16 marts, 2012

A-LIST: Hot Chip - Flutes


Hot Chip - "Flutes" [Domino]
(from f/c LP "In Our Heads", out June 11th)

Vakar pievakarē ar skaļu blīkšķi jeb jaunu singlu nāca klajā pēdējās desmitgades skaļākā britu elektroniskās mūzikas apvienība Hot Chip. Kā jau ziņots, pašā vasaras sākumā grupa izdos savu piekto studijas ierakstu „In Our Heads”, kas sekos grupas dalībnieku Džo Godarda, Ala Doila un Fēliksa Mārtina nesenajiem blakus soļiem, šogad izdodot albumus The 2 Bears un New Build sastāvos.

Kā mūzikas portālam Pitchfork norādījis viens no Hot Chip līderiem Džo Godards, jaunā albuma galvenie iedvesmas avoti bijuši 80’to gadu vinila lielās singla plates, kurās skaņdarbi ir septiņas astoņas minūtes gari. „Tā laika ierakstos bija skaista, liela skaņa, pat episka. Man ļoti patika tie ieraksti. Man ļoti patika, kā klubos, kad cilvēki bija pusstundu nodejojuši pie tehno mūzikas, pēkšņi atskanēja kāds balērisks skaņdarbs, kas ienesa jautrību,” tā norāda Godards.

Savukārt konkrētais jaunais singls „Flutes”, kas esot pati pirmā dziesma, ko Hot Chip ierakstījuši jaunajam albumam, esot tapis iespaidojoties no Džeimsa Holdena remiksa Neitena Feika skaņdarbam „The Sky Was Pink”. Jāsaka, ka līdzības patiešām ir jūtamas, jo arī „Flutes” ir kāpjošs treks, kas savu septiņu minūšu laikā ne mirkli nezaudē asumu, kulmināciju sasniedzot vien beigās. Lai arī šis noteikti nav Hot Chip karjeras labākais darbs, viņi atkal ir radījuši hītu, pie kura pazaudēt prātu deju placī.

VIDEO: Orbital feat. Zola Jesus – New France


Orbital feat. Zola Jesus – „New France” [TBA]
(directed by Ian Bucknole)

Jau ziņots, ka aprīlī ar jaunu albumu, kas būs pirmais pēdējos astoņos gados, atgriezīsies leģendārais britu duets Orbital. Tāpat jau dzirdēts arī „Wonky” pirmais singls – sadarbība ar Zola Jesus skaņdarbā „New France”. Taču nupat kā Orbital prezentējuši Īena Baknolda veidotu videoklipu dziesmai, kas ir visai interesants un vienlaikus pamācošs stāsts par plīša lācīti, kuram piegriezās bērnu spēlītes un sagribējās nobaudīt ballīšu atmosfēru. Kā viņam veicās un vai lācītis guva mācību, skatieties paši.

Garbage - Blood For Poppies


Garbage - "Blood For Poppies" [STUNVOLUME]
(from f/c LP "Not Your Kind Of People", out May 15th)

Pēc septiņu gadu pārtraukuma jaunam albumam sarosījušies 90’to gadu alt.pop slavenības Garbage, kas maijā piedāvās piekto studijas ierakstu „Not Your Kind Of People”. Albums, kuru producējusi pati grupa, iznāks uz Garbage pašu izveidotā leibla STUNVOLUME un tajā būs vienpadsmit jauni skaņdarbi. Pirms kāda laika Garbage piedāvāja mazu fragmentu no vienas no albuma dziesmām „I Hate Love”, taču, kā jau rakstīju tviterī, vienīgais, kas likās labs šajā trekā bija tā izcilais nosaukums. Toties nu Garbage izlaiduši pilnu dziesmu, pirmo oficiālo singlu no gaidāmās plates – „Blood For Poppies”, kas jau atgādina to Garbage, pie kura tika enerģiski dejots skolas diskotēkās 90’tajos gados.

Spectrasoul feat. Terri Walker - Light In The Dark


Spectrasoul feat. Terri Walker - "Light In The Dark" [Shogun Audion]
(to be released as a single on April 16th)

32 gadus vecās Londonas soul dziedātājas Terijas Vokeres kontā ir jau četri studijas ieraksti un pēdējos gados arī sadarbības ar tādiem zināmiem mūziķiem kā T.Williams un Donaeo, taču tikai tagad, pateicoties kopdarbam ar dum’n’base apvienību Spectrasoul, dāma atkļuvusi arī līdz AMGmusic. „Light In The Dark” singla formātā tiks izdots vien aprīlī, bet ir vērts to nepalaist garām, visnotaļ emocionāls un masīvs ir šis treks.

Little Jinder - Keep On Dreaming


Little Jinder - "Keep On Dreaming" [Trouble & Bass]
(released as a digital single on March 13th)

Little Jinder ir tikai 20 gadus jauna zviedru dziedātāja Džozefīne Jindere, kas mūzikā debitēja 2008.gadā ar singlu „Polyhedron”. Gadu vēlāk iznāca mūziķes līdz šim zināmākais darbs „Youth Blood”, bet šonedēļ leibls Trouble & Bass laidis klajā jaunāko Little Jinder treku „Keep On Dreaming” ar vairākiem remiksiem. Mūs vairāk ieintriģēja oriģināls, kas principā ir izteikts dubstep skaņdarbs, taču ar zināmu, skandināvisku nostalģiju un sapņainu vokālu.

15 marts, 2012

RMX: Alpine - Hands (Goldroom Remix)


Alpine - "Hands" (Goldroom Remix) [Ivy League Records]
(no official release info)

Alpine (nejaukt ar britu duetu Alpines, kuram pieder AMGmusic A-LIST skaņdarbs „Drive”!) ir sekstets no Melburnas, Austrālijas, kas rada visai draudzīgu, taču mazliet tomēr garlaicīgu indī-popu. Savukārt Goldroom ir Losandželosas producents Džefs Legs, kas rada saulainu, mazliet balērisku un pavisam noteikti vasarīgu, saulainu electro/indie/pop krustojumu. Šogad pašrocīgi mūziķis izdevis EP „Angeles”, ko varat noklausīties un, ja patīk, arī iegādāties mūziķa bandcamp vietnē internetā, bet lielāko daļu laika ir aizņemts ar remiksu veidošanu citiem māksliniekiem.

Jāatzīstas, ka neesmu noklausījies ne tuvu visus Goldroom uzražotos remiksus, taču šis viņa darbs pie Alpine aktuālā singla „Hands” ir vienkārši lielisks! Iesācies kā gaisīgs, balērisks ala John Talabot agrīnās daiļrades skaņdarbs, „Hands” Goldroom miksā turpinās kā pludmales ballīšu cienīgs house hīts, ko spilgti papildina dziesmas oriģināla vokāla iestarpinājums. Vienlaikus mazliet melanholisks un tai pašā laikā arī dejām atbilstošs treks. Diemžēl gan nav informācijas, kur, kādā formātā un vai vispār šo varēs iegādāties. Taču gan jau, ka varēs. Pārāk labs ir šis mikss, lai pazustu nebūtībā!