18 janvāris, 2013

Wampire - The Hearse


Wampire - "The Hearse" [Polyvinyl]
(from f/c LP "Curiosity", out in May)

Pirms pāris dienām Doldrums sakarā runājām par draugu būšanām un savējo bīdīšanu uz augšu. Pateicoties Unknown Mortal Ochestra, kas paši šonedēļ atgriezās ar fantastisku singlu, uzzinām par vēl vienu Portlendas apvienību Wampire. Vēl pagājušajā desmitgadē dibinātais kvintets iesildīs Unknown Mortal Orchestra viņu ASV turnejā, turklāt UMO basģitārists Džeiks Portrets producējis Wampire debijas albumu „Curiosity”, kas iznāks maijā. Savukārt šo singlu vinila platē varēs iegādāties no 5.marta.

16 janvāris, 2013

A-LIST: Unknown Mortal Orchestra - So Good at Being in Trouble


Unknown Mortal Orchestra - "So Good at Being in Trouble" [Jagjaguwar]
(from f/c LP "II", out February 5th)

Murgainais 2011.gads ir pie vainas, kāpēc tikai šodien AMGmusic pirmoreiz raksta par Portlendas lo-fi/psychedelic trijotni Unknown Mortal Orchestra, kas togad izdeva vienu no interesantākajiem debijas albumiem. Pērn UMO noslēdza līgumu ar pazīstamo leiblu Jagjaguwar un februāra sākumā atgriezīsies ar otro studijas albumu „II”. Grupas tviterkontā rakstīts „psychedelic r’n’b” un, šķiet, tas ir trāpīgākais apzīmējums vismaz aktuālajam singlam „So Good At Being In Trouble”. Eriela Pinka kičīgums un Girls narkotisks miers perfekti sakombinēts ar 70’to gadu soulmūzikas un r’n’b noskaņām.

Doldrums - Anomaly


Doldrums - "Anomaly" [Souterrain Transmissions]
(from f/c LP "Lesser Evil", out February 25th)

Tā jau tas notiek – kad viens ir kaut ko sasniedzis, tam ir iespēja pabīdīt uz augšu arī savus draugus un cīņu biedrus. Atkal jāatgriežas pie pērnā gada Grimes veiksmes stāsta, kas pacēlis visu Monreālas jaunās popmūzikas skatuvi, pie kuras pieskaitāms arī 24 gadus vecais Eiriks Vudheds jeb Doldrums. Viņa dzimtā pilsēta gan ir Toronto, bet tas nemaina lietas būtību. Jau pagājušogad Doldrums startēja ar diviem singliem, bet februārī iznāks androgīnās balss īpašnieka debijas albums „Lesser Evil”. Aktuālais singls, auksti sildošais „Anomaly” pieejams arī lejupielādei par velti.

Junip - Line Of Fire


Junip - "Line Of Fire" [Mute]
(from f/c LP "Junip", out April 23rd)

Pirms argentīniešu izcelsmes zviedru mūziķis Hosē Gonsaless kļuva slavens, pateicoties 2006.gada kaverversijai The Knife dziesmai „Heartbeats”, viņš kopā ar draugiem darbojās apvienībā Junip. Tiesa, debijas albumu trijotne izdeva vēlāk – 2010.gadā. Aprīlī iznāks otrais Junip ieraksts, ko šobrīd ievada ārkārtīgi skaists singls ar nosaukumu „Line Of Fire”.

15 janvāris, 2013

A-LIST: Lovestreams - Shock Corridor


Lovestreams - "Shock Corridor" [Jagjaguwar]
(from f/c yet-unnamed LP, out in 2013)

Aizņemts vīrs pagājušajā desmitgadē bija Teksasas mūziķis, nu jau 36 gadus vecais Vils Šefs. Plašāk atpazīstams kā grupas Okkervil River līderis, Šefs paralēli darbojās arī apvienībā Shearwater, pa abām grupām kopā izdodot 12 albumus, neskaitot vairākus EP un singlus. Turklāt lielākā daļa materiālu visai atzinīgi novērtēta mūzikas presē. Atgādināšu vēlreiz – tas viss nieka desmit gadu laikā.

Šobrīd Vils Šefs mīt Bruklinā un, kā pats raksta savā mājaslapā, tur pērn noīrējis kādu pagrabtelpu, lai strādātu pie jauna projekta, ko esot vēlējies realizēt jau gadiem. Šī projekta nosaukums ir Lovestreams. Pagaidām nav informācijas, kad iznāks pilns albums, bet šobrīd klausītājiem nodots pirmais singls „Shock Corridor”, kas šokē ar folkmūziķa pievēršanos... elektroniskajai mūzikai. Saglabājot savu liriķa šarmu, Vils Šefs apliecina, ka talantīgiem dziesmu autoriem mūzikā robežas nepastāv.

