23 aprīlis, 2010

Hot Mix for the Weekend

HOT MIX OF THE WEEKEND

Esmu jau stāstījis, cik tups esmu IT lietās un datoros – nemāku es nokačāt labas DJ programmas. Kad jau šķita, ka vienu tādu ir izdevies palaist, tā man pēc mēneša pateica „paldies” un aicināja maksāt kaut kādu naudu. Protams, ka man ne prātā nenāca to darīt, un mēs draudzīgi šķīrāmies (gudri cilvēki saka, ka tas nozīmējot, ka tā esot bijusi „trial versija”. Vai kaut kā tā. Un nejautājiet man, ko tas nozīmē!).

Tad nu principā šis ir vairāk 10 Tracks for the Dance-Floor drīzāk nekā Hot Mix of the Weekend. Un tomēr. Pirmoreiz nepaslinkoju un augšupielādēju pilnīgi visas hot mix iekļautās dziesmas, lai arī Jūs varētu labā kvalitātē tās paklausīties un gara acīm un ausīm iztēloties, kā tas būtu, ja Atis Žagars šovakar brauktu spēlēt diskotēku kādā naktsklubā nevis dotos svinēt jurudienu. Starp citu, PROZIT, Juri!

LAI JUMS VEIKSMĪGA NEDĒĻAS NOGALE!!!
Tiekamies pirmdien!


Dan Deacon - "Build Voice" (Allez-Allez Remix) [Amazing Sound]
(from "Woof Woof" 12" vinyl, out now)


Charlotte Gainsbourg - "Time of the Assasins" (Gentleman Drivers Remix) [Because Music]
(from "Time of the Assasins" digital single, out now)


These New Puritans - "Attack Music" (The Counts Future Garage Attack Dub) [white label]
(bootleg mix)


The Chemical Brothers - "Escape Velocity" [Freestyle Dust]
(from f/c album "Further", out in June)


Boys Noize & Erol Alkan - "Lemonade" [Phantasy Sound]
(from "Avalanche / Lemonade" digital single, out now)


Hot Chip - "I Feel Better" (Letter G & Harky Remix) [EMI]
(from "I Feel Better" digital single, out now)


Cicada - "One Beat Away" (Max Vangelis Remix) [Critical Mass]
(from "One Beat Away - Max Vangelis Mixes" 12", out now)


Dr. Kucho! - "Funkatron" (Full Vocal Mix) [U-Boot]
(from "Funkatron" digital EP, out now)


Passion Pit - "Secrets" (Felix Da Housecat Remix) [Columbia]
(from "Little Secrets" 7" vinyl, out now)


Music Go Music - "Light of Love" (Tom Middleton Club Remix) [Mercury]
(from "Light of Love" digital single, out now)

NEDĒĻAS SINGLS (19.04.-25.04.)

SINGLE OF THE WEEK

Hot Chip - "I Feel Better"
Release date: 19/04/2010
Label: EMI
AMG rating: 9/10

Šonedēļ gandrīz sakāvos ar sevi. Parasti taisnība dzimstot strīdos, tad nu es ceru, ka manā strīdā pašam ar sevi taisnība tiešām būs uzvarējusi, un Beach House neapvainosies, ka Nedēļas Singla gods, pretēji prognozētajam, aiziet Hot Chip virzienā. Starp citu, Hot Chip jāapsveic kā pirmā grupa šogad, kas „Single of the Week” titulu no AMGmusic saņēmusi jau divas reizes (pirmā bija 1.februāra nedēļā, kad iznāca „One Life Stand”).

Protams, „Zebra” ir neapstrīdami labākais skaņdarbs lieliskajā Beach House albumā „Teen Dream”, taču domāju, ka nebūšu daudz pārspīlējis, ja teikšu, ka „I Feel Better” ir labākais skaņdarbs Hot Chip pirms pāris mēnešiem izlaistajā platē „One Life Stand”. Jau tolaik, pirmoreiz klausoties šo albumu, radās tāda kā svinīguma sajūta un skudriņas pār muguru skrēja, kad sākās rindiņa „This is the longest night / We’re meeting arms to arms”. Nekas nav mainījies arī divarpus mēnešus vēlāk.

Dziesma, kuras piedziedājumu pats tās autors Aleksis Teilors salīdzina ar Madonnas klasisko „La Isla Bonita”, radusies vērojot Sjūzenas Boilas uzstāšanos britu televīzijas talantu šovā „Britain’s Got a Talent”. Nezinu, vai arī videoklipu ir ietekmējusi Boilas kundze, taču tas ir sanācis vienkārši teicams! Kā es gribētu, lai tāds vīriņš baltā uzsvārcī tik tiešām eksistētu un šad tad parādītos dažādos „talantu” šovos, kuros to dalībnieki izdomā, ka viņiem ir jādzied. Otrs klipa pluss – tagad vesela čupa jauniešu, kas diendienā dzīvo YouTube.com, domā, ka Hot Chip patiesībā ir 4 labi noauguši jaunieši, kas kustās kā džastini timberleiki.

Negribas tagad tā skaļi prognozēt, bet Hot Chip ir ļoti tuvu tam, lai beidzot izcīnītu savu pirmo #1 AMGmusic mēneša topā. Līdz šim vienmēr mazliet ir pietrūcis. Divas dziesmas („One Life Stand” šogad februārī un „Touch Too Much” 2008.gada jūlijā) aizkļuva līdz 2.vietai, savukārt vēl divas („Hold On” 2008.gada septembrī un „Ready For The Floor” tā paša gada janvārī) apstājās pie 3.vietas. Varbūt BEIDZOT? Katrā ziņā „I Feel Better” to būtu pelnījusi. PERFEKTS hīts!

Nedēļas Singlu Apskats (19.04.-25.04.)

Beach House - "Zebra" [Bella Union; 17/04/2010]

AMG rating: 9/10

Ir dziesmas, pie kurām pat ir patīkami pabirdināt kādu asaru un ļauties sentimentam. Šī ir viena no tām dziesmām. Otrais singls no ziemā iznākušā Beach House trešā studijas albuma „Teen Dreams”, kā jau daudzviet esmu minējis, ir sirdi visvairāk plosošā dziesma platē, kas pārsteidz ar savu apburošo melodiju un tam teicami piestāvošo Viktorijas Legrānas vokālu. „Apburoša melodija” vispār ir krietni par maigu teikts. „Zebra” kā tāds elektrisks strāvojums iziet cauri ķermenim, ikreiz, kad to klausās, it īpaši pavēlākās vakara stundās.

Šis singls MP3 formātā parādījās jau mēneša sākumā, bet pagājušās sestdienas Mūzikas Ierakstu Veiklu Dienas ietvaros tika izdots arī septiņu collu plates formātā, kur bez „Zebra” radio versijas atradīsit arī divus pavisam jaunus Beach House skaņdarbus – „The Arrangement” un „Baby”, kā arī remiksu albuma dziesmai „10 Mile Stereo”. Lieki piebilst, ka neviens no pārējiem trim trekiem ne tuvu nestāv blakus šī EP tituldziesmai. Vēl viens pretendents uz augstām vietām gada topā!



The Golden Filter - "Hide Me" [Brille; 19/04/2010]
AMG rating: 8/10

Vai pavisam klusi un nemanāmi pie elektroniskās popmūzikas durvīm būs piezagušās jaunas zvaigznes? Šobrīd fonā skan The Golden Filter debijas albums „Voluspa”, kurš oficiāli iznāks un būs nopērkams veikalos pirmdien, un jāsaka, ka pirmais iespaids ir visai pozitīvs. Katrā ziņā pozitīvāks nekā tas, kurš man ir radies par Delphic un We Have Band debijas albumiem, nemaz nerunājot par Goldfrapp jaunāko plati.

Ar Ņujorkas duetu The Golden Filter es nejauši iepazinos pagājušā gada pavasarī, kad viens aiz otra draudzīgi AMGmusic fonotēkā nokļuva divi šīs grupas remiksi – Little Boots singlam „New In Town” un Empire of the Sun darbam „We Are The People”. Abi miksi tik ļoti patika, ka sāku interesēties par The Golden Filter, un ilgi nebija jāgaida, kā iznāca arī grupas pirmais singls „Solid Gold”.

Neteikšu, ka biju par to sajūsmā, tāpat kā visai viduvēji novērtēju arī nākošo singlu – Different Music Selection pērn atzīmējušos – „Thunderbird”. Toties šis – „Hide Me” – iepatikās jau no pašas pirmās reizes. Godīgi sakot, sākumā pat paredzēju „Hide Me” Nedēļas Labākā Singla titulu. Tiesa gan, tad es nevarēju zināt, ka vienā nedēļā ar „Hide Me” tiks izdota vēl vesela plejāde ar lieliskām dziesmām.

„Hide Me” ir tāds ārkārtīgi sirsnīgs un melodisks electro-pop skaņdarbs, kura ietekmes, protams, meklējamas 80’to gadu synth-pop mūzikā. Zinu, ka termins „80’to gadu synth-pop” pēdējos gados ir vēl vairāk nodrāzts nekā pašos 80’tajos gados, bet šis tiešām ir veiksmīgs risinājums. Kā atzīmēju jau nedēļas vidū – ļoti atsauc atmiņā arī kaut ko no Goldfrapp ziedu laikiem (2003-2006). Ja albumā būs saglabāta „Hide Me” noskaņa (pirmajos trīs gabalos IR!), tad vajadzētu būt labam diskam!



These New Puritans - "Attack Music" [Domino; 12/04/2010]
AMG rating: 8/10

Interneta fenomens Tviteris sāk atstāt savas pēdas manos izteiksmes līdzekļos. Arvien vairāk parādās gadījumi, kad par kādu dziesmu prātā ir tikai viens teikums, vēlams 140 zīmju ietvaros. Par šo es teiktu (un arī teicu vakar) tā: This is fucking MASSIVE! Vai vajag vēl kaut ko vairāk?

Vēl viens no tiem četriem singliem, par kuriem šonedēļ teicu – ja tas iznāktu kādā citā nedēļā, noteikti kļūtu par Nedēļas Singlu. Šis ir otrais singls no jaunākā These New Puritans albuma „Hidden”, kas, kritiķu slavas vārdu pavadīts, iznāca februārī. Līdzīgi kā daudzi These New Puritans fani, arī es jau pēc divām noklausīšanās reizēm par savu favorītu nosaucu šo – masīvu bungu, narkotiskas psihodēlijas un neslēptas agresijas pielādēto „Attack Music”.

Ja augstās mākslas un eksperimentu pārpildītais albums „Hidden” tomēr ir pārlieku ciets rieksts Jūsu muzikālajiem zobiem, tad šim vismaz vajadzētu iet pie sirds. Eksplozīvi, dumpinieciski, traki un masīvi.



Beak> - "Wulfstan" [Invada Records; 17/04/2010]
AMG rating: 8/10

Runājot par psihodēliskām lietām... Lūk, otrais singls no pagājušā gada nogalē izdotā Beak> debijas albuma. Atgādināšu, ka šis ir slavenās trip-hop apvienības Portishead dalībnieka Džefa Barova blakusprojekts, kurā bez viņa darbojas vēl divi cilvēki. Jau pērn Jūs iepazīstināju ar šo trijotni, piedāvājot viņu pirmo singlu „I Know” Different Music Selection ietvaros.

Diemžēl tā arī nesanāca man tikt pie savas Beak> albuma kopijas, tāpēc nemāku spriest, kāds ir viss albums, bet jaunākais singls „Wulfstan” atkal ir teicami nostrādāts elektroniskās mūzikas sajaukums ar melnu krautroku, kuram piespricētas šādas tādas post-rock ietekmes. Katrā ziņā, ja kaut kas ir psihodēlisks, tad šonedēļ tas ir šis. Kā smejies, vēl tik pilīti LSD un aiziet – ceļojums var sākties! Iesaku (Beak>, protams, ne jau LSD)!



CocoRosie - "Lemonade" [PIAS; 19/04/2010]
AMG rating: 8/10
(free download)

Jau pēc divām nedēļām iznāks jaunākais (pēc skaita – ceturtais) māsiņu Kesediju jeb dueta CocoRosie albums „Grey Oceans”. Šonedēļ oficiāli plates izskatā tika piedāvāts albuma pirmais singls – vismaz man ļoti Bjorku atgādinošais „Lemonade”, kas ir visai veiksmīgs albuma prezentēšanas līdzeklis – klusināts, intīms un skumjš neo-folk skaņdarbs, kurā lielākais pluss ir klavieru pieskārieni dziesmas pantiņos. Starp citu, CocoRosie par vienu no saviem lielākajiem ietekmes avotiem min pērnā gada debitanti The xx.



