25 maijs, 2012

Nedēļas Izlase (30.04.12.-06.05.12.)

Sveiciens!

Kā jau stāstīju, maijs mums šogad dažādu iemeslu dēļ sanācis tāds mazliet haotisks. Tā kā straujiem soļiem tuvojas jūnijs, kurā, pirmkārt, gaidāmi lieli jaunumi, otrkārt, atsāksies ierastā jauno singlu atspoguļošana, ar steigu piedāvājam piecas iekavējušās maija nedēļas izlases, kurās bez paplašinātiem komentāriem – Nedēļas Singls, Piecas Dziesmas, ko nedrīkst laist garām, Nedēļas Remikss un Nedēļas video. Sākam ar 30.aprīļa nedēļu.

SINGLE OF THE WEEK


Twin Shadow - "Five Seconds" [4AD]
(from f/c LP "Confess", out July 9th)

AMGmusic sirdi visvairāk sildošā ziņa šajā nedēļā bija tā, ka jūlijā gaidāms turpinājums lieliskajam Twin Shadow debijas ierakstam „Forget”. Vēl lielāku sajūsmu izraisīja fakts, ka pirmais singls no gaidāmās plates „Confess” ir vienkārši satriecošs, lai neteiktu, ka tas ir, iespējams, labākais singls Twin Shadow karjerā.

Ja debijas platē par „meksikāņu izcelsmes Moriseju” iesauktais Džordžs Luiss demonstrēja melanholiski saldsērīgu noskaņu, daloties skumjās par mīlestību („I don’t wanna believe / Or be in love” dziesmā „Slow” vai „Everything I see looks like gold / Everything I touch turns to cold”), tad „Five Seconds” šīs skumjas nomainītas ar nelielu dusmu piedevu, sak, WTF!?, par ko es sēroju. Tamdēļ, šķiet, dziesmu raksturojošākā rindiņa ir: „You don’t believe in me / So how could you make me cry?”.



FIVE SONGS YOU HAVE TO HEAR:

Ditt Inre - "Manljus (saknad)" [Cascine]
(from f/c EP "En Varld I Brand", out May 29th)
(available as a free download)

Tā vien šķiet, ka visgaidītākais un tāpēc skaistākais gadalaiks vasara ir Skandināvijā. Kā tagad atceros, kā 2010.gada maijā vasaru ieskandināja satriecoši skaistais somu projekta Shine 2009 skaņdarbs „NewRules”, bet šogad ar līdzīgu, čilveivīgu treku iepriecina Ditt Inre no Zviedrijas. Stokholmas duets, ko veido Hampuss Klints un Einars Andersons, mūzikas presē jau pamatoti salīdzināti ar tautiešiem Air France un maija beigās uz Ņujorkas leibla Cascine izdos debijas EP „En Varld I Brand”. „Manljus (saknad)” nozīmē „Mēnesgaisma (nožēla)”, kas nav pats saulainākais nosaukums, bet ar tipiskiem skandināvu paņēmieniem Ditt Inre šo treku padara izcili romantisku un vasaras saulrietam piemērotu.



Eternal Summers - "Millions" [Kanine]
(from f/c LP "Correct Behavior", out July 24th)
(available as a free download)

Neko jaunu nav izdomājis Virdžīnijas duets Eternal Summers, kas savā skanējumā tik ļoti atgādina Dum Dum Girls vai Frenkijas Rouzas pēdējo plati, taču saulainais dream-pop apvienojums ar Joy Division raksturīgām ģitārām un Nikolas Janas vokālo sniegumu rada patīkamu pēcgaršu. Grupas otrais studijas ieraksts, kam dots nosaukums „Correct Behaviour”, gaidāms jūlija beigās.



Kuhrye-oo - "Give In (For the Fame)" [UNO]
(from EP "Kuhrye-oo", out now)
(available as a free download)

Labi, ka šis nav radio raidījums, jo man nav ne mazākās nojausmas, kā pareizi izrunāt nosaukumu „Kuhrye-oo”. Zem šī segvārda noslēpies mūziķis Kelvins Makelrojs, kas iepriekš bijis saistīts ar tādām Kanādas indie grupām kā Gobble Gobble, no kā savukārt radās Purity Ring, un Born Gold, bet vēl nesenāk piedalījies Grimes tūrē. Uz leibla UNO šonedēļ nāca klajā Kuhrye-oo debijas EP, kur tad atradīsit arī šo, dekonstruēto un cilpoto nu-r’n’b skaņdarbu „Give In (For The Fame)”.



Angel Haze - "Higher" [self-released]
(from EP "Voice", out now)
(available as a free download)

AMGmusic pirmā iepazīšanās ar interneta vunderkindu Angel Haze. Jauniete, kurai šogad apritēja vien 21 gads, jau pirms pāris gadiem piesaistīja sev uzmanību, internetā publicējot savas dziesmas un miksteipus. Nupat simpātiskā meitene laidusi klajā EP „Voice”, kura lielākais hailaits ir treks „Higher”, kas liek domāt, ka par šo meitēnu mēs vēl nākotnē dzirdēsim daudz.



Future of the Left - "I Am the Least of Your Problems" [Xtra Mile]
(from f/c LP "The Plot Against Common Sense", out June 11th)

Maija beigās ar trešo studijas albumu atgriezīsies Kārdifas post-hardcore apvienība Future of the Left. Jaunās plates „The Plot Against Common Sense” pirmais singls ir gana lipīgais „I Am The Least of Your Problems”, kura ģitāras rifs nez kāpēc stipri atgādina PlaceboBionic”. Es pat varu iztēloties, kā piedziedājuma „I am the least of your problems / But I don’t care” savā nazālajā balsī dzied Molko.



REMIX OF THE WEEK:

Drake feat. The Weeknd - "Crew Love" (Star Slinger Remix) [self-released]
(available as a free download)

Jau sen ir sapnis kādā naktsklubā nospēlēt r’n’b/hip-hop setu, tamdēļ vienmēr prieks, kad kāds producents apstrādā šo mūzikas stilu. Star Slinger šoreiz pieķēries lēnajam Dreika skaņdarbam „Crew Love”, kas atrodams mūziķa pērnā gada albumā „Take Care” un kura vokālo daļu aizpilda neviens cits kā AMGmusic 2011.gada varonis #1 The Weeknd. Ar nelielu bītu piešprici „Crew Love” Mančestras producenta rokās ieguvis vairāk vai mazāk deju zāļu aprises.



VIDEO OF THE WEEK:

Tennis – „My Better Self” [ATP Recordings]
(directed by Chris Osborn & Matthew Shorr)

Fragments no Deivida Linča kinolentes „Malholandas Ceļš”? Nē, jaunākais Denveras indie-pop trijotnes Tennis videoklips.