17 septembris, 2010

NEDĒĻAS SINGLS (13.09.-19.09)

SINGLE OF THE WEEK

Yeasayer - "Madder Red"
Release date: 13/09/2010
Label: Secretly Canadian
AMG rating: 9/10


Bruklinas eksperimentālā roka pārstāvji Yeasayer turpina izdot singlu formātā visus spožākos sava otrā studijas albuma „Odd Blodd” gabalus, tādējādi it kā sakot visai pasaulei: „Neticiet pitchfork! Ticiet AMGmusic – „Odd Blodd” IR lielisks albums!”. Februāra #1 un vienam no potenciāli labākajiem gada singliem – „O.N.E.” – seko mans plates otrs lielākais favorīts „Madder Red”. Jājautā, vai ceturtais albums singls būs „Rome”? Tad būtu laime pilnībā.

Faktiski pat grūti kaut ko šeit vairāk piebilst – „Madder Red” ir izcils popmūzikas paraugs ar lielisku aranžējumu, lipīgu piedziedājumu, gudru liriku un teicamu dziesmas uzbūvi, kas aizrauj arvien vairāk ar katru nākošo sekundi, faktiski sasniedzot savu kulmināciju pašās dziesmas beigās ar izmisīgi lūdzošo rindiņu „Please don’t ask me why...”.

Starp citu, arī pats solists Kriss Kītings nemaz nenoliedz, ka albums ir apzināti veidots pēc iespējas popsīgāks. Portālam Spin viņš atklāja, ka „Odd Blood” iecere ir bijusi „skaņas ziņā izaicināt Riannas ierakstus deju klubos, tikai ar lielāku basu piedevu”. Atļaušos piebilst, ka Rianna kaut ko tik dvēselisku nekad neradīs. Tiesa gan, žurnāls Rolling Stone zina stāstīt, ka daļa „Odd Blodd” materiāla ir tapusi, puišiem eksperimentējot ar... LSD. Un atkal man ir taisnība apziņas paplašināšanas jautājumā... :)

Mēnesis vēl ne tuvu nav galā, bet šobrīd šis ir 2010.gada septembra spožākais skaņdarbs. Bet arī tas vēl nav viss. Zemāk redzamais videoklips joprojām ir STABILS pretendents uz Gada Labākā Video balvu. Ai, kā gribētos, lai 2010.gadā AMGmusic kādu trofeju tiešām iedotu šiem neapšaubāmi talantīgajiem ņujorkiešiem.

Nedēļas Singlu Apskats (13.09.-19.09)

ŠĪS NEDĒĻAS LABĀKIE SINGLI:

UNKLE - "The Answer" [Surrender All; 13/09/2010]
AMG rating: 8/10


Milzīgs prieks, ka arvien vairāk cilvēku sāk (vai turpina) man piekrist – 2010.gada Positivus labākā uzstāšanās notika piektdienas vakarā, kad uz skatuves kāpa UNKLE. Negribas jau atkal pašam celt asti, bet... AMGmusic par šādu iespējamību brīdināja jau iepriekš. ;) Katrā ziņā emocijas tobrīd bija visspēcīgākās – līdzīgi kā Muse koncertā 2007.gadā vai 2005.gada White Stripes šovā Sapņu fabrikā, kad neatceros nevienu KONKRĒTU brīdi vai dziesmu, jo biju muzikālā labsajūtas transā. Tas jau kaut ko nozīmē.

„The Answer” novērtējums ar 8/10 gan nenozīmē, ka turpmāk, pateicoties vienam koncertam, visi UNKLE singli saņems augstas atzīmes. Gluži vienkārši šis tiešām ir viens no interesantākajiem un baudāmākajiem gabaliem no dueta pēdējā studijas albuma „Where Did The Night Fall?”, tiesa, papildus plus punkts gan pienākas par šīs dziesmas izpildīšanu Salacgrīvā – tieši ar „The Answer” grupa sāka savu spožo performanci, apklusinot kritiķus, ka UNKLE kopš pievēršanās dzīvajiem instrumentiem un būtībā no elektroniskās mūzikas grupas pārtapot par rokgrupu būtu zaudējuši spozmi. Nē-e!



Summer Camp - "Round The Moon" [Republic of Music; 13/09/2010]
AMG rating: 8/10


Klāt arī viens no pēdējo nedēļu aprunātākajiem duetiem mūzikā – Summer Camp ar savu debijas singlu „Round The Moon”, kas atrodams arī nupat kā iznākušajā Londonas apvienības debijas EP „Young”. Starp citu, „Young” EP vēl tikai gaida savu novērtējumu no AMGmusic, bet pagaidām nekur zemākas atzīmes par 8/10 neesmu redzējis. Noteikti noklausīšos brīvdienās!

Līdzīgi kā jj pērn un Cults šogad, arī Summer Camp sāka kā mistisks projekts, par kuru nevienam nebija nekādas nojausmas, kas tad ir tā autori. Tas tapa zināms, kad Summer Camp sāka uzstāties (viņi bija iesildītāji pašiem The Drums!). Izrādās Summer Camp autors ir kāds britu mūzikā jau vairākus gadus zināms puisis vārdā Džeremijs Vārmslijs, kuram kopš 2006.gada jau iznākuši vairāki EP un singli, un pat divi albumi. Projektā Summer Camp viņa partnere ir meitenīgās balss īpašniece Elizabete Sankija.

Kamēr vēl neesmu noklausījies „Young” EP, grūti spriest par dueta kopēju skaņu, bet pirmais singls ir tāds rotaļīgi pozitīvs 80’to gadu pops, kas visvairāk atsauc atmiņā ainas no šīs desmitgades kino lentēm. Arī The Drums atskaņas „Round The Moon” var saklausīt, ja pacenšas.



