28 marts, 2012

A-LIST: The Flaming Lips & Bon Iver - Ashes In The Air


The Flaming Lips & Bon Iver - "Ashes In The Air" [Warner Bros]
(from f/c compilation "The Flaming Lips and Heady Fwends", out April 21st)

Diez vai mūzikā var atrast ģeniālāku personību un lielāku frīku par The Flaming Lips līderi Veinu Koinu. Arī viņš ar grupu gatavojas sagādāt dāvanu saviem faniem Record Store Day ietvaros, taču tas jau nebūtu Veins Koins, ja viņš izlaistu vienkārši kompilāciju ar jaunām dziesmām. Ja pērn The Flaming Lips komplektā ar plati piedāvāja ēdamus gumijas galvaskausus, tad 21.aprīlī, nopērkot jaunāko grupas izlasi, varēsit iegūt... ĪSTAS ASINIS no mūziķiem, kas piedalīsies šajā izlasē. Vismaz tā intervijā MTV izteicās pats grupas solists. Un slavenību izlasē netrūks – Niks Keivs, Kriss Mārtins no Coldplay, Ērika Badū, Keša, Neon Indian u.c.

Bet, protams, ne jau dēļ asinīm The Flaming Lips jaunākais singls iekļūst AMGmusic A-LISTē! Pirmkārt, dēļ lirikas. Kā jau vakar vakarā rakstīju tviterī, „Ashes In The Air” pavisam noteikti ir tekstuāli ģeniālākais 2012.gada skaņdarbs pagaidām, kas tikai kārtējo reizi apliecina Veina Koina spēju savērpt izcilu ironiju ar patiesām skumjām. „You and me / We’re both so fucked up / You’re fucked up in the good way / And I’m fucked up in a bad” ir tikai iesākums, tālāk kļūst arvien labāk! Komplektā ar to, ka šajā dziesmā vienkārši izcili iederas nesen gremiju statuetes savākušā Bon Iver vokāls, kas The Flaming Lips sarkasmam pievieno minētās skumjas devu, šis ir viens no nudien izcilākajiem 2012.gada skaņdarbiem pagaidām. Gaidāmā izlase būs MUST-HAVE pasākums ne tikai Flaming Lips faniem.

A-LIST: Fort Romeau - Theo


Fort Romeau - "Theo" [100% Silk]
(from LP "Kingdoms", out now)

Mēneša sākumā AMGmusic Jūsu uzmanībai piedāvāju britu producenta un La Roux taustiņnieka Maika Norisa solo projekta Fort Romeau singlu „Say Something”, pieminot arī to, ka drīzumā gaidāms mūziķa debijas albums. „Kingdoms” nu ir nonācis veikalu plauktos un, lai arī sākotnēji tas nešķita īpašas uzmanības cienīgs (pirmie divi singli bija vairāk vai mazāk garāmskrienoši), daudz ko maina aktuālākais plates skaņdarbs „Theo”.

Pēc savas būtības un struktūras „Theo” ir absolūti vienkārši būvēts skaņdarbs, taču šis ir tas gadījums, kad tieši minimālismā slēpjas burvība. Dziļš, plūstošs deep house bīts un vokāla sempls „Every time I wake up and go out / There’s always music”, ja to klausās skaļi un uz labas aparatūras, spēj aizlidināt sapņu pasaulē ne mazāk kā Džona Talabota debijas albums, kas ir pirmais, kas nāk prātā, domājot par salīdzinājumiem. Ap 5 no rīta deju zālē šis būtu izcils treks, pie kā atiet no substancēm, relaksēties un pasapņot.

