08 janvāris, 2010

NEDĒĻAS SINGLS (04.01.-10.01.)

SINGLE OF THE WEEK

Simian Mobile Disco feat Beth Ditto - "Cruel Intentions"
Release date: 04/01/2010
Label: Wichita
AMG rating: 8/10


Šķiet, ka es biju teju vai vienīgais, kas gada labāko albumu sarakstā decembrī atzīmēja arī Simian Mobile Disco otro studijas ierakstu „Temporary Pleasure”, un tas nebija tikai tāpēc, ka tā pirmais singls „Audacity of Huge” bija viens no maniem spēlētākajiem skaņdarbiem pagājušās vasaras izskaņā.

Kā pierādījums, ka „Temporary Pleasure” nav norakstāms albums tikai tāpēc, ka tas nenoliedzami nav tik interesants, kā priekšgājējs, 2007.gadā izlaistais „Attack Decay Sustain Release”, šopirmdien veikalos nonāk otrais singls – sadarbība ar The Gossip solisti Betu Dito dziesmā „Cruel Intentions”.

Sevi jau apliecinājusi kā pārsteidzoši veiksmīgu sintezētu popdziesmu lielisku izpildītāju jaunākajā The Gossip albumā pērn, Beta Dito „Cruel Intentions” iedod tādu odziņu, kas šo padara ne tikai par lieliski noproducētu un elektroniski nostrādātu deju zāļu skaņdarbu, bet arī par līdzi dungojamu un pat diezgan lipīgu radio gabalu. Turklāt, remiksu cienītājiem īsts saldais ēdiens ir maksi-singls ar 7 trekiem. Starp tiem arī teicams Joker mikss un AMGmusic šīs nedēļas Power Play – Greg Wilson re-edit.

NEDĒĻAS SINGLU APSKATS (04.01.-10.01.)

Beach Fossils - "Time" [21/12/2009; Free d/l]
AMG rating: 8/10


Kā jau parasti, gada sākumā piedāvājam arī dziesmiņas, kas aizķērušās vēl no pērnā gada krājumiem. Šis pie mums parādījās ap Ziemassvētku laiku un nekādi nav palaižams garām. Skaists un atmosfērisks debijas singls no kāda Bruklinas mākslinieka, kas ierakstās ar segvārdu Beach Fossils. Interesants Kalifornijas beach pop sajaukums ar 70’to gadu nogales nostalģisku britu post-punk. Singls pieejams lejupielādei par velti, bet pavasarī gaidāma arī relīze 7 collu plates izskatā uz leibla Woodsist. Tāpat gaidāms arī šī jaunieša debijas albums.

Lejupielādēt var, piemēram, šeit:
http://www.aquariumdrunkard.com/2009/12/17/beach-fossils-time-woodsist-7/


Delphic - "Doubt" [04/01/2010; Polydor]
AMG rating: 7/10


Par jauno Mančestras kvartetu Delphic šogad noteikti runāsim plašāk. Pirmkārt, jau nākamnedēļ iznāk jauniešu debijas albums „Acolyte”. Otrkārt, grupa nupat ieguvusi 4.vietu ikgadējā BBC topošo zvaigžņu „Sound of ...” aptaujā. Man gan nav NEKĀDI saprotams, kā Delphic var tikt vērtēti augstāk par The Drums, bet... par to citā rakstā.

Joprojām tīksminos par grupas pērnā gada rudens hītu „This Momentary”, ar ko mančestrieši debitēja AMGmusic (Top 20 gan neizdevās sasniegt), bet šis, lai arī stipri atšķirīgs, arī nav slikts gabals – ģitāriskāks un ritmiskāks grupas sniegums, kas kaut kur atgādina pat londoniešus Bloc Party. Ar piebildi, ka muzikāli gan stipras atsauces arī uz Passion Pit un Friendly Fires.



Gaujarts - "Pītā Dziesma" [2009; Gaujarts.lv]
AMG rating: 7/10


Nedēļā, kad iznāk jauns Gaujarta EP „No Zemēm” (pieejams par velti, ja piereģistrēsities grupas mājas lapā), piedāvājam Jums dziesmiņu no grupas pērn izdotā debijas albuma „Koncerts Kultūras Namā”. Ja pareizi saprotu (Latvijas radiostacijas neklausos), šis jau vairākus mēnešus iekļauts radio listēs, bet tikai nesen dziesmai parādījies arī videoklips, kas kalpoja par iemeslu, lai dziesmiņu ieraudzītu (vārda tiešā nozīmē šoreiz) arī AMGmusic.

