24 jūlijs, 2009

NEDĒĻAS APSKATS (20.-26.JŪLIJS) - SINGLI

SINGLE OF THE WEEK

Buraka Som Sistema - "IC 19"

Release date: 25/05/2009
Label: Mad Decent Protocol
AMG rating: 8/10





VĒL ŠONEDĒĻ:

Fever Ray - "Triangle Walks" [Rabid Records; 20/07/2009]
AMG rating: 8/10


The Ruling Class - "Sleeping Beauty" [Loog; 20/07/2009]
AMG rating: 8/10


Lemonade - "Big Weekend" [Sunday Best; 20/07/2009]
AMG rating: 7/10


Pangaea - "Memories" [White Label; 13/07/2009]
AMG rating: 7/10


Mpho - "Box N Locks" [Wall Of Sound; 20/07/2009]
AMG rating: 7/10


Smoke Fairies - "Frozen Heart EP" [Music For Heroes; 20/07/2009]
AMG rating: 7/10


Wild Beasts - "Hooting And Howling" [Domino; 20/07/2009]
AMG rating: 7/10


Real Estate - "Fake Blues" [Half Machine; 20/07/2009]
AMG rating: 6/10

Voluntary Butler Scheme - "Tabasco Sole" [Split; 20/07/2009]
AMG rating: 6/10

Doves - "Winter Hill" [Heavenly Records; 20/07/2009]
AMG rating: 6/10

Frankmusik - "Confusion Girl" [Island; 20/07/2009]
AMG rating: 4/10


Plašāk par šīs nedēļas singliem lasiet šeit: http://amgmusic.blogspot.com/2009/07/singli-tresdiena-22julijs.html un šeit: http://amgmusic.blogspot.com/2009/07/singli-ceturtdiena-23julijs.html.

NEDĒĻAS APSKATS (20.-26.JŪLIJS) - DMS

1.Ramona Falls – „Russia” [Barsuk]


Vēl viens no mēneša skaistākajiem skaņdarbiem, kas teicami iederēsies AMG chill-out izlasītē. Portlendiešu mūziķa Brenta Knopfa jaunākais projekts Ramona Falls ar treku „Russia” no debijas albuma „Intuit”. Iesākas kā tradicionāls lēns indie roks, kas balstīts uz akustiskās ģitāras, taču pacietieties līdz 34.sekundei, kas liek noprast, ka šis fantastiskais 3 minūšu meistardarbs piedāvās ko daudz vairāk. Smeldzīgas zāles saskumušai sirdij, kas man personīgi atsauca prātā Simon & Garfunkel klasisko „Sound of Silence”.

Spiest peles labo pogu un "save target as":
http://downloads.pitchforkmedia.com/Ramona%20Falls%20-%20Russia.mp3


2.Blue Daisy feat. LaNote – „Space Ex” [Black Acre]

Šī nedēļa ir tāda kā dubstep nedēļa AMG. Ja parasti pusgada laikā ienākas 3-4 labi dubstep treki, tad šonedēļ vien šis ir jau, šķiet, piektais. „Space Ex” tomēr gluži nevarētu saukt par tipisku dubstep skaņdarbu, tajā atrodamas atsauces uz daudziem mūzikas stiliem – r’n’b, glitch, hip-hop... Tomēr pamatā šis ir sapņains, naksnīgs un silts dubstep paveida wonky treks, kas, manuprāt, lieliski iederētos arī romantiska vakara noslēgumā. If you know what I mean sayingnoslēgumā”.... :)

Sīkāka informācija un iespēja noklausīties dziesmu te:


3.Guido – „Way U Make Me Feel” [Punch Drunk]

Vēl viens teicams dubstep gabals atslodzei no Bristoles producenta Guido. Kritiķi daudzviet slavē šīs plates a-pusi („Orchestral Lab”), kas ieturēta šobrīd arvien aktuālāk kļūstošajā wonky mūzikas paveidā, bet, manuprāt, lielākā plates pērle ir tieši b-pusē atrodamais atmosfēriskais „Way U Make Me Feel”. Ievērtējiet saksofona partiju! Sirsnīgi un skaisti.

+

Quad Throw Malchow – „Matter of the Mind” [Tummy Touch]

Pavisam jauna apvienība no Lielbritānijas, par kuru, godīgi sakot, neko līdz šim nebiju dzirdējis. Quad Throw Malchow spēlē interesantu un savdabīgu mūziku, kurā apvienoti krautroka, postroka un elektronikas elementi. Nav pats ģeniālākais darbs, bet kaut kas šajā dziesmā piesaista. It sevišķi tās otrā puse! Albums gaidāms augustā.