Shlohmo - Later


Shlohmo - "Later" [Friends of Friends]
(from f/c EP "Laid Out", out March 5th)

Losandželosas lo-fi/chill-out guļamistabas producents Shlohmo (īstajā vārdā Henrijs Laufers) līdz šim AMGmusic vairāk bijis zināms kā labs remiksētājs, lai gan uz leibla Friends of Friends jau izdevis divus albumus. Martā minētā izdevniecībā laidīs klajā jaunu Shlohmo EP „Laid Out”, kura kārdinošākais burkāns ir sadarbība ar How To Dress Well dziesmā „Don’t Say Now”. Toties jau šobrīd mūziķis piedāvā mini-albuma trešo treku „Later”, kas ir vienlaikus majestātisks un atslābinošs darbs, braukājot no lo-fi r’n’b noskaņām uz stindzinošām reiviskām sintezatoru izspēlēm un atpakaļ.

Nick Cave & The Bad Seeds - Jubilee Street


Nick Cave & The Bad Seeds - "Jubilee Street" [Mute]
(from f/c LP "Push The Sky Away", out February 18th)

Pirms martā visas sievietes ģībs pie Deivida Bovija jaunā albuma, februārī ar jaunu plati atgriezīsies Niks Keivs un viņa The Bad Seeds. Tiesa, Keiva kungs nav tik ilgi bijis pazudis no mūzikas apvāršņa, bet arī Nick Cave & The Bad Seeds pēdējais albums „Dig, Lazarus, Dig!!!” iznāca vēl iepriekšējā dekādē – 2008.gadā. Pirmais piecpadsmitā studijas albuma „Push The Sky Away” singls „We No Who U R” tika izdots vēl pērnā gada decembrī, bet šonedēļ austrālieši ir klāt ar vēl vienu albuma dziesmu, gandrīz septiņas minūtes garo balādi „Jubilee Street”.

A-LIST: Merchandise - Anxiety's Door


Merchandise - "Anxiety's Door" [Night People]
(from f/c EP "Totale Nite", out this spring)

Floridas štata Tampas trijotne Merchandise nāk no pilsētas DIY panku un hardcore scēnas, ko diezgan grūti iedomāties, klausoties grupas ierakstus. Ar izteiktu melodiju un prāvu daļu sentimenta apveltītās dziesmas Jums noteikti vairāk asociēsies ar Echo & The Bunnymen un Joy Division vai pat The Smiths daiļradi. Grupai uzmanību pievērsām jau pērn, kad iznāca Merchandise otrais studijas ieraksts „Children Of Desire”, ko pavasarī turpinās jauns EP „Totale Nite”.

Minēto divu albumu izdošana uz neatkarīgā leibla Katorga Works raisa strīdus, vai Merchandise mēs varam dēvēt par „debitantiem” un „jaunu grupu” (puiši spēlē kopā jau piecus gadus), līdzīgi kā pērn tas bija ar Grimes. Jaunākais singls „Anxiety’s Door” liek domāt, ka tomēr varam, jo, pirmkārt, grupas skanējumā joprojām jūtams patīkams progress, otrkārt, ir smagas aizdomas, ka drīz šo trio savā paspārnē varētu paņemt kāds skaļāks leibls. Katrā ziņā pēc šāda lieliska singla AMGmusic Merchandise no acīm neizlaidīs.

Verity Susman - To Make You Afraid


Verity Susman - "To Make You Afraid" [self-released]
(no official release info)

Braitonas mūziķe Veritija Sasmena savu karjeru sāka Braitonas meiteņu apvienībā Electrelane, kas spēlēja uz krautroku un postroku tendētu indie mūziku. Pagājušajā desmitgadē kvartets izdeva četrus albumus, no kuriem lielāko atzinību izpelnījās 2007.gadā izdotais „No Shouts, No Calls”, kas vienlaikus bija arī pēdējais Electrelane karjerā. 2011.gadā Electrelane gan uz brīdi atkal apvienojās, uzspēlējot arī vairākos festivālos un paverot baumu maisam galu vaļā, ka grupa varētu izdot jaunu materiālu. Tā vietā grupas soliste Veritija pērn uzstājās ar vairākiem solo koncertiem, un beidzot esam sagaidījuši arī pirmo singlu. „To Make You Afraid” izklausās kā Zola Jesus skaņdarbs, ko būtu remiksējuši Crystal Castles.

Sibille Attar - Come Night


Sibille Attar - "Come Night" [Stranded Records]
(from f/c LP "Sleepyhead", out February 20th)

Pagājušā gada rudens uzsākās ar milzu hītu no zviedru dziedātājas Sibilles Atāras. „Alcoholics” beigās iekļuva augstā vietā 2012.gada singlu top 100 ne tikai AMGmusic, bet arī Radio NABA. Diemžēl EP „The Flowers Bed” tā arī nesanāca noklausīties, toties jau pavisam drīz – pēc mēneša – māksliniece pēc aptuveni desmit gadu darbošanās mūzikas lauciņā beidzot izdos debijas albumu „Sleepyhead”. To ievada singls „Come Night”, ko, starp citu, producējis Bjorns Itlings no Peter, Bjorn & John.