Robyn - "Hang With Me" [Konichiwa; 13/09/2010]
AMG rating: 8/10


Jauno un nenoklausīto albumu kaudzītē stāv arī jaunākais Robinas albums „Body Talk pt. 2” – otrā daļa triloģijai, kas iesākās jūnijā ar „Body Talk pt. 1” un noslēgsies decembrī ar „Body Talk pt. 3”.

Tiem, kas dzirdējuši „Body Talk” pirmo daļu, „Hang With Me” nebūs nekāds jaunums. Šīs dziesmas izģērbtā, akustiskā versija ir iekļauta triloģijas pirmajā daļā, bet šobrīd aktuālā un radiostacijās dzirdamā electro-pop versija ir atrodama jau otrajā mini albumā.

„Hang With Me” noteikti nav pieskaitāms pie spēcīgākajiem Robinas singliem – „With Every Heartbeat”, „Be Mine” un pat iepriekšējam „Dancing On My Own” – taču tas ir labs apliecinājums, ka Robina māk uzrunāt ne tikai izsmalcinātus popmūzikas cienītājus, bet arī MTV dīkdieņus un „man-patīk-jo-es-to-dzirdu-pa-radio-piecpadsmit-reizes-dienā” eksemplārus.



VĒL ŠONEDĒĻ JĀDZIRD:

Owen Pallett - "A Man With No Ankles" [Domino; 07/09/2010]
AMG rating: 8/10

(free download)

Kaut kam taču bija jānotiek, lai kanādiešu komponists, vijolnieks un dziedātājs Ouvens Palets no vienkārši laba un talantīga mūziķa manās acīs (ausīs) pārvērstos par ĻOTI labu mūziķi. Šis „kaut kas” notika, kad es pirmoreiz noskatījos YouTube.com šo video, kur Palets izpilda šī gada milzīgo hītu AMGmusic – Caribou kompozīciju „Odessa”. Tas ir KAUT KAS! Tāda sajūta, ka Dens Snaits to būtu rakstījis speciāli Ouvenam Paletam un viņa vijolei.

Pēc visa augstākminētā kauns jau tā īsti atzīties, bet... tā arī vēl neesmu noklausījies Ouvena Paleta šī gada albumu „Heartland”, par kuru visi tā jūsmoja gada sākumā. Noteikti to izdarīšu, un visticamāk šis „noteikti” pienāks 27.septembrī, kad Palets izdos jaunu EP ar nosaukumu „A Swedish Love Story”. Tajā būs atrodamas četras pilnīgi jaunas dziesmas, ko Palets sacerējis šī gada laikā, un viens no šiem četriem skaņdarbiem ir jau tagad MP3 versijā, turklāt par baltu velti pieejamais gabals „A Man With No Ankles”.



Tallest Man on Earth - "Like the Wheel" [Dead Oceans; 07/09/2010]
AMG rating: 7/10

(free download

Ar jaunu EP iepriecinās arī zviedru folkmūziķis Kristians Matsons jeb The Tallest Man On Earth, kas aprīlī laida klajā savu otro studijas albumu „The Wild Hunt”. Ja par albumu es nu nekādi nespēju vienoties kopīgā dziesmā ar kritiķiem (priekš manis „The Wild Hunt” bija stipri par garlaicīgu un vienmuļu), tad „Like The Wheel” – pirmais priekšvēstnesis gaidāmajam EP – arī manā skatījumā ir pat ļoti baudāms. Skandināvu folkmūzika, kuru šķietami dzied pats Bobs Dilans jaunībā... Skaisti.



Silver Columns - "Always On" [Moshi Moshi; 13/09/2010]
AMG rating: 7/10


Kārtējais interesantais pienesums elektroniskajā mūzikā no ietekmīgā Londonas leibla Moshi Moshi. Silver Columns, kas ir skotu producenta Džonija Linča un turku izcelsmes londoniešu Adema Ilhana jaunākais projekts, vispirms pie mums atnāca ar pasakaini skaistu Caribou remiksu „Always On”. Šonedēļ singls ar minēto remiksu b-pusē iznāca arī kā oficiāls singls. Caribou versija man joprojām tīk labāk, bet arī šis ir tīri baudāms elektroniskās popmūzikas darbs.



Kanye West - "Power" [Roc-a-Fella; 13/09/2010]
AMG rating: 7/10


Pēdējās nedēļas laikā AMGmusic ir TIK daudz runāts par Kanje Vestu, ka tas jau būtu nepieklājīgi un pat piedauzīgi, ja es to darītu vēlreiz. Jā, es neesmu sajucis prātā un man joprojām viens no šīs nedēļas TOP gabaliem ir „Runaway”, bet plates formātā šonedēļ ir izdots gaidāmā albuma pirmais singls „Power”, kas man, godīgi sakot, pat ļoti patika, kad es to pirmoreiz dzirdēju Grieķijā, jūnija sākumā. Laika zobs ir darījis savu, un „Power” manās acīs vairs tik augstu nekotējas, bet... varbūt tas tikai „Runaway” iespaidā. Jebkurā gadījumā novembrī gaidāmais Vesta albums tiešām ir viens no rudens ierakstiem, ko gaidu ar lielu nepacietību. Lai cik tas dīvaini nebūtu...



Abe Vigoda - "Throwing Shade" [Bella Union; 13/09/2010]
AMG rating: 7/10


Kāds liels Abe Vigoda cienītājs, pirmoreiz pa radio klausoties grupas jaunāko singlu „Throwing Shade”, varētu domāt, ka ir noticis kāds misēklis, un dīdžejs ir sajaucis skaņdarbus. Nē, nē, viss ir pareizi. Šādi 2010.gadā izklausās grupa, ko dēvē par tropical punk-rock pārstāvjiem. Disko dejas ir lielā cieņā arī rokmūziķiem, un tas ir labi. Tas tikai nozīmē, ka es ar lielu interesi nākamnedēļ noklausīšos Abe Vigoda ceturto studijas albumu „Crush”.