RMX: Bjork - Crystalline (Current Value Remix)


Bjork - "Crystalline" (Current Value Remix) [One Little Indian]
(from f/c 12" vinyl, out April 16th)

Bjorka, kas ūber-ultra-super-duper-modernākajos veidos pērn laida klajā savu jaunāko albumu „Biophilia”, 16.aprīlī uzsāks remiksu izdošanas sēriju. Sākot no minētā datuma, ik pēc divām nedēļām tiks piedāvāts jauns remikss gan MP3, gan vinila, gan CD formātā. Starp remiksētājiem ir tādi vārdi kā These New Puritans, El Guincho, Matthew Herbert, Death Grips un citi. To skaitā arī Berlīnes producents Current Value, kura rīmeiks „Crystalline” būs atrodams pirmajā platē. Lai arī klasificēts kā dabsteps, AMGmusic ausīm šis vairāk atgādina masīvu un dobju drum’n’base, kas ārkārtīgi perfekti saplūst ar oriģināla zvanošajām skaņām un Bjorkas unikālo vokālu.

RMX: Azari & III - Lost In Time (Jori Hulkkonen Remix)


Azari & III - "Lost In Time" (Jori Hulkkonen Remix) [self-released]
(from f/c 12" vinyl, out April 16th)

Straujiem soļiem tuvojas Record Store Day jeb Mūzikas Ierakstu Veikalu Diena, kas šogad iekritīs 21.aprīlī. Kādi tik labumi netiks izdoti šajā datumā! Lai tos visus uzskaitītu, man droši vien vajadzētu pie klaviatūras pavadīt visu vakaru. Bet par visu palēnām un pēc kārtas. Dažas dienas pirms zīmīgā datuma, bet tomēr Record Store Day ietvaros, jaunu vinila plati izdos AMGmusic iecienītais Kanādas duets Azari & III. Tajā varēs atrast divus somu producenta Jori Hulkonena miksus Azari & III dziesmām. Hulkonena darbs pie „Lost In Time” ir smacējoši masīvs un vibrējošs prog-house darbs, kas iesākas salīdzinoši mierīgi, taču, pateicoties teicami skanošai sintezatora partijai un oriģināla vokālam, laika gaitā pārvēršas par deju zāļu grāvēju.

Audience Killers - The Runaway Kite


Audience Killers - "The Runaway Kite" [TBA]
(from f/c yet-untitled EP, out soon)

Tā jau tas dzīvē notiek – ja nav interesantu jaunumu latviešu mūzikā, tad nav labu laiku, ja ir, tad uzreiz vairāki pēc kārtas. Tā vēl vakar AMGmusic jūsmoja par Oyaarss jaunāko singlu „Pārejošs Kaut Kas”, bet šodien twitter tīklu ar savu jaunāko singlu pārpludināja pašmāju trio Audience Killers, kas AMGmusic veiksmīgi atzīmējās 2010.gada vasarā ar singlu „Mon Personage”. Ja tolaik grupas skanējumu salīdzināju ar franču popmūziku (un ne tikai dziesmas nosaukuma dēļ!), tad „The Runaway Kite”, kas ieskandina drīzumā gaidāmu jaunu EP, stipri atgādina skandināvu labākās popmūzikas tradīcijas, pildītas ar patīkamu melanholijas pieskaņu. Kā jau nekļūdīgi prognozēju pirms diviem gadiem, šajos jauniešos ir jūtams potenciāls. Gaidām EP. Un arī MP3 šim singlam! ;)

5 New Tracks: 28.03.2012.

5 New Tracks: 28.03.2012.

A-Trak feat. Juicy J & Danny Brown - "Piss Test" [Fool's Gold]

(from f/c compilation "Loosies", out now)

Black Orange Juice - "Back Of My Car" (Ossie Remix) [Somethinksounds]
(from f/c EP "Back of My Car", out April 14th)

Maximo Park - "The National Health" [V2]
(from f/c LP "The National Health", out June 4th)

Soulsavers & Dave Gahan - "Longest Day" [V2]
(to be released as a digital single on March 30th)
(from f/c LP "The Light The Dead See", out May 21st)

Swim Deep - "King City" [Chess Club]
(to be released as a single on May 14th)