Kačāt te:


Black Daniel – „I Love You But Don’t Touch Me Cos’ You’re Sick”

Kā man patīk mīlestības dziesmiņas ar šādiem nosaukumiem – „mīlu Tevi, bet nepieskaries man, Tu esi slima”. :) Mīļi. Un jautri arīdzan. Vasaras pārbraucienu un pikniku himniņa ar, kā jau minēju, izteiksmīgi mīļu piedziedājumu. Kas attiecas uz Black Daniel, tad tā ir visai pajauna grupa no Londonas, kurā darbojas divi angļi un viens amerikānis. Meklējiet ierakstu veikalos viņu plates, bet šo, kāda Black Daniel singla b-pusi var novilkt te:


Islands – „No You Don’t” [Anti-]

Pirmais pieejamais treks no amerikāņu schizo-pop projekta Islands gaidāmā trešā studijas albuma, kas iznāks septembrī. Viegls un pozitīvs funk sajaukums ar synth-pop.


Monsters of Folk – „Say Please” [Rough Trade]

Monsters of Folk ir no t.s. „supergrupām”, kurā šoreiz apvienojies Bright Eyes līderis Konors Obersts, Morning Jackets dalībnieks Džims Džeimss un M.Ward. Septembrī gaidāms šīs trijotnes pirmais albums, bet tikmēr oficiālajā mājaslapā var tikt pie dziesmiņas „Say Please”. Tikai – jāatrisina kāda ļoooti sarežģīta puzle. :) http://monstersoffolk.com/


Rain Machine – „Give Blood” [Anti-]


Atslodzi no grupas TV on the Radio paņēmis tās solists Kips Melouns. Rain Machine ir viņa soloprojekts, kura debijas plate iznāks septembrī uz Anti- leibla. „Give Blood” pieejams jau šobrīd - http://downloads.pitchforkmedia.com/Rain%20Machine%20-%20Give%20Blood.mp3 (atkal vecais triks ar peles labo pogu...)

+++
Pagarš šonedēļ bija tas DMS dziesmu saraksts. Patiesībā palika pat vairāki skaņdarbi nenoklausīti. Pie VISA vainīgs positivus! :) Nekas, nākamnedēļ taisīsim Jūlija apskatu, un tad jau visi vērtīgie gabali parādīsies, nevienu neatsāsim bez ievērības!
Turpiniet klasīties interesantu mūziku un iesaktiet mums ar! ;)

23 jūlijs, 2009

SINGLI - Ceturtdiena, 23.Jūlijs

Buraka Som Sistema – „IC 19”

Release date: 25/05/2009
Label: Mad Decent Protocol
AMG rating: 8/10


Mūžu dzīvo, mūžu mācies. Nudien vēl šo otrdien neko nebiju dzirdējis par pagājušā gadsimta 80’tajos gados Āfrikā radušos elektroniskās mūzikas paveido kuduro, kurš principā pārtiek no bungu mašīnas un vokāla.

Buraka Som Sistema ir salīdzinoši jauna apvienība no Portugāles, kas radusies vien pirms trim gadiem, taču viņu kontā jau divi albumi, no kuriem pēdējais – „Black Diamond” – nāca klajā pirms gada. No turienes arī nāk šis singls – „IC 19”.

Buraka Som Sistema nespēlē izteiktu kuduro, apvienojot savā mūzikā arī elementus no dubstep (tieši šajā lauciņā es sākotnēji viņus ierindoju, kad sanāca pirmoreiz dzirdēt „IC 19”), breakbeat un grime. „Black Diamond” beidzot nonācis arī līdz AMG un ir plāns noklausīties šo plati nedēļas nogalē. Pagaidām – lielisks, atspirdzinošs un nesošs gabals, pie kā paliet sviedrus nedēļas nogalē. Teicami!

Audio:


Lemonade - "Big Weekend"

Release date: 20/07/2009
Label: Sunday Best
AMG rating: 7/10


Ja esat mazliet noguruši no n-tajām jaunajām 80’to gadu elektroniskās mūzikas skaņu piesātinātajām grupām, šeit ir risinājums – paklausieties ko tādu, kas Jums liks atgriezties saldajos 90’tajos!

No Ņujorkas, Bruklinas (sāk likties, ka Londonā un Ņujorkā visi nodarbojas vien ar jaunu grupu dibināšanu!) nākošie Lemonade ir laiduši klajā savu debijas singlu „Big Weekend” – reivīgu, dejojamu un, es teiktu, ļoti interesantu muzikālu kokteili, kurā var atrast atsauces arī uz šīs desmitgades elektroniskās indie mūzikas pārstāvjiem – The Rapture, !!! un citiem.

Turklāt „Big Weekend” ir viens šajos laikos ļoti neraksturīgs pluss – IDEĀLS singls. Sen nebiju klausījies CD singlu ar 5 trekiem, kuri VISI ir ļoti labi. It īpaši gribētu izcelt chill-out noskaņās ieturēto Delorean remiksu. Šīs nedēļas karstajā miksā gan, visticamāk, izmantošu oriģinālo extended versiju. Masīva basu līnija!




Pangaea - "Memories"

Release date: 13/07/2009
Label: White Label
AMG rating: 7/10


Par dubstep trekiem AMG apskatos bieži nenākas rakstīt, tāpēc prieks ir par katru šī stila gabalu, kas ieripo mūsu fonotēkā, it īpaši ja tas ir tik čilautīgs, atsvaidzinošs un naksnīgu noskaņu radošs, kā Pangaea jaunākais, pašizdotais „Memories”.

Pangaea (ja pareizi saprotu, izrunā kā „pandž’ia”) ir kāds britu dubstep producents vārdā Kevins Makaulijs. Pērn jau izdevis vairākas veiksmīgas plates, bet šo – „Memories” – attiecīgā žanra dīdžeji sauc par viņa veiksmīgāko darbu. Tas droši vien liecina, ka nākotnē par Pangaea mēs vēl dzirdēsim. Un tas priecē! Ideāls gabals rīta setam, izzūdot nakts melnumam un kopā ar to - fiziskajam spēkam. Teicama noskaņa!

Garā extended versija:



Mpho - "Box N Locks"
Release date: 20/07/2009
Label: Wall Of Sound
AMG rating: 7/10

Vēl viena no jaunajām dziedātājām/mūziķēm, kas sevi pieteikusi 2009.gadā un, PROTAMS, tiek salīdzināta gan ar VV Brown un Ebony Bones!, gan Little Boots un La Roux. Viņas īstais vārds ir Mmpo Skīfa, par viņas dzimteni var uzskatīt Dienvidāfriku, lai arī jau kopš mazotnes meitene dzīvojas pa Angliju. Pavisam nesen noslēgts līgums ar EMI par piecu(!) albumu izdošanu, kas jau vien ir pierādījums mūzikas producentu/menedžeru nākotnes plāniem saistībā ar Mpho.

No visām mūziķēm, ar kurām Mpo ir tikusi salīdzināta, manuprāt, visatbilstošākais ir pielīdzinājums tieši VV Brown. „Box N’ Locks” ļoti gaisīgs, saulains indie pops ar vieglu elektroniskās mūzikas piešprici. Pieļauju, ka vasaras ballītē pie šī varētu arī labi un sirsnīgi izdejoties. Ir labs!


+

Real Estate - "Fake Blues" [Half Machine; 20/07/2009]
AMG rating: 6/10

Frankmusik - "Confusion Girl" [Island; 20/07/2009]
AMG rating: 4/10

22 jūlijs, 2009

SINGLI - Trešdiena, 22.Jūlijs

Fever Ray - "Triangle Walks"

Release date: 20/07/2009
Label: Rabid Records
AMG rating: 8/10

Ja Karīna Dreijere Andersone jeb Fever Ray gada beigās nesaņems kādu no AMG balvām, būs noticis brīnums. Pēc pēdējā, burtiski vai fantastiskā grupas The Knife albuma (2006.gada „Silent Shout” – viena no desmitgades albumiem – OBLIGĀTA visu mūzikas cienītāju disku kolekcijā!), es tik tiešām neticēju, ka kaut vai tuvu tam tiks Andersones pirmais solo albums.

Pagājuši jau vairāk nekā trīs mēneši, bet „Fever Ray” joprojām ir visaugstāk novērtētais 2009.gada albums no AMG puses. Jā, šī plate nav tik interesanta, novatoriska vai melodiska kā iepriekšējo divu gadu uzvarētāji (Radiohead 2007.gadā un Fleet Foxes pērn), taču es pavisam nebrīnīšos, ja šis albums savu pozīciju noturēs arī pēc pusgada, kad būs jāpārkāpj finiša robežai. Tai piemīt kāds neaprakstāms misticisms, dūmakainums un aukstums (labā nozīmē!), kas burtiski kā magnēts pievelk pie šīs plates un neatlaiž vaļā līdz pat pēdējai albuma dziesmai. Pieļauju, ka virspusēji klausoties, šis ieraksts varētu šķist smagnējs un pat depresīvs, taču iedziļinoties saproti, ka tas ir perfekti nostrādāts, idejiski un saturiski bagāts un ļoti dvēselisks albums.

