06 aprīlis, 2013

MARTS 2013: SINGLU TOP 20


Sveiciens!

Ar nelielu novēlošanos ir klāt AMGmusic 2013.gada marta TOP 20. Šomēnes sasniegts jauns gada rekords – 16 A-LIST singli. Tie un vēl četras dziesmas noklausāmas un lejupielādējamas zemāk ievietotajā miksteipā. Par Marta Singlu plašāk var lasīt šeit, bet par Marta Remiksu  - šeit. Patīkamu klausīšanos un muzikālu bagātu aprīli!


MARTA SINGLU TOP 20:

20.ELVI/DUNIAN - "Is This On" [self-released]
19.Shlohmo feat. Jeremih - "Bo Peep (Do U Right)" [Yours Truly]
18.Some Ember - "Serpent Necklace" [Night People]
17.Wild Smiles - "Sweet Sixteen" [Invada]
16.Port St. Willow - "Soft Light Rush (ii)" [Downtown]
15.Pure X - "Someone Else" [Merok]
14.Bērnības Milicija - "Superlīme" [self-released]
13.Vampire Weekend - "Step" [XL]
12.Kylesa - "Unspoken" [Season of Mist]
11.Drake - "5AM in Toronto" [Young Money]
10.DJ Koze feat. Matthew Dear - "My Plans" [Pampa]
9.Leopard of Honour - "Visions of Garuda" [self-released]
8.Majical Cloudz - "Childhood's End" [Matador]
7.The Knife - "A Tooth for an Eye" [Brille]
6.Rustie - "Slasherr" [Numbers]
5.Binary - "G.O.D." [self-released]
4.The Pleroma - "Kimnata" [self-released]
3.Sigur Ros - "Brennisteinn" [XL]
2.Savages - "She Will" [Matador]
1.Father Sculptor - "Sault" [IX Hispana Records]




FIVE BEST REMIXES OF THE MONTH:

5.HAIM - "Falling" (Duke Dumont Remix) [Polydor]
4.The xx - "Sunset" (Kim Ann Foxman Remix) [self-released]
3.Alt-J - "Dissolve Me" (Planet of Sound Remix) [Infectious]
2.How To Dress Well - "& It Was U" (Doss Remix) [Acephale]
1.Boys Noize - "XTC" (The Chemical Brothers Remix) [Boysnoize Records]

MARTS 2013: 5 ALBUMI

FIVE BEST ALBUMS OF THE MONTH:


5.Youth Lagoon – „Wondrous Bughouse”












Release date: 18/03/2013
Label: Fat Possum
AMG rating: 8/10

AMGmusic komentārs: Lo-fi dziesminieks Trevors Pauerss jeb Youth Lagoon šomēnes izdeva turpinājumu atzītajam 2011.gada debijas albumam „The Year of Hibernation”. Albums „Wondrous Bughouse” ir mūziķa izaugsmes turpinājums, piedāvājot apbrīnojami skaistas melodijas, kas apdarinātas ar eksperimentālas elektroniskās mūzikas knifiem. Ja Animal Collective ierakstītu šūpuļdziesmu izlasi, tas noteikti varētu izklausīties līdzīgi.”



4.Rhye – „Woman”












Release date: 04/03/2013
Label: Polydor
AMG rating: 8/10

AMGmusic komentārs: „Kopš pagājušā gada nogales internetā arvien vairāk runāja par tolaik vēl mistisko un nezināmo Losandželosas soul/rnb duetu Rhye. Daudzi, tai skaitā arī es, bija pārliecināti, ka dueta vokāliste ir sieviete, kas izrādījās nepareizi. Patiesībā tie ir divi vīrieši – Maiks Milošs no Kanādas un Robins Hanibals no Dānijas, kas iepazinās pirms pāris gadiem... Vācijā. Miloša kontralta vokāls, kas parasti piedien sieviešu balsīm, bija maldinošais aspekts, ka dzied dāma, taču tieši šī samtainā un feminīnā puse ir viens no ieraksta stūrakmeņiem. 35 minūšu viegls, dzidrs un viscaur romantisks ieraksts, kas perfekti balansē starp 21.gadsimta post-dubstep ēras soulmūziku un 80’to gadu popmūziku.”



3.Justin Timberlake – „The 20/20 Experience”












Release date: 18/03/2013
Label: RCA
AMG rating: 8/10

AMGmusic komentārs: „Visvieglāk mūzikā ir sačakarēt savu reputāciju, visgrūtāk – to izlabot. 90’to gadu boibenda N’Sync jaunākais dalībnieks Džastins Timberleiks jau pirms sešiem gadiem sevi pieteica kā nopietnu spēlētāju mūzikas lauciņā ar otro studijas albumu „FutureSex/LoveSounds”, tad uz laiku mūziku meta pie malas, lai pievērstos aktiera karjerai. Jaunākais albums „The 20/20 Experience” ir apbrīnojami saturīgs un nobriedis r’n’b mūzikas ieraksts, kas šim mūzikas stilam jau gada pirmajā ceturksnī uzstāda augstu latiņu. Baumo, ka gada otrajā pusē varētu iznākt albuma otrā daļa.”



2.David Bowie – „The Next Day”












Release date: 11/03/2013
Label: Columbia
AMG rating: 8/10

AMGmusic komentārs: „Kopš 2004.gadā pārciestās sirds operācijas tikai epizodiski mūzikas ziņās pazibēja Deivida Bovija vārds. Kā zibens no skaidrām debesīm 2013.gada 8.janvārī – mūziķa 66 gadu jubilejā – nāca ziņa par jaunu albumu, kas, kā vēlāk izrādījās, ticis rakstīts pat vairākus gadus specdienestu cienīgā slepenībā. Šāda kaluma mūzikas ikonas pirmais albums desmit gadu laikā – tie vien ir grandiozi svētki mūzikas cienītājiem. Svētkus vēl īpašākus padara fakts, ka „The Next Day” ir mūziķa labākais darbs vismaz kopš 1995.gada „Outside”. Ir jau arī Bovijam bijuši vāji ieraksti, bet, ja mūziķis ar vairāk nekā 40 gadu stāžu un vairāk nekā divdesmit albumiem kontā var radīt tik saturiski piepildītu un nevainojami skanošu ierakstu, komentāri ir lieki. Savas milzīgās un kolorītās karjeras laikā izgājis cauri neskaitāmiem mūzikas stiliem, 66 gados Bovijs vairs neeksperimentē. Viņš vienkārši rada inteliģentu, krāsainu mūziku, vienlaikus demonstrējot apbrīnojami spēcīgu vokālu savam vecumam. Joprojām neatstāj sajūta, ka Deivids Bovijs dzīvo ārpus laika.”



1.Phosphorescent – „Muchacho”












Release date: 18/03/2013
Label: Dead Oceans
AMG rating: 9/10

AMGmusic komentārs: „(...) Runājot par „Muchacho” daudz bagātīgāko skanējumu, pats Metjū norāda, ka viņa mērķis nekad nav bijis radīt akustisku folkmūziku. Gluži vienkārši iepriekš mūziķis, kurš pats ir arī savu albumu producents, iepriekš nav pratis tik labi apieties ar mūsdienu tehniku. Savukārt tagad, kad nācies iekārtot Ņujorkā pašam savu studiju un aiz muguras daudz lielāka pieredze, klāt nākušas arī jaunas iemaņas. Tāpat arī laiks šoreiz bijis lielāks, jo „Muchacho” ieraksts tapis vairāk nekā gadu. Šīs muzikālās izmaiņas visvairāk izpaužas albuma trešajā skaņdarbā „Ride On / Right On”, ko gribētos dēvēt par pagaidām labāko 2013.gada dziesmu. Tas vairs nav nekāds kantri vai folks, bet absolūts sintī-šlāgeris, kas ritmiski sasaucas ar leģendāro Raimonda Paula „Zilo Karbunkuli”. Protams, saknes un melanholija nav pazudusi arī no „Muchacho” albuma. Ko vien vērts ir viens no skaistākajiem mūziķa darbiem karjerā „Song For Zula”.”

Plašāk par albumu lasi šeit.