28 janvāris, 2011

Nedēļas Izlase (24.01.11.-30.01.11.)

AMGmusic Nedēļas Izlase #4 (24.01.2011. – 30.01.2011.)

Sveicināti!

Lai cik smaga un skumja nebūtu šī nedēļa Latvijas mūzikā (par to noslēgumā), arī šonedēļ ir ienācis vesels lērums jaunu kompozīciju, kas pelnījušas arī Jūsu uzmanību. Starp citu, šī, ja pamanījāt, ir pēdējā janvāra nedēļa, kas nozīmē, ka jau nākamajā piektdienā celsim galdā pirmo 2011.gada mēneša Top 20. Jā, laiks tik tiešām skrien vēja spārniem – skat, viena divpadsmitā daļa no tikko iesāktā gada jau ir aiz muguras.

14 jauni singli, četri jauni albumi un daži EP – tāds ir sausais atlikums AMGmusic fonotēkā no šīs nedēļas. Par pašu svarīgāko jau tūlīt!


TRACK OF THE WEEK:

Light Asylum - "Dark Allies" [self-released]
(from tour-only EP „In Tension”, released in 2010)
(available as a
free download)

Par šīs nedēļas Labāko Dziesmu šaubas gluži vienkārši nevarēja rasties. Jaunais Ņujorkas duets Light Asylum, kas šonedēļ iekļuva arī mūsu sadaļā „Best New Artist”, ir viens no iespaidīgākajiem atradumiem elektroniskās mūzikas lauciņā, un nav pat svarīgi, vai šo drīzāk dēvēt par „darkwave” un „new wave” vai „post-punk”. Kā jau esmu izteicies, ja AMGmusic Nedēļas Apskats būtu radio programma, tad šis būtu tas gadījums, kad, neskatoties uz dziesmas garumu (apaļas sešas minūtes), dziesma būtu jāatskaņo divas reizes pēc kārtas. TIK spēcīga tā ir! Nav pagājis pat mēnesis, bet jau otro reizi šogad nākas piebilst „Mūsu rīcībā ir viens no gada spēcīgākajiem trekiem!”.



A-LISTED TRACKS:

Hunx and his Punx - "Lovers Lane" [Hardly Art]
(from f/c LP „Too Young To Be in Love”, to be released this year)
(available as a
free download)

Turpinām šīs Nedēļas Izlasi ar mazliet jautrākām notīm. Neskaitot „Track of the Week”, vēl trīs dziesmas no šīs nedēļas jaunumiem izpelnījušās godu iekļūt AMGmusic singlu A listē. No tām lustīgākās godu noteikti pelnījusi Losandželosas četrotne Hunx and his Punx ar tās ļooti interesanto līderi Setu Bogartu priekšgalā. Tiem AMGmusic lasītājiem, kam vēl saldā atmiņā 2009.gada dzērāj-himna „Bow Down and Die” no The Almighty Defenders, varētu iet pie sirds arī šis skaņdarbs. AMGmusic šonedēļ vēl nav malkojis viskiju, bet nedēļas nogalē tāds plāns ir. Tad nu nešaubos, ka „Lovers Lane” varētu būt lielā topā.
Hunx And His Punx - Lovers Lane by stellarola


Belle and Sebastian - "I Want The World To Stop" [Rough Trade]
(released as a digital single on February 28th)


Biju starp tiem, kas ar nepacietību pērn gaidīja jauno Belle and Sebastian albumu „Write About Love” un biju arī starp tiem, kas albumā bija vīlies. Tamdēļ jo lielāks prieks, ka kā nākošo singlu skotu apvienība izvēlējusies, manuprāt, albuma labāko dziesmu „I Want The World To Stop”, kas gan singla formātā iznāks vien februāra beigās. Nav vairs 2010.gads, un AMGmusic sveces zem pūra vairs netur. Lai spīd jau tagad!



Keep Shelly In Athens - "Hauntin' Me" [Transparent]
(from f/c 7'' vinyl single "Hauntin' Me', out on February 21st)
(available as a
free download)

Atzīšos mazā noslēpumā. Manā blociņā rakstīts (rakstīts ar pildspalvu, tāpēc izdzēst nevaru vairs!), ka šonedēļ sadaļā „Best New Artist” jāparādās rakstam par grieķu duetu Keep Shelly In Athens, kas pērn mūs fascinēja ar debijas EP „In Love With Dusk” un tā vienreizējo dziesmu „Running Out Of You”, kas galu galā tika arī nominēta AMGmusic balvai „Gada Saulrieta Dziesma”. Atnāca Light Asylum un manus plānus mainīja. Tas gan nekādā veidā nemazina faktu, ka – atkārtošos – tagad arī grieķiem ir kaut kas tāds, par ko mūzikā viņi var pamatoti sist sev uz pleca. Nudien viens no pēdējo mēnešu patīkamākajiem pārsteigumiem. Taustāmās mūzikas cienītājiem piebildīšu, ka vinila plates formātā šis singls būs pieejams no 21.februāra.
Keep Shelly in Athens - Hauntin' Me by Keep Shelly in Athens


ALBUM OF THE WEEK:

Destroyer – „Kaputt” [Merge Records]
AMGmusic rating: 8/10


Šonedēļ jau vēl vairāk interesantu albumu bija atrodami mūzikas veikalos. No labākajiem jāizceļ arī jaunākais Adeles sniegums platē „21”, kas mani negaidīti pārsteidza. Atgādināšu, ka biju (un joprojām esmu!) skeptiski noskaņots par meitenes debiju pirms trim gadiem, kad albumam „19” piešķīrām atzīmi 6/10. Šogad pamanījos tviterī apgalvot, ka Adele ir „dziedātāja, ko pēc pāris gadiem atcerēsies tikai mūzikas žurnālisti”. Taču tagad man nākas vien atzīt – mazliet pārsteidzos. Meitene tikusi vaļā no pirmajām zvaigžņu slimības parādībām (atcelta Ziemeļamerikas tūre, jo spēcīgāka bijusi vēlme pavadīt laiku ar savu boifrendu; pārmērīga alkohola lietošana ar visām no tā izrietošajām sekām) un izdevusi nudien pieaugušu un ļoti smeldzīgu ierakstu, kas ir vērtējams vismaz divus pakāpienus augstāk par debijas albumu.

Taču Nedēļas Albuma godā mums tomēr jaunākais (jau devītais!) Kanādas mūziķa Dena Beihāra un viņa grupas Destroyer albums „Kaputt”, kuru ar lielu nepacietību gaidījām kopš brīža, kad pirmoreiz mūsu uzmanības lokā nonāca pasakaini skaistais skaņdarbs „Chinatown” (7.vieta pērnā gada decembra topā). „Romantiskais pops”, „mīkstais roks”, „jaunais džezs” – sauciet, kā gribat, bet šis albums piedāvā perfektu, nepārspīlētu devu ar sirds siltumu, romantismu, asprātīgu pašironiju un pārliecinošu sniegumu. Katrā ziņā ir jānotiek brīnumam, lai Destroyer „Kaputt” nekļūtu par 2011.gada pirmā mēneša labāko albumu. Tā kā „Chinatown” un „Kaputt” esam jau dzirdējuši, bet trešais mans plates favorīts „Bay Of Pigs” pārsniedz 11 minūšu garumu, šīs nedēļas izlasei esmu izvēlējies liriski skaisto „Poor In Love”.
Destroyer - Poor In Love by Le parallèle


THREE FOR THE WEEKEND:

Shadow Dancer – „Parallax” (original mix) [Boyz Noize Records]
(from EP „Murder Room”, out now)


Šonedēļ neiznāca neviens EP, kas būtu pelnījis atsevišķus vārdus un uzslavas, taču tieši no vienas šādas mazās platītes nāk skaņdarbs, ko gribētos dēvēt par Nedēļas Deju Treku. Es runāju par uz vācu dīdžeja Boyz Noize (viņam vēlreiz mani apsveikumi par 2010.gada AMGmusic balvu „Gada Deju Himna”!) leibla izlaisto Shadow Dancer EP „Murder Room” un tā otro treku „Parallax”. Uz sitienu nevaru atcerēties, kuru no daudzajiem lieliskajiem 2003.gada house trekiem man visvairāk atgādina „Parallax”, taču kaut kas silts no šī skaņdarba tā vien staro!