Belle and Sebastian - "Write About Love" [Rough Trade; 08/09/2010]
AMG rating: 7/10

(free download)

Tik sen nekas nebija dzirdēts no Belle and Sebastian, un tik daudz blakus projektos pēdējos gados bija iesaistījušies slavenā pop-orķestra dalībnieki, ka vienu brīdi jau sāka likties, ka Skotijas pēdējās desmitgades mūzikas lepnums ir pārstājis eksistēt. Nekā nebija, jau oktobra sākumā Belle and Sebastian iznāks astotais studijas albums „Write About Love”, un plates tituldziesma ir arī pirmais singls, turklāt pieejams par baltu velti. Un kurš teica, ka Skotijā tikai līst lietus un visi dzīvo depresijā? Ha! Lai paklausās Belle and Sebastian!



The Hundred In The Hands - "Pigeons" [Warp; 13/09/2010]
AMG rating: 7/10


Paradoksāli, bet ir vēl dažas apvienības, kam sanāk reanimēt 80’to gadu synth-pop tīri gaumīgā mērcē. Viens no šādiem projektiem, kas vēl neizraisa riebumu, ir Ņujorkas duets The Hundred In The Hands, kuru debijas albums iznāks pēc nedēļas. Bez tam dziesmai „Pigeons” ir arī ļoooooti labs videoklips! Ja nebūtu Yeasayer šedevra, šo kronētu par Nedēļas Video.



OMD - "If You Want It" [Republic of Music; 06/09/2010]
AMG rating: 7/10


Nez vai to vajadzēja... Orchestral Manoeuvres in the Dark neapšaubāmi ir synth-pop un new-wave Dievi, pateicoties saviem pirmajiem trim albumiem (atzīšos, ka „Enola Gay” es joprojām ar kaitinoši biežu regularitāti atskaņoju diskotēkās, kad tajās vispār spēlēju!). Diemžēl tālāk ir bijis tikai no kalna lejā. Jā, „If You Want It” nav slikts gabals, bet diez vai šādu kompozīciju pildīts albums spēs ieinteresēt vēl kādu bez die-hard 80’to gadu faniem.



Harper Simon - "Berkeley Girl" [PIAS Recordings; 13/09/2010]
AMG rating: 7/10

Iepazīstieties ar Hārperu SaimonuPola Saimona dēlu! Tas, ka par šo dziesmu ir tikai trīs teikumi, nenozīmē, ka tā ir slikta – man vienkārši vairs nav laika. :) Bet Hārpers nudien ir kopija tēvam! Un talantīgs arī.



PĀRĒJIE ŠĪS NEDĒĻAS SINGLI:

White Rabbits - "The Salesman (Tramp Life)" [Mute Records; 13/09/2010]
AMG rating: 6/10

Lorn - "None An Island" [Brainfeeder; 13/09/2010]
AMG rating: 6/10

Aeroplane - "Superstar" [Wall Of Sound; 13/09/2010]
AMG rating: 6/10

Marnie Stern - "Transparency Is the New Mystery" [Kill Rock Stars; 09/09/2010]
AMG rating: 6/10
(free download)

Manic Street Preachers - "(It's Not War) Just The End Of Love" [Columbia; 13/09/2010]
AMG rating: 5/10

Paul Weller - "Fast Car/Slow Traffic" [Island; 13/09/2010]
AMG rating: 5/10

Dels - "Shapeshift" [Big Dada; 13/09/2010]
AMG rating: 5/10

16 septembris, 2010

Ceturtdiena, 16.septembris

Tikpat ļoti, cik man patīk brīvdienas, man nepatīk viņas atstrādāt. It īpaši dienās, kad saules nav un tā vien gribas ļauties miega rūķiem. Tajā pašā laikā apziņa, ka nenoklausītās mūzikas daudzums aug ar katru nogulēto stundu, liek celties un rakt. Šo to ļoti garšīgu ir arī izdevies ierakt – to piedāvāšu Jums šīs dienas Hottest Track izskatā. Vēl arī paskatīsimies Twin Shadow 80’to gadu VHS stilā ieturēto video klipu, parunāsim mazliet par jaunāko Crocodiles albumu, kā arī veldzēsimies 10 gadus senā pagātnē un pamāsim Džordžam Maiklam, kurš turpmāko mēnesi pavadīs ar restotu skatu uz ārpasauli.


HOTTEST NEW TRACK:

Matthew Dear – „Little People (Black City)” (Mark E Remix) [Ghostly]
(from „Little People (Black City)” 12” vinyl, out now)

Vēl neesmu tā pa īstam beidzis jūsmot par Endija Kato jaunāko plati, kā klāt ir vēl viens klubu mūzikas šedevrs. Šoreiz par to parūpējies britu producents Marks Evets jeb vienkārši Mark E.

Augustā sanāca pārskriet pāri amerikāņu producenta Metjū Diera jaunākajam albumam „Black City”, ko dikti slavēja prestižais pitchfork.com. AMGmusic šis albums tik ļoti neuzrunāja, taču par to, ka skaņdarbs „Little People (Black City)” no šīs plates ir vairāk nekā lielisks, gan šaubu nav. Tagad dziesma ar Mark E remiksu un dub versiju ir pieejama atsevišķā 12 collu vinila platē, un plates b-pusē atrodamais gandrīz deviņu minūšu garais rīmeiks ir teju vai izcils.

Stipri šaubos, vai šo skaņdarbu varēs drillēt diskotēkās, taču ausīm šis būs kā medus pakāpeniskas, augošas un ārkārtīgi grūvīgas house mūzikas cienītājiem. Ieteikums ir šo klausīties skaļi, uz pēc iespējas labākas aparatūras, tādējādi izgaršojot katru klāt nākošo skaņu un piesitienu!



VIDEO PRIEKS & MP3:

Twin Shadow – „Castles In The Snow” [Terrible Records]
(available as a free download)


Nieka divas nedēļas ir pagājušas, kopš AMGmusic Jūs iepazīstināja ar sapņainā ņujorkieša Džordža Lūisa sapņaino projektu Twin Shadow un dziesmu „Slow”. Šonedēļ, joprojām gatavojoties debijas albuma izdošanai, Twin Shadow nāca klajā ar jaunu videoklipu, kas tapis jau februārī internetā publicētajai dziesmai „Castles In The Snow”. Tiem, kam bērnības atmiņas saistās ar VHS videokasetēm un tajās skatītajiem 80’to gadu videoklipiem, šis varētu radīt patīkamu deja vu sajūtu.

Klipa autors ir Džeimijs Hērlijs, kas taisījis video arī tādiem ASV chillwave pārstāvjiem kā How To Dress Well, Memory Tapes, Memoryhouse u.c.



HOT NEW RELEASE:

Crocodiles – „Sleep Forever”
Release date: 13/09/2010
Label: Fat Possum
AMG rating: 7/10


13.septembrī izdoto albumu vērtēšana ir sākusies ar vilšanos un lielu vilšanos. Diemžēl Black Mountain un Blonde Redhead jaunākie veikumi (attiecīgi – „Wilderness Heart” un „Penny Sparkle”) ir blāvas ēnas no abu grupu iepriekšējiem veikumiem – 2008.gada „In The Future” un 2007.gada „23”, kas katrs iekļuva sava gada AMGmusic vērtējumā labāko albumu desmitniekā. Toties garastāvokli šodien uzlaboja Sandjego lo-fi duets Crocodiles, kas šonedēļ izdeva savu otro studijas plati „Sleep Forever”.

Jau viena ziņa – albuma producents ir sava aroda zvaigzne Džeimss Fords (veidojis skaņu Arctic Monkeys, Klaxons, Florence and the Machine u.c.) – skaidri norāda, ka atšķirībā no debijas albuma „Summer of Hate”, kurš bija diezgan izteikts lo-fi ar amatieriski nenopulētu skanējumu un noise-pop ietekmi, pie „Sleep Forever” ir jau daudz jūtamāki strādāts tieši skaņas ziņā. Underground grupai tas ir visai riskants solis, bet, atļaušos apgalvot, Crocodiles gadījumā tas ir nostrādājis.

Jaunajā albumā nav tādu izteiktu hītu, kāds bija pozitīvais un trakulīgais „I Wanna Kill”, toties viss albums kopumā ir viengabalaināks, šķietami pārdomātāks un vismaz mani pārliecina mazliet vairāk. Kamēr Grinderman svaigākais ieraksts un vēl daža laba plate gaida savu pirmatskaņojumu, Crocodiles kļūst par pagaidām nedēļas iecienītāko jauno albumu. Un, jā, arī post-punk ietekmes, kas bija saklausāmas jau debijas albumā, šeit jūtamas vēl skaidrāk. Jo īpaši vienā no maniem plates favorītiem – ievadošajā dziesmā „Mirrors”:



CLASSIC HIT FROM YEAR 2000:

Spiller feat Sophie Ellis Bextor – „Groovejet (if this ain’t love)” [Positiva]

2000.gada rudens bija laiks, kad AMGmusic visaktuālākās bija Lielbritānijas Top 40 atrodamās deju mūzikas kompozīcijas. Kopā ar dažādām apšaubāmas kvalitātes dziesmām, piemēram, York – „On The Beach” vai Sonique – „Sky” klausījāmies un jūsmojām arī par dance-pop dziesmām, kas ir izturējušas laika pārbaudi, un arī pēc 10 gadiem radiostaciju viļņos skan tā tīri neko. Viens no šādiem skaņdarbiem ir septembra #1 – Spiller sadarbībā ar dziedātāju Sofiju Elisu Bekstori dziesmā „Groovejet (if this ain’t love)”.

„Groovejet (if this ain’t love)” ir tipiskais stāsts par to, ka kāds dīdžejs (šajā gadījumā – itālis Kristiano Spillers) rada instrumentālu house kompozīciju klubu vajadzībām (šajā gadījumā – 1999.gada plate „Groovejet”), kuru pamana kāds ierakstu kompānijas pārstāvis (šajā gadījumā – populārais britu deju mūzikas leibls Positiva Records), piemeklē sieviešu kārtas izpildītāju ar labu balsi (šajā gadījumā – tobrīd vēl nevienam nezināmā Sofija Elisa Bekstore), rada tekstu („If this ain’t love...”) un #1 hīts ir gatavs.

Recepte nostrādāja tik veiksmīgi, ka dziesma kļuva par #1 ne tikai Lielbritānijā, bet vēl veselā virknē valstu, Īriju un Austrāliju ieskaitot. Turklāt padarīja Spiller par zvaigzni deju mūzikas lauciņā, bet Sofija Elisa Bekstore iemirdzējās pie popmūzikas durvīm, un pie tā, ka viņas pēc gada izdotais debijas solo albums bija komerciāli ļoti veiksmīgs, protams, jāpateicas tieši šai dziesmai.

AMGmusic lielākais hīts pirms apaļiem 10 gadiem:



DŽORDŽS MAIKLS SĒDĒS CIETUMĀ:

Šo laikam jāsauc par nedēļas ziņu. Līdzīgi kā Pīts Dohertijs pirms dažiem gadiem, tagad daspēlējies ar zāles pīpēšanu un sēšanos pie stūres ir Džordžs Maikls. Slavenajam popmūzikas meistaram veselu mēnesi nu nāksies pavadīt aiz restēm.