Pierādījums, kāpēc Gaujarts pelnīti bija nominēti AMGmusic 2009.gada balvai „Best Latvian Act”, ko gan nācās atdot Tribes of the City. Starp citu, simpātisks ir arī augstāk minētais EP, par ko plašāk pastāstīšu albumu apskatā.



Broken Bells - "The High Road" [21/12/2009; Columbia]
AMG rating: 7/10


Viena no centrālajām mūzikas ziņām 2009.gada rudenī bija par jaunizcepto projektu Broken Bells, zem kura paslēpušies divi ļoti labi zināmi un atzīti mākslinieki – Braiens Bērtons jeb Danger Mouse, kas ir ne tikai viena puse no hip-hop dueta Gnarls Barkley, bet arī pazīstams kā teicams producents (Gorillaz; The Good, The Bad & The Queen; Beck u.c.), un indie rock apvienības The Shins solists un līderis Džeimss Mersers. Atgādināšu, ka 2007.gadā The Shins albums „Wincing The Night Away” tika nominēts AMG balvai par gada labāko albumu.

Jaunā dueta debijas plate „Broken Bells” jau šobrīd cirkulē interneta plašumos (man gan pie tās vēl nav izdevies tikt), bet oficiāli tiks izdota marta sākumā uz leibla Sony. Pirmais singls ir liriskā dziesmiņa „The High Road”, kas mierīgi varētu arī atrasties kādā The Shins albumā, kuru... nu, jā, kuru būtu producējis Danger Mouse. Dziesmu sākotnēji varēja lejupielādēt par velti, bet šobrīd par santīmiem iegādājama interneta mūzikas veikalos.



Codeine Velvet Club - "Hollywood" [28/12/2009; Island]
AMG rating: 7/10

Pērnā gada nogalē par patīkamu pārsteigumu parūpējās skotu mūziķis Džons Lolers, kurš, atpūšoties no sava pamatdarba grupā The Fratellis, nodibināja jaunu duetu ar dziedātāju Lū Hikiju. Abu debijas singls „Vanity Kills” pat pamanījās kļūt par AMGmusic Nedēļas Singlu.

Pašā gada izskaņā iznāca arī Codeine Velvet Club debijas albums, kurš kļuvis par šīs nedēļas AMGmusic Nedēļas Labāko Albumu. Tiesa gan, tas vairāk saistīts ar vēl ziemas miegā snaudošo mūzikas biznesu (šonedēļ iznāca tikai divi vērā ņemami albumi). Kopā ar debijas plati dienasgaismu ieraudzīja arī otrais singls – dubultais A-puses singls – „Hollywood / I Am The Ressurection”. Interesants un gana baudāms ir arī The Stone Roses kaverversijas darbs, bet mēs izvēlējāmies rotaļīgi pozitīvo un albumam daudz raksturīgāko Džona Lolera sacerēto „Hollywood”. Klausoties Codeine Velvet Club, tā vien liekas, ka Viktors Lapčenoks un Nora Bumbiere būtu pārdzimuši no jauna un sākuši runāt/dziedāt angliski.



Joker - "City Hopper" [04/01/2010; Tectonic]
AMG rating: 7/10


Viens no AMGmusic pērnā gada favorītiem dubstep mūzikas scēnā (L Maklīns no Lielbritānijas gan pats sevi ierindo starp electronica/grime pārstāvjiem) Joker jau gada ceturtajā dienā laiž klajā jaunu plati ar diviem skaņdarbiem. Atgādināšu, ka 2009.gada hīts „Digidesign” kļuva par vienu no gada Top 40 DMS dziesmām. Turklāt vienā dienā ar „City Hopper” veikalos oficiāli pieejams kļūst arī viņa lieliskais remikss Simian Mobile Disco singlam „Cruel Intentions”.



