10 decembris, 2010

AMG AWARDS 2010 (Best Band)

LABĀKĀ GRUPA 2010:

Kā jau ierasts, lielākais cīkstiņš šogad bija par iekļūšanu starp Gada Labākās Grupas pretendentiem, kur jau atkal mierīgi varētu izveidot paplašināto sarakstu ar desmit nominantiem. Interesanti, ka šogad uz šo balvu pretendēs uzreiz divas grupas no nebūt ne mūzikas lielvalsts Kanādas, turklāt pirmais aiz strīpas palika kanādiešu mūziķa Dena Snaita projekts Caribou – tātad Kanādas pārstāvju varēja būt vēl vairāk. Vēl starp piecām labākajām 2010.gada grupām divas ir no Lielbritānijas, bet viena no ASV. Balva tiek pasniegta kopš 1999.gada. 2010.gada AMGmusic balvai „Labākā Grupa” nominēti sekojoši kolektīvi:

1) Arcade Fire. Par Kanādas slavenāko grupu uzskatītie Arcade Fire šogad ir tikai apliecinājuši viņiem veltītos glaimojošos epitetus. Izdots vairāk nekā veiksmīgs trešais albums „The Suburbs”, kurš pat pamanījies tikt nominēts 2011.gada Grammy balvai kā gada labākais albums, nemaz nerunājot par atrašanos teju vai visu mūzikas žurnālu gada topu augšgalā; izdoti trīs singli, no kuriem īpaši jāizceļ AMGmusic oktobra #1 „Ready To Start”; aizvadīta fantastiska koncertturneja, kuru slavē visi, kas tajā pabijuši. Milzīgus panākumus AMGmusic Arcade Fire guva 2007.gadā, kad tika nominēti visām trim svarīgākajām balvām – Gada Singls, Gada Albums, Gada Grupa. No tām divas balvas – Gada Singls par „No Cars Go” un Gada Grupa – tika arī izcīnītas. Vai 2010.gadā šo panākumu izdosies atkārtot?


2) Crystal Castles. Producenta Ītena Kata un vokālistes Alises Glāsas apvienība no Toronto par sevi skaļi lika runāt 2008.gadā, kad klajā nāca dueta debijas albums „Crystal Castles”. Šogad šai debijas platei tapa ļoti veiksmīgs turpinājums, kas izpelnījies arī vietu starp AMGmusic Gada Labākajiem 20 albumiem. Turklāt ļoti veiksmīga bijusi arī singlu izvēle – visi trīs ne tikai iekļuva Top 20, divi no tiem („Baptism” jūlijā un „Not In Love” novembrī) pat pamanījās iekļūt arī Gada Labāko Singlu sarakstā. Tas ir ĻOTI liels sasniegums. 2008.gadā Crystal Castles neizdevās iegūt balvu Gada Labākā Debija. Vai pēc diviem gadiem izdosies iegūt balvu Gada Labākā Grupa?


3) Foals. Vēl vieni 2008.gada debitanti, kas ļoti veiksmīgi turpinājuši karjeru 2010.gadā. Oksfordas kvintets Foals mūs šogad priecēja ar ļoti baudāmu albumu „Total Life Forever” (atzīme 8/10 un vieta starp gada labākajiem albumiem!), kā arī ar teicamu singlu izvēli, no kuras īpaši jāizceļ skaņdarbs „Spanish Sahara”, kas nominēts balvai „Gada Labākais Singls”. AMGmusic balvai Foals nominēti pirmoreiz.


4) Hot Chip. Arī Londonas kvintets Hot Chip šogad varēs lepoties ar veseliem diviem singliem Gada Top 20 sarakstā – gan „One Life Stand”, gan „I Feel Better” savulaik novērtēti ar atzīmi 9/10 no AMGmusic, turklāt pēdējais var lepoties ar 1.vietu aprīļa topā. Tāpat uzslavas arī par ceturto albumu „One Life Stand”. AMGmusic balvai gan nominēti pirmoreiz.


5) Yeasayer. Ņujorkas eksperimentālā roka apvienība Yeasayer parūpējās par pasakaini skaistu sākumu 2010.gadam. Viņu albums „Odd Blood” ilgu laiku atradās AMGmusic gada albumu saraksta pirmajā vietā. Tomēr īpaši jāizceļ singlu izvēle – singlu formātā iznāca skaņdarbi „O.N.E.” un „Madder Red”, kas ne tikai abi nopelnīja atzīmi 9/10 un tādējādi būs atrodami AMGmusic Gada Singlu Topā, bet arī katrs savā mēnesī – attiecīgi februārī un septembrī – kļuva par mēneša līderiem! Apskaužama statistika. AMGmusic balvai nominēti pirmoreiz.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru