedēļas Singla statusu no AMGmusic. Ja par plates pirmo singlu „Scribble” atbildīgs bija drum’n’base producents Linkolns Barets jeb High Contrast, tad „Always Loved a Film” producējuši pieredzējušie progressive house vīri Marks Naits un D.Ramirez. Tiesa, singla skanējums ne būt nav smags un nomācošs, tieši otrādi – tas turpina „Scribble” iesākto gaisīguma un pozitīvisma kampaņu. Bez tam – atkārtošos – klips ir vienkārši dievīgs šai dziesmai! Un arī iedvesmojošs. ;).” Vairāk šeit.




4.Summer Camp - "Round The Moon" [Republic of Music; 13/09/2010]
AMG rating: 8/10

AMGmusic rakstīja: „Līdzīgi kā jj pērn un Cults šogad, arī Summer Camp sāka kā mistisks projekts, par kuru nevienam nebija nekādas nojausmas, kas tad ir tā autori. Tas tapa zināms, kad Summer Camp sāka uzstāties (viņi bija iesildītāji pašiem The Drums!). Izrādās Summer Camp autors ir kāds britu mūzikā jau vairākus gadus zināms puisis vārdā Džeremijs Vārmslijs, kuram kopš 2006.gada jau iznākuši vairāki EP un singli, un pat divi albumi. Projektā Summer Camp viņa partnere ir meitenīgās balss īpašniece Elizabete Sankija. Pirmais dueta singls ir tāds rotaļīgi pozitīvs 80’to gadu pops, kas visvairāk atsauc atmiņā ainas no šīs desmitgades kino lentēm. Arī The Drums atskaņas „Round The Moon” var saklausīt, ja pacenšas.Vairāk šeit.




3.Twin Shadow - "Slow" [Terrible Records; 26/08/2010]
(
free download)
AMG rating: 8/10

AMGmusic rakstīja: „Vēl viens debitants AMGmusic, kam turpmāk būs pievērsta pastiprināta uzmanība. Zem nosaukuma Twin Shadow ir paslēpies kāds ņujorkietis Džordžs Lūiss, kurš jau septembra nogalē uz Grizzly Bear dalībnieka Krisa Teilora jaunā leibla Terrible Records laidīs klajā savu debijas albumu „Forget”. Albuma pirmais priekšvēstnesis ir dziesma „Slow”, ko Twin Shadow piedāvā lejupielādei par velti. Atkal jau 80’to gadu romantiskāko pusi atgādinošs skaņdarbs ar ļoti spēcīgu un arī smeldzīgu piedziedājumu, kas noteikti varētu patikt Moriseja un The Smiths cienītājiem. Pitchfork gan šo salīdzināja ar The Police daiļradi. Arī nav slikti.Vairāk šeit.

EDIT: Patiesībā Eiropā albums iznāks novembrī. Tā kā Twin Shadow mēneša laikā mūs iepriecināja ar vēl diviem pasakainiem skaņdarbiem, „Forget” kļūst par manu gaidītāko rudens plati!



2.Detachments - "Holiday Romance" [Thisisnotanexit; 13/09/2010]
AMG rating: 8/10

AMGmusic rakstīja: „2009.gada singlu topa noslēgumā, kurā Detachments debijas skaņdarbs „The Flowers That Fell” izcīnīja augsto 7.vietu, rakstīju, ka nekādi nesaprotu, kā tas nekļuva par vienu no gada lielākajiem hītiem, un kāpēc Detachments neviens nepiemin pie 2010.gada potenciāli spožākajiem debitantiem. Gandrīz gads ir apkārt un es varu tikai vēlreiz atkārtot augstākminēto. Tiešām nesaprotu. Detachments ir pavisam oficiāli AMGmusic jaunā mīļākā grupa. Tiesa, debijas albums vēl tikai gaida savu tikšanos ar mani. (...) jaunākais singls „Holiday Romance” jau ir absolūts electro skaņdarbs, kur dzīvie instrumenti, šķiet, nav izmantoti vispār. Bet zināt, ko? Arī nevajag. Ja ir kaut kas labs un nemirstīgs no 80’to gadu new wave/synth pop mūzikas, tad tas ir skanējums, kas cauri malām plūst šajā dziesmā. Par to arī milzīgs prieks.Vairāk šeit.