Ir vērts kādreiz iedzert kādu glāzīti, vai uzpīpēt labas kvalitātes mantu, bet... Maikla kungs, NAV LABI sēsties reibušam pie stūres. To pat tāds brīvdomātājs un bohēmists kā es saprotu. Lai nu Maikla kungam veicas un nesanāk vēl kāds kāzuss!

Šajā sakarā par mazu dāvaniņu... ne nu gluži Maiklam, bet viņa cienītājiem ir parūpējies Raeina Olsona projekts Gayngs, kas vēl maijā izdeva tiešām ļoti baudāmu debijas albumu „Relayted”. Šoreiz Gayngs piedāvā savu versiju par Džordža Maikla klasisko 80’to gadu hītu „One More Try” no popzvaigznes leģendārā debijas albuma „Faith”, kurš, starp citu, arī 2010.gadā skan teicami. „One More Try” Gayngs izpildījumā pieejama lejupielādei par velti, un noteikti iekļūs šī mēneša Saulrieta Mūzikas Izlasē.

Arlabunakti, dāmi, kungas.


P.S.Ja nu SoundCloud atkal diršās (tas ir jau vienkārši tracinoši...), tad šeit var dziesmu lejupielādēt MP3 versijā. Enjoy!

14 septembris, 2010

Otrdiena, 14.septembris

Šodienas AMGmusic kastītē mazāk informācijas, vairāk mūzikas. Pārsteidzošs dienas karstākais hīts, jauns video no austrāliešu deju mūzikas projekta Muscles, kā arī trīs dziesmas šīs nedēļas Saulrieta Mūzikas izlasei. Un, jā – informatīvo bagāžu šodien var uzsūkt plašākā izklāstā par Azari & III – kanādiešu duetu, kam ticis tas gods atklāt AMGmusic jauno sadaļu „On AMG Radar”.


HOTTEST NEW TRACK:

Kanye West feat Pusha T – „Runaway” [Def Jam]
(free download)

Ir jau tā nedaudz savādi rakstīt par Kanje Vestu trešajā AMGmusic ierakstā pēc kārtas, ja neskaita Nedēļas Singlu, bet – ko lai dara, svētdienas MTV Video Music Awards prezentētā jaunā dziesma no rudenī gaidāmā Kanje Vesta piektā studijas albuma ne tikai ir apspriestākais temats visos interneta blogos, bet... ir aktuālākais skaņdarbs šobrīd AMGmusic.

Vakar, kā jau to varēja gaidīt, internetā ir parādījusies šīs dziesmas studijas versija, jau daudz labākā kvalitātē, turklāt ļoti brīvi pieejama (vienu no linkiem piedāvāju augšā). Dziesma, starp citu, saucas „Runaway”, nevis „Runaway Love”, kā es to nodēvēju vakar. Ļoti ceru, ka nākotnē tiks izdota arī kā singls. Lejupielādējiet un „uzsauciet tostu par visiem kretīniem, ko pazīstat” arī Jūs. Vai arī noklausieties dziesmu šeit:



DIENAS VIDEO PRIEKS:

Muscles – „Girl Crazy Go” [Modular]
(from f/c EP „Younger & Immature”, out in october]

Kanādiešu elektroniskās deju mūzikas pārstāvi Muscles pirmoreiz iepazinu 2008.gada aprīlī, kad singla formātā iznāca viņa debijas albuma spēcīgākais ierocis – „Ice Cream”. Dziesma vēlāk izcīnīja 12.vietu AMGmusic aprīļa popmūzikas topā.

Oktobra beigās uz leibla Modular iznāks Muscles jaunākais EP „Younger & Immature”, kura centrālajam skaņdarbam „Girl Crazy Go” nupat tapis arī videoklips. Ja Underworld klipā „Always Loved A Film” pusmūža kungiem draiskās un bezbēdīgās izklaides beidzās vairāk vai mazāk veiksmīgi (tik vien, kā dāmas viņus atšuva), tad neprātīgajām meitenēm Muslces video rullītī viss tik rožaini neizgāja... Tā teikt, skarba mācība pusaudzēm. Un laba izklaide visiem pārējiem.



NEW BAND ON AMG RADAR:

Azari & III


THREE FOR THE SUNSET:

Grinderman – „Star Charmer” [Mute]
(from CD single „Heathen Child”, out now)


Saulrieta izlasi šovakar uzsāksim ar b-puses skaņdarbu no jaunākā Grinderman singla „Heathen Child”, kam gan diemžēl nepaveicās iekļūt AMGmusic augusta Top 20. Toties b-puses dziesma „Star Charmer”, kas ieturēta labākajās Nika Keiva balāžu tradīcijās, ir vienkārši debešķīga. Starp citu, Grinderman jaunais albums saņem arvien spožākus un spožākus kritiķu novērtējumus. Ak, kaut man būtu vairāk laika, lai to noklausītos!




Hot Chip – „Take It In” (Osborne Remix) [EMI]
(from „We Have Remixes” EP, out now)


Šodien beidzot noklausījos Hot Chip jaunāko EP „We Have Remixes”, kurā Tods Edvards, Hot City, Caribou un Osborne parūpējušies par remiksiem četrām no Hot Chip pēdējā albuma dziesmām. Ja Caribou remikss trekam „Brothers” ir kā radīts deju zālēm, tad Osborne versija par „Take It In” ir perfekts skaņu celiņš saulrieta sagaidīšanai vasarīgās noskaņās.




Mark McGuire – „Brain Storm (for Erin)” [Editions Mego]
(from f/c album „Living With Yourself”, out in october)


Nupat Rīgā aizvadīts kārtējais Skaņu Mežs, uz kuru gan man finansiālu apstākļu dēļ šoreiz nesanāca aiziet. Pasākuma lielākās zvaigznes bija Oneohtronix Point Never un Emeralds. Kā izrādās, apvienības Emeralds dalībniekam Markam Makgvairam drīzumā gaidāms arī debijas solo albums, no kura šodien saņēmu pirmo skaņdarbu „Brain Storm (for Erin)”. Albums „Living With Yourself” gaidāms oktobra vidū.