First Aid Kit - "Hard Believer" [02/10/2009; Polydor]
AMG rating: 7/10


Jā, Jūsu acis nemelo, šis singls, ko es Jums piedāvāju 2010.gada janvārī, patiešām iznācis 2009.gada oktobrī, turklāt ne uz kāda tur maza pagrīdes leibliņa, bet gan uz lielā koncerna Polydor. Biju palaidis garām šo jaunumu no Zviedrijas (pārsteidzoši; man jau likās, ka es pērn piedāvāju visus iespējamos un neiespējamos labumus no Zviedrijas), bet, pateicoties britu žurnālam Q, dziesmiņu „Hard Believer” dabūju šonedēļ.

First Aid Kit ir divu māsu duets – Klāra un Johanna Sēderbergas no kādas Stokholmas piepilsētas. Turklāt interesanti, ka abas vēl ir padsmitgadnieces – jaunākajai 16, vecākajai – 19 gadi. Tas man tapa zināms PĒC dziesmas noklausīšanās, tāpēc arī izraisīja nelielu šoku. Nudien, skaņdarbs, kas ieturēts labākajās indie/folk tradīcijās, izklausās gana pieauguši un pārliecinoši. No otras puses, ja paskatās uz meiteņu muzikālajām ietekmēm – Bright Eyes, Bobs Dilans, Leonards Koens – par to laikam nav jābrīnās. Jau vasarā pārliecinājos, ka jaunām skandināvietēm ir ļoti laba muzikāla gaume. Latvietes, saņemamies! ;)



Big Boi feat Gucci Mane - "Shine Blockas" [01/12/2009; LaFace Records]
AMG rating: 6/10


Man ir smagas aizdomas, ka Big Boi varētu parūpēties par 2010.gada labāko hip-hop albumu. Katrā ziņā pērnā gada rudenī izdotais MP3 singls „For Ya Sorrow” ierindojās ne tikai labāko 2009.gada AMGmusic DMS 40niekā, bet pat vienu brīdi tika apspriesta kā nopietna kandidatūra nominācijai „Gada DMS dziesma”. Savukārt decembra sākumā arī MP3 formātā tika piedāvāts singls „Shina Blockas”, kas tapis sadarbībā ar šobrīd cietumā sēdošo Gucci Mane. Lai arī ne tuvu tik pārliecinošs un interesants ausij, kā „For Ya Sorrow”, tas tomēr ir gana baudāms un pieaudzis hip-hop skaņdarbs.

Atgādinu, ka dueta Outkast dalībnieka Big Boi debijas solo plati „Sir Luscious Left Foot: The Son of Chico Dusty” bija paredzēts izdot jau pagājušajā vasarā, taču relīzes datums tika pārcelts un pārcelts. Šobrīd albuma iznākšana paredzēta „kaut kad Februārī”.



The Temper Trap - "Fader" [04/01/2010; Infectious]
AMG rating: 6/10


Pārspīlēju jau nedaudz, apgalvodams, ka The Temper Trap pērnā gada debijas albums „Conditions” faktiski balstās uz vienu ģeniālu dziesmu („Sweet Disposition” – 5.vieta Jūlijā!), taču arī teikt, ka biju tālu no patiesības, nevar. Jaunie Melburnas censoņi šonedēļ arī eiropiešiem piedāvā savu jaunāko singlu „Fader”, kas, atļaušos prognozēt, paliks neviena nepamanīts. Nav jau slikti, bet diemžēl prātā pavisam nepaliekoši.
Video šeit: http://www.youtube.com/watch?v=L18tjO2GYnU


Golau Glau - "This Will Be Our Year" [04/01/2010; Free d/l]
AMG rating: 5/10


Britu folk/electronica/ambient duets Golau Glau jau pērn iesāka dalīt par velti savas dziesmiņas internetā. Šopirmdien beidzot arī AMGmusic saņēma kādu dāvanu no Golau Glau dziesmas „This Will Be Our Year” izskatā. Pavisam noteikti, šie nav pretendenti uz gada mākslinieku titulu, bet... Kāpēc, lai tas tiešām nebūtu viņu gads? Dziesmu varat lejupielādēt šeit: http://golauglau.wordpress.com/2010/01/02/tooty-frooty. Citas Golau Glau dziesmiņas varat paklausīties viņu MySpace lapā: http:// www.myspace.com/golauglau.


