29 aprīlis, 2010

AMGmusic's OFFICIAL ANNOUNCEMENT!!!

Sveiciens!

Pat nezinu, ar ko sākt un ar ko beigt... Biju domājis vēl šonedēļ pilnvērtīgi pastrādāt AMGmusic labā, bet... rokas trīc, sirds trīc, viss trīc. Uztraukums, maija albumu promo kopiju meklēšana, to rakstīšana CD un flešos, pases atjaunošana, pārtikas iepirkšana, drēbju mazgāšana... Tas viss atņem tik daudz spēka, ka sakarīgi izvērtēt mūziku šonedēļ nevarēšu.

Par ko ir stāsts? Sestdienas naktī jau iepostēju vienu pārsteidzīgu ziņojumu draugiem.lv, ko svētdienas rītā aši izņēmu, bet... Principā, neskatoties uz lielo alkohola saturu asinīs, doma tur bija ļoti pareiza. Tad nu neatkārtošos un, izmantojot, copy-paste neizmērojamās priekšrocības (un arī izņemot ārā pāris diezgan pajēlus un nesmieklīgus jokus), atkārtošos:

Jā. Tas ir oficiāli. Es būšu prom. Tas nozīmē, ka NEBŪS AMGmusic apskatu, nebūs jaunākās mūzikas, nebūs daļējas vispārējās jautrības. Es būšu atpakaļ uz jāņiem. Tad arī viss atsāksies. Nebūs veselu mēnesi Latvijā labāko jauno dziesmu atspoguļojums. Tā ir sliktā ziņa. Labā ziņa - viss notiksies vasarā. AMGmusic būs atpakaļ ar jaunām idejām un jaunām emocijām. Un joprojām esmu atvērts jauniem projektiem....

Ļoti, ļoti, ĻOTI gaidīšu jūsu e-pasta vēstules. Negribu izklausīties sentimentāls (vai - mentāls), bet tas man nozīmē daudz. Lai neteiktu - tas man nozīmē visu. Mūzikai ir jābūt un tai ir jābūt galvenajai. Priekā Jums un priekā Mums. Es jūs visus ļoti, ļoti mīlu! Un visvairāk es mīlu savu topošo sieviņu, kura šo visu (AMGmusic lietas) pacieš. Ievuk, es to novērtēju...


OFICIĀLI!
AMGMUSIC UZ MĒNESI DODAS UZ GRIEĶIJU!

Tiesa gan, arī tur pilnībā AMGmusic darbs neapstāsies. Pirmais, ko darīšu nākamnedēļ – sagatavošu Aprīļa Singlu Top 20 + Aprīļa Albumu Top 20. Esmu paņēmis līdzi visus(!) aprīļa labākos ierakstus, tāpēc būs, ko klausīties un vērtēt. Protams, izpaliks ierastais izsmeļošais izklāsts, bet dziesmu saraksts noteikti tiks publicēts.

Otrkārt, esmu brīnumainā kārtā ticis arī pie veseliem 12 albumiem, kuri iznāks Maijā. Tas nozīmē, ka albumu ziņā nekas diži netiks zaudēts. No maija albumiem AMGmusic koferī ir sekojoši diski:

jj - jj n° 3 [Secretly Canadian]
Flying Lotus - Cosmogramma [Warp]
The New Pornographers - Together [Matador]
Foals - Total Life Forever [Transgressive]
The National - High Violet [4AD]
Holy Fuck - Latin [XL]
Japandroids - No Singles [Polyvinyl]
Keane - Night Train [Cherrytree]
UNKLE - Where Did the Night Fall [Surrender All]
Gayngs - Relayted [Jagjaguwar]
LCD Soundsystem - This Is Happening [DFA]
Crystal Castles - "Crystal Castles" [Fiction]

Bez tam, iekrāvu koferī arī vairākus šogad dažādu iemeslu dēļ nenoklausītus albumus, kurus nedrīkst nenoklausīties (nu, kaut vai Four Tet, Pantha Du Prince, Owen Pallett, Charlotte Gainsbourg, Delphic u.c.)

Skumjāka situācija ir ar AMGmusic vēsturē galveno tēmu – aktuālajiem singliem. Nav man ne jausmas, cik daudz jaunās mūzikas es varēšu saņemt, atrodoties Atēnās, bet, cerams, ka vismaz KAUT KO jau dabūšu. Katrā ziņā vismaz Pitchfork un NME jau nu palasīšu katru nedēļu, lai pavisam neizkristu no mūzikas aprites. Bet nu Singlu Tops Maijā izpaliks... Diemžēl. Centīšos Jūnijā, cik nu varēšu, lai savilktu galus kopā par diviem mēnešiem. Tas principā nozīmē, ka arī jūnijā no manas puses lielas aktivitātes negaidiet. Kā jau minēju, nopietns darbs sāksies pēc Jāņiem.


Ek, nezinu, nezinu... Kaut kāda baile iekšā mīt un nelaiž vaļā. Ne jau par lidošanu, no kuras man joprojām ir drusku bail. No tā, ka es palaidīšu garām daudz jaunas mūzikas. Tāpēc, mīļie izpildītāji, esiet, lūdzu, mierīgi un pietaupiet savus hītus vasaras mēnešiem, labi?