1.Yeasayer - "Madder Red" [Secretly Canadian; 13/09/2010]
AMG rating: 9/10


AMGmusic rakstīja: „Bruklinas eksperimentālā roka pārstāvji Yeasayer turpina izdot singlu formātā visus spožākos sava otrā studijas albuma „Odd Blood” gabalus, tādējādi it kā sakot visai pasaulei: „Neticiet pitchfork! Ticiet AMGmusic – „Odd Blood” IR lielisks albums!”. Februāra #1 un vienam no potenciāli labākajiem gada singliem – „O.N.E.” – seko mans plates otrs lielākais favorīts „Madder Red”. Jājautā, vai ceturtais albums singls būs „Rome”? Tad būtu laime pilnībā. Faktiski pat grūti kaut ko šeit vairāk piebilst – „Madder Red” ir izcils popmūzikas paraugs ar lielisku aranžējumu, lipīgu piedziedājumu, gudru liriku un teicamu dziesmas uzbūvi, kas aizrauj arvien vairāk ar katru nākošo sekundi, faktiski sasniedzot savu kulmināciju pašās dziesmas beigās ar izmisīgi lūdzošo rindiņu „Please don’t ask me why...”.Vairāk šeit.

SEPTEMBRA TOP 20 (ievads)

Sveiciens piektdienā!

Ar prieku varu paziņot, ka nedēļas (faktiski jau visa mēneša!) garais darbs pie septembra topiem ir noslēdzies. Singlu Topā patiesi bija ko noņemties, jo šī mēneša laikā AMGmusic nedēļas singlu apskatiem cauri izgāja veselas 92 dziesmas, kas ir otrs lielākais skaitlis šogad (96 dziesmas tika izvērtētas martā). No tām atlasījām 20 labākās, un jau pēc dažām stundām AMGmusic piedāvās šīs dziesmas Septembra Singlu Top 20 izskatā.

Pirms ķerties klāt Top 20 klausīšanās maratonam, piedāvāju arī palūkoties uz to dziesmu nosaukumiem, kuriem šomēnes kaut kādu iemeslu dēļ neizdevās ielauzties starp 20 labākajiem. Piebildīšu, ka 28 no šīm 72 dziesmām ir ar atzīmi 7/10, kas principā nozīmē, ka arī septembris bijis gana bagāts ar labām dziesmām. Jā, izcilo kompozīciju gan bija mazāk, kā iepriekšējos mēnešos, – 9/10 vispār piešķīrām tikai vienai dziesmai.

No topā neiekļuvušajām dziesmām var izcelt arī visus trīs šī mēneša apskatāmos latviešu mūzikas skaņdarbus – Jumpravas „Glāb”, Goran Gora „Distant Light” un Prāta Vētras „Gara Diena” – diemžēl neviens no trijotnes topam tā īsti tuvumā netika. Cerēsim, ka labāk veiksies Instrumentu jaunākajam singlam oktobrī!

Ak, jā, un par Moriseja "Everyday Is Like Sunday" jau brīdināju - šī dziesma, neskatoties uz augsto atzīmi 9/10, topā nevarēja iekļūt, jo tādi ir AMGmusic spēles noteikumi. :)


ŠOMĒNES TOPĀ NEIEKĻUVA:

Tamaryn - "Love Fade" [Mexican Summer]
(free download)
AMG rating: 7/10

Warpaint - "Undertow" [Rough Trade]
(free download)
AMG rating: 7/10

Silver Columns - "Always On" [Moshi Moshi]
AMG rating: 7/10

Trentemoller - "...Even Though You're With Another Girl" [In My Room]
AMG rating: 7/10

Jumprava - "Glāb" [Platforma]
AMG rating: 7/10

School Of Seven Bells - "Heart Is Strange" [Full Time Hobby]
AMG rating: 7/10

OMD - "If You Want It" [Republic of Music]
AMG rating: 7/10

Bright Light Bright Light - "Love Part II" [Popjustice HiFi]
AMG rating: 7/10

Fenech-Soler - "Lies" [B-Unique]
AMG rating: 7/10

Restless People - "Days Of Our Lives" [IAMSOUND]
(free download)
AMG rating: 7/10

Fiveng - "Give Me a Taste" [Beachtapes]
(free download)
AMG rating: 7/10

Fujiya & Miyagi - "Sixteen Shades of Black & Blue" [Full Time Hobby]
(free download)
AMG rating: 7/10

CocoRosie - "R.I.P. Burn Face" [Sub Pop]
(free download)
AMG rating: 7/10

Goran Gora - "Distant Light" [I Love You Records]
(free download)
AMG rating: 7/10

The Tallest Man on Earth - "Like the Wheel" [Dead Oceans]
(free download)
AMG rating: 7/10

All Tiny Creatures feat Justin Vernon - "An Iris" [Hometapes]
(free download)
AMG rating: 7/10

Harper Simon - "Berkeley Girl" [PIAS Recordings]
AMG rating: 7/10

Chad Valley - "Anything" [self-released]
(free download)
AMG rating: 7/10

Belle and Sebastian - "Write About Love" [Rough Trade]
(free download)
AMG rating: 7/10