„Triangle Walks” ir albuma trešais singls, kas seko janvāri izdotajam „If I Had A Heart” (5.vieta AMG topā) un aprīlī iznākušajam „When I Grow Up” (17.vieta un teju vai garantēta nominācija gada klipam). Šobrīd, kad pagājuši jau vairāki mēneši, man jau ir citi plates favorīti, bet, kad klausījos to pirmoreiz, kā reiz tieši „Triangle Walks” bija viens no trim albuma gabaliem, kas iepatikās visvairāk. Starp citu, singlā atrodami arī vairāki remiksi, no kuriem kāds jau noteikti iekļūs arī AMG jūlija mēneša karstajā miksā.

Tās SKAŅAS! Tā NO-SKA-ŅA!!!




The Ruling Class - "Sleeping Beauty"

Release date: 20/07/2009
Label: Loog
AMG rating: 8/10

Mēnesī, kad par godu 20 gadu jubilejai tiek pārizdots The Stone Roses klasiskais 1989.gada albums, AMG nokļuvis kāds ļoti skanīgs un melodisks šīs leģendārās grupas līdzinieku singls „Sleeping Beauty”, kas nācis klajā šopirmdien uz leibla Loog.

The Ruling Class ir jauna grupa no... miniet 14 reizes, no kuras pilsētas? :) Jā, kārtējā jaunā grupa no Londonas, kurā darbojas pieci cilvēki un kuru debijas EP nācis klajā pirms gada. Nav informācijas, kad gaidāms The Ruling Class debijas albums, taču šis singls ir iemesls, kādēļ es centīšos nepalaist garām arī šīs grupas pirmo plati. Kā jau minēju - ļoti maigs un melodisks skaņdarbs, kas ieturēts labākajās 80’to gadu madchester stila tradīcijās, pievienojot arī šo to no sapņainā 90’to gadu shoegaze novirziena.

Audio:



Smoke Fairies - "Frozen Heart"

Release date: 20/07/2009
Label: Music For Heroes
AMG rating: 7/10

Vēl viena no jaunajām britu grupām, kam gribētos vērst uzmanību, ir divu meiteņu duets Smoke Fairies, kas šonedēļ laidis klajā EP „Frozen Heart” ar piecām elegantām, vietām relaksējošām, vietām intīmām folk/blues dziesmām. Ļoti laba klausāmviela vasaras pievakarē, pie sidra, vērojot saulrietu, vai vienkārši atpūšoties pēc darbadienas smaguma. Pie meiteņu ietekmēm var minēt gan Crosby Stills and Nash un Neil Young, gan arī salīdzinoši jauno Fleet Foxes mūziku.

Lai arī es ieteiktu baudīt visu EP kā vienu veselumu, ja ir jāizceļ kāda no dziesmām, tad tā noteikti būtu tieši tituldziesma „Frozen Heart” – viens no baudāmākajiem pēdējo gadu folk mūzikas trekiem.




Wild Beasts - "Hooting And Howling"
Release date: 20/07/2009
Label: Domino
AMG rating: 7/10

Pirmais singls no pērnā gada debitantu Wild Beasts gaidāmā otrā studijas albuma „Two Dancers”. Ļoti veiksmīgs sapņaina indī roka gabals, kas, iespējams, ir tikai ievads lieliskam albumam. Mūzikas žurnāls Clash jau ir novērtējis „Two Dancers” kā vienu no šī gada labākajiem albumiem. Plate iznāk 3.augustā.



+

Voluntary Butler Scheme - "Tabasco Sole" [Split; 20/07/2009]
AMG rating: 6/10

Doves - "Winter Hill" [Heavenly Records; 20/07/2009]
AMG rating: 6/10

+++

Rīt turpinam ar otro šīs nedēļas singlu apskata daļu, tajā par diviem lieliskiem un jauniem dubstep gabaliem. Būs interesanta cīņa par šīs nedēļas AMG singla statusu. Plus rīt arī beidzot ķersimies klāt DMS dziesmu apskatam - arī tur dažas lieliskas pērles...