06 maijs, 2011

Nedēļas Izlase (25.04.2011. – 01.05.2011.)

AMGmusic Nedēļas Izlase #17 (25.04.2011. – 01.05.2011.)

Tad nu tā! Haoss, par kuru esmu nepārtraukti gvelzis vismaz pēdējo mēnesi kā tāds riebīgs lietus mākonis virzās projām. Vēl viena nedēļa un es varēšu ar pilnu krūti mesties iekšā jaunās mūzikas apskāvienos, pēc kā esmu tik sasodīti noilgojies. Vēl jo sāpīgāk, protams, šīs emocijas jūtamas, strādājot... RADIO! Proti, mēdijā, kuram pēc maniem ieskatiem būtu jābūt atbildīgam par jaunās mūzikas atspoguļošanu, nevis kaut kādam blogam. Johaidī!

Ko nu par to! Stāsts īsumā ir tāds, ka šobrīd esmu jau veiksmīgi nolauzis pirmo nedēļu, Star FM ziņās aizvietojot Ģirtu Auzānu, kurš devies nelielā atvaļinājumā. Sabūšu 106,2 viļņos ar ziņām (par kurām kā šķiru man joprojām ir maza izpratne, par entuziasmu nerunājot...) arī nākamnedēļ. Vispār te ir ļoti forši un atmosfēra un kolēģi vislabākie, un viss būtu bumbās, ja vien... Ja vien nebūtu TĀDS kvalitatīvas mūzikas bads!

Tad nu, izmantojot brīdi, kad darbs beidzies, bet transports vēl jāgaida, iepostēšu stipri jo stipri saīsināto pagājušās nedēļas izlasi, kura pirms septiņām dienām izpalika, jo Atim labpatikās uzkāpt uz grābekļa... otro? Nē, TREŠO reizi! Jebkurā gadījumā, izlasīte tiešām īsā, jo tikai Nedēļas Singls + trīs dziesmas, kas iekļūst AMGmusic A-LISTē. Starp citu, pirmais, ko izdarīšu, kad beidzot ķeršos klāt AMGmusic, būs Marta un Aprīļa Top 20 apkopojums, kas „mazliet” ir aizkavējušies!

AIZIET!

P.S.Tikko atradu arī austiņas! Pie kam ļooti labas! EJ TU NOST, kā šobrīd fanoju par zemāk ievietoto dziesmu „Track of the Week” un apkārt esošajiem kolēģiem laikam nav ne jausmas, kāpēc... :)


TRACK OF THE WEEK:



Danger Mouse & Daniele Luppi feat. Jack White - "The Rose With A Broken Neck" [EMI]
(from f/c LP "Rome", out on May 16th)

Tad, kad parādījās pirmās ziņas par to, ka slavenais un daudzpusīgais amerikāņu producents Danger Mouse kopā ar itāļu kino mūzikas komponistu Danieli Lupi radīs „western-spaghetti” albumu, radās zināma interese. Kad tapa zināms, ka šajā izlasē kā viesvokālists piedalīsies Džeks Vaits, šī interese pieauga ģeometriskā progresijā. Kad atklātībā nonāca trijotnes pirmais kopdarbs „Two Against One” (starp citu, arī A-LIST skaņdarbs aprīlī!), jau ar nepacietību gaidīju albumu, bet ŠIS... Šis jau ir KAUT KAS! „Lonely I see, lonely I need / Lonely I feel, lonely I bleed / Lonely I trust and lonely I must / Be the rose with a broken neck” kopā ar pavadošajām zvaniņu skaņām un fantastisko noskaņu rada tāādas emocijas, ka pat izcili skumjākās vesternu filmu beigas nestāv klāt. Džeks Vaits ir dzimis šādai lomai!


A-LISTED TRACKS OF THE WEEK:

John Talabot feat. Glasser - "Families" [Young Turks]
(from f/c EP "Families", out on May 9th)

Kopš 2009.gada vasaras teicamā miksa Aufgang trekam „Channel 7” esmu centies nepalaist garām nevienu spāņu balearic house producenta John Talabot darbu. Tas nav arī bijis īpaši grūti, jo ar kvantitāti šis viens no pēdējo gadu spožākajiem remiksētājiem nav aizrāvies. Tā vietā ir kvalitāte. Un nav nekādu šaubu, ka kvalitatīvs būs arī 9.maijā uz leibla Young Turks gaidāmais EP „Families”, kura titulskaņdarbā piedalās arī mums jau labi zināmā Kamerona Mezirova no Losandželosas dueta Glasser.

 
 Jesse Ruins - "Dream Analysis" [CUZ ME PAIN]
(from f/c untitled cassette/vinyl release, out soon)
(available as a free download)

Vēl viena spoža debija! Jesse Ruins ir kāds pagaidām mistisks ansamblis no Japānas galvaspilsētas Tokijas. Šobrīd tik vien ir informācijas, kā tā, ka konkrētais skaņdarbs „Dream Analysic” tiks izdots „kaut kad šogad” „kasetes vai vinila formātā”. Izsmeļoši, vai ne? Taču, kā es šādās reizēs mīlu teikt, tas viss ir pilnīgi mazsvarīgi, ja no tumbiņām/austiņām plūst ārā kas tik skaists! Amerikāņu kolēģi Gorilla vs Bear šo salīdzina ar M83. Es pagaidām vēl nevaru saprast, kādas asociācijas rodas man, bet tās ir ļoti, ļoti siltas un patīkamas! Un jauno talantu blociņā atzīmējam vēl vienu vārdu!



SWTHRT - "I Am In Misery" [self-released]
(from self-released free MP3 album "Compact Disc", available now)
(available as a free download)

SWTHRT (ja tas nav akronīms, tad ļoti interesants nosaukums grupai...) ir duets no Ziemeļkarolīnas, kas spēlē kaut ko pa vidu new wave un gaišu post-punk. Šajā vietā lieku punktu, jo... Jāsteidzas no Star FM un AMGmusic biroju! :)))

EDIT. Protams, ka nav akronīms. Nedaudz pārstrādājies laikam esmu, ja reiz neredzu, ka grupas nosaukums ir modernizēts "Sweetheart". ;)