11 februāris, 2012

PLAYLIST: 02.10.2012.

AMGmusic's hot mix (1h) - PLAYLIST:

Battles - "Wall Street" (Gui Boratto Remix) [Warp]
Justice - "On'n'On" (Brodinski Remix) [Ed Banger]
Motor feat Martin Gore - "Man Made Machine" (Black Asteroid Remix) [CLR]
Die Antwoord - "I Fink U Freaky" [ZEF]
Lil Durk feat. King Louie - "I Get Paid" [self-released]
Maribou State - "Olivia" (MAO Remix) [Fat Cat]
Youngman - "Who Knows?" (Original Mix) [Digital Soundboy]
Rihanna - "We Found Love" (Star Slinger Remix) [self-released]
SALEM - "Better Off Alone" (Alec Empire Remix) [self-released]
Stay+ - "Stay Positive" [RAMP]
Trust - "Sulk" [Arts & Crafts]
John Talabot - "Oro Y Sangre" [Permanent Vacation]

10 februāris, 2012

Nedēļas Izlase (06.02.12.-12.02.12.)

Sveiciens!

Nedēļa, kurā bargais spelgonis mazliet atkāpās no Latvijas teritorijas, būtu saucama par „Daudzo Albumu Nedēļu”. Akurāt 6.februārī savas jaunākās (vai pirmās) plates sarosījās izdot tādi AMGmusic interesējoši mākslinieki kā Air („Le Voyage Dans Le Lune” – 6/10 no mums), Beta Džīnsa Hjūtone („Yours Truly, Cellophane Nose” – 7/10), Blondes („Blondes” – 5/10), Cloud Nothings („Attack On Memory” – 7/10), Goldfrapp („The Singles” – 7/10), John Talabot („fIN” – 8/10), Lindstrom („Six Cups of Rebel” – 5/10) un galu galā The Twilight Sad, kuru trešais studijas ieraksts „No One Can Ever Know” kļuva par pirmo, kas no AMGmusic 2012.gadā izpelnījies mega augsto 9/10.

Pats vēl īsti nesaprotu, kā šīs darbīgās nedēļas laikā izdevās visus ierakstus noklausīties (Šāronas Van Etenas jaunākais darbs gan tomēr palika nenoklausīts) un pat vairāk vai mazāk izanalizēt. Sīkāku aprakstu par minētajām platēm gan gaidiet mēneša topa apskatā, kurā bez The Twilight Sad noteikti iekļūs arī lieliskais spāņu producenta Džona Talabota debijas darbs „fIN”. Toties nākošā nedēļa solās būt daudz klusāka un mierīgāka. Vismaz uz papīra.

Atšķirībā no pagājušās nedēļas daudz lielāks tukšums bija singlu rotācijā. Nedēļas desmit interesantākās dziesmas, protams, izdevās savākt, taču no tām AMGmusic A-LISTĒ iekļuva tikai viena – Nedēļas Singls, par kuru plašāk zemāk. Tāpat, protams, ierastie trīs labākie nedēļas miksi, viens jauns video un šoreiz nobeigumā arī kāda iespaidīga dzīvā uzstāšanās. Par visu pēc kārtas un sākam!


SINGLE OF THE WEEK:

Lil Durk feat. King Louie - "I Get Paid" [self-released]
(available as a free download)

Diezgan apsveicami gads iesācies hip-hop mūzikā. Vēl nesen jūsmojām un par Nedēļas Singlu atzinām Schoolboy Q skaņdarbu „Hands on the Wheel”, kas nāk no pagaidām šogad visaugstāk novērtētā hip-hop albuma „Habits & Contradictions” (būs tak beidzot jānoklausās!), kā klāt ir jauns hīts. Diemžēl neko daudz nevarēšu pastāstīt par Lil Durk. Vien to, ka jaunietis nāk no Čikāgas un, lai arī izdevis jau vienu miksteipu „I’m a Hitta”, būtībā plašākai pasaulei tapis zināms tieši ar šo treku. „I Get Paid” lielākais pluss ir tā bīts, par kuru laikam jau jāpateicas producentam Fya Starta.