VĒL ŠONEDĒĻ IR VĒRTS NOKLAUSĪTIES:

Fuck Buttons - "Olympians" [ATP; 12/04/2010]
AMG rating: 7/10

To, ka Bristoles drone/electronica kolektīva Fuck Buttons skaņdarbi un nianses ir jābauda albumos, nevis to dziesmu saīsinātajās radio versijās (šī četru minūšu īsā kompozīcija albumā ir 11 minūtes gara!), varēja saprast jau pagājušā gada rudenī, kad iznāca pirmais Fuck Buttons singls no tolaik vēl neiznākušā otrā studijas albuma – dziesma „Surf Solar”. „Olympians”, kas arī ir viens no maniem albuma favorītiem, to apstiprina vēl spilgtāk – izrauta no konteksta šī melodija vairs neskan tik apburoši un hipnotizējoši kā albumā.

Un tomēr. Prieks, ka duets Fuck Buttons neaizmirst arī izdot singlus, turklāt papildināt tos ar dažiem remiksiem, kā „Olympians” gadījumā. Taču vislabāk gan atrodiet veikalu plauktā pērnā gada oktobrī izlaisto albumu „Tarot Sport”, ko AMGmusic novērtēja kā sesto labāko 2009.gada albumu, un baudiet „Olympians” tajā. Būs cits smeķis!



Charlotte Gainsbourg - "Time of the Assasins"
[Because Music; 19/04/2010]
AMG rating: 7/10


Kopš es redzēju to, ko ar sevi (jeb precīzāk – savām ģenitālijām) darīja Šarlote Geinsbūra (jeb precīzāk – viņas atveidotā varone) filmā „Antikrists”, esmu pasācis kaut kā savādāk skatīties uz šo aktrisi – dziedātāju. :) Kas, protams, ir liels pluss režisoram un pašai aktrisei – ticamības moments nostrādāts perfekti.

Bet ne jau par filmu stāsts. Šis ir otrais singls no janvārī izdotā Šarlotes Geinsbūras jaunākā albuma „IRM”, kas tapis kopā ar Beku. „Time of the Assasins”, gluži kā visas citas līdz šim izdotās Geinsbūras dziesmas, pat iedziedātas angliski skan ar nepārprotamu franču šarmu un noskaņu. Lielākais pluss – digitālajā singlā veseli četri remiksi, no kuriem īpaši jāizceļ Xxxchange un Gentleman Drivers darbi.



The Pipettes - "Stop The Music" [Fortuna Pop; 19/04/2010]
AMG rating: 7/10


Kad 2008.gadā The Pipettes pameta Rouza Elinora Dugalla, domāju, ka nebiju vienīgais, kurš šai meiteņu indie-pop blicei jau prātā rakstīja nekrologu. Jo īpaši tāpēc, ka es nebiju starp tiem, kas sajūsminājās par The Pipettes 2006.gada debijas albumu, kurš, starp citu, pagaidām arī ir vienīgais grupas albums.

Līdzīgi kā Sugababes, arī The Pipettes nu vairs nav palikusi neviena no oriģinālā sastāva dalībniecēm, taču vismaz pirmais singls no gaidāmā otrā studijas ieraksta skan ļoti dzīvīgi un pozitīvi. Jā, 50’to/60’to gadu noskaņas ir nomainījis 80’to gadu glamūrs, bet pagaidām nav slikti. Atliek gaidīt albumu „The Earth vs. The Pipettes”, kas iznāks jūnijā.



Gogol Bordello - "Pala Tute" [American; 29/03/2010]
AMG rating: 7/10

(free download)

Vai ir iespējams nesmaidīt un neļauties trakulīgākajam gypsy-punk rautam, kad sāk dziedāt Jūdžins Hucs jeb Jevgēņijs Gudzs no Gogol Bordello? Manuprāt, nav. Par to vēlreiz pārliecinājos pagājušajā nedēļas nogalē, kā mazs bērns priecājoties par YouTube.com atrastajiem videoklipiem no senā 2004.gada. Tos joprojām varat apskatīt šeit.

„Pala Tute”, kā redzams arī augstāk minētajos video fragmentos, Gogol Bordello repertuārā ir jau krietni pirms slavenā un karjeru strauji mainošā albuma „Gypsy Punks: Underdog World Strike” iznākšanas 2005.gadā. Starp citu, tieši šo skaņdarbu Gogol Bordello arī izpildīja 2008.gada Live Earth, uzstājoties kopā ar Madonnu (skatīt šeit). Kāpēc tikai tagad tas izlaists kā singls? Ļoti ceru, ka ne tāpēc, ka Gogol Bordello ir iestājusies radošā krīze.

Par pēdējo diemžēl ir zināmas bažas. Pirmkārt, arvien populārāki un populārāki Gogol Bordello ir kļuvuši nu jau visā pasaulē. Tā NAV laba zīme šajā gadījumā. Otrkārt, jaunā albuma, kas iznāks pirmdien, producents ir Riks Rubins. Jā, tas pats Riks Rubins, kas strādājis ar U2, Linkin Park, Šakiru un pat Džastinu Timberleiku pēdējos gados. Visu cieņu šim producentam – leģendai, bet vai tas ir tas, kas vajadzīgs trakiem dzērāj-mūziķiem – stipri šaubos...

Nākamnedēļ vērtēsim jauno Gogol Bordello albumu. Šobrīd lai skan „Pala Tute”!



Music Go Music - "Light Of Love" [Mercury; 12/04/2010]
AMG rating: 7/10


Nē, nebaidieties – ABBA nav atdzimusi un mainījusi nosaukumu! Bet ja Jums tā likās, es Jūs pilnībā saprotu. Arī es pats sākotnēji nodomāju, ka klausos kādu nedzirdētu vai neizdotu slavenā zviedru kvarteta dziesmu. Patiesībā šis ir jauns kolektīvs no Losandželosas ar nosaukumu Music Go Music, kas nemaz neslēpj savu ietekmēšanos no 70’to un 80’to gadu disko mūzikas. Un zināt? Viņiem SANĀK! Kājas pašas metas dejā pie „Light of Love”!