Grouplove - "Colours" (Captain Cuts Remix) [Atlantic]
(available as a
free download)

Pirms divām nedēļām A listē iekļāvām Ņujorkas dueta Grouplove debijas singlu „Colours”. It kā jau oriģināls nebūtu gana lēkājošs un lipīgs, tagad tam tapis arī dauzonīgs un himnisks remikss no Captain Cuts, kurš turklāt pieejams par baltu velti. Ja nebūtu vēl palikušas pārciestās gripas sekas, mestos trakulīgā dejā!
Grouplove - Colours (Captain Cuts Remix) by RyanMcMahon


Cold War Kids - "Mine Is Yours" (Passion Pit Remix) [V2]
(available as a
free download)

Tik vien bija no tās Kalifornijas grupas Cold War Kids kā viens hītsingls „Hang Me Up To Dry” 2007.gada pašā sākumā (5.vieta 2007.gada februārī). Ar katru nākošo apvienība ir braukusi tādās auzās, ka man vairs neceļas roka tērēt laiku, lai noklausītos viņu jaunāko albumu „Mine Is Yours”. Taču plates tituldziesma Passion Pit rokās iegūst pavisam citu nokrāsu. Izgaršojiet arī jūs!
Cold War Kids - Mine Is Yours (Passion Pit Remix) by Hypetrak


VIDEO OF THE WEEK:

Lykke Li - "I Follow Rivers" [LL Recordings]
(from f/c LP "Wounded Rhymes", out in March)


Pagājušās nedēļas „Track of the Week” mūs turpināja priecēt arī šonedēļ. Šonedēļ skumjajam un ar nelielu sadomazohisma piedevu pildītajam Likes Lī singlam tapis arī atbilstošs video klips, kura galveno varoni kāds jūtūba komentētājs nodēvēja par „one lucky bastard!”. Like Lī arvien pārliecinošāk piesakās uz 2011.gada labākās izpildītājas balvu. Viņai ir izskats, viņai ir stils, viņai ir harizma, viņai ir hīts. Tagad viņai ir arī klips!



NEWS OF THE WEEK:

Mārtiņš Freimanis (07.02.1977 – 27.01.2011)

... Šeit laikam bez vārdiem. To joprojām ir grūti aptvert un saprast...

Neliekuļosim – Tumsa un citas Mārtiņa Freimaņa muzikālās darbības nekad nav bijušas AMGmusic formāts. Taču šeit vairs nav runa par mūziku. Kad mūžībā aiziet tik jauni un talantīgi cilvēki, tad sirds sažņaudzas tikai vienā, toties ļoti patiesā jautājumā: „Kāpēc?!”. Atbildes, kā vienmēr, nav...

Visdziļākā līdzjūtībā Mārtiņa tuviniekiem, draugiem un talanta cienītājiem no AMGmusic puses.


Maldās tie, kas domā, ka pilnīgi neviena Tumsas dziesma nav bijusi AMGmusic topos. Ir bijušas divas, no kurām augstāko – 7.vietu – 2000.gada jūlijā sasniedza toreiz jaunās grupas debijas singls „Lietus Dārzs”. Nevaru iedomāties labāku muzikālo fonu šim skumjajam atceres brīdim.

ALBUMS: Destroyer - "Kaputt"

Destroyer – "Kaputt"

Release date: 24/01/2011
Label: Merge
AMG rating: 8/10


Nu jau vairākus gadus, kopš mēs esam iepazinuši Arcade Fire, Crystal Castles, The New Pornographers, Caribou u.c. grupas, Kanādu varam dēvēt ne tikai par hokeja lielvalsti, bet arī par nopietnu spēlētāju mūzikas tirgū. Par 2011.gada pirmo Lielo Albumu parūpējies Vankūveras mūziķis Dens Beihārs, kura projekta Destroyer jaunākā plate „Kaputt” ir jau devītais grupas ieraksts.

Pat Beihārs Destroyer skanējumu mēdz dēvēt par „Eiropas blūzu”, kas arī ir gana trāpīgi (katrā ziņā – īsi un kodolīgi), taču no savas puses vēlētos ieteikt šo jauno plati visiem, kam tuvs sapņains un romantisks 80’to gadu pops (ala Roxy Music manierē) un tā dēvētais softroks. Turklāt, pateicoties daudzajiem un uzkrītošajiem, taču nevienā brīdī uz nerviem nekrītošajiem, tieši otrādi – perfekti iederošajiem – pūšamajiem instrumentiem, „Kaputt” saglabā arī vieglas džeza mūzikas noskaņas.

Vienlaikus jautrs un skumjš ir šis albums, kurā netrūkst ne ironisku piezīmju („Wasting your days, chasing some girls, alright / Chasing cocaine through the backrooms of the world all night” dziesmā „Kaputt”), ne arī skumju nopūšanos („Listen, I’ve been drinking / As our house lies in ruin / I don’t know what I’m doing / Alone, at the dark” noslēdzošajā 11 minūtes garajā „Bay of Pigs”). Turklāt tā arī nekļūst skaidrs, kurā brīdī Beihārs ir nopietns, bet kurā jau atkal savā ironiskajā stilā vien joko.

Pirmais 2011.gada aukstos vakaros sirdi sildošais ieraksts ir klāt. Tagad atliek tikai ielaist to sevī. Ticiet man, tas ir tā vērts!

26 janvāris, 2011

BEST NEW ARTIST: Light Asylum

AMGmusic introduces... Best New Artist

LIGHT ASYLUM
Izcelsme: Ņujorka, ASV
Dalībnieki: Šenona Fančesa un Bruno Kovjello
Apritē kopš: 2010.gada
Mūzikas stils: darkwave, new wave, post-punk
Pieejamie ieraksti: EP „In Tension” (2010)
AMGmusic komentārs:

Varat iedomāties, ka Īens Kērtiss nav nomiris, bet gan sajucis totāli prātā, pārtapis par melnādainu sievieti, kļuvis par agrīno Depeche Mode un Fad Gadget fanu? Aptuveni tā un pat VĒL labāk izklausās jaunais Ņujorkas duets Light Asylum, ko dibinājusi agrākā !!! turneju vokāliste Šenona Fančesa, kuras balss iepriekš bijusi dzirdama arī TV On The Radio un Telepathe dziesmās. Kopā ar Bruno Kovjello viņa piedāvā ienirt vēl nebijušos tumsas labirintos, aukstos un vietām pat biedējošos skaņu plašumos, kas balansē uz citu dimensiju robežas.

Grupas kontā ir tikai viens EP „In Tension”, taču ar šā EP četrām dziesmām ir pilnīgi pietiekami, lai būtu skaidrs, ka Light Asylum ir visas izredzes kļūt par jauno atklājumu elektroniskās mūzikas lauciņā. Tik fascinējoši sintezatori nav skanējuši pat 80’tajos gados! Un tas, ko Fančesa dara ar savu balsi koncertos, pat nav vārdiem aprakstāms, tas ir vienkārši jādzird. Diemžēl pagaidām duets uzstājas tikai dzimtajā ASV, taču gan jau, ka kādu dienu viņus sagaidīsim arī šaipus okeānam. Vismaz tā ļoti gribētos cerēt.

Video: „Dark Allies”:


Video: „Shallow Tears”:


Audio: „Skull Fact”:
Skull Fuct by LIGHT ASYLUM

A-LIST: Light Asylum - "Dark Allies"

Light Asylum - "Dark Allies" [self-released]
(from tour-only EP „In Tension”, released in 2010)
(available as a
free download)


Kā izrādās, arī 21.gadsimtā var uzdurties kam nedzirdētam un fantastiskam, neskatoties uz to, ka par šo apvienību un pat konkrēto dziesmu mūzikas prese jau aktīvi rakstīja pirms gada. Šodien, pirmoreiz noklausījies „Dark Allies”, uz brīdi vienkārši abstulbu. Lai atietos, nācās uzlikt dziesmu vēlreiz. Un tad vēlreiz. Un tad... vēlreiz. Jā, Joy Division salīdzinājumi ir jau tā kā mazliet piegriezušies, bet šoreiz tiešām – ja Īens Kērtiss nebūtu sev padarījis galu pirms 31 gada, nešaubos, ka Joy Division turpinājums izklausītos uz mata šādi.

Light Asylum ir Šenonas Fančesas un Bruno Kovjello duets no Ņujorkas, kas līdz šim vairāk bijuši dzirdami koncertos un redzami videoklipos. Pagaidām viņu vienīga relīze ir koncertos piedāvātais EP „In Tension”, kurā tad arī var atrast šīs dienas ģeniālo AMGmusic A-Listes skaņdarbu „Dark Allies”, kas visu savu sešu minūšu laikā burtiski spridzina dzirdes kārpiņas un sirds stīgas. Fančesas vokāls komplektā ar aukstajiem 80’to gadu sintezatoriem un monotono basu rada neatkārtojamu un vārdos būtībā neizsakāmu sintēzi. Dziesmas laikā nepamet sajūta, ka tūlīt apstāsies vai nu laiks, vai nu sirds... Atkārtošos, ko rakstīju tviterī: THIS IS ABSOLUTELY FUCKING BRILLIANT!!!

Starp citu, pati Greisas Džonsas līdziniece Šenona Fančesa arī nav pirmo dienu ar pīpi uz jumta. Viņa savulaik bijusi dance-punk kolektīva !!! turnejas vokāliste un dzirdama arī mums labi zināmajā hītā „Heart of Hearts”, kas joprojām ir visu laiku veiksmīgākais !!! singls AMGmusic vēsturē, 2007.gada martā izcīnot 3.vietu. Tas viss, protams, nav salīdzināms ar viņas sirdi plosošo performanci šeit.

A-LIST: Hunx and his Punx - "Lovers Lane"

Hunx and his Punx - "Lovers Lane" [Hardly Art]

(from f/c LP „Too Young To Be in Love”, to be released this year)
(available as a free download)


Hunx and his Punkettes

Es domāju, ka augstāk redzamais attēls pasaka par šo grupu daudz vairāk nekā piecdesmit rūpīgi pārdomāti teikumi. Hunx and his Punx ir apvienība no Kalifornijas, kas izveidota jau 2008.gadā. Tās līderis ir Sets Bogarts, bet pārējie grupas dalībnieki līdz šim ir mainījušies, līdz pēdējā sastāvā redzamas trīs dāmas, kuru dēļ pēdējos koncertos Sets uzstājas kā „Hunx and his Punkettes”.

Atzīšos, ka neesmu dzirdējis pirms diviem gadiem izdoto kolektīva debijas albumu, bet noteikti centīšos nepalaist garām gaidāmo plati „Too Young To Be In Love”, kuras pirmais singls „Lovers Lane” tik ļoti, ĻOTI atgādina 2009.gada The Almighty Defenders himnu „Bow Down and Die”. Bubblegum-pop vai power-pop – tāds ir kritiķu verdikts. Es nezinu, vai un cik lieto šie jaunieši, bet manai sirdij tas ir „drunk-pop”. Un viss, kas sākas ar „drunk”, AMGmusic patīk un patiks vienmēr.



Bonusā teicama dziesmas dzīvā versija (pievērsiet uzmanību Seta elegantajām zeķu biksēm!):

24 janvāris, 2011

Nedēļas Izlase (17.01.11.-23.01.11.)

AMGmusic Nedēļas Izlase #3 (17.01.2011. – 23.01.2011.)

Sveicināti!

Tā nu diemžēl sanāca, ka praktiski visu pagājušo nedēļu nogulēju gultā ar 38-39 grādu temperatūru un, pēc visa spriežot, pārcietu to, ko tautā dēvē par gripu. Gripa vai šmipa, bet nekas patīkams tas katrā ziņā nebija. Taču ne tādus vien sūdus esam pārcietuši. Sliktākais, ka sakarā ar manu slimību pagājušajā nedēļā izpalika AMGmusic trešā Nedēļas Izlase, kuru saīsinātā formā piedāvāju Jums noklausīties tagad. „Saīsinātā formā” nozīmē, ka šoreiz iztiksim bez Nedēļas Albuma un Nedēļas Ziņu apkopojuma. Pie tā atgriezīsimies jau šo piektdien.


TRACK OF THE WEEK:

Lykke Li - "I Follow Rivers" [LL Recordings]
(from f/c LP "Wounded Rhymes", out in March)


Tā vien izskatās, ka Zviedrija savā pārvaldībā 2009.gadā iegūto lauciņu „Labākā Izpildītāja” netaisās atdot arī 2011.gadā. Ko iesāka Fever Ray pirms diviem gadiem un Robina pērn, to visas iespējas šogad turpināt Likei Lī, ko pirmoreiz iepazinām pirms divarpus gadiem, kad par lielu vasaras hītu kļuva tolaik tikai 22 gadus vecās dziedātājas debijas singls „I’m Good, I’m Gone”. Tajā brīdī, protams, nevarējām paredzēt, ka pusotru mēnesi vēlāk par VĒL lielāku hītu AMGmusic kļūs viņas nākošais izdevums „Breaking It Up”, kas gala beigās iekļuva arī visa 2008.gada popmūzikas Singlu Top 20.

Electro-pop un indie-pop pārstāve Lī, kas ne tikai sacer pati visas savas dziesmas (ar nelielu producentu palīdzību), bet arī izpilda veselu virkni instrumentu, sākot ar vijoli un beidzot ar trompeti, par savu eksistenci atgādināja jau pērnā gada nogalē, piedāvājot par velti jaunāko veikumu „Get Some”, kam tikai apstākļu sakritības dēļ neizdevās iekļūt AMGmusic Top 20 (novembra topā bija ļooti liela konkurence!). Tagad kārta gaidāmā otrā studijas ieraksta „Wounded Rhymes”, kas iznāks martā, otrajam singlam „I Follow Rivers”, kurš viennozīmīgi pelnījis saukties par 2011.gada pirmo izcilo popmūzikas hītu.



A-LISTED TRACKS:

Arches - "This Isn't A Good Night For Walking" [self-released]
(from f/c debut album, coming out later this year)
(available as a
free download)

Pagaidām ļoti maz (lai neteiktu – burtiski nekādas!) informācijas internetā atrodama par jauno Ņūdžersijas duetu Arches, par kuru pirmoreiz pērn rakstīja amerikāņu mūzikas tiesnesis Pitchfork Media. Pirms nedēļas šajā pat vietnē atradām pasakaini jauku kompozīciju „This Isn’t a Good Night For Walking”, kas ļoti uzjundī atmiņas par jauko 2009.gada rudens himnu „While You Wait For The Others” no grupas Grizzly Bear. Ar nepacietību gaidīsim turpinājumu šai ziemīgajai šūpuļdziesmai.



Smith Westerns - "All Die Young" [Fat Possum]
(from debut album "Dye It Blonde", out now)


2011.gads ir iesācies ar uzreiz vairākiem „next big thing” pretendentiem, sākot ar jau pērn aprunāto Džeimsu Bleiku, BBC neizprotami izcelto hip-hoperi Džesiju Džei un arī AMGmusic vēl pirms nedēļas slavēto Zoo Kid, bet, ja kādam mūzikas mīļotājam svētā vietā ir Viņu Augstības Pitchfork Media viedais vārds, tad nav šaubu – jāklausās tik tikko no tīņu vecuma izaugušos čikāgiešus Smith Westerns, kurus slavenais mūzikas portāls slavē jau vismaz kādu gadu.

