28 aprīlis, 2009

AMGMusic atgriežas

Diemžēl jāsaka lielā atvainošanās runa sakarā ar to, ka pagājušonedēļ tā arī nenoteicām ne labāko albumu, ne singlu, ne pārējās ierastās iknedēļas lietas. Pavasara karstā saule dara savu - visu nedēļas nogali pavadīju gultā ar augstu temperatūru. :-)
Tomēr bēdām nav pamata - jau šodien es izvērtēšu visus pagājušās nedēļas singlus un pārskriešu pāri albumiem, tapēc, domājams, jau rīt iekš http://www.freewebs.com/zhagars varēs atrast visu vajadzīgo informāciju. Savukārt no rītdienas tad arī ķersimies tā pa īstam klāt šīs nedēļas ierakstiem, kuru ir ļooooti daudz. Ticiet man.
Pagaidām varu ieteikt kādu klasisku ierakstu. 1990.gada Šineidas O'Konores albumu "I Do Not Want What I Haven't Got", kurš pirms pāris nedēļām tika pārizdots komplektā ar bonus disku, kurā atrodami iepriekš neizdotie tā laika posma Šineidas gabali, viens remikss, kā arī divas dzīvās dziesmas. Un viena no tām - klasiskajai un fantastiskajai "Troy" (sk. video zemāk).
Pats albums, galvenokārt, slavens ar to, ka tajā atrodams mega-slavenais Prinsa sarakstītais, Šineidas izpildītais hīts "Nothing Compares 2U". Visticamāk tieši tādēļ šī plate ir viena no pārdotākajiem albumiem 1990.gadā, ieņemot 1.vietu gan Lielbritānijas, gan ASV albumu topos. Albums saņēma arī Grammy apbalvojumu par "Best Alternative Music Performance", tiesa gan, Šineida šo apbalvojumu atteicās pieņemt (atcerēsimies - tas arī bija laiks, kad trakā īru sieviete publiski plēsa Pāvesta fotogrāfijas un visādi citādi rīkojās, lai neiepatiktos citiem).
Bet, protams, "Nothing Compares 2U" nebūt nav vienīgā dziesma albūmā, ko novērtējuši ne tikai patērētāji, bet arī kritiķi, kuri pamatoti sauc šo par vienu no vislabākajiem Šineidas ierakstiem. Tā piemēram, žurnāls "Rolling Stone" šo plati ierindojis starp 500 visu laiku labākajiem ierakstiem. No savas puses piebildīšu, ka albumā atrodama viena no vis-vis-visskaistākajām Šineidas dziesmām - "The Last Day Of Our Acquaintance"...
TRACKLISTING:
1.Feel So Different
2.I Am Stretched On Your Grave
3.Three Babies
4.The Emperor's New Clothes
5.Black Boys On Mopeds
6.Nothing Compares 2 U
7.Jump In The River
8.You Cause As Much Sorrow
9.The Last Day Of Our Acquaintance
10.I Do Not Want What I Haven't Got
BONUS DISC:
1.Night Nurse (Gregory Issacs / Sylvester Weise)
2.My Special Child
3.Damn Your Eyes (B. Wyrick / S. Bogard)
4.Silent Night (long version)(Traditional)
5.You Do Something To Me (Cole Porter)
6.Mind Games (John Lennon) previously unreleased
7.What Do You Want
8.I Am Stretched On Your Grave (Apple Brightness Mix)
9.Troy (recorded ‘live’ in London)
10.I Want Your Hands On Me (live at Hammersmith Odeon) previously unreleased

"Troy" dzīvā versija. Šī arī tapusi aptuveni tajā pat laikā, taču nav gluži tā, kas atrodama bonus diskā. Atļaušos apgalvot, ka bonus diska versija ir pat vēl jaudīgāka. Taču arī - tikai ar akustisko ģitāru un Šineidas neatkārtojamo balsi...