BEST OF THE REST:

Scuba - "The Hope" [Hotflush]
(released as a digital single on February 6th)

Britu producents Pols Rouzs, kurš plašāk pazīstams ar segvārdu Scuba, elektroniskās mūzikas cienītājus ļoti iepriecināja 2010.gadā ar debijas albumu „Triangulations”. Pavasarī gaidāms minētā albuma turpinājums, kuru tāpat kā „Triangulations” Scuba izdos uz sava, visbiežāk ar dabstepu saistītā leibla Hotflush Recordings. Šonedēļ iznāca gaidāmās plates pirmais singls „The Hope”, kas pārsteidz ar savu biezo un masīvo skanējumu, nedaudz atgādinot kaut ko no Berlīnes techno/house scēnas.

Graphics - "MacGrackleton" [Made to Play]
(from EP "The Mama Grizzlies", out now)
(available as a free download)

Graphics ir britu producenta Alfija Makgibona segvārds. Janvāra beigās uz leibla Made To Play Graphics izdeva debijas EP „The Mama Grizzlies”, kas sākotnēji neaizķēra AMGmusic ausis. Līdz brīdim, kamēr mūsu rīcībā nenonāca treks „MacGrackleton”. Perfekta nakts atmosfēra, nesoši bīti un vaidoši vokāla sempli kopā rada vienu no šī gada pagaidām baudāmākajiem bass music skaņdarbiem.


Holograms - "ABC City" [Captured Tracks]
(to be released as a 7" vinyl on April 3rd)
(available as a free download)

Holograms ir jauna zviedru pankroka apvienība, kas pavisam nesen noslēguši līgumu ar pazīstamo ierakstu leiblu Captured Tracks. Trešajā aprīlī klajā nāks grupas debijas singls „ABC City”, kuru gan jau šobrīd iespējams lejupielādēt bez maksas. Kā izrādās, mūsu ziemeļu kaimiņvalstī dzīvo ne tikai samtainas popmūzikas un melodiskas elektroniskās mūzikas radītāji, bet arī spuraini panki. Pirmais singls ir vairāk nekā izdevies!


Fort Lean - "Sunsick" [Neon Gold]
(to be released as a 7" vinyl on February 28th)
(available as a free download)

Bruklinas jaunais indie-rock kvintets Fort Lean izpelnījās pamatīgu ievērību pagājušā gada jauno grupu parādē – festivālā CMJ. Pērn izdevuši pāris singlus, februāra beigās grupa laidīs klajā debijas EP vinila plates formātā, kurā, domājams, būs atrodams arī šis mākslinieku jaunākais darbs „Sunsick”.


Horrid Red - "Nothing in My Heart" [Terrible Records]
(from LP "Celestial Joy", out now)

Pazīstamais mūzikas portāls Pitchfork Sanfrancisko kolektīvu Horrid Red nodēvējis par „synth-goth” apvienību. Neesmu dzirdējis visu grupas debijas albumu „Celestial Joy”, kas dienasgaismu ieraudzīja šonedēļ, taču plates aktuālais singls „Nothing In My Heart” daudz vairāk atgādina 80’to gadu post-punk. Katrā ziņā ģitāras skanējums jums noteikti vispirms atgādinās The Cure daiļradi. Interesanti, ka, neskatoties uz dziesmas anglisko nosaukumu, „Nothing In My Heart” ir iedziedāta vācu valodā, kas trekam piešķir papildus burvību.


Orbital feat Zola Jesus - "New France" [TBA]
(from f/c LP "Wonky", out April 1st)

Kā zināms, ir atdzimusi leģendārā 90’to gadu brāļu Hartnollu apvienība Orbital, kas aprīlī sola izdot jaunu albumu „Wonky”. Pagājušā gada izskaņā duets jau ieskandināja gaidāmo plati ar singlu „Never”, bet pagājušās nedēļas beigās nodeva publikas vērtējumam vēl vienu dziesmu – „New France”, kas tapusi kopā ar Zola Jesus. Diez vai šovasar izdosies sagaidīt Orbital Salacgrīvā, toties Zola Jesus visā krāšņumā būs redzama koncertzālē Palladium jau aprīlī. Nepalaidiet garām!

Diemžēl dziesmas vēl nav ne Youtube.com, ne Soundcloud.com. Strīmojiet to no Pitchfork.


