01 februāris, 2014

CVR: Solstafir - Runaway Train (Legend Cover)


Solstafir - "Runaway Train" (Legend Cover) [Artoffact]
(released as a single on January 24th)

Kas ilgi nāk, tas labi nāk. Pašā gada sākumā nejauši sanāca noklausīties šo kompozīciju, ko vēl ilgu laiku nevarēju atrast ne kādā mūzikas veikalā, ne arī YouTube vai SoundCloud, līdz ar ko nevarēju piedāvāt to noklausīties arī Jums. Tā ir Islandes post-metal apvienības Solstafir kaverversija savu tautiešu Legend skaņdarbam „Runaway Train”.

Dziesmas oriģināls ir gotisks synth-pop stilā ieturēts darbs, kas noteikti atgādinās kaut ko no pašu Legend elkiem – Bauhaus, Depeche Mode un Ministry. Savukārt Solstafir to ir pārveidojuši par tikpat tumšu, taču daudz interesantāku un muzikāli piesātinātāku rokmūzikas himnu, kas lieliski varētu piepildīt arī stadionus.

Diemžēl vinila plates ir izpārdotas, leibls sola jaunu tirāžu martā.

CVR: Chvrches - Bela Lugosi's Dead (Bauhaus Cover)


Chvrches - "Bela Lugosi's Dead" (Bauhaus Cover) [Universal]
(from f/c OST "Vampire Academy", out February 4th)

Vieni no pagājušā gada spožākajiem debitantiem (un es pilnīgi pievienojos Džimam Kerram no Simple Minds – tā IR pēdējo gadu labāko skotu grupa) CHVRCHES ierakstījuši kaverversiju leģendārajam Bauhaus 1979.gada debijas singlam „Bela Lugosi’s Dead”. Jaunā versija goth-rock pionieru dziesmai būs iekļauta skaņu celiņā kārtējai filmai par vampīriem – „Vampire Academy”. Saundtrekā piedalīsies arī tādi mākslinieki kā Sky Ferreira, Goldfrapp, Keitija Perija, Bear In Heaven un citi.

A-LIST: Tomas Barfod feat. Eddie Chacon - Happy


Tomas Barfod feat. Eddie Chacon - "Happy" [Secretly Canadian]
(from f/c EP "Pulsing", out February 17th)

Dāņu producents un arī pazīstamās grupas WhoMadeWho bundzinieks Tomass Bārfods 2012.gada izdeva savu solo albumu „Salton Sea”, kam jau pēc pāris nedēļām sekos jauns EP „Pulsing”. Šī mini-albuma tituldziesma, kurā vokālistes lomā zviedru dziedātāja Nina K, atstāja visai labu iespaidu, taču vēl lieliskāks ir EP trešais skaņdarbs „Happy”, kas tapis kopā ar amerikāņu dziedātāju Ediju Čakonu no 90’tajos gados populārā dueta Charles & Eddie. Čakons ir ne tikai dziesmas vokālists, bet arī teksta autors, un tieši teksts ir viens no dziesmas galvenajiem plusiem.

Viņš arī pats pastāsta, kā to sarakstījis: „Teksts „Happy” atnāca pie manis ļoti interesantā veidā. Kādu dienu mēs ar sievu braukājām pa Losandželosas ielām un pļāpājām. Vienā brīdī viņa mani nodēvēja par „mūžīgo optimistu”, un es uz brīdi aizdomājos par to. Manā 35 gadu mūziķa karjerā, kas aizsākās jau 70’to gadu nogalē, es esmu redzējis tik daudz mūziķu, kas aiziet dēļ narkotikām, AIDS, pašnāvībām, nelaimes gadījumiem utt. Taču es esmu izvēlējies būt laimīgs. Esmu bijis neskaitāmās bērēs, un vienmēr uzskatīšu – katra diena uz zemes ir laba diena”. Ko vēl vairāk piebilst?

BANKS - Brain


BANKS - "Brain" [Harvest]
(released as a single on January 29th)

Jaunā Kalifornijas mūziķe Džiliana Benksa jeb vienkārši BANKS mēneša sākumā ierindojās ikgadējā BBC „Sound of...” saraksta 3.vietā. Tam gan nevajadzētu vērst pārāk lielu uzmanību, jo šie sarakstiem ir tendence ar katru gadu būt arvien absurdākiem. Toties BANKS, kas jau pērn paspējusi koncertēt kopā ar The Weeknd un izdot arī pāris gana baudāmus singlus, uzmanību ir vērts pievērst. Viņas jaunākais singls „Brain” ir noteikti spēcīgākais līdz šim, un gan jau, ka tā nav tikai sakritība, ka pie šī singla piestrādājis producents Shlohmo, kas pērn priecēja ar tādiem lieliskiem singliem kā „Don’t Say No” (kopā ar How To Dress Well) un „Bo Peep” (kopā ar Jeremih).

SALES - chinese new year


SALES - "chinese new year" [self-released]
(released as a single on January 31st)

Igauņi nebūt nav lēnākā tauta uz planētas Zeme. Lēnākā tauta noteikti ir ķīnieši, jo viņi tikai šonedēļ sagaidīja 2014.gada iestāšanos. Par godu šim notikumam duets SALES, kas gan mājo ASV pilsētā Orlando nevis, piemēram, Šanhajā, radījuši ļoti mīlīgu un gaišu dziesmiņu ar atbilstošu nosaukumu „chinese new year”.