28 jūnijs, 2014

A-LIST: Living Days - Thrill Anybody


Living Days - "Thrill Anybody" [Federal Prism]
(released as a single on June 17th)

Deivs Siteks jau ilgāku laiku ir vairāk zināms nevis kā TV On The Radio ģitārists, bet gan mūzikas producents, kurš palīdzējis ierakstīties veselai plejādei slavenu mūziķu ar Yeah Yeah Yeahs, Bat For Lashes un Foals priekšgalā. Nu jau kādu laiku viņš ir arī leibla Federal Prism vadītājs, un 17.jūnijā izdeva nevis vienu, bet uzreiz veselus piecus singlus, tai skaitā savu solo gabalu „God Damn Beauty”, jaunu un ļoti solīdu singlu no Telepathe, kā arī kādas pilnīgi nezināmas grupas Living Days skaņdarbu „Thrill Anybody”.

Grupas oficiālajā mājaslapā un sociālajos tīklos atrodamā informācija ir skopa („Mums nebija, ko darīt, tāpēc sākām muzicēt”; „Living Days vēlas Jūs mīlēt un nodedzināt tumsu” u.tmldz.), no tās vien varam izsecināt, ka Living Days ir trijotne no Bruklinas. Toties daudz vairāk pasaka debijas singls. Vispirms jau ausīs krīt ļoti jaudīgais Stefonikas vokāls, kas rada zināmas asociācijas ar sievišķīgāku Šenonu Fančesu no Light Asylum, un kuru perfekti papildina dziļie basi, kas pēc tam apaug ar spalgiem un reivīgiem sintezatoriem, kādus jau pavisam nesen dzirdējām White Hex hītā „Paradise”. Turklāt „Thrill Anybody” ar rindiņu „I don’t thrill anybody / I wanna go home,” ir ļoti labs gabals, ar kuru noslēgt neveiksmīgu DJ setu!

A-LIST: Para One - You Too


Para One - "You Too" [Big Beat]
(from f/c LP "Club", out July 15th)

Mūsdienu globalizācijas procesā aizrauties ar minēšanu, no kuras valsts ir mūziķis, vadoties tikai pēc vienas kompozīcijas dzirdēšanas, ir visai riskanti, un tomēr. Para One skaņdarbs „You” no 2012.gada albuma „Passion” ir kāda tāda franču elektroniskās mūzikas vizītkarte, visvairāk atsaucot atmiņā dueta Cassius darbus.

Gatavojoties saviem dīdžeja setiem 35 gadus vecais producents Žans Baptiste de Lobjērs bijis spiests pārveidot pats savus gabalus, kā rezultātā „You” tagad tapusi jauna versija ar visai loģisko nosaukumu „You Too”. Būtībā jaunā versija ir daudz mazāk niansēta un brutāli vienkārša ar tipisku 4/4 ritmu un vēl pirms desmit gadiem neizbēgamu piano iestarpinājumu. Taču tieši uz šī fona fantastiskais vokāla sempls, kas kaut kur atsauc atmiņā Rodžera Sančesa 2001.gada superhītu „Another Chance”, nostrādā visideālāk, turklāt papildināts ar lielisku videoklipu. Pie velna mūzikas analīzi, pie šī nepriecāties var tikai pats aukstasinīgākais mūzikas snobs.

Jessie Ware - Tough Love


Jessie Ware - "Tough Love" [PMR]
(to be released as a single on August 3rd)

Ļoti daudz kas ir mainījies, kopš 2012.gada vasarā Džesijas Vēras singls „Wildest Moments” iekļuva AMGmusic A-LISTē un pusgadu vēlāk izcīnīja augsto 4.vietu Gada Singlu Topā. No melomānu blogiem un mūzikas snobu portāliem viņa ir pārcēlusies uz televīzijas šoviem un lielām skatuvēm, turklāt pavisam drīz iestūrēs laulības ostā ar savu izredzēto, kurš ir Tottenham Hotspurs fans, kas reiz noveda pie asākas vārdu pārmaiņas man ar Džesiju tviterī (FC Arsenal forever!).

Arī savā debijas albuma „Devotion” turpinājumā, ko plānots izdot rudenī, Džesijas draugu un sabiedroto pulks ir audzis neskaitāmas reizes, to vidū ir Miguel, Arctic Monkeys producents Džeimss Fords, Eds Šīrans un arī jaunais producentu duets Ben-Zel, kas vēl nesen sevi prezentēja kā „anonīmu duetu no Japānas”, līdz atklājās, ka to veido pieredzējušie vīri Two Inch Punch un Benijs Blanko. Tieši viņi ir atbildīgi par gaidāmā Džesijas jaunā albuma pirmā singla „Tough Love” skanējumu. Mazliet negaidīti, ka pēc veiksmīgās karjeras atgriešanās singls liekams „lēno dziesmu” kategorijā, taču tajā pašā laikā nevar nejust, cik Džesija Vēra izklausās atbrīvota un nobriedušāka. Laiks rādīs, vai tas neatņems to trausluma pilno romantisko pusi, kas bija dzirdama „Devotion”, bet sākums ir pārsteidzoši veiksmīgs.

27 jūnijs, 2014

A-LIST: Real Lies - North Circular


Real Lies - "North Circular" [Marathon Artists]
(to be released as a double-single in summer)

Izdzirdot Real Lies singlu „North Circular”, pats loģiskākais salīdzinājums, kas nāk prātā, protams, ir The Streets un Maiks Skiners. Taču tas viss strauji mainās, noklausoties pārējās jaunās Londonas trijotnes kompozīcijas, kuru gan pagaidām nav daudz – vien trīs. Grupa debitēja pagājušā gada vasarā ar dubult-singlu „Deeper/World Peace”, kura abas daļas bija stipri atšķirīgas. Pirmā sliecās agrīnā deep-house virzienā ar izteiktu naksnīgu atmosfēru, kamēr otrs bija ritmisks electro-house ar cieņas izrādīšanu TB-303 mašīnītei.

Arī „North Circular” savā ziņā var dēvēt par cieņas atdošanas dziesmu. Šajā gadījumā nosaukumā minētajam ceļam Ziemeļlondonā, pa kuru grupas dalībnieki nobraukuši ne mazums kilometru un nakts stundās smēlušies arī iedvesmas. Taču mums, kas pa šo ceļu nekad nav devušies nakts dzīves apskāvienos, noteikti visvairāk patiks muzikālais noformējums. Līdzības ar Maiku Skineru jau minēju, bet instrumentālā puse savukārt atgādina Massive Attack pirmsākumus un kaut kur nedaudz pat Nomad (protams, ja kāds vēl vispār atceras tādu fantastisku singlu kā „I Wanna Give You Devotion”).

A-LIST: JODY - Tired


JODY - "Tired" [Lo Motion]
(from f/c EP "Oasis", out in July)

Jau vairākus gadus arvien skaļāk sevi piesaka jaunais Čikāgas r’n’b mūzikas producentu duets The-Drum, kas gan vairāk mīl spēlēt pelēkā kardināla lomas un producēt citu mākslinieku darbus. Viņu jaunākais un arī spožākais projekts ir kvintets JODY, kurā bez abiem The-Drum dalībniekiem darbojas vēl trīs cilvēki. Gada sākumā uz pašu dibinātā leibla tika izdota dziesma „Oasis”, un tagad zināms, ka jūlijā iznāks JODY debijas EP ar šādu pat nosaukumu, no kura tagad mēs varam novērtēt vēl vienu dziesmu.

„Tired” no vienas puses ir tipisks deviņdesmito gadu r’n’b, kādu varētu atrast Snap! albumu lēno dziesmu sadaļā. Taču galvenā dziesmas veiksme slēpjas perfekti nostrādātajā skanējumā, kas jo īpaši izpaužas piedziedājumā. „I know you want me / It’s just a feeling / You gonna leave me / It’s what we both need” ir tik perfekti sabalansēts divbalsīgs vokāls, ka aizverot acis nogādā pilnīgi citā laikmetā un vietā. Starp citu, ļoti gaumīgs ir arī pieminētais „Oasis” gabals, tā kā pie JODY mēs noteikti vēl atgriezīsimies.

LLLL - You


LLLL - "You" [Zoom Lens]
(from f/c LP "Paradice", out June 17th)

Gada sākumā iepazināmies ar japāņu izcelsmes amerikāņu producentu Meishi Smile, kad viņa singls „Pale” iekļuva AMGmusic A-LISTē un man par lielu pārsteigumu ļoti veiksmīgi startēja arī Radio Naba Top 25. Leibls Zoom Lens, kas tolaik izdeva Meishi Smile albumu, tagad piedāvā vēl vienu Japānas projektu LLLL ar singlu „You” no pavisam drīz gaidāmā debijas albuma „Paradice”. Lai arī abus minētos skaņdarbus vieno patīkams, kraukšķīgs sintezatora skanējums, „You” ir stipri sapņaināks un daudz vairāk sliecas šūgeiza virzienā.