The Saturdays - "Ego" [04/01/2010; Polydor]
AMG rating: 3/10

First musical shit of the year. Congratulations! Now get off. Tulkojums: Netērējiet savu laiku!

06 janvāris, 2010

06.01.2010. AMGmusic ziņas īsumā

The Knife piedāvās operu CD formātā

Jau pirms vairākiem mēnešiem aprunātā zviedru dueta The Knife opera martā tiks izdota CD formātā. Ieraksts ar nosaukumu “Tomorrow, In a Year” iznāks 1.martā, un tajā būs dzirdams brāļa un māsas Dreijeru sacerētais muzikālais materiāls operai, kas tapusi, iedvesmojoties no Čārlza Darvina grāmatas „On The Origin Of The Species”. Mūzika operai tapusi kopā ar Berlīnes apvienībām Mt. Sims un Planningtorock.

Albuma pirmais skaņdarbs „Colouring of Pigeons” jau šobrīd pieejams lejupielādei par velti no grupas mājaslapas http://theknife.net/. Viss, kas Jums jāizdara, jāpiereģistrē savs e-pasts. Skaņdarbs – IESPAIDĪGS! Minētajā lapā varat arī iegūt sīkāku informāciju par „Tomorrow, In a Year”.


Elija Goldinga atklāj debijas albuma detaļas

Jaunā velsiešu dziedātāja Elija Goldinga, kas pirms mēneša tika iekļauta paplašinātajā BBC sarakstā „Sound of 2010” un joprojām, manuprāt, ir kandidāte uz Top 3 šajā topā, paziņojusi, ka debijas albums iznāks 1.martā un tā nosaukums būs „Light”. Savukārt nedēļu iepriekš veikalu plauktos nonāks singls „Starry Eyed”, kas AMGmusic rīcībā jau nokļuva pagājušā gada rudenī. Albuma producents būs Starsmith.


Pavement martā izdos labāko dziesmu izlasi


Leģendārā amerikāņu alternative rock/grunge apvienība Pavement, kas pērnā gada nogalē paziņoja par apvienošanos pēc 10 gadu pārtraukuma un došanos koncertturnejā 2010.gadā, marta sākumā laidīs klajā labāko dziesmu izlasi. „Quarantine the Past: The Best of Pavement” tiks izdota 8.martā uz leibla Domino Records. Tāpat tiks pārizdoti arī vecie grupas albumi. Atgādinām, ka Pavement no marta līdz maijam dosies iespaidīgā koncertturnejā, uzstājoties četros dažādos kontinentos. Veseli četri koncerti notiks arī Londonas Brixton Academy.



Bejonsī māsa būs dzirdama jaunajā Of Montreal albumā

Jau pērn slavenā dziedātāja Bejonsī intervijā britu laikrakstam The Guardian stāstīja par aizraušanos ar psihedēliskām indī mūzikas grupām un īpaši Of Montreal, uz ko viņu esot pavedinājusi jaunākā māsa Solandža. Kā izrādās, Noulza jaunākā piedalīsies savu jauno elku gaidāmajā albumā.

Jaunumus portālam Stereogum apstiprinājis of Montreal līderis Kevins Bārnss, kurš tāpat darīja zināmu, ka albumu plānots izdot vasaras beigās vai rudens sākumā, bet par tā nosaukumu vēl esot dilemma. Pašreiz tiek apspriesti divi varianti – „False Priest” vai „The Controller Sphere”. Tāpat Bārnss piebilda, ka nākotnē labprāt sadarbotos arī ar pašu Bejonsī.


Miris soul mūzikas producents Villijs Mičels

5.janvāra rītā savas dzimtās pilsētas Memfisas slimnīcā pēc decembrī pārdzīvota infarkta 81 gada vecumā miris leģendārais soul mūziķis un producents Villijs Mičels. Lielāko slavu viņš iemantojis kā Ela Grīna (Al Green) producents un muzikālais virzītājs. Tieši Mičels, tad jau būdams Hi Recordings vadītājs, 60’to gadu izskaņā noslēdza līgumu ar Grīnu un sarakstīja un producēja viņa lielākos 70’to gadu hītus, ieskaitot leģendāro un personīgi man tik tuvo „Let’s Stay Together”.