Iespējams pie vainas ir grupas izcelsme (Smith Westerns, tāpat kā Pitchfork, bāzējas Čikāgā), bet tikpat labi iespējams, ka mūzikas guru atkal izrādīsies taisnība. Ja pirmie trijotnes singli, maigi izsakoties, nepārliecināja, tad „All Die Young” pēc trešās noklausīšanās reizes ne tikai atsauc atmiņā patīkamākas atmiņas no 2009.gada Girls debijas albuma (starp citu, tieši šo grupu Smith Westerns vēl nesen iesildīja ASV turnejā), bet arī, kā jau to pirms manis rakstījuši daudzi mūzikas žurnālisti, diezgan veiksmīgi citē 70’to gadu glemroka – jo īpaši T.Rex – nianses. Bez tam, dziesmas noslēgums ar piedziedājuma atkārtošanos tā vien prasās pēc kāda lielāka stadiona.
Smith Westerns - "All Die Young" by forcefieldpr


BRAHMS - "Add It Up" [self-released]
(from f/c debut album, coming out later this year)
(available as a
free download)

Starp 2010.gada blogotākājām grupām var dēvēt arī ņujorkiešus BRAHMS. Pagājušajā gadā iesildījuši tādas AMGmusic jau zināmas grupas kā Passion Pit, Sleigh Bells un Class Actress, BRAHMS šogad beidzot sasparojušies debijas albumam, kura iznākšanas datums gan vēl nav precizēts. „Add It Up” ir ne tikai šobrīd par velti pieejams gaidāmās plates priekšvēstnesis, bet arī skaņdarbs, kas kalpos kā perfekts debijas singls, ar ko iepazīstināt sevi plašākai pasaulei. „Add It Up” singls gaidāms arī vinila formātā.

P.S.Diemžēl dziesma SoundCloud nav ievietota, bet YouTube piedāvā tikai dzīvo verseiju. Klikšķiniet uz augšējā linka un lejupielādējiet savu MP3 versiju!



REMIX OF THE WEEK:

Lykke Li - "I Follow Rivers" (The Magician Remix) [Atlantic]
(from 7'' vinyl single, out on February 14th)


14.februārī uz leibla Atlantic gaidāmā septiņu collu platīte „I Follow Rivers” rādās būs zelta vērtē – ne tikai dēļ a-pusē atrodamā teicamā pop hīta, bet arī b-pusē iekļautā The Magician remiksa. Iepriekšējā nedēļas nogalē (vēl pirms manas slimības) pat grūti bija saprast, kura no versijām tuvāka.



Vēl šonedēļ jādzird:

Cut Copy - "Take Me Over" (Flight Facilities Remix) [Modular Recordings]
(from "Take Me Over" digital single, out now; stream it here)

Dirty Vegas - "Electric Love" (Cassette Club Remix) [OM Records]
(from "Electric Love" digital single, out now; stream it here)

Magick Mountain - "Plains" (Physical Therapy Praise Mix) [Pop Manifesto]
(available as a free download)


VIDEO OF THE WEEK:

Crystal Castles feat Robert Smith – „Not In Love” [Polydor]
(released as a single on December 9th, 2010)


Pilnībā pievienojos viedoklim, ka šis videoklips ir diezgan nejēdzīgs un garlaicīgs, bet tas nekādi nevar mazināt faktu, ka šis ir videoklips AMGmusic 2010.gada LABĀKAJAM SINGLAM. Atdodam godu, tā teikt.


P.S. Labie klipi krājas kaudzītē. Pavisam drīz varat gaidīt janvāra AMGmusic videoklipu izlasi.


LIVE PERFORMANCE OF THE WEEK:

Pagājušās nedēļas izlases bonus: kārtējais pierādījums, kāpēc visi abpus Atlantijas okeānam čurā karstu par Džeimsu Bleiku. Akurāt IZCILA performance BBC Radio 1 ietvaros. Dziesma „The Wilhelm Scream” no gaidāmā debijas albuma, kurš jau sāk saņemt pirmos 9/10 no kritiķiem.