18 decembris, 2013

2013: GADA SINGLI (10.-1.vieta)



2013.GADA SINGLU TOP 100
3.DAĻA (10.-1.vieta)

10.Kanye West - "Black Skinhead" [Def Jam]
(from LP "Yeezus", out June)

Kanjē Vests, kurš atbildīgs par šīs desmitgades pagaidām labāko hip-hop albumu (2010.gada „My Beautiful Dark Twisted Fantasy”), šogad sarakstam pievienoja otru. Netipiski īsu, griezīgu un dinamisku plati „Yeezus”, turklāt ar lozungu „man riebjas radiostacijas, es negribu, ka manas dziesmas tur spēlē” atteicās no singlu izdošanas. Mūzikas apskatniekiem neatlika nekas cits, kā pašiem izvēlēties albuma hītus, un te nu sākas problēma, jo „Black Skinhead” vietā tikpat labi varēja būt „I Am a God” vai „New Slaves”. AMGmusic tomēr izvēlējās pirmo un tolaik rakstīja: „Tas jau vairs nav hip-hops. Tas ir histērisks pankrepa manifests, ko neviens šobrīd nespēj tik labi izkliegt, kā Yeezus.”. Jūnija singlu topā ieņēma 1.vietu.


9.Savages - "Shut Up" [Matador]
(from LP "Silence Yourself")

Kā šogad Savages palika bez Mercury mūzikas balvas, ir pāri manai saprašanai. Londonas meiteņu kvartets izdeva viennozīmīgi jaudīgāko rokmūzikas ierakstu 2013.gadā. Jau pērn grupa debitēja ar lielisko singlu „Husbands”, kas 2012.gada AMGmusic singlu topā ieņēma 17.vietu. Šogad desmitniekā trāpa albuma ievadošais skaņdarbs „Shut Up”, kas ir saturiski visprecīzākā albumu raksturojošā dziesma ar aicinājumu... „aizvērties”. Ar aicinājumu nezibināt savus telefonus koncertos, bet saņemt to, par ko ir maksāts, proti, mūziku. AMGmusic tolaik rakstīja: „Pats svarīgākais, ka grupa, kas savu karjeru sāka ar pancisku un rotaļīgu hīt-singlu, ar trešo dziesmu arvien vairāk apliecina kā nopietns un interesants kolektīvs ar dziļāku mesidžu.”. Aprīļa singlu topā ieņēma 3.vietu.


8.Weekend - "Mirror" [Slumberland]
(from  LP "Jinx")

Neformālajā cīņā par gada labāko rokmūzikas dziesmu tomēr uzvar Sanfrancisko kolektīva Weekend pirmais singls no šogad izdotā otrā studijas albuma „Jinx”. Kad aprīlī iznāca šis singls, rakstīju „Viscaur ala agrīno The Cure garā ieturētais skaņdarbs jau tā ir no visām pusēm skaists, bet otrajā daļā emocionāli uzsprāgst, liekot miljoniem mīlestības nāvējoši caurdurtu siržu īpašniekiem sāpīgi pievienoties divām rindiņām, kas atkārtojas vairākkārtīgi: „I feel sick, sick, sick, sick / In my heart””. Vēlāk, analizējot teksta pirmo pantiņu („Heavy steps ans heavy breath / Out of phase, out of time”), radās doma, vai tikai patiesībā tas nav stāsts par zālēm pret salauztām sirdīm (if you know what I mean...), nevis pašiem sirdsēstiem, taču tas tikai piešķir papildus bonus punktus šim gabalam. Aprīļa singlu topā ieņēma 2.vietu.


7.default genders - "words with friends" [self-released]
(from EP "Stop Pretending")

Džeimss Brūkss, kurš agrāk bija pazīstams kā Elite Gymnastics un nu jau kādu laiku arī kā Grimes boifrends, šogad nolēma mainīt segvārdu. Sākotnēji izplatījis presē paziņojumu, ka tagad viņš būs dead girlfriends, vēlāk atklāja, ka tāda grupa jau eksistē, un mainīja pseidonīmu trešo reizi – uz default genders. Viņa jaunākais EP ar nosaukumu „Stop Pretending” gan vēl iznāca kā dead girlfriends ieraksts, tiesa, uz EP vāciņa atainoti vien burti DG. Droši vien tāpēc arī jaunais segvārds ir ar tiem pašiem sākumburtiem. Lai nu kā, bet EP ievadošais gabals „words with friends” ir viena no skaistākajām dziesmām, ko Džeimss ir radījis. „The way they all talk about pain / Like it’s some kind of abstract thing / Like it’s an outfit you can change any time,” ir vienas no patiesākajām un tamdēļ arī fantastiskākajām rindiņām mūzikā 2013.gadā. Turklāt vēl tas noslēgums: „Fuck that, fuck them, fuck you / Ugh, fuck my life”. Jūlija singlu topā ieņēma 1.vietu.


6.Phosphorescent - "Song for Zula" [Dead Oceans]
(from LP "Muchacho")

Decembris ir mēnesis, kad lielākā daļa mūzikas žurnālu un portālu darbinieki ir aizņemti ar gada notikumu apkopojumiem, bet mūziķi jau tāpēc nepārstāj muzicēt. Lieliskas kompozīcijas decembrī iznākušas šogad (BURIAL!!!), un ne mazāk lieliskas iznāca arī pērnā gada pēdējā mēnesī. Amerikāņu mūziķis Metjū Houks jeb Phosphorescent martā izdeva vienu no šī gada skaistākajiem ierakstiem, savu sesto studijas albumu „Muchacho”, kura centrālais hīts ir „Song For Zula”. AMGmusic tolaik rakstīja: „Iesākusies ar citātu no slavenā Džonija Keša hīta „Ring of Fire” („Some say love is a burning thing / That it makes a fiery ring”), „Song For Zula” turpinās kā atskārsmju un pieredzes stāsts par mīlestību un, ko tā var nodarīt. Aptuveni kā, kad vecus narkomānus lūdz jauniešiem izstāstīt par savu bēdīgo pieredzi, tā teikt, iebiedēšanai.”. Decembra singlu topā ieņēma 1.vietu.


5.Blood Orange - "Chamakay" [Domino]
(released as a single on September 12th)

2011.gadā Londonas mūziķis Devs Hainss nomainīja segvārdu Lightspeed Champion uz Blood Orange un strauji mainījās arī muzikāli. Lai arī pirmais singls „Dinner” bija satriecoši lielisks (joprojām uzskatu par labāko viņa karjerā), sākums nebūt nelikās tik daudzsološs. Taču pērn Hainss kļuva par vienu no pieprasītākajiem producentiem, viņa kontā ir gan Solanžas Noulzas, gan Sky Ferreira lielākie karjeras hīti. Novembrī mūziķis izdeva otro albumu kā Blood Orange, un tas izrādījās viens no šī gada labākajiem popmūzikas ierakstiem. Pirmais singls „Chamakay” AMGmusic vērtējumā ir skaistākā šī gada balāde. Tolaik AMGmusic rakstīja: „„Chamakay” ir tik skaists, ka šķiet ir kāda 80’to gadu pērle, kāds nedzirdēts Sade gabals, kas liekams blakus „No Ordinary Love”. Dziesmas smeldzīgumu palīdz iznest arī Karolīna Polačeka no Chairlift, kas šķietami klusu un fonā, bet pamanāmi izceļ dziesmas skumjas.”. Septembra singlu topā ieņēma 2.vietu.


4.Arcade Fire - "Reflektor" [Merge]
(from LP "Reflektor")

Ļoti interesanti ir pavērot dažādu izdevumu gada albumu topus, kuros gandrīz visos rotājas arī Arcade Fire vārds. Pat tādos, kas viņu jaunajam albumam „Reflektor” sākotnēji piešķīra... 4/10. Acīmredzot bija nepieciešams zināms laiks, lai arī konservatīvākie grupas piekritēji sagremotu faktu, ka Arcade Fire komplektā ar Džeimsu Mērfiju nav un nevar izklausīties pēc Arcade Fire bez Džeimsa Mērfija. Pirmais sprādziens bija jau septembrī, kad grupa izdeva albuma pirmo singlu, tā tituldziesmu, kurā turklāt piedalās arī pats Deivids Bovijs. AMGmusic tolaik rakstīja: „Vins Batlers jauno plati raksturoja kā krustojumu starp „Studio 54 un Haiti vudū”, un tas daļēji ir trāpīgi. Tiesa, vēl labāk trāpīja pičforks, kas jauno Arcade Fire singlu salīdzināja ar... Daft Punk „Get Lucky”. Tikai sākotnēji tas šķiet absurdi. Patiesībā šīm dziesmām ir daudz kopīga. Sākot no disko ritma, beidzot ar mūzikas sakņu meklēšanu muzikālajā pavadījumā.”. Septembra singlu topā ieņēma 1.vietu.