We Have Band - "Where Are Your People?" [Naive]
(released as a digital single on February 6th)

Pēc vairākiem teicamiem singliem 2010.gadā liku lielas cerības uz britu trijotnes We Have Band debijas ierakstu „WHB”, kas gan galu galā radīja palielu vilšanos (5/10). Daudz klusāk grupa šī gada sākumā atgriezusies ar otro studijas ierakstu „Ternion”. Visu albumu klausīties neriskēju (daži kritiķi gan saka, ka esot gana labs!), bet aktuālais singls „Where Are Your People?”, lai arī ne tik enerģisks kā citi WHB singli, patiešām ir pieskaitāms pie grupas labāko darbu saraksta.


Maribou State - "Olivia" [Fat Records]
(from EP "Olivia", out now)

Pagājušajā nedēļā jums noliku priekšā vienu no 2012.gada teicamākajiem remiksiem – mistiskā producenta MAO versiju par Maribou State skaņdarbu „Olivia”. Galu galā nonācu pie secinājuma, ka garām nedrīkst laist arī šī gabala oriģinālu, turklāt jums noteikti ir jāredz arī halucinogēnais dziesmas video, kurš atgādina, ka karotē vārīta, bīstama ir pat nūdeļu zupa! Maribou State ir absolūti jauns Londonas bass/dub trio, kas kopā sākuši producēt vien pirms pusgada. „Olivia” ir viņu debijas darbs. Izdevies darbs!


Mmoths feat Keep Shelly In Athens - "Heart" [PIAS]
(from f/c EP "MMOTHS", out March 5th)
(available as a free download)

Tā vien šķiet, ka viss, kam pieskaras čilveivīgais grieķu duets Keep Shelly In Athens, sanāk debešķīgs un skaists. Tā pirms nedēļas piedāvāju jums grupas lielisko kaverversiju Jesus and Mary Chain klaiskajam „Just Like Honey”, bet šonedēļ dueta solistes balss dzirdama jaunākajā britu producenta MMOTHS (īstajā vārdā Džeiks Kolerans) darbā „Heart”. Marta sākumā tiks izdots jauns MMOTHS EP, kurā bez šī varēsiet atrast vēl četrus skaņdarbus. Tikmēr „Heart” pieejams lejupielādei bez maksas.



THREE REMIXES OF THE WEEK:

SALEM - "Better Off Alone" (Alec Empire Remix) [self-released]
(available as a free download)

Pagājušajā nedēļā remiksu izlasē jums piedāvāju, kā toreiz izteicos, pagaidām gada labāko miksu. Šonedēļ MAO veikumam ir uzradies ļooti nopietns konkurents – vācu hardcore apvienības Atari Teenage Riot līderis Aleksands Vilks Šteinhofs jeb Alec Empire pieķēries witch-house pionieru SALEM pērnā gada singlam „Better Off Alone”, kas, protams, ir kaverversija 1999.gada eurodance hītam, ko izpildīja holandiešu Alice DeeJay. Griezīgais un tipiskā SALEM manierē ieturētais kavera oriģināls jau izpelnījās plašu AMGmusic mīlestību, iekļūstot mūsu A-LISTĒ, bet Alec Empire šo skaņdarbu pārtaisījis ekselenti piemērotu deju zālēm. Kā jums šis, trance fani? Masīvi, ko?


Battles - "Wall Street" (Gui Boratto Remix) [Warp]
(from "Dross Glop 1" EP, out now)

Ņujorkas math-rock karaļi Battles pagājušajā gadā izdeva savu otro studijas ierakstu „Gloss Drop”. Šogad apvienība sagatavojusi vairāku 12” vinila plašu sēriju ar remiksiem albuma dziesmām. Pirmais EP ar nosaukumu „Dross Glop 1” iznāca šonedēļ un tajā atrodami The Field un Gui Boratto miksi. Mūsu ausīm visvairāk iepatikās tieši pēdējais, brazīliešu producenta rīmeiks dziesmai „Wall Street”.


Metronomy - "Corinne" (Benoit & Sergio Cover) [Big Beat]
(from f/c LP "The English Riviera - Unreleased Remixes", out March 5th)

Pagājušajā gadā atsevišķi britu mūzikas mēdiji čurāja karstu no Londonas electro-pop kvarteta Metronomy trešā studijas albuma „The English Riviera”. AMGmusic albumam ielika knapu 6/10, toties ar zināmu nepacietību gaidām martā iznākošo albuma remiksu izlasi. Tajā Metronomy dziesmas būs apdarinājuši tādi zināmi cilvēki kā Jūens Pīrsons, Two Inch Punch, Clock Opera un arī Vašingtonas house duets Benoit & Sergio, kuru versija par „Corinne” šķiet daudz tīkamāka par oriģinālu.