Arī pēdējos savas dzīves gados Mičels turpināja darbu kā producents un ierakstu studijas vadītājs, strādājot ar Entoniju Hemiltonu, Džonu Meijeru un Rodu Stjuartu.

R.I.P.

05 janvāris, 2010

05.01.2010. AMGmusic ziņas īsumā

The Rolling Stones neuzstāsies 2010.gada Glastonberijas festivālā

Sakarā ar internetā arvien skaļāk paustajām baumām par The Rolling Stones iespējamo dalību šī gada Glastonberijas festivālā, grupa nākusi klajā ar paziņojumu, ka neuzstāsies slavenajā festivālā. Oficiālais grupas pārstāvis darījis zināmu žurnālam NME: „The Rolling Stones vēlētos darīt zināmu, ka grupai šobrīd nav plānots neviens koncerts 2010.gadā.

Toties maijā tiks pārizdots grupas slavenais 1972.gada albums „Exile On Main Street”, kuram būs pievienotas arī vairākas līdz šim neizdotas dziesmas.

Atgādinām, ka no trim festivāla hedlaineriem šobrīd oficiāli apstiprināta tikai īru grupas U2 dalība pasākumā. Tuvākajās dienās tikšot paziņots otrs hedlainers.

Atmiņas no "Babylon" tūres 1998.gadā. Laimīgais es. Biju, redzēju. Šis gan ierakstīts Parīzē:


Muse iegūst balvu par labāko vāciņa noformējumu


Britu apvienība Muse ieguvusi balvu „Best Art Vinyl 2010” balvu par gada labāko plates vāciņu noformējumu albumam „The Resistance”. Albuma noformējums, ko veidojis La Boca, apsteidzis Massive Attack, Manic Street Preachers un Fever Ray ierakstu vāciņus. Visu Top 50 var apskatīt šeit.


Toms Jorks ieraksta trīs dziesmas dokumentālai filmai par Tibetu


Radiohead solists Toms Jorks ierakstījis trīs dziesmas dokumentālās filmas par kustību „Free Tibet” skaņu celiņam. Filma ar nosaukumu „When The Dragon Swallowed The Sun” („Kad pūķis aprija sauli”), kas tapusi veselus septiņus gadus, stāsta par kustības sarežģījumiem centienos atbrīvot Tibetu no Ķīnas okupācijas. Dokumentālā darba režisors ir Dirks Simons. Filmas skaņu celiņā piedaloties arī Filips Glāss un Deimiens Raiss.


Nine Inch Nails 2010.gadā tomēr ierakstīs jaunu materiālu

Dažādās pērnā gada aptaujās labākās dzīvās grupas topos esošā apvienība Nine Inch Nails šogad tomēr gatavojas izdot jaunus ierakstus, neskatoties uz līdera Trenta Reznora publiskajiem paziņojumiem par koncertdarbības pārtraukšanu un savu instrumentu pārdošanu e-bay.com. Par to Reznors pavēstījis grupas oficiālajā mājas lapā http://www.nin.com/. Pērn grupa izdeva albumu „The Slip”, kas tika piedāvāts lejupielādei par velti.

04 janvāris, 2010

AMG AWARDS 2009 - THE WINNERS

AMG AWARDS 2009


LABĀKĀ DMS DZIESMA 2009: YACHT – „Psychic City”
Also nominated were: The Drums – „I Felt Stupid”, jj – „Things Will Never Be The Same Again”, Magic Wands – „Kiss Me Dead” & Thom Yorke – „Hearing Damage”.

Komentārs: "Psychic City" ir viennozīmīga un neapstrīdama AMGmusic 2009.gada vasaras himna. Tā tas vienkārši ir. Lai kā man sirds kustu pie Toma Jorka "Hearing Damage" vai jj "Things Will Never Be The Same". Starp citu, jj skaņdarbs uzvarēja šajā nominācijā Jūsu balsojumā! Visus piecus pretendentus var noklausīties šeit.