The Coral - "More Than A Lover" [Deltasonic Records]
AMG rating: 7/10

Kanye West - "Power" [Roc-a-Fella]
AMG rating: 7/10

Disclosure - "Offline Dexterity" [Moshi Moshi]
AMG rating: 7/10

Booka Shade - "Teenage Spaceman" [Co-operative Music]
AMG rating: 7/10

Katy B - "Katy On A Mission" [Rinse]
AMG rating: 7/10

The Hundred In The Hands - "Pigeons" [Warp]
AMG rating: 7/10

Abe Vigoda - "Throwing Shade" [Bella Union]
AMG rating: 7/10

Goldfrapp - "Believer" [Mute Records]
AMG rating: 7/10

Sufjan Stevens - "I Walked" [Asthmatic Kitty]
(free download)
AMG rating: 7/10

Holy Other - "We Over" [Transparent]
AMG rating: 6/10

Mark Ronson feat Kyle Falconer - "The Bike Song" [Columbia]
AMG rating: 6/10

Scissor Sisters - "Any Which Way" [Polydor]
AMG rating: 6/10

Kylie Minogue - "Get Outta My Way" [Parlophone]
AMG rating: 6/10

Aeroplane - "Superstar" [Wall Of Sound]
AMG rating: 6/10

Clinic - "I'm Aware" [Domino]
AMG rating: 6/10

British Sea Power - "Zeus" [Rough Trade]
AMG rating: 6/10

Rose Elinor Dougall - "Carry On" [Scarlett Music]
AMG rating: 6/10

Caitlin Rose - "Shanghai Cigarettes" [Names]
AMG rating: 6/10

Prāta Vētra - "Gara Diena" [Brainstorm Records]
AMG rating: 6/10

First Aid Kit - "Ghost Town" [Wichita]
AMG rating: 6/10

Howls - "Hammock" [Regal]
AMG rating: 6/10

The Radio Dept. - "The New Improved Hypocrisy" [Labrador]
(free download)
AMG rating: 6/10

Twin Sister - "Ginger" [Double Six Records]
(free download)
AMG rating: 6/10

The Morning Benders - "All Day Day Light" [Rough Trade]
AMG rating: 6/10

The Dead Weather - "Blue Blood Blues" [Third Man Records]
AMG rating: 6/10

Karen Elson - "The Truth Is In The Dirt" [Third Man Records]
AMG rating: 6/10

White Rabbits - "The Salesman (Tramp Life)" [Mute]
AMG rating: 6/10

Linkin Park - "The Catalyst" [Warner]
AMG rating: 6/10

Egyptian Hip Hop - "Middle Name Period" [Moshi Moshi]
(free download)
AMG rating: 6/10

Monarchy - "Love Get Out Of My Way" [Mercury]
AMG rating: 6/10

A-ha - "Butterfly, Butterfly (The Last Hurrah)" [Rhino]
AMG rating: 6/10

Lorn - "None An Island" [Brainfeeder]
AMG rating: 6/10

Eskmo - "Cloudlight" [Ninja Tune]
AMG rating: 6/10

Blue Daisy & Anneka - "Raindrops" [Black Acre]
AMG rating: 6/10

Tricky - "Murder Weapon" [Domino]
AMG rating: 6/10

The Dunes - "Armor" [Art Fag Recordings]
AMG rating: 6/10

Frankie Rose And The Outs - "Candy" [Slumberland]
(free download)
AMG rating: 6/10

Marnie Stern - "Transparency Is the New Mystery" [Kill Rock Stars]
(free download)
AMG rating: 6/10

Pulled Apart By Horses - "High Five, Swan Dive, Nose Dive" [Transgressive]
AMG rating: 6/10

Peaches - "Jonny" [Blastfirstpetite]
AMG rating: 6/10

The Vaselines - "Sex With an X" [Sub Pop]
AMG rating: 6/10

I Am Kloot - "Proof" [Shepherd Moon]
AMG rating: 6/10

Bombay Bicycle Club - "Rinse Me Down" [Island]
AMG rating: 6/10

Manic Street Preachers - "(It's Not War) Just The End Of Love" [Columbia]
AMG rating: 5/10

Paul Weller - "Fast Car/Slow Traffic" [Island]
AMG rating: 5/10

Dels - "Shapeshift" [Big Dada]
AMG rating: 5/10

Mirrors - "Ways To An End" [Republic of Music]
AMG rating: 5/10

The Charlatans - "My Foolish Pride" [Cooking Vinyl]
AMG rating: 5/10

Biffy Clyro - "God & Satan" [14th Floor]
AMG rating: 5/10

Redlight feat Ms. Dynamite - "What You Talking About?" [MTA Records]
AMG rating: 5/10

Pendulum - "The Island" [Warner]
AMG rating: 5/10

The Qemists - "Renegade" [Ninja Tune]
AMG rating: 4/10

Morrissey - "Everyday Is Like Sunday" [EMI]
AMG rating: 9/10 [not eligible for charts!]