VIDEO OF THE WEEK:

M.I.A. – „Bad Girls” [Interscope]
(dir. Romain Gavras)

Nu nav jau nav jaunākais M.I.A. klips dziesmai „Bad Girls” tik satriecošs, kāds bija 2010.gada brutāli ciniskais „Born Free”, taču arī šo radījis slavenais franču režisors Romēns Gavrā, un tā kā šonedēļ nekādi izcili klipi nav iepeldējuši AMGmusic uzmanības centrā, par Nedēļas Video saucam šo. Galu galā – trīs miljoni skatītāju YouTube vienas nedēļas laikā – tas ir vērā ņemams rādītājs. Turklāt tiem, kam tuvas mašīnas un to triki, noteikti ies pie sirds.


Die Antwoord – „I Fink U Freaky” [ZEF]
(live at „Late Show With David Letterman”)

Visu ko gaidīju, bet to, ka Deivida Letermana raidījumā varētu uzstāties Dienvidāfrikas lielākie frīki Die Antwoord, gan ne. Tomēr tas nu ir fakts. Ar vārdiem „Mūsu nākamie ciemiņi ir unikāla rap-rave grupa no Keiptaunas, Dienvidāfrikas” sirmais kungs pirmdienas vakarā pieteica tieši Die Antwoord, kuru dzīvā uzstāšanās jau atkal nelika vilties. Jolandi acis un Nindžas deju soļi vien ir ko vērti! Trijotnes jaunais albums „Ten$ion” veikalos jau pirmdien.

06 februāris, 2012

Nedēļas Izlase (30.01.12.-05.02.12.)

Sveiciens!

Nu, re, pirmais mēnesis 2012.gadā jau aiz muguras. Janvāra apkopojums – labākie mēneša remiksi, pieci albumi, kurus nedrīkst laist garām un, protams, singlu Top 20 – ir sastādīts, un varat to nobaudīt norādītajos linkos. Tikmēr šonedēļ centrālais temats, atskaitot mežonīgo aukstumu, kas piemeklējis šos platuma grādus, bija ilgi gaidītais Lanas Del Rejas solo albums „Born To Die”, kas vismaz nedēļas vidū Lielbritānijā bija pārdots vairāk kopijās nekā viss pārējais piecinieks kopā!

Kritiķu domas gan diametrāli dalās – kamēr vieni priecājas par „jaunās Nensijas Sinatras” parādīšanos, tikmēr citi atzīmē albuma vienveidīgumu un nomācošo saturu. Kā jau ierasts šādos gadījumos, taisnība meklējama kaut kur pa vidu – albums nebūt nav slikts, tajā atrodami vairāki jau esoši un potenciāli hītsingli, taču neko pārdabisku un sensacionālu tur neatradīsit. Tā vietā iesaku labāk noklausīties londoniešu Django Django debijas ierakstu vai arī leģendārā Leonarda Koena jaunāko skaņuplati „Old Ideas”.

Ja ārā valda un ādu griež bargs spelgonis, tad singlu ziņā februāris iesācies gana karsti. Tāpat kā pirms nedēļas, arī šoreiz bija grūti atlasīt 20 dziesmas, kuras atstāt AMGmusic fonotēkā, kur nu vēl izvēlēties desmit labākās, ko iekļaut šīs Nedēļas Izlasē. Rezultātā aiz strīpas sanācis palikt gan Džeka Vaita debijas solo singlam „Love Interruption”, gan The Flaming Lips savādi interesantajam kopdarbam ar Eriku Badū, gan vičhausistu oOoOO jaunākajam trekam, gan vēl veselai virknei gana labu kompozīciju, kas būtu pelnījušas uzmanību.

Toties mums ir veselas četras A-LIST dziesmas, baiso videomeistaru Die Antwoord jaunākais klips, trīs remiksi, kuru starpā viens no pagaidām gada izcilākajiem, un, protams, Nedēļas Singls, ar ko, kā parasti, tad arī sākam!


SINGLE OF THE WEEK:

John Talabot feat. Pional - "Destiny" [Permanent Vacation]
(from f/c LP "fIN", out February 6th)

Knapi esam tikuši līdz gada otrajam mēnesim, bet AMGmusic Nedēļas Singla godā viens mākslinieks jau pārstāvēts ar otro singlu! Piecu nedēļu laikā otrreiz – tas jau ir atzīmēšanas vērts fakts un, lai arī stipri agrs, tomēr nopietns pieteikums uz kādu no 2012.gada balvām! Tikai 2009.gadā ar debijas singlu „Sunshine” mūzikas pasaulē atzīmējies spāņu producents Džons Talabots pēdējā gada laikā kļuvis par vienu no interesantākajiem atklājumiem elektroniskās un house mūzikas lauciņā.

Ja minētais „Sunshine” diezgan iederējās spāņu balēriskās mūzikas noskaņās, tad mākslinieka gaidāmais debijas albums „fIN”, kurš iznāks jau nākampirmdien, pēc pirmajiem singliem spriežot, piedāvās ko daudz dziļāku un citādāku. „Destiny”, kas tāpat kā janvārī baudītais „So Will Be Now...” tapis kopā ar kompanjonu Pional, sablabājot balearic stilam piemītošos stiklainos piesitienus, piedāvā piecu minūšu garumā izlīdzinātu naksnīgu un emocijām bagātu ceļojumu deep/electro skaņās.



A-LISTED TRACKS:

Youngman - "Who Knows?" [Digital Soundboy]
(available as a digital single now)

Paspējis pagājušā gada nogalē kļūt par BBC Radio 1 dīdžeja Zeina Lova „Next Hype” un tās pašas radiostacijas ne mazāk slavenās Enijas Makas „Record of the Week”, jaunais britu MC Youngman, šķiet, 2012.gadu savā personīgajā dienasgrāmatā varēs atzīmēt kā lielo izlaušanās gadu. Viņa pirmais oficiālais singls ir eleganti dapstepīgais „Who Knows?”, kas tapis uz pērnā gada Skream skaņdarba „Do U Know?” bāzes, pievienojot tam savu vokālu, kas minēto Skream treku padara par ļoti veiksmīgu komerciālā dubstep un r’n’b krustojumu. Šaubām nav pamata – par Youngman mēs šogad vēl dzirdēsim!

Jack Penate - "No One Lied" [self-released]
(available as a free download)

Kādu laiku nekas nebija dzirdēts par 27 gadus veco Londonas mūziķi Džeku Penjatei, kas tik veiksmīgi debitēja 2007.gadā ar savu pirmo albumu „Matinee”. Tiesa, „veiksmīgi” šoreiz vairāk domāts komerciālā jomā, jo zināmākie mūzikas kritiķi pret ierakstu izturējās visai pamatoti skarbi. Kopš 2009.gada otrās skaņuplates „Everything Is New” pagājis labs laiciņš, un Džeks ir atgriezies ar pavisam jaunu skaņdarbu „No One Lied”, ko par velti var lejupielādēt mūziķa oficiālajā mājaslapā. Jāsaka, ka pārsteigums ir visai liels. „No One Lied” izklausās kā Coldplay „Parachutes” posma (konkrēti – dziesmas „Shiver”) krustojums ar liriskāko Džefa Baklija sniegumu. Visumā aizkustinoši!


Phédre - "In Decay" [Daps]
(from f/c LP "Phedre", out February 14th)
(available as a free download)

Neskatoties uz to, ka ārā valda ziema, ir Eiropā arī mūziķi, kas parūpējas par absolūtu vasaras noskaņu. Phedre ir jauns, ja pareizi noprotu, trīs cilvēku kolektīvs no pundurvalstiņas Monako, kas savā lo-fi/glam/dance skanējumā atsauc atmiņā kaut ko no Ariel Pink, kaut ko no John Maus un pat šo to no ņujorkiešiem MGMT. Ļoti gribētos cerēt, ka šis varētu kļūt par saullēkta hītu 2012.gada vasaras ballītēm. Katrā ziņā „In Decay” tam ir visi priekšnosacījumi. Grupas debijas albums iznāks jau pēc pāris nedēļām.


