13 aprīlis, 2011

REMIX: Interpol x Salem

Interpol – „Try It On” (Salem Remix) [Matador]
(from f/c vinyl EP „Try It On – Remixes”, out on April 16th)
(available as a free download)


Ak, šīs jaukās un ikgadējās Mūzikas Ierakstu Veikalu dienas (Record Store Day)! Katru gadu, pateicoties šiem tradicionālajiem mūzikas veikalu svētkiem, tiekam pie jaunām muzikālām delikatesēm. Pietiek atcerēties kaut vai pērno gadu, kad par godu šai dienai visi planētas mūzikas mīļotāji sestdienas rītā stājās garum garās rindās pie mūzikas veikalu durvīm, lai pirmie tiktu pie jaunas Blur dziesmas.

Nemaz necentīšos saskaitīt visus labumus, kas šogad tiks izdoti limitētos daudzumos dienā, kad mūziķi dzied slavas dziesmas mazajiem mūzikas veikaliņiem, bet viens no šādiem labumiem būs jauns Ņujorkas post-punk apvienības Interpol EP, kurā būs iekļauti trīs remiksi pērnā gada albuma „Interpol” dziesmai „Try It On”. Viens no šiem remiksiem ir pieejams jau šobrīd, turklāt par baltu velti! Mūsu pagājušā gada mīluļi (bija nominēti balvai "Gada Labākā Debija"!), raganiskās jeb witch-house mūzikas meistari un pilnīgie pohujisti (atvainojiet!) Salem parūpējušies, lai „Try It On” vairs neizklausītos pēc Interpol, bet pēc... Salem!










Ja palaidāt garām, iesaku izlasīt arī manis tulkoto interviju ar grupas līderi Džonu Holandu! Es gan brīdinu, ja jūs nesajūsmina geju prostitūcija un narkotiku lietošana, iespējams labāk interviju nelasiet. Esmu jūs brīdinājis! :)

My Morning Jacket - Circuital

My Morning Jacket – „Circuital” [ATO]
(from f/c LP „Circuital”, out on May 30th)
(available as a free download)

Jāatzīstas kādā jocīgā faktā – manā plašajā disku, plašu un MP3 kolekcijā nav neviena(!) pagājušās desmitgades kritiķu augsti vērtētās amerikāņu apvienības My Morning Jacket albuma, tādējādi gaidāmais sestais studijas ieraksts „Circuital”, kas veikalos nonāks maija beigās, būs sava veida pirmā iepazīšanās. Spriežot pēc pirmā, vairāk nekā septiņu minūšu garā singla, kas tagad apmaiņā pret nieka e-pasta adresi lejupielādējams bez maskas, šī iepazīšanās būs visnotaļ patīkama. My Morning Jacket jaunākajā dziesmā izklausās aptuveni tā, kā es gaidīju 2011.gadā skanam Fleet Foxes. Gana dvēseliski, gana interesanti un gana aizkustinoši.








VIDEO: The Weeknd - High For This

The Weeknd – „High For This” [self-released]
(dir. Michael Cumming)

Joprojām turpinām jūsmot un priecāties par jauno Toronto r’n’b duetu The Weeknd! Ja esat bijis izbraucis no planētas uz kādu laiku, iesaku patīt filmu atpakaļ un lejupielādēt bez maksas The Weeknd debijas miksteipu „House of Balloons”. Savukārt, ja Jums šis ieraksts ir zināms jau no galvas, atslodzei piedāvāju ļooti erotisku un pavedinošu videoklipu dziesmai „High For This”. Šis gan nav oficiāls klips, bet baudāms un uzbudinošs jebkurā gadījumā! Ak, jā, ja skatāties šo darba vietā, pārliecinieties, ka jūs neviens nepārpratīs! :)

COVER: Lykke Li - Velvet

Lykke Li – „Velvet” (The Big Pink cover) [MTV Unplugged]
(recorded live at MTV Unplugged show)

Tas bija tik sen, ka, šķiet, vairs pat nav taisnība. Bet ir! Tik tiešām 2009.gadā britu apvienības The Big Pink debijas albums „A Brief History of Love” saņēma augsto AMGmusic novērtējumu 8/10 un pamanījās iekļūt Gada Albumu Top 10 (ja esam pavisam precīzi, tad albums tika novērtēts kā astotais labākais tajā gadā!). Kopš tā laika par grupu vairs nekas nav dzirdēts...

Viena no neapšaubāmi skaistākajām albuma dziesmām bija šūgeiziskā un noiziskā balāde „Velvet”, kas pie viena bija arī grupas debijas singls 2009.gada maijā (AMGmusic topā tika izcīnīta 13.vieta). MTV Unplugged šova ietvaros šo dziesmu nu iedziedājusi jaunā zviedru popmūzikas dieviete Like Lī. Visu viņas uzstāšanos varat nobaudīt MTV oficiālajā mājaslapā, bet AMGmusic piedāvā noklausīties „Velvet”. Šādā versijā „Velvet” nebūt nekristu ārā no viņas pēdējā studijas albuma „Wounded Rhymes”!

Handsome Furs - What About Us

Handsome Furs – „What About Us” [Sub Pop]
(from f/c LP „Sound Kapital”, out on June 28th)
(available as a free download)


Pagājušā gadā Kanādas indie rock apvienība Wolf Parade paspēja gan iepriecināt, gan apbēdināt savus cienītājus. Vasaras sākumā tika izdots patiesi nesliktais grupas trešais studijas ieraksts „Expo 86” (tā lielākais hīts „What Did My Lover Say?” sasniedza 6.vietu AMGmusic Singlu Topā maijā – Wolf Parade visu laiku augstākais sniegums pie mums), savukārt novembrī kvartets nāca klajā ar jaunumiem, ka grupa šobrīd ņem nenoteikta termiņa pauzi.

Kā jau vienmēr, nav ļaunuma bez labuma. Wolf Parade atpūtas brīdī aktualizējies grupas solista un ģitārista Dena Beknera blakusprojekts Handsome Furs, kurā bez slavenā mūziķa darbojas arī viņa sieva, taustiņniece Alekseija Perija. Handsome Furs pēdējais albums „Face Control” iznāca 2009.gada pavasarī, un aptuveni ap to laiku duets paviesojās arī Rīgā, sniedzot koncertu klubā „Depo” (Starp citu, Handsome Furs toreiz iesildīja tad nevienam nezināma, bet gadu vēlāk AMGmusic ļoti slavēta latviešu grupa Basta). Atliek vien kost īkšķos un citos pirkstos, ka uz šo koncertu toreiz neaizgāju, neskatoties pat uz to, ka tolaik (2009.gada aprīlī) Handsome Furs singls „All We Want Baby Is Everything” pamanījās aizkļūt līdz AMGmusic singlu topa 4.vietai.

Jaunais dueta albums sauksies „Sound Kapital” un veikalos tas nonāks jūnija beigās. Toties jau šobrīd Handsome Furs piedāvā plates pirmo singlu, izteikti elektronisko „What About Us”. Starp citu, elektroniskās un vintāžiskās noskaņās būšot ieturēts viss albums, kura ietekmes avots esot „80’to gadu Austrumeiropas elektroniskā un industriālā mūzika”. Izklausās interesanti, un pirmais singls ir patiesi garšīgs, grūvīgs, analogs un – ierasti Denam Bekneram – mazliet melanholisks sintpops.