On AMG Radar: Azari and III

Sākot ar Vampire Weekend un Fleet Foxes 2008.gadā, turpinot ar Detachments un The Drums pērn, kā arī nu jau par kulta grupu dēvēto Die Antwoord šogad – tie ir tikai daži piemēri, kad AMGmusic par grupām runāja, vēl pirms tās paguva baudīt starptautisku slavu. Turpmāk jauno grupu atklāšanai un iepazīstināšanai ar tām veltīsim jaunu AMGmusic sadaļu – „On AMG Radar”.

Tajā runāsim par grupām, kuras vēl nevar lepoties ar debijas albumu (pieļauju gan, ka pie šī nosacījuma būs arī daži izņēmuma gadījumi), taču pirmie singli vai EP ir rosinājuši AMGmusic secināt, ka konkrētajam māksliniekam / grupai / projektam ir vērts pievērst uzmanību un neizlaist no acīm nākotnē. Stādīsim sarakstu ar jaunajām grupām, kuras labprāt redzētu Latvijā.

Gods atklāt šo jauno sadaļu ticis kanādiešu duetam Azari & III.


Best New Act on AMG Radar: AZARI & III


Šķiet, pirmoreiz tas bija šī gada maijā, noklausoties somu apvienības Shine 2009 debijas singlu „New Rules”, kad es pirmoreiz jau skaļākā balsī izteicu cerību par 90’to gadu deju mūzikas viļņa atgriešanos klubos. Vēl pirms tam bija vācu producenta Tensnake skaņdarbs „Coma Cat”, kam augusta sākumā sekoja šī paša Hamburgas producenta remikss Azari & III pērnā gada skaņdarbam „Reckless With Your Heart”. Te nu radās mūsu pamatotā interese par Azari & III.

Dinamo Azari (īstajā vārdā – Kristians Fērlijs) un Alixander III (īstajā vārdā – Alfonse Lanza) izrādījās kanādieši, kas abu kopējo projektu radīja 2008.gadā un nokristīja, saliekot kopā savu segvārdu otrās puses – Azari & III. Šķiet, vistrāpīgāk par Azari & III rakstīja Resident Advisor savā recenzijā dueta pirmajam singlam „Hungry For The Power”: „Šis nav skaņdarbs, kas atgādina klasisko chicago house. Šis IR klasisks chicago house”.

Tieši chicago house – stils, kas radās tā nosaukumā minētajā pilsētā 80’to gadu sākumā un kura saknes meklējamas disko mūzikā un agrīnajā hip-hopā, bet vēlāk transformējās acid-house un deep-house stilos – bija pirmais, kas ienāca prātā man, noklausoties puišu debijas plati – oktobrī uz leibla I Am Cliche izdoto EP „Hungry For The Power”. Tajā bez oriģinālās „Hungry For The Power” versijas, atradīsit divus ļoti gaumīgus remiksus, kā arī divus mazāk veiksmīgus b-puses skaņdarbus.



Līdzīgā stilā ieturēts arī šobrīd, pateicoties minētajam Tensnake remiksam, tik aktuālais singls „Reckless With Your Heart”, kas oriģinālā tika izdots jau pērnā gada novembrī uz vācu leibla Permanent Vacation. Šeit gan tipiskajam chicago house bītam paralēli nozīmīgu lomu ieņem 90’to gadu ala diva-house manierē ieturētais vokāls. Uzreiz gan piebildīšu, ka „Reckless With Your Heart” remiksu plate, kas nupat kā ieraudzījusi dienasgaismu, sagādāja mazu vilšanos – Tensnake rīmeiks ir pārliecinoši labākais platē, un pārējie diemžēl netiek līdzi...

Reckless With Your Remixes EP vāciņš

Štrunts ar visiem remiksiem! Neatļaujot tā īsti pasērot par tiem, Azari & III šomēnes ir jau atpakaļ ar jaunu EP „Indigo”. Šoreiz iztiekot bez remiksiem (platē ir dub versija un akapella), viss plates spēks koncentrēts pus-instrumentālajā 80’to/90’to gadu mijas deju mūzikas mikslī, kur kopā ar acid-house un chicago house, saklausāmas pat zināmas eurodance iezīmes, šoreiz šī vārda labākajā nozīmē ala Technotronic stilā (starp citu, līdzīgi var teikt arī par „Reckless With Your Heart” oriģinālu).



Vienā teikumā – sen neesmu dzirdējis ko tik pozitīvu, pumpējošu un aktuālu deju mūzikā no vienas konkrētas apvienības vairāku mēnešu garumā. Azari & III, kuri cita starpā aktīvi nodarbojas arī ar citu mākslinieku dziesmu remiksiem (HEALTH, CFCF, Booka Shade, Adam Freeland u.c.), debijas albums gaidāms ziemā. Gaidīsim ar lielu nepacietību.

Noslēgumā piedāvāšu skaņdarbu, kam vēl nav paredzēta oficiāla relīze, bet nešaubos, ka tāda sekos nākotnē. Azari & III sadarbība ar vienu no spožākajiem 2008.gada debitantiem – Londonas trio Friendly Fires trekā „Stay Here”.

13 septembris, 2010

Pirmdiena, 13.septembris

Pēc tik daudz dažādu emociju piesātinātas nedēļas nogales, kāda izvērtās iepriekšējā, nav brīnums, ka šodienas enerģijas pieplūdums ir vairāk haotisks un nav realizējies vairāk vai mazāk pārskatāmā, taustāmā materiālā. Pirmdienas AMGmusic vienmēr ir bijušas nedēļas grūtākās dienas, pat gadījumos, kad kalendārs rāda manu iecienītāko – trīspadsmito – datumu.

Bet ko nu daudz te runās tukšu. Ķeramies pie lietas!


IESKATS NEDĒĻAS JAUNUMOS

Kā jau ne vienu reizi vien brīdināju, 13.septembris šogad varētu ieiet mūzikas annālēs kā nedēļas diena, kad tiek izdoti visvairāk albumi. Vismaz tāds priekšstats rodas, apskatot šīs nedēļas obligāti klausāmo vielu sarakstu – tas ir tik garš, ka to visu pat fiziski nebūs iespējams izpildīt, tomēr centīšos, cik nu tas būs manos spēkos. Ieskatam piedāvāju Jums šīs nedēļas iznākošo albumu sarakstu, turklāt tikai to, kas kaut kādu iemeslu dēļ interesē mūs:

Black Mountain - Wilderness Heart [Jagjaguwar]
Blonde Redhead - Penny Sparkle [4AD]
ceo - White Magic [Sincerely Yours]
Crocodiles - Sleep Forever [Fat Possum]
Crystal Fighters - Star Of Love [Zirkulo]
El Guincho - Pop Negro [XL]
Get Cape. Wear Cape. Fly - Get Cape. Wear Cape. Fly [Cooking Vinyl]
Grinderman - Grinderman 2 [Mute]
Interpol - Interpol [Matador]
Les Savy Fav - Root For Ruin [Frenchkiss]
Maximum Balloon - Maximum Balloon [Polydor]
Of Montreal - False Priest [Polyvinyl]
Robert Plant - Band of Joy [Decca]
Royksopp - Senior [Wall Of Sound]
Teengirl Fantasy - 7AM [Merok]
The Pipettes - Earth Vs The Pipettes [Fortuna POP!]
The Thermals - Personal Life [Kill Rock Stars]
The Vaselines - Sex With An X [Sub Pop]
Twin Sister - "Color Your Life/Vampires With Dreaming Kids" [Double Six]
Underworld - Barking [Underworldlive]

Ir, ko klausīties, vai ne? No šī garā saraksta Black Mountain, Blonde Redhead, ceo, Crocodiles, Grinderman, Interpol, of Montreal, Royksopp un Teengirl Fantasy jau šobrīd ir manā rīcībā, tāpēc visticamāk mūsu ausis būs pievērstas tieši šiem albumiem. Gudri cilvēki gan saka, ka Maximum Balloon un Get Cape. Wear Cape. Fly esot tie spožākie nedēļas albumi... Kas zina, varbūt pagūsim paklausīties arī tos.

Summer Camp

Arī nedēļas singlu apskatā šoreiz veselas 20 jaunas dziesmas, tai skaitā ļoti daudz pazīstamu vārdu. Jau pirms nedēļas pieminētais Kanje Vests beidzot vinila platē izdod aktuālo singlu „Power”, līdz AMGmusic beidzot atnācis 80’to gadu populārā ansambļa OMD jaunākais singls „If You Want It”, tāpat arī jaunākais no Aeroplane, Manic Street Preachers, Robinas, vasarā Salacgrīvā baudītajiem UNKLE, Yeasayer un vēl un vēl un vēl....

Viss šīs nedēļas aktuālo singlu saraksts izskatās sekojošs:

Abe Vigoda - "Throwing Shade" [Bella Union]
Aeroplane - "Superstar" [Wall Of Sound]
Belle and Sebastian - "Write About Love" [Rough Trade]
Dels - "Shapeshift" [Big Dada]
Harper Simon - "Berkeley Girl" [PIAS Recordings]
Kanye West - "Power" [Roc-a-Fella]
Lorn - "None An Island" [Brainfeeder]
MSP - "(It's Not War) Just The End Of Love" [Columbia]
Marnie Stern - "Transparency Is the New Mystery" [Kill Rock Stars]
OMD - "If You Want It" [Republic of Music]
Owen Pallett - "A Man With No Ankles" [Domino]
Paul Weller - "Fast Car/Slow Traffic" [Island]
Robyn - "Hang With Me" [Konichiwa]
Silver Columns - "Always On" [Moshi Moshi]
Summer Camp - "Round The Moon" [Republic of Music]
Tallest Man on Earth - "Like the Wheel" [Dead Oceans]
The Hundred In The Hands - "Pigeons" [Warp]
UNKLE - "The Answer" [Surrender All]
White Rabbits - "The Salesman (Tramp Life)" [Mute Records]
Yeasayer - "Madder Red" [Secretly Canadian]

Grūti izvēlēties, ar ko tieši šoreiz sākt muzikālo pastaigu, jo par šīs Nedēļas Labākā Singla titulu, visticamāk, cīnīsies Kanye West, Robyn, Summer Camp, UNKLE un Yeasayer. Tā kā no nosauktajiem pieciem vienīgais debitants, par kuru diezgan nepelnīti AMGmusic vēl nav nekad runājis, ir Londonas duets Summer Camp, piedāvāšu tieši viņu jaunāko singlu „Round The Moon”, kas meklējams viņu pirms nedēļas izdotajā debijas EP „Young”. Plašāk par šo jauno, uzlecošo apvienību gan pastāstīšu nedēļas singlu apskatā piektdien.



HOTTEST NEW TRACK:

Andy Cato – „Emmanuel” [Get Digital Music]
(from „That Bass Track” EP, out now)

Tiem, kas ne tikai lasa AMGmusic blogu, bet arī seko man joprojām neticami populārajā sociālajā tīmeklī draugiem.lv, piektdien, iepazīstinot ar nedēļas apskatu, minēju, ka manā rīcībā ir viens perfekts klubu mūzikas skaņdarbs no Groove Armada dalībnieka Endija Kato. Solīju arī iemest kādu YouTube.com linku uz šo skaņdarbu, bet diemžēl plašajā video portālā šī gabala vēl nav.

Tā kā šodien nekas vēl karstāks nav ienācies, par Dienas Karstāko Treku kronējam pagājušā vīkenda himnu – „Emmanuel” no lieliskā Kato EP „That Bassline Track”. Uzreiz piebildīšu, ka, lai saprastu šī skaņdarba odziņu un perfektumu, ir nedaudz jāapbruņojas ar pacietību, it īpaši, ja Jūs neesat liels minimal tech-house piekritējs. Vairāk nekā trīs minūtes šis astoņu minūšu garais šedevrs ir baudāms, taču nedaudz izstiepts tīrs minimal, līdz... Līdz pienāk 4.minūte. Un tad durvis uz elektroniskās mūzikas maģijas pasauli atsprāgst vaļā. Klausieties paši:

P.S. Vēl maza piebilde – arī „That Bassline Track” titulskaņdarbs ir fantastisks! To noteikti iekļaušu šīs nedēļas deju izlasē!




HOT NEW RELEASE:

Azari & III – „Indigo” EP
Release date: 14/09/2010
Label: Turbo Recordings
AMG rating: 7/10


Kamēr vēl šīs nedēļas albumi tikai gada savu kārtu, līdz es tos ievietošu mūzikas atskaņotājā, šā brīža karstākā relīze, ko vēlos pareklamēt Jums, ir kanādiešu dueta Azari & III debijas plate uz leibla Turbo Recordings – singls „Indigo” ar trim versijām un b-puses skaņdarbu „The Worker”.

Par Azari & III rīt būs īpašs stāsts, jo tieši ar šo apvienību beidzot atvērsim jauno sadaļu „New Act on AMG Radar”, kurā centīšos Jūs iepazīstināt ar jaunajām mūzikas zvaigznēm, kuras vēl nevar lepoties ar debijas albumu un lielu fanu skaitu pasaulē, bet kas tādu noteikti iegūs jau tuvākajā laikā.

Azari & III debijas albumu sola ziemā, bet šis jaunākais singls ir tikai kārtējais pierādījums, ka 90’to gadu sākumposma deju mūzikas vilnis šobrīd kļūst aktuālāks par, cerams, aizejošo 80’to gadu atgremošanas modi. Enerģija, pozitīvisms un neticami pumpējoši basi – tas ir tas, ko mēs mīlam deju mūzikā!



DIENAS VIDEO PRIEKS:

Philip Selway – „By Some Miracle” [Bella Union]

Slikti gāja Filipam Selvejam – slavenās apvienības Radiohead bundziniekam – ar savu pirmo solo singlu „By Some Miracle” AMGmusic Jūlija topā. Joprojām neesmu arī mainījis savas domas, ka singls ir diezgan neizteiksmīgs, bet to noteikti nevar teikt par dziesmas nupat iznākušo videoklipu. Režisora Deivida Altobelli radītais klips ir diezgan melni ironisks stāstiņš par to, kāpēc nevajadzētu izdarīt pašnāvības. Katrā ziņā vismaz publiskās vietās...



MTV MUSIC VIDEO AWARDS 2010:

Šo dienu noslēgsim ar video materiālu no vakar Losandželosā aizvadītās, ikgadējās MTV mūzikas video balvu pasniegšanas ceremonijas. Ja atminaties, pērn AMGmusic šim notikumam pievērsa uzmanību, pateicoties Kanje Vestam, kuram labpatikās uzrāpties uz skatuves, atņemt mikrofonu tikko balvu par labāko klipu ieguvušajai Teilorei Sviftai un novest viņu līdz asarām, svinīgi paziņojot, ka kantrī meitene balvu nafig nav pelnījusi. Pēc tam sekoja atvainošanās epopeja, paša Vesta asaras jau citā ASV šovā utt.

Šogad AMGmusic uzmanību MTV balvām piesaistīja... KANJE VESTS. Bet nebīstieties ne nieka – šoreiz viņš to izdarīja, pildot savus tiešos pienākumus – uzstājoties. Melošu, ja teikšu, ka esmu noskatījies visas uzstāšanās vakardienas grandiozajā ballē, bet no tām, ko redzēju – Vesta noslēdzošais skaņdarbs „Runaway Love” bija satriecošs un pārliecinoši labākais.

Jau pirms nedēļas izteicos, ka Kanje Vests varētu būt vienīgais, kas spētu atņemt Big Boi labākā 2010.gada hip-hop albuma laurus, bet „Runaway Love” šo varbūtību tikai palielina. Viens no lieliskākajiem un emocionāli piesātinātākajiem skaņdarbiem, ko Kanje jelkad sarakstījis. „Let’s have a toast for douchbags / Let’s have a toast for the assholes / Let’s have a toast for the scumbags / Everyone of them that I know”. Dažiem cilvēkiem tas varētu būt veltījums īsti laikā. ;)

P.S. Video, visticamāk, jau rīt būs izņemts, tāpēc skatieties, kamēr varat! Kā to var redzēt video materiālā, MTV mirst badā un viņi bez Jūsu naudas nespēj dzīvot. Tāpēc pērciet licenci un vispār aizsūtiet viņiem kādu humānās palīdzības kravu ar apelsīniem.

Kanye West feat Pusha – „Runaway Love” (Live at MTV VMA 2010)


P.S. Ak, jā. Ja kādu interesē, tad lielāko balvu ražu (astoņas trofejas!) šogad savāca Lady Gaga ar dziesmu „Bad Romance”. Pie balviņām tika arī Muse, Eminem, 30 Seconds To Mars, Džastins Bībers, Florence and the Machine un pat The Black Keys! Smalki.