PĀRĒJIE ŠĪS NEDĒĻAS SINGLI:

The Diamond Rings - "Wait & See" [Tomlab; 19/04/2010]
AMG rating: 7/10

Silver Columns - "Cavalier" [Republic of Music; 12/04/2010]
AMG rating: 6/10

Efterklang - "I Was Playing Drums" [4AD; 19/04/2010]
AMG rating: 6/10

Dan Deacon - "Woof Woof" [Amazing Soung; 19/04/2010]
AMG rating: 6/10

Tokyo Police Club - "Breakneck Speed" [mom+pop; 29/03/2010]
AMG rating: 6/10

The Smashing Pumpkins - "Astral Planes" [free download; 16/04/2010]
AMG rating: 6/10

Ash - "War With Me" [Atomic Heart; 29/03/2010]
AMG rating: 6/10

Good Shoes - "The Way My Heart Beats" [Brille; 19/04/2010]
AMG rating: 5/10

Pin Me Down - "Treasure Hunter" [Animalized Music; 19/04/2010]
AMG rating: 4/10

NEDĒĻAS ALBUMS (19.04.-25.04.)

CARIBOU – „Swim”

Release date: 19/04/2010
Label: City Slang
AMG rating: 8/10

Janvārī piedāvājot pirmo singlu no tad vēl tikai gaidāmā albuma „Swim” – fantastisko dziesmu „Odessa” (1.vieta AMGmusic Janvāra singlu topā!), Dens Snaits jeb Caribou nāca klajā ar paziņojumu, ka jaunajā albumā viņš esot centies „radīt šķidru deju mūziku. Šķidru tādā ziņā, ka tā plūst uz priekšu un atpakaļ. Deju mūziku, kas šķietami taisīta no ūdens, nevis no metāliskām lietām, kā vairumā gadījumu.” Lai nu kas, bet tas viņam patiešām ir izdevies.

Ja Caribou iepriekšējo albumu – 2007.gadā izdoto „Andorra” – var saukt par saulainu vasaras popmūziku, tad šis ir kaut kas izteikti pretējs. Ar to es negribu teikt, ka „Swim” būtu depresīvs, melns vai nomācošs – noteikti nē. Taču dziesmās jaušama tāda kā neliela skumju un skarbās realitātes apziņa. Ne velti albumu tā pa īstam novērtēju tikai šorīt (piektdien), kad beidzot debesis ir apmākušās un nedaudz smidzina lietus. Saulainajās dienās šis albums līdz galam neuzrunā.

Dens Snaits

Muzikāli albums noteikti patiks t.s. „inteliģentās deju mūzikas” cienītājiem. No zināmām acid-house ietekmēm albuma ievadošajā skaņdarbā „Odessa” līdz tech-house iezīmēm sekojošajā „Sun”. No relaksējoša un narkotiska dark-electro „Found Out” līdz minimal/techno trekā „Bowls” utt. Katrā ziņā šī ir tā plate, kura noteikti ir jānoklausās vismaz četras-piecas reizes, lai saklausītu visas dažādās nianses, kas ar katru jaunu albuma klausīšanās reizi patīkami pārsteidz. Piemēram, tikai šobrīd sapratu, kas par fantastisku „grūvu” apakšā ir pieminētajam „Found Out”.

Audio - "Bowls":


Albumu šobrīd vērtēju kaut kur starp 7 un 8 no 10. Taču, ņemot vērā, ka vēl nedēļas sākumā tam liktu knapu septītnieku, esmu pārliecināts, ka „Swim” nozīme tikai augs! Noteikti viens no vērtīgākajiem elektroniskās mūzikas ierakstiem 2010.gadā, kuram būtu jābūt Jūsu fonotēkā.

Video - "Odessa":



ŠIM ALBUMAM ŠONEDĒĻ KONKURENCI SASTĀDĪJA:

Sparrow And The Workshop – „Crystals Fall”
Release date: 19/04/2010
Label: Distiller Records
AMG rating: 7/10



James – „The Night Before”
Release date: 19/04/2010
Label: Mercury
AMG rating: 7/10




The Radio Dept. – „Clinging To A Scheme”
Release date: 19/04/2010
Label: Labrador
AMG rating: 6/10

Ash – „A-Z Volume 1”
Release date: 19/04/2010
Label: Atomic Heart
AMG rating: 6/10

Kate Nash – „My Best Friend Is You”
Release date: 19/04/2010
Label: Fiction
AMG rating: 5/10

21 aprīlis, 2010

Trešdiena, 21.aprīlis

Sveiciens trešdienā!

Aizvakar, kad pavadīju pusi dienas, lai šīs nedēļas singlu apskatam atlasītu „tikai” 20 dziesmas, biju lielā izmisumā, saprazdams, ka man no šīm dziesmām būs jāizvēlas arī Nedēļas Labākais Singls. Tik sīva konkurence šogad vēl nav bijusi, kad uz labākās dziesmas godu pavisam reāli pretendē četras kompozīcijas, no kurām itin visas kļūtu par nedēļas labākajiem singliem, ja tiktu izdotas kādā citā nedēļā. Tad nu šodien varu padalīties priekā, jo beidzot izvēli esmu izdarījis. Jūs gan par to, kā jau ierasts, uzzināsit piektdienas pēcpusdienā.

Tikmēr – par citām aktualitātēm. Šodien atkal ļoti interesants un svaigs muzikālais ceļojums, kuru uzsāksim ar jaunāko Big Boi skaņdarbu.


Big Boi debijas albumam beidzot noteikts izdošanas datums


Pirmoreiz Big Boi par savu solo albumu intervijās sāka stāstīt 2007.gadā. Pēc gada talantīgais reperis jau sāka runāt konkrētāk un internetā pat nokļuva plates pirmais singls „Royal Flush”. Parādījās pirmās runas, ka Big Boi albums iznākšot 2009.gada vasarā. Līdz 2009.gada vasarai internetā nokļuva vēl kādas četras Big Boi kompozīcijas, taču albuma iznākšana tika atlikta līdz rudenim.

Rudenī internetā nonāca vēl divas IT KĀ jaunā albuma dziesmas, tai skaitā teicamais singls „For Yo Sorrows”, taču albuma iznākšana tika atlikta uz 2010.gada pavasari. Lieki teikt, kas notika pavasarī. Uzminējāt. Internetā nokļuva vēl viena Big Boi kompozīcija, taču albuma iznākšana tika atlikta uz 2010.gada vasaru. Tiesa gan, cerības stariņš parādījās – Big Boi beidzot nomainīja ierakstu leiblu un noslēdza līgumu ar pazīstamo ierakstu kompāniju Def Jam.

Nu tad beidzot ir nosaukts arī pavisam oficiāls albuma iznākšanas datums – plate, kas veikalos būs atrodama ar nosaukumu „Sir Luscious Left Foot: The Son of Chico Dusty”, iznāks 6.jūlijā. Turklāt pirms pāris nedēļām publicētā dziesma „Shutterbugg” ir tās pirmais OFICIĀLAIS singls, kas tiks izdots jau tuvāko nedēļu laikā. Jādomā, tam taps arī videoklips. Ak, jā, ir arī sliktās ziņas – albumā man neizprotamu iemeslu dēļ tomēr nav iekļauts „For Yo Sorrows” – dziesma, ko es vēl nesen pasludināju par vienu no pēdējo gadu labākajiem hip-hop skaņdarbiem. Ja tā tiešām izrādīsies taisnība, tad ļoti žēl.

Toties priecīgā ziņa ir tāda, ka „Shutterbugg” no „For Yo Sorrows” daudz neatpaliek, ja vispār atpaliek! Jau atkal perfekti noproducēts un tikpat perfekti izpildīts hip-hop skaņdarbs, kurā netrūkst interesantu rīmju, funk noskaņas un pat Soul II Soul klasiskā hīta „Back To Life” sempla, kas varētu būt viens no maniem visu laiku visvairāk dungotajiem sempliem EVER.

Drīzumā noteikti šo vērtēsim singlu apskatā, bet pagaidām – pirmatskaņojums (beidzot!) AMGmusic:



Crystal Castles pasteidzina jaunā albuma izdošanu


Gluži pretēji, tiesa, piespiedu kārtā, ir rīkojusies Kanādas eksperimentālās elektroniskās mūzikas apvienība Crystal Castles, kas savu tikai jūnijā izdot paredzēto albumu MP3 formātā piedāvās jau parīt – 23.aprīlī. Savukārt fiziskā datu nesēja izskatā šo plati varēs iegādāties no 24.maija, nevis 7.jūnija, kā bija paredzēts iepriekš. Iemesls šādai steigai ir tas pats vecais – albums visā pilnībā un turklāt labā kvalitātē jau kopš nedēļas sākuma ir atrodams plašajos interneta apcirkņos.

Jaunā albuma „Crystal Castles”, kas sekos tāda paša nosaukuma dueta 2008.gada ārkārtīgi augstu novērtētajam debijas diskam (no tā ļoti labi veicās visiem trim singliem AMGmusic topos. Augstāko – 2.vietu – 2008.gada decembrī izcīnīja kopdarbs ar HEALTH dziesmā „Crimewave”, savukārt vasaras hīts „Vanished” iekļuva gada labāko desmit singlu sarakstā. Ja neesat to dzirdējuši, noteikti labojiet šo kļūdu!), pirmais singls „Doe Deer” internetā parādījās vēl agrāk – pagājušās nedēļas vidū. Oficiāli septiņu collas plates izskatā dziesma tika piedāvāta sestdien Mūzikas Ierakstu Veikalu Dienas ietvaros.

Uzreiz brīdinu – ausīm šis griezīgais, čīkstīgais, spiedzošais un mežonīgais skaņdarbs nav tā pati vieglākā klausāmviela, bet toties to visu atsver dziesmas enerģija un psihodēliskā aura. Ar nepacietību gaidu, kad šo varēs izmēģināt kādā deju zālē. Manuprāt, var patiesi noraut jumtu, neskatoties pat uz to, ka dziesma tikai nedaudz garāka par pusotru minūti. Singlu apskatā šo vērtēsim pēc nedēļas.



Zviedru duets jj piedāvā jaunu MP3


Kamēr pagājušā veiksmīgo debitantu jj jaunais studijas albums vēl tikai gaida savu vērtējumu no bargajiem AMGmusic kritiķiem (albums MP3 formātā pieejams jau kopš marta, taču mēs gaidām CD parādīšanos tirgū – tas notiks maijā), zviedru duets internetā par velti piedāvā pavisam jaunu skaņdarbu, ko tikai vakar vakarā pirmoreiz noklausījos. Noklausījos un pilnībā pievienojos amerikāņu kolēģiem – šis ir viens no skaistākajiem un smeldzīgākajiem jj trekiem, kāds vispār dzirdēts.

„Ceo Birthday” gan nav pavisam oriģināls jj darbs. Tas esot patapināts no kāda 2009.gada populāra R’n’B singla „Birthday Sex”, ko izpilda amerikāņu mākslinieks ar vārdu Jeremiah. Sen jau tas laiks, kā vairs neklausos britu, kur nu vēl amerikāņu čārtus (abos „Birthday Sex” ir guvis visai labus panākumus), tāpēc nemāku teikt, cik daudz „Ceo Birthday” palicis no oriģināla, bet šis ir neticami skaists skaņdarbs. Jj faniem jau nu noteikti patiks:
MP3 pieejams ŠEIT.



Bon Iver kaverversija Pītera Geibriela „Come Talk To Me”


Turpinām ar skaistām dziesmām romantiskam vakaram un vienlaikus turpinām ievākt sestdienas Mūzikas Ierakstu Veikalu Dienas augļus.

Ja atceraties, martā leģendārais mūziķis Pīters Geibriels izdeva kaverversiju albumu „Scratch My Back”, kurā slavenais mākslinieks izpilda dažādu laiku dažādu izpildītāju dziesmas, sākot no Arcade Fire un Radiohead, beidzot ar saviem laikabiedriem Deividu Boviju un Nīlu Jangu. Tolaik plaši tika izreklamēta arī plānotā albuma otrā daļa – „I’ll Scratch Yours”, kurā visi tie mākslinieki, kuru dziesmas izpildīja Geibriels, dziedātu viņa sacerējumus.

Pirmais Geibrielu uzmeta Toms Jorks no Radiohead, izliekoties par beigu zivi un neatbildot uz kādreizējā Genesis solista telefona zvaniem un vēstulēm. Vēlāk pazuda arī citi mūziķi. Rezultātā šobrīd vairs nav nekādas informācijas, vai paredzētais „I’ll Scratch Yours” iznāks un, ja iznāks, tad, kad. Tomēr pa vienam mūziķi tomēr atbild Geibrielam, un, lūk, sestdien Mūzikas Ierakstu Veikalu Gada dienas ietvaros kā singls tika izdots Bon Iver skaņdarbs „Flume” Pītera Geibriela versijā, kura otrā pusē atrodams Bon Iver izpildītais „Come Talk To Me”, ko man tas gods piedāvāt paklausīties arī Jums:



Iznācis jauns James mini-albums


Nav noslēpums, ka man James ir viena no visromantiskākajām grupām pasaulē. Jā, tam ir zināms sakars ar 2007.gada pavasari Rīgas centra dzīvoklī un 2007.gada vasaru Salacgrīvā. Bet noteikti ir kas vairāk, kāpēc sirdi vienmēr piepilda siltums, dzirdot Tima Būtsa balsi.

