06 februāris, 2014

A-LIST: Klaxons - There Is No Other Time


Klaxons - "There Is No Other Time" [Akashic Records]
(to be released as a single on March 23rd)

21.gadsimtā dziesmas ir jāspēj novērtēt 140 zīmēs. Jaunāko Klaxons singlu, kas tika atrādīts pirmdien, es spēju novērtēt ar trim. Tiesa, divreiz. Vispirms ar WTF, bet trīs minūtes vēlāk – LOL. Turpmākajās dienās centos saprast, uz kuru pusi tad vairāk sliekties, un nosliecos uz LOL.

Stāstu par to, kā es 2007.gada janvārī uz milzīgām paģirām pirmoreiz klausījos un uzreiz iemīlējos Klaxons debijas albumā „Myths of the Near Future”, esmu stāstījis tik daudz, ka pašam tas jau ir apnicis. Pie šī stāsta šoreiz atgriežos, jo, manuprāt, tieši alkohols varētu būt lielākais draugs jaunākajam Klaxons singlam. Kā es te sēžu – „There Is No Other Time” šajā vasarā diskotēkās un visās citās vietās, kur pulcējas cilvēki stiprā neskaidrā, skanēs ne retāk kā pērnvasar „Get Lucky”, un cilvēki dejos un dejos un dejos.

Taču, es visvairāk pieduros pie „There Is No Other Time” skanējuma. Jā, deviņdesmito gadu sākumpuses acid-house un rave vadmotīvi šobrīd ir ļoti aktuāli, taču Klaxons jaunākajā singlā neizklausās ne pēc The KLF, nedz Shamen. Tas ir kaut kas pa vidu starp New Kids On The Block un East 17, un, zinot Klaxons humora izjūtu, es nekad neticēšu, ka tas nav joks. Protams, šāds joks nenostrādās divreiz, un es ļoti ceru, ka albums nebūs ārā metams, bet pagaidām – man ir jautri!

Eyedress - Teen Spirits


Eyedress - "Teen Spirits" [Abeano]
(no official release info)

Kad es pagājušā gada izskaņā rakstīju par jauno producentu Eyedress no Filipīnām un viņa skaņdarbu „Nature Trips” ievietoju AMGmusic A-LISTē, netrūka tādu, kas šo dziesmu sauca par Chromatics atdarinājumu. Godīgi sakot, arī man tas krita ausīs, bet pārlieku izcils bija dziesmas teksts („I’ve been doing drugs / Cause I don’t give a fuck / I just wanna forget everything that’s making me feel sad”), lai gabalu atstātu ārpus labāko saraksta. Viņa jaunākais veikums „Teen Spirits”, kas internetā cirkulē jau kopš 2012.gada, taču oficiālu relīzi nav piedzīvojis, ir teju vai pilnīgs pretstats – optimisma pilns un spīguļojošs, teju vai čilveiva manierē ieturēts. Tiesa, ar tiem pašiem dobjajiem lo-fi basiem un interesantajām pārdomām: „When we die / Will you still be mine? / In the afterlife, Til the end of time?”. Gluži kā Arcade Fire saklausījies!

LIVE: Autre Ne Veut - Counting (Live at 285 Kent)


Autre Ne Veut - "Counting" (Live at 285 Kent)

285 Kent laikam jau ir bijusi ļoti nozīmīga vieta Bruklinas rajonā Viljamsburgā. Vismaz es neatceros, kad vēl kādas koncertu norises vietas slēgšana būtu izraisījusi tādu rezonansi kā 285 Kent. Turklāt šī vieta nav radusies septiņdesmitajos vai kaut deviņdesmitajos gados, bet salīdzinoši nesen, tātad piedzīvojusi īsu mūžu. Lai godinātu 285 Kent slēgšanu, gada sākumā tika aizvadītas pēdējās koncertu sesijas, kurās piedalījās tādi zināmi mākslinieki kā DIIV, Fucked Up, Wolf Eyes, Lauren Halo un arī Autre Ne Veut. Iespējams tāpēc, ka pēdējos nekad nebiju redzējis dzīvajā, tieši Autre Ne Veut uzstāšanās šķiet elpu visaizraujošākā. Paldies Pitchfork par iemūžināšanu!

Atgādināšu, ka Autre Ne Veut singls „Counting” savulaik bija AMGmusic A-LISTē. Savukārt albums „Anxiety” AMGmusic 2013.gada Albumu Top 50 ieņēma 9.vietu.

Kelela - The High


Kelela - "The High" [self-released]
(no official release info)

Arvien skaļāk un skaļāk sevi piesaka jaunā Losandželosas r’n’b mūziķe Kelela. Pērnā gada rudenī meitene izdeva kritiķu ļoti augstu novērtētu miksteipu „Cut 4 Me”, savukārt šī gada sākumā atzīmējās arī BBC sarakstā „Sound of 2014”. Interesanti, ka Kelela vārds AMGmusic arhīvos atrodams jau ar 2012.gadu, kad Kelela kā viesvokāliste piedalījās Teengirl Fantasy singlā „EFX”. Viņas jaunākais veikums ir izteikti minimāls un tumšs darbs, kas ļoti atsauc atmiņā The Weeknd pirmsākumus. Diemžēl pagaidām nav informācijas par kādu oficiālu Kelela relīzi.

St. Vincent - Prince Johnny


St. Vincent - "Prince Johnny" [Loma Vista]
(from f/c LP "St. Vincent", out February 24th)

Strauji tuvojas 24.februāris, kad savu ceturto studijas albumu „St. Vincent” izdos amerikāņu mūziķe Annija Klārka jeb St. Vincent. Jau pērnā gada nogalē patincinājusi ar diviem singliem „Birth In Reverse” un „Digital Witness”, par kuriem milzu starā bija mūzikas kritiķi, jaunā dāma šonedēļ nākusi klajā ar trešo albuma singlu, kas beidzot ļoti tīk arī AMGmusic. Krāšņā un ritmiskā balāde „Prince Johnny” noteikti ir arī t.s. „radio draudzīgākais” no gaidāmās plates singliem.

05 februāris, 2014

Cyril Hahn & Javeon - Breaking


Cyril Hahn & Javeon - "Breaking" [PMR]
(from f/c comp. "20 Square Feet in Acton", out soon)

No Džesijas Vēras līdz Disclosure – pēdējos pāris gados jaunais Londonas ierakstu leibls PMR Records tiešām dāvājis daudz patīkamu brīžu mūzikā. Pavisam drīz PMR gatavojas izdot savu pirmo kompilāciju ar hip-hop, r’n’b un deju mūzikas skaņdarbiem no savā paspārnē esošajiem māksliniekiem, tai skaitā arī jaunā Kanādas producenta Sirila Hāna. Jaunākajā veikumā „Breaking” viņš apvienojies ar britu mūziķi Javeon, kas tikai pirms mēneša izdeva savu debijas singlu.

Miguel - Simplethings


Miguel - "Simplethings" [Atlantic]
(from f/c OST "Girls: Volume 2", out February 10th)

Viens no retajiem seriāliem, kura skatīšanos esmu pārtraucis, bet to mazliet nožēloju (galu galā 1.sērijā meitenes dzēra tēju ar opiju – tas vienmēr ir labs sākums seriālam!), ir dramēdija (komēdijas krustojums ar drāmu) Girls, kurai HBO nupat sākuši rādīt trešo sezonu. Nākamajā nedēļā iznāks seriāla skaņu celiņa otrā daļa, kurā cita starpā būs iekļauts arī Beka jaunākais singls „Blue Moon”, dziesmas no Vampire Weekend, Lilijas Alenas, M.Ward un daudziem citiem. Arī kāds pilnīgi jauns skaņdarbs no amerikāņu soul/r’n’b mūziķa Miguel, kas pērn ļoti priecēja ar klātbūtni gan Meraijas Kerijas lieliskajā „#Beautiful”, gan ne mazāk lieliskajā Žaneles Monē singlā „Primetime” (abi singli atzīmējās AMGmusic Gada Top 100). „Simplethings” – lēnā numurā ar labi kontrastējošām distortētām elektronikas skaņām – Miguels turpina priecēt un būt labā formā, brīžiem viņa vokāls pat atgādina Arturu Ašinu no Autre Ne Veut.

The Body - Hail To Thee, Everlasting Pain


The Body - "Hail To Thee, Everlasting Pain" [RVNG Intl]
(from f/c LP "I Shall Die Here", out March 31st)

Pagājušajā gadā AMGmusic rakstīja par Jorkšīras drone/noise producenta Bobija Krliča jeb The Haxan Cloak lielisko albumu „Excavation”, kas gada albumu topā ierindojās 31.vietā. Marta izskaņā leibls RVNG Intl, kas pavisam nesen priecēja ar izcilo Hollijas Herndonas singlu „Chorus”, izdos pieredzējušās amerikāņu sludge-metal apvienības The Body jaunāko albumu ar izteikti optimistisko nosaukumu „I Shall Die Here”. Ne mazāk pacilājošs ir tā pirmā singla nosaukums „Hail To Thee, Everlasting Pain”, kura producēšana uzticēta minētajam Krličam. Rezultāts ir gana baiss un iedarbīgs.

Odonis Odonis - New Obsession


Odonis Odonis - "New Obsession" [Buzz Records]
(from f/c LP "Hard Boiled, Soft Boiled", out April 15th)

Pagājušā gada rudenī rakstīju par Toronto pankroka pārstāvjiem Odonis Odonis, kas tolaik izdeva jaunu, enerģijas pilnu singlu „Are We Friends”, ko pēc tām vairākkārt pats sev par lielu pārsteigumu atskaņoju arī diskotēkās. 15.aprīlī trijotne izdos turpinājumu 2011.gada debijas albumam, un tas sauksies „Hard Boiled, Soft Boiled”. Aktuālais singls „New Obsession” ir ne mazāk jaudīgs un turpina savienot pankroka haosu, trokšņus un kropļotu elektroniku.

Gallant - Forfeit


Gallant - "Forfeit" [self-released]
(from f/c EP "Zebra", out later this year)

Gallant nav nekāda sakara ar latviešu operdziedātāju Inesi Galanti. Tas ir jauns, pagaiām stipri anonīms Losandželosas r’n’b dziedātājs, kas jau pērn atsevišķos mūzikas izdevumos izpelnījās salīdzinājumus ar Kanādas kolēģi The Weeknd. Šogad Gallant plāno izdot debijas EP „Zebra” un šobrīd piedāvā jaunāko veikumu „Forfeit”, kas tapis kopā ar producentu Felix Snow, kurš pērn ļoti veiksmīgi palīdzēja izsisties SZA. „Forfeit” ir trausls, romantisks un dūmakains r’n’b darbs, kas noteikti radīs asociācijas ar How To Dress Well daiļradi.

04 februāris, 2014

JANVĀRIS 2014: MIXTAPE

Kā jau teicu, turpmāk mēneša miksteipi nesastāvēs vien no jaunākajiem singliem, bet būs drīzāk konkrētu noskaņu kompilācijas ar atsevišķiem piemirstiem hītiem. JANVĀRA MIKSTEIPS ļoti īss – nepilnas 40 minūtes. Aizmirstās pērles lomā Kalifornijas kolektīva Mazzy Star 1996.gada dziesma „Look On Down From The Bridge”, ko pēdējā sērijā izmantoja izcilās jaunās multenes „Rick and Morty” autori. Dziesma ir daudzkārt bijusi izmantota filmās un TV, bet ielikt to melnās komēdijas un nebūt kādas romantiskas drāmas izskaņā ir vēl jo ģeniālāk.

Savukārt pats miksteips tapis, gandrīz nedēļu noguļot ar 38-39 grādu temperatūru, mazliet iedzerot šņabi un mazliet saskumstot pēc kādas meitenes. ;-) Ja ir vēlme, var lejupielādēt bez maskas.

P.S. Ja kādam/-ai ir vēlme pazīmēt AMGmusic MĒNEŠA MIKSTEIPU vāciņus, labprāt saņemtus tādus amgmusic@inbox.lv. Tas noteikti liktu vēl nopietnāk pagatavoties pašiem miksiem.

JANUARY 2014 MIXTAPE 


TRACKLIST:

Beyonce - "Haunted" [Columbia]
Tomas Barfod feat. Eddie Chacon - "Happy" [Secretly Canadian]
Burial - "Hiders" [Hyperdub]
Four Tet vs Grimes - "Human Once Again" [self-released]
Grimes - "Skin" [Arbutus]
Holly Herndon - "Chorus" [Rvng Intl.]
Wild Beasts - "Wanderlust" [Domino]
iamamiwhoami - "fountain" [self-released]
Mutual Benefit - "Advanced Falconry" [Fat Possum]
Mazzy Star - "Look On Down From The Bridge" [Capitol]

JANVĀRIS 2014: 5 ALBUMI

5.Dum Dum Girls – "Too True"












Release date: 27/01/2014
Label: Sub Pop
AMG rating: 7/10

Atšķirībā no savām novadniecēm Warpaint (par viņām zemāk!) cits Kalifornijas meiteņu kvartets Dum Dum Girls ar tās līderi Dī Dī priekšgalā ir bijis gana ražīgs, nepilnu piecu gadu laikā izdodot četrus EP un divus studijas albumus, kam tagad pievienojas trešais – „Too True”. Šo piecu gadu laikā vērojamas arī transformācijas dāmu muzikālajā sniegumā. Dī Dī dziesmās vienmēr spraukusies ārā popmūzika, taču agrīnie ieraksti daudz vairāk sasaucās ar Kalifornijai raksturīgo surf-rock/garage-pop ala Best Coast garā. Toties šis ieraksts ir pilnīgs pop-rock astoņdesmito mērcē, kādu noteikti dzirdēsit minētas dekādes filmu skaņu celiņos. Šajā stilistikā Dum Dum Girls jūtas kā zivtiņas ūdenī, radot nepretenciozu, bet pietiekami gaumīgu un patīkamu, turklāt īsu (30min) popmūzikas ierakstu.



4.Cymbals – "The Age Of Fracture"












Release date: 27/01/2014
Label: Tough Love
AMG rating: 7.5/10

Vēl lielākas transformācijas piedzīvojis Londonas duets kvartets CYMBALS, kuru jaunāko ierakstu „The Age of Fraction” tamdēļ pat gribētos dēvēt par grupas debijas albumu. Tā gan nav, jo savu pirmo ierakstu CYMBALS izdeva jau 2011.gadā. Albumā „Unlearn” puiši centās spēlēt līdzi tā laika britu mūzikas aktualitātēm, taču ne visai veiksmīgi – te viņu skanējums pārāk sasaucās ar Foals daiļradi, te atkal nevajadzīgi eksperimenti ar Everything Everything vai D/R/U/G/S metodēm. Pārmaiņas iezvanīja jau brīnišķīgais 2012.gada singls „Like an Animal”, kas apliecināja, ka synth-pop un house mūzikas elementi ar CYMBALS mūziku sadzīvo vislabāk, un tas tika turpināts perfektajā pērnā gada hītā „The Natural World”. Albuma „The Age of Fracture” galvenā problēma ir tā, kas raksturīga ilgi gaidītiem albumiem, no kuriem nopludināti vairāki singli – teju visas plates lielākās pērles esam jau dzirdējuši. Bet tas nemazina faktu, ka šis ir viens no gaišākajiem un patīkamākajiem popmūzikas ierakstiem gada sākumā.



3.Warpaint – "Warpaint"












Release date: 20/01/2014
Label: Rough Trade
AMG rating: 8/10

Albums iesākas ar trim tipiskiem Warpaint skaņdarbiem, kas nekristu ārā no debijas albuma, taču pirmais pārsteigums seko jau ceturtajā dziesmā „Hi”, kurā izmantota tri-hop ritma struktūra, tādējādi atgādinot Massive Attack 90’to gadu stilistiku. Šīs noskaņas savā ziņā turpina arī sekojošais „Biggy”, kura minimālisms un ģitāras skanējums droši iederētos kādas 90’to gadu tīņu filmas skaņu celiņā, savukārt „Disco/Very” ievads sasaucas pat ar M.I.A. daiļradi. Tomēr spēcīgākais meiteņu trumpis ir un paliek spēcīgu melodiju sakombinēšana ar skumju skaistumu, un to perfekti demonstrē albuma spēcīgākais skaņdarbs „Feeling Alright”.

Kad mēs rakstām albumu, studijā valda diktatoriska demokrātija. Taču spriedze ir vajadzīga, tā mūsu mūzikai nāk par labu,” intervijā norāda grupas soliste Emīlija Kokala. Grūti pateikt, kā izklausītos albums „Warpaint”, ja meitenes to būtu ierakstījušas, čilojot Havaju salās, bet, manuprāt, mēs Kokalai varam ticēt.



2.Thee Silver Mt. Zion – "Fuck Off Get Free We Pour Light On Everything"












Release date: 20/01/2014
Label: Constellation
AMG rating: 8/10

Sācies kā ģitārista Efrima Menuka blakusprojekts ar vēl citiem mūziķiem no Monreālas post-rock kolektīva Godspeed You! Black Emperor, nu jau labu laiku Thee Silver Mt. Zion dzīvo savu dzīvi, un roka neceļas lietot terminu „blakusprojekts”. Turklāt tagad, kad Godspeed You! ieguvuši plašāku publicitāti, pateicoties pērn saņemtajai Kanādas „Polaris Music Prize” un skandalozajai pateicības runai, bija īstais brīdis plašākas masas iepazīstināt arī ar otru Menuka grupu, kuras mūzika noteikti būs daudz tīkamāka arī tiem, kas ikdienā neklausās post-rock vai citus salīdzinoši pasmagus ģitārmūzikas izpildījumus. Mūzikas apskatnieki un Thee Silver Mt. Zion fani norāda uz albuma vitalitāti un Efrima Menuka enerģisko agresiju, kamēr man gribētos uzsvērt šīs plates melodiskumu, kas pārpārēm jūtams albuma noslēdzošajā, tekstuāli diezgan depresīvajā skaņdarbā „What We Loved Was Not Enough”.



1.Mutual Benefit – "Love’s Crushing Diamond"












Release date: 13/01/2014
Label: Fat Possum
AMG rating: 8.5/10

Jāatzīst, ka albumu ziņā 2014.gads nav iesācies tik spridzinoši kā iepriekšējais, bet bija jau arī jāsaprot, ka tik augstā līmenī visa turpmāka dzīve nepaies. Turklāt arī 2014.gads var jau lepoties ar vismaz vienu plati, kam būs jāatrodas gada albumu augstākajās vietās.

Par Mutual Benefit pirmoreiz rakstīju jau pagājušā gada novembrī saistībā ar A-LIST dziesmu „Golden Wake”, kura – un to es nekad mūžā neaizmirsīšu – kļuva par NMA raidījuma Nedēļas Singlu traģiskajā dienā, kad notika Zolitūdes nelaime. Mutual Benefit ir stāsts, kādi patīk AMGmusic. Proti, kāds amerikāņu dziesminieks Džordans Lī, kurš bieži maina savas dzīvesvietas, ceļo, dzied un izdod ierakstus vien savam priekam. Tad tos pamana kāds attapīgs ierakstu leibla cilvēks, pierunā Lī beidzot izdot vinila plati, un tā nokļūst mūzikas kritiķu sarakstu augstākajās vietās.

„Love’s Crushing Diamond” ir tikai 30 minūšu garš albums, kura materiāls tapis dažādos laika posmos un ierakstīts dažādās vietas. Taču tikpat labi tas varētu būt tapis vienā vakarā, sveču piepildītā istabā, kurā Džordans ar draugiem ir iedzēris karstvīnu pēc pastaigas lielā ziemas spelgonī, un visi kopā izdomājuši sajūtas ietērpt mūzikā. Tas ir viscaur silts, romantisks un skaists albums, kas vēl vismaz līdz pavasarim neatstās manu atskaņotāju, jo īpaši brīžos, kad gribas pasapņot un sasildīties domās.

JANVĀRIS 2014: 5 DZIESMAS

Sveiciens!

Kādreiz mazliet ilgāka paslimošana (manā gadījumā nedēļa – tas IR ilgi) noved arī pie jaunām pārdomām un idejām. Sensenos laikos, kad AMGmusic blogs pamatā sastāvēja no mēneša topiem, tos veidot bija ārkārtīgi interesanti un saistoši. Toties pēdējos gados, kad vēl klāt nācis Radio NABA raidījums „Nedēļas Mūzikas Apskats”, tas drīzāk ir kā akmens kaklā, par kuru turklāt es neko nesaņemu. Patiesībā zaudēju, jo atņemu sev laiku darīt kaut ko, par ko man maksā. Turklāt aprīlī AMGmusic blogs svin savu piecu gadu jubileju – kur ne vēl labāks brīdis nelielām izmaiņām?

Līdz ar ko, sākot no šī brīža AMGmusic mēneša topi sastāvēs no: a) PIECĀM (nevis 20) DZIESMĀM, b) PIECIEM ALBUMIEM (šajā ziņā nekas nemainās), c) MĒNEŠA MIKSA, kas vairs obligāti nesastāvēs no mēneša singliem, bet būs vien balstīts uz tiem. Līdz ar to šiem miksiem vajadzētu kļūt interesantākiem baudāmākiem. Janvāra miksteipiņš sekos jau šovakar. Par janvāra labākajiem albumiem arī jau tuvākajās stundās, bet šeit piedāvāju vēlreiz noklausīties piecas dziesmas, bez kurām 2014.gada pirmais mēnesis AMGmusic vairs nav iedomājams.

FIVE BEST TRACKS OF THE MONTH:



5.Wild Beasts - "Wanderlust" [Domino]
(from f/c LP "Present Tense", out February 24th)

Nepagāja ne dažas dienas 2014.gadā, kad sagaidījām jau pirmos LIELOS māksliniekus ar ziņu par jaunu albumu un tā pirmo singlu. Nav vēl sanācis runāt ar kaislīgākajiem Wild Beasts faniem, ko viņi par šo domā, bet, ja salīdzina ar 2011.gada „Smother”, britu kvartets ir mainījies ne pa jokam. Haidens Torps intervijās runā par sakārtotu privāto dzīvi, Toms Flemings norāda uz gaišākas popmūzikas virzienu, bet mēs priecājamies, ka tam visam pa vidu Wild Beasts nav pazaudējuši ķērienu uz lipīgām dziesmām un asprātīgiem tekstiem. Plašāk par „Wanderlust” rakstīju šeit.



4.Sun Kil Moon - "Ben's My Friend" [Caldo Verde]         
(from f/c LP "Benji", out February 10th)

Šķiet, tikai Marks Kozeleks var dziedāt par ēdienu pasūtīšanu restorānā tā, ka tev liekas – nav vairs pasaulē nekā depresīvāka („I ordered crab cakes / Blue crab cakes / Blue crab cakes /Blue crab cakes...”). Taču patiesībā jaunākais Sun Kil Moon singls „Ben’s My Friend” ir ļoti silts un melanholisks stāsts par draudzību un nelietīgo laika zobu, kam patīk klusītiņām grauzt un grauzt. Jaunais Sun Kil Moon albums „Benji” iznāks jau 10.februārī un būs viens no must-hear albumiem šomēnes. Par „Ben’s My Friend” plašāk rakstīju šeit.


3.Lockah - "If Loving U Is Wrong, I Don't Want to Be Wrong (12" Edit)" [Donky Pitch]
(from f/c LP "Yahoo or the Highway", out April 14th)

Tā jau ir, ka ziemas mēnešos auss tīko pēc kā rāmāka, bet vasarās pēc kā dejiskāka. Taču visam vajadzīgs balanss, un par vienu no patīkamākajiem janvāra deju mūzikas trekiem parūpējās skotu producents Lockah. Joprojām gan gaidām „If Loving U Is Wrong” pilno versiju, kurai vajadzētu vēl vairāk paspilgtināt šī treka saulaino miami-bass krustojumu ar vieglām 90’s rave noskaņām. Plašāk par dziesmu rakstīju šeit.


2.MEISHI SMILE - "Pale" [Zoom Lens]
(from LP "Lust", out now)

Godīgi sakot, es vairs pat neatceros, kur un kādos apstākļos atradu šo dziesmu. Atceros vien to, ka tie noteikti nebija LIELIE mūzikas mēdiji, tāpat arī to, ka šo sākotnēji atliku pie lokālajiem AMGmusic hītiem, kas man varētu noderēt dj setos vasarā. Tamdēļ liels bija mans pārsteigums, ka Radio NABA Top 25 veidotāji šo izlēma iekļaut jaunumu sadaļā (varu apzvērēt, ka no manas puses šāds lūgums neizskanēja!), bet vēl lielāks un, protams, patīkamāks pārsteigums bija pagājušajā nedēļā dziesmu ieraudzīt topa 4.vietā! MEISHI SMILE debijas albums „Lust” jau pieejams (cilvēkiem ar maz naudiņām leibls to piedāvā pat lejupielādēt bez maksas!), bet plašāk par dziesmu rakstīju šeit.


1.Holly Herndon - "Chorus" [Rvng Intl.]
(released as a single on January 21st)

Jau pirmais gada mēnesis mums atnesis arī pirmo skaņdarbu, ko droši var dēvēt par šedevru, raugoties no jebkādiem mūzikas vērtēšanas aspektiem. Aprakstīt, ko Hollija Herndone izdara ar „Chorus” pēc pirmajām divām minūtēm, ir gandrīz neiespējami, tas ir vienkārši jādzird. Radīt oriģinālu un eksperimentālu tumšās elektroniskās mūzikas darbu ir viena lieta, bet pamanīties to padarīt tik ritmisku un pat lipīgu – jau nākamais līmenis. Atliek gaidīt šai singla platei turpinājumu. Plašāk par „Chorus” rakstīju šeit.