KLUBU HIMNA 2009:
PASSION PIT – „Little Secrets” (Jack Beats Remix)

Also nominated were: Aufgang – „Channel 7 (you and me)” (John Talabot Remix), Fever Ray – „Triangle Walks” (Rex The Dog Remix), Moby – „Mistake” (Yuksek Remix) & Nari & Milani – „Disco Nuff” (Louis Botella Remix).

Komentārs: Kā jau to varēja paredzēt, šeit Jūsu domas dalījās visvairāk. Ar nelielu pārsvaru Jums vairāk iepatikās Yuksek remikss Mobija singlam, bet mēs par labāko atzinām nesošo un jumtu raujošo reivu Jack Beats izpildījumā. Visus piecus pretendentus var noklausīties šeit.


LABĀKAIS VIDEO 2009
: DEPARTMENT OF EAGLES – „No One Does It Like You” (Rež. Patrick Daughters & Marcel Dzama)
Also nominated were: Coldplay – „Strawberry Swing” (Rež. Shynola), Depeche Mode – „Wrong” (Rež. Patrick Daughters), Gus Gus – „Add This Song” (Rež. Heimir Sverris & Jon Atli Helgason) & Ramona Falls – „I Say Fever” (Rež. Stefan Nadelman).

Komentārs: Iespējams, vissmagāk bija izšķirties, kam atdot šo balvu. Visi pieci (un vēl daži ārpus piecinieka palikušie!) ir fantastiski video darbi, pie kuriem piesiet acis, bet, šķiet, lielāko iespaidu tomēr atstāja pavasarī skatītais Patrika Dotersa darbs Department of Eagles videoklipam. Kā jau to varēja paredzēt, Jūsu balsojumā uzvarēja Depeche Mode "Wrong". Depeche Mode fani nemirst! :) Mierinājums - Patriks Doterss vienalga balvu ieguva! Visus piecus pretendentus var noklausīties šeit.


LABĀKĀ DEBIJA 2009:
THE XX

Also nominated were: Florence and the Machine, The Pains of Being Pure At Heart, Passion Pit & White Lies.

Komentārs: Šeit arī bez variantiem. Kāpēc? Atbilde meklējama pārējo balvu ieguvēju sarakstā. Pārliecinošs Londonas trijotnes xx uzvaras gājiens 2009.gadā - gadā, kad bija daudz un veiksmīgu debiju. Interesanti, ka Jūs balvu atdevāt White Lies. Kāpēc interesanti? Skatīt labākās grupas balvu! Visus piecus pretendentus var noklausīties šeit.



LABĀKAIS SOLO IZPILDĪTĀJS 2009:
THOM YORKE
Also nominated were: Ian Brown, Pete Doherty, Moby & Patrick Wolf.

Komentārs: Iespējams, lielākais AMGmusic 2009 Awards šoks. Uzvar mākslinieks, kas izdevis vien 2 singlus. Noteicošais faktors šoreiz bija "Hearing Damage". Sorry, Moby, sorry, Pete. Maybe next time. Starp citu, vēl lielāks šoks, ka arī Jūsu balsojumā uzvarēja Toms Jorks! Visus piecus pretendentus var noklausīties šeit.



LABĀKĀ SOLO IZPILDĪTĀJA 2009:
FEVER RAY

Also nominated were: Annie, Bat For Lashes, Little Boots & Speech Debelle.

Komentārs: Šeit bija bez variantiem. Arī Jūsu balsojumā. Bat For Lashes tuvākā konkurente, bet šis bija Fever Ray gads! Visus piecus pretendentus var noklausīties šeit.


LABĀKAIS LATVIEŠU IZPILDĪTĀJS 2009:
TRIBES OF THE CITY

Also nominated were: Gaujarts, Gustavo, Otra Puse & Satellites LV.

Komentārs: Ja būtu atsevišķa balva par gada labāko debiju latviešu mūzikā, nešaubīgi tā pienāktos Gaujartam. Ja būtu iznācis Gustavo ilgi gaidītais albums... Tikmēr Tribes of the City izdeva vairāk nekā pārliecinošu trešo studijas plati, kuru es pat ar lepnumu piedāvātu jebkuram pitchforkmedia vai NME žurnālistam paklausīties. Prieks, ka arī Jūs esat novērtējuši traibus, tieši viņiem piešķirot balvu. Otra Puse gan bija gandrīz turpat blakus. Visus piecus pretendentus var noklausīties šeit.


LABĀKĀ GRUPA 2009:
THE XX
Also nominated were: Arctic Monkeys, Placebo, Yeah Yeah Yeahs & White Lies.

Komentārs: Lielākais pārsteigums - arī Jūs esat nobalsojuši par The xx. Tas nudien bija mazliet šokējoši, ņemot vērā, cik skaļi vārdi bija blakus. Acīmredzot, neesmu vienīgais, kas bija vairāk nekā dziļi vīlies Placebo jaunajā albumā. Piebildīšu, ka mums šeit izvēle svārstījās starp the xx un Arctic Monkeys, taču... jaunība uzvar pieredzi. Reti, ļoti reti gadās, kad debitanti savāc Labākās Grupas balvu. Visus piecus pretendentus var noklausīties šeit.


LABĀKAIS ALBUMS 2009:
THE XX – „xx”

Also nominated were: Fever Ray – „Fever Ray”, Girls – „Album”, Passion Pit – „Manners” & Wild Beasts – „Two Dancers”.

Komentārs: Šķiet, tikai The Guardian bez AMGmusic nosauca "xx" par gada albumu, taču, šķiet, neatradu nevienu prestiža mūzikas mēdija gada topu, kur šis albums nebūtu desmitniekā. Turklāt, kopējā kritiķu topā šis ierindojas 2.vietā, kas nozīmē, ka, ja atmetam idealizēto Animal Collective plati - nešaubīgu kritiķu favorītu 2009.gadā - tad mūsu domas atkal sakrīt. ĢENIĀLS darbs. Lai arī Wild Beasts mazliet žēl. Bija pelnījuši šogad. Jūsu vērtējumā pilnīgi identiski balsis sadalījās starp Wild Beasts un Fever Ray. Visu gada labāko albumu topu var apskatīt šeit.


LABĀKAIS SINGLS 2009
: ANIMAL COLLECTIVE – „My Girls”
Also nominated were: Grizzly Bear – „While You Wait For The Others” [Warp], White Lies – „To Lose My Life” [Polydor], Wild Beasts – „All The King’s Men” [Domino] & Yeah Yeah Yeahs – „Heads Will Roll” [Polydor]

Komentārs: Arī šeit BEZ VARIANTIEM. Ģeniāls skaņdarbs, kas pelnīti saņēma 10 no 10 no AMGmusic. Kāpēc - to izskaidroju gada singlu topā, ar kura piecinieku var iepazīties šeit. Jūsu vērtējumā neizšķirts starp Animal Collective un Yeah Yeah Yeahs.


Tāds, lūk, AMGmusic skatījums uz mūziku un to autoriem 2009.gadā. Lielākie uzvarētāji: THE XX - 3 nominācijas - 3 balvas. Tikpat nominācijas bija arī White Lies, bet šoreiz nācās palikt tukšā. Tas nekas. Viss vēl priekšā!

PRIECĪGU 2010. VĒLREIZ!!!

Jaunā Gada Sākums

Skanot fonā AMGmusic 2009.gada laureātiem, sveiciens visiem draugiem un mūzikas mīļotājiem 2010.gadā!

Neskatoties uz visām samilzušajām un joprojām mani grauzošajām finansu problēmām, 2009.gads ir bijis neticami veiksmīgs AMGmusic darbībā. Pēc visām likstām, kas mūs (un mani personīgi) vajāja 2008.gadā, pērn izdevās atgriezties 2007.gada līmenī un pat to pārspēt. Jau esmu rakstījis, ka pērn atkal tika uzstādīts jauns rekords gan noklausīto albumu, gan singlu ziņā. Tāpat beidzot atvērām arī jaunu sadaļu „Different Music Selection”, kurā izvērsties varēja tās dziesmiņas, kas citādi paliktu nepamanītas un nenovērtētas.