Nu ko tad? Rakstiet man uz amgmusic@inbox.lv (kaut ko no sērijas: „ŽAGAR! Šitas IR JĀDZIRD!!!") vai arī tiekamies draugiem.lv vai twitter.com/AtisZagars. Uzvedieties godīgi un neaizmirstiet par labu mūziku!


Ar Jums tikšos jau nākamnedēļ, tikai ne no ierastā AMGmusic ofisa, bet jau no tālās, taču saulainās Grieķijas.


Visu LABUUUUUUUUUUUUUUUUUU!


P.S. Šis ir SINGLE OF THE WEEK!!! Sorry, šoreiz bez sīkāka izklāsta! Lai tad tā ir arī atvadu dziesmiņa no manis.



P.P.S. Jā, es zinu, kas būs šī gada Positivus Festivāla hedlaineri! Ticiet man, es labprāt paspiegtu kopā ar Jums. Bet es to atlikšu uz sestdienas vakaru, kad stress būs galā, es būšu veiksmīgi atlidojis, aizbraucis uz jaunajām pagaidu-mājām, pieslēdzis stereo-sistēmu, apķēris savu nabaga četrus mēnešus novārtā pamesto meiteni, ielējis glāzē White Russian kokteili un uzlicis kādu Muse dziesmu. Nē, ziniet, Muse gan ne. Lai viņi pagaida līdz jūlijam. Es klausīšos DOM „Living in America”, teksta „It’s so sexy / To be living in America” vietā dziedot „It’s so sexy / To be living in ze Grieķija”.

26 aprīlis, 2010

Pirmdiena, 26.aprīlis

Ahoi, jaunā nedēļā!

Tad, kad ir ļoti auksts, grūti rakstīt, jo salst pirksti. Tad kad saule sper tieši pa seju pa atvērto logu, atkal grūti rakstīt, jo gribas sēdēt pie upes, malkot alu un domāt par to, kā būtu, ja būtu. Grozi kā gribi – dzīve ir sarežģīta!

Tā nu es centīšos ātri nogrūst no sirds vissvarīgāko mūzikā un ļauties dabas apskāvieniem. Uzreiz jāpiebilst, ka šī nedēļa būs viena no īpašākajām un satraucošākajām AMGmusic pēdējo gadu vēsturē, un ne jau tikai tāpēc, ka šonedēļ Positivus beidzot paziņos 2010.gada festivāla galvenos māksliniekus. Nē, ir vēl kāds iemesls, par kuru es jau paspēju izpļāpāties sestdien (nu NEDRĪKSTU es lietot alkoholiskus dzērienus un vienlaicīgi sērfot pa sociālajiem tīmekļiem!), taču oficiālu informāciju sniegšu piektdien. Ceru, ka man izdevās visu smalki izdzēst svētdien no rīta, un pārsteigums tiešām būs pārsteidzošs.


Scissor Sisters ieskandina gaidāmo albumu „Night Works”


Neskatoties uz to, ka šis skaņdarbs jau vismaz kādu nedēļu cirkulē internetā, manas ausis „Invisible Light” sasniedza vien piektdien no rīta. Atzīšos vēl vairāk – es pat biju paspējis piemirst par šo Ņujorkas ansambli un biju arī palaidis garām faktu, ka jūnija beigās iznāks Scissor Sisters trešais studijas albums „Night Works”, kuram vismaz vāciņš ir sanācis ļoti kolorīts (sk. augstāk!)

Ņemot vērā, ka manas vismīļākās Scissor Sisters dziesmas ir un paliek „Comfortably Numb” un „Filthy/Gorgeous”, bet savukārt daži iepriekšējā albuma skaņdarbi (īpaši gejiskais pirmais singls „I Don’t Feel Like Dancing”) pamatīgi pievīla, nevaru noslēpt savu prieku – Scissor Sisters ir atgriezušies pie klubu mūzikas, turklāt tieši tādas, ar kādu man labpatīkas iesākt nedēļas nogali piektdienas vakarā! Teicami nostrādāts un arī tipiski Scissor Sisters pozitīvs, house un disco mūzikas krustojums.

Piebilde – šis gan nebūs OFICIĀLAIS pirmais singls. Par tādu būs saucams „Fire With Fire”, bet pagaidām mūs priecē šis:



Crystal Castles piedāvā OFICIĀLO jaunā albuma pirmo singlu


Ja atceraties, pirms nedēļas Jums piedāvāju nepilnas divas minūtes garo un ļoti griezīgo, pat psihopātisko skaņdarbu „Doe Deer”, ar ko Crystal Castles pamatīgi nošokēja ne tikai daudzus savus fanus, bet pat pieredzējušus mūzikas žurnālistus abās okeāna pusēs. Kā izrādās, Crystal Castles nav galīgi pazaudējuši veselo saprātu, un albumā nebūs tikai grūti klausāms noise-rock, bet arī kaut kas viņu labākajās 2008.gada debijas albuma tradīcijās ieturēts.

Jau no pagājušās nedēļas interneta veikalos ir oficiāli nopērkams pirmais OFICIĀLAIS albuma singls „Celestica”, kas, manuprāt, gan joprojām nestāv blakus ģeniālajam singlam „Vanished”, bet katrā ziņā daudz vairāk to atsauc atmiņā. Melodisks un plūstošs electro-pop, kas ir kā klajs pretstats „Doe Deer” ārprātam un mežonīgajam noise/punk grūvam. Popmūzikas cienītāji var pagriezt skaļāk:



The XX remiksē YACHT


Ja arī Jūs bijāt starp tiem daudzajiem spiedzošajiem cilvēkiem, kas pērnā gada rudenī bija liecinieki izcilam YACHT koncertam Rīgā, tad Jums noteikti patiks ziņa, ka YACHT piedāvā jaunu singlu no pērnā gada albuma „See Mystery Lights”. Turklāt – otru labāko skaņdarbu platē aiz „Psychic City” – „The Afterlife”.

Ja arī Jūs bijāt starp tiem, kuru gada albumu topos visaugstākās vietas ieņēma The xx debijas albums „xx”, Jums noteikti patiks ziņa, ka The xx ir izveidojuši jaunu remiksu. Ja Jūs uz sevi varat attiecināt abas rindkopas, tad – laime pilnībā! Starp daudzajiem „The Afterlife” remiksiem digitālajā singlā atradīsit arī šo te – YACHT – „The Afterlife” (The xx Remix). Lieki piebilst, ka remikss ir sanācis LIELISKS!



Gogol Bordello jaunais albums


Pagaidām vēl neesmu ķēries klāt šīs nedēļas singlu kaudzei (to darīšu rīt no rīta), bet toties noklausījos pirmo no šonedēļ iznākušajiem albumiem – Gogol Bordello kopdarbu ar producentu Riku Rubīnu – „Trans-Continental Hustle”. Pagājušās nedēļas singlu apskatā izteicu bažas, ka šis varētu būt sliktākais Gogol Bordello albums. Ziniet, tik traki nav! Tomēr neatstāj sajūta, ka Gogol Bordello savu labāko albumu jau ir ierakstījuši, un tas notika 2005.gadā.

Protams, neesmu naivs un negaidīju otru „Gypsy Punks”, kuru principā es pat dēvēju par tādu kā Gogol Bordello best-of izlasi (tur ir gandrīz VISI slavenākie grupas darbi, „60 Revolutions”, „Think Locally, Fuck Globally” un himnisko „Start Wearing Purple” ieskaitot), taču bija zināmas bažas, ka Jūdžina Huca aizraušanās ar Dienvidameriku (viņš pat pārcēlies dzīvot uz Brazīliju!) un super-ūber-producenta pieaicināšana varētu ieviest nepatīkamas un t.s. kalkulētas izmaiņas grupas skanējumā.

Tik traki nav. Faktiski pirmā albuma puse mani pat pozitīvi pārsteidza. Jo īpaši gribas minēt balādi(!) „Sun on my Side”, kur Jūdžins izklausās tik smeldzīgi sentimentāls (vienlaikus, protams, arī smaidu no sejas nevar noslēpt, jo... tas taču ir Hucs!), kā vēl nekad, un „When Universes Collide”, kuras piedziedājums („hey-hey-hey / na-na-na-na / even the universes collide”) ļoti atgādina... klasisko Nīla Janga „Hey Hey, My My”. :)

Diemžēl 52 minūtes Gogol Bordello tomēr nespēj noturēt uzmanību, un albuma otrajā pusē jau atrodamas pāris dziesmas, kas būtu jāatstāj kādai b-pušu dziesmu izlasei. Grūti prognozēt, kā šis patiks Gogol Bordello faniem, taču ja viņi pieņems, ka trakais gypsy-punk rauts ir nomainīts pret pieaugušāku un nedaudz melodiskāku Spānijas ritmu ietekmētu mūziku, šis pat varētu patikt!

Piedāvāju noklausītos manu albuma favorītu – „When Universes Collide”:



M.I.A. šokē ar klipu!


Visbeidzot – video jaunums. M.I.A. šorīt nodevusi publikas vērtēšanai videoklipu jaunā albuma pirmajam singlam „Born Free”. Par dziesmu pagaidām neizteikšos (esmu vīlies, bet...varbūt, ka vēl mainīšu domas), taču klips IR JĀREDZ. Atsevišķi mēdiji šo jau atteikušies publicēt. Arī AMGmusic brīdina – klipā ir ĻOTI daudz vardarbības. Taču, ja jūs esat tikpat cinisks, kā šī raksta autors, iedomājieties to kā turpinājumu South Park nesenajai sērijai „200” par Ginger Fundamentalists” („Rudmatu Fundamentālistiem”), un to, ar kādu prieku šo klipu skatītos Ēriks Kārtmens. :)

M.I.A, Born Free from ROMAIN-GAVRAS on Vimeo.




TIEKAMIES RĪT!!!