3.CYMBALS - "The Natural World" [Tough Love]
(released as a single on January 24th)

Es jau jūtu, kurš gabals manos 2013.gada DJ setos varētu neiziet no saraksta,” es janvārī rakstīju šīs dziesmas pieteikumā, un tā arī notika. Londonas kvartets CYMABLS parūpējās par pirmo lielo 2013.gada hītu, laižot klajā sev netipisku skaņdarbu, par kuru AMGmusic rakstīja: „„The Natural World” ir pozitīvisma jūra ar siltu sentimenta piedevu un lipīgi himnisku piedziedājumu.”. Tolaik bija cerības jau šogad ieraudzīt turpinājumu 2011.gada ne visai izteiksmīgajam debijas albumam, bet tikai rudenī mēs uzzinājām, ka albums ar nosaukumu „The Age of Fraction” patiesībā iznāks vien 2014.gada februārī. Janvāra singlu topā ieņēma 1.vietu.


2.Arcade Fire - "Afterlife" [Merge]
(from LP "Reflektor")

Arcade Fire šogad konkurenci sastādīja CYMBALS, Daft Punk un... Arcade Fire. Līdz pēdējam brīdim nevarēju izšķirties, kuru dziesmu likt augstāk – „Reflektor” vai „Afterlife”. Beigu beigās ņēmu talkā dziesmu vārdus, un šajā ziņā uzrunājošāks un emocijas paaugstinošāks noteikti ir „Afterlife”. Gan ar ģeniāli trāpīgo jautājumu „When love is gone / Where does it go?”, gan ar piedziedājuma mantru: „Can we work it out? / Scream and shout till we work it out?”. AMGmusic tolaik rakstīja: „Dažreiz tikai izkliedzoties, izstrīdoties, pat izlamājoties, var atrisināt daudz savstarpējas attiecības, kuru lielākais ļaunums ir klusums. Un šķiet, tikai Arcade Fire par skumjām un nostalģiskām tēmām spēj dziedāt tā, ka gribas nevis skumt, bet pasmaidīt un iet tālāk. Jo viss šķiet skaidrāks un saprotamāks.”. Oktobra singlu topā ieņēma 1.vietu.



1.Daft Punk feat. Panda Bear - "Doin' it Right" [Columbia]
(from LP "Random Access Memories")

Gadsimta dziesma”, „gabals, kas pārspēj visas pasaules narkotikas” – kādus tik epitetus šai dziesmai neesmu veltījis gan tviterī, gan radio ēterā. Vietām noteikti pārspīlēdams, vietām ne. Tamdēļ grūti kaut ko vēl izdomāt piebilst, ja nu vienīgi to, ka arvien vairāk šo dziesmu klausoties ir grūti noticēt, ka „Doin’ it Right” ir nevis Animal Collective, bet Daft Punk gabals, turklāt no tāda albuma, kāds ir „Random Access Memories”. Tik ļoti izceļas Panda Bear, ko savulaik atzīmēja arī AMGmusic: „Panda Bear ir šīs absolūti fantastiskās kompozīcijas zvaigzne, kas – līdzīgi kā Animal Collective labākajos darbos – ar četrām rindiņām, turklāt brutāli vienkāršām, spēj radīt tādu emociju gammu, ka Tu pat nesaproti, kāpēc sāc raudāt. Bet arī uz to viņš pats atbild: „If you lose your way tonight / That’s how you know the magic’s right”. Vai tad emocijas ir jāanalizē? Ja tās ir, tad MAĢIJA ir nostrādājusi.”. Maija singlu topā ieņēma 1.vietu.

2013: GADA SINGLI (20.-11.vieta)



2013.GADA SINGLU TOP 100
2.DAĻA (20.-11.vieta)

20.Tove Lo - "Habits" [Warner]
(released as a single on March 15th)

Ārkārtīgi spēcīgs šis gads ir bijis popmūzikā, un aiz Top 20 svītras palikuši tādi lieliski singli kā „Falling” no HAIM, „I Won’t Be Long” no Beck, taču Top 20 nevarēja neiekļaut jaunās norvēģu dziedātājas Tūves Nilsones jeb Tove Lo singlu „Habits”. Galu galā „I gotta stay HIGH / All the time / To keep you off my mind” ir viens no 2013.gada AMGmusic mīļākajiem piedziedājumiem. Aprīļa singlu topā gan ieņēma vien 6.vietu, paliekot aiz vairākiem singliem, kas Top 20 nav atrodami.


19.CHVRCHES - "Gun" [Virgin]
(released as a single on July 15th)

Skotu trio CHVRCHES ir viena no tām grupām, kas Top 100 pārstāvēta ar diviem singliem. Ja sākotnēji šķita, ka augstākā vietā varētu būt marta hīts „Recover”, tad pēc albuma iznākšanas kā spēcīgāku sevi apliecināja vasaras sākuma hīts „Gun”. Maija singlu topā arī palika vien 6.vietā, tiesa, jāmin, ka maijs singlu ziņā bija, šķiet, pats piesātinātākais gada mēnesis.


18.Autre Ne Veut - "Play by Play" [Software]
(from LP "Anxiety")

Par Bruklinas mūziķi Arturu Ašinu jeb Autre Ne Veut AMGmusic rakstīja jau 2012.gadā, neskopojoties ar komplimentiem un prognozēm par viņa tolaik gaidāmo albumu „Anxiety”. Tik tiešām albums izrādījās viens no spēcīgākajiem šogad, ko skaisti ieskandināja Autre Ne Veut karjeras lielākais hīts „Play By Play”. Janvāra singlu topā ieņēma 5.vietu, bet gada topā divas šī mēneša dziesmas iemanījiess apsteigt.


17.Dead Gaze - "I Found The Ending" [Palmist]
(from LP "Dead Gaze")

Šī gada topā neiztiek arī bez dažiem AMGmusic lokālajiem hītiem, kurus diezin vai atradīsit citu mūzikas izdevumu vai blogu gada singlu sarakstos, turklāt tik augstā vietā. Par Misisipi mūziķa Kolina Fērlova projekta Dead Gaze gada sākumā izdoto „I Found The Ending” AMGmusic ne velti tolaik rakstīja: „Pats Fērlovs „I Found The Ending” sauc par pagaidām labāko no saviem darbiem un droši vien būtu dīvaini, ja viņš tā nedarītu. Vismaz AMGmusic improvizētais ofiss atkal ir saules pārpildīts.”. Janvāra singlu topā ieņēma 2.vietu.


16.Ellery James Roberts - "Kerou's Lament" [self-released]
(no official release info)

Elerijs Džeimss Roberts, kura muzikālo talantu AMGmusic apbrīno jau no 2011.gada, kad viņa toreizējai grupai WU LYF iznāca debijas albums, ir kā tāds sniegs Turcijā – kamēr visi brīnās, kur tāds uzradās, tas jau atkal ir pazudis. Brīžiem tiešām šķiet, ka viņš ir mītiska persona. Par viņa singlu „Kerou’s Lament” AMGmusic tolaik rakstīja: „tas ne tikai atgādina lielisko 2011.gada plati, bet pat pārspēj ekspektācijas.”. Turklāt „You fucked up this world / But you won’t fuck with me” ir viens no gada himniskākajiem piedziedājumiem. Jūnija singlu topā ieņēma 2.vietu.


15.Majical Cloudz - "Bugs Don't Buzz" [Matador]
(from LP "Impersonator")

Arī Kanādas duets Majical Cloudz ir topā pārstāvēts ar diviem singliem, turklāt abi tik vienlīdz skaistiem, ka bija ļoti grūti izšķirties, kuru atstāt ārpus Top 20. Beigu beigās AMGmusic izvēle nosliecās par labu otrajam singlam „Bugs Don’t Buzz”, kas brīžiem satriec ar savu tiešumu. AMGmusic tolaik rakstīja: „„The cheesiest songs all end with a smile / This won’t end with a smile, my love,” viņš mīļi, bet stingri piekodina jau pašā dziesmas sākumā, lai tās beigās tiešām nonāktu pie skumja secinājuma. Turklāt tas viss atkal pavadīts ar perfektu minimālismu un tiešumu arī melodijā, kas ir vienlaikus silta, bet arī nebrīdinoši nesaudzīga. Kā pati dzīve un tā sasodītā mīlestība.”. Maija singlu topā ieņēma 2.vietu.


14.Vampire Weekend - "Ya Hey" [XL]
(from LP "Modern Vampires Of The City")

Turpat uz pēdām vēl viens maija singls, turklāt no vēl vienas grupas, kas šī gada Top 100 pārstāvēta ar divām dziesmām. Tiesa, šajā gadījumā nekādas dilemmas nebija, jo „Ya Hey” ir BY-FAR izcilākais skaņdarbs šī gada lieliskajā Vampire Weekend albumā „Modern Vampires of the City”. AMGmusic tolaik skaidroja: „iemesls, kāpēc „Ya Hey” gribas saukt par vienu no TOP 3 Vampire Weekend labākajiem singliem, ir spēja šai savai ironijai, asprātībai un jautrībai pievienot pieaugušu un gudru melodiju, kas sasaucas ar Phosphorescent šī gada plati un pat U2 80’to gadu beigu posmu.”. Maija singlu topā nepelnīti ieņēma vien 4.vietu.


13.ceo - "WHOREHOUSE" [Modular]
(from f/c LP "WONDERLAND", out February 2014)

Par lielisku popmūziku runājot... Atceros, pēdējais 2012.gada A-LIST singls nāca no zviedru apvienības Kate Boy. Šogad situācija atkārtojās, jo kā pēdējais gada labāko singlu sarakstā ieslīdēja zviedru mūziķis Ēriks Berglunds jeb ceo, kurš vēl joprojām siltā atmiņā no 2010.gada. Toreiz gada topā viņš ierindojās 14.vietā ar singlu „come with me”, bet tagad vēl vienu vietu augstāk ar izcili bezbēdīgo skaņdarbu „WHOREHOUSE”. AMGmusic tolaik rakstīja: „Es pat nezinu, vai šī tiešām ir himna prostitūtām (lai gan viņas jau SEN to būtu pelnījušas par savu smago, atbildīgo un noderīgo darbu), bet dziesmas lieliski atbilst albuma nosaukumam „WONDERLAND”. Stampājošie bīti, izcili lipīgā melodija un tikai zviedriem raksturīgās sintezatoru skaņas rada sajūtu, ka esi krāsainā (skatīt albuma vāciņu augstāk!) un rotaļīgā pasaku pasaulē. Pieaugušo pasaku.” Novembra singlu topā ieņēma 1.vietu.


12.Daft Punk feat. Pharrell Williams - "Get Lucky" [Columbia]
(released as a single on April 19th)

Droši vien jau esmu mazliet apzadzis Daft Punk. OK, es piekrītu, ka gada laikā „Get Lucky” ir atskaņota TIK daudz un TIK dažādās vietās, ka ir iestājusies zināma imunitāte, ja ne riebums, taču noliegt faktu, ka šis ir viens no ģeniālākajiem desmitgades popmūzikas hītiem, ir neiespējami. Top 10 atrodams cits Daft Punk singls, tāpēc tas, lai arī ar smagumu sirdī, bet „Get Lucky” ļāva atstāt ārpus Top 10. AMGmusic tolaik par šo hītu rakstīja: „galvenajā lomā šeit, protams, Farels Viljamss. Viņa vokāls kopā ar unikālu, siltu un autentisku 70’to gadu disko/soul mūzikas krustojumu padara šo par mūsdienu klasiku. Punkts.”. Aprīļa singlu topā ieņēma 1.vietu.



11.Big Sean feat. Kendrick Lamar & Jay Electronica - "Control (HOF)" [G.O.O.D. Music]
(no official release info)

Tikpat smagu sirdi ārpus Top 10 bija jāatstāj arī skandalozākais 2013.gada skaņdarbs. Tā jau ir, rakstot par mūziku, šķiet, kā var nezināt vienu vai otru mūziķi, bet izrādās, ka tikai pēc šī Big Sean gabala daži uzzināja, ka pasaulē ir tāds Kendriks Lamārs, kas pērn izdeva izcilu albumu „good kid, M.A.A.D. city”. Tieši viņa pantiņš, kurā tiek braukts virsū visiem pēc kārtas, nešķirojot, vai tas ir reperis, Sadams Huseins, vai slavens NBA treneris. AMGmusic tolaik rakstīja: „Tā vien liekas, ka šī singla noplūdināšana internetā vienlaikus ar jauno Breaking Bad sezonas sākšanos, nav tīra nejaušība. Pērn, kad iznāca izcilais Kendrika debijas albums „good kid, M.A.A.D City”, viņa pieticība, vienkāršums un pat šķietama kautrība bija kā Volteram Vaitam pirmajā sezonā. Savukārt šeit viņš ir absolūts Haizenbergs, krāmējot virsū un izaicinot visus, kas vien ienāk prātā. Sākot ar „es esmu islāmists, kas ēd cūkgaļu” un „es esmu tikpat svarīgs, cik Pāvests” un turpinot ar „es esmu Ņujorkas (hip-hop) karalis, es ceļu latiņu, jūs netiekat līdzi”.” Augusta singlu topā ieņēma 1.vietu.

2013: GADA SINGLI (100.-21.vieta)

Sveiciens!

Kad ir labas mūzikas trūkums, nav labi. Taču, kad ir labas mūzikas pārpilnība, atkal nav labi. Par mūziku aktīvi rakstu jau astoņus gadus, bet 2013.gads noteikti bijis piesātinātākais un tāpēc vislielākās galvassāpes radošākais, veidojot AMGmusic Gada Top 100. Tā kā tūlīt (lasi – aizvakar) jau jāķeras klāt albumu topam, ar steigu publicēju šī gada labākos singlus AMGmusic skatījumā.

Diemžēl šogad laika trūkuma dēļ nesanāks izveidot ierastās gada izlases, tamdēļ dziesmas, kas ierindojušās no 100. līdz 21.vietai, šeit vienkārši saraksta veidā informācijai, taču par katru no tām var atrast ierakstu AMGmusic. Savukārt par pirmo divdesmitnieku sekos divi atsevišķi raksti. Kopsummā AMGmusic šogad vērību piegriezis 898 kompozīcijām, no kurām 115 iekļuvušas A-LISTē, attiecīgi 15 dziesmām nācās palikt ārpus strīpas – to saraksts alfabētiskā secībā arī atrodams zemāk.

Neviens mākslinieks šogad nevar lepoties ar trim singliem Top 100, toties ir vairāki, kas pārstāvēti ar divām dziesmām. Tie ir SZA, Vampire Weekend, Drake, The Knife, Savages, Darkside, CHVRCHES, Majical Cloudz, Daft Punk un Arcade Fire. Pēdējiem diviem īpašas uzslavas, jo abu grupu abi singli ir iekļuvuši Top 20. Īpašs prieks arī par trim latviešu dziesmām no Bērnības Milicija, ELVI/DUNIAN un Cilpa. Tāpat arī par jauno Igaunijas apvienību Candy Empire, kuru singls „Sleng Teng” izrādījies veiksmīgāks par visām latviešu kompozīcijām.

15 TRACKS THAT DIDN’T MAKE IT:

!!! - "Slyd" [Warp]
A$AP Rocky - "Long Live A$AP" [RCA]
Angel Haze - "Initiation" [self-released]
ASTR - "Operate" [self-released]
Bebe Black - "Deathwish" [Columbia]
Cloud Boat - "I Left For A Reason (It Escapes Me Now)" [Apollo]
Cold Cave - "God Made the World" [Heartworm]
Glasser - "Shape" [True Panther]
Hooded Fang - "Graves" [Full Time Hobby]
Keep Shelly In Athens - "Madmen Love" [Cascine]          
Pleasure Leftists - "Elephant Men" [Katorga Works]
Port St. Willow - "Soft Light Rush (ii)" [Downtown]
Purity Ring - "Grammy" (Soulja Boy cover) [self-released]
Wild Smiles - "Sweet Sixteen" [Invada]
Willow Smith - "Sugar and Spice" [self-released]


2013.GADA SINGLU TOP 100
1.DAĻA (100.-21.vieta)

100.Vox Mod feat. Palaceer Lazaro - "Iridescent Asteroid Mists" [self-released]
99.Toro Y Moi - "Say That" [Carpark]
98.Cyril Hahn - "Raw Cut" [PMR]
97.Lost Scripts - "I'll Be Watching You" [Young Turks]
96.Binary - "G.O.D." [self-released]
95.Jenny Hval - "The Seer" [Rune Grammofon]
94.Son Lux - "Lost It to Trying" [Joyful Noise]
93.Movement - "Us" [Modular]
92.Bipolar Sunshine - "Rivers" [self-released]
91.oOoOO feat. M.L. - "Stay Here" [Nihjgt Feelings]

90.SZA - "ICE.MOON" [self-released]
89.Mazzy Star - "California" [Rhymes of an Hour]
88.Chelsea Wolfe - "We Hit a Wall" [Sargent House]
87.JAWS - "Gold" [Rattlepop]
86.W.H.I.T.E. - "I Wasn't Afraid" [Aagoo Records]
85.Empire Of The Sun - "Alive" [Astralwerks]
84.Marina and the Diamonds & Charli XCX - "Just Desserts" [self-released]
83.Leopard of Honour - "Visions of Garuda" [self-released]
82.Lace Curtain - "Falling (II)" [Mexican Summer]
81.Jagwar Ma - "The Throw" [Marathon Artists]

80.Yeah Yeah Yeahs - "Sacrilege" [Polydor]         
79.Vampire Weekend - "Step" [XL]
78.Joanne Robertson - "HEAT" [World Music]
77.James Blake - "Retrograde" [Republic]
76.Thundercat - "Heartbreaks + Setbacks" [Brainfeeder]
75.Drake - "5AM in Toronto" [Young Money]
74.Zomby - "Overdose" [4AD]
73.Slava - "Girl Like Me" [Mexican Summer]
72.Sophie - "Bipp" [Numbers]
71.The Knife - "A Tooth for an Eye" [Brille]

70.SZA - "Julia" [self-released]
69.Friends - "The Way" [Lucky Number]
68.Mood Rings - "The Line" [Mexican Summer]
67.Lovestreams - "Shock Corridor" [Jagjaguwar]
66.Sun Kil Moon - "Richard Ramirez Died Today Of Natural Causes" [Caldo Verde]
65.Bērnības Milicija - "Superlīme" [self-released]
64.The Pleroma - "Kimnata" [self-released]
63.Savages - "She Will" [Matador]
62.Eyedress - "Nature Trips" [Abeano]
61.Darkside - "1120" [Other People]

60.Ariel Pink and Jorge Elbrecht - "Hang on to Life" [Mexican Summer]
59.Devendra Banhart - "Never Seen Such Good Things" [Nonesuch]
58.Unknown Mortal Orchestra - "So Good at Being in Trouble" [Jagjaguwar]
57.Roosevelt - "Elliot" [Greco-Roman]
56.DJ Koze feat. Matthew Dear - "My Plans" [Pampa]
55.ELVI/DUNIAN - "IUNO" [self-released]
54.The Knife - "Full Of Fire" [Brille]
53.Pharmakon - "Crawling on Bruised Knees" [Sacred Bones]
52.Purple - "The Club" [Wedidit]
51.FKA twigs - "Water Me" [Young Turks]

50.Forest Swords - "The Weight Of Gold" [Tri Angle]
49.Drake feat. Majid Jordan - "Hold On We're Going Home" [Cash Money]
48.AlunaGeorge - "Attracting Flies" [Island]
47.CHVRCHES - "Recover" [Virgin]
46.Mariah Carey feat. Miguel - "#Beautiful" [Island Def Jam]
45.Janelle Monae feat. Miguel - "Primetime" [Atlantic] 
44.Danny Brown - "Kush Coma" [Fool's Gold]
43.DJ Rashad - "I Don't Give a Fuck" [Hyperdub]
42.Death Grips - "Whatever I want (Fuck who's watching)" [self-released]
41.Fuck Buttons - "The Red Wing" [ATP]

40.The xx - "Together" [Interscope]
39.Torres - "Honey" [self-released]
38.Lady Lamb the Beekeeper - "Bird Balloons" [Ba Da Bing!]       
37.Kylesa - "Unspoken" [Season of Mist]
36.Sigur Ros - "Brennisteinn" [XL]
35.Cilpa - "Melnās Kupenas" [self-released]
34.Mutual Benefit - "Golden Wake" [Other Music]
33.Soviet Soviet - "No Lesson" [Felte]
32.David Bowie - "The Stars (Are Out Tonight)" [Columbia]
31.Merchandise - "Anxiety's Door" [Night People]

30.Cut Copy - "We Are Explorers" [Modular]
29.Candy Empire - "Sleng Teng" [self-released]
28.Rustie - "Slasherr" [Numbers]
27.Glass Candy - "Warm in the Winter" [Italians Do It Better]
26.HAIM - "Falling" [Polydor]
25.Beck - "I Won't Be Long" [Fonograf Records]
24.TNGHT - "Acrylics" [Warp]
23.Darkside - "Paper Trails" [Other People]
22.Majical Cloudz - "Childhood's End" [Matador]
21.Father Sculptor - "Sault" [IX Hispana Records]