16 augusts, 2012

A-LIST: Amateur Best - Ready For The Good Life


Amateur Best - "Ready For The Good Life" [Double Denim]
(to be released as a 7" vinyl on October 1st)

Šonedēļ pazīstamais britu mūzikas žurnāls NME izveidoja sarakstu ar, viņuprāt, 50 visu laiku optimistiskākajām dziesmām, kas vienmēr uzlabos garastāvokli (šo sarakstu fotogalerijas veidā var apskatīt šeit). Diezin vai visu laiku kontekstā, bet 2012.gada sarakstā noteikti iederētos jaunākais Amateur Best singls „Ready for the Good Life”.

Amateur Best ir jauns projekts Londonas producentam Džo Florijam, kas savulaik bija zināms kā synth-pop projekta Primary 1 autors. Amateur Best turklāt ir konceptuāls projekts, kura dziesmas seko izdomāta Londonas dīdžeja un alkoholiķa Džeimsa Besta dzīvei. Gada sākumā jau iznāca pirmā singla plate „Be Happy”, kurai 1.oktobrī pievienosies turpinājums – „Ready For The Good Life”.

Jaunākais singls ir apbrīnojami pielīpošs un maigs, šķietami nostalģisks darbs, ko vēl romantiskāku padara klavieres, ko iespēlējis Chilly Gonzalez. Savukārt no sentimentālām pārdomām pamodina un izsauc piedziedājuma „Ready for the good life”, kas nudien kalpo kā tāds drauga aicinājums celties, uzvilkt izejamās drānas un doties dzīvē.

RMX: Eli & Fur - Tonight (Jimmy Edgar Remix)


Eli & Fur - "Tonight" (Jimmy Edgar Remix) [self-released]
(available as a free download)

Sen AMGmusic rokās nav nonācis neviens remikss, par ko priecāties kā mazam bērnam un degt nepacietībā, kad to varēs likt lietā deju zālē. Par pēdējo mēnešu kičīgāko miksu parūpējies Detroitas producents Džimijs Edgars, kas šovasar uz leibla Hotflush izdeva savu jaunāko, kritiķu gana atsaucīgi novērtēto albumu „Majenta”. Pēdējos gados Edgars vairāk uzturas Vācijas galvaspilsētā un tehno mūzikas mekā Berlīnē, kura ietekmes noteikti sajūtamas arī šajā lipīgajā, bet vienlaikus arī elektriski smacējošajā miksā Londonas dueta Eli & Fur skaņdarbam „Tonight”. Masīvi, dāmas un kungi, MA-SĪ-VI.

Face + Heel - Hold The Ghost


Face + Heel - "Hold The Ghost" [Warm]
(available as a free download)

Viens no interesantākajiem Lielbritānijas pienesumiem mūzikā 2012.gadā noteikti ir Velsas duets Face + Heel, par kuru AMGmusic pirmoreiz rakstīja aprīlī, kad iznāca apvienības debijas EP „No Stars” un tā titulskaņdarbs kļuva par AMGmusic A-LIST treku. Savukārt jūlijā Face + Heel piedāvāja par velti dziesmu „Crystal Plumage”. Grupas leibls Warm Records šogad gatavojas izlaist vēl divus Face + Heel ierakstus, bet tikmēr piedāvā par velti lejupielādēt jaunāko treku – „Hold The Ghost”.

Woolfy vs. Projections - Set Me Loose


Woolfy vs. Projections - "Set Me Loose" [Permanent Vacation]
(from f/c LP "The Return of Love", out September 14th)

Kārtējo reizi neliek vilties vācu elektroniskās mūzikas leibls Permanent Vacation, kas mūs savulaik iepazīstinājis ar tik izciliem māksliniekiem kā Azari & III, Tensnake un John Talabot. Woolfy vs Projections ir duets no Kalifornijas, ko veido Saimons Džeimss un Dens Hastijs. Septembrī gaidāms dueta otrs studijas albums „The Return of Love”, kas sekos tālajā 2008.gadā izdotajam „The Astral Productions of Starlight”. Šis sildošais un relaksējošais saulrieta skaņdarbs ir pirmais singls.

Swans - Mother Of The World


Swans - "Mother Of The World" [Young God]
(from f/c LP "The Seer", out August 27th)

Leģendārā Ņujorkas post-punk apvienība Swans, kas vairākkārt uzstājusies arī Latvijas galvaspilsētā, pēc pusotras nedēļas piedāvās savu jau divpadsmito studijas albumu „The Seer”, kas būs dubultieraksts. Pats grupas līderis Maikls Džirā presē to jau nodēvējis par „Swans 30 gadu karjeras kulmināciju”. Šonedēļ atklātībā nodotais 10 minūšu garais skaņdarbs „Mother of the World” no pirmā diska ir patiesi episks skaņdarbs, turklāt ar negaidītu un ļoti tīkamu pavērsienu noslēgumā.

15 augusts, 2012

VIDEO: A$AP Rocky – Purple Kisses


A$AP Rocky – „Purple Kisses” [A$AP Worldwide]
(directed by A$AP Rocky)

Sen nav iepostēts kāds jauks videoklips AMGmusic viesmīlīgajās lapās. Jūs jau noteikti būsit pamanījuši, ka AMGmusic lielā cieņā ir puskailas (vai kailas) sievietes un dažnedažādas narkotikas, vai ne? Tad nu gluži mūsu gaumei jaunu video sarūpējis jaunais Hārlemas reperis Rakims Maijerss jeb A$AP Rocky. Pēc pāris nedēļām iznāks viņa ilgi gaidītais debijas albums „LongLiveA$AP”, kas sekos pērnā gada kritiķu augsti vērtētajam miksteipam „LiveLoveA$AP”. „Purple Kisses” video veidojis pats Maijerss, un tajā atainota tipiska un diezgan garšīga un kārdinoša pēc-ballīte ar mīlestību, zāli un mazliet kokaīnu.

RMX: Gotye - Eyes Wide Open (Yeasayer Remix)


Gotye - "Eyes Wide Open" (Yeasayer Remix) [Universal]
(from f/c EP "Eyes Wide Open - Remixes", out August 21st)

Lai cik tas nešķistu dīvaini, beļģu izcelsmes Austrālijas mūziķim Gotye bez „Somebody That I Used To Know” ir vēl arī citas dziesmas! Šoks, vai ne? Patiesībā šim 32 gadus vecajam vīram ir pat veseli trīs albumi, no kuriem pēdējais saucas „Making Mirrors”, bet plašāk pazīstams kā „albums, kurā ir somebody that i used to know”. Šajā platē ir arī dziesmiņa „Eyes Wide Open”, kas singla formātā tika izdota jau tālajā 2010.gadā, taču pēc nedēļas nāks klajā atkārtoti ar jauniem remiksiem. Vienu no tiem veidojis mums labi zināmais Bruklinas kolektīvs Yeasayer, kuriem pašiem nākamnedēļ iznāks jauns albums „Fragrant World”, ko dažs labs kritiķis pat paspējis nodēvēt par grupas labāko karjerā...

Prince Rama - So Destroyed


Prince Rama - "So Destroyed" [Paw Tracks]
(from f/c LP "Top 10 Hits of the End of the World", out November 6th)

Interesants fakts – AMGmusic šo gadu laikā tā arī neko nav uzrakstījis par kolorīto Bruklinas psihodēliskās mūzikas duetu Prince Rama. Tad nu ņemamies šo lietu labot. Prince Rama veido divas māsas Taraka un Nimai Larsones, kas uzaugušas kādā krišnaītu komūnā Floridā. Prince Rama izdevušas jau četrus albumus, kam novembrī pievienosies piektais „Top 10 Hits of the End of the World”. Tas būs konceptuāls albums, kurā Prince Rama dziesmas izpildīs kā desmit dažādas grupas pirms pasaules apokalipses. Piemēram, konkrētais „So Destroyed” esot Rage Peace „sacerēts un izpildīts”. Nu, ko? Ar šādu jautrību pat pasaules gals mūs nesabiedēs!

Petite Noir - Till We Ghosts


Petite Noir - "Till We Ghosts" [Bad Life]
(to be released as a single September 3rd)

Tāpat kā Latvijā bez Prāta Vētras un Instrumentiem arī citi nodarbojas ar mūziku, nav tā, ka Dienvidāfrikā vienīgie mūziķi ir trash-dance frīki Die Antwoord. Jaunākais pienesums mūzikā no šīs Āfrikas valsts ir 21 gadu vecais mūziķis Janiks Iluga, kurš ierakstās ar pseidonīmu Petite Noir. Savulaik darbojies Dienvidāfrikas electro-pop grupā Spoek Mathambo, bet šobrīd ir hipsteru kolektīva Capital of Cool dalībnieks, kā arī nodarbojas ar solo lietām, kuras pats dēvē par „noir wave” jeb „new wave ar Āfrikas piesitienu”. Viņa ļoti dažādās muzikālās ietekmes (klausās gan electro, gan r’n’b, gan pat Nirvana) jūtamas arī debijas singlā „Till We Ghosts”.

Shy Kids - Raise 'em Right


Shy Kids - "Raise 'em Right" [self-released]
(available as a free download)

Kopēt vai kaut censties līdzināties tik unikālam ansamblim, kāds ir Animal Collective, ir diezgan pagrūta un arī bīstama misija. Varbūt tamdēļ neviens to tā īsti nav pat mēģinājis darīt. Diezin vai tāds mērķis ir bijis arī jaunajam Kanādas duetam Shy Kids, taču viņu nupat kā izlaistais EP „Field Trips” rada tiešas asociācijas ar Animal Collective albumu „Strawberry Jam”. Jo īpaši EP ievadošais treks „Raise ‘em Right” un tā lieliskais ievadteksts „Anyone can have kids / Even if you’re stupid / Ask your parents / They did”. Zemāk var noklausīties visu EP.

14 augusts, 2012

A-LIST: Gary War - Eye In The Sky


Gary War - "Eye In The Sky" [Care In the Community]
(released as a single on August 13th)

Jūs jau noteikti zināt, ka kaverversijas ir tāda diezgan slidena lieta, ja īpaši tās tiek tapinātas jau labi zināmām, pat klasiskām vērtībām. Labākajā gadījumā tas izraisīs zināmu interesi, bet sliktākajā – izmantotās dziesmas oriģināla fani Tev noēdīs dzīvu. Tiesa, cita lieta ir, ja Tu esi eksperimentālās mūzikas pārstāvis, kāds ir Masačūsetsas mūziķis Gerijs Vors.

1982.gada klasiskā Alan Parsons Project dziesma „Eye In The Sky” Vora versijā no salkanas bārdaiņu balādes pārtapusi par narkotisku synth/acid šūpuļdziesmu, kas vietām pat uzkrītoši atsauc atmiņā Džona Mausa daiļradi. Nez kāpēc mani ne uz mirkli neizbrīna fakts, ka Gerijs Vors savulaik bijis Eriela Pinka ansamblī „Haunted Graffiti”.

„Eye In The Sky” iekļauta Gerija Vora 2008.gada debijas albumā „New Raytheonport”, kas augusta beigās tiks pārizdots remāsterētā versijā, kā arī šonedēļ tika izdota singla versijā.

A-LIST: Billions & Billions - The Dance


Billions & Billions - "The Dance" [New Jersey]
(to be released as a 12" vinyl in autumn)

Kādreiz, kad zāle bija zaļāka un debesis zilākas, arī house mūzika vairāk karsēja sirdi. Tas gan ir tikai loģiski, ka kāda mūzikas stila posms Tev ir īpaši tuvs, kad tas ir ticis atklāts. Deep house un progressive house mūzika AMGmusic lēveriem tika klausīta gadsimtu mijā, un tad arī iegādājos Mainframe plati „Blue”, kuras noskaņas visupirms krīt ausīs, klausoties šo skaņdarbu.

Billions & Billions ir jauns pazīstamā leibla Italians Do It Better (atliek tikai pieminēt Chromatics!) bosa Maika Simoneti projekts, kurā vēl bez viņa darbojas vokālists Montijs Lūks. Simoneti nupat dibinājis jaunu leiblu New Jersy, kas specializēsies house un tehno mūzikas lauciņos, bet „The Dance” būs pati pirmā plate, kas iznāks uz šī leibla.

„The Dance” pārsteidz ar ārkārtīgi patīkamo, mazliet dūmakaino nakts noskaņu. Iesākas kā šķietams progressive darbs ar teju vai linčiskām apakšām, pievienojoties neuzbāzīgām klavierēm un Montija aicinājumam „C’mon, dance with me”, darbs pārtop par eksellentu rīta sagaidīšanas treku deep house noskaņās. Šis rīts varbūt nav no saulainākajiem, bet pavisam noteikti atnes mieru un mazu devu patīkama sentimenta.

Twigs - Ache


Twigs - "Ache" [self-released]
(no official release info)

Slēpties zem mistiskiem, ne-sa-gūglējamiem pseidonīmiem pēdējos gados vairs nav nekas oriģināls. Kārtējā māksliniece šajā sarakstā ir kāda britu mūziķe un dziedātāja Twigs, kuras vienīgie internetā atrodamie avoti ir viņas YouTube un Tmblr vietnes. Tieši tāpat nav nekādas informācijas, vai un kur oficiāli tiks izdots šis singls „Ache”, bet muzikāli tas ir burvīgs turpinājums tam, ko šogad jau britu salās sadarījusi Džesija Vēra. Savukārt jaunās dāmas balss, dziedāšanas maniere (raustītais piedziedājuma „I, I, I, I / Ache, ache / For you, you, you") un naksnīgās noskaņas rada asociācijas ar Bat For Lashes.

Hooray For Earth - Never


Hooray For Earth - "Never" [Dovecote]
(to be released as a single on August 20th)

Ņujorkas synth-rock trijotne Hooray For Earth savu pēdējo, pēc skaita trešo, studijas albumu „True Loves” izdeva jau gada sākumā. Tā kā tas noteikti būs daudziem mazliet piemirsies, bet dažiem vispār nedzirdēts, par tā esamību Hooray For Earth atgādina, izdodot jaunu singlu no plates – „Never”, kas iznāks pēc nedēļas.

Egyptian Hip Hop - SYH


Egyptian Hip Hop - "SYH" [R&S]
(from f/c LP "Good Don't Sleep", out October 22nd)

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no Mančestras indie apvienības Egyptian Hip Hop, kas debitēja 2010.gadā ar EP „Some Reptiles Grew Wings” un pēc tam pazuda no mūzikas apvāršņa. Kā izrādās, kvartets nav pajucis un oktobra beigās izdos ilgi loloto debijas albumu. Šonedēļ interneta veikalos nonācis albuma pirmais singls „SYH”.

Nedēļas Izlase (06.08.2012.-12.08.2012.)

NEDĒĻAS IZLASE (06.08.2012.-12.08.2012.)


FIVE TRACKS YOU HAVE TO HEAR:

Paul Banks – „The Base” [Matador]

Interpol solists Pols Benkss jūlijā laida klajā jaunu EP „Julian Plenti Lives...”, kura galvenais skaņdarbs „Summertime Is Coming” joprojām gozējas Radio Naba Top 25. Jau tolaik mākslinieks solīja, ka gaidāms arī jauns albums, un šonedēļ klajā nācis arī tā pirmais singls „The Base”. Albums ar nosaukumu „Banks” tiks izdots 23.oktobrī.


Wild Nothing – „Paradise” [Bella Union]

Džeks Tatums un viņa dream-pop projekts Wild Nothing, kas 2010.gadā parūpējās par vienu no tā gada labākajiem debijas ierakstiem, augusta nogalē izdos „Gemini” turpinājumu – otro albumu „Nocturne”. Jūnijā Wild Nothing jau piedāvāja vienu gaidāmās plates singlu „Shadow”, bet šonedēļ atklātībā tika nodots izteikti sapņainais „Paradise”.


Beacon – „Feeling’s Gone” [Ghostly]

Influentālais elektroniskās mūzikas leibls Ghostly, kas pazīstams ar tādiem māksliniekiem kā Metjū Dīrs, Gold Panda, Com Truise u.c., noslēdzis līgumu ar jaunu duetu no Bruklinas – Beacon. 2.oktobrī leibls izdos Beacon debijas EP „For Now”, bet jau šonedēļ klausītāju uzmanībai nodeva ārkārtīgi burvīgu, mazliet sentimentālu, naksnīgu skaņdarbu „Feeling’s Gone”.


Night Sins – „Spectral Bliss” [Avant!]

Arī otri šīs nedēļas debitanti nāk no ASV, šoreiz gan ne no Ņujorkas, bet gan Filadelfijas. Maz kas pagaidām ir zināms par Night Sins. Vien tas, ka grupas sastāvā darbojas pieci cilvēki, un apvienība dibināta tikai pagājušajā gadā. Rudenī gaidāms Night Sins debijas albums „New Grave”, no kura šonedēļ par velti tika piedāvāts pirmais singls „Spectral Bliss”. Zināmas līdzības var atrast ar ņujorkiešiem A Place To Bury Strangers, bet man personīgi pirmās asociācijas bija ar pašmāju grupām Aurora un Nejautā.


Jessie Ware – „Sweet Talk” [Universal]

It kā šogad tā jau nebūtu gana daudz izcilu debijas albumu, vēl vienu mums jau pavisam drīz (20.augustā) solās piedāvāt jaunā britu r’n’b māksliniece Džesija Vēra. Jūnijā AMGmusic par Nedēļas (un mēneša!) Singlu kļuva fantastiskā balāde „Wildest Moments”, bet vakar māksliniece publicēja nākošo singlu „Sweet Talk”. Teicama 80’to soul/r’n’b esence, kurā atradīsit kaut ko no Mārvina Geja, kaut ko no Sade, kaut ko no Prince, un pat kaut ko no Tears For Fears.



SINGLE OF THE WEEK:

The xx – „Chained” [Young Turks]

Pirmajā singlā The xx bija nedaudz atgājuši no pirmā albuma formulas, kurā Romija Medlija Krofta un Olivers Sims dziedāja duetā tā it kā būtu viens otra apnikuši un noguruši no nakts sarunām. Otrajā gaidāmā albuma „Co-exist” singlā šī formula ir atpakaļ, bet uztraukumam nav pamata – The xx joprojām māk radīt sensacionālas sajūtas un līdzīgu viņiem nav.

Nedēļas Izlase (30.07.2012.-05.08.2012.)

NEDĒĻAS IZLASE (30.07.2012.-05.08.2012.)


FIVE TRACKS YOU HAVE TO HEAR:

Bloc Party – „Day Four” [Frenchkiss]

Londonas kvartets Bloc Party, kas tieši šonedēļ uzsāk koncertturneju pa Amerikas Savienotajām Valstīm, pēc 2 nedēļām laidīs klajā savu ceturto studijas ierakstu ar attiecīgu nosaukumu – „Four”. Pagājušās nedēļas nogalē grupa publiskoja otro singlu no gaidāmās plates – „Day Four”.


King Dude – „Jesus In The Courtyard” [Dais]

Arī tik šķietami garlaicīgs mūzikas stils kā country var skanēt interesanti. To pierāda Sietlas mūziķis King Dude, kam oktobrī gaidāms jauns albums „Burning Daylight”. Šis ir tā pirmais singls.


Dum Dum Girls – „Lord Knows” [Sub Pop]

Dee Dee vadītais Kalifornijas meiteņu dream-pop kvartets Dum Dum Girls septembra izskaņā piedāvās jaunu EP „End of Daze”, kas sekos pērnā gada albumam „Only In Dreams”. Šonedēļ meitenes publiskoja gaidāmā EP dziesmu „Lord Knows”, kas ir viens no skaistākajiem un pārliecinošākajiem grupas darbiem, radot asociācijas ar leģendāro 60’to gadu hītu „Crimson & Clover” (Tommy James & The Shondells).


John Cale – „I Wanna Talk 2 U” [Double Six]

Leģendārais mūziķis, multiinstrumentālists un The Velvet Underground dibinātājs Džons Keils gatavo jaunu plati. Albums ar nosaukumu „Shifty Adventures in Nookie Wood” iznāks 6.oktrobrī. Šis ir pirmais singls „I Wanna Talk 2 U”.


Animal Collective – „Today’s Supernatural” [Domino]

Ja esi izdevis tik izcilu albumu, kā 2009.gada Animal Collective „Merriweather Post Pavillion”, noteikti rēķinies, ka pret turpinājumu būs visaugstākās ekspektācijas. Psihodēlisko Baltimoras eksperimentālistu Animal Collective jaunais albums „Centipede Hz” iznāks 3.septembrī, un vismaz pagaidām grupa savu augsto latiņu notur. Pirmais oficiālais singls „Today’s Supernatural”, ko AC publiskoja pirmdien, ir enerģijas pilns potenciāls koncertu grāvējs.



SINGLE OF THE WEEK:

Grizzly Bear – „Yet Again” [Warp]

Patīkami šokēt turpina Bruklinas indie kvartets Grizzly Bear. 2009.gadā radījuši vienu no tā gada kritiķu atzītākajiem albumiem „Veckatimest”, apvienība septembrī būs klāt ar ceturto studijas ierakstu „Shields”. Jau tā pirmais singls „Sleeping Ute” patīkami pārsteidza ar elegantajām ģitāras cilpām un Daniela Rosena maigo vokālu. Jaunākais grupas singls „Yet Again”, kas tika publiskots vakar, ir vēl viens solis uz priekšu. Pirms vairākiem gadiem Grizzly Bear bija ārkārtīgi lielā sajūsmā, iesildot Radiohead viņu ASV tūrē, un „Yet Again” rada tiešas asociācijas tieši ar šo leģendāro britu apvienību.