16 aprīlis, 2009

Paziņoti galvenie mākslinieki šī gada Roskildes festivālam

Ak, cik patīkami ir dzīvot Ziemeļeiropā, tik tuvu Dānijas Roskildei, kur katru gadu notiek tik iespaidīgi festivāli, ka pat slavenā ASV mūzikas mēdija pitchforkmedia.com apskatnieki atklāti mūs apskauž. Žēl, protams, ka krīze izgrauzusi maciņus. Tiem, kam tas tā ir noticis, par mazu mierinājumu var kalpot fakts, ka gluži Radiohead un My Bloody Valentine šogad Roskildē nebūs. Toties ir paziņoti tie, kas būs.

Un tā, šīsvasaras Roskildes festivāla, kas norisināsies Dānijā no 2. līdz 5.jūlijam, hedlaineri būs Kanye West, Coldplay un Nine Inch Nails. Tāpat festivālā varēs vērot uzstājamies Oasis, Yeah Yeah Yeahs, Fleet Foxes, Nick Cave & The Bad Seeds, Pet Shop Boys, Grace Jones, Fever Ray, Amadou & Mariam un vēl un vēl un vēl... un, neticēsit - VĒL! :) Patiešām kopējais saraksts ir visai iespaidīgs.

Tiem, kas taisās braukt, iesaku jau šobrīd sekot informācijai par biļetēm un dzīvošanu vairākas dienas Dānijā festivāla oficiālajā mājaslapā . Savukārt tiem, kas paliek mājās, atliek vien žēli nopūsties, priecāties, ka pasaule ir pieredzējusi YouTube.com brīnumu un paskatīties kaut ko no pagājušā gada performances - http://www.youtube.com/results?search_type=&search_query=roskilde+2008&aq=f

Moby vasarā laidīs klajā jauno albumu

MOBY PIEDĀVĀ JAUNĀKO SINGLU; ALBUMS IZNĀKS JŪNIJĀ.

Kā jau rakstījām iepriekš, Mobijs paziņojis, ka 30.jūnijā nāks klajā izbijušā tehno dīdžeja, tagad electro-pop dziesminieka jaunākais albums "Wait For Me". Jau šobrīd mūziķa mājaslapā http://www.moby.com/ par velti ir lejuplādējams tā pirmais singls "Shot in the Back of the Head", kura video ir veidojis pats Deivids Linčs (k/f "Blue Velvet", "Mulholland Dr.", "Twin Peaks" u.c.). Ja vēl neesat paspējuši noskatīties, tad varat to izdarīt šeit:

Linča faniem katrā ziņā patiks. Mums patīk arī pati dziesma, kas ir patīkama vēsma pēc pēdējo gadu Mobija ieslīgšanas electro-pop skavās.

Šajā sakarā, protams, nāk prātā fakts, ka Mobijs šovasar otrreiz apciemos Latviju, turklāt būs viens no galvenajiem māksliniekiem jeb hedlaineriem Salacgrīvas festivālā "AB Positivus". Tālab brīvo dienas daļu pavadīju buroties cauri youtube.com piedāvātajiem Moby Live ierakstiem un pateikšu tā: ja plikgalvainais vegāns būs tikpat azartisks un muzikālu pārsteigumu pilns kā 2003.gada Glastonberijas festivālā, tad nebrīnīšos, ja pēc koncerta pēdējā akorda daudzi pie sevīm nodomās: "šis bija labākais, ko Salcgrīva ir redzējusi". Iesaku noskatīties visus pieejamos video no pieminētās Moby uzstāšanās Glāstonberijā, bet šeit piedāvāju aplūkot to, kas līdz ar to kļūst par šīs nedēļas AMG lielāko prieku. BURVĪGA kaverversija Radiohead dziesmai "Creep":

15 aprīlis, 2009

15.aprīlis

Nu ko... Šī diena ir faktiski pirmā darba diena šonedēļ AMG, kas saistīts varbūt ne tik daudz ar Lieldienām, cik ar manu saslimšanu, no kuras gan vēl joprojām īsti atguvies neesmu. Un tomēr.

1.Šodien caur AMG dzirnām izgāja 2 albumi: The Thermals "Now We Can See", kā arī britu/jaunzēlandiešu apvienības The Veils jaunākais albums "Sun Gangs". Par pēdējo, iespējams, plašāk parunāsim parīt, jo pagaidām šis ir Nedēļas Albums. Mazam ieskatam piedāvāju plates aktuālo singlu "The Letter". Piebilde: šis NE TUVU nav labākais no albuma trekiem.

((c) Rough Trade Records)

2.Tāpat tikka izvērtēti astoņi no 12 šīsnedēļas jaunajiem singliem. Uzreiz jāsaka, ka singlu ziņā šī varētu būt vājākā no aprīļa nedēļām, taču pagaidām šķiet, ka vislabākais no dzirdētajiem ir Fujiya & Miyagi jaunākais devums "Sore Thumb" no pērnā gada albuma "Lightbulbs". Bet vēl ticamāk, ka jau rīt domas mainīsies! :)


3.Mūzikas ziņās šodien iepriecināja Mobijs (tas pac, kurš vasarā būs Salacgrīvā) - viņam jauns singls (no vasarā gaidāmā jaunā albuma), kura videoklipa autors ir neviens cits kā gadsimta labākais režisors Deivids Linčs! Dziesma, ja kas, saucas "Shot in the Back of the Head". Meklējiet iekš pitchorkmedia.com. The Streets izdomājis, ka arī viņš pievienosies to mūziķu sarakstam, kas savas dziesmas piedāvā pa velti. Trīs pilnīgi jaunas dziesmas no Maika Skinnera gaidāmās plates atrodamas viņa Twitter blogā. Un visbeidzot - novembrī "Arēnā Rīga" dziedās Eros Ramazzotti! Pirms 12gadiem es par šo ziņu būtu STĀVĀ SAJŪSMĀ! :)

SO FAR - THAT'S IT! Jāiet skatīties Čempionu Līgas 1/4fināla atbildes mačs starp AMG atbalstīto FC Arsenal un Villarreal! :))

trešdiena, 2009.gada 15.aprīlis (AMG TEST!!!)

Pareizs laiks: 01:34
Stāvoklis: slims, temperatūra 37,7, iekaisis kakls
Garastāvoklis: jā
Apjukums: ir
Kas no tā iznāks: nav

mhm.