11 novembris, 2011

SINGLE OF THE WEEK (07.11.-13.11.)

SINGLE OF THE WEEK:


A Place to Bury Strangers - "So Far Away" [Dead Oceans]
(from f/c EP "Onwards to the Wall", out February 7th)
(available as a free download)

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no melodiskās Ņujorkas noise-rock apvienības A Place To Bury Strangers, kas iekrita AMGmusic sirdī ar teicamo 2009.gada albumu „Exploding Head”. Grupas vēsture gan ir krietni garāka. Radusies pagājušās desmitgades sākumā, A Place To Bury Strangers salīdzinoši ātri izpelnījās „skaļākās jaunās grupas Ņujorkā” statusu, 2007.gadā izdodot debijas albumu „A Place To Bury Strangers” un iesildot vienus no saviem elkiem – The Jesus and Mary Chain.

Vēlāk sekoja tūres kopā ar tādām zināmām grupām kā MGMT, Black Rebel Motorcycle Club un pat Nine Inch Nails, kas nozīmēja jau pavisam izkarotu vietu savā lauciņā, pēc kā arī sekoja minētais 2009.gada albums „Exploding Head”. Interesanti, ka, lai arī A Place To Bury Strangers pamatā ir noise-rock/shoegaze apvienība, grupas daiļradē sprauktin spraucas ārā post-punk ietekmes, kas jo īpaši dzirdamas šajā apvienības jaunākajā darbā. Maršējošais un joprojām baudāmi skaļais „So Far Away” ir pirmais singls no 7.februārī gaidāmā Bruklinas trijotnes EP „Onwards To The Wall”.



PĀRĒJO ŠĪS NEDĒĻAS SINGLU SARAKSTS:

B-LIST:

Die Antwoord - "Fok Julle Naaiers" [Zef Recordz]
(from f/c LP "Ten$ion", out in 2012)

DJ Kaos - "From Inside" [DFA]
(to be released as a digital single on November 21st)

Drake feat. Rick Ross - "Lord Knows" [Young Money]
(from f/c LP "Take Care", out November 14th)

Intergalactic Lovers - "Delay" [EMI]
(from LP "Greetings & Salutations", out now)

Keepaway - "Cake" [Greedhead]
(from f/c LP "Black Flute", out in January 2012)

Modeselektor feat. Thom Yorke - "Shipwreck" [Monkeytown]
(released as a digital single on November 8th)

Porcelain Raft - "Put Me to Sleep" [Secretly Canadian]
(from f/c LP "Strange Weekend", out January 23rd)

Sepalcure - "Pencil Pimp" [Hotflush]
(from LP "Sepalcure", out now)

Tennis - "Origins" [Forest Family]
(to be released as a 7" vinyl on December 6th)

U.S. Girls - "The Island Song" [Kraak]
(released as a 7" vinyl on November 7th)

Water Borders - "What Wiwant" [Tri Angle]
(from LP "Harbored Mantras", out now)
(available as a free download)

C-LIST:

Amy Winehouse feat. Nas - "Like Smoke" [Island]
(from f/c LP "Lioness: Hidden Treasures", out December 5th)

DAMNDOGS - Cocaine [self-released]
(from EP "Strange Behaviour", out now)
(available as a free download)

First Aid Kit - "The Lion's Roar" [Wichita]
(released as a digital single on November 7th)

Girls - "Lawrence" [True Panther]
(released as a 7" vinyl on November 28th)

Lindstrom - "De Javu" [Smalltown Supersound]
(from f/c LP "Six Cups of Rebel", out February 6th)

The Antlers - "VCR (the xx Cover)" [Frenchkiss]
(from f/c EP "(together)", out November 21st)
(available as a free download)

NEDĒĻAS ALBUMU APSKATS (07.11.-13.11.)

Keep Shelly In Athens - "Our Own Dream" EP

Release date: 05/11/2011
Label: Forest Family
AMG rating: 8/10

AMGmusic komentārs: „2010.gada nogalē izdotais EP „In Love With Dusk”, lai arī vērtējams kā ļoti atzīstams debijas darbs (8/10 no AMGmusic), tomēr būtībā koncentrējās ap vienu, izcilu EP hītu „Running Out Of You” un tā vintāžo, 80’to gadu sintezatoru sprādzienu dziesmas otrajā pusē. Savukārt nupat kā ļoti limitētā daudzumā izdotais otrais EP „Our Own Dream” liecina par neapšaubāmu Keep Shelly In Athens izaugsmi, paplašinot muzikālo redzesloku. Šeit palikušas ļoti minimālas iezīmes no „In Love With Dusk” čilveiva, kas parādās vienīgi EP ievadošajā „Lazy Noon” un „California Birds”. Toties tālāk atradīsit satriecošu, pat mazliet gotisku (ala Esben and the Witch vai Zola Jesus) atgādinošu tituldziesmu „Our Own Dream”, biedējoši un naksnīgi svinīgu „DIY”, kas kļuva par AMGmusic Single of the Week pirms nedēļas, izteiktu synth-pop ar euro-house ietekmēm trekā „Fairytale” un dejiskas, hipnotiskas semplu un ģitāru cilpas noslēdzošajā, divdaļīgajā „The Rouge Superhero/ Ready To Pay The Price”.”

Plašāk par EP lasi šeit.

Keep Shelly In Athens – „DIY”:


Oneohtrix Point Never – "Replica"

Release date: 07/11/2011
Label: Software
AMG rating: 7/10

AMGmusic komentārs:Ambientās un drone mūzikas meistars Daniels Lopatins (viņš arī viena puse no synth-pop dueta Ford & Lopatin) aka Oneohtrix Point Never, sakārdinājis ar singliem „Sleep Dealer” un „Replica”, šonedēļ laida klajā savu nu jau kārtējo studijas albumu. Interesanti, ka šoreiz Lopatins mazliet atgājis malā no drone/ambient koncepta un radījis patiesi hipnotisku materiālu, darinātu no 80’to gadu VHS reklāmu rullīšu sempliem, papildinot un apdarinot tos ar sev raksturīgajām ēteriskajām, plūstošajām un cilpotajām klavieru/taustiņu melodijām, kas rada grūti aprakstāmu, taču spēcīgu auru. Iespējams, šis nav albums, pēc kā visbiežāk pastiepsies roka, lai to noklausītos no jauna, taču šis ir ieraksts, kura noskaņās veldzējoties, var izbaudīt visas skaņas nianses un apbrīnojamo Lopatina spēju to visu savienot kopā tā, lai no šķietama haosa iznāktu vienota skaņu kolāža.”

Oneohtrix Point Never – „Sleep Dealer”:


Atlas Sound – "Parallax"

Release date: 07/11/2011
Label: 4AD
AMG rating: 7/10

AMGmusic komentārs: „Pēdējos gados zināmi vairāki gadījumi, kad eksperimentālās mūzikas un psihodēlijas meistari pievēršas daudz tradicionālākajai popmūzikai. Šim sarakstam nu pievienojies Deerhunter līderis Bredfods Kokss, izdodot, iespējams savu vispopsīgāko (šī vārda vislabākajā nozīmē!) ierakstu zem gadiem lietotā segvārda Atlas Sound. Visā visumā šis tiešām ir relaksējošs un nesarežģīts ieraksts, pie kura aizmirsties no pasaules, taču nedaudz tomēr pietrūkst tās nelielās psihodēlijas un arī savdabīgās romantisma devas, kas bija sastopama, piemēram, pēdējā Deerhunter albumā „Halcyon Digest”, kas, kā zināms, iekļuva AMGmusic 2010.gada albumu topa pieciniekā. Mūzikas kritiķi gan lielā starā par „Parallax”!

Atlas Sound – „Te Amo”:


David Lynch – "Crazy Clown Time"

Release date: 07/11/2011
Label: Sunday Best
AMG rating: 7/10

AMGmusic komentārs: „65 gadu vecumā izdot debijas albumu – tur vajag drosmi. Taču lietas, protams, ir daudz vienkāršākas, ja Tu esi viens no savas paaudzes leģendārākajiem kinorežisoriem, kurš izsenis slavens arī ar mūziku savām filmām. Tamdēļ ziņa, ka Deivids Linčs gatavojas izdot solo albumu, nemaz tik neloģiska nešķita. Daudz pārsteidzošāks ir fakts, ka režisora kungs pats ķēries arī pie dziedāšanas, vien albuma ievadskaņdarbā izmantojot Yeah Yeah Yeahs solistes Kārenas O pakalpojumus. Tā gan drīzāk ir sakritība, nevis likumsakarība, bet „Pinky’s Dream” arī ir albuma viennozīmīgi spēcīgākais skaņdarbs. Pārējais? Noteikti liks sajūsmā berzēt rokas Linča noskaņu cienītājiem, pie kuriem es pieskaitu arī sevi, taču šoreiz, manuprāt, režisors ir mazliet pārcenties. 14 dziesmu un gandrīz stundu garais ieraksts uz beigām zaudē asumu, turklāt arī emocijas Andželo Badalamenti mūzikā ir, protams, spēcīgākas. Gaidīsim labāk ko jaunu no Linča uz kino ekrāniem!”

David Lynch feat Karen O – „Pinky’s Dream”:


DRC Music – "Kinshasa One Two"

Release date: 07/11/2011
Label: Warp Records
AMG rating: 5/10

AMGmusic komentārs: „Mūžam pēc muzikāliem eksperimentiem izslāpušais Deimons Olbērns, apbruņojies ar pavadošu producentu sastāvu (Dan The Automator, TEED, Actress, Richard Russell u.c.), devies vizītē uz Kongo Demokrātisko Republiku, lai kopā ar vietējiem jaunās mūzikas censoņiem radītu plati, ko kāds mūzikas apskatnieks trāpīgi nodēvējis par „Gorillaz ceļojumu uz Āfriku”. Diemžēl galarezultāts sanācis tāds, ka šķiet rietumnieku mūziķi Āfrikas džungļos būs mazliet apmaldījušies vai ļāvušies dabas velšu vilinājumam. Diezgan saraustīts ieraksts, ko vairāk par vienu reizi klausīties nav vēlēšanās. Žēl, jo plates pirmais singls „Hallo” izklausījās pat ļoti interesants un daudzsološs.”

DRC Music – „Hallo”:

RMX: Tom Vek - Someone Loves You (Teen Dream Remix)


Tom Vek - "Someone Loves You" (Teen Dream Remix) [Island]
(from "Someone Loves You" single, out November 14th)
(available as a free download)

Mazliet pat piemirsies, bet šovasar pavisam nesliktu otro albumu izdeva pagājušās desmitgades vidū teju par kulta figūru indie-rock lauciņā ieceltais Londonas mūziķis Toms Veks. Nākamnedēļ iznāks albuma otrais singls „Someone Loves You”, kas neiztrūkstoši būs papildināts ar vairākiem remiksiem. Par garšīgāko noteikti jāsauc versija no kāda mistiska projekta Teen Dream, par kuru pagaidām AMGmusic nav pilnīgi nekādas informācijas. Saglabājot ģitāras, interesanto Veka vokālu un indie noskaņu, bet pievienojot IDM un electro mērcītes, sanācis pat ļoti baudāms veikums.

RMX: TEETH - U R 1 (Friendly Ghost Remix)


TEETH - "U R 1" (Friendly Ghost Remix) [Moshi Moshi]
(from "U R 1" digital single, out November 21st)
(available as a free download)

Austrumlondonas kolektīvs TEETH, ko albumu apskatā salīdzināju ar kanādiešu duetu Crystal Castles, pēc nepilnām divām nedēļām laidīs klajā jaunu singlu no debijas plates „Whatever” – vienu no albuma hailaitiem „U R 1”. Singla otrajā pusē varēs atrast ko vēl interesantāku un baudāmāku – metālisku, mazliet dabstepīgu remiksu no Bruklinas dueta Friendly Ghost (nejaukt ar britu Friendly Fires!). Sācies kā mierīgs synth/electro treks, mikss uzsprāgst otrajā pusē, radot kārtīgu klubu atmosfēru ar tipiskām dubstep skaņām un basu līniju.

U R 1 (Friendly Ghost Remix) by TEETH

RMX: Lady GaGa - Marry The Night (Totally Enormous Extinct Dinosaurs Extended Mix)


Lady GaGa - "Marry The Night" (Totally Enormous Extinct Dinosaurs Extended Mix) [Polydor]
(from f/c LP "Born This Way - The Remix", out November 21st)

Pasaules popmūzikas karalienes troni izkarojusī Lady Gaga nav visai bieža viešņa AMGmusic lapā. Taču 21.novembrī iznāks viena patiesi interesanta izlase, kurā būs ietverti remiksi Lēdijas šī gada albuma „Born This Way” dziesmām. Interesanta tāpēc, ka starp remiksētājiem ir tādi vārdi kā Goldfrapp, Wild Beasts, Twin Shadow un arī britu producents Orlando Higinbotoms jeb Totally Enormous Extinct Dinosaurs, kura electro-house rīmeiku Lady Gaga aktuālajam trekam „Marry The Night” piedāvāju noklausīties zemāk.


10 novembris, 2011

Water Borders - What Wiwant


Water Borders - "What Wiwant" [Tri Angle]
(from LP "Harbored Mantras", out now)
(available as a free download)

Kārtējo mūzikas pērli izracis amerikāņu leibls Tri Angle. Sanfrancisko dueta Water Borders nosaukums gan mūzikas presē cilāts jau no pagājušā gada nogales, arī debijas albums „Harbored Mantras” jau veikalu plauktos, bet liktenim labpatikās tikai šonedēļ apvienību atsūtīt līdz AMGmusic ausīm. Albuma aktuālais singls „What Wiwant”, kas par velti pieejams kopš vasaras, būtu izcils skaņu celiņš aizvadītajiem Helovīniem vai kādai specifiskai rituālu ballītei kādā pamestā pilī meža vidū kopā ar SALEM un oOoOO. Fantastisks vokāls!

Water Borders - What Wiwant by TriAngleRecords