BEST OF THE REST:

Keep Shelly In Athens - "Just Like Honey" [Breast Cancer Care]
(from compilation "Just Like Honey", available now)

Bija reiz viena South Park epizode, kurā tika apgalvots, ka AIDS vairs neesot modē, tā esot 80’to gadu slimība, 21.gadsimtā modē esot vēzis. Melnos jokus pie malas. Labdarības organizācija „Breast Cancer Care”, kas vāc ziedojumus cīņai pret krūts vēzi, laidusi klajā kompilāciju, kurā dažādi jauni mākslinieki izpilda klasisko 1985.gada Jesus and Mary Chain dziesmu „Just Like Honey”. Kāpēc visiem vienpadsmit māksliniekiem jāizpilda viena un tā pati dziesma, kāpēc viņi nevarēja izpildīt dažādas slavenā albuma „Psychocandy” dziesmas, kas nenoliedzami izlasi padarītu interesantāku, nav vairs mūsu darīšana. Fakts ir tāds, ka joprojām mītiskā grieķu dueta Keep Shelly In Athens pienesums šai izlasei ir ārkārtīgi aizkustinošs un skaists. Joprojām ar nepacietību gaidām Keep Shelly In Athens debijas albumu, kam būtu jābūt satriecoši jaukam!


M.I.A. - "Bad Girls" [Interscope Records]
(available as a digital single now)

2010.gadā nepatīkami pārsteigusi ar samudrīto albumu „Maya”, bet pēc tam nedaudz reabilitējusies ar miksteipu „Vicki Leekx”, 2012.gada vasarā jaunu, pēc skaita ceturto, studijas plati cels galdā šrilankiešu izcelsmes britu repere M.I.A. Albums vēl gan esot tapšanas stadijā, bet šīs nedēļas sākumā ar lielu sprādzienu atklātībā tika nodots pirmais singls „Bad Girls”, kas patiesībā ir uzlabota „Vicki Leekx” dziesmas versija. Kamēr es rakstu šīs rindas, M.I.A. būs jau prezentējusi dziesmas video, bet svētdien arī uzstāsies Super Bowl pārtraukumā, kopā ar Madonnu izpildot viņas jaunāko singlu „Give Me All Your Luvin”. Skaidrs ir viens, 2012.gadā atraktīvā, politiski aktīvā un skandalozā mūziķe būs uzmanības centrā.


DJ Q - "Brandy & Coke" [Local Action]
(from f/c 12" vinyl "Brandy & Coke", out February 14th)

Tāpat kā pirms neilga laika modē bija samplēt 70’to gadu funk/soul mūziku un 80’to popmūziku, tagad moderni sāk kļūt citēt 90’tos gadus, šajā gadījumā – R’n’b. Britu pazīstamā dīdžeja DJ Q jaunākais singls balstīts uz 1995.gada dziedātājas Brendijas singla „Best Friend”. Hadersfīldas producents no grūvīga un soulīga treka dziesmu pārtapinājis par deju zālēm piemērotu 2-step/garage skaņdarbu. Vinila formātā uz leibla Local Action būs pieejams no 14.februāra.


Silver Swans - "Let It Happen" [Tricycle Records]
(available as a free download)

Sanfrancisko kolektīva Silver Swans oficiālajā biogrāfijā teikts, ka „Silver Swans ir trīs fiktīvi personāži no „Wonder Woman” stāstiem, un katram „Sudraba Gulbim” piemīt spēja radīt spēcīgus skaņu viļņus ar savām balsīm”. Turpat minēts, ka grupas skanējums meklējams kaut kur starp The Knife aukstumu un Ladytron melanholiju. Grūti iebilst. 2010.gadā izdots apvienības debijas albums „Realize The Ghost”, bet „Let It Happen” ir jaunākais grupas veikums, kas iespējams ieskandinās šogad gaidāmo otro albumu.


Blondes - "Wine" [Rvng Intl.]
(from f/c LP "Blondes", out February 6th)
(available as a free download)

Ar lielu nepacietību gaidu pirmdien iznākošo Bruklinas dueta Blondes albumu ar tādu pašu nosaukumu. Atzinības vārdus gaidāmajai platei veltījis arī Pitchfork, bet šopiektdien visus nošokēja Drowned In Sound, tās galvenā redaktora vārdā ieliekot jaunajam albumam 10/10! Tādu atzīmi Šons Adamss (Dis vadītājs) vēl neesot ielicis nevienam albumam. Blondes mūzikas kritiķi ievieto t.s. „hipsteru house” lauciņā, kurā jau atrodami liela daļa leiblu DFA un 100% Silk mākslinieki. Albuma „Blondes” aktuālais singls „Wine” nudien ir meistarīgs, skaņām bagāts un noskaņu tapinošs darbs, kas kaut kur pat sasaucas ar šīs Nedēļas Singla autora Džona Talabota daiļradi.


Daniel Rossen - "Silent Song" [Warp]
(from f/c EP "Silent Hour/Golden Mile", out March 19th)

Iekļuvis AMGmusic Janvāra Top 20 ar lirisko un uz klavierēm balstīto singlu „Saint Nothing”, grupu Department of Eagles un Grizzly Bears dalībnieks Daniels Rosens turpina iepazīstināt ar savu 19.martā gaidāmo solo EP „Silent Hour/Golden Mile”. Šis ir jaunākais skaņdarbs no tā – šoreiz uz akustiskās ģitāras balstītais „Silent Song”.



THREE REMIXES OF THE WEEK:

Maribou State - "Olivia" (MAO Remix) [Fat Cat]
(available as a free download)

Hohoooo! Esmu sagaidījis pirmo 2012.gada MASĪVO remiksu, pie kura nudien var noraut jumtu. Jau Londonas jaunā dub/bass kolektīva Maribou State oriģinālskaņdarbs „Olivia” ir gana jaudīgs un interesants darbs, bet tas, ko pielicis klāt man pilnīgi nezināmais miksētājs (miksētāja? Miksētāji??) Mao, ir vārdos grūti pastāstāms. Salīdzinot ar oriģinālu, krietni melnāks, smagnējāks un naksnīgās veikums, kuru izsaka viens atslēgas vārds – BASI! Plus eleganti, gandrīz Burial manierē iepītie vokāla sempli kopā ar basiem un melno grūvu nostrādā vienkārši nevainojami. Maribou State EP „Olivia” iznāks jau pirmdien. Vai tur būs iekļauts šis mikss, nemāku teikt, bet EP garām laist noteikti nevajadzētu.


Azari & III - "Reckless With Your Love" (Aston Shuffle Remix) [Modular]
(available as a free download)

Kanādas house duets Azari & III gatavojas kopīgai Austrālijas tūrei kopā ar Ņujorkas kolektīvu The Rapture. Par godu šim notikumam Azari & III leibls Modular Recordings piedāvā par velti Aston Shuffle rīmeiku grupas klasiskajam hītam „Reckless With Your Love”. Šis, protams, nav tik epohāls kā nu jau par klasiku saucamais 2010.gada Tensnake mikss, kurš bija nominēts 2010.gada AMGmusic balvai „Best Club Track”, bet tomēr pozitīvam deju solim noderēs.

Klausies treku Modular Records mājaslapā!


CREEP - "Animals" (Alpines Remix) [CREEP INTL]
(available as a free download)

2010.gada decembrī, kad Ņujorkas witch-house dueta CREEP debijas singls „Days” ietrāpīja 2.vietā AMGmusic Top 20, minēju, ka „2011.gadā par šo grupu noteikti vēl dzirdēsim”. Kļūdījos. Taču nu beidzot CREEP atrādījušies ar jaunu singlu, kam remiksu sagatavojuši mūsu lapā arī savulaik ļoti veiksmīgi atzīmējies duets no Londonas – Alpines.


VIDEO OF THE WEEK:

Die Antwoord – „I Fink U Freaky” [ZEF Records]
(dir. Roger Ballen & Ninja)

Ja Dienvidāfrikas dīvaiņu kolektīvs Die Antwoord nāk klajā ar jaunu video, tas vienmēr solās būt interesants, ja ne absolūti šokējošs un baiss. Izņēmums nav arī klips jaunākajam grupas singlam „I Fink U Freaky”, ko veidojis melnbaltās mākslas fotogrāfs Rodžers Bolens kopā ar pašu Die Antwoord līderi Nindžu. Die Antwoord otrais studijas albums „TEN$ION” veikalos jau nākamnedēļ!