30 augusts, 2012

RMX: Zebra Katz - Ima Read (Gangsta Boo x Tricky Remix)



Zebra Katz - "Ima Read" (Gangsta Boo x Tricky Remix) [Jeffree's]
(from f/c single "Ima Read", out September 17th)

Gada sākumā, kad AMGmusic atrada laiku neticami detalizētai Gotye milzu hīta analīzei, vērsu Jūsu uzmanību arī kādam Bruklinas MC Zebra Katz, kas tolaik bija nācis klajā ar minimālu, bet fantastiski grūvīgu treku „Ima Read”, piedaloties Njena Reddd Foxxx. Priecājamies uzzināt, ka „Ima Read” nav pazudis nekurienē un septembrī uz pazīstamā Mad Decent subleibla Jeffree’s iznāks ar remiksu komplektu. Šis darbs būtībā gan nav stipri atšķirīgs no oriģināla – vien klāt nākušas rindiņas no Gangsta Boo un sākotnējā Massive Attack dalībnieka Tricky. Bet skaņdarba sāls joprojām rodama neticami pulsējošajos basos un tekstā „Ima take that bitch to college / Ima give that bitch some knowledge”. Fuck. Galvenais ir vienkārši vārds BITCH, kas, protams, uzreiz rada asociācijas ar visu laiku labākā seriāla varoni Džesiju Pinkmenu.

Ed Congreave - Heal



Ed Congreave - "Heal" [Deep Shit]
(to be released as a 12" vinyl soon)

Aptuveni trīs reizes man bija jāpārlasa, lai līdz galam noticētu, ka šo skaņdarbu tiešām ir radījis britu math-rock apvienības Foals taustiņnieks Eds Kongrīvs. Foals kvēlākajiem faniem gan laikam jāiesaka uzreiz griezties no šīs lapas prom, jo „Heal” nav PILNĪGI nekāda sakara ar Foals daiļradi. Šis ir tīrs, klasisks deep-house ar apbrīnojami (priekš indie rock grupas dalībnieka!) meistarīgi radītu noskaņu piektdienai.

Palma Violets - Best of Friends



Palma Violets - "Best of Friends" [Rough Trade]
(released as a digital single on August 30th)

Šad tad kāds cilvēks mēdz dot mājienus, ka man pēdējā pusotra gada laikā esot radušās antipātijas pret rokmūzikas grupām no Lielbritānijas, jo īpaši no Londonas. Atļaušos kategoriski nepiekrist, jo es nejūtos vainīgs, ka britu rokmūzika vismaz gadus 5-6 nav spējusi piedāvāt neko interesantu un saistošu. Turklāt dažreiz parādās tādi brīnumi kā Spector, pēc kuru noklausīšanās pāriet jelkāda vēlme britu rokmūziku ķidāt dziļāk. Tad nu, lai dotu pretsparu šādiem mājieniem, cenšos pasvītrot ikvienu Londonas jauno grupu, kas to ir daudzmaz pelnījusi. Pēdējā no šādām apvienībām ir Palma Violets, kuru karjera skaitāma mēnešos, nevis gados. „Best of Friends” ir grupas debijas singls, ko dažs labs mēdijs salīdzina ar The Vaccines un pat The Libertines daiļradi.

29 augusts, 2012

RMX: Niki & The Dove - DJ, Ease My Mind (Twin Shadow Remix)



Niki & The Dove - "DJ, Ease My Mind" (Twin Shadow Remix) [Sub Pop]
(available as a free download)

Nākammēnes elegantais zviedru popmūzikas trio Niki & The Dove, ko visā krāšņumā varējām izbaudīt arī šī gada Positivus festivālā, šķērsos Atlantijas okeānu, lai dotos kopīgā koncertturnejā ar Twin Shadow, kuru albums „Confess” joprojām ir starp visaugstāk novērtētajiem albumiem AMGmusic 2012.gadā, bet singls „Five Seconds” joprojām ir pretendents uz „2012.gada Labākais Singls” statusu.

Lai atzīmētu šo notikumu, Twin Shadow ir tapinājis remiksu lielākajam Niki & The Dove hītam „DJ, Easy MyMind”. No eksplozīvās popmūzikas himnas Twin Shadow ir izmantojis tās liriskāko pusi, padarot šo dziesmu par tādu kā akustisku, taču sirdi plosošu balādi nepilnu trīs minūšu garumā.

No maniem lieliskajiem draugiem futbola forumā līdz slavenām aktrisēm un galu galā arī vajadzīgajam mērķim aizplūda mans slavenais pēc-positivus tvīts par sarkanmataino meiteni (vēlreiz paldies par retvītiem!) un izklaidēm pie lielās skatuves Positivus 1.dienā. Un, šķiet, šis remikss netiešā un savādā veidā rezumē visus manus 2012.gada Positivus piedzīvojumus: „DJ, ease my mind, will you? / Play that song again / Before the rain begins.” Jā, otrajā dienā atnāca lietus, bet pirmā paliks atmiņā!

RMX: Saint Lou Lou - Maybe You (CFCF Remix)



Saint Lou Lou - "Maybe You" (CFCF Remix) [Kitsune]
(from single "Maybe You", out now)

Pazīstamā franču elektroniskās mūzikas leibla Kitsune jaunākais dalībnieks ir dvīņu māsu duets Saint Lou Lou, kas šonedēļ laida klajā pirmo singlu „Maybe You”. Vairāk par liriski balādisko oriģinālu mums pie sirds iet kādu laiku nedzirdētā kanādieša Maikla Silvera jeb CFCF mazliet balēriskais un sapņainais remikss.