Kas attiecas uz Different Music Selection jeb vienkārši DMS, tad, kā jau esmu teicis, šogad mazliet mainīsies šīs sadaļas koncepcija. Turpmāk ar vārdu salikumu „Different Music Selection” apzīmēsim tikai remiksus, kaverversijas vai singlu b-puses skaņdarbus. Attiecīgi arī gada beigās izvērtēsim visus atsevišķās kategorijās, lai nejauktu prātu ne sev, ne arī citiem. Protams, būs arī savi izņēmumi, bet tagad nelauzīšu savu pēcsvētku prātiņu, lai domātu, kā tos pēc iespējas labāk izslēgt. Nāks laiks, nāks gudrība, kā smejies.

Par pārējām izmaiņām. Pirmkārt, singlu topā turpmāk vairs tik strikti nenodalīsim dziesmas pēc to relīzes datumiem. Tas ir gan sarežģīti man, gan arī nevajadzīgi Jums. Neesmu tik naivs, lai domātu, ka Jūs paklausīgi iegādājaties visus singlus mūzikas veikalos (Latvijā vispār nekad nav bijis aktuāls singlu tirgus). Visticamāk, tie tāpat tiek novilkti no interneta dzīlēm. Nemoralizēšu, vien cerēšu, ka vismaz albumus un EP Jūs nopērkat veikalā. Par tiem gan runāsim tad, kad tie būs pieejami un Jums viegli iegādājami. Tātad singlu relīzes datumi turpmāk būs vien norādoši. Tipa – no tās un tās dienas var arī nopirkt, tajā un tajā singlā būs tādi un tādi bonusi. Nu, tā kaut kā.

Par albumiem. Albumu ziņā nekas daudz nemainīsies. Ja nu vienīgi tas, ka turpmāk tik akūtā laika trūkuma dēļ necentīšos iespringt uz garām un izsmeļošām albumu recenzijām. Tās, protams, arī būs, taču primārais mans un AMGmusic uzdevums tomēr ir vērst Jūsu uzmanību uz kādu konkrētu albumu, kas parādījies veikalos vai internetā, un tikai tāpēc, ka man nav ko par to teikt uz divām Word lapām, nenozīmē, ka tam ir jāpaslīd garām nepamanītam, vai ne? Tāpēc turpmāk centīšos albumu apskatus, kaut vai pāris teikumos pasniegt katras nedēļas beigās.

Pats svarīgākais jaunums, kas gan vairs nav nekāds jaunums. Mīļie, AMGmusic lapas un arī mana draugiem.lv profila apmeklētāji, slēdzamies klāt twitter.com! Tur visas ziņas un jaunumi no manas puses parādīsies visātrāk un visoperatīvāk! Turklāt nu jau tālu vairs nav tas brīdis, kad varēs teikt: „Ja Tevis nav tviterī, Tevis nav vispār”. Konkrēti man pieslēgties iespējams šeit: http://twitter.com/AtisZagars. Starp citu, arī šīs lapas labajā malā iespējams redzēt manus pēdējos ierakstus tviterī.

Viss pārējais nemainās. Joprojām pievērsīsim uzmanību interesantākajām mūzikas ziņām, koncertiem un jauniem skaņdarbiem, kā arī videoklipiem. Joprojām nedēļas singla paziņošana piektdienās, joprojām veiksmīgāko singlu apskats un citas lietas. Mūzikas biznesa mašīna šodien (4.janvārī) ir atmodusies. Jāpagaida, lai tā mazliet nožāvājas, izstaipās un padzer rīta kafiju, tad jau sekos arī pirmās jauno ierakstu čupas. Ar tām centīsimies tikt galā un labāko pasviest arī Jums.

Tāpēc paliec ar AMGmusic arī 2010.gadā! Priecīgu Tev šo gadu! Siltu un patīkamu Tev šo mēnesi! Mierīgi iesildošu Tev šo nedēļu! Un MILZU PALDIES par labajiem vārdiem, uzmundrinājumiem un vienkārši interesantām piezīmēm!


Pretendents uz šīs nedēļas singla statusu: jaunais Codeine Velvet Club singls „Hollywood”, kas iznāca jau pirms nedēļas. Starp citu, vakar lielā sajūsmā biju par debijas albumu (veikalos no 28.decembra), noteikti pieminēšu pāris vārdos gada pirmajā albumu apskatā.


P.S. Jau nākamajā rakstā AMGmusic 2009 AWARDS uzvarētāju saraksts!