Šonedēļ visai klusi izdots jaunākais James albums, ko gan jādēvē par mini-albumu. „The Night Before” iekļautas tikai septiņas dziesmas un plates garums nepārsniedz pusstundu. Toties gada otrajā pusē šim ierakstam sekošot tik pat garš (īss) turpinājums – „The Morning After” – tajā būšot iekļautas tikai lēnās dziesmas.

„The Night Before” iesākas visai necili – ar diviem, tipiskiem 90’to gadu rokmūzikas skaņdarbiem, no kuriem viens („Crazy”) pat atsauc atmiņā ne tās labākās U2 dziesmas un tendences, toties turpinājums ir lielisks. Ierastais James ar liriskām ģitāru saspēlēm, liegām melodijām, zināmu smeldzi un, protams, ne ar ko nesajaucamo Būtsa vokālu. Ja no septiņiem trekiem, divi tomēr ir izmetami, vairāk par 7/10 no AMGmusic šis ieraksts nesaņems, tomēr James faniem šis noteikti sagādās patīkamu pārsteigumu.

Ilgi domāju, kuru dziesmu lai izvēlās piedāvāt AMGmusic lasītājiem, līdz nosliecos par labu dream-pop ietekmētajam, naksnīgajam „Porcupine”, ko grupa esot jau pērn spēlējusi koncertos. BBC šo pat pamanījās salīdzināt ar Cocteau Twins daiļradi. Cerams, ies pie sirds arī Jums!



Daudz laimes dzimšanas dienā, ROBERT SMIT!


Visbeidzot atvados šodien no Jums ar sveicienu Robertam Smitam, kurš šodien svin savu piecdesmit pirmo dzimšanas dienu. Nezinu, kāpēc, bet šodien vairāk velk uz precīzi 20 gadus veco dziesmu „Pictures of You”:



Patīkamu vakaru un tiekamies piektdien singlu apskatā!

20 aprīlis, 2010

Otrdiena, 20.aprīlis

Atklātībā nonācis jaunais Robinas singls

Aprīlī mūzikas portāls Pitchfork Media publicēja interviju ar zviedru dziedātāju Robinu – 2007.gada AMGmusic balvas „Best Pop Song” īpašniece (joprojām sajūsminos par šo dziesmu, kas asociējas arī ar patīkamām atmiņām no fantastiskās 2007.gada vasaras), - kur pirmoreiz uzzināju, ka blondā dāma gatavojas šogad izlaist nevis vienu albumu, bet uzreiz divus. Turklāt nākamgad šiem diviem sekošot vēl viens.

Viss šis projekts sauksies „Body Talk”. Pirmā daļa („Body Talk part 1”, albuma vāciņu skatīt augstāk) iznāks jau jūnija sākumā. Tajā būs iekļautas astoņas kompozīcijas, no kurām jau trīs ir samērā brīvi pieejamas internetā („Fembot” – kopdarbs ar Klāsu Oklundu, „Dancehall Queen” – kopdarbs ar Diplo un „None Of Dem” – kopdarbs ar Royksopp). Vakar vakarā atklātībā parādījās jaunākais Robinas skaņdarbs – šoreiz oficiālais pirmais singls no gaidāmā albuma – dziesma „Dancing On My Own”, kuru, starp citu, producējis tas pats Kleerup, kas atbildīgs par pagaidām nepārspēto Robinas hītu „With Every Heartbeat”.

Vēl pirms uzzināju, kas ir producējis „Dancing On My Own”, to nešauboties nosaucu par pagaidām labāko no visām četrām Robinas jaunajām dziesmām, tāpēc arī nekavējoties piedāvāju šo skaņdarbu Jums. Oficiāli singla formātā šis gan iznāks tikai 7.jūnijā. Visticamāk, tad arī sagaidīsim gan videoklipu, gan radio versiju, gan arī kādus interesantus premiksus. Pagaidām – gandrīz piecas minūtes garā albuma versija audio formātā.



DOM – vēl vieni pretendenti uz gada debijas balvu?

No vienas puses jau paliek mazliet neērti visu laiku atsaukties uz Pitchfork publikācijām, bet, ja kādam mūzikas mēdijam ir tendence atklāt jaunas un – pats galvenais – interesantas muzikālas lietas (reku, arī mans dzīves mērķis izskanēja! :)), tad tas noteikti ir Pitchfork.

Pēdējais no atklājumiem – kāda trijotne no Masačūsetsas ar nosaukumu DOM. Tās līderis ir 21 gadu vecs amerikānis, kurš sevi arī dēvē par „Dom” un kategoriski atsakās atklāt uzvārdu. Kā Doms paskaidroja intervijā tam pašam Pitchfork, iemesls šādai anonimitātei ir gana triviāls – viņš esot savulaik aizņēmies lielu naudas summu, kuru tagad i netaisoties atmaksāt. Tā nu puisis slēpjas un... rada mūziku.

Visu interviju varat izlasīt šeit. Tajā daudz interesantu atklāsmju – par puiša nelaimīgo bērnību, rokas iemēģināšanu porno filmu industrijā, viņa mežonīgo kaķi un lieliem nākotnes plāniem.

„Living In America” ir pagaidām vienīgā dziesma, ko es esmu dzirdējis no DOM, toties tā mani aizrāva jau ar pirmo noklausīšanās reizi. Izteikti saulains un pozitīvs indie/lo-fi pops, kurā var atrast atsauces gan uz 80’to gadu synth-pop, gan uz šobrīd aktuālo chill-wave, turklāt ar reti pielīpošu piedziedājumu („It’s so sexy / To be living in America”).

1.maijā vinila formātā uz leibla Burning Mill Records tiks izdots puišu debijas EP „Sun Bronzed Greek Gods”, kurā noteikti varēs atrast arī šo dziesmiņu. Pagaidām tā, starp citu, pieejama par baltu velti MP3 izskatā:



Jauns singls un video no O.Children

Biju jau piemirsis par Londonas apvienību O.Children, ar kuru jūs iepazīstināju pērnā gada septembrī, kad grupas debija singls „Dead Disco Dancer” ieguva „Nedēļas Labākā Singla Titulu”. Šonedēļ, kā izrādās, grupa laiž klajā jaunu singlu „Ruins”. Mēs gan to vēl pavērtēsim, tamdēļ singlu apskatā gaidiet „Ruins” pēc nedēļas.

Ja O.Children tikai klausās (bez video), pirmais, kas krīt ausīs, ir solista spocīgā balss līdzība ar Īenu Kērtisu no Joy Division, kā arī savdabīgais post-punk krustojums ar padrūmu new-wave (pati grupa gan savu skanējumu raksturo kā post-punk sajaukumu ar psychedelic-pop). Savukārt, ja O.Children tikai skatās (bez audio), tad nevar nepamanīt, ka grupas solists Tobijs O’Kendi ir viens no visu laiku milzīgākajiem solistiem, kāds jelkad kāpis uz skatuves. Viņa augums esot nedaudz zem diviem metriem...

Jauno singlu „Ruins” producējis Džass Šo no Simian Mobile Disco un tas jau izklausās krietni mazāk pēc Joy Division, bet krietni vairāk pēc kādas new-wave viļņa ietekmētas 80’to gadu pagrīdes rokgrupas. Dziesma gan diezgan eksplozīva – cerams, tas atnesīs grupai lielāku atpazīstamību.



Pirmā odziņa no HEALTH jaunā remiksu albuma

Stādot priekšā jaunāko HEALTH videoklipu dziesmai „We Are Water” (joprojām pretendents uz Aprīļa Labākā Klipa titulu), pagājušās nedēļas singlu apskatā minēju, ka grupa jūlijā piedāvās jau otro remiksu albumu „HEALTH//DISCO2”. Tajā bez 11 dažādu mākslinieku (Salem, CFCF, Pictureplane, Crystal Castles u.c.) remiksiem grupas HEALTH dziesmām, būs atrodams arī kāds pilnīgi jauns skaņdarbs ar nosaukumu „USA Boys”. Tagad šis skaņdarbs ir pieejams MP3 formātā. Tas vēl būtu sīkums. Galvenais ir tas, ka gabals atkal ir TEICAMS! Tādējādi mana nepacietība, ar kādu gaidu „HEALTH//DISCO2”, kļūst tikai nepacietīgāka...



Iznācis jaunais Caribou albums „Swim”

Šonedēļ iznākuši arī vairāki ievērības cienīgi albumi. Esmu apņēmies nedēļas laikā izklausīties gan Ash (jau izdarīts!), gan The Radio Dept., gan James, gan Keitas Nešas jaunākos veikumus, bet vislielāko uzmanību, protams, piesaistīja kanādiešu elektroniskās mūzikas meistara Dena Snaita jeb Caribou ilgi gaidītā trešā studijas plate „Swim”, kuru jau janvārī ieskandināja fantastiskais singls „Odessa”.

Lai arī mūzikas apskatnieki viens par otru atzinīgāk novērtē jauno Caribou albumu ar astotniekiem un devītniekiem, es vēl pagaidām īsti neesmu noformulējis savas jūtas pret to. Viens ir skaidrs – pievienojos viedoklim, ka šis ir no tiem ierakstiem, kas prasa papildus iedziļināšanos un ka ar katru atkārtoto diska noklausīšanos, tajā atrodamas arvien jaunas, iepriekš nepiefiksētas nianses. Tomēr pagaidām mans vērtējums ir vien 7/10.

Piedāvāju vēlreiz palūkoties lieliskā skaņdarba „Odessa” (1.vieta AMGmusic janvārī!) videoklipā, kā arī paklausīties manu otru plates favorītu – treku „Bowls”:





Trīs brīvie em-pē-trīs

1)Gauntlet Hair – „I Was Thinking...” [self-released]

Pirmais MP3 no pavisam jauna Denveras dueta Gauntlet Hair. Mazliet sentimentāls (labā nozīmē!), taču arī ļoti romantisks un patīkamam, siltam pavasara vakaram atbilstošs lo-fi/chillwave sajaukums.

MP3 pieejams šeit



2)BANJO – „You & The Sun” [Force Majeure]

Pierasts no Zviedrijas sagaidīt saulainu indī mūziku, vai ne? Lai mēs nepadomātu, ka Zviedrijā visi pīpē marihuānu vai vienkārši ir neglābjami optimisti un smaida vien, smaida vien, lūk, grupa BANJO piedāvā dziesmu „You & The Sun”. Neskatoties uz nosaukumu, skaņdarbs ir diezgan padrūms, taču saistošs popmūzikas ražojums. Īpaši gribētos atzīmēt grupas vokālistu, kas atgādina kaut ko pa vidu starp Marianu Goldu no Alphaville un Villi Valo no somu HIM.

MP3 pieejams šeit



3)White Ring – „IxC999” [Disaro]

Ja vēl vakar vēlu vakarā domāju, kuru skaņdarbu šodien vēl piedāvāt no par velti pieejamajiem MP3 (tādu netrūkst!), tad šodien White Ring jaunākais veikums jau ir mans absolūts favorīts. Ņujorkas duets piedāvā ļoti melnu noskaņu veidojošu, hip-hop un dub-step ietekmētu skaņdarbu „IxC999”, kas būvēts uz minimāla, taču ritmiska un lipīga bungu mašīnas bīta un naksnīgi spocīga sievietes vokāla sempliem.

MP3 pieejams šeit

19 aprīlis, 2010

Pirmdiena, 19.aprīlis

Sveicināti jaunā nedēļā!

Kā jau parasti pirmdienās, ienācis ir TĀDS jaunas mūzikas daudzums, ka tajā varētu arī mierīgi noslīkt. Ja nemāk peldēt. Es drusku māku, tāpēc ar mani viss kārtībā.

Galvenais mūzikas notikums pagājušajā nedēļas nogalē, ja neskaita Coachella festivālu ASV (par to mazliet vēlāk), ar ko būtībā katru gadu tiek atklāta vasaras festivālu sezona, bija t.s. „Record Store Day” jeb diena, kad dažādi mākslinieki un citi mūzikas industrijas cilvēki atgādina par ko sen piemirstu un romantisku – mūzikas veikaliņiem, kuros tirgo ekskluzīvus, pamatā vinila platēs izdotus ierakstus, kuru saturs vēl nav noplūdis internetā pāris mēnešus pirms to oficiālajām relīzēm.

Šogad par godu „Mūzikas Veikalu Dienai” tika izdots NESKAITĀMS daudzums limitēto plašu. Es pat necentīšos tās visas uzskaitīt, ja vēlaties, varat iemest aci šeit - alfabēta secībā uzskaitīti visi ieraksti. Starp tiem bija ļoti daudz plašu un arī disku, kurus savā rīcībā es vēlētos iegūt un kurus noteikti būtu jāatrāda AMGmusic lasītājiem, taču viens bija ĪPAŠS.


Kur nu vēl īpašāks?! Blur pēc septiņu(!) gadu pārtraukuma ir ierakstījuši jaunu dziesmu. Ar to jau laikam tā kā būtu gana, lai saprastu, kāpēc tāda ažiotāža. Turklāt visu šo pasākumu, ko sauc par jaunās Blur dziesmas gaidīšanu, krietni romantiskāku un patīkamāku padarīja fakts, ka dziesma internetā viduvējā kvalitātē noplūda vien sestdienas rītā – dažas stundas pēc tam, kad bija atvērušies mūzikas veikali un tajos cilvēki ķertin izķēra tikai 1000 eksemplāros izdoto septiņu collu plati ar nosaukumu „Fool’s Day”.

Vēlāk gan parādījās informācija, ka pēc pusnakts (tātad svētdienā, 18.aprīlī) visiem tiem, kuri netika pie savas vinila kopijas, Blur piedāvās dziesmu arī MP3 versijā, turklāt par velti, lejupielādei no savas mājaslapas. Arī jūs šo iespēju droši varat izmantot - http://www.blur.co.uk/. Tiesa gan, man dziesma atnāca ar mazliet norautām beigām (nekas cits neatlika, kā tomēr nokačāt „Fool’s Day” no uzticamajiem mūzikas pirātiem), ceru, ka viņi šo misēkli ir izlabojuši tagad.

Pats patīkamākais sestdienas rītā tomēr bija nevis fakts, ka Blur ir izdevuši jaunu singlu, bet gan tas, ka Blur jaunais singls ir neticami labs! Ļoti labs! Kā jau aizvakar rakstīju tviterī, ja nu kādai grupai būtu jāsasparojas uz jaunu albumu, tad tā noteikti ir Blur. Citējot NME kolēģi, „this is bloddy fanatastic!”. Pēc idejas šo dziesmu būtu jāiekļauj šīs nedēļas singlu sarakstā, jo izdošanas datums tomēr ir 17.aprīlis. Tomēr ļaušu dziesmai mazliet ieskrieties un nopietni vērtēsim to pēc nedēļas. Šobrīd vienkārši pirmatskaņojums AMGmusic:



Vēl no „Record Store Day” izdevumiem pamanījos tikt pie jaunākā Editors singla „Last Day” (arī izdota septiņu collu plates formātā un 1000 kopiju daudzumā). Šo dziesmu neatradīsit grupas pēdējā albumā „In This Light and On This Evening”, pat ne limitētajā versijā ar bonus trekiem. Šis ir pavisam ekskluzīvs singls (ģeniāla rindiņa dziesma: „She fell in love / But fell too far...”), kas gan ierakstīts minētā albuma ierakstu sesiju laikā. Interesanti, ka dziesmai tapis arī video klips:


Un visbeidzot – labas lietas taču esot trīs – arī kāds remikss. Šis teicamais M83 mikss White Lies dziesmai „Nothing To Give” gan nav nekāda ekskluzīvā lieta, jo jau pērn tas tika iekļauts grupas singla „Death” 7 collu platē kā b-puses skaņdarbs, turklāt tika piedāvāts par velti arī internetā. Taču „Record Store Day” ietvaros grupa izdevusi īpašu piecu remiksu EP kompaktdiska izskatā, kur bez šī miksa atradīsit vēl četrus. M83 veikums gan man personīgi šķiet vislabākais:



Savukārt šodien par patīkamāko pārsteigumu parūpējies Džeimss Mērfijs jeb LCD Soundsystem. Ja atceraties, pagājušajā nedēļā singlu apskatā piedāvāju viņa jaunāko singlu „Drunk Girls”. Tagad šai dziesmai tapis arī videoklips, kurš turklāt ir vairāk nekā izdevies. Parasti es nesmejos balsī, skatoties mūzikas klipus, bet šajā gadījumā (konkrēti 1:14) nenoturējos. Baumo, ka klipa autors esot Spaiks Džonze. Jebkurā gadījumā šis ir tas gadījums, kad klips nopelna vēl vienu plusiņu dziesmai. Nedēļas Labākais Video:



Nu, lūk. Tik daudz ko sarakstīju, ka ko tur nu vēl jaukt jums prātu par aizvadītās nedēļas nogales Amerikas festivāliem, vai ne? Galvenā šī gada aktualitāte tomēr bija saistīta ar Eiropu, vēl konkrētāk – ar Islandi. Ne tikai jūsu draugi un paziņas palika iestrēguši lidostās, pateicoties Islandes VulkānŠovam. Lielbritānijā dabūja palikt vairākas britu grupas, kurām bija jāuzstājas Koakellā. Toties Muse bija un viņi esot bijuši visīpašākie šogad. Nospēlējuši pat Nirvanas plosošā „School” kaverversiju, kas patiesi varētu būt bijis interesanti. Gan jau kaut ko vēl īpašāku viņi sagatavos Glastonberijai, kuras hedlaineri viņi būs šogad.

Starp citu, pagājušajā gadā Coachella festivāls bija mans pirmais nopietnais darbs šeit AMGmusic. Ja vēlaties palasīt, tad dodieties šī linka virzienā!


Tas tad nu viss šodienai. Gribēju vēl stādīt priekšā jums dažas ekskluzīvas dziesmiņas, bet atstāsim tās rītdienai. Tad arī piedāvāšu jums vairākus par velti pieejamus MP3.

Uz atvadām mans sestdienas nakts lielākais prieks. Sīkāk gan lasiet manā draugiem.lv dienasgrāmatā. Šis ir oriģināls no serbu dziedātājas Oliveras Katarinas, kas esot bijusi gana populāra arī Padomju Savienībā 60’tajos un 70’tajos gados. Nav ne jausmas, kas tā par valodu (ir aizdomas, ka romu), bet izklausās perfekti. Lai arī Žeņam no Gogol Bordello noteikti sanāktu labāk:

Andro verdan drukos nane
Man pirani shukar nane
Loli phabai prechinava hop-hop-hop
Yepash tuke yepash mange hop-hop-hop.