14 jūnijs, 2014

A-LIST: How To Dress Well - Face Down


How To Dress Well - "Face Down" [Domino]
(from f/c LP ""What Is This Heart?"", out June 23rd)

Kad Toms Krells jeb How To Dress Well martā izziņoja jauno albumu „”What Is This Heart”?” un nodeva atklātībā tā pirmo skaņdarbu „Words I Don’t Remember”, bija skaidri jaušams, ka mūziķis ir transformācijas procesā. Šīs aizdomas vēl vairāk pastiprināja sekojošais hīts „Repeat Yourself”, kurā bija palicis visai maz no tā Krella trausluma, kas spiedās cauri viņa albumos „Love Remains” (2010) un „Total Loss” (2012). Abi singli gan ir vairāk nekā lieliski un pelnīti gozējas AMGmusic 2014.gada A-LISTē, tomēr nepameta zināmas bažas, cik tālu šādā laiskā r’n’b virzienā Toms ies.

Viss ir nostājies vietās ar plates jaunāko singlu „Face Down”. Šo darbu gan gluži nenosauksi par „trauslu”, taču šeit atkal ir jūtams „vecais” How To Dress Well. „Face Down” joprojām skan plašāk un masīvāk salīdzinājumā ar pirmajiem diviem albumiem, taču tā trauksmainības un baiļu sajūta, kas vijas cauri pantiņiem un kuru nomaina pēkšņi caur pērkona negaisu iespīdējis saules stars piedziedājumā („No, I don’t think you know what’s best for me”), kas tikpat pēkšņi atkal pazūd, šo liek saukt par pagaidām iespaidīgāko darbu no gaidāmās plates, kas iznāks jau 23.jūnijā.

A-LIST: Caribou - Can't Do Without You


Caribou - "Can't Do Without You" [Merge]
(from f/c LP "Our Love", out October 7th)

Kanādas mūziķis Dens Sneits tik bieži mūs lutina ar dažādiem remiksiem un interesantām platēm zem sava vēl viena alter-ego Daphni, ka bija pat mazliet piemirsies, ka pagājuši jau veseli četri gadi, kopš iznāca viņa karjeras izcilākais ieraksts „Swim”. Albums 2010.gadā iekļuva AMGmusic GadaAlbumu Top 10, bet tā izcilais singls „Odessa” iekļuva minēta Gada Singlu Top pieciniekā.

Pēc tik ilga pārtraukuma ir patīkami dzirdēt, ka Sneits kā Caribou ar atgriešanās singlu „Can’t Do Without You” būtībā atgriežas tur, kur mūs atstāja pirms četriem gadiem, lai gan ir pamanāmas arī pārmaiņas. „Can’t Do Without You” ir viens no saulainākajiem elektroniskās mūzikas darbiem Sneita diskogrāfijā, kas iesākas kā tipisks electro/house, kādu varētu radīt arī, piemēram, Kelvins Hariss. Taču Sneits šeit ievadam atļauj ievilkties veselas pusotras minūtes garumā, līdz ieslēdz sev raksturīgās zemās basa partijas, kādas mēs jau dzirdējām platē „Swim”, un pēc reibinoša sintezatoru viļņa tikpat spēji gabalu arī pārtrauc. Nepārsteidz, ka „Can’t Do Without You” būs gaidāmā albuma „Our Love” ievadošais skaņdarbs, jo šis tiešām izklausās pēc ievada. Pēc ievada kaut kam ļoti baudāmam.

AUTOBAHN - Ulcer


AUTOBAHN - "Ulcer" [Tough Love]
(from f/c EP "EP 2", out July 7th)

Pagājušā gada izskaņā pavisam nejauši līdz AMGmusic ausīm nonāca jauns Līdsas kolektīvs AUTOBAHN ar dziesmu „Force Red” no tolaik tikko izdotā debijas EP „EP1”. Gan dēļ sava ģeogrāfiskā novietojuma, gan muzikālajām izpausmēm ir visnotaļ loģiski AUTOBAHN salīdzinājumu ar Eagulls, kas martā izdeva pagaidām gada labāko debijas ierakstu rokmūzikā. Turklāt abas grupas pārstāv leibls Tough Love. 7.jūlijā iznāks otrais AUTOBAHN EP, kuru šobrīd ievada dziesma „Ulcer”. No vienas puses šis ir stilistisks turpinājums „Force Red”, taču mazāk agresīvs, vairāk tumšāks un arī nostrādātāks, melodiskāks, ar ļoti „in-your-face” piedziedājumu, kas sākas ar vārdiem „Full breath as life just decays / Cut